Jump to content

Xiaomi Mi A1

Street
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πρώτη φορά συμφωνώ με τον nickchris.

Τι το ήθελε το Android one τηλέφωνο, εφόσον δεν την ενδιέφεραν τα updates;

Καλύτερα Samsung.

Μόνο το καθαρό Android μπορώ να σκεφτώ, αλλά και πάλι. Βέβαια δεν είμαστε στην τσέπη του κάθε ένα, ούτε και μας πέφτει λόγος.

Εγώ σκέφτομαι την τιμή.

signaturegif.gif.db6a042404483db25bb662dad73cd036.gif

Γιατί ρε παιδιά τα αντίστοιχης τιμής τότε Samsung j5 και j7 έχουν πάρει oreo? Και φυσικά δεν είχαν 4/64 και dual camera

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Τελικά μετά από επαναφορά εργοστασιακών μου λέει ότι δουλεύει μια χαρά. Άντε να δούμε.

Sent from my Moto E (4) using Tapatalk

Πριν από κανα μήνα είχα αναφέρει ότι είχα σοβαρό θέμα με την μπαταρία, το οποίο όσο πέρναγε ο καιρός γινόταν χειρότερο και χειρότερο μέχρι που το τηλέφωνο έφτασε να κλείνει (shutoff) με 50-60% μπαταρίας και τελικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μη κρατάει ούτε 20' εκτός φορτιστή.

Το έδωσα και άλλαξαν την μπαταρία, η οποία είχε φουσκώσει και είχε γίνει διπλάσια σε μέγεθος με μία εμφανή χαρακιά στη μία άκρη.

Θυμίζω ότι είχα αλλάξει την οθόνη μόνος μου κάπου μέσα Μάη (από Honorbuy), η οποία άρχισε να ξεκολλάει σταδιακά από το σασί μέσα Ιούνη και Ιούλη την κράταγα με σελοτέιπ στη θέση της (μέχρι να βρω χρόνο και εργαλεία να ανοίξω πάλι το κινητό γιατί το κατσαβιδάκι το είχα δανειστεί από αλλού). Αύγουστο δημιουργήθηκε το θέμα με την μπαταρία. Οι υποθέσεις που έχω είναι δύο, είτε χάλασα την μπαταρία όταν άλλαξα την οθόνη (έσκισα το περίβλημα ή την τσάκισα τραβώντας την - τίποτα από τα δύο δε θυμάμαι αλλά και δεν αποκλείω) είτε η αποκόλληση της οθόνης και το γενικότερο σπρώξε πίσω στη θέση, κούνημα, πεσίματα κλπ, γρατζούνισαν την μπαταρία και δημιούργησαν το πρόβλημα. Υπάρχει και μια πολύ μικρή πιθανότητα να φταίει η μαμίσια μπαταρία αλλά είναι τόσο πιο πιθανό να έγινε η ζημιά από τα παραπάνω που προφανώς δε κατηγορώ το κινητό.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τόσο καιρό που είχα τα προβλήματα διαπίστωσα ότι έστω και ελάχιστα να μην ήταν στη σωστή θέση η οθόνη, ή ελάχιστα να είχε κουνηθεί μπροστά, το proximity sensor δε δούλευε και είχα τα προβλήματα με τις κλήσεις που είχαν αναφέρει και άλλοι. Μόλις έμπαινε ακριβώς στη θέση που έπρεπε (μιλάμε ούτε για μισό χιλιοστό διαφορά) όλα ήταν καλά. Με την οθόνη εκτός το λοιπό σασί δεν ήταν και πολύ σταθερό οπότε η θέση του κουμπιού power ήταν λίγο (πάλι μιλάμε για μισό χιλιοστό) στραβή και 8 στις 10 αντί να ανοίγει το κινητό με πήγαινε στην κάμερα σαν να το είχα πατήσει 2 φορές. Και τα δύο είναι προβλήματα που είχαν αναφερθεί εδώ κατά καιρούς, οπότε ίσως να οφείλονται και σε πτώση και κούνημα εσωτερικά της πλακέτας που δε φαίνεται απ' έξω.

Κάτι που χρειάστηκα και δεν ήξερα, όταν άφησα το κινητό, το θέλανε χωρίς κλείδωμα ή να τους πω τον κωδικό για να μπορούν να δοκιμάσουν ότι όλα δουλεύουν καλά. Δεν ήθελα να σβήσω τα πάντα από μέσα για να τους το αφήσω ούτε φυσικά να δώσω κωδικούς, οπότε ανακάλυψα ότι μπορείς να ενεργοποιήσεις τον guest χρήστη πατώντας πάνω στο μπλε εικονίδιο του προσώπου που εμφανίζεται όταν κατεβάσεις την κουρτίνα εφαρμογών. Με τον guest το κινητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς pin κλπ αλλά με περιορισμένες δυνατότητες και χωρίς πρόσβαση σε εφαρμογές και δεδομένα δικά μου. Οπότε ούτε factory reset χρειάστηκε, ούτε να βγάλω κωδικούς (εκτός από προσωρινά το boot password).

Ή εκ των πραγμάτων η οθόνη άρχισε να ξεκολλάει απο τη μπαταρία που άρχισε να φουσκώνει επειδή είχε τραυματιστεί απο την αλλαγή της οθόνης και έσπρωχνε το lsd απ το πλαίσιο.

Ή εκ των πραγμάτων η οθόνη άρχισε να ξεκολλάει απο τη μπαταρία που άρχισε να φουσκώνει επειδή είχε τραυματιστεί απο την αλλαγή της οθόνης και έσπρωχνε το lsd απ το πλαίσιο.

Nαι, αυτό λέω, είτε εγώ την χάλασα την μπαταρία όταν άλλαξα την οθόνη και άρχισε να φουσκώνει είτε η οθόνη χάλασε την μπαταρία όταν ξεκόλλησε.

Η οθόνη ξεκίνησε να ξεκολλάει από πάνω, στο σημείο που είναι το ακουστικό, η μπαταρία είναι χαμηλά, δε ξέρω αν συνδέεται το ένα με το άλλο, πάντως όταν ξεκόλλαγε μπορούσα να την ξαναβάλω στη θέση της, ενώ από την στιγμή που άρχισα να έχω προβλήματα με την διάρκεια της μπαταρίας δε μπορούσα να τη βάλω στη θέση της χωρίς πίεση. Μπορεί και πάλι να συνδέονται μπορεί όχι.

Η οθόνη είχε στοιχίσει κάπου 55 ευρώ αν θυμάμαι με μεταφορικά. Η αλλαγή της μπαταρίας μαζί με τα εργατικά στοίχισε... 11 ευρώ γιατί το έκανα στην Ασία που βρίσκομαι τώρα λόγω δουλειάς (και ήταν και ακριβούτσικα αλλά λυπήθηκα να του κάνω παζάρια για 1-2 ευρώ του μάστορη ;) )

και έσπρωχνε το lsd απ το πλαίσιο

Δε νομίζω ότι η οθόνη μου παίρνει παραισθησιογόνα αλλά ποτέ δε ξέρεις :D :p

Edited by spiliot

Καλησπερα σε ολους.Υποβαλλω τα σεβη μου σε ολα τα παιδια του τοπικ αλλα και του φορουμ.Αυριο θα παω να παρω και εγω το κινητακι μιας και ενα redmi note 3 SE που ειχα περασε στα χερια της συζυγου.Εχω καταφερει να διαβασω τις μισες σελιδες του τοπικ,καμια 150αρα, και πρεπει να σας ευχαριστησω ολους για την προσπαθεια και το χρονο που αφιερωνετε για να μας κανετε σοφοτερους και την ζωη πιο ευκολη.Μολις τελειωσω το διαβασμα με το κινητο ανα χειρας θα μπορω να αναφερω και εγω οποιες ερωτησεις ή παρατηρησεις εχω.Και παλι ευχαριστω...

Καλησπερα σε ολους.Υποβαλλω τα σεβη μου σε ολα τα παιδια του τοπικ αλλα και του φορουμ.Αυριο θα παω να παρω και εγω το κινητακι μιας και ενα redmi note 3 SE που ειχα περασε στα χερια της συζυγου.Εχω καταφερει να διαβασω τις μισες σελιδες του τοπικ,καμια 150αρα, και πρεπει να σας ευχαριστησω ολους για την προσπαθεια και το χρονο που αφιερωνετε για να μας κανετε σοφοτερους και την ζωη πιο ευκολη.Μολις τελειωσω το διαβασμα με το κινητο ανα χειρας θα μπορω να αναφερω και εγω οποιες ερωτησεις ή παρατηρησεις εχω.Και παλι ευχαριστω...

Δεν χρειαζεται να διαβασεις το νημα που ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του,

Root θελεις; Αυτο ειναι το ζορι με τα μηνιαια updates, πως θα παιρνεις ΟΤΑ και θα εχεις και ρουτ. Ή βαζεις custom ρομ και ξεμπερδευεις.

Αν δεν θελεις, απλα απολαμβανεις την καλυτερη συσκευη στο price range.

πολυ sar το m1 a1 ... να παω στο m1 a2 ?

Βασικά αν κάποιος κάνει καινούρια αγορά χωρίς να κοιτάει το κόστος πάει στο Α2

Το MiA2;Σαφως πιο καινούργια συσκευή αλλα(για εμενα παντα) χωρίς υποδοχή για sd και χωρις θυρα ακουστικων,πας για το φθηνότερο MiA1.

Ουσιαστικά το mi Α2 lite είναι το Α1 με διαφορετικό φορμάτ οθόνης και micro USB αντί για USB c, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία άλλη διαφορά.

Ουσιαστικά το mi Α2 lite είναι το Α1 με διαφορετικό φορμάτ οθόνης και micro USB αντί για USB c, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία άλλη διαφορά.

Και στην καμερα, το Α1 έχει τηλεφακό με 2χ οπτικό ζουμ.

iphone 7 iOS 12.0

Μήπως ξέρει κάποιος παρακαλώ, έναν τρόπο ώστε να έχουμε shortcut για να γράφει άμεσα βίντεο; Έχω και Nova launcher αλλά δεν το κάνει μέσα από τα activities. Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βασικά αν κάποιος κάνει καινούρια αγορά χωρίς να κοιτάει το κόστος πάει στο Α2

εχω το mi a1 αλλα μαλλον θα αγορασω το Α2 ...

καλησπερα παιδια, ενδιαφερομαι για την αποκτηση του mi a1 32 gb απο σκρουτζομαγαζο και θα ηθελα οι κατοχοι του κινητου να με ενημερωσουν αν ολα τα μοντελα 32 gb εχουν την Β20 διοτι επισημα στην χωρα μας ηρθε μονο το 64 gb

Δεν υπάρχει πουθενά κάποιο changelog για το security patch του Αυγούστου;

Δεν υπάρχει πουθενά κανένα changelog για κανένα update. Αν υποθέσουμε ότι η xiaomi περνάει όλα τα patch ως οφείλει, μπορείς να δεις από τα security bulletins κάθε μήνα τι άλλαξε στο android.

[...]ολα τα μοντελα 32 gb εχουν την Β20 διοτι επισημα στην χωρα μας ηρθε μονο το 64 gb

To Mi A1 έχει μόνο μία έκδοση radio, τη διεθνή, διαφέρει μόνο στο μέγεθος της μνήμης.

δηλαδη, επειδη ειμαι λιγο ασχετος, απο οποιο μαγαζι το αγορασω ειναι το ιδιο ετσι; το 32 με το 64 διαφερουν μονο στη μνημη, δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει official rom του stock android; (οπως κανουν καποια καταστηματα στα xiaomi με MIUI που περνανε unofficial roms)

δηλαδη, επειδη ειμαι λιγο ασχετος, απο οποιο μαγαζι το αγορασω ειναι το ιδιο ετσι; το 32 με το 64 διαφερουν μονο στη μνημη, δεν υπαρχει περιπτωση να μην εχει official rom του stock android; (οπως κανουν καποια καταστηματα στα xiaomi με MIUI που περνανε unofficial roms)

Λογικά δεν έχει κανένας λόγο να το πειράξει γιατί δε χρειάζεται custom rom για να έχεις πχ. πλήρη υποστήριξη γλωσσών, gps, κλπ, όπως άλλες κινέζικες εκδοχές, αλλά μπορεί να σου εγγυηθεί κάποιος στο φόρουμ ότι κανένα μαγαζί δεν θα το έχει πειράξει; Απλά δες ότι το κουτί είναι σφραγισμένο αν θες να είσαι σίγουρος ή αν αγοράσεις απομακρυσμένα ζήτα να μη το ανοίξουν.

Μετά την αλλαγή μπαταρίας που έκανα πρόσφατα βλέπω πρωτόγνωρα (για τα δεδομένα μου) SOT.

Μόλις στη δεύτερη φόρτιση από τότε που την άλλαξα, 6:20 ώρες SOT, 2 μέρες και 6 ώρες αντοχή από τελευταία φόρτιση με ότι κανονική χρήση έκανα πάντα. Δηλαδή mobile data σχεδόν ποτέ, 2G δίκτυο εκτός από ελάχιστες στιγμές που θα ανοίξω δεδομένα και θα χρειαστεί να γυρίσω σε 4G, wifi μόνιμα ανοιχτό, bt κλειστό, κάποιες εισερχόμενες και ελάχιστες εξερχόμενες κλήσεις, email δουλειάς από outlook και gmail (πιο σπάνια), radio streaming ή μουσική από mp3, firefox browsing και ένα παιχνίδι που παίζω 1 ώρα τη μέρα ζήτημα.

Aπό τότε που το είχα αγοράσει καινούριο και φυσικά πριν μου χαλάσει η μπαταρία, δεν είχα δει SOT πάνω από 4 ώρες ποτέ, το σύνηθες ήταν 3- 3:30 και άκουγα κάποιους να λένε για 6 και 7 ώρες και νόμιζα ότι τρολάρουν. Αν δεν έκανα πολλές κλήσεις ή δεν έπαιζα το παιχνίδι (πχ σαββατοκύριακο) απλά έβγαζε ως και 4 μέρες εκτός φορτιστή αλλά με SOT ως 2 ώρες.

• The title was changed to Xiaomi Mi A1