Jump to content

Αλεξανδρούπολη - Κωνσταντινούπολη

Arky
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχει κάνει ποτέ κανείς το ταξίδι με το αυτοκίνητο? Σκέφτομαι να κάνω την εκδρομή για το παιχνίδι της Εθνικής με την Τουρκία τον Ιούνιο.

Σε τι κατάσταση είναι οι δρόμοι ? Απ' ότι ξερω η απόσταση δεν είναι μεγάλη, καμιά τρακοσαρια χιλιομετρα...

Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη....

..and you'll never walk alone...

Με λεωφωρείο προ 4ετίας. Οι δρόμοι δεν είναι ασχημοι. Όσοι είχαν Ελληνικό διαβατήριο, πέρασαν τα σύνορα χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις, ενώ όσοι είχαν ξένο (συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος) χρειάστηκε να εκδόσουν βίζα για να εισέλθουν σε τουρκικό έδαφος.

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

καλος ειναι ο δρομος, η αποσταση γυρω στα 220 χιλιομετρα.

υπαρχει και η εναλλακτικη, να ανεβεις διδυμοτειχο, να πας αδριανουπολη και να παρεις τον αυτοκινητοδρομο Κωνσταντινουπολη-Βουλγαρια που ειναι καταπληκτικος. δεν εχω παει απο εκει αλλα ειναι τελειος δρομος.τα χιλιομετρα λιγο παραπανω βεβαια...

αδριανούπολη-κωνσταντινούπολη το έκανα με το αυτοκίνητο το καλοκαίρι 2002... 228 χλμ, απίστευτη ευθεία για 1,5-2 ώρες κ ατέλειωτο φάρδος, καμιά 4 λωρίδες σε κάθε ρεύμα, κανονική οτοστράντα. ενδιάμεσα παίζουν κ κάτι αυτόματα διόδια, σταματάς κ παίρνεις διάφορα αποκόμματα απ'τα κουτιά κ στα τελευταία έξω απ'την πόλη βλέπει ο τούρκος πόσα έχεις κ ζητά τον ανάλογο παρά :)

προσωπικά τη βαρέθηκα σχετικά νωρίς τη διαδρομή γιατί χώρια την άπλα, κυριαρχεί κι η ερημιά... δεν τη χρησιμοποιούν πολλοί τούρκοι λόγω διοδίων... θα συνιστούσα να πάρεις το δρόμο κανονικά απ΄την αλεξανδρούπολη που πάει κ παραλιακά. δεν τον κατέχω αλλά τον κόβω πολύ πιο απολαυστικό. σταματάς κ για καφέ στο τέκιρνταγ άμα λάχει... η ποιότητα/κατάσταση του οδοστρώματος θα έλεγα ελαφρώς χειρότερη απ'τα δικά μας στάνταρ.

σε γενικές γραμμές πάντως μην έχεις κανένα ενδοιασμό για την ασφάλεια του αυτοκινήτου, είναι ακίνδυνα πάνω κάτω τα πράματα. εκτός αν είναι να πας με καμιά 7άρα μπέμπα λέει... :p

τι γίνετε με τα αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες εκεί;

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

tinchanei na eime apo evro....kai na douleua konstantinoupoli prin liga chronia...

echoume kai leme apo tin archi...thessaloniki -alex/polis me kapies eksereseis einai anetos o dromos giro stis 3 ores.

alexandroupoli-konstantinoupoli einai ipofertos o dromos genikotera

alexandroupoli-konstantinoupoli meso teloniou Kastanion/andrianoupolis einai kaliteros o dromos.

genikotera pantos tha sou sinistousa na pareis to leoforio pou echei kathimera, i aeroplano apo thesaloniki -nomizo oti eiparchei akoma dromologio apo ekei-

se kamia periptosi min pas/ertheis me treno....drama i katastasi.

tora den protino autokinito ochi gia tis vlakies pou akougontai tou style that echeis ellinikes pinakides etc etc etc blah blah blah

alla den prokite na vreis para poli eukola parking. oi tourkoi genikotera sta meri pou einai poli touristika milane "kapia" ellinika sta alla ligo diskolo.

episis i astinomia tous....i mallon kalitera i trochea tous -autoi me ta jockey kapelakia...- einai austiroi se megalo vathmo kai den charizontai eukola opos poloi tha nomizame...

eiparchoun kai alla pola, opos oti den ksereis tin poli, to meros opou ginete o agonas den echei para poles theseis parking ktl

thats my 2 cents

τι γίνετε με τα αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες εκεί;
σε όσα χωριά/αξιοθέτα που πήγαινα με το δικό μου, χωρίς να λέει gr πουθενά, καταλαβαίναν ότι είμαι έλληνας, άρα τους είναι γνωστές. λογικά επειδή είναι οι μόνες στην ευρώπη που δεν έχουν τ'αρχικά της χώρας :D

δεν ένιωσα πουθενά ανασφάλεια για τη φύλαξή του, δεν το κυκλοφορούσα βέβαια μέσα στο κέντρο. προσωπικά έμενα στην περιοχή σουλταναχμέτ, δίπλα στην αγία σοφία κ το μπλε τζαμί, είναι γεμάτη από διεθνή χόστελς κ είναι πολύ συμφέρουσα λύση. το αμάξι (πεζό 106) παρκαρισμένο έξω απ'το χόστελ κανονικά. κατά τ'αλλα είχαμε φτάσει μέχρι τα βάθη της ανατολής στην καππαδοκία κ πάλι δεν συναντήσαμε κανένα πρόβλημα με το ιχ.

δε χρειάζεται βέβαια να κάνει κ μπαμ, ξέρετε τα κόλπα, το αφήνουμε βρώμικο απ'εξω, αν έχουμε κουκούλα την παίρνουμε μαζί μας, κλπ. το κυκλοφοριακό είναι κάπως χειρότερο γι'αυτό τα μάτια του οδηγού 84 γιατί πολλοί οδηγούν τα παλιά τουρκικά φίατ κ δε λέει να μπλέξεις μαζί τους :rolleyes:

στα σύνορα μόνο θέλει προσοχή κ φύλαξη όλων των εγγράφων που θα δωθούν γιατί τα ζητάνε πίσω στην έξοδο για έλεγχο.

Να την πω την κακία, πρωϊ-πρωϊ ; Ποια είναι τα στάνταρ στους δικούς μας δρόμους ;

:X

ε τώρα, τα γνωστά ΥΨΙΣΤΑ σε όλους μας :cool: :D

και εγω με το δικο μου -seat ibiza 2002- εχω παει πανω απο πεντε φορες Κωνσταντινουπολη-Αγκυρα, και μια φορα μεχρι Σμυρνη και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. και μια φορα που με σταματησε τροχαια για ελεγχο (στον αυτοκινητοδρομο κων/πολη -αγκυρα) ηταν πολυ ενταξει οι τυποι και μαλλον τους εκανε εντυπωση που ημουν Ελληνας.... :)

βασικα εγω επειδη ειμαι ξανθιότης και το καλοκαιρι η πολη μου γεμίζει και με γερμανικες και με τουρκικες πινακιδες δεν βλεπω προβληματα απο εμας προς τα ξένα . γιατί να έχουν αυτοι πρόβλημα με εμας ?

δεν νομίζω να εχείς πρόβλημα αλλα μη μου πας και εσυ με αυτοκίνητο που σε ολλο το πισω τζαμι να εχεις μια τεραστια ελληνικη σημεα στο ραδιοφονο να παιζει τον εθνικο μας υμνο και κατι τραγικα αυτοκολιτα- μπλουζακια που λενε τουρκος καλος μονο νεκρος .(το παρακανα λιγο εε καταλαβατε ομως τι θελω να πω)

Το θέμα ειναι να μην προκαλεις . οπου και αν εισαι ειτε τουρκια ειτε γερμανια - ιταλια - αγγλια - βουλγαρια .

γενικα δεν υπαρχει προβλημα αλλα ειδικα για τον ποδοσφαιρικο αγωνα θα σου ελεγα να μην το παρεις γιατι ποτε δεν ξερεις τι γινεται.Υπαρχει και ταξι που μπορει να ερθει να σε παρει απο αλεξανδρουπολη.απο ξανθη ξερω οτι παιρνει 45ευρω(το ατομο) και κανει γυρω στις 4,5 ωρες (η τιμη ειναι ξεφτιλα ειδικα αν εισαι μονος σου).απο αλεξανδρουπολη λογικα βαλε κανα 40αρι.

απο ξανθη ξερω οτι παιρνει 45ευρω(το ατομο) και κανει γυρω στις 4,5 ωρες (η τιμη ειναι ξεφτιλα ειδικα αν εισαι μονος σου).απο αλεξανδρουπολη λογικα βαλε κανα 40αρι.

Εχω ακουσει οτι θελει 250-300 ευρω απο Αλεξανδρουπολη-Κων/πολη πανε-ελα. :X Σκεφτειτε μονο ποσα χιλιομετρα ειναι και ποση βενζινη θα ξοδεψει το ταξι. :cool:

Οταν πηγα στην Πολη τον Σεπτεμβριο απο τους Κηπους ,ακομα εφτιαχναν το δρομο απο Ιψαλα μεχρι να ενωθει με τον αυτοκινητοδρομο Ανδριανουπολης-Κων/πολης.Αλλα γενικα ηταν καλος εκτος απο τα πετραδακια που πετουσαν οι μπροστα πανω στο αυτοκιντητο γιατι εκεινη την περιοδο ασφαλτωστρωναν τον δρομο. :mad:

Και τελος οσων αφορα τις πινακιδες δεν αντιμετωπισαμε κανενα προβλημα μεσα στην πολη αν και το αμαξι ηταν παρκαρισμενο στο γκαραζ του ξενοδοχειου γιατι αλλιως δεν θα ειχε ασφαλεια.Παντως το καλυτερο που εχεις να κανεις φιλε Αrky ειναι να αφησεις το αυτοκινητο σου στο ξενοδοχειο και να πας στο γηπεδο με ταξι.

• 3 years later...

μάγκες, θα είμαι αλεξανδρούπολη και θέλω να πεταχτώ στην Πόλη. Για να είμαι αρκετά αυτόνομος θέλω να κάνω το ταξίδι με αυτοκίνητο. Επομένως χρειάζομαι να νοικιάσω αυτοκίνητο στην Αλεξανδρούπολη και θέλω να περάσω στην Πόλη με αυτό και μετά θα γυρίσω. Γίνεται; Τι πρέπει να πληρώσω παραπάνω (αν πρέπει) στα σύνορα;

Επίσης σκέφτομαι να γυρίσω μέσω Ανδριανούπολης (για να σπάει η ρουτίνα). Εκεί στα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας (και επομένως ΕΕ) θα έχω πάλι να πληρώσω ή κάποιο σημαντικότερο πρόβλημα;

Όποιος ξέρει ας μου πει και αν πληρώνει πόσο είναι να δω αν με συμφέρει πραγματικά. Ευχαριστώ