Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δικαίωμά τους είναι να το κάνουν.

Αν αισθανθούν την επιθυμία να συνομιλήσουν με κάποιον,ας το κάνουν. Ούτε προκαλούν ούτε ενοχλούν.

...δεν διαφωνω....το δικαιωμα τους ειναι σχετικο και φτανει μεχρι εκει που δεν ενοχλουν....

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Εγώ έχω τις αμφιβολίες μου για το ποσο successful θα ειναι η Apple. Εχοντας δουλεψει στον τομεα μερικα χρονια τωρα, πιστευς οτι η Apple 8α χρειαστει ΠΟΛΥ καιρο μεχρι να μπορεσει να στησει σωστα ενα organization που 8α μπορει να λανσαρει ενα προιον παγκοσμιως. Ο ανταγωνισμος ειναι ασφυκτικος ... Παντως σιγουρα 8α ειναι στα telecoms news για πολυ καιρο ...

Wirelessly posted (SonyEricssonW810i/R4EA Browser/NetFront/3.3 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

Iparxei tetoio programa.Mig33 legetai.Stelneis sms me 6 cent,kaneis kliseis me analoges xrewseis tou skype kai exeis kai dwrean msn kai yahoo massenger gia na milate me olous tous filous sas.

To SAR όπως έχουμε μάθει όλοι, είναι η ακτινοβολία που δέχεται το ανθρώπινο σώμα από ένα κινητό.

Ποιά είναι η μονάδα μέτρησης για την ακτινοβολία που δεχόμαστε από μία κεραία κινητής τηλεφωνίας όμως?

Μέσα στην πόλη σίγουρα περνάμε και 1 και 2 φορές στα 100 μέτρα από μια κεραία, μήπως εκεί τρώμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες απ' αυτές του SAR μιας νύχτας με το κινητό αναμμένο στο κομοδίνο?

Πιστεύω ότι μία μελέτη σαν αυτή θα έπρεπε να περιλαμβάνει, εκτός από τα κινητά, τις κεραίες τους, τα ασύρματα δίκτυα (που αυξάνονται μέρα με τη μέρα), τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές κεραίες (που στις ταράτσες πλέον είναι 2πλάσιες από τα διαμερίσματα), τους φούρνους μικροκυμάτων κτλ..

καποιος εξυπνος φροντισε να βαλει 3 φορες λαθος PIN στο κινητο μου και τωρα μου ζηταει το PUK το οποίο δεν εχω μιας και η καρτα ειναι 6 χρόνων!

τι μπορω να κανω για να το ξεκλειδωσω? Το μονο που με ενδιαφερει είναι να μην χασω τα τηλεφωνα που εχω στη SIM, το νουμερο και η συσκευη δεν με νοιαζουν. Υπάρχει λύση?

ευχαριστώ

Αρκει βεβαια ο αλλος που θα το δεχτει

1) να ξέρει ότι δεν του στελνεις εικονα αλλά κειμενο

2) Το κινητο του να υποστηριζει αλαγή το καταλήξεων (σαν το Ν70) και όχι μονο του ονοματος αρχειου πριν την καταλληξη (όπως το gx30)

Keeper of the faith... HTC Evo 3D, HTC One M7 (black and silver), HTC One Max, HTC One M8x (silver and light gunmetal grey), HTC One M8 (dark gunmetal grey), HTC One M9 (gunmetal gray), HTC U11+ (black)

Θέλω να αποθηκεύσω ένα παλιό κινητό μου.

Δεν θα το χρησιμοποιήσω για μεγάλο χρονικό διάστημα(πάνω από 6 μήνες).

Τι θα ήταν καλύτερα να κάνω??

Να το αποθηκεύσω με την μπαταρία κουμπβμένη ή χωριστά?:worry:

Με την μπαταρία φοτισμένη ή άδεια??:worry:

Αν κάποιος γνωρίζει εμπεριστατωμένα κάτι ας βοηθήσει...

Ευχαριστώ.:)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

kathe ereuna pou vgainei leei alla !! oi mises lene oti mas ephreazei kai oi alles oxi !!

Όχι ακριβώς.

Οι μισές λένε ότι μας πειράζει και οι άλλες μισές ότι δεν είναι σίγουρο κάτι τέτοιο.

Μην περιμένετε και πολλά όμως από τις έρευνες.

Οι έρευνες είναι πολυδάπανες και για να γίνουν κάποιοι πρέπει να δώσουν χρήματα.

Ποιός έχει συμφέρον να χώσει χρήματα σε μια έρευνα για τις επιπτώσεις των κινητών στην υγεία???

Μα οι κατασκευαστές και τα δίκτυα.!!!

Να γιατί πολλές έρευνες βγάζουν πιο soft τις επιπτώσεις και τα ψιλοθολώνουν τα νερά

Συγχαρητήρια VISMA για το θέμα.

Η έρευνα ήταν πολύ χρήσιμη.

Μακάρι να το διάβαζαν όλοι με προσοχή.

Θέλω να αποθηκεύσω ένα παλιό κινητό μου.

Δεν θα το χρησιμοποιήσω για μεγάλο χρονικό διάστημα(πάνω από 6 μήνες).

Τι θα ήταν καλύτερα να κάνω??

Να το αποθηκεύσω με την μπαταρία κουμπβμένη ή χωριστά?:worry:

Με την μπαταρία φοτισμένη ή άδεια??:worry:

Αν κάποιος γνωρίζει εμπεριστατωμένα κάτι ας βοηθήσει...

Ευχαριστώ.:)

απο γνωσεις ενος ηλεκτρολογου φιλου μου που ειχα παλαιοτερα:

καλυτερα ειναι να το αποθηκευσεις χωρια, αλλα, καθε 1-2 μηνες να το ανοιγεις και να αδειαζεις τη μπαταρια και μετα να το ξαναφορτιζεις.

και εγω το ιδιο κανω.:)

Όταν η μπαταρία χρησιμοποιείται για αρκετό καιρό και έπειτα μένει αδρανής για δύο περίπου μήνες,σταματά να λειτουργεί.

Αυτό θα συμβεί είτε είναι φορτισμένη είτε άδεια.

Επομένως καλύτερα να την φορτίζεις και να την αποφορτίζεις ανά τακτά,σύντομα χρονικά διαστήματα.

Όταν η μπαταρία χρησιμοποιείται για αρκετό καιρό και έπειτα μένει αδρανής για δύο περίπου μήνες,σταματά να λειτουργεί.

Επομένως καλύτερα να την φορτίζεις και να την αποφορτίζεις ανά τακτά,σύντομα χρονικά διαστήματα.

εχεις δικιο.

καθε δυο με τρεις μηνες ειναι καλο να τη φορτιζεις και να την αποφορτιζεις.

Πιστεύω ότι μία μελέτη σαν αυτή θα έπρεπε να περιλαμβάνει, εκτός από τα κινητά, τις κεραίες τους, τα ασύρματα δίκτυα (που αυξάνονται μέρα με τη μέρα), τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές κεραίες (που στις ταράτσες πλέον είναι 2πλάσιες από τα διαμερίσματα), τους φούρνους μικροκυμάτων κτλ..

Οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές κεραίες στις ταράτσες,είναι κεραίες λήψης και όχι εκπομπής,οπότε βλάπτουν μόνο αισθητικά.

Φίλε VISMA ψάχνω την προτότυπη δημοσίευση της έρευνας και δεν μπορώ να την βρώ. Έχεις να μας δώσεις κάποιο link;

pantos se kerdizei me ton omorfo sxediasmo tou kai auto einai ena vasika proson sta proionta ths apple !:) lete na mhn erthei ellada?

τοσο ο σχεδιασμος οσο και η ποιοτητα ειναι κυρια χαρακτηριστικα της apple.

αυτο που με αγχωνει εμενα ειναι το μεγεθος της συσκευης που μου φαινεται πολυ μεγαλο...:(

Οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές κεραίες στις ταράτσες,είναι κεραίες λήψης και όχι εκπομπής,οπότε βλάπτουν μόνο αισθητικά.

Φίλε VISMA ψάχνω την προτότυπη δημοσίευση της έρευνας και δεν μπορώ να την βρώ. Έχεις να μας δώσεις κάποιο link;

Ας βγάλουμε από την συζήτηση αυτές τις κεραίες. Όσον αφορά μία κεραία κινητής τηλεφωνίας λοιπόν, τι ακτινοβολία δέχεται το σώμα μας από μία τέτοια όταν βρίσκεται στα 100 μέτρα?

Επειδή πιστεύω ότι είναι πολλαπλάσια από την ακτινοβολία που μπορεί να επιβαρύνει τον καθένα μία συσκευή κινητού τηλεφώνου στην τσέπη ή το αυτί, θέλω να μάθω λεπτομέρειες..

Ας βγάλουμε από την συζήτηση αυτές τις κεραίες. Όσον αφορά μία κεραία κινητής τηλεφωνίας λοιπόν, τι ακτινοβολία δέχεται το σώμα μας από μία τέτοια όταν βρίσκεται στα 100 μέτρα?

Επειδή πιστεύω ότι είναι πολλαπλάσια από την ακτινοβολία που μπορεί να επιβαρύνει τον καθένα μία συσκευή κινητού τηλεφώνου στην τσέπη ή το αυτί, θέλω να μάθω λεπτομέρειες..

Η ισχύς της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης,δηλαδή μειώνεται με γρήγορο ρυθμό όσο απομακρυνόμαστε απο την πηγή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι ενώ οι σταθμοί βάσης έχουν φυσικά πολλαπλάσια ισχύ απο μια συσκευή,η ακτινοβολία που δεχόμαστε όταν μιλάμε στο κινητό είναι μεγαλύτερη απ'οτι αν στεκόμαστε σε απόσταση 100μ. απο μια κεραία,γιατί το κινητό είναι μια κεραία κολλημένη στο κεφάλι μας.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε handsfree και έχουμε τη συσκευή τοποθετημένη μακριά απο το σώμα μας. Τότε η ακτινοβολία που δεχόμαστε μειώνεται πάρα πολύ.

Το πρόβλημα με τους σταθμούς βάσης είναι οτι σε κοντινή απόσταση απ'αυτούς η ισχύς της ακτινοβολίας είναι δυσανάλογα μεγάλη,και επίσης εκπέμπεται διαρκώς, 24 ώρες το 24ωρο.

Έτσι,αν και όλοι είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που προέρχεται απο διάφορες πηγές,η ανησυχία είναι δικαιολογημένα μεγαλύτερη γι'αυτούς που ζουν ή εργάζονται σε κτίρια που γειτνιάζουν με σταθμούς βάσης,ιδιαίτερα για τα παιδιά και τα βρέφη.

Ρίξε αν θέλεις μια ματιά εδώ:http://kapodistriako.uoa.gr/stories/070_op_01/index.php?m=2

Κι εδώ:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=630672

http://www.oikologos.gr/News2006/0293.html

http://www.dsi.gr/antennas/

sostos !!:) akrivos etsi einai !! an den thn fortizeis suxna tha stamathsei na leitourgei!!

Wirelessly posted (SonyEricssonW810i/R4EA Browser/NetFront/3.3 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

Iparxei tetoio programa.Mig33 legetai.Stelneis sms me 6 cent,kaneis kliseis me analoges xrewseis tou skype kai exeis kai dwrean msn kai yahoo massenger gia na milate me olous tous filous sas.

to exeis dokimasei se symbian???pou mporoume na to broume??:)

sostos !!:) akrivos etsi einai !! an den thn fortizeis suxna tha stamathsei na leitourgei!!

Δεν νομίζω ότι σταματάει να δουλεύει η μπαταρία ρε παιδιά.

Είχα ένα samsung ξεχασμένο για περίπου 3 χρόνια.Το έβγαλα, πάτησα το κουμπάκι και άνοιξε κανονικά(αθάνατος ο κορεάτης:p).

Βέβαια, η μπαταρία σίγουρα έχει φθαρεί, αλλά δεν σταμάτησε να δουλεύει.

Πάντως, ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις:)

Είχα ένα samsung ξεχασμένο για περίπου 3 χρόνια.Το έβγαλα, πάτησα το κουμπάκι και άνοιξε κανονικά(αθάνατος ο κορεάτης:p).

Οι μπαταρίες των δύο Siemens,που είχα στο παρελθόν,αχρηστεύθηκε έπειτα από δύο περίπου μήνες αχρηστίας τους.

..το ιδιο και απο εμενα με κινητα απο αλλες μαρκες....philips, panasonic, ericson, nokia, siemens κλπ....η μπαταριες οταν αποθηκευονται πρεπει να ειναι φορτισμενες περιπου στο 30% και εκτος κινητου....

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned