Jump to content

Xiaomi Mi A1

Street
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σχετικα με την ενημερωση του Φεβρουαριου που αναφερθηκε νωριτερα, ουτε εγω ειδα καποια διαφορα στο τηλεφωνο μονο το Security patch εξαλλου στα 87 mb που ηταν δε χωρανε και πολλες βελτιωσεις-αλλαγες, επισης για οποιον ενδιαφερεται κυκλοφορησε η Lineage Os 15.1 για το κινητο μας.:)

Σχετικα με την ενημερωση του Φεβρουαριου που αναφερθηκε νωριτερα, ουτε εγω ειδα καποια διαφορα στο τηλεφωνο μονο το Security patch εξαλλου στα 87 mb που ηταν δε χωρανε και πολλες βελτιωσεις-αλλαγες, επισης για οποιον ενδιαφερεται κυκλοφορησε η Lineage Os 15.1 για το κινητο μας.:)

οσους δεν μας ήρθε ακομα περιμένουμε έτσι; δεν πρέπει να κάνουμε κατι;

Nokia 3200 ---> Sony Ericsson W810i ---> Sony Ericsson W995i ---> Huawei Honor 2 ---> Huawei Mate 7 ---> Xiaomi Mi A1 ---> Xiaomi Mi 9 SE ---> Realme 9 Pro+

οσους δεν μας ήρθε ακομα περιμένουμε έτσι; δεν πρέπει να κάνουμε κατι;

Κανονικα ναι. Οι ανυπομονοι μπορειτε να εγκαταστησετε την τελευταια εκδοση των play services απο το apk mirror και μολις πατησετε "check for updates " θα την βγαλει. (Με λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ απλα η Google εφτιαξε το κουμπι στα τελευταια play services διοτι τωρα πατωντας το δεν κανει τιποτα)

Κανονικα ναι. Οι ανυπομονοι μπορειτε να εγκαταστησετε την τελευταια εκδοση των play services απο το apk mirror και μολις πατησετε "check for updates " θα την βγαλει. (Με λιγο ψαξιμο στο ιντερνετ απλα η Google εφτιαξε το κουμπι στα τελευταια play services διοτι τωρα πατωντας το δεν κανει τιποτα)

Σωστός...

Εδω η τελευταία έκδοση Google services: https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-services/google-play-services-12-2-17-release/google-play-services-12-2-17-440-186052348-android-apk-download/download/

Μετά την εγκατάσταση έβγαλε αμέσως την αναβάθμιση Φεβρουαρίου (γύρω στα 87mb).

Η G camera mod δε χάθηκε επίσης για όσους την έχουν εγκατεστημένη.

Προσοχή, επειδή κάποιο μέλος ανέφερε πιο πίσω κάποια θεματακια με αυτή την αναβάθμιση, η απόφαση αν θα τη περάσετε είναι δική σας. Αλλιώς μπορείτε να περιμένετε να έρθει αυτόματα στη συσκευή σας μήπως τη παρακαψουν του Φεβρουαρίου και δώσουν κατευθείαν Μαρτίου.

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

Εγω που το πηρα απο καταστημα Γερμανιας ειχε ζελατινα. Και θα ηθελα κ εγω να την ξαναβρω. Ειχε οπως ανεφερα κ νωριτερα πολυ ωραια αισθηση, αλλα σιγουρα αν πεσει η συσκευη (προφανως με θηκη) σε ανωμαλη επιφανεια, θα ειναι ρισκο.

Ειναι απ οτι βλεπω ουσιαστικα η πρωτη custom rom;

Θα μελετησω γενικα το νημα, αλλα λυσε μου αν ξερεις μερικες αποριες: απ οτι βλεπω στο τελος φλασαρεις Magisk-την gcam δεν την εχει ενσωματωμενη φανταζομαι. Ειναι σταθερη rom;

Edit: το διαβασα το νημα. Καταλαβα πως ο dev ειναι πολυ αναγνωρισμενος κ γνωστος, η rom ακομα εχει bugs γι αυτο κ ακομα ειναι unoffficial. Υπομονη λιγο και θα εχουμε συντομα κατι πολυ καλο. Υπαρχει κ ενα βιντεο καπου μεσα στο νημα που παρουσιαζει live τα χαρακτηριστικα της.

Edited by spdrosin

Παιδιά έχω πρόβλημα.η εγκατάσταση της ενημέρωσης δεν γίνεται μου βγάζει προβλημα στο 1ο βήμα.εχω εγκαταστήσει πριν μέρες την gcam με τον οδηγό του φίλου κωσταρακου.το bootloader είναι κανονικά κλειδωμένο.απο ότι διάβασα στο xda φταίει το twrp αν έχεις πατήσει Swipe to allow modification.στην αρχή το είχα πατήσει και μετά αφού εγκαταστάθηκαν σωστά οι drivers η εγκατάσταση έγινε κανονικά.και τώρα έχω αυτό το θέμα.καμια ιδέα πως θα λυθεί? περισσότερο με ανησυχεί ότι θα κολλήσουν και οι επόμενες ενημερώσεις...

Edit κάποιος γράφει στο xda ότι είχε πατήσει αυτή την επιλογή στο twrp και δεν είχε πρόβλημα με την ενημέρωση.αρα το φταιει?

Edited by karamazof53

Η gcam μου πέρασε με τη δεύτερη εύκολα - την πρώτη φορά έπρεπε να φορτώσω χειροκίνητα drivers στο device manager.

Έχει δοκιμάσει κανείς καμιά νεώτερη έκδοση της gcam που να δίνει καλύτερα αποτελέσματα;

Την αναβάθμιση του Φεβρουαρίου μου την έβγαλε με το που εγκατέστησα χειροκίνητα τη νέα έκδοση google services.

Το βασικό πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί σε μένα με την αναβάθμιση του Ιανουαρίου ήταν η μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας όταν το bluethooth ήταν ενεργοποιημένο και δεν ήταν σε σύνδεση με κάποια συσκευή. Για να δω αν έκαναν τίποτα...

----- προσθήκη μηνύματος 49 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και σε μένα πάντως δεν είχε μέσα ούτε θήκη ούτε ζελατίνα, αγορασμένο απο Κωτσόβολο!!!:blink:

:lol:

Μια από τα ίδια.

Μόλις κατέβασα το update του Φεβρουαρίου 87.4MB δεν βλέπω κάποια αλλαγή οπτική εννοώ.

Δεν υπάρχει κάτι να δείτε... Security patch είναι ουσιαστικά. Και γενικά από δω και πέρα οπτικά αλλαγές σπάνια ως καθόλου θα δούμε... Εσωτερικές αλλαγές ναι...

Apparently we love our own cell phones but we hate everyone else's...

Follow me on XDA

Παιδιά έχω πρόβλημα.η εγκατάσταση της ενημέρωσης δεν γίνεται μου βγάζει προβλημα στο 1ο βήμα.εχω εγκαταστήσει πριν μέρες την gcam με τον οδηγό του φίλου κωσταρακου.το bootloader είναι κανονικά κλειδωμένο.απο ότι διάβασα στο xda φταίει το twrp αν έχεις πατήσει Swipe to allow modification.στην αρχή το είχα πατήσει και μετά αφού εγκαταστάθηκαν σωστά οι drivers η εγκατάσταση έγινε κανονικά.και τώρα έχω αυτό το θέμα.καμια ιδέα πως θα λυθεί? περισσότερο με ανησυχεί ότι θα κολλήσουν και οι επόμενες ενημερώσεις...

Edit κάποιος γράφει στο xda ότι είχε πατήσει αυτή την επιλογή στο twrp και δεν είχε πρόβλημα με την ενημέρωση.αρα το φταιει?

Καμία ιδέα ρε παιδιά τι μπορεί να φταίει?

σε εμένα ακόμα δεν ηρθε. να περιμένω θα έρθει από μόνο του ή μπα;

Nokia 3200 ---> Sony Ericsson W810i ---> Sony Ericsson W995i ---> Huawei Honor 2 ---> Huawei Mate 7 ---> Xiaomi Mi A1 ---> Xiaomi Mi 9 SE ---> Realme 9 Pro+

Kαι πάνω που διάβαζα χθες ξανά το θέμα του tempered glass, & ότι κανένα δεν κάθεται καλά (γι' αυτό & δεν είχα βάλει ακόμα- πάντα βάζω στα κινητά μου & ποτέ δεν έχει χρειαστεί...), τρώει μια ανάποδη από μία κοπελιά στην δουλειά καταλάθος και θρύψαλα η οθόνη!:cry:

Το ωραίο είναι οτι το δουλεύει κανονικότατα αλλά μιλάμε σέρνω το δάχτυλο στην οθόνη και ...σχεδόν μου μπαίνουνε γυαλάκια!!! Άρα προφανώς χρειάζομαι touch panel (digitizer). Υπάρχει κανείς ομοιοπαθούντας που να προτείνει αγορά;

Είμαι αγγλία και προφανώς ψάχνω κάτι από ευρώπη καταρχήν, και original (αυτή θα πληρώσει!)

Από official site δεν βγάζω άκρη & amazon δίνει ~£40 (http://tiny.cc/90xjry), ενώ ebay ~£7.50 (http://tiny.cc/w1xjry) (και τα δύο από κίνα)

Help!

Η αλλαγή μόνο του touch είναι από δύσκολη έως ακατόρθωτη. 99% είναι κολλημένη πάνω στην οθόνη και θέλει μεγάλη προσπάθεια να τα χωρίσεις χωρίς να σπάσεις την οθόνη.

Οπότε αφού θα σου πληρώσει εκείνη την ζημιά αλλάζεις όλη την οθόνη και όχι μόνο το γυαλί. Γνώμη μου βρες ένα μαγαζί που να αναλάβει όλη την δουλειά και μην το κάνεις μόνος καθώς αν δεν έχεις εμπειρία μπορεί να προκαλέσεις ζημιά

Kαι πάνω που διάβαζα χθες ξανά το θέμα του tempered glass, & ότι κανένα δεν κάθεται καλά (γι' αυτό & δεν είχα βάλει ακόμα- πάντα βάζω στα κινητά μου & ποτέ δεν έχει χρειαστεί...), τρώει μια ανάποδη από μία κοπελιά στην δουλειά καταλάθος και θρύψαλα η οθόνη!:cry:

Το ωραίο είναι οτι το δουλεύει κανονικότατα αλλά μιλάμε σέρνω το δάχτυλο στην οθόνη και ...σχεδόν μου μπαίνουνε γυαλάκια!!! Άρα προφανώς χρειάζομαι touch panel (digitizer). Υπάρχει κανείς ομοιοπαθούντας που να προτείνει αγορά;

Είμαι αγγλία και προφανώς ψάχνω κάτι από ευρώπη καταρχήν, και original (αυτή θα πληρώσει!)

Από official site δεν βγάζω άκρη & amazon δίνει ~£40 (http://tiny.cc/90xjry), ενώ ebay ~£7.50 (http://tiny.cc/w1xjry) (και τα δύο από κίνα)

Help!

Με θήκη ή χωρίς;;;

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/5226DragonTiger.jpg

προφανώς χρειάζομαι touch panel (digitizer). Υπάρχει κανείς ομοιοπαθούντας που να προτείνει αγορά;

Help!

https://www.honorbuy.com/1249-touch-screen-and-lcd-for-xiaomi-mi-5x-mi-a1.html 49€ με μεταφορικά Ευρώπη.

Κανείς δεν έχει πρόβλημα με την εγκατάσταση της ενημέρωσης?μόνο εγώ?κάπου στο xda διάβασα ότι πρέπει να φλασαρεις την στοκ rom με το update του ιανουαρίου.δεν ξέρω πως να το κάνω όλο αυτό ούτε καταλαβαίνω πως δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα....

Κανείς δεν έχει πρόβλημα με την εγκατάσταση της ενημέρωσης?μόνο εγώ?κάπου στο xda διάβασα ότι πρέπει να φλασαρεις την στοκ rom με το update του ιανουαρίου.δεν ξέρω πως να το κάνω όλο αυτό ούτε καταλαβαίνω πως δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα....

Δεν έχω τη συσκευή, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ενα clear cache στο google service framework μήπως έχει φάει κανένα σκάλωμα και δεν κάνει το ota update. Τι error σου βγάζει? Ίσως να φταίει και το "allow modifications" που έκανες στο twrp για την κάμερα, κανονικά δεν έπρεπε να το κάνεις εφ'όσον δεν θέλεις μόνιμα το twrp σαν recovery. Εδώ έχει έναν οδηγό για να το επαναφέρεις σε stock με january patch. Κράτα backup πριν κάνεις οτιδήποτε.

Δεν έχω τη συσκευή, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ενα clear cache στο google service framework μήπως έχει φάει κανένα σκάλωμα και δεν κάνει το ota update. Τι error σου βγάζει? Ίσως να φταίει και το "allow modifications" που έκανες στο twrp για την κάμερα, κανονικά δεν έπρεπε να το κάνεις εφ'όσον δεν θέλεις μόνιμα το twrp σαν recovery. Εδώ έχει έναν οδηγό για να το επαναφέρεις σε stock με january patch. Κράτα backup πριν κάνεις οτιδήποτε.

Μου βγάζει πρόβλημα εγκατάστασης αφού κατεβάσει την ενημέρωση και πάει να κάνει το πρώτο βήμα.εκει λέει πρόβλημα εγκατάστασης.επισης αυτός ο οδηγός δουλεύει σε συσκευή χωρίς root?φοβάμαι να το κάνω δε ξέρω.δε καταλαβαίνω τι σκάλωμα έχει φάει....

Μου βγάζει πρόβλημα εγκατάστασης αφού κατεβάσει την ενημέρωση και πάει να κάνει το πρώτο βήμα.εκει λέει πρόβλημα εγκατάστασης.επισης αυτός ο οδηγός δουλεύει σε συσκευή χωρίς root?φοβάμαι να το κάνω δε ξέρω.δε καταλαβαίνω τι σκάλωμα έχει φάει....

το ίδιο μου βγάζει κι εμένα δυστυχώς. δεν ξέρω γιατι. κανονικά έπρεπε να είχαμε κανονικά το update. δεν κανω flash με την καμία ομως. στο επομενο major update ίσως. θεωρω πιο σημαντική την gcam

O οδηγός είναι για να το επαναφέρεις μέσω fastboot mode σε στοκ με patch ιανουαρίου. Απ΄ότι λεεί κάνει relock τον bootloader αν τον έχεις κάνει unlock και αφαιρεί το root αν είχες κάνει. Με λίγα λόγια γίνεται επαναφορά σε stock με τη rom του ιανουαρίου. Root δεν χρειάζεσαι για να το κάνεις και επίσης δεν το έχω δοκιμάσει καθώς δεν έχω τη συσκευή αλλά δείχνει safe, με το flash tool της xiaomi περνάει την official rom.

O οδηγός είναι για να το επαναφέρεις μέσω fastboot mode σε στοκ με patch ιανουαρίου. Απ΄ότι λεεί κάνει relock τον bootloader αν τον έχεις κάνει unlock και αφαιρεί το root αν είχες κάνει. Με λίγα λόγια γίνεται επαναφορά σε stock με τη rom του ιανουαρίου. Root δεν χρειάζεσαι για να το κάνεις και επίσης δεν το έχω δοκιμάσει καθώς δεν έχω τη συσκευή αλλά δείχνει safe, με το flash tool της xiaomi περνάει την official rom.

μα ο bootlocker ειναι κλειστος. και δεν ειμαι root. δεν επρεπε να εχει τετοιο θεμα. οο οδηγος που περασα την gcam μεσω fastboot ελεγε πως τα ΟΤΑ δεν επιρρεαζονται. τι ιστοριες ειναι αυτες τωρα. ενα βημα μπρος δυο βηματα πισω παμε με τ update. παρ ολ αυτα ειναι κινηταρα και θα το επελεγα παλι εννοειται. αλλα πολυ φασαρια για το τπτ.

για την ακριβεια χρησιμοποίησα αυτόν εδω τον οδηγό

Edited by bagit

Μόνο με φλασαρισμα θα επανέλθει?θέλω να πω ένα factory reset δε θα βοηθήσει? Δε ξέρω έχω προβληματιστεί πολύ...

μα ο bootlocker ειναι κλειστος. και δεν ειμαι root. δεν επρεπε να εχει τετοιο θεμα. οο οδηγος που περασα την gcam μεσω fastboot ελεγε πως τα ΟΤΑ δεν επιρρεαζονται. τι ιστοριες ειναι αυτες τωρα. ενα βημα μπρος δυο βηματα πισω παμε με τ update. παρ ολ αυτα ειναι κινηταρα και θα το επελεγα παλι εννοειται. αλλα πολυ φασαρια για το τπτ.

για την ακριβεια χρησιμοποίησα αυτόν εδω τον οδηγό

Ας πει και κανένας άλλος που έχει περάσει gcam αν έχει πρόβλημα με ota updates.

• The title was changed to Xiaomi Mi A1