Jump to content

Ραδιόφωνο μέσω Internet

HardcoreGR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σκέφτομαι με μια παρέα φίλων να στήσουμε ραδιόφωνο μέσω Internet. Οι απορίες μου όμως είναι πολλές και διάφορες και παρακαλώ όσους γνωρίζουν επί του θέματος να χτυπήσουν ένα Reply. Έχουμε και λέμε λοιπόν...

1)Τι πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσω? Το Shoutcast είναι λίγο παλιό κι αν δεν κάνω λάθος υποστηρίζει την έκδοση 2 του Winamp. Υπάρχει κάτι πιο σύγχρονο που να κάνει όμως καλύτερη δουλειά από το Shoutcast?

2)Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο server. :!: 16kb/sec στην χειρότερη ο κάθε ακροατής. Θέλω να γίνει καλή δουλειά επομένως και ADSL 1024 να πληρώσω δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο αν απευθύνομαι σε 50 άτομα. Υπάρχουνε free servers στο Internet για τέτοια δουλειά? Κι αν όχι και χρησιμοποιήσω ελληνικό server τότε τι ακριβώς θα πρέπει να σετάρω εκεί και τι στους Clients έτσι ώστε να μπαίνει ο κάθε...υποψήφιος DJ από το σπίτι του και να κάνει εκπομπή?

3)Τηλεφωνικές γραμμές. Το έχω ακούσει σε αρκετούς ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς (να παίρνει δηλαδή τηλέφωνο στον αέρα ο ακροατής). Πως γίνεται κάτι τέτοιο? Μέσω μικροφώνων και κάποιων προγραμμάτων? Η μέσω της τεχνολογίας ADSL? Τι χρειάζεται από τον Server και τι από τον υποψήφιο ακροατή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Καταρχήν μια χαρά είναι το Shoutcast, και το υποστηρίζουν πάρα πολλοί players μεταξύ αυτών και όλα τα Winamp.

Εφόσον θες να κάνεις καλή δουλειά όπως λες, η πιο φτηνή και καλή λύση είναι να αγοράσεις ένα shell από κάπου έξω με καλή γραμμή (δοκίμασε Αγγλία για να έχεις και καλύτερα ping) και στήσε εκεί πέρα το Shoutcast server. Σε εκείνο το μηχάνημα θα συνδέεται ο κάθε «παραγωγός» και θα στέλνει τη μουσική του, και σε εκείνο επίσης θα συνδέονται και οι ακροατές του εκάστοτε προγράμματος. Ψάξου λίγο να δεις τι προσφορές κάνουν στα shells, πόσο bandwidth δίνουν κλπ.

Αυτό με τις τηλεφωνικές γραμμές δεν το κατάλαβα, τι εννοείς;

Για το θέμα του Shoutcast, στο site του (http://www.shoutcast.com) λέει ότι υποστηρίζεται η έκδοση 2.x και πράγματι, όταν προσπάθησα να συνδεθώ με άλλη έκδοση του Winamp (π.χ. Winamp 5) δεν συνδεότανε. Για την ακρίβεια δεν έβγαζε το Plugin από τα Preferences.

Για τις τηλεφωνικές γραμμές, εννοώ να μπορεί να πάρει κάποιος ακροατής τηλέφωνο και να βγει στον αέρα να μιλήσει με τον παραγωγό. Απ' όσο ξέρω αυτό γίνεται ή μέσω κάποιου προγράμματος Audio Conference ή μέσω προγράμματος για ADSL γραμμές όπου κάποιος καλεί τον αριθμό που θέλει, συνδέεται μέσω Internet και δεν χρεώνεται το τηλ του.

• 1 year later...
Στο Shoutcast στο output configuration στο address τι ακροβως βαζουμε??

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

Στο Shoutcast στο output configuration στο address τι ακροβως βαζουμε??

Αν ο server που εκπέμπεις είναι στο PC σου, βάζεις localhost. Διαφορετικά βάζεις την IP/Hostname του server από τον οποίο εκπέμπεις.

Αν ο server που εκπέμπεις είναι στο PC σου, βάζεις localhost. Διαφορετικά βάζεις την IP/Hostname του server από τον οποίο εκπέμπεις.

Βαζω localhost παταω connect αλλα μου αμεσως μετα μου βγαζει not connected

Tι να κανω??

Και πως μπορω να δωσω την διευθυνση για να με ακουνε αλλοι?

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

Βαζω localhost παταω connect αλλα μου αμεσως μετα μου βγαζει not connected

Tι να κανω??

Και πως μπορω να δωσω την διευθυνση για να με ακουνε αλλοι?

Τον Shoutcast server τον έχεις τρέξει; Εννοώ αυτήν την εφαρμογή: http://www.shoutcast.com/download/serve.phtml

Re pedia prospathw na sikwsw radiofwniko stathmo sto internet mesw oddcast + icecast2 + winamp alla exw ena sovaro provlima.. Enw sto mixanima mou mporw na mpw sti selida kai na akousw ti mousiki pou exw anebasei (me dieuthinsi 192.168.1.33 pu einai topiki). Exw dimiourgisei logariasmo sto no-ip.com giati exw dinamiki ip etsi wste na kanw to radio public kai de mu to anoigei.. De kserw ti kanw lathos! Yparxei kapoios odigos?:(:worry:

Euxaristw!!

sagem

Re pedia prospathw na sikwsw radiofwniko stathmo sto internet mesw oddcast + icecast2 + winamp alla exw ena sovaro provlima.. Enw sto mixanima mou mporw na mpw sti selida kai na akousw ti mousiki pou exw anebasei (me dieuthinsi 192.168.1.33 pu einai topiki). Exw dimiourgisei logariasmo sto no-ip.com giati exw dinamiki ip etsi wste na kanw to radio public kai de mu to anoigei.. De kserw ti kanw lathos! Yparxei kapoios odigos?:(:worry:

Euxaristw!!

sagem

Πρέπει να κάνεις forward κάποια ports. Δες στο http://www.portforward.com

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.. Τώρα δουλεύει κανονικά αλλά έχω πρόβλημα με το no-ip.com. Δεν μου λειτουργεί και πρέπει κάθε φορά να γράφω την Ip μου για να μπει κάποιος (δυναμικά δηλαδή, όχι στατικά). Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.. Σας ευχαριστώ!!

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.. Τώρα δουλεύει κανονικά αλλά έχω πρόβλημα με το no-ip.com. Δεν μου λειτουργεί και πρέπει κάθε φορά να γράφω την Ip μου για να μπει κάποιος (δυναμικά δηλαδή, όχι στατικά). Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.. Σας ευχαριστώ!!

Το no-ip δουλεύει, αλλά κάθε φορά που αλλάζεις την IP σου πρέπει να το ενημερώνεις! Αυτό το κάνουν αυτόματα προγράμματα όπως το DynDNS Updater που χρησιμοποιώ εγώ.

Ναι το ξέρω αυτό και συγνώμη που δε το ανέφερα.. Το έχω και δουλεύει κανονικά το προγραμματάκι (το no-ip έχω). Το πρόβλημα μου είναι όμως οταν βάζω π.χ. http://mespc.no-ip.info:8000 Δε μου ανοίγει την διεύθυνση για να ακούσω τη μουσική. Αλλά αν βάλω http://..myip..:8000 Μπαίνει κανονικά! Ευχαριστώ και πάλι:)

Ναι το ξέρω αυτό και συγνώμη που δε το ανέφερα.. Το έχω και δουλεύει κανονικά το προγραμματάκι (το no-ip έχω). Το πρόβλημα μου είναι όμως οταν βάζω π.χ. http://mespc.no-ip.info:8000 Δε μου ανοίγει την διεύθυνση για να ακούσω τη μουσική. Αλλά αν βάλω http://..myip..:8000 Μπαίνει κανονικά! Ευχαριστώ και πάλι:)

Σε command prompt κάνε ένα ping στο mespc.no-ip.info και δες αν αντιστοιχεί στη σωστή IP. Αν όχι, δεν έχεις ρυθμίσει σωστά το προγραμματάκι - μήπως θέλει και αυτό port forwarding;

Οκ φίλε.. έφτιαξε! Μια τελευταία ερώτηση.. Όταν ακούνε από 4 άτομα και πάνω τους κολάει.. μήπως υπάρχει κάποια ειδανική ρύθμιση να μην υπάρχει το buffering συνέχεια? Έχω 384/128 adsl.. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί πως παίζουν χωρίς προβλήματα? έχουν ειδικές συνδέσεις με μεγαλύτερο upload?

Ευχαριστώ..:D

Πληροφοριακά, μερικά adsl modems/routers έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν αυτόματα την IP σου σε υπηρεσίες όπως το no-ip.info

Τσέκαρέ μήπως το υποστηρίζει και το δικό σου για να μη χρειάζεται να τρέχεις το προγραμματάκι. Στο δικό μου USR 9105 δουλεύει κανονικά.

Οκ φίλε.. έφτιαξε! Μια τελευταία ερώτηση.. Όταν ακούνε από 4 άτομα και πάνω τους κολάει.. μήπως υπάρχει κάποια ειδανική ρύθμιση να μην υπάρχει το buffering συνέχεια? Έχω 384/128 adsl.. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί πως παίζουν χωρίς προβλήματα? έχουν ειδικές συνδέσεις με μεγαλύτερο upload?

Ευχαριστώ..:D

Αν το router σου υποστηρίζει αυτό που λέει ο gkr41 είναι καλύτερη λύση. Τώρα αναφορικά με το upload σου, η σύνδεσή σου το πολύ να δώσει 100 kbps (μιλάμε για σταθερή ροή, όχι peak). Υποθέτοντας ότι αναμεταδίδεις stream των 24 kbps, είναι λογικό να μη μπορούν να σε ακούσουν πάνω από 4 άτομα. Το να αυξήσεις την ταχύτητα της DSL σου δεν είναι λύση, αφού το upload θα γίνει 210 kbps (8-9 άτομα - και πάλι λίγα). Το καλύτερο είναι να streamάρεις μέσω server με μεγάλη γραμμή - θα πρέπει φυσικά να πληρώσεις, όχι τόσα όμως όσα θα πληρώσεις για να αυξήσεις την ταχύτητα της DSL σου.

Έχω της Zyxel το μοντέλο 660R-61 και απ' ότι βλέπω έχει Dynamic DNS οπότε λογικά θα υποστηρίζει ε? αλλά μάλλον μόνο στο dyndns.com όχι στο no-ip.com, γιατι ζητάζει email κωδικούς κ.τ.λ.

Τώρα φίλε eLeKtriK EyE, δε πολύ κατάλαβα τι θα πρέπει να κάνω αλλά κατάλαβα να μην δοκιμάσω να ανεβάσω την ταχύτητα του upload. Να streamαρω με μεγάλη γραμμή εννοείς να μεγαλώσς απλά την ταχύτητα του download? Ή να ανεβάζω μουσική σε κάπιον server στο Internet και αυτός να στέλνει στους υπόλοιπους, έτσι ώστε να μην υπάρχει το λεγόμενο lag(κόλημα).. ΄-)

Έχω της Zyxel το μοντέλο 660R-61 και απ' ότι βλέπω έχει Dynamic DNS οπότε λογικά θα υποστηρίζει ε? αλλά μάλλον μόνο στο dyndns.com όχι στο no-ip.com, γιατι ζητάζει email κωδικούς κ.τ.λ.

Τώρα φίλε eLeKtriK EyE, δε πολύ κατάλαβα τι θα πρέπει να κάνω αλλά κατάλαβα να μην δοκιμάσω να ανεβάσω την ταχύτητα του upload. Να streamαρω με μεγάλη γραμμή εννοείς να μεγαλώσς απλά την ταχύτητα του download? Ή να ανεβάζω μουσική σε κάπιον server στο Internet και αυτός να στέλνει στους υπόλοιπους, έτσι ώστε να μην υπάρχει το λεγόμενο lag(κόλημα).. ΄-)

Εννοώ να streamάρεις σε κάποιον server ναι. Μην συγχέεις τις έννοιες lag και bandwidth.