Jump to content

Xiaomi Mi A1

Street
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, το mi a1 υποστηρίζει quick charge? Και έχετε να μου προτείνετε κάποιον φορτιστή εκτός από τον μαμά???

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι μπερδεμένη η ιστορία του Mia1 στο θέμα QC 2.0 όπως και 3.0

Με τις εξελίξεις έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι τίποτα απο τα δυο.

Οπότε πάρε οτι φορτιστή θες απο 5v 1A και πάνω.

signaturegif.gif.db6a042404483db25bb662dad73cd036.gif

correction of auto exposure hdr στη gcam arnova port τι ρύθμιση βάζετε; Η αφήνετε το default?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Δεν το πειράζω γιατί δεν έχω καταλάβει τι κάνει.μια φορά ασχολήθηκα αλλά δεν έβγαλα άκρη

του αρνοβά το πορτ από πίξελ 3 είναι πολύ καλό όντως

Υποστηρίζει slow motion video; Ή γενικά υπάρχει κάτι που δεν υποστηρίζει; Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα καμία μέχρι να βγει κάποια που να μπορεί να κάνει τα πάντα - χωρίς bugs ( ίσως; ). :X

Edit: Απ' ό, τι μόλις είδα εδώ επιβεβαιώνονται όσα λες.

Βέβαια κάποιος αναφέρει το εξής bug: "Slow-mo works only if i open stock camera then select slow-mo in it, minimize, open Gcam and select Slow-mo".

Edit2: Κι επίσης μόλις διάβασα εδώ το εξής: "IMPORTANT: SINCE MAY OTA UPDATE, DATA IS WIPED IN THE BOOTLOADER UNLOCKING PROCESS. TO USE THE TOOL YOU HAVE DOWNGRADE APRIL OR BEFORE, INSTALL THE CAMERA AND THEN UPDATE".

"Τράβηγμα" λίγο και δεν ψήνομαι να μπλέξω. Βλέπω πως μερικοί με gcam επίσης έχουν πρόβλημα με τα OTAs.

Edited by spdrosin

Υποστηρίζει slow motion video; Ή γενικά υπάρχει κάτι που δεν υποστηρίζει; Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα καμία μέχρι να βγει κάποια που να μπορεί να κάνει τα πάντα - χωρίς bugs ( ίσως; ). :X

Edit: Απ' ό, τι μόλις είδα εδώ επιβεβαιώνονται όσα λες.

Βέβαια κάποιος αναφέρει το εξής bug: "Slow-mo works only if i open stock camera then select slow-mo in it, minimize, open Gcam and select Slow-mo".

Edit2: Κι επίσης μόλις διάβασα εδώ το εξής: "IMPORTANT: SINCE MAY OTA UPDATE, DATA IS WIPED IN THE BOOTLOADER UNLOCKING PROCESS. TO USE THE TOOL YOU HAVE DOWNGRADE APRIL OR BEFORE, INSTALL THE CAMERA AND THEN UPDATE".

"Τράβηγμα" λίγο και δεν ψήνομαι να μπλέξω. Βλέπω πως μερικοί με gcam επίσης έχουν πρόβλημα με τα OTAs.

Και γω ηθελα να το βαλω χθες και κατα την διαρκεια που εκανε update διαβαζα αυτο με το update καλα εννοειται δεν παιζει τωρα να φλασαρω απριλιο και να στησω το κινητο απο την αρχη. κατι λενε στο xda οτι λογικα θα δωσει καποια στιγμη update γι αυτο...για να δουμε

Knowledge Is Power

Και γω ηθελα να το βαλω χθες και κατα την διαρκεια που εκανε update διαβαζα αυτο με το update καλα εννοειται δεν παιζει τωρα να φλασαρω απριλιο και να στησω το κινητο απο την αρχη. κατι λενε στο xda οτι λογικα θα δωσει καποια στιγμη update γι αυτο...για να δουμε

Ε ναι, αυτό ακριβώς.

Παραλίγο να "μπλέξω" (ερχόμενος με φόρα από LG Lexus 5) και κανά 2 άνθρωποι εδώ μέσα με επηρέασαν να καθίσω στ' αυγά μου (από φλασαρίσματα με custom roms, κλπ) και έχω να πω, πως μια χαρά μου έχει κάτσει, το απολαμβάνω και δεν ψήνομαι ούτε "κιχ" να κάνω.

Άρα αναμένουμε για κάποιο σχετικό update από xda.

Edited by spdrosin

Ναι ισχύει!

Πρόσφατα ξαναστησα το κινητο για άσχετο λόγω φλασαροντας την rom του Απριλίου με το miui tool. Εκανα το update του Μαϊου και οταν πηγα να εγκαταστησω τη gcam απέτυχα...

Ευτυχώς δεν ειχα στήσει το κινητό, οπότε ξαναφλασαρα Απριλίου, εβαλα κάμερα και εκανα το τελευταίο update και αφου ειδα ότι όλα ήταν οκ έστησα κινητό!

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν το πειράζω γιατί δεν έχω καταλάβει τι κάνει.μια φορά ασχολήθηκα αλλά δεν έβγαλα άκρη

Εγω εχω βάλει "min iso" ώστε να κρατάει τo iso σε χαμηλα επίπεδα, για λιγότερο θορυβο-κοκκο. Φαίνεται να δουλεύει.

Edited by mitsre

Αυτό που λέγαμε τελικά ισχύει.

Το έβγαλε και το Android authority https://www.facebook.com/androidauthority/posts/1690557487660632

μολισς εγκατεστησα και εγω το τελευταίο patch....αντε να δουμε τι άλλαξε :p

μολισς εγκατεστησα και εγω το τελευταίο patch....αντε να δουμε τι άλλαξε :p

Καμία διαφορά δεν έχει,μόνο αν βγει η 8.1 θα έχουμε

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.2.0, Android 14)

Το κινητό σκέφτεται να το πάρει μια καλή φίλη. Μετά από παρότρυνση δική μου. Πρέπει να κάνει κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις μόλις παραλάβει;

ONEPLUS A5010

Yπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Το κινητό σκέφτεται να το πάρει μια καλή φίλη. Μετά από παρότρυνση δική μου. Πρέπει να κάνει κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις μόλις παραλάβει;

ONEPLUS A5010

Συγκεκριμένες ρυθμίσεις δε νομίζω ίσα ίσα που είναι όλα τόσο απλά λόγω stock android.το πολύ πολύ να ψάξει να βάλει καμία εφαρμογή αν δεν την βολεύουν αυτες της google πχ αν θέλει κάποιος άλλο gallery για τις φωτογραφίες.

Έχουμε 2η ενημέρωση Μαϊου 58,3 mb .

Και εγώ πριν λίγο την έβαλα,πως και 2η ενημέρωση?

Xiaomi Poco X5 Pro (HyperOS 1.0.2.0, Android 14)

Καλημέρα. Έχω το τηλέφωνο εδώ και μερικές ημέρες. Χθες έβαλα μια SD κάρτα σαν εσωτερική μνήμη. Το πρόβλημα/ερώτημα είναι ότι βλέπω σαν διαθέσιμη μνήμη μόνο αυτήν της κάρτας και δεν έχω πρόσβαση στην μνήμη του τηλεφώνου. Είναι λογικό αυτό ή πρέπει να την ορίσω ως "φορητή" για να έχω πρόσβαση και στις δύο μνήμες;

Καλημέρα. Έχω το τηλέφωνο εδώ και μερικές ημέρες. Χθες έβαλα μια SD κάρτα σαν εσωτερική μνήμη. Το πρόβλημα/ερώτημα είναι ότι βλέπω σαν διαθέσιμη μνήμη μόνο αυτήν της κάρτας και δεν έχω πρόσβαση στην μνήμη του τηλεφώνου. Είναι λογικό αυτό ή πρέπει να την ορίσω ως "φορητή" για να έχω πρόσβαση και στις δύο μνήμες;

Kακως το εκανες αυτο αν δεν ξερεις τι εκανες. Δεν εχασες προσβαση σε καμια μνημνη, απλα τις ενωσες.

Ενωσες λοιπον την εσωτερικη μνημη με την sd card, και τα δεδομενα που εχεις στην καρτα δεν μπορουν να διαβαστουν σε άλλο τηλεφωνο.

Κανε backup οτι δεδομενα εχεις μεσα στο τηλεφωνο και δεν θελεις να χασεις, και ξανακανε φορματ την sd σαν εξωτερικη.

Δεν υπαρχει κανενας, μα κανενας λογος να βαλεις την SD σαν εσωτερικη, ειναι πατατα της Google αυτο το πραγμα.

Kακως το εκανες αυτο αν δεν ξερεις τι εκανες. Δεν εχασες προσβαση σε καμια μνημνη, απλα τις ενωσες.

Ενωσες λοιπον την εσωτερικη μνημη με την sd card, και τα δεδομενα που εχεις στην καρτα δεν μπορουν να διαβαστουν σε άλλο τηλεφωνο.

Κανε backup οτι δεδομενα εχεις μεσα στο τηλεφωνο και δεν θελεις να χασεις, και ξανακανε φορματ την sd σαν εξωτερικη.

Δεν υπαρχει κανενας, μα κανενας λογος να βαλεις την SD σαν εσωτερικη, ειναι πατατα της Google αυτο το πραγμα.

Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν έχω τίποτα ιδιαίτερο στο τηλέφωνο οπότε γύρισα την κάρτα σε εξωτερική. Δεν με ενδιαφέρει να διαβάσω τα δεδομένα της κάρτας σε άλλο τηλέφωνο, απλώς μου είχε κάνει εντύπωση ότι όλες οι εφαρμογές για διαχείριση μνήμης ES File explorer, Total Commander etc. "έβλεπαν" μόνο τα 64Gb της κάρτας και τίποτα από την συσκευή που είναι ακόμα άδεια...

Θέλω ζελατίνα αντίστοιχη με αυτή που είχε μαζί όταν αγόρασα την συσκευή, έχει βρει κανείς κάτι;

Είχε τρεις μεσα

https://m.aliexpress.com/item/32854191619.html?

Edited by flandra
Φιλικά, Κατερίνα

Όταν βάζεις την κάρτα σαν εσωτερική, χρησιμοποιείται σαν επέκταση του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης, δηλαδή γράφονται και "προσωπικά" δεδομένα, από προσωρινά αρχεία όπως φωτογραφίες messenger, Viber και δε συμμαζεύεται, αποθηκευμένες συνομιλίες περιεχόμενα σελίδων και γενικά τα πάντα που αποθηκεύουν οι εφαρμογές, ρυθμίσεις εφαρμογών και τα ίδια τα εκτελέσιμα. Γι' αυτό τον λόγο χρειάζεται να γίνει αυτό το ιδιαίτερο φορμάτ και η κρυπτογράφηση, ώστε να μη μπορείς να βάλεις τη κάρτα σε άλλη συσκευή (υπολογιστή ή τηλέφωνο) και να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αρχεία για τα οποία αλλιώς χρειάζεται root για να τα δεις.

Είναι βασικό θέμα ασφάλειας και πολύ χρήσιμη επιλογή αν ξέρεις τι κερδίζεις (ασφάλεια, ευκολία χρήσης) και τι χάνεις (πιθανή απώλεια δεδομένων αν χαλάσει η κάρτα - κάτι που ισχύει και για την εσωτερική μνήμη αν δεν έχεις εξωτερικό backup, πιθανή καθυστέρηση εκτέλεσης εφαρμογών αν η κάρτα είναι αργή σε ότι αποθηκεύεται εκεί και αδυναμία μεταφοράς και ανάγνωσης σε άλλη συσκευή).

Αν την αφήσεις σαν εξωτερική τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα μόνο για αποθήκευση αρχείων όπως φωτογραφίες, μουσική και παρόμοια αρχεία καθώς και ότι υποστηρίζεται από τις λίγες σχετικά εφαρμογές που έχουν τη δυνατότητα να δουν και να χρησιμοποιήσουν εξωτερική μνήμη αυτόνομα (πχ χάρτες). Συχνά μάλιστα είτε θα πρέπει να κάνεις αντίστοιχη ρύθμιση είτε να μεταφέρεις τα αρχεία χειροκίνητα όταν το θυμάσαι. Αν χάσεις την συσκευή τότε οποίος την βρει βλέπει ότι έχεις στην κάρτα ανεξάρτητα από το αν είναι κλειδωμένη η συσκευή, όπου θεωρητικά δε θα μπορεί να δει τα δεδομένα της εσωτερικής μνήμης. Από την άλλη μπορεί να είναι χρήσιμο αν δε σε νοιάζει αυτό (αποθηκεύεις μόνο μουσική ή ταινίες) ή/και θες να μεταφέρεις αρχεία μεταξύ συσκευών, να αποθηκεύσεις custom Rom, backup (ελπίζω με κρυπτογράφηση), κλπ.

Τώρα για το μέγεθος που σου λέγανε οι file manager δεν έχω να σου δώσω απάντηση, δε θυμάμαι τι γίνεται στη πράξη γιατί το χρειάζομαι δικαρτο, μπορεί να χρειαζόταν restart για να δει τη πλήρη χωρητικότητα, να μην είχε γίνει κάτι καλά ακόμα και να μην αναφέρεται η χωρητικότητα σωστά.

Edited by spiliot

• The title was changed to Xiaomi Mi A1