Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν θα ειχε θορυβο, δεν θα ηταν σκοτεινη...αλλα θα ειχε blur στα προσωπα λογω αργου κλειστρου.

... ή... εαν ανέβαζες ταχύτητα (έστω manual) δεν θα ειχε blur αλλά θα είχες θόρυβο ή σκοτάδι. Κατανοητό (νομίζω).

from my Mi5s

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αφού το έχουμε ζήσει μεταξύ μας ρε παίδες, ο ένας να βγάζει παπάδες και άλλος να μην μπορεί να φτάσει το μέσο όρο με το ίδιο κινητό, και περιμένετε να κρίνετε από τα δείγματα που μας δίνουν ? Εγώ μόνο από εδώ θα βγάλω άκρη πάντως
Ετσι ακριβώς Νίκο, τα συγκριτικά σου είναι που εβαλαν μια γραμμή και ενα οριο σε οσα διθυραμβικά γραφονταν κατα καιρους.

Αναμένουμε να παραλάβεις και να δούμε παλι αντικειμενικοτητα!!

Αφού το έχουμε ζήσει μεταξύ μας ρε παίδες, ο ένας να βγάζει παπάδες και άλλος να μην μπορεί να φτάσει το μέσο όρο με το ίδιο κινητό, και περιμένετε να κρίνετε από τα δείγματα που μας δίνουν ? Εγώ μόνο από εδώ θα βγάλω άκρη πάντως

Σωστός, απλά και κατανοητά.

aka bill_thes

... ή... εαν ανέβαζες ταχύτητα (έστω manual) δεν θα ειχε blur αλλά θα είχες θόρυβο ή σκοτάδι. Κατανοητό (νομίζω).

from my Mi5s

Ετσι ακριβως Χρηστο...με ποιο γρηγορη ταχυτητα θα εβγαινε σκοτεινη η φωτο.

Επρεπε μετα να πας σε παρα πολυ υψηλο iso...οποτε θα ειχες θορυβο.

Οποτε αυτα και τα 3 που ανεφερα...μονο το s9 Μπορει να τα πετυχει μεχρι στιγμης

Για δείτε μερικά δείγματα από s9+ Samsung Galaxy S9/S9 Plus Camera samples

Γενικά τον παρακολουθώ αυτό τον reviewer και συνηθως ειναι αξιόπιστος.

Υ.Γ. Προς το τέλος έχει και indoor χαμηλού φωτισμού συγκριτικό των 2 διαφορετικών τιμών διαφράγματος.

Edited by Antretng

Με μια γρήγορη ματιά βλέπω ξανά αυτό που είδα και αναφερα στις πρώτες κιόλας non promo φωτο που κυκλοφόρησαν.

Βελτίωση στον θόρυβο αλλα και στο dynamic range.

Επίσης οι φωτο με το 2.4 έχουν φοβερή ευκρινεια και λεπτομέρεια.

Εμένα του 2.4 μου φάνηκαν χειρότερες. Δεν ξέρω αν είχε κάποιο συγκριτικό σε ημερήσιες. Μιλαώ για τις indoor που είδα.

Δυο δείγματα είναι αυτά με συγκριση. Αν μου διαφεύγει κάποιο προσθέστε τα :)

Πρώτα f1.5 και μετα f2.4. Στη δεύτερη θα περίμενα διαφορά στο dof υπέρ του 2.4 αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο.

38732792380_e6f5f7f6c4_z.jpg20180226_073201 by Linus TechLinus, on Flickr

38732792390_d7e2fb8fdf_z.jpg20180226_073207 by Linus TechLinus, on Flickr

26672132198_9cc319b36a_z.jpg20180226_073225 by Linus TechLinus, on Flickr

39832617244_0b88934a37_z.jpg20180226_073219 by Linus TechLinus, on Flickr

Edited by Antretng

Υ.Γ. Προς το τέλος έχει και indoor χαμηλού φωτισμού συγκριτικό των 2 διαφορετικών τιμών διαφράγματος.

Τις βραδυνες θα σχολιασω μονο...μονο η 5 ειναι καλη αυτη με το ξενοδοχειο.

Σε ολες τις αλλες δεν υπαρχουν λεπτομερειες ενω βλεπω και τις βιτρινες καμενες.

Γενικα αυτες οι φωτο δεν εχουν καμια σχεση με αυτες που παρουσιασε η Samsung για το promotion της συσκευης.

Ειναι αρκετα κατωτερες

Τις βραδυνες θα σχολιασω μονο...μονο η 5 ειναι καλη αυτη με το ξενοδοχειο.

Σε ολες τις αλλες δεν υπαρχουν λεπτομερειες ενω βλεπω και τις βιτρινες καμενες.

Γενικα αυτες οι φωτο δεν εχουν καμια σχεση με αυτες που παρουσιασε η Samsung για το promotion της συσκευης.

Ειναι αρκετα κατωτερες

Ε προφανώς δε θα είναι ίδιες ρε συ! Αυτές πέρασαν άνετα από επεξεργασία και τραβήχτηκαν από εξπέρ του είδους. Αλλά τεσπα... Υπομονή σε όλους για να δούμε τι γίνεται στην πραγματικότητα.

Εννοείται ρε παιδιά καμία σχέση. Πάντα τα ίδια δεν βλέπουμε στα promo events;

Απορώ που κάποιοι, έμπειροι χρήστες, μπήκατε κιόλας στη διαδικασία να κάνετε σοβαρή κριτική πάνω στις προωθητικές φωτογραφίες της samsung.

Μερικές φωτογραφίες κάνανε μπαμ κιόλας ότι είναι φουλ επεξεργασμένες (εγώ έχω ενστάσεις για το αν τραβήχτηκαν καν με το κινητό:rolleyes: αλλά ας μην το πάω ως εκεί).

Εκείνη ειδικά με τις κοπέλες και τις σπίθες στο κάτω μέρος από τη φωτιά δεν βγαίνει με ένα click ούτε με επαγγελματική dslr με φακό που κοστίζει όσο 4-5 s9+ μαζί (ντάξει οκ υπερβολή, αλλά το πιάνετε το νόημα). Σίγουρα είναι 2-3 (ή και περισσότερα clicks) συνδυασμένα σε Layers στο photoshop.

Edited by Bayern7

Ε προφανώς δε θα είναι ίδιες ρε συ! Αυτές πέρασαν άνετα από επεξεργασία και τραβήχτηκαν από εξπέρ του είδους. Αλλά τεσπα... Υπομονή σε όλους για να δούμε τι γίνεται στην πραγματικότητα.

Δεν νομιζω να ειναι επεξεργασμενες...απλα ειναι τραβηγμενες απο επεγγελματιες φωτογραφους

και προφανως θα χρησιμοποιηθηκαν εξωτερικες πηγες φωτισμου, ρεφλεκτορες κ.τ.λ

Βλέπεις τις promo και μένεις με το στόμα ανοιχτό!

Στην συνέχεια βλέπεις αυτήν

20180226_073201

που είναι "πίτα" στον θόρυβο και έχει κατακάψει τα πάντα στο πίσω μέρος και προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα. :cool:

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Εγω παντως δεν εχω καταλαβει το εξης. Βλεποντας ενα βιντεο για το διαφραγμα και πως λειτουργει, καταλαβα οτι μιλαμε για ιδιο αισθητηρα κλπ κλπ και απλα πισω στο φακο κλεινει ενα μερος του και γινεται πιο σκοτεινος προφανως.

Αυτο εμενα δε μου λεει κατι, δηλαδη αλλο να εχεις 2ο αισθητηρα-φακο στα 2,4 και αλλο να το κλεινεις πανω-κατω για να γινει πιο σκοτεινο.

Δεν το ειδα πολυ προσεκτικα αλλα ισως γιαυτο να μην βλεπεις καλυτερο DOF στην φωτο με 2.4...

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ετσι ακριβώς Νίκο, τα συγκριτικά σου είναι που εβαλαν μια γραμμή και ενα οριο σε οσα διθυραμβικά γραφονταν κατα καιρους.

Αναμένουμε να παραλάβεις και να δούμε παλι αντικειμενικοτητα!!

Μαριε, σιγουρα θα τη βγαλω με σ9+ φετος καθως τα samsung αυτη τη στιγμη ειναι τα πιο πληρη σε διαφορα αλλα θεματα που με ενδιαφερουν (δουλευει σωστα το wifi direct, τα 5GHz στην go pro, θυρα ακουστικων, SD Κλπ που για μενα μετρανε + καλη μπαταρια --> γιαυτο αλλωστε δεν με κρατησε το Note Που ηταν πιο κατω) ομως προς το παρον θα μεινω με Mate και V30 μεχρι να πεσει η τιμη του. Παρολα αυτα ο κολλητος μου το εριξε παραγγελια ηδη οποτε θα μπορω να κανω συγκριτικο.

Σωστός, απλά και κατανοητά.

νομιζω οτι ετσι ειναι, πολυ απλα.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Εγω παντως δεν εχω καταλαβει το εξης. Βλεποντας ενα βιντεο για το διαφραγμα και πως λειτουργει, καταλαβα οτι μιλαμε για ιδιο αισθητηρα κλπ κλπ και απλα πισω στο φακο κλεινει ενα μερος του και γινεται πιο σκοτεινος προφανως.

Αυτο εμενα δε μου λεει κατι, δηλαδη αλλο να εχεις 2ο αισθητηρα-φακο στα 2,4 και αλλο να το κλεινεις πανω-κατω για να γινει πιο σκοτεινο.

Δεν το ειδα πολυ προσεκτικα αλλα ισως γιαυτο να μην βλεπεις καλυτερο DOF στην φωτο με 2.4...

Βασικά μόνο όταν είναι ίδιος φακός σε ίδιο αισθητήρα μπορείς να μιλήσεις για διαφορές. Αλλιώς πρέπει να λάβεις υπόψιν και το crop factor.

Θεωρητικά όσο πιο ευρύ διάφραγμα έχεις τόσο πιο περιορισμένο το dof. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να αποτελεί το sweet spot αφού η οξύτητα του φακού διαφοροποιείται καθώς αλλάζεις το διάφραγμα (πχ σε έναν φακό f3.5 που φτάνει f11 συνήθως το f5.5 είναι το sweet spot). Σε αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να καταλάβω κάτι τέτοιο αν και δεν βοηθάνε και τα δείγματα (πολύ κοντινές ή σκοτεινές). Και να σου πω την αλήθεια περισσότερο τις σχολιάσα μετά από σχόλιο του Μάριου ότι οι φωτογραφίες με f2.4 έχουν μεγαλύτερη ευκρίνεια (μήπως δεν είδα καλά).

Οπότε για οξύτητα του φακού καλύτερα να περιμένουμε να βγουν ημερήσιες. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι η διαφορά στο dof είναι πολύ μικρή (ειδικά σε αυτά τα δείγματα δεν είδα καμία διαφορα).

Στο σετ με το κοντινό στην dslr ναι κατά την άποψή μου η φωτο με το 2,4 έχει καλύτερη ευκρινεια και λεπτομέρεια.

Αναμένουμε και αλλα δείγματα.

Για αυτές εδώ λες; Που την είδες την μεγαλύτερη οξύτητα;

Ειδικά στο brand του φακού (Sigma) είναι ξεκάθαρα πιο οξύ το αποτέλεσμα από τον f1.5

Πρώτα f1.5 και μετά f2.4.

26672132198_9cc319b36a_z.jpg20180226_073225 by Linus TechLinus, on Flickr

39832617244_0b88934a37_z.jpg20180226_073219 by Linus TechLinus, on Flickr

Στον φακο και στο σωμα βλέπω μεγαλύτερη οξύτητα, ισως εστιασε εκει κυρίως.

Γενικά η εικόνα πάντως σε οξύτητα εγω βλέπω σε 2,4 καλύτερα πράματα.

Edited by marios_ch

Αν κ με έχει ξενερώσει η εταιρεία αφήνω αυτό για οσους δεν το είδαν https://www.dxomark.com/samsung-galaxy-s9-plus-review-premium-specs-top-end-performance/

IPhone 15 Pro 

Βασικά μόνο όταν είναι ίδιος φακός σε ίδιο αισθητήρα μπορείς να μιλήσεις για διαφορές. Αλλιώς πρέπει να λάβεις υπόψιν και το crop factor.

Θεωρητικά όσο πιο ευρύ διάφραγμα έχεις τόσο πιο περιορισμένο το dof. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να αποτελεί το sweet spot αφού η οξύτητα του φακού διαφοροποιείται καθώς αλλάζεις το διάφραγμα (πχ σε έναν φακό f3.5 που φτάνει f11 συνήθως το f5.5 είναι το sweet spot). Σε αυτό το κομμάτι δεν μπορώ να καταλάβω κάτι τέτοιο αν και δεν βοηθάνε και τα δείγματα (πολύ κοντινές ή σκοτεινές). Και να σου πω την αλήθεια περισσότερο τις σχολιάσα μετά από σχόλιο του Μάριου ότι οι φωτογραφίες με f2.4 έχουν μεγαλύτερη ευκρίνεια (μήπως δεν είδα καλά).

Οπότε για οξύτητα του φακού καλύτερα να περιμένουμε να βγουν ημερήσιες. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι η διαφορά στο dof είναι πολύ μικρή (ειδικά σε αυτά τα δείγματα δεν είδα καμία διαφορα).

Καταλαβα.

Γιαυτο ειπα, το να μιλαμε οτι κανει ή δεν κανει παπαδες και ηρθε επανασταση ειναι περιττο και ανουσιο.

Εγω θα περιμενω να εχω δειγματα και θα ανεβασω αρκετα ειτε μεταξυ των 2 τιμων που δινει ο φακος ειτε σε συγκριση με αλλα κινητα που θα εχω και ο καθε ενας ας βγαλει τα συμπερασματα του.

Εδω ειμαστε για να βοηθαμε, οχι για να παραπλανουμε και να λεμε αυθαιρεσιες. Δεν βρισκω το λογο να μιλαμε σε ενα φορουμε με θεωριες, με αν και ισως.

Σιγουρα τα δειγματα που βρισκουμε ειναι προς σχολιασμο, ομως ολοι ξερουμε οτι δεν ειναι ενδεικτικα και αντιπροσωπευτικα αφου ειναι λογικο να ειναι απο πειραγμενα εως βελτιωμενα με την μεγιστη προσπαθεια, και γνωση..κατι που δε μας αφορα οσους κανουμε κανονικη χρηση κινητου και οχι επιδεικτικη...

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Καταλαβα.

Γιαυτο ειπα, το να μιλαμε οτι κανει ή δεν κανει παπαδες και ηρθε επανασταση ειναι περιττο και ανουσιο.

Εγω θα περιμενω να εχω δειγματα και θα ανεβασω αρκετα ειτε μεταξυ των 2 τιμων που δινει ο φακος ειτε σε συγκριση με αλλα κινητα που θα εχω και ο καθε ενας ας βγαλει τα συμπερασματα του.

Εδω ειμαστε για να βοηθαμε, οχι για να παραπλανουμε και να λεμε αυθαιρεσιες. Δεν βρισκω το λογο να μιλαμε σε ενα φορουμε με θεωριες, με αν και ισως.

Σιγουρα τα δειγματα που βρισκουμε ειναι προς σχολιασμο, ομως ολοι ξερουμε οτι δεν ειναι ενδεικτικα και αντιπροσωπευτικα αφου ειναι λογικο να ειναι απο πειραγμενα εως βελτιωμενα με την μεγιστη προσπαθεια, και γνωση..κατι που δε μας αφορα οσους κανουμε κανονικη χρηση κινητου και οχι επιδεικτικη...

Εντάξει μωρέ, κουβέντα να γίνεται :). Όσο περνάει ο καιρός τόσα περισσότερα δείγματα θα βλέπουμε απο reviewers και χρήστες.

Πάντως ναι τα δείγματα από promo, όπως και σε κάθε συσκευή/εταρεία, μπορούν να σε παραπλανήσουν. Εγώ το μόνο που σχολίασα είναι οτι του promo είναι manual. Κατα τα άλλα μπορεί όντως να κάνει το κάτι παραπάνω από πχ note 8. Ίδωμεν!

Εντάξει μωρέ, κουβέντα να γίνεται :). Όσο περνάει ο καιρός τόσα περισσότερα δείγματα θα βλέπουμε απο reviewers και χρήστες.

Πάντως ναι τα δείγματα από promo, όπως και σε κάθε συσκευή/εταρεία, μπορούν να σε παραπλανήσουν. Εγώ το μόνο που σχολίασα είναι οτι του promo είναι manual. Κατα τα άλλα μπορεί όντως να κάνει το κάτι παραπάνω από πχ note 8. Ίδωμεν!

Γενικά το λέω Ανδρέα, όταν υπάρχει παραπλάνηση ακόμα και μεταξύ μας, λογικό είναι να υπάρχει και με τις promo ή από reviewers που σχεδόν ποτέ δεν είναι αντικειμενικοι.

Προσωπικά γιαυτό δεν τις είδα καν τις φωτογραφίες αυτές. Θα δω εδώ από μέλη, που ανάλογα το μέλος ξέρω τι να περιμένω και από τις δικές μου που θα καταλάβω πολλά κυρίως σε σύγκριση με άλλες συσκευές

Βλέπεις τις promo και μένεις με το στόμα ανοιχτό!

Στην συνέχεια βλέπεις αυτήν

20180226_073201

που είναι "πίτα" στον θόρυβο και έχει κατακάψει τα πάντα στο πίσω μέρος και προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα. :cool:

Χρηστο ειχες δικιο τελικα.Μου φαινεται βιαστηκαμε να την εκθειασουμε την καμερα του s9.

Καλυτερα να περιμενουμε για να βγαλουμε πιο ασφαλη συμπερασματα

Μια ημερήσια που τράβηξα με το πιξελ παίζοντας με το HDR

Hdr off

26662918058_15c2c2fdd8.jpgHRD Off by Thanos Kag, on Flickr

Auto hdr

40533862001_eb82175f13.jpgHDR Auto by Thanos Kag, on Flickr

Hdr on

40491287442_d4a4eb6ba5.jpgHDR On by Thanos Kag, on Flickr

Νομίζω ότι χάνει πολύ σε ποιότητα όταν κλείσει το hdr.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Μια ημερήσια που τράβηξα με το πιξελ παίζοντας με το HDR

Νομίζω ότι χάνει πολύ σε ποιότητα όταν κλείσει το hdr.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

το εντελως αντιθετο...η πρωτη χωρις Hdr ειναι η καλυτερη και η πιο φυσικη.

Η σκηνη δεν ενδεικνυται για hdr

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...