Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ] Αλκοτέστ: Υπέρ ή κατά;

mousi
 Κοινοποίηση

Υπέρ ή κατά του αλκοτέστ;  

294 members have voted

1. 1. Υπέρ ή κατά του αλκοτέστ;

• Υπέρ
      245
    • Κατά
      18
    • Χμμ... Κάτι ενδιάμεσο
      31

Recommended Posts

Γι'αυτό μπορούμε να πίνουμε αρκετό νερό μετά την όποια κατανάλωση αλκοόλ και φυσικά δεν πρέπει να είμαστε με άδειο στομάχι. ;)
http://www.eppforum.org/gkr41/eye2.pngΤα μάτια καθρέφτες και φως της ψυχής..

• Απαντήσεις 242
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Προσωπικα πιστευω οτι τα ορια ειναι αρκετα χαμηλα και σιγουρα αλλιως αντιδρας οταν εχεις φαει και 4 σουβλακια μαζι με τις 2 μισολιτρες μπυρες και αλλιως οταν εισαι νυστικος. Η διαφορα ειναι τεραστια και ομως το προστιμο παραμενει το ιδιο :cry:

Και απο την αλλη ποιος μπορει να μας προστατευσει απο πρεζονια, ψυχασθενεις, ανθρωπους που παιρνουν κατασταλτικα κλπ ??? :mad:

με ενα λιτρο μπυρα με εχουν μετρησει με σχεδον με αδειο στομαχι και δε μου ειπαν τιποτα!

εδω μιλαμε για ποσοτητες οχι για λιγη παραπανω μπυρα!;)

Σημερα μια οικογενεια θρηνει αδικα τον χαμο ενος 23χρονου παιδιου ο οποιος ηταν σταθμευμενος με το 2κυκλο του για να αγορασει καποια πραγματα μαζι με την συντροφο του.

Τους χτυπησε μεθυσμενος οδηγος με αυτοκινητο με αποτελεσμα να σκοτωσει τον 23χρονο και να τραυματισει την συντροφο του...

-Μια σχεση τερματισε. Το ατομο που εμεινε πισω θα στιγματιστει αιωνια με αυτο το γεγονος.

-Οι γονεις δεν θα εχουν την δυνατοτητα να δουν τον γιο τους να προοδευει και να υπερηφανευονται για τους κοπους και τις επιτυχιες του...

-... και τοσα αλλα πολλα που θα μπορουσαν να εχουν γινει στη ζωη του...

Αν και δεν εξαγοραζεται μια ανθρωπινη ζωη, ελπιζω το προστιμο για το αλκοολ να γινει το υψηλοτερο προστιμο απο ολα τα αλλα και να χρεωνονται μεχρι το λαιμο οι παραβατες :mad: Μεχρι και σπιτια να πουλανε για να το ξεπληρωσουν :mad:

Σημειωση: Οχι δεν ηταν δικος μου ανθρωπος. Ειναι επιθετικο το post μου γιατι καθε φορα που χανεται αδικα καποιος ανθρωπος ποναω σαν να ηταν δικος μου...

@alfiegen: Η ιδεολογια αυτη εχει μια βαση και σε ορισμενα σημεια θα μπορουσα να συμφωνησω μαζι σου οσον αφορα τα προστιμα. Ομως οταν εχει να κανει με την ασφαλεια, σε μια ζουγκλα που την θεωρουμε "πολιτισμενο δρομο" και εχει σκοπο να σωσει ανθρωπινες ζωες, τοτε γινετε για το καλο ολων μας και θα επρεπε τουλαχιστον σε αυτο να εισαι υπερ.

εγώ συμφωνώ με τον φίλο που ανέφερε αυτό το παράδειγμα,καθώς και το οτι είναι τραγικό το γεγονός αυτό.

αλλά με τους αφορισμούς και τις κατάρες δεν γίνεται απολύτως τίποτα.

εγώ λειτουργώ με την λογική οτι εφόσον υπάρχουν πρόστιμα,νόμοι κατ επέκταση σαφέστατα θα υπάρχουν και παράνομοι.αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης των νόμων.συμπερασματική λογική.

συνεχίζοντας λοιπόν αν θέλουμε να λέμε οτι ζούμε σε πολιτισμένο και όχι υπανάπτυκτο κράτος η ποινή -οι ποινές που υπάρχουν για την κατανάλωση περαν των επιτρεπτών ορίων αλκοόλ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν το λιγότερο γελοίες.

το να αυξάνεις και να ξανααυξάνεις τα πρόστιμα δεν φανερώνει ούτε κοινωνική μέριμνα,ούτε προσπάθεια πάταξης των παρανόμων.

είναι η λογική της αρπαχτής που εφαρμόζεται στο παραπάνω πεδίο.

δηλαδή ξέρουμε οτι θα υπάρχουν πάντα πιωμένοι,δεν κόβεται αυτό οτι και να γίνει,ελλάδα είναι- δεν το λέω για κακό,ίσα ίσα κιόλας ,απλά δίνω έμφαση στην γενικότερη φιλοσοφία του έλληνα- οπότε θα τα πάρουμε χοντρά και με το νόμο και θα λέμε οτι φροντίζουμε και για τους άλλους ανυπεράσπιστους πολίτες κιόλας που είναι στο έλεος μεθυσμένων εγκληματιών οδηγώ.

και αντιπαρέρχομαι εγώ και λέω το εξής απλό : αφού είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι όλοι στο θέμα του αλκοόλ γιατί δεν ακολουθείς μια άλλη μέθοδο ,μια άλλη όχι τόσο επιθετική τακτική - γιατί κάθε επιθετική τακτική είναι και προκλητική συνάμα- για να μειώσεις τα ποσοστά των τροχαίων και των παρανόμων, χωρίς πρόστιμα και χωρίς εξοντωτικές ποινές,που θα λειτουργούν παράλληλα και παραδειγματικά?????

μήπως επειδή θα κοπούν πολλά φράγκα???

και οι πολιτικές στις οποίες αναφέρομαι είναι πάμπολλες όπως υποχρεωτική κοινωνική εργασία σε νοσοκομεία με τροχαία,υποχρεωτική συμμετοχή σε ενημερωτικές εκστρατείες κατα του αλκοόλ,και χίλια δυο άλλα που μπορείς να σκεφτείς.

αυτό που προσπαθώ να αναπτύξω και να καταλήξω είναι οτι οι ποινές όσο θα πάνε θα γίνονται και πιο εξοντωτικές -όσον αφορά τα φράγκα εννοείται- γιατί είναι μια πηγή συνεχούς χρηματοδότησης.αυτό το έχουν καταλάβει εδώ και καιρό οι υπεύθυνοι - που δεν είναι βλάκες- και με διάφορα γελοία και το ξαναεπαναλαμβάνω ηλίθια προσχήματα προσπαθούν να πείσουν οτι ενδιαφέρονται για το κοινό και χρησιμοποιούν δραστικά μέτρα.

τέοια μέτρα μπορούν να εφαρμοσθούν μόνο σε ανεγκέφαλους που δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.βλέπε us,uk,australia, και λοιποί ρομποτάκια ευρωπαίοι.

p.s. ίσως διατύπωσα στο πρώτο post λανθασμένα το τι πιστεύω.δεν είμαι κατά του αλκοοτέστ,είμαι κατά των εξοντοτικών ποινών και κάθε είδους προστίμων.

η οικονομική καταστροφή κάποιου που ας πούμε έκανε λάθος δεν είναι λύση.αντιθέτως αποδεκτή λύση του προβλήματος είναι ο καταμερισμός ευθυνών με σύνεση και συνέπεια ,και εννοείται οτι πρέπει να χτυπήσουν τη ρίζα του προβλήματος και όχι τις συνέπειες - όπως γίνεται πάντα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

Capone:

Για εμενα αυτο που πρεπει να υπαρξει στην αγορα ειναι ιδιωτικα αλκοολομετρα ή ακομα και κοινοχρηστα, εξω απο μπαρ, κεντρα κτλ.

Προσωπικα θα εδινα 300 ευρω να αγορασω ενα και να το εχω παντα στο αμαξι μου!

http://icbirmingham.icnetwork.co.uk/0100news/0100localnews/page.cfm?objectid=14018596&method=full&siteid=50002

παλιοτερα ειχε παρουσιασει ενα 406 η 607 αν θυμαμαι καλα η peugeot με αυτο το συστημα

Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν.

Alfiegen

Δηλαδή όλος υπόλοιπος κόσμος είναι χαζός και οι Έλληνες οι έξυπνοι;

Ο μόνος τρόπος να καταλάβει ο Έλληνας ότι κάτι είναι λάθος είναι να πινέσει η τσέπη του. Έκανες λάθος; Θα πληρώσεις.

Εγώ είμαι χαζός που όταν βγαίνω δεν πίνω;

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

Alfiegen

Δηλαδή όλος υπόλοιπος κόσμος είναι χαζός και οι Έλληνες οι έξυπνοι;

Ο μόνος τρόπος να καταλάβει ο Έλληνας ότι κάτι είναι λάθος είναι να πινέσει η τσέπη του. Έκανες λάθος; Θα πληρώσεις.

Εγώ είμαι χαζός που όταν βγαίνω δεν πίνω;

Αν οδηγείς, όχι. Αλλιώς, ναι :p

Destiny found.

Προφανώς οδηγώ.... :lol: :lol:

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

εγώ συμφωνώ με τον φίλο που ανέφερε αυτό το παράδειγμα,καθώς και το οτι είναι τραγικό το γεγονός αυτό.

αλλά με τους αφορισμούς και τις κατάρες δεν γίνεται απολύτως τίποτα.

εγώ λειτουργώ με την λογική οτι εφόσον υπάρχουν πρόστιμα,νόμοι κατ επέκταση σαφέστατα θα υπάρχουν και παράνομοι.αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης των νόμων.συμπερασματική λογική.

συνεχίζοντας λοιπόν αν θέλουμε να λέμε οτι ζούμε σε πολιτισμένο και όχι υπανάπτυκτο κράτος η ποινή -οι ποινές που υπάρχουν για την κατανάλωση περαν των επιτρεπτών ορίων αλκοόλ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν το λιγότερο γελοίες.

το να αυξάνεις και να ξανααυξάνεις τα πρόστιμα δεν φανερώνει ούτε κοινωνική μέριμνα,ούτε προσπάθεια πάταξης των παρανόμων.

είναι η λογική της αρπαχτής που εφαρμόζεται στο παραπάνω πεδίο.

δηλαδή ξέρουμε οτι θα υπάρχουν πάντα πιωμένοι,δεν κόβεται αυτό οτι και να γίνει,ελλάδα είναι- δεν το λέω για κακό,ίσα ίσα κιόλας ,απλά δίνω έμφαση στην γενικότερη φιλοσοφία του έλληνα- οπότε θα τα πάρουμε χοντρά και με το νόμο και θα λέμε οτι φροντίζουμε και για τους άλλους ανυπεράσπιστους πολίτες κιόλας που είναι στο έλεος μεθυσμένων εγκληματιών οδηγώ.

και αντιπαρέρχομαι εγώ και λέω το εξής απλό : αφού είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι όλοι στο θέμα του αλκοόλ γιατί δεν ακολουθείς μια άλλη μέθοδο ,μια άλλη όχι τόσο επιθετική τακτική - γιατί κάθε επιθετική τακτική είναι και προκλητική συνάμα- για να μειώσεις τα ποσοστά των τροχαίων και των παρανόμων, χωρίς πρόστιμα και χωρίς εξοντωτικές ποινές,που θα λειτουργούν παράλληλα και παραδειγματικά?????

μήπως επειδή θα κοπούν πολλά φράγκα???

και οι πολιτικές στις οποίες αναφέρομαι είναι πάμπολλες όπως υποχρεωτική κοινωνική εργασία σε νοσοκομεία με τροχαία,υποχρεωτική συμμετοχή σε ενημερωτικές εκστρατείες κατα του αλκοόλ,και χίλια δυο άλλα που μπορείς να σκεφτείς.

αυτό που προσπαθώ να αναπτύξω και να καταλήξω είναι οτι οι ποινές όσο θα πάνε θα γίνονται και πιο εξοντωτικές -όσον αφορά τα φράγκα εννοείται- γιατί είναι μια πηγή συνεχούς χρηματοδότησης.αυτό το έχουν καταλάβει εδώ και καιρό οι υπεύθυνοι - που δεν είναι βλάκες- και με διάφορα γελοία και το ξαναεπαναλαμβάνω ηλίθια προσχήματα προσπαθούν να πείσουν οτι ενδιαφέρονται για το κοινό και χρησιμοποιούν δραστικά μέτρα.

τέοια μέτρα μπορούν να εφαρμοσθούν μόνο σε ανεγκέφαλους που δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.βλέπε us,uk,australia, και λοιποί ρομποτάκια ευρωπαίοι.

p.s. ίσως διατύπωσα στο πρώτο post λανθασμένα το τι πιστεύω.δεν είμαι κατά του αλκοοτέστ,είμαι κατά των εξοντοτικών ποινών και κάθε είδους προστίμων.

η οικονομική καταστροφή κάποιου που ας πούμε έκανε λάθος δεν είναι λύση.αντιθέτως αποδεκτή λύση του προβλήματος είναι ο καταμερισμός ευθυνών με σύνεση και συνέπεια ,και εννοείται οτι πρέπει να χτυπήσουν τη ρίζα του προβλήματος και όχι τις συνέπειες - όπως γίνεται πάντα.

Είναι γνωστό ότι τον Έλληνα τον πονάει η τσέπη του.Αφού λοιπόν ούτε και αυτά τα τόσο αυστηρά χρηματικά πρόστιμα δεν είναι ικανά να τον συνετίσουν για να κάνει το αυτονόητο,νομίζεις ότι η τιμωρία της κοινωνικής εργασίας θα είναι ικανή να τον αποτρέψει απο το να πιεί;Τότε είναι που θα γυρνάνε όλοι σουρωμένοι στους δρόμους...

βρε που να τους παρουν εφ ορου ζωης το διπλωμα σε οσους εχουν πιει υπερβολικα και πιανουν τιμονι..

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

Ti les re file sobara milas?Oi dromoi sou ftaine twra?Eleos dhladh.Ti allo tha akousw.Esy oson afora ton eauto sou as eisai opws prepei kai ase tous allous....

Όχι δεν φταίνε όταν πηγένεις ανέμελος με το μηχανάκι σου και πέφτεις σε πηγάδια και σκωτόνεσε! Πρώτα θα είναι εντάξη το κράτος στις υποχρεώσεις του και μετά θα ζητάει απ'τους πωλήτες να είναι εντάξη, στο κάτω κάτω τους έχω τριπλοπληρώσει τους δρόμους που κυκλοφορό και δεν είμαι υποχρεωμένος να πληρώνο ζαντολάστιχα-αναρτήσεις κάθε τρεις και λίγο!

Εγώ παιδιά πιστέυω ότι απο'κει ξεκινάνε όλα. Αν είχαμε καλούς δρόμους, καλό σύστημα σήμανσης, ααστυνομικούς που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια κι όχι για την είσπραξη τις ημέρας τότε θα σεβόμασταν και τα όρια ταχύτητας και τον ΚΟΚ περισότερο και δεν θα ειχαμε πρόβλημα με τα πρόστιμα. Χαρακτηριστιό παράδειγμα εισπαρακτικής πολιτικής οι τροχονόμοι που την στήνουν στις εξόδους τις εθνικής για να σε γράψουν για ζώνη! Μα την ζώνη την χριάζεσε στην εθνική όχι όταν βγένεις απ'αυτην, γιατή δεν την στήνουν στις εισόδους?:confused:

Όχι δεν φταίνε όταν πηγένεις ανέμελος με το μηχανάκι σου και πέφτεις σε πηγάδια και σκωτόνεσε! Πρώτα θα είναι εντάξη το κράτος στις υποχρεώσεις του και μετά θα ζητάει απ'τους πωλήτες να είναι εντάξη, στο κάτω κάτω τους έχω τριπλοπληρώσει τους δρόμους που κυκλοφορό και δεν είμαι υποχρεωμένος να πληρώνο ζαντολάστιχα-αναρτήσεις κάθε τρεις και λίγο!

Εγώ παιδιά πιστέυω ότι απο'κει ξεκινάνε όλα. Αν είχαμε καλούς δρόμους, καλό σύστημα σήμανσης, ααστυνομικούς που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια κι όχι για την είσπραξη τις ημέρας τότε θα σεβόμασταν και τα όρια ταχύτητας και τον ΚΟΚ περισότερο και δεν θα ειχαμε πρόβλημα με τα πρόστιμα. Χαρακτηριστιό παράδειγμα εισπαρακτικής πολιτικής οι τροχονόμοι που την στήνουν στις εξόδους τις εθνικής για να σε γράψουν για ζώνη! Μα την ζώνη την χριάζεσε στην εθνική όχι όταν βγένεις απ'αυτην, γιατή δεν την στήνουν στις εισόδους?:confused:

+1 απο εμενα

Ας φτιαχτουν πρωτα οι δρομοι και μετα ας βαλουν τα προστιμα..Εχει και το θρασος ο υπουργος μεταφορων να λεει οτι η ελλαδα ειναι πρωτη στα τροχαια , εμ πως να μην ειναι αγαπητε μου με τους δρομους που εχεις...Οι ταχυτητες του φταιξανε.....Οταν στο εξωτερικο πανε πολυ ποιο γρηγορα απο εμας και δεν εχουνε ουτε ενα τροχαιο..Η μηπως εμεις οι ελληνες ειμαστε ποιο απροσεχτοι..Εχετε δει πως πανε στο εξωτερικο...Αμαξι κατω απο 140 Klm δεν υπαρχει τουλαχιστον σε ιταλια , αυστρια και γερμανια που ειχα παει..Λοιπον ας φτιαχτουν πρωτα οι δρομοι και μετα ας μπουν ολα τα προστιμα...;) ..Στην ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Οσο για το αλκοτεστ ειμαι ναι υπερ αλλα υπο φισιολογικες συνθηκες..Οχι και με ενα ποτο να σε γραφουμε..Ε ΕΛΕΟΣ

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

@jackdaniels και redalert19882000

H λογική του μέσου Έλληνα είναι αυτή ε...

Δλδ επειδή γίνονται ατυχήματα και χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω των κακοφτιαγμένων δρόμων, πρέπει να γίνονται και λόγω των ασυνείδητων/ανεγκέφαλων (προσπάθησα να το πω ευγενικά!) που οδηγούνε υπό την επήρεια αλκοόλ;! :wacko: Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται...από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουμε...:!:

"In the morning u know u won't remember a thing.."

^Όχι, αλλά σίγουρα είναι ένας παράγοντας. Μην μου συγκρίνεις τώρα έναν πιωμένο και έναν νηφάλιο οδηγό...
Destiny found.

@jackdaniels και redalert19882000

H λογική του μέσου Έλληνα είναι αυτή ε...

Δλδ επειδή γίνονται ατυχήματα και χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω των κακοφτιαγμένων δρόμων, πρέπει να γίνονται και λόγω των ασυνείδητων/ανεγκέφαλων (προσπάθησα να το πω ευγενικά!) που οδηγούνε υπό την επήρεια αλκοόλ;! :wacko: Δεν είμαστε καλά μου φαίνεται...από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουμε...:!:

Αν καταλαβες καλα μιλουσαμε για τους δρομους...:O Οσο για τους ασυνείδητους/ανεγκέφαλους οδηγους μονο εδω γινονται αυτα και ναι πρεπει τα προστιμα να ειναι ετσι ωστε να μην το ξανακανουνε...Εχεις δει εσυ τπτ σε χωρες οπως αγγλια η γερμανια??Γτ εχω τουλαχιστον δεν εχω ακουσει τπτ να γινονται ατυχηματα..Ειμαι εκει 2 βδομαδες το χρονο και τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα..ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

@Treloparea: Σε μένα απαντησες; Μηπως δεν καταλαβες τι εγραψα; Συγκρινα ποτε ενα μεθυσμενο και ενα νηφαλιο οδηγο; :worry:

@redalert19882000: Ναι, οκ, για τους δρομους μιλουσατε αλλα ο "ουίσκις" ειπε

Αν είχαμε καλούς δρόμους, καλό σύστημα σήμανσης, ααστυνομικούς που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια κι όχι για την είσπραξη τις ημέρας τότε θα σεβόμασταν και τα όρια ταχύτητας και τον ΚΟΚ περισότερο και δεν θα ειχαμε πρόβλημα με τα πρόστιμα.
... και σ' αυτο ουσιαστικά απάντησα! Δεν πρεπει να σεβομαστε τον ΚΟΚ επειδη εχουμε κακους δρομους; Τι λογικη ειναι αυτη...απορησα!

Επισης, το θρεντ ειναι για το αλκοτεστ....υπερ ή κατά...όχι για τους δρόμους! Άρα δεν ημουν οφτοπικ! :p

"In the morning u know u won't remember a thing.."

ΥΠΕΡ κι εγω ψηφισα,αλλα το θεμα ειναι τα προστιμα να ειναι με μετρο.

οχι με μια βοτκα να σε παρει και το διπλωμα ο τροχονομος ή 500ευρω προστιμο!χαλαρωστε!

προσωπικα ποτε δεν μου ετυχε αλκοτεστ! ευτηχως δηλαδη γιατι με ποδηλατο θα γυρνουσα σπιτι :p

Never Give Up:!:

Join friend!

στήνουν στις εξόδους τις εθνικής για να σε γράψουν για ζώνη! Μα την ζώνη την χριάζεσε στην εθνική όχι όταν βγένεις απ'αυτην, γιατή δεν την στήνουν στις εισόδους?:confused:

Δηλαδή ο ΚΟΚ αναφέρει οτι η χρήση ζώνης είναι υποχρεωτική στην Εθνική και μόνο εκεί σώζει Ζωές? :blink:

"We all have the ability, our choices make the difference ":baby:

Δηλαδή ο ΚΟΚ αναφέρει οτι η χρήση ζώνης είναι υποχρεωτική στην Εθνική και μόνο εκεί σώζει Ζωές? :blink:

Αν και ειμαστε offtopic τελευταιο post για μενα..Οσο αφορα την ζωνη προσωπικη μου γνωμη ειναι πως αλλες φορες ναι σωζει ζωες και αλλες οχι...Προσωπικα εχω μαθει ναι να οδηγω με ζωνη..Δεν εχω πολυ καιρο.. τωρα πηρα το διπλωμα..Αλλα γενικα δεν μπορουνε σε εναν που οδηγαει 40 χρονια χωρις ζωνη να τον υποχρεωνουνε να την βαλει...Εσυ εχεις δει κανα μπατσο να φοραει???Εχεις δει κανενα να τηρει τους κοκ??Αν οχι τοτε εμεις τι ειμαστε??οι ΜΛΚ του ελληνικου κρατους? Απο οτι φενεται ναι μαλλον αυτοι ειμαστε...

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Δηλαδή αν είχαμε καλούς δρόμους θα τρέχαμε λιγότερο ή θα προσέχαμε περισσότερο;

Ένας καλός οδηγός ανάλογα με τα δεδομένα αλλάζει και τον τρόπο οδήγησης. Αν ο δρόμος δεν είναι καλός δεν τρέχεις και προσέχεις περισσότερο.

Αν και ειμαστε offtopic τελευταιο post για μενα..Οσο αφορα την ζωνη προσωπικη μου γνωμη ειναι πως αλλες φορες ναι σωζει ζωες και αλλες οχι...Προσωπικα εχω μαθει ναι να οδηγω με ζωνη..Δεν εχω πολυ καιρο.. τωρα πηρα το διπλωμα..Αλλα γενικα δεν μπορουνε σε εναν που οδηγαει 40 χρονια χωρις ζωνη να τον υποχρεωνουνε να την βαλει...Εσυ εχεις δει κανα μπατσο να φοραει???Εχεις δει κανενα να τηρει τους κοκ??Αν οχι τοτε εμεις τι ειμαστε??οι ΜΛΚ του ελληνικου κρατους?

Δηλαδή επειδή κάνουν κάτι οι άλλοι λάθος θα το κάνεις και εσύ;

Αν τρακάρεις με κάποιον και φταίει αλλά πεθάνει επειδή δε φορούσε ζώνη το ξέρεις ότι θα πληρώσεις αποζημίωση;

Προσωπικά είμαι υπέρ της αυστηρής πολιτικής που έχουν επιβάλει, ίσως έτσι να μειωθεί το πλήθος των μεθυσμένων οδηγών, τι πάει να πει οτι κάποιος έχει πιεί ένα ποτηράκι μόνο!

Το ποτό και η οδηγηση ΔΕΝ συνδιάζονται, θες να πιείς? μην οδηγήσεις! πάρε ταξι, λεοφωρείο, ποδήλατο βγές με κάποιον που δεν πίνει και ας σε γυρίσει εκείνος σπίτι σου.

Τα πρόστιμα έγιναν αυστηρά γιατί απλούστατα δεν συμμορφωνονταν οι οδηγοί!

Οφ -τόπικ: Οσο για τα υπόλοιπα που έχουν αναφερθεί (ζώνες, υπερβ. ταχυστητα κλπ) ίσως θα έπρεπε να αυξηθούν και εκεί τα πρόστιμα!

Δηλαδή αν είχαμε καλούς δρόμους θα τρέχαμε λιγότερο ή θα προσέχαμε περισσότερο;

Ένας καλός οδηγός ανάλογα με τα δεδομένα αλλάζει και τον τρόπο οδήγησης. Αν ο δρόμος δεν είναι καλός δεν τρέχεις και προσέχεις περισσότερο.

Αντιθετος αν ειχαμε καλυτερους δρομους θα τρεχαμε περισσοτερο και φυσικα θα ειχαμε μειωμενα τροχαια ατυχηματα...

Δηλαδή επειδή κάνουν κάτι οι άλλοι λάθος θα το κάνεις και εσύ;

Αν τρακάρεις με κάποιον και φταίει αλλά πεθάνει επειδή δε φορούσε ζώνη το ξέρεις ότι θα πληρώσεις αποζημίωση;

Αν ειδες καλα εγω δεν το κανω..Τωρα αρχισα να οδηγω και οδηγω με ζωνη γτ ετσι εμαθα αλλα δεν μπορουνε να υποχρεωνουνε σε εναν ο οποιος οδηγαει πολα χρονια να την φοραει..Δεν νομιζω φιλε μου αν φταιει ο αλλος εσυ να τον πληρωνεις....:O

Προσωπικά είμαι υπέρ στην αυστηρή πολιτική που έχουν επιβάλει, ίσως έτσι να μειωθούν οι μεθυσμένοι οδηγοί, τι πάει να πει οτι κάποιος έχει πιεί ένα ποτηράκι μόνο!

Το ποτό και η οδηγηση ΔΕΝ συνδιάζονται, θες να πιείς? μην οδηγήσεις! πάρε ταξι, λεοφωρείο, ποδήλατο βγές με κάποιον που δεν πίνει και ας σε γυρήσει εκείνος σπίτι σου.

Τα πρόστιμα έγιναν αυστηρά γιατί απλούστατα δεν συμμορφωνονταν οι οδηγοί!

Οφ -τόπικ: Οσο για τα υπόλοιπα που έχουν αναφερθεί (ζώνες, υπερβ. ταχυστητα κλπ) ίσως θα έπρεπε να αυξηθούν και εκεί τα πρόστιμα!

Μπααα τι λες καλε...Τα προστιμα τα αυξησανε επειδη εμεις δεν συμμορφωνομαστε με τον κοκ??Η μηπως το κρατος δεν εχει λεφτα...??ΕΛΕΟΣ

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Αντιθετος αν ειχαμε καλυτερους δρομους θα τρεχαμε περισσοτερο και φυσικα θα ειχαμε μειωμενα τροχαια ατυχηματα...

Μπααα τι λες καλε...Τα προστιμα τα αυξησανε επειδη εμεις δεν συμμορφωνομαστε με τον κοκ??Η μηπως το κρατος δεν εχει λεφτα...??ΕΛΕΟΣ

Οταν λες "εμεις δεν συμμορφωνόμαστε" ελπίζω να μην εννοείς οτι πίνεις και οδηγείς. Το κράτος δεν έχει λεφτά :lol: και νομίζεις οτι δεν είχαν άλλο τρόπο να τα μάζέψουν? :O

Ειναι αλήθεια οτι ηταν και αυτό μέρος μιας σειράς απο αυξήσεις αλλά το θεωρώ δικαιολογηταίο και είμαι υπερ, εκτος αυτού δεν ήταν η μόνη αλλαγή που έκαναν άλλαξαν και άλλα πράγματα στον ΚΟΚ.

Όσο για το "αν είχαμε καλύτερους δρόμους θα τρέχαμε περισσότερο" θα σε συμβούλευα να μη το κάνεις μιας και όπως λές είσαι νέος οδηγός.(πάντα φιλικά:) )

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο ρόλος του αστυνομικού πρέπει να είναι άλλος, όχι εισπράκτορα άλλα σύμβουλου και βοηθού του οδηγού, ένα θέμα που έχει θηχτή απ'τον ειδικό τύπο χρόνια τώρα, το να μου την στήνουν στην έξοδο τις εθνικής μου θυμίζη κάτι άπο εισπράκτορα του κράτους παρά τον σκοπό για τον οποιό υποτίθετε ότι υπάρχουν (μείωση των θανάτον από τροχαία πχ).

Επίσης για κάποιον που μίλησε για γερμανία, βεβαίως και γίνονται ατυχήματα και μάλιστα με πολλύ μεγαλύτερες ταχύτητες απ'ότι εδώ, ένεκα ελέυθερων λωρίδων κυκλοφορίας, το θέμα είναι ότι στο καπάκι έρχεται ασθενοφόρο που περιπολή στην εθνική καθώς και αστυνομία ή ελικόπτερο αν χρειαστή, πόση ώρα πέρνει για να έρθει ασθενοφόρο εδώ οεο?