Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

ε οχι..αν ειναι αληθεια τοτε τι να πω..ξεφτιλα..πηραμε μια πολυ προσφατα..εχω μαλιστα στο δωματιο μου..και απ οτι θυμαμαι κοστιζε ~20 ευρω..να ειναι και βλαβερη για τον οργανισμο???

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν διάβασα όλη την πατάτα γιατί απ'την αρχή μου φάνηκε πατάτα...

Αυτές οι λάμπες είναι απλές λάμπες φθορισμού. Δουλεύουν όπως οι κανονικές λάμπες φθοριμού σε ίσιο σωλίνα ή στρόγγυλο. Επίσης είναι ίδιες ακριβώς με αυτές που έχουμε μέσα στα pc μας για διακόσμηση.

Δεν εκπέμπει καμία ακτινοβολία, δεν γίνεται αυτό.

Κάνει ζημιά μόνο αν σπάσει και κοπείς με το γυαλί του. Μετά δεν κλείνει η πληγή επειδή περιέχει φθόριο.. :p

Τα καλά αυτών των λαμπτήρων είναι πολλά. Βασικά όλα είναι καλά..

Το 70%+ της κατανάλωσης των λαμπτήρων πυρακτώσεως είναι θερμότητα και όχι φωτισμός vs μια λάμπα φθορισμού αποδίδει 4 φορές παραπάνω τον φωτισμό της απο τα W που τραβάει.

2700Κ απόχρωση(κίτρινο) η πυρακτώσεως vs 5000Κ η φθορίου(κατασπρο)

Αυτά είναι τα βασικά.

Καλό θα ήταν όλοι να είχαν τέτοιους λαμπτήρες όλοι γιατί έτσι θα μειωθεί κατα πολύ η κατανάλωση ενέργειας σε όλο τον πλανήτη.

Mε χαλάει ο τρόπος που ανάβουν και το ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει dimmer οπότε και τις αποκλείω απο το σπίτι μου.

Προς το παρών θα αρκεστώ στις πυρακτώσεως μέχρι να τελειώσω τα νέα πολύφωτα με led :D

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

καλησπερα ,

Υπαρχή ακτινοβολία οπως και η λάμπες φθορισμου αλλα δεν νομιζω να ειναι ''σοβαρη''

με σχεση τους κλασικούς λαμπτήρες που παράγουν κυρίως "θερμότητα"

πάντως ειναι οικονομικοί και εχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

αυτα που γραφει στο αρθρο "μπορει" να ειναι για της οικονομικες καρακινεζικες που εχουν 2-5 €και με μαρκα μεκαψες

Το εκνευριστικό με αυτά τα πράγματα είναι ότι η όποια αλήθεια υπάρχει σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους της υπόθεσης με τις λάμπες φθορισμού, χάνεται κάτω από το βάρος της υπερβολής και της βλακείας.

Μία πολύ ωραία απάντηση στο παραπάνω email είναι το ««ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»: Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ??? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ» στο blog «Μαύρο - Όχι άλλο κάρβουνο» από το οποίο παρέθεσα και το παραπάνω (μικρό) απόσπασμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το κείμενο του εμαιλ έχει τόση υπερβολή και είναι τόσο αφηρημένο και χωρίς τεκμηρίωση που το θεωρώ ενοχλητικό.

Αν υπάρχει μία δόση αλήθειας σε όσα αναφέρεται, πάει χαμένη...

Why don't we just take the safety labels off everything and let stupidity sort itself out?

Προσωπικά έχω γεμίσει το σπίτι μου με τέτοιες λάμπες, ακόμα και στη τουαλέτα :)

Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει το mail που παρέθεσα και γι αυτό το συζητώ μαζι σας, θα δείξουν τα χρόνια...

Το κείμενο του εμαιλ έχει τόση υπερβολή και είναι τόσο αφηρημένο και χωρίς τεκμηρίωση που το θεωρώ ενοχλητικό.

Αν υπάρχει μία δόση αλήθειας σε όσα αναφέρεται, πάει χαμένη...

Συμφωνω απολυτα.

με αυτα τα spam απορω...

ποιοι ειναι μεγαλυτεροι βλακες, αυτοι που διαβαζουν τις γνωστες διαχρονικες χαζομαρες ή αυτοι που συνεχιζουν να προωθουν το spam που τους ηρθε στα mail των γνωστων τους;;

ελεος με τα spam. ειναι ενοχλητικα!

Κι όμως!!! Όλοι ξέρουμε το πόσοι πολλοί (φίλοι και γνωστοί) μας στέλνουν τέτοια εμαιλ!

Λίγο τα πιστεύουν και λίγο ...θέλουν να προλάβουν να μας ειδοποιήσουν πρώτοι. ;)

Why don't we just take the safety labels off everything and let stupidity sort itself out?

δεν τα χρησιμοποιω γιατι δεν με ενδιαφερουν

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

καλα νομιζει οτι η vodafone δεν θα της τα παιρνει απο αλλου,καλα,μακαρι να βγω ψευτης.

σιγουρα καποια παγιδα θα εχει και η vodafone αλλα τωρα αφου φαινεται ως η καλυτερη λυση τι να πω!!
[sIGPIC][/sIGPIC]

αυτοι εναι ρε μαμουνες,δελεαζουν και στην πορεια στην κανουν.

κρίμα...

Αυτό δεν γίνεται γιατί η εταιρία του παραλήπτη δεν στέλνει καν στη συσκευή του παραλήπτη το νούμερο του αποστολέα ή επειδή είναι τόσο καλά κρυπτογραφημένο που δεν μπορεί να αποκαλυφθεί?

τις προαλλες ακουσα την αφιξη του c902 .λεει αν και ειναι cyber-shot εχει photo-flash αντι για xenon-flash .απο οτι λενε το πρωτο ειναι 3 φορες δυνατοτερο απο το led-flash αλλα 2φορες πιο αδυναμο απο το xenon .τελικα τι συμβαινει???:O

Είναι γεγονός!Δεν μπορεί να αποδώσει όσο το xenon flash αλλά είναι κατά πολυ δυνατότερο από το πιο ισχυρό led flash που υπάρχει στην αγορά! :)

Κοινώς,ένας τρόπος για ικανοποιητικές φωτό το βράδυ,ακόμη και σε λεπτά κινητά που δεν μπορουν να έχουν xenon flash λόγω μικρού πάχους... ;)

θα συμφωνησω και εγω με τον φιλο!!

το xenon flash ειναι οτι καλυτερο αλλα δεν μπορει να εχει χρηστικοτητα παντου!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

εγω παντως ειμαι υπερ του xenon

Ε καλά,σαφώς και το ξένον είναι κατά πολύ καλύτερο,αλλά από κει και πέρα για τη λειτουργία του απαιτεί 2-3 πυκνωτές,οι οποίοι θα εκφορτιστούν τη στιγμή που πρέπει και θα δώσουν όλο τους το ρεύμα στο σωλήνα που υπάρχει το αέριο ώστε να δημιουργηθεί ηλεκτρική εκκένωση!

Το θέμα είναι ότι σε λεπτές συσκευές δεν μπορούν(προς το παρόν)να χωρέσουν πυκνωτές λόγω του μεγάλου τους πάχους,συνεπως η καλύτερη λύση είναι το photo-flash... :)

Ενταξει, το θεμα λυθηκε.

Το μπιλάκι στα πληκτρα FJ5 υπάρχει για να βοηθαει τους τυφλους, αλλα και αυτους που ξερουν τυφλο συστημα, να βρουν αυτο αλλα και τα υπολοιπα πληκτρα που ειναι τριγυρω.

Τωρα, το θεμα μπορει καλλιστα να κλειδωθει, γιατι θα αρχισουν όπου να ναι οι μπαρουφολογίες...

Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)

καλλημερα εχω μια εροτισει

Ποιεσ ειναι η αρμοδιοτήτεσ της ΕΕΤΤ για τα συστήματα Κινητών Επικοινωνιών.

Αν γινετε ασ απαντιθει το παραπανο εροτιμα με λινκσ θα σασ ειμουν ευγνομων.

(για τα λαθη σωρει εετσι :( )

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned