Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αγγλικα λογω του οτι γραφεις πιο ευκολα μηνυματα στα Greeglish

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:lEYIzMDZH05CHM:http://www.boston.com/ae/movies/blog/surfer.gif

SuRf to the EdGe!!!!

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από τον SuRfeRCy

Αγγλικα λογω του οτι γραφεις πιο ευκολα μηνυματα στα Greeglish

κ εγώ αλλά μόνο όταν χρησιμοποιώ wap...

Ότι και να πεις για αυτήν την κλίκα είναι λίγο... Αν δεν τους είχαμε ανάγκη θα τους λέγαμε...

Δεν ξέρω εάν είμαι off στο θέμα, αλλά θα ήθελα τις απόψεις σας στην παρακάτω πρόταση.

Παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα το forum του myPhone και του UnWired παλιότερα, αν και δεν είμαι ιδιαίτερα "ενεργό" μέλος.

Βλέπω άτομα τα οποία είναι πολύ "φανατισμένα" με συγκεκριμένες μάρκες ή συσκευές. Αρχικά πίστευα ότι τα απλά θαυμάζουνε λόγο των δυνατοτήτων τους. Όμως παρατηρώ ότι πολύ από εσάς αλλάζεται κινητό σχετικά συχνά, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα.

Αυτά για πρόλογο.Η πρόταση μου είναι η εξής. Ίσως θα μπορούσαμε, μια και είμαστε community, να οργανωθούμε περισσότερο για να μπορούμε να αγοράζουμε καινούργια κινητά πιο φθηνά από τους άλλους.

Το concept είναι απλό. Δεν συνηθίζουμε να λέμε "ξέρεις, να πάμε μαζί να πάρουμε το τάδε, να μας κάνουνε και καλύτερη τιμή". Φανταστείτε να μαζευτούνε όλοι όσοι θέλουν να πάρουν το SX1 ή το 6600 και να πάνε στην Siemens ή στην Alpha Copy αντίστοιχα και ζητήσουν καλύτερη τιμή για προ-παραγγελία x συσκευών. Με δεδομένο ότι τα καταστήματα λιανικής πουλάνε μέχρι και 20% ακριβότερα και με το μεγάλο ενδεχομένος αριθμό των συσκευών που θα ζητήσουμε, η έκπτωση θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλη.

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι, ποιος θα αναλάβει να κάνει τις επαφές με τους προμηθευτές. Κατά τα άλλα πώς σας φαίνεται σαν ιδέα.

Η ιδέα σου δεν είναι καθόλου κακή.

Το θέμα είναι όμως ότι λίγοι από εμάς αγοράζουμε σκέτη συσκευή και εξηγούμαι.Συνήθως η αγορές γίνονται με κάποιο συμβόλαιο(για την σχετική επιδότηση) η από αναβάθμιση.Σίγουρα όμως υπάρχουν και κάποιοι που θα μπορούσαν να βρουν την ιδέα σου ενδιαφέρουσα.Και δεν υπάρχει λόγος να έρθουν σε επαφή με τις ίδιες τις εταιρίες.Ακόμα και με έναν απλό dealer..

http://digitalviews.smugmug.com/photos/471912194_RABQF-Th.gif

Γιατί off-topic; Σωστά τα λέει και για πολλούς που αγοράζουν τη συσκευή χωρίς συμβόλαιο είναι μια καλή περίπτωση.

Εγώ το μόνο off topic που βλέπω είναι το forum. Για αυτό σας στέλνω στους τεχνολογικούς προβληματισμούς.

Η ιδέα δεν είναι κακή, όμως θα έπρεπε να ξέρουμε τι αριθμό συσκευών θα πρέπει να αγοράσουμε για να έχουμε μια ικανοποιητική έκπτωση.

Οπότε πρέπει να γίνει κάποια έρευνα ;)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Να το στήσουμε κάπως τοπικά κάτι γίνεται αλλά μια παραγγελία να καλύπτει μακρινές πόλεις το κόβω από δυσκίνητο εώς ακατόρθωτο. Πάντως είναι μια ιδέα που έχω σκεφτεί και γω από μόνος μου οπότε και φυσικά είμαι μέσα. Ειδικά για το Νόκια 6600 που απασχολεί και πολλούς.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τους προβληματισμούς που θέσατε.

Όσο αφορά τόσοι πραγματικά είμαι μέσα για μια συγκεκριμένοι συσκευή οπότε και με τη έκπτωση θα το πάρουμε αυτό με λίγη οργάνωση λύνεται. Κάποιος προτείνει μία συσκευή, οι υπόλοιποι εκφράζουνε αρχικά την επιθυμία τους να την αγοράσουν, παίρνουμε προσφορές από τους dealers και έχουμε μία τίμη.

Το θέμα είναι μετά από αυτό πόσοι πραγματικά θα πάρουν τη συσκευή. Και αυτό είναι ένα θέμα. Δηλαδή πόσοι από αυτούς που θα εκφράσουν την επιθυμία θα αγοράσουν στο τέλος. Σαφώς παίζει ρόλο και η τιμή. Αλλά από την αρχή μπορούμε να πούμε ότι θέλουν π.χ 30 συσκευές όσοι πιθανον να αγοράσουνε πραγματικά, παρ' ότι 50 άτομα έχουν εκφράσει επιθυμία να αγοράσουν, για να μην εκτεθούμε κιόλας στους dealers.

Τώρα όσο αφορά την απόσταση δε νομίζω ότι θα ενοχλούσε κάποιον να επιβαρυνθεί με 5ευρώ παραπάνω για την μεταφορική. 'Ασε που θα το πάρει με αντικαταβολή και θα είναι πιο βολικό.

Για μένα το πρόβλημα παραμένει στο ποιος και πως θα αναλάβει κάτι τέτοιο; :confused:

Καλή ιδέα αν κ δεν νομίζω ότι είναι υλοποιήσιμη εύκολα τουλάχιστον..

Δεν ειναι ασχημη ιδεα, και ισως αν προσπαθησουμε κατι να γινει.Why not. :)

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Αρχικό Μήνυμα από τον Zefiros

Για μένα το πρόβλημα παραμένει στο ποιος και πως θα αναλάβει κάτι τέτοιο; :confused:

Ένα απλό ποστ στα φόρα Nokia,Siemens,S.E κλπ και εκδήλωση ενδιαφέροντος.Κάποιος αναλαμβάνει την επαφή με τους πλησιέστερους dealers και κάπως έτσι θα μπορούσε να γίνει..

http://digitalviews.smugmug.com/photos/471912194_RABQF-Th.gif

Αρχικό Μήνυμα από τον xraysr0x

Ρε φίλε μην σκοτίζεσαι...Εδώ στην Κύπρο η ίδια κατάσταση υπάρχει....Εμένα δεν μου βάζουν DSL γιατί είναι μακριά απο το κέντρο και θα πέφτει η απόδοση μου είπαν...

Ποια η ακριβής απόσταση σου, από το Τηλεπικοινωνιακό Κέντρο που θέλεις να σε εξυπηρετήσει ?

Σε klm please.

@moderators: Να μεταφερθεί;;; :worry:

Don't criticize... what you can't understand...!

Έχω την εξής απορία.

Θέλω να δημιουργήσω στο κινητό μου, ομάδες στις οποίες θα έχω συγκεκριμένα άτομα. Και θα δέχομαι μόνο από αυτούς κλήσεις....

Από αυτούς που δεν θα είναι ενταγμένοι σε ομάδα....δεν θα δέχομαι κλήσεις, ΟΚ.

Θα μπορώ όμως μ'αυτόν τον τρόπο να μην δεχομαι ΟΥΤΕ SMS? :o :o

Για συγκεκριμενα νουμερα οχι δεν γινεται,γινεται ομως να βαλεις φραγη για ολα τα εισερχομενα sms

το 3510i που εχω εχει στο μενου επιλογη "κλειστη ομαδα χρηστων" και το αναφερει ως "υπηρεσια δικτυου".

μπορεις να καλεις και να σε καλουν ομαδα ατομων που εσυ οριζεις.

αν επικοινωνησεις με τον παροχεα υπερησιων σου πιστευω θα σου πουν.

των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν παραγγελνουν

Αρχικό Μήνυμα από τον s@int

το 3510i που εχω εχει στο μενου επιλογη "κλειστη ομαδα χρηστων" και το αναφερει ως "υπηρεσια δικτυου".

μπορεις να καλεις και να σε καλουν ομαδα ατομων που εσυ οριζεις.

αν επικοινωνησεις με τον παροχεα υπερησιων σου πιστευω θα σου πουν.

Για SMS μιλάω. :rolleyes:

Και ειναι γεγονος!!!!!Επιτελους θυμηθηκανε και ηρθαν.Δεν μπορειτε να πειτε,26/8 εκανα την αιτηση,22/9 ηρθαν και την βαλανε.Δεν πιστευω να πιστευει κανεις οτι αργησαν,εεεεεεε??????

τουλαχιστον παει καλα,αν και θα την περιμενα λιγο καλυτερα.στο κατεβασμα που εχει δωσει μεχρι 35κβ/σεκ που θα επρεπε να ειναι 50.αλλα ΟΤΕΝΕΤ ειναι αυτη.τουλαχιστον κατεβαζει 50μεγα σε 30 λεπτα

Αρχικό Μήνυμα από τον supernet

Ποια η ακριβής απόσταση σου, από το Τηλεπικοινωνιακό Κέντρο που θέλεις να σε εξυπηρετήσει ?

Σε klm please.

Είναι γύρω στα 5Κμ απο το κέντρο αλλά τα καλώδια είναι γύρω στα 6km μου είπανε... :confused:

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away..

Στα περισσότερα κινητά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ορίσεις σε ποιούς θα χτυπάει το κινητό. Μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα χρηστών που όταν καλεί κάποιο μέλος της το κινητό θα χτυπάει. Για τους υπόλοιπους η κλήση γίνεται κανονικά, απλά δεν ακούγεται κάτι.

Επειδή έχει ξανασυζητηθεί, επιλεκτική φραγή εισερχόμενων κλήσεων και μηνυμάτων δεν γίνεται.

Αρχικό Μήνυμα από τον xraysr0x

Είναι γύρω στα 5Κμ απο το κέντρο αλλά τα καλώδια είναι γύρω στα 6km μου είπανε... :confused:

Έτσι εξηγείτε. :cool:

4.5 με 5 χλμ είναι το όριο για adsl.

Κι αν σου είπανε ότι τα καλώδια (κι αυτό είναι που μετράει) είναι 6χλμ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ :(

Αρχικό Μήνυμα από τον supernet

Έτσι εξηγείτε. :cool:

4.5 με 5 χλμ είναι το όριο για adsl.

Κι αν σου είπανε ότι τα καλώδια (κι αυτό είναι που μετράει) είναι 6χλμ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ :(

Τους είπα να μου την βάλουν και ας πέφτει η απόδοση και μου είπανε ότι δεν συμφέρει και ότι θα πρέπει να περιμένεις να χτιστούν και άλλα κέντρα και το ένα και το άλλο... :mad:

Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away..

Εάν έχεις series60 κινητό, βάλε το Blacklist της SymbianWare!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned