Jump to content

[CAR] Αντιηλιακές Μεμβράνες

Dr_Michael
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αφαίρεση διπλώμα και πινακίδες????

Δηλαδή θα πάρω το αμάξι ενός φίλου μου για να πάω κάπου και θα με γραψουν για φιμέ, θα πληρώσω 40€, θα μου πάρουν το δίπλωμα και τις πινακίδες του?

Και εγώ τι φταίω που ο άλλος έχει φιμέ?

Με την ίδια λογική παίρνω το αμάξι του φίλου μού και με γράφουν για .. φθαρμένα λάστοιχα ή για φαρμακείο ή για οτιδήποτε άλλο.

Εγω τι φταίω? Έπρεπε να ελένξω το αμάξι πρίν το καβαλίσω?

Τι Μ@λ@κίες είναι αυτές?

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

• Απαντήσεις 556
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δηλαδή δεν είμαι απλά τυχερός..!!

Ντάξει, είναι υπερβολικά κουλή η ποινή για κάτι που επιτρεπόταν εδώ και τόσα χρόνια.. Σιγά τ' αυγά κιόλας! Να σου ακινητοποιήσουν το όχημα για 2 μεμβράνες ρε γμτ?

Το άρθρο που αναφέρεται στα φιμέ τζάμια είναι το 81 παράγραφος 7.Στο τέλος του κάθε άρθρου αναφέρει το πρόστιμο που επιβάλλεται για την κάθε παράβαση αυτού του άρθρου,που για το 81 είναι:

http://imageshack.gr/thumbs/y52mny4t2zzmedyhmtmq.jpg

και επίσης υπάρχουν διοικητικά μέτρα τα οποία βρίσκονται εδώ :

http://imageshack.gr/thumbs/dzn3tbmygjgnmmmdmmi2.jpg

Ευχαριστώ για την κατατοπιστηκή απάντηση!

Πάντως προχθές που με σταμάτησαν για αλκοτέστ, δεν μου είπαν τίποτα για τις μεμβράνες(έχω την πιο σκούρα απόχρωση).

http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

Ευχαριστώ για την κατατοπιστηκή απάντηση!

Πάντως προχθές που με σταμάτησαν για αλκοτέστ, δεν μου είπαν τίποτα για τις μεμβράνες(έχω την πιο σκούρα απόχρωση).

Φαίνεται θα είχαν πιεί κ'αυτοί λίγο :p

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

Φαίνεται θα είχαν πιεί κ'αυτοί λίγο :p

μπα

αν έχουν βγει για αλκοοτέστ θα πρέπει να έχεις χοντρές παραβάσεις για να σε γράψουν ή να σε σταματήσουν για κάτι άλλο....

εγώ πέρασα από μπλόκο για ζώνες (μάλλον) και δε με σταματήσανε καν....

Γεια σας παιδες.. επειδη εχω μπερδευτει με ολη αυτη την ιστορια περι μεμβρανων με τον νεο ΚΟΚ χρειαζομαι λιγο τις γνωσεις σας.. Σκοπευω να βαλω στο αμαξι μου φιμε αλλα την λιγοτερη σκουρη που μπαινει (δεν γνωριζω ουτε εταιρια ουτε ονομα)..Με την λιγοτερο σκουρη μεμβρανη θα εχω προβλημα με αστυνομια,ΚΤΕΟ?? Υπαρχει κανενας τροπος,κανενα χαρτι απο καμια εταιρια που να με "νομιμοποιει" κατα καποιο τροπο??ευχαριστω προκαταβολικα..:)

Γεια σας παιδες.. επειδη εχω μπερδευτει με ολη αυτη την ιστορια περι μεμβρανων με τον νεο ΚΟΚ χρειαζομαι λιγο τις γνωσεις σας.. Σκοπευω να βαλω στο αμαξι μου φιμε αλλα την λιγοτερη σκουρη που μπαινει (δεν γνωριζω ουτε εταιρια ουτε ονομα)..Με την λιγοτερο σκουρη μεμβρανη θα εχω προβλημα με αστυνομια,ΚΤΕΟ?? Υπαρχει κανενας τροπος,κανενα χαρτι απο καμια εταιρια που να με "νομιμοποιει" κατα καποιο τροπο??ευχαριστω προκαταβολικα..:)

για το ΚΤΕΟ χρειάζεσαι χαρτί από τον κατασκευαστή ότι οι μεμβράνες έχουν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί βάσει κανονισμών και προδιαγραφών της ΕΕ.

για την τροχαία, αν βάλεις στα παράθυρα οδηγού συνοδηγού και παρπρίζ χρειάζεσαι χαρτί από γιατρό να δικαιολογεί τη χρήση αντηλιακών μεμβρανών για προστασία της υγείας σου (ή της οικογένειάς σου).

Αν βάλεις μόνο στα πίσω παράθυρα δε χρειάζεσαι τίποτα

Kαι υπάρχει περίπτωση να δώσει γιατρός τέτοιο χαρτί?Έχει πάρει κανείς?

Peugeotclub

Peugeot 406 ST 2000 1.600cc

Στο νοσοκομείο καταλήγουνε όσοι φοράνε ζώνες.Οι υπόλοιποι πάνε πρώτα στο νεκροτομείο...

http://www.skoda-auto.gr/models/octavia/extra/images/2x3x180.jpg

Δεν ξέρω όυτε το έχω ξανακούσει..ας πει όποιος ξέρει.

Peugeotclub

Peugeot 406 ST 2000 1.600cc

Στο νοσοκομείο καταλήγουνε όσοι φοράνε ζώνες.Οι υπόλοιποι πάνε πρώτα στο νεκροτομείο...

http://www.skoda-auto.gr/models/octavia/extra/images/2x3x180.jpg

Παιδιά, αν έχετε τοποθετήσει μεμβράνες και ακολούθως έχετε περάσει ΚΤΕΟ, σε μπλόκο δείξτε το χαρτί πιστοποίησης των μεμβρανών, δείξτε και το χαρτί του ΚΤΕΟ και πείτε του να πάει να γαμ... Σε περίπτωση που σας γράψει μπορείτε να καταθέσετε τις αντιρρήσεις σας και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθείτε. Δεν είναι δυνατόν να έχεις περάσει ΚΤΕΟ με μεμβράνες και να κρίνει ο κάθε μπάτσος ότι δε φαίνεσαι μέσα στο αυτοκίνητο.
:shifty:

Άμα έχεις φωτοφοβία ας πούμε, φαντάζομαι πως μπορείς να πάρεις τέτοιο χαρτί. Εγώ είχα μικρός αλλά τώρα πέρασε :P

Παιδιά, αν έχετε τοποθετήσει μεμβράνες και ακολούθως έχετε περάσει ΚΤΕΟ, σε μπλόκο δείξτε το χαρτί πιστοποίησης των μεμβρανών, δείξτε και το χαρτί του ΚΤΕΟ και πείτε του να πάει να γαμ... Σε περίπτωση που σας γράψει μπορείτε να καταθέσετε τις αντιρρήσεις σας και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθείτε. Δεν είναι δυνατόν να έχεις περάσει ΚΤΕΟ με μεμβράνες και να κρίνει ο κάθε μπάτσος ότι δε φαίνεσαι μέσα στο αυτοκίνητο.

Σε τέτοια περίπτωση και σαν τελευταία λύση,τον αφήνεις να σε γράψει ωραια ωραία και μετά κλείνεις το παράθυρο και του κάνεις ενα ωραίο κωλοδάχτυλο!:p

Αν σε δει(που θα σε δει δηλαδη),του λες ομορφα ομορφα οτι εφ'οσον σε είδε απο εξω,εχει κάθε δικαίωμα να σου κάνει μήνυση για εξυβριση αρχής αλλά την κλήση πλέον θα πρέπει να την βάλει εκεί που ξέρει.;)

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

Άμα έχεις φωτοφοβία ας πούμε, φαντάζομαι πως μπορείς να πάρεις τέτοιο χαρτί. Εγώ είχα μικρός αλλά τώρα πέρασε :P

Τι συμπτωματα εχει; Να αρχισω να το σκεφτομαι σιγα σιγα :rolleyes: Θελω να βαλω φιμε μονο και μονο για τον ηλιο, δεν παλευεται ειδικα τωρα το καλοκαιρι :(

δυστυχώς ο νόμος τους καλύπτει και μπορεί να σε γράψει άνετα και ωραία, αν έχεις μεμβράνες στα 3 μπροστινά τζάμια (παράθυρο οδηγού - συνοδηγού και/ή παρπρίζ)

και δε βρίσκεις δικαίωση από πουθενά

εσύ φιλαράκι είσαι άτυχος μέσα στην τύχη σου :p :p :p :p

βεβαίωση από γιατρό κρατικού νοσοκομείου είναι η μόνη που σε γλυτώνει από κλήση

Λοιπον παιδια να σας πω και την δικια μου γνωμη συμφωνα με "εγκυρες" (οσο μπορουν να ειναι) πληροφοριες.

Καταρχην το μπροστινο ειναι παρανομο οκ!!!

Απο κει και περα ομως για τα υπολοιπα 4 τζαμια δεν μπορουν να σου κανουν ΤΙΠΟΤΑ!!! (μεχρι και το 2 σκουρο νουμερο )... οχι το 3 που ειναι κι αυτο παρανομο.

Τωρα πως εξηγειται αυτο :

Παιρνεις χαρτι απο τον αντιπροσωπο που λεει οτι ειναι με βαση της Ε.Ε. κτλ κτλ.......δηλαδη μεχρι 70% (69% συγκεκριμενα ειναι το 2 νουμερο). ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΜΕΧΡΙ 70% σκουροτητα!!!

Τι γινεται λοιπον οταν σε σταματησει ο μ@λ@κ@ς :

Πολυ απλα του λες : Βγαλε το φωτομετρο και μετρα να δεις οτι ειναι 69 % σκουρο!!! (το 2 νουμερο παντα)

Ναι !!! Υπαρχει φωτομετρο και ειναι υποχρεωμενοι να το εχουν μαζι τους (οπως και τον μετρητη αλκοολ οταν θελουν να σου κανουν αλκοτεστ)

Αν δεν το εχει μαζι του(που κανενας δεν εχει στην ελλαδα, ενω θα επρεπε) σηκωνεσαι και φευγεις απλα.Δεν δεχεσαι καμια κληση και γεια σας!!!

Αν παλι κανει τον εξυπνο και σου κοψει κληση παρολο που του ειπες ολη την "ιστορια" τον τρεχεις μεχρι εκει που δεν φτανει(αφου πρωτα τον γραψεις στο κινητο με camera κτλ κτλ)

ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΟΡΓΑΝΟ" ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ.

Κανενας μπατσος δεν θελει να τον "συρουν" σε κανενα δικαστηριο, ποσο μαλλον ευρωπαϊκο.

Το θεμα ειναι λοιπον κατα ποσο γνωστης ειναι ο καθε οδηγος και πει αυτα που πρεπει, οταν πρεπει με την αναλογη ευπρεπεια.

Αν παρολλα αυτα σε γραψει, τοτε ναι εχει διαδικασια μακροχρονια με δικηγορους κτλ.Η δικαιωση βεβαια ειναι σιγουρη.Το θεμα ειναι ποιος καθεται να ασχοληθει, αλλα 15 ατομα να το κανουν σε ολη την Ελλαδα και θα δειτε πως αλλαζουν τα πραγματα.

νομιζω πωσ επιτρεπεται αλλα μονο στα πισω τζαμια και καθολου στα μπροστινα. αν θεσ να εισαι νομιμοσ πανε στον δερματολογο σου και πεσ του να σου βγαλει χαρτι οτι εχεις προβλημα με τον ηλιο. ετσι και να σε πιασουν εχεις δικαιολογια....

με την οδηγία 92/22/ΕΟΚ η οποία αναφέρει ότι κάθε αμάξι πρέπει να τηρεί τις προδιαγραφές της οδηγίας του κανονισμού αρθ 43. Της ΟΕΕ/ΗΕ. Μεταξύ λοιπόν των προδιαγραφών ορίζονται επ’ ακριβώς οι ελάχιστες προδιαγραφές των υαλοπινάκων σε ότι αφορά τον συντελεστή (ποσοστό) μετάδοσης του φωτός ως εξής: (ελάχιστη διαπερατότητα δηλαδή)

75% οι ανεμοθώρακες

70% για τα παράθυρα εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού

70% για τα πίσω παράθυρα, εκτός αν έχει δύο πλευρικούς καθρέπτες, οπότε και δεν ορίζεται.

Συμφωνα με αυτο επιτρεπεται και στο μπροστινο (εως 75% διαπερατοτητα)

Το θεμα που εθιξα ομως ειναι οτι ο ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΜΕΤΡΟ.Εδω ειναι ολο το μυστικο.Αν δεν εχει δεν μπορει να κανει τιποτα.

ο νομος δεν ειναι σαφης και εξαρταται που θα πεσεις.πριν 2 μερες με σταματησαν για αλκοτεστ.μολις κατεβασα το παραθυρο μου λεει καλησπερα τα φυμε απαγορευονται και το προστιμο ειναι μεγαλο!!καλα θα κανεις να τα βγαλεις!!εχω την 1 διαβαθμιση της lummar την μερα ειναι μια χαρα το βραδυ ειδικα σκοτεινα δεν βλεπεις τιποτα.αρα τι?το πρωι εισαι οκ το βραδυ παρανομος?

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

με την οδηγία 92/22/ΕΟΚ η οποία αναφέρει ότι κάθε αμάξι πρέπει να τηρεί τις προδιαγραφές της οδηγίας του κανονισμού αρθ 43. Της ΟΕΕ/ΗΕ. Μεταξύ λοιπόν των προδιαγραφών ορίζονται επ’ ακριβώς οι ελάχιστες προδιαγραφές των υαλοπινάκων σε ότι αφορά τον συντελεστή (ποσοστό) μετάδοσης του φωτός ως εξής: (ελάχιστη διαπερατότητα δηλαδή)

75% οι ανεμοθώρακες

70% για τα παράθυρα εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού

70% για τα πίσω παράθυρα, εκτός αν έχει δύο πλευρικούς καθρέπτες, οπότε και δεν ορίζεται.

Συμφωνα με αυτο επιτρεπεται και στο μπροστινο (εως 75% διαπερατοτητα)

Το θεμα που εθιξα ομως ειναι οτι ο ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΜΕΤΡΟ.Εδω ειναι ολο το μυστικο.Αν δεν εχει δεν μπορει να κανει τιποτα.

Καλό ακούγεται αλλά αν του πεις "πως κατάλαβες ότι είμαι παράνομος? Που είναι το φωτόμετρο?" τι θα σου κάνει?

o alex_n80 έχει δίκιο, δυστυχώς.

Ο ΚΟΚ δεν λέει πουθενά ότι απαιτείται έλεγχος με φωτόμετρο για να διαπιστωθεί η παράβαση.Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Σε άλλα κράτη ισχύει, αλλά στην Ελλάδα όχι.

και τι μπορεις να κανεις για αυτο?

γι αυτό λέω δυστυχώς. Ακόμα και ο ΚΟΚ τους καλύπτει.

Η βασική διαφορά είναι ότι ο ΚΟΚ είναι νόμος ενώ οι οδηγίες της ΕΕ είναι συστάσεις προς συμμόρφωση, και αν δεν κυρωθούν με νόμο δεν γίνεται τίποτα.

Το μόνο που μας σώζει είναι χαρτί από γιατρό