Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

απο τη στιγμη που ο υπολογιστης ειναι για οικιακη χρηση ....ολοι σπασμενα τα εχουν....

omologo oti me mperdepses...

opoiodipote programma bgainei mporei na spasei...den einai tpt anefhkto...

Ta mona programmata pou "den spane" einai ayta pou den kykloforoun averta h einai ftiaxmena meta apo paragkelies (px programmata pou zhtane etairies apo programmatistes gia na kanoun mia sygkekrhmenh douleia...) kai ayta, giati den yparxei logos na katsoun na ta spasoun.... ;)

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ έζησα ΗΠΑ για 7,5 χρόνια και εκεί το web-banking είναι κορυφαίο, και ο κόσμος χρησιμοποιεί πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες ακόμα και για έναν καφέ.

Προσωπικά ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την ασφάλεια όλως αυτών, και με το ιντερνετ, παρόλο που λίγες φορές δεν το είχα, δεν μου έλειψε και τόσο πολύ. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου να μην έχεις ιντερνετ για 1-2 μέρες όταν είναι να πληρώσεις κάποιους λογαριασμούς, την στιγμή που έχεις ολόκληρο μήνα για αυτό. Εξάλου εναλακτικά του web-banking έχεις και το phone-banking σε περίπτωση ανάγκης.

Ελλάδα τώρα που είμαι τα πράγματα είναι ποιο χαλαρά. Ασχολούμε και εδώ με τα παραπάνω, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό όπως στις ΗΠΑ.

Πάντως πολλές φορές επιλέγω τις πάγιες εντολές πληρωμής για να μην ασχολούμε με αυτές και να έχω λιγότερες σκοτούρες.

Less is more...

Παιδιά, εάν έχετε την πρόθεση να περιοριστείτε στο e-banking, να θυμίσω πως υπάρχει ήδη θέμα:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=17725

Αφορμή, για να ανοίξω αυτό το θέμα στάθηκε μία επίσκεψή μου στο site http://www.series60.com και είδα μαζεμένες όλες τις series60 συσκευές οι οποίες ήταν ΟΛΕΣ Nokia... Σκέφτηκα λοιπόν ότι ενώ πριν 1-2 χρόνια, φαινόταν ότι η αγορά θα κατακλυζόταν από smartphones με series60, από όλες τις μάρκες, καθώς μαζί με τα SX1, X700, πολλές εταιρείες μπαίνανε στο παιχνίδι όπως η Samsung με το D720, η Lenovo, η Sharp η οποία μπήκε στην ομάδα του symbian, η fujitsu κλπ, περνάει ο καιρός και βλέπουμε τέτοιου είδους τηλέφωνα μόνο από τη Νokia :blink: . Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άλλες εταιρίες του χώρου δεν εξελίσουν smartphones series60. Ακόμα και η Siemens με όλα τα προβλήματα στο mobile τμήμα, με το SX1 έκανε μία πολύ μεγάλη κίνηση και αν μη τι άλλο της απέφερε αρκετά χρήματα, καθώς αν όχι στο βαθμό που περιμένανε όλοι, το SX1 ήταν ένα τηλέφωνο που «πούλησε» περισσότερο από κάθε άλλο high-class Siemens :O . Τι συμβαίνει τελικά και δεν βλέπουμε προτάσεις από τις άλλες εταιρείες?

Κρίνοντας από τα προβλήματα του SX1, και την καθυστέρηση κυκλοφορίας του D720 από τη Samsung, αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι το Series60 είναι ένα UI πολύ δύσκολο στην εξέλιξη και στο σετάρισμα σε μη-Nokia hardware. Επίσης, μήπως η Nokia ζητάει πολλά για την παραχώριση των πνευματικών δικαιωμάτων και τελικά δε συμφαίρει τις άλλες εταιρίες του χώρου? Είναι κρίμα ένα τέτοιο λειτουργικό να προωθείται στην αγορά μόνο από μία εταιρία και πολύ περισσότερο από μία εταιρία σαν τη Nokia, που είναι αντιπαθής σε αρκετό κόσμο(ωχ θα με φάνε ζωντανό τώρα :p ).

Take for example τη Siemens. Όλος ο κόσμος περιμένει από αυτήν τον διάδοχο του SX1. Και ενώ η siemens φαίνεται να είναι μια εταιρία που «ακούει» το κοινό της, παρόλ'αυτά δεν δείχνει να θέλει να ξανακάνει μία κίνηση στο χώρο του symbian. Από την άλλη windows mobile υπάρχουν από πολύ περισσότερες εταιρίες με αρκετά μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Μήπως τελικά το πρόβλημα το έχει το λογισμικό αυτό καθεαυτό και όχι οι εταιρίες?

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας :)

Ψαχνω να βρω πληροφοριες για μεταφορα data με καρτα sim.

Πηγα σε ολες τις εταιριες κινητης να ρωτησω,ολοι λενε πως υποστηριζουν την υπηρεσια data-fax αλλα κανεις δεν ξερει να μου λεπτομερειες.

Αν πρεπει να κανω συνδεση με παγιο + το παγιο για data-fax,η μπορω μονο με 1 παγιο να εχω την υπηρεσια?

Ποσο ειναι η χρεωση?

Ειναι υποχρεωτικο να κανω συμβολαιο για 12 μηνες?

Δεν θελω να χρησιμοποιησω την υπηρεσια φωνης.Μονο DATA.

Ζηταω πολλα?

Καλησπέρα!!Αιτια αυτο του post,ειναι η προσφατη δυνατοτητα μου μεσω ενος γνωστου,να αγορασω κατι περιφερειακα για PC μεσω Αμερικης.Μπηκα κ στο οnline site που μου ειπε να κοιταξω τι θελω,κ αλλαξα εντελως γνωμη!!Θελω να πω,Τιμες Αμερικης<Τιμες Ελλαδας-Μερα με τη νυχτα!!Πχ Βρηκα μια καρτα γραφικων που θα μου χρησιμευσει στο πανεπιστημια,κ η διαφορα ηταν τεραστια!!Ελλάδα:522Ευρω,Αμερικη:346Δολλαρια(Κ μαλιστα πολυ καλυτερη φιρμα).Οχι, η ερευνα δεν σταματησε εκει..τελος παντων βρηκα διαφορες της ταξεως απο 10Ευρω εως 185Ευρω!Καθηστε ρεε παιδια δεν εχουμε ολοι BMW Κάμπριο....Κ να αναφερω αλλα 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ παραδειγματα:α)ο Αμερικανος πληρωνει για τη πιο γρηγορη ADSL συνδεση 65 δολλαρια το μηνα,κ εσυ ελληνα εδω,θα πληρωσεις οχι σταθερα,αλλα περιπου 220ευρω συν τα παγια,συν τα τελη,συν τους εξοπλισμους για το πιο γρηγορο χωρις περιορισμους κ οχι 3μηνων μονο..

β)Αλλο ενα μικρο παραδειγματακι..Μια SONY Memory stick Pro Duo των 1GB θα την παρεις εληναρα 140Ευρω ετσι,γιατι εισαι κουβαρντας..εσυ ομως αμερικανε,επειδη δεν χαριζεις πολλα πολλα,αντε να στην αφησουμε στα 65δολλαρια.Ρε,ειμαστε σοβαροι???

ΥΓ1:Ξερω οτι ειναι σε αλλο νομισμα,αλλα το δολλαριο που ειναι μαλιστα κ υποδεεστερο να ειναι παντα χαμηλοτερα?απο μια θερμοεπαγωγικη παστα εως τον

προτζεκτορα...

ΥΓ2:Ενταξει,το ξερα οτι η Αμερικη εχει φθηνοτερα προιοντα αλλα οχι σε τετοιο βαθμο..Να παμε να ζησουμε ολοι εκει αμα ειναι

Που λες το DSL στην Αμερική δεν είναι 65 δολλάρια, αλλά (κρατήσου) έχει πέσει στα 15-20 το μήνα ΚΟΜΠΛΕ...ναι καλά διάβασες.

Όντος υπάρχουν σημαντικότατες διαφορές στις τιμές, αλλά θα ήθελα να πω οτι τώρα τα τελευταία χρόνια η ψαλίδα έχει κλείσει κάπως. Αν σύγκρινες τις τιμές πριν από 5+ χρόνια θα έβλεπες οτι στην Αμερική ήταν το 1/4.

Πέραν από την ισχυρή οικονομία των ΗΠΑ, οι χαμηλές τιμές οφείλονται σε δύο λόγους.

1) Τον φοβερό ανταγωνισμό, 2) το γεγονός οτι όταν παραγγείλεις Online από αλλη πολιτεία της Αμερικής ΔΕΝ πληρώνεις ΦΠΑ ΚΑΘΟΛΟΥ παρά μόνο τα ελάχιστα μεταφορικά. Φαντάσου στις ήδη χαμηλές τιμές, να μην πληρώνεις αυτό το καταραμένο 19% που έχουμε στην Ελλάδα. Οπότε η διαφορά όντος είναι μεγάλη.

Less is more...

Δυστηχως φταιει η Ελληνικη νοοτροποια του "γιατι να πουλησω 10 και να βγαλω 100ε και να μην πουλησω 1 και να τα βγαλω". Αμα ποτε συμβει το πρωτο, ολοι θα ειμαστε ευχαριστημενοι... αλλα δεν... :(

kalimera se olous,

exw mia aporia - provlima sxetika me bluetooth handsfree kai tha ithela ta fwta sas. douleuw se ena megalo ergostasio me ektasi peripou 8-9 stremata. iparxei ena ktirio mono kai to ipoloipo einai akalipto. i apostasi omws apo to ktirio mexri to telos tou apothikeutikou xwrou einai kamia 200-300aria metra. iparxei tropos na milaw me to bt handsfree xwris na exw to kinito mazi mou? eite me tin prosthiki kapoias keraias i otidipote?

na simiwsw mono oti dipla sto ergostasio einai o pirosvestikos stathmos tis perioxis opote den prepei na dimiourgisw provlima stis epoikinwnies tous.

Δε γνωρίζω πάρα πολλά πάνω στο ζήτημα αυτό... Το Symbian πάντως είναι της ΝΟΚΙΑ... Δηλαδή σα να λέμε ότι έχουμε το MacOS το οποίο έστω ότι μπορεί να μπει και σε πισιά άλλων εταιρειών... ε, όλο και κάποιες ασυμβατότητες θα υπάρχουν... (το παράδειγμα δεν είναι πολύ καλό αλλά είναι το μόνο που μου ήρθε)... πρέπει ακόμα να προσθέσουμε και τα δικαιώματα που οφείλουν να δίνουν οι 3ες εταιρείες για τη χρήση του Symbian

Metoxoi ths Symbian pantos,ektos apo th Nokia,einai h Sony Ericsson,h Siemens kai h Samsung.

To Series 60,Samsung D720 oytos h allos exei anakoinothei pos tha diatethei sthn agora to tetarto trimhno toy 2005.Den exei yparksei kapoia kathysterhsh sthn kykloforia ths syskeyhs,pros to paron.

Το μονο λογικο συμπερασμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οτι η νοκια εχει αλλες εντολες στους επεξεργαστες της (πως λεμε χ86) και το symbian ειναι optimazed για αυτους. Οποτε οι λοιποι πηγαν να το μετατρεψουν στα δικα τους hardware και να μην τους βγηκε τοσο καλο (sx1... η χαρα του bug!).

H siemens τωρα εγινε benq οποτε δεν ξερουμε κατα ποσο θα συνεχισει να ακουει στους πελατες... Ειδη κατα την γνωμη μου εχει αρχισει την πολιτικη αλα νοκια 1 κινητο το 3ημερο, και βαλε του μεσα οτι βρεις... Ισως καποια στιγμη να βγαλει και symbian (εχουν ακουστει φημες) αλλα δεν το ξερουμε. :)

Το μονο λογικο συμπερασμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οτι η νοκια εχει αλλες εντολες στους επεξεργαστες της (πως λεμε χ86) και το symbian ειναι optimazed για αυτους. Οποτε οι λοιποι πηγαν να το μετατρεψουν στα δικα τους hardware και να μην τους βγηκε τοσο καλο (sx1... η χαρα του bug!).

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το Symbian OS και η πλατφόρμα Series 60 τρέχει σε ARM επεξεργαστές, που προμηθεύονται σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές κινητών από εταιρίες όπως η TI, η Intel κ.ά.

Προσωπικά πιστεύω ότι η ανάπτυξη μίας συσκευής με Symbian OS είναι υπερβολικά κοστοβόρα (εξ' άλλου και η Nokia δεν βγάζει συνεχώς "καινούριες", οι περισσότερες είναι παρόμοιες με το προηγούμενο μοντέλο + λίγες διορθώσεις/βελτιώσεις - βλ. 6630->6680->N70).

ωραια αβτε ψαξε και βρες ενα ***** για το nod32.

δεν βρηκα εγω ακομη!

My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

Δεν σπανε τα παντα αυτο ειναι αληθεια, εγω γουσταρα να παιξω το toca race driver 2 που δεν υπαρχει ***** (εφαγα ολο το internet και βρηκα μονο ακραιες λυσεις που δεν δουλεβουν κιολας) και στο τελος πηγα εδωσα 15ε το πηρα γνησιο και τελος.

Με 50ε, στην αμερικη εχεις 500 λεπτα χρονο ομιλιας+τσαμπα gprs μεταφορα δεδομενων(οχι 3g)+τσαμπα εισερχομενες(εκει χρεωνεσε οταν σε παιρνουν)+τσαμπα ολες τις εξερχομενες απο τις 9-7 το πρωι.

Επισεις με 30$ συνδεεσε στο internet με coaxial καλωδιο 10-20Μbps(πριν λιγα χρονια το χρησιμοποιουσαν σε τοπικα δικτυα, στην ελλαδα μπορει ακομα!).

Tha symfonhso.

Ta 10 eyro einai ena mikro poso.Den nomizo oti tithetai thema gia thn egkairh katanalosh toy xronoy omilias.

denior μπορεις να μου δεινεις 10ε καθε εβδομαδα?

Αμα περνω 20ε χαρτζιλικι και δεινω τα 10 για μια καρτα, με 10ε δεν μπορω να κανω τπτ! αμα πεις οτι 1 καφες = 5, μενω πανι με πανι! Τελικα πισω στην q... Kαι γρηγοραααααα :mad:

denior μπορεις να μου δεινεις 10ε καθε εβδομαδα?

Αμα περνω 20ε χαρτζιλικι και δεινω τα 10 για μια καρτα, με 10ε δεν μπορω να κανω τπτ! αμα πεις οτι 1 καφες = 5, μενω πανι με πανι! Τελικα πισω στην q... Kαι γρηγοραααααα :mad:

Den symmerizomai to skeptiko soy.

Gia na agoraseis mia karta xronoy omilias tha ksodepseis 10 eyro se ena mhna kai oxi 5 eyro ton Ianoyario kai alla 5 ton Fevroyrario paradeigmatos xarhn.

Prosopika den pisteyo oti h diafora einai aksiologh.

Γνωρίζετε αν αυτά τα αυτοκόλητα που τοποθετούνται στο πίσω μέρος των τηλεφώνων και αναβοσβήνουν κατά τη διάρκεια της εκπομπής σήματος από αυτά και φέρονται ως προστατευτικά αναντίον της ακτινοβολίας πραγματικά προστατεύουν ή είναι απλά διακοσμητικά;

Εγώ έχω ακούσει ότι ίσως προκαλούν και προβλήματα..Βέβαια πολλά ακούγονται και όταν δεν είναι η πηγή έγκυρη καλό είναι να κρατάμε και κάποια επιφύλαξη..
iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Γνωρίζετε αν αυτά τα αυτοκόλητα που τοποθετούνται στο πίσω μέρος των τηλεφώνων και αναβοσβήνουν κατά τη διάρκεια της εκπομπής σήματος από αυτά και φέρονται ως προστατευτικά αναντίον της ακτινοβολίας πραγματικά προστατεύουν ή είναι απλά διακοσμητικά;

Εγώ προσωπικά δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου αυτά.

Απάτες του marketing είναι.

:mad:

Η λογική εξήγηση γιατί το hands free είναι βλαβερό είναι επειδή γίνετα κεραία εξ επαγωγής... δεν ξέρω αν ισχύει αλλά έχει μια λογική βάση... όσο για φωτάκια και π@π@ριες, την ακτινοβολία τα κινητά την εκπέμπουν για να στείλουν δεδομένα.... αν το φωτάκι απορροφούσε ακτινοβολία το κινητό δε θα έπιανε τόσο καλά (ή όσα λέω είναι λογική του παραλόγου??)

to fotaki dne aporofa aktinovolia alla ta legomena sticker ypoti8etai knaun thn douleia h esto aporofun -k kala- ena mikro pososto ths aktinovolias :shifty: :what: ....exo valei k ego ena sto sx1...preserva phone legetai k einia licensed apo AFG(den exo idea it einai auto!!!)....tora den xero ean kanie douleia giati den mporo na to katalavo :rolleyes: :blink: :shifty:
:alien: we r not alone! :secret:.... :yahoo:!!!! :yinyang:

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned