Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος JimBs (27 Αύγ. 2004 , 03:21)

Έτσι δε μου φαίνεται παράλογο Smartphone και κάρτα, ειδικά στους μαθητές/σπουδαστές.

Ακριβώς.Ποιός άλλος ξέρει να χρησιμοποιεί άλλωστε ένα Smartphone..πλην της νεολαίας.. :whistle: η κυρα Μαρία η νοικοκυρά ή ο Μπάμπης ο γκαραζιέρης.. :happy:

Ι need a six month vacation, twice a year.

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Nai ! Ta exw akousei malista paliotera kati mou eixan pei kai emena xwris omws na to psaxw. Arketa endiafderon tha elega apla den xerw kata poso isxuei akoma......poli pithanon na min yparxei kati antistoixo.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος T-mobile (25 Αύγ. 2004 , 06:32)

Σχεδόν 11 Ευρολεπτά (+ΦΠΑ) με ΤΙΜ 600 μειωμένο. Μηνύματα δεν στέλνω πάνω από 10-15 το μήνα, μόνο όταν είναι απόλυτα απαραίτητο και δεν μπορώ να μιλήσω, ή για να ανακοινώσω κάτι, ποτέ δεν στέλνω μήνυματα και να περιμένω απάντηση. Περιτό να αναφέρω οτι από σταθερό ποτέ μα ποτέ δεν πέρνω σε κινητό, οπότε έχω ελαφρώσει τον λογαριασμό από εκει κατά ΠΟΛΥ...

Παλαιά που συνήθιζα να επικοινωνω με μυνήματα πλήρωνα σχεδόν όσα πληρώνω τώρα για 10 ώρες ομιλίας. Όπως η φίλη που ανέφερα παραπάνω που "το ελεγχει" και βάζει μόνο μια κάρτα των 9 Ευρώ κάθε 3 μέρες (90 το μήνα) για να στέλνει μηνύματα.

Κατέληξα στο συμπέρασμα οτι με σύνδεση μειώνεις τα μηνύματα, κόβεις τις κλήσεις κινητών από σταθερό και μιλάς ποιο φθηνά, οπότε στο σύνολο σου έρχεται πολύ φθηνότερα.

Nai akrivws etsi einai. An to deis makroprothesma symferei mono pou oi perisoteroi sou lene " As dwsw mia kartoula 9 euro " Koinws i eukoli lysi.

Omws san synoliko kostos einai ontws asymforo eidika se omilia mono pou ligoi einai aytoi pou ta ypologizoun swsta.

Sigouro ayto. Oi "psagmenoi" genika tha to psaxoun apo oles tis pleures oxi mono SMS xrewsi kai bebaia tha to analysoun makroprothesma kai oxi poso tha mou paei to mhna i poses kartes tha valw ananewsis to mhna :)

Παιδιά, ο τύπος που μίλησα επιμένει ότι έχει (έχουν όπως μου είπε) πολλούς κωδικούς. Διαβάστε προσεχτικά τι γράφω παραπάνω είναι πολύ σημαντικό. Όχι μόνο για μηνύματα αλλά και για τσάμπα ομιλία. Πρέπει να είναι οργανωμένοι. Οι αριθμοί κέντρων μηνυμάτων που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθούν.

Να προσθέσω και κάτι ακόμα στην κουβέντα που είχα με αυτόν τον τύπο/τύπισα (δεν μίλησα στο τηλέφωνο μόνο μηνύματα ανταλλάξαμε).

Μου είπε ότι αυτό το νούμερο, που βρήκα, είναι ανενεργό εδώ και ένα χρόνο και για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται μια διαδικασία πρώτα την οποία δεν την ξέρω πριν μπορώ να χρησιμοποιήσω το κέντρο. Και ότι αυτό το νούμερο από το οποίο έστειλε το μήνυμα είναι στη λήξη του. Τώρα πώς εγώ το χρησιμοποιήσα και του εστειλα τις απαντήσεις αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση.

Τώρα τι σόι διαδικασία χρειάζεται δεν μπορώ να το καταλάβω. Εγώ από ότι ξέρω για να στείλεις ένα sms πρέπει να ορίσεις τον αριθμό του κέντρου μηνυμάτων στις ρυθμίσεις μηνυμάτων ή στο αντίστοιχο προφίλ μηνυμάτων για να δρομολογηθεί μέσω αυτού του κέντρου. Συνήθως το κέντρο είναι ένα γία κάθε εταιρία και αν βάλεις κάποιο άλλο που βρίσκεται στο εξωτερικό απλά το μήνυμα δεν φεύγει.

Αν υπάρχει πάντως κάποιος που είχε παρόμοια εμπειρία ας την καταθέσει εδώ γιατί έχουμε να μάθουμε πολλά.

Αν θέλει όμως να έχει παρόμοια εμπειρία κάποιος θα πρέπει να βάλει αγγελία το τηλέφωνό του σε μια εφημερίδα όπως η Χρυσή Ευκαιρία και να περιμένει παρόμοια μυνήματα.

Τα ξένα κέντρα SMS ήταν χρήσιμα παλιότερα όταν οι εταιρείες επέτρεπαν την αποστολή μέσω ξένων κέντρων. Πλέον καμία από τις 4 δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο... Υπήρχε και η λύση της χρήσης ξένης κάρτας με roaming εδώ παράλληλα με ξένο κέντρο αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα κάτι τέτοιο.

Τέλος μην πιστεύετε τους απατεώνες που σας υπόσχονται δωρεάν κλήσεις επί... πληρωμή!

Φίλε eLeKtrik EyE δεν πιστεύω κανέναν απατεώνα σαν αυτόν που προσπάθησε να μου πάρει το κινητό που πουλούσα έναντι ανταλλαγής κέντρου μηνυμάτων. Το θέμα είναι όμως ότι το κέντρο αυτό, που είναι στο εξωτερικό, ΔΟΥΛΕΨΕ για λίγο διάστημα. Το δοκίμασα σε A la Cart και ΔΕΝ χρέωσε όσα μηνύματα κι αν έστειλα, κι έστειλα αρκετά για μερικές μέρες. Μου έδωσε την εντύπωση αυτός/αυτή ότι το βάζουν αυτοί και ότι έχουν πολλά τέτοια νούμερα κέντρων στο εξωτερικό που δουλεύουν στην Ελλάδα. Το θέμα θέλει περαιτέρω διερεύνηση. Δεν φτάνει να λέμε μόνο να μην πιστεύουμε αυτούς τους απατεώνες αλλά να ξέρουμε και πώς το κάνουν για να προφυλαχθούμε.

Αν εσύ ή κάποιος άλλος είχε μια τέτοια εμπειρία ας το καταθέσει εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να ακούσουμε και άλλους. Θα παραθέσω αργότερα το ακριβές κείμενο της μικρής συνομιλίας μου με αυτόν τον τύπο που μου υποσχέθηκε δωρεάν μηνύματα για μια ζωή για να μπορέσουμε να τον ψυχολογίσουμε και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

Οι ψαγμένοι τελικά φαίνεται οτι είναι πολύ λίγοι. Στην Ελλάδα μου φαίνεται τελείως αφύσικο το 75-80% των κινητών να είναι καρτοκινητά. Μιλάμε για βίτσιο. Δεν νομίζω η Ελλάδα να έχει τόσα πολλά πιτσιρίκια, έλεος. Και μιλάμε σε μια εποχή που όλοι καλούνε αριθμούς κινητών, από τα αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, οικογένεια, και όποια αγγελία στην εφημερίδα να δεις, καθαρίστριες κτλ όλοι κινητό νούμερο δίνουν.

Μιλάμε σε μια εποχή που πλέον ο καθένας μας (σχεδόν) έχει ένα προσωπικό νούμερο, άρα όλοι λίγο πολύ κάνουμε καθημερινά κλήσεις.

Απλά αυτό που γίνεται είναι οτι πολλά άτομα γελάνε τον ευατό τους και τους γονείς τους (στην περίπτωση των νεαρών).

Βάζουμε λίγες λίγες τις κάρτες για να μην φαίνεται, και μετά ξεσκίζουνε και το τηλέφωνο του σπιτιού των γονέων για να μην χρεώνονται τα υπέρογκα ποσά στο καρτοκινητό. Βλέπεις τον τυπάρα με το smartphone και τσουκου τσουκου πάει στο καρτοτηλέφωνο να πάρει τηλέφωνο γιατι η κάρτα τελειώνει....

Όλα είναι μια ψευδαίσθηση και προσπάθεια να ξεγελάσουμε τον ευατό μας.

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάω για τους πάντες, υπάρχουν και εξερέσεις όντος, αλλά 80% καρτοκινητά στην Ελλάδα δεν μπορώ να το χονέψω με τίποτα....

Less is more...

Σας παραθέτω τον σύντομο διάλογο που είχα με τον απατεώνα που πουλάει κέντρα μηνυμάτων έναντι κινητών τηλεφώνων.

Σημείωση: Στις απαντήσεις του «Απατεώνα» αφήνω τα ορθογραφικά λάθη που έκανε για να καταλάβετε για το τι άτομο πρόκειται!

Απατεώνας: Για το 7250. Ανταλλάσω το τηλέφωνο με κωδικό για δωρεάν μηνύματα. Θα μπορείς να στέλνεις δωρεάν μηνύματα χωρίς να χρεώνεσαι καθόλου.

(το τηλέφωνο το έβαλα στην αγγελία για 200€ εντωμεταξύ)

Εγώ (αφού είχα βρει το κέντρο που μου έστειλε τα μηνύματα με το SMSc): Όχι τέτοιου είδους ανταλλαγές. Έπειτα μπορώ να βρω μόνος μου αν ψάξω.

Απατεώνας: Τι θα βρεις; Δωρεάν κωδικό γραπτών μηνυμάτων; Άμα βρεις, παρεμε και θα σου σκάσω ένα εκατομήριο. Έχεις το λόγο μου. Κωδικό γραπτών μηνυμάτων, χωρής να χρεώνεσε καθόλου έτσι;

Εγώ (συνεχίζοντας να του απαντάω από το ίδιο κέντρο μηνυμάτων): Δηλαδή εσύ τώρα στέλνεις μηνύματα δωρεάν με τον κωδικό που μου λες; Αυτά όμως τα ανακαλύπτουν οι εταιρίες και τα κόβουν μετά από λίγο, οπότε πάλι πληρώνεις.

Απατεώνας: Ναι τσαμπέ στέλνω και θα δεις σε λίγο. Μαλον δεν κατάλαβες. Η εταιρία δεν μπορεί να κάνει τίποτα και να το μάθει. Δεν τον έβαλε τον κωδικό αυτόν η εταιρία αλλά ο χάκερ. Μπένει στο σύμα που εκπέμπη το κινητό. Δεν μπένει στο σήστιμα της εταιρίας. Αν κατάλαβες τώρα καλός.

Ακολούθησαν καμιά 20αριά μηνύματα από τον ίδιο χωρίς νόημα. Ένα απλό «Α»!

Εγώ: Εντάξει, κατάλαβα. Θα σου απαντήσω αργότερα.

Την άλλη μέρα του απαντώ ότι βρήκα κέντρο μυνημάτων. Όχι το δικό του αλλά μέσω του Ιντερνετ.

Εγώ: Θα σε απογοητεύσω αλλά βρήκα κωδικό για δωρεάν sms ψάχνοντας στο Internet. Στο δίνω κι εσένα να έχεις. Μόνο μη το δίνεις σε πολλούς για να μη κλείσει.

Απατεώνας (μετά από 1 ώρα περίπου): Μπα! Βιάζεσε.. Μάλον θα απογοητευτής εσύ τώρα στ αλήθεια. Αυτός ο κωδικό είναι απενεργοποιημένως εδώ κι ένα χρόνο. Για να τον ενεργοποιήσης πρέπει να κάνεις κάποια διαδηκασία για να ενεργοποιηθή κι εσύ δεν την ξέρεις. Αλλά δεν έχει και πολύ ζωή ακόμα. Έχουμε κωδικούς νέους που θα κρατήσουν χρόνια. Αυτά παραλήγο εξηπνούλης.

Αλλά μάθε και κάτι ακόμα. Εχο κωδικό ομιλίας που μιλάο από το πρωί ος το βράδυ τσαμπέ. Ξέρεις με ποιον μιλάς; Δεν ξέρεις. Και ξέρο ότι βλέπεις με τι κωδικό παίρνεις τα μνμ μου. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτά.

Δεν έδωσα απάντηση στο τελευταίο μήνυμά του γιατί θεώρησα ότι δεν είχε νόημα να συνεχίσω μετά από αυτά που έγραψε. Ακούω απόψεις, συμπεράσματα. Ο αριθμός που χρησιμοποιούσε 2 μέρες μετά από την τελευταία του απάντηση δεν λειτουργούσε ποια και ήταν από την Αυστρία.

Ti na peis . To sigouro einai oti exoun akoustei istories teties. Pantws ayto pou egrapse o electric pio panw isxuei.

Oi etairies pleon ta exoun kleidwmena ola ta xena kentra SMS kai dyskola tha mporis na to kaneis.......

Genika pantou yparxoun kyklomata alla den simainei pws mporoun kanoun kai ta panta.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος T-mobile (28 Αύγ. 2004 , 07:42)

Οι ψαγμένοι τελικά φαίνεται οτι είναι πολύ λίγοι. Στην Ελλάδα μου φαίνεται τελείως αφύσικο το 75-80% των κινητών να είναι καρτοκινητά. Μιλάμε για βίτσιο. Δεν νομίζω η Ελλάδα να έχει τόσα πολλά πιτσιρίκια, έλεος. Και μιλάμε σε μια εποχή που όλοι καλούνε αριθμούς κινητών, από τα αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, οικογένεια, και όποια αγγελία στην εφημερίδα να δεις, καθαρίστριες κτλ όλοι κινητό νούμερο δίνουν.

Μιλάμε σε μια εποχή που πλέον ο καθένας μας (σχεδόν) έχει ένα προσωπικό νούμερο, άρα όλοι λίγο πολύ κάνουμε καθημερινά κλήσεις.

Απλά αυτό που γίνεται είναι οτι πολλά άτομα γελάνε τον ευατό τους και τους γονείς τους (στην περίπτωση των νεαρών).

Βάζουμε λίγες λίγες τις κάρτες για να μην φαίνεται, και μετά ξεσκίζουνε και το τηλέφωνο του σπιτιού των γονέων για να μην χρεώνονται τα υπέρογκα ποσά στο καρτοκινητό. Βλέπεις τον τυπάρα με το smartphone και τσουκου τσουκου πάει στο καρτοτηλέφωνο να πάρει τηλέφωνο γιατι η κάρτα τελειώνει....

Όλα είναι μια ψευδαίσθηση και προσπάθεια να ξεγελάσουμε τον ευατό μας.

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάω για τους πάντες, υπάρχουν και εξερέσεις όντος, αλλά 80% καρτοκινητά στην Ελλάδα δεν μπορώ να το χονέψω με τίποτα....

Nai ontws mou fenetai kai emena periergo 3 ekatomyria syndeseis kai alla 7 ekatomyria me karta.

Ma pou kataligoume?

Oti den einai mono paidia pou exoun karta. Alla ontws einai mia pseudaisthisi na perneis 2-3 kartes tin bdomada kai na nomizeis pws sto mhna epanw erxetai kai ftinotera.

Genika dyskola tha allaxei i nootropoia edw katantisame na eimaste spiti kai na anarwtiomaste (ase tha ton parw sto kinhto kalytera poio stathero)

Oloi dinoun kai gia otidipote. Apo epagelmatiko meeting mexri aggelias me kathe perioxomeno.

Είσαι σίγουρος ότι ισχύει; Ή επειδή το είπε ο elektrik πιο πάνω; Ξαναλέω ότι έστειλα αρκετά μηνύματα μέχρι να διακοπεί και ήταν όλα μέσω Αυστρίας άρα δεν τα έχουν κλείσει όλα τα ξένα κέντρα SMS οι εδώ εταιρίες.

OXI bebaia den eimai sigouros oti isxuei apla ypothetw oti se themata asfaleias oi etairies kinitis tilefwnias tha to exoun provlepsei kai ayto.

Eilikrina gia 100% OXI alla as mas pei kai o electrik an einai ontws 100% sigouro.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος leas (28 Αύγ. 2004 , 15:17)

άρα δεν τα έχουν κλείσει όλα τα ξένα κέντρα SMS οι εδώ εταιρίες.

Λογικό αυτό. Όλο και κάποια εταιρία θα έχει αμελήσει :whistle:
http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

Πάνω σε αυτό να σας πω κ εγώ την άποψη μου .στη τάξη μου από τα 23 άτομα οι 5 έχουν σύνδεση .

από τα 10παιδια που κάνω πιο πολύ παρέα μόνο 3 έχουν σύνδεση . Λοιπόν σχεδόν όλοι έχουν Καρτοκινητά . Τώρα με την πρόσφορα των sms Όλοι- και όταν λέω όλοι εννοώ ΟΛΟΙ ι - με τις συνδέσεις κυκλοφορούσαμε με 2 κινητά πάνω μας . Θυμηθήκαμε ότι είχαμε και 1 καρτοκινητο αριθμό . (βγήκαν από τα συρτάρια τα παλιά μας b free , what’s up ? ) εγώ προσωπικά κυκλοφορώ με το Τ610 (σύνδεση ) και το παλιό μου Τ28 με το what’s up ?

(Ξέρω παιδία που έχουν μόνιμα 2 κινητά . 1 με δωρεάν χρόνο και 1 για sms )

εμένα αυτή η πρόσφορα με βοήθησε να μειώσω τη σύνδεση μου και να μειώσω τις φορές που έμπαινα στο net για μηνύματα :!:

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος IVIetaCreatoR (28 Αύγ. 2004 , 16:49)

Λογικό αυτό. Όλο και κάποια εταιρία θα έχει αμελήσει :whistle:

Από ελληνικό κινητό αποκλείεται να χρησιμοποιήσετε μη ελληνικό κέντρο. Σίγουρα πράγματα...

Κοίτα, μπορείς να μάθεις λεπτομέρειες γι αυτόν. Αρκεί να ζητήσεις άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Πιστεύω ότι τα κλειδώνουν τα κινητά όχι μόνο την 'πειρατεία' στα wallpapers και ringtones αλλά και η για ανταλαγή φωτογραφειών. Ειμαί σίγουρος ότι τα δύκτια κινητής το επιβάλουν για να στέλνουμε περισσότερα MMS.

Όσο γι' αυτό που είπε ο David

" Για μένα μία είναι η λύση... Να βγει μια εταιρία με μεγάλα @@ και να βγάλει διαφήμιση του τύπου:

"Το νέο μας μοντέλο ΣούΞουΜούΞου, ΧΩΡΙΣ κλειδωμένο bluetooth και υπέρυθρες. Μοιραστείτε δωρεάν με τους φίλους σας τα αγαπημένα σας wallpapers και ringtones, και παίξτε παιχνίδια μεταξύ σας".

Έτσι ο κόσμος θα μάθει ότι υπάρχει το θέμα με τις κλειδωμένες υπερυθρες και θα αποφεύγει τα κλειδωμένα. "

Το κάνει η Sony Ericsson και το λέει QuickShare

ναι αλλά δεν το καταλάβενουν όλοι...σιγά μην ξέρει ο μπαμπάς μου τι ειναι αυτό ....

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος pythagoras (29 Αύγ. 2004 , 13:26)

Το κάνει η Sony Ericsson και το λέει QuickShare

Και η Siemens το κάνει, εδώ και πολύ καιρό. :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος seeker (28 Αύγ. 2004 , 22:39)

Κοίτα, μπορείς να μάθεις λεπτομέρειες γι αυτόν. Αρκεί να ζητήσεις άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Αυτό για να γίνει χρειάζεται:

1) Εισαγγελική εντολή και

2) Αν είναι καρτοκινητό πώς να τον βρεις;

Elektrik αν είσαι 1000% σίγουρος γι αυτό που λες τότε αυτός θα πρέπει να δουλεύει μέσα σε κάποια από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Βέβαια με βάση αυτά που μου είπε, ότι έχουν κωδικούς που θα διαρκέσουν χρόνια, αυτό σημαίνει ότι ίσως και να δουλεύουν μέσα σε εταιρία κινητής σαν τεχνικοί ή να έχουν κάποιο κονέ μέσα ή απλά να μπλοφάρουν. Δεν ξέρεις. Πιστεύω ότι ίσως έχουν βρει κάποιους κωδικούς τους οποίους θα τους πάρει κάποιος, αφού δώσει το τηλέφωνό του σε ανταλλαγή για τον κωδικό αυτό, θα γλυκαθεί για μερικές μέρες και μετά... τέλος τα δωρεάν μηνύματα και μην τον είδατε τον Παντελή :) Και θα έχει χάσει έτσι και το τηλέφωνο.

Αν και θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν "μασάνε" ποια τέτοιες αερολογίες και δεν θα πέσουν θύματα τέτοιων επιτήδιων γιατί γνωρίζουν ότι η ιστορία με τα δωρέαν μηνύματα είναι πολύ παλιά για να ισχύει ακόμη.

A kiegw meta tha sas dosw kwdikous gia 20 xronia :p
Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes.

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned