Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του

platijet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κατέβασα το cuteradio.. Πρέπει να κάνω φτιάξω account, για να το χρησιμοποιήσω, ε;

Ναι, μέσα από την εφαρμογή.

Στο drop down menu, στα εικονίδια, στις homescreens. Μόνο στο menu με ξενερώνει όπως η belle που τα έχει όλα χύμα στο κύμα. Ανα ρωτιέμαι αν γίνεται να φτιάξεις φακέλους όπως στη belle και να τα οργανώσεις όπως θες.

Το τελευταίο που με κοιτάω είναι το interface. Στο android νοιώθω με δεμένα χέρια, δεν κάνω ότι θέλω εγώ αλλά ότι θέλει αυτό.

Ναι, μέσα από την εφαρμογή.

Το τελευταίο που με κοιτάω είναι το interface. Στο android νοιώθω με δεμένα χέρια, δεν κάνω ότι θέλω εγώ αλλά ότι θέλει αυτό.

Στην φιλοσοφία πιο κοντά είναι πιστεύω το Sailfish, αλλά είναι ανώριμο ακόμη. Σε UI πλησιάζει το android και κάποιοι έχουν πει για τα τελευταία Blackberry...

Για το cuteRadio, εγώ που έχω ακόμη τα iTunes άραγε θα πάψει να λειτουργεί??? Και συγκριτικά με την καινούργια έκδοση ποιες είναι οι διαφορές, εκτός του να φτιάξεις λογαριασμό? Π.χ. έχει τους ίδιους σταθμούς? Άλλες αλλαγές?

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Στην φιλοσοφία πιο κοντά είναι πιστεύω το Sailfish, αλλά είναι ανώριμο ακόμη. Σε UI πλησιάζει το android και κάποιοι έχουν πει για τα τελευταία Blackberry...

το Sailfish είναι το μόνο που πλησιάζει την φιλοσοφία και λογικό αφού ξεκίνησε από τα ίδια άτομα.

Το UI το συνηθίζεις δε με πειράζει τόσο. Το ότι δεν μπορώ να κλείσω εφαρμογές που τρέχουν στο background, το ότι δεν μπορώ να έχω ανοικτό το wifi και να μην είναι συνδεμένο κτλ κτλ κτλ δεν τα μπορώ. Ότι θέλει αυτό κάνει, όχι ότι θέλω εγώ. Έχω 4.4.2 στο tablet και δεν την παλεύω.

Για το cuteRadio, εγώ που έχω ακόμη τα iTunes άραγε θα πάψει να λειτουργεί??? Και συγκριτικά με την καινούργια έκδοση ποιες είναι οι διαφορές, εκτός του να φτιάξεις λογαριασμό? Π.χ. έχει τους ίδιους σταθμούς? Άλλες αλλαγές?

Όταν λες iTunes μάλλον εννοείς το TuneIn :p

Εγώ το έβγαλα με το που το έβαλα και γύρισα στην προηγούμενη έκδοση. Εκτός του ότι το είχε ζητήσει ο developer γιατί απειλούσε με μηνύσεις το TuneIn, είχε λιγότερους σταθμούς και το έβρισκα πιο αργό.

Διαφορές με το καινούργιο είναι ότι πρέπει να "φτιάξεις" λογαριασμό (10 δευτερόλεπτα δουλειά), μερικές βελτιώσεις στο UI και ότι πλέον δεν χρησιμοποιεί το TuneIn

το Sailfish είναι το μόνο που πλησιάζει την φιλοσοφία και λογικό αφού ξεκίνησε από τα ίδια άτομα.

Το UI το συνηθίζεις δε με πειράζει τόσο. Το ότι δεν μπορώ να κλείσω εφαρμογές που τρέχουν στο background, το ότι δεν μπορώ να έχω ανοικτό το wifi και να μην είναι συνδεμένο κτλ κτλ κτλ δεν τα μπορώ. Ότι θέλει αυτό κάνει, όχι ότι θέλω εγώ. Έχω 4.4.2 στο tablet και δεν την παλεύω.

Όταν λες iTunes μάλλον εννοείς το TuneIn :p

Εγώ το έβγαλα με το που το έβαλα και γύρισα στην προηγούμενη έκδοση. Εκτός του ότι το είχε ζητήσει ο developer γιατί απειλούσε με μηνύσεις το TuneIn, είχε λιγότερους σταθμούς και το έβρισκα πιο αργό.

Διαφορές με το καινούργιο είναι ότι πρέπει να "φτιάξεις" λογαριασμό (10 δευτερόλεπτα δουλειά), μερικές βελτιώσεις στο UI και ότι πλέον δεν χρησιμοποιεί το TuneIn

Καλά τα μπέρδεψα με τα ονόματα, sorry! :lol:

Για τους σταθμούς έχει ελλείψεις σε σχέση με πρώτα ή είναι εντάξει γενικά? Έχω αποθηκευμένους αρκετους στα αγαπημένα και είναι αρκετή δουλειά για να τους ξαναβάλω μετά... Και δεν ξέρω αν θα τους βρω όλους... Σκέφτομαι να το δοκιμάσω σε μια άλλη συσκευή πρώτα και μετά βλέπουμε... Την έκδοση πριν το tune In δυστυχώς δεν μπόρεσα να την ξαναβρω και έτσι κράτησα το tuneIn, μιας και το GrabRadio που είναι η μόνη εναλλακτική που βρήκα, έχει άσχημη ποιότητα ήχου και είναι παλιό...

Όσο για το Android, πολύ χλωμό το κόβω να το δοκιμάσω στο μέλλον, δεν ξέρω αν μια συσκευή τύπου Panasonic CM1 με έπειθε βέβαια (η συγκεκριμένη πωλείται μόνο Γαλλία και Γερμανία και είναι πανάκριβη), αλλά μάλλον για Sailfish το κόβω πιο πολύ, ίσως και Ubuntu... Και τα δύο όμως είναι σε εμβρυικό στάδιο...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Αν μου πεις και που ακριβώς είναι ίδιο το Android με το Symbian...

Πλάκα μας κάνεις... drop down notification center, drop down notification center quick toggles, application drawer, widgets, widgets με διαφορετικά μεγέθη που τα τοποθετείς όπου θέλεις, δημιουργία όσων home screens θέλεις και τακτοποίηση τους με απλό drag & drop όπως τις θέλεις, usb otg, multitasking, καθώς και φάκελοι. Όλα αυτά από το 2011 που είχα galaxy Note + nokia N8 τα είχα στο android. Τώρα πως εσύ βρήκες διαφορές και δυσκολίες και σου φάνηκε πιο "nokia" το λογισμικό των lumia τι να πω...

Μόνο που τα 8.1 έγιναν πιο αποδεκτά σχετικά με τα 8 και για τα 10άρια ακούγονται από τώρα κιόλας θετικά σχόλια! Αλλά θα λείπουν τα Nokia. Γι αυτό θα επιλέξω απ' τα τελευταία Nokia Lumia!

Δεν κουράζεσαι βλέπω.. πάλι τα ίδια μας λες.. Τα ίδια έλεγες από τα 7.5 στα 8, και απο τα 8 στα 8.1 ... Τώρα τα ίδια λες για τα 10....

Στο drop down menu, στα εικονίδια, στις homescreens. Μόνο στο menu με ξενερώνει όπως η belle που τα έχει όλα χύμα στο κύμα. Ανα ρωτιέμαι αν γίνεται να φτιάξεις φακέλους όπως στη belle και να τα οργανώσεις όπως θες.

Τάσο μου υπάρχουν launchers για όλα τα γούστα. Κατεβάζεις έναν από το Playstore και έχεις αυτό που θέλεις στα μέτρα σου :)

Edited by SaintPetrouil

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Καλά τα μπέρδεψα με τα ονόματα, sorry! :lol:

Για τους σταθμούς έχει ελλείψεις σε σχέση με πρώτα ή είναι εντάξει γενικά? Έχω αποθηκευμένους αρκετους στα αγαπημένα και είναι αρκετή δουλειά για να τους ξαναβάλω μετά... Και δεν ξέρω αν θα τους βρω όλους... Σκέφτομαι να το δοκιμάσω σε μια άλλη συσκευή πρώτα και μετά βλέπουμε... Την έκδοση πριν το tune In δυστυχώς δεν μπόρεσα να την ξαναβρω και έτσι κράτησα το tuneIn, μιας και το GrabRadio που είναι η μόνη εναλλακτική που βρήκα, έχει άσχημη ποιότητα ήχου και είναι παλιό...

Τι να σου πω, λίγους σταθμούς χρησιμοποιώ και τους βρήκα όλους. Τα αγαπημένα θα τα χάσεις πάντως.

Τι να σου πω, λίγους σταθμούς χρησιμοποιώ και τους βρήκα όλους. Τα αγαπημένα θα τα χάσεις πάντως.

:( Καλά κρατάω για την ώρα το tuneIn...

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τάσο μου υπάρχουν launchers για όλα τα γούστα. Κατεβάζεις έναν από το Playstore και έχεις αυτό που θέλεις στα μέτρα σου :)

Και για τα WP8 πάντως υπάρχουν launcher που μοιάζουν με ανδροειδή, αν θέλεις ομαλό γρήγορο λειτουργικό με εμφάνιση android που πλησιάζει πιο πολύ στο symbian... ;)

:( Καλά κρατάω για την ώρα το tuneIn...

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και για τα WP8 πάντως υπάρχουν launcher που μοιάζουν με ανδροειδή, αν θέλεις ομαλό γρήγορο λειτουργικό με εμφάνιση android που πλησιάζει πιο πολύ στο symbian... ;)

Δεν του λέω να πάει σε android και να μην παει στα wp. Ας επιλέξει το λειτουργικό που τον βολεύει. Απλά δεν μπορώ να ακούω ανακρίβειες

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Δεν του λέω να πάει σε android και να μην παει στα wp. Ας επιλέξει το λειτουργικό που τον βολεύει. Απλά δεν μπορώ να ακούω ανακρίβειες

Συμφωνούμε. Εμφανισιακά τα παράθυρα δεν έχουν καμία σχέση με το Symbian... Απλά είπα μια πρόταση αν κάποιος θέλει παράθυρα και προτιμάει άλλη εμφάνιση. Οι σύγχρονες συσκευές αντέχουν πιο ομαλά τους launchers. Το 808, που είχα δοκιμάσει Eight, SPB Shell 3D, Ultra Shell κλπ ακόμα και στα πιο ελαφριά είχε κάποιο θέμα και άφησα τελικά την κλασική εμφάνιση του Belle...

Το τελευταίο whatsapp ρουφάει τη μπαταρία σαν ηλεκτρική σκούπα ή μου φαίνεται...?

Λοιπόν εγκατέστησα την τελευταία έκδοση σε άλλη συσκευή και τα είδα δίπλα δίπλα. Δυστυχώς η νέα προσπάθεια του προγράμματος υστερεί σε σχέση με την προηγούμενη. Έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα podcast, τα εικονίδια και οι περιγραφές του κάθε σταθμού, η ταξινόμηση των σταθμών ανά γράμμα κλπ. Επίσης από τα λίγα που σύγκρινα, το TuneIn είχε περισσότερους σταθμούς σε πολλές χώρες. Για την Ελλάδα θα το ψάξω λίγο παραπάνω βέβαια. Πάντως, αφότου έχασε το tuneIn, έκανε ένα βήμα πίσω... Οπότε κρατάω τα tuneIn προς το παρόν...

Το τελευταίο whatsapp ρουφάει τη μπαταρία σαν ηλεκτρική σκούπα ή μου φαίνεται...?

Αυτό φταίει και μου αδειάζει συνεχώς???

The age of G2....

Παιδιά, εκεί που έψαχνα παλιές εφαρμογές που είχα, ξέθαψα το ShutterPro Premium. Στο Ν8 έκανε παπάδες, αν και ήταν κάπως βαρύ, από ανασκοπήσεις που είδα. Στο 808 το δοκίμασε κανένας? Έχει πολλές περισσότερες δυνατότητες από το CameraPro!

http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/13092_ShutterPro_Premium.php

http://store.ovi.com/content/109884

Το είχα και εγώ στο Ν8 αλλά δεν το είχα δοκιμάσει στο 808.

Το έβαλα τώρα να το δω και για κάποιο λόγο στην οθόνη βλέπω κανονικά τα εικονίδια με τις επιλογές αλλά όχι εικόνα. Μια μαυρίλα μόνο. Το ιστόγραμμα πάντως δουλεύει και φωτογραφίες βγάζει κανονικά...

[ATTACH]53266[/ATTACH]

Μα δεν είναι συμβατό με το 808. Το camera pro έχει δύο εφαρμογές ξεχωριστές, μια για 808 και μία για τα άλλα.

Μα δεν είναι συμβατό με το 808. Το camera pro έχει δύο εφαρμογές ξεχωριστές, μια για 808 και μία για τα άλλα.

Όλα δουλεύουν άψογα πλην του ότι δεν βλέπεις το αντικείμενο από την οθόνη! Αποθηκεύει όμως φωτογραφίες και μάλιστα επιπέδου CameraPro, στα 41.5 MP! Δεν υπάρχει καμιά χακεριά, άραγε? Χαραμίζεται τέτοια εφαρμογή... Εϊναι η πληρέστερη που υπάρχει. 3D, HDR, tilt, background blur κλπ... Μόνο raw δεν υποστηρίζει φυσικά...

Όλα δουλεύουν άψογα πλην του ότι δεν βλέπεις το αντικείμενο από την οθόνη! Αποθηκεύει όμως φωτογραφίες και μάλιστα επιπέδου CameraPro, στα 41.5 MP! Δεν υπάρχει καμιά χακεριά, άραγε? Χαραμίζεται τέτοια εφαρμογή... Εϊναι η πληρέστερη που υπάρχει. 3D, HDR, tilt, background blur κλπ... Μόνο raw δεν υποστηρίζει φυσικά...

Χαχαχα απλά δε βλέπεις τι τραβάς δηλαδή.. :D

Χαχαχα απλά δε βλέπεις τι τραβάς δηλαδή.. :D

Σαν τον παλιό καιρό ένα πράγμα που έβλεπες από έναν μικρό φακό ή με το μάτι! :p

Το είχα παλιότερα το Shutter Premium και μιας και μου το θύμισες έψαξα να βρω γιατί το είχα σβήσει.

Προφανώς επειδή είναι αργό

De4vTfGN_o.jpg Sony Ericsson K800i -> Nokia N82 -> Nokia N8 -> Nokia Lumia 1020 -> iPhone SE -> iPhone 13 mini

Κάποτε χρησιμοποιούσα 1-2 εφαρμογές που όσο τις έτρεχα από το τηλέφωνο μπορούσα να μπω από τον υπολογιστή στους φακέλους του κινητού (μνήμη τηλεφώνου ή κάρτα μνήμης). Έκανα share δηλαδή στο symbian έναν φάκελο ή και ολόκληρη την κάρτα μνήμης και έμπαινα από τον υπολογιστή.

Θυμάται κανείς πως λεγόντουσαν οι εφαρμογές αυτές;

Κάποτε χρησιμοποιούσα 1-2 εφαρμογές που όσο τις έτρεχα από το τηλέφωνο μπορούσα να μπω από τον υπολογιστή στους φακέλους του κινητού (μνήμη τηλεφώνου ή κάρτα μνήμης). Έκανα share δηλαδή στο symbian έναν φάκελο ή και ολόκληρη την κάρτα μνήμης και έμπαινα από τον υπολογιστή.

Θυμάται κανείς πως λεγόντουσαν οι εφαρμογές αυτές;

Τι εννοείς; Σαν το Dropbox???

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned