Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στράτο λες να έχω μόνιμα ενεργό το hdr;

Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βαγγέλη νομίζω το Auto δουλεύει διαφορετικά από το on. Ψάξε το λίγο να δεις διαφορές

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v, iphone 15pm,galaxy s24+,iphone 16 pm, galaxy s24u, pixel 9

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Βαγγέλη το hdr auto κάνει και noise reduction.

Γιώργο η πρώτη ειναι κουνημμένη. Παρεμπιπτόντως, πως και δεν σου ενεργοποιείται αυτοματα το HHT?

Το απενεργοποιησες από τις ρυθμίσεις; Από ότι καταλαβαίνω έχεις την stable, σωστά;

Edited by Antretng

Άρα Ανδρέα να το έχω πάντα on;

Όχι auto. Το auto όπως λέει και ο Νίκος δουλεύει διαφορετικά. Στο on είναι κλασσικό hdr αλλά στο auto βοηθάει και στις νυχτερινές. Έτσι είχα διαβάσει σε κάποια forums.

Καλημέρες, @vag74 χρόνια πολλά με υγεία και πολλά κινητά :)

Samsung Galaxy Z Fold4 5G Phantom Black. 

Samsung Galaxy Watch5 Pro Titanium 45mm. 

Samsung Galaxy buds live white. 

hqdefault.jpg

Καλημέρα συμφορουμιτες.

Θα βάλω κάποιες δοκιμαστικές φωτογραφίες χθεσινές να μου πείτε την γνώμη σας για τον θόρυβο που έχουν.Το κινητό είναι το Note 4 C με rom port Note 7 και την κάμερα του πλήρως λειτουργική εκτός του pro mode που δεν υποστηρίζεται από το hardware.

Σύντομο Ιστορικό.

Το κινητό έβγαζε απίστευτες βραδινές όταν ήρθε στα χέρια μου από καινούριο. Κάποια στιγμή στο χρόνο πάνω και μέσα στην εγγύηση άρχισε σε νυχτερινές φωτογραφίες να έχει υπερβολικό θόρυβο και γραμμές κάθετα της οθόνης από την κάμερα .Αντικαταστάθηκε η κάμερα στην εγγύηση αλλά δυστυχώς ποτέ δεν είχε την ίδια ποιότητά στις φωτογραφίες τις βραδινές.

Οι custom roms συνηθως έχουν κατώτερη ποιότητα στη κάμερα. Εκτός και αν ειναι stock based.

Οι φωτογραφίες που έβαλες δεν βοηθάνε και πολύ για να κρίνουμε. Βγάλε καμια νυχτερινή σε καλά φωτισμένο δρόμο. ;)

μπορει να το διορθωσαν στην Oreo...για βαλε κανα δειγμα με ουρανο μεσα
Δεν είχα τρίποδο ακούμπησα την πλάτη μου στην κάσα της πόρτας ίσα να δω αν συμβαίνει αυτό που λες. Οπως είναι φυσικό είναι πολύ κουνημένη και πολύ over exposured.

Δεν βλέπω πάντως hot pixels πουθενά αλλά ούτε ζεστάθηκε το κινητό. Δεν άλλαξε καθόλου η θερμοκρασία του.

Αν βρω την βάση για το τρίποδο θα τραβήξω απόψε σωστές long exposure.

Είναι στα 16" ISO 100.

c0440e1f2e0b75b9f2f43a986c1f6514.jpg

HTC u11 hdr auto Vs hdr

26130938057_7d296a1b4b_c.jpgIMAG0019 by Vagelis Kouzoglou, on Flickr

26130936477_1725566bba_c.jpgIMAG0020 by Vagelis Kouzoglou, on Flickr

Βαγγέλη πολύ καλές. Νομίζω αυτή στο auto δεν έχει χρησιμοποιήσει το HDR και μάλλον δεν το χρειάζεται.

Σε κάποιες βιαστικές δοκιμές που έχω κάνει μου αρέσει περισσότερο η φυσικότητα χωρίς HDR. Προτιμώ τις σκιές εφόσον υπάρχουν στο πλάνο.

Περιμένουμε εντυπώσεις σε σχέση με το 5t. Νομίζω ότι το ois θα κάνει την διαφορά.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Καλημέρες, @vag74 χρόνια πολλά με υγεία και πολλά κινητά :)
Ευχαριστώ φιλαράκι να σε καλά

Εγώ νομίζω ότι παίζει να είναι ενεργοποιημένο και στις 2.

Το on είναι κάτι σαν μικρό boost στο ήδη ενεργοποιημένο HDR .

Μπορεί να έτυχε στον αισθητήρα του gtf...

Βαγγελη περιμένουμε και βραδυνές. Καλορίζικο ;)

Στράτο το ειχα διαβάσει σε κάποια forums ότι το auto στο u11 έχει διαφορετική συμπεριφορά και προτείναν να το εχεις εκει

Πάρτε και μερικές Mi Note 3 auto (HHT) από την χθεσινη βραδυνή βόλτα.

40961217952_d22b875163_z.jpgIMG_20180325_000427_HHT by Andreas L., on Flickr

40294012254_3ec16e3c74_z.jpgIMG_20180324_235414_HHT by Andreas L., on Flickr

40294013574_552d284dee_z.jpgIMG_20180325_000111_HHT by Andreas L., on Flickr

40294017194_52d0e2f380_z.jpgIMG_20180324_234231_HHT by Andreas L., on Flickr

Βαγγέλη το hdr auto κάνει και noise reduction.

Γιώργο η πρώτη ειναι κουνημμένη. Παρεμπιπτόντως, πως και δεν σου ενεργοποιείται αυτοματα το HHT?

Το απενεργοποιησες από τις ρυθμίσεις; Από ότι καταλαβαίνω έχεις την stable, σωστά;

Πώς ενεργοποιείται αυτόματα;Και την σταθερή έχω Ανδρέα.

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πώς ενεργοποιείται αυτόματα;Και την σταθερή έχω Ανδρέα.

Αφου μπεις στη κάμερα, πας ρυθμίσεις και επιλέγεις να ειναι ενεργή η "Αυτοματη ενίσχυση νυχτερινής λήψης".

Λογικά σε κάποιο επόμενο update θα πάρεις και την βελτιωμένη κάμερα που έχει η developers.

Τα δείγματα που βλέπεις παραπάνω ειναι από dev

Η πρώτη είναι manual long exposure στο 1" στο χέρι, ακουμπώντας την πλάτη στον τοίχο. Είναι το original jpg.

Η δεύτερη είναι το raw επεξεργασμένο στο mobile lightroom.

To φως στην πραγματικότητα είναι όπως στην original jpg.

Συνεχίζει να υπάρχει κάποιος θόρυβος στον ουρανό. Αν το είχα επεξεργαστεί στο LR desktop θα μπορούσα να τον εξαλειψω.

40294436704_af3f0fb6f5_c.jpg

Test_original jpg_HTC by Kostas kaz - Flickr2BBcode

HTC U11, undefined@4.3 mm, f1.7, 1s, ISO199

40961617792_8cd7aa45cb_c.jpg

Test_mob-Lightroom_HTC by Kostas kaz - Flickr2BBcode

HTC U11, undefined@undefined, fundefined, undefineds, ISOundefined

@@antretng

Πολύ καλές όλες.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Oneplus 5 auto

40294583104_34f56f592c_c.jpgIMG_20180325_125934 by John, on Flickr

39194708940_c486224cfd_c.jpgIMG_20180325_123950 by John, on Flickr

27132951958_3919187d8e_c.jpgIMG_20180325_123555 by John, on Flickr

26132851647_38d5a54c0e_c.jpgIMG_20180325_122746 by John, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Μπορεί να έτυχε στον αισθητήρα του gtf...

Βαγγελη περιμένουμε και βραδυνές. Καλορίζικο ;)

Στράτο το ειχα διαβάσει σε κάποια forums ότι το auto στο u11 έχει διαφορετική συμπεριφορά και προτείναν να το εχεις εκει

Πάρτε και μερικές Mi Note 3 auto (HHT) από την χθεσινη βραδυνή βόλτα.

40961217952_d22b875163_z.jpgIMG_20180325_000427_HHT by Andreas L., on Flickr

40294012254_3ec16e3c74_z.jpgIMG_20180324_235414_HHT by Andreas L., on Flickr

40294013574_552d284dee_z.jpgIMG_20180325_000111_HHT by Andreas L., on Flickr

40294017194_52d0e2f380_z.jpgIMG_20180324_234231_HHT by Andreas L., on Flickr

Αν δεν ζούσα σε επαρχία θ αγόραζα το mi note 3, βγάζει φοβερές φώτο, αυτές τώρα είναι χωρίς πειράματα με την stock camera;

Σε ευχαριστώ @te_salat.

Όσον αφορά την φωτογραφία που έβαλες, νομίζω προτιμώ τις σκιές όπως ειναι στην jpeg του κινητου.

Αλλά προφανώς τις ανέβασες για να δουμε οτι υπάρχει λεπτομέρια :)

@dimtz ναι ειναι stock. Απλά έχω βάλει την developers που παίρνει πρώτη τα updates.

Η διαφορά σε σχέση με την stable είναι τεράστια.

@johnnyman χαζέψατε με το μικρό παρέλαση; :)

Στη φώτο με τα παιδάκια πρόσεξες αν ενεργοποιήθηκε hdr?

Αν δεν ζούσα σε επαρχία θ αγόραζα το mi note 3, βγάζει φοβερές φώτο, αυτές τώρα είναι χωρίς πειράματα με την stock camera;
To MI Note 3 είναι από τα καλύτερα xiaomi όχι μόνο σε κάμερα.

Αφου μπεις στη κάμερα, πας ρυθμίσεις και επιλέγεις να ειναι ενεργή η "Αυτοματη ενίσχυση νυχτερινής λήψης".

Λογικά σε κάποιο επόμενο update θα πάρεις και την βελτιωμένη κάμερα που έχει η developers.

Τα δείγματα που βλέπεις παραπάνω ειναι από dev

Ναι δεν το είχα προσέξει Ανδρέα σε ευχαριστώ.

Σε ευχαριστώ @te_salat.

Όσον αφορά την φωτογραφία που έβαλες, νομίζω προτιμώ τις σκιές όπως ειναι στην jpeg του κινητου.

@dimtz ναι ειναι stock. Απλά έχω βάλει την developers που παίρνει πρώτη τα updates.

Ακριβώς όπως το είπες. Αν δεν είχα πειραξει τις σκιές και τοπικά τα μαύρα, θα ήταν καλύτερη γενικώς. Και με λιγότερο θόρυβο στον ουρανό.

Το original jpg έχει χάσει αρκετή λεπτομέρεια ακόμα και στα φωτισμένα σημεία.

Καλό θα είναι όσοι αγαπούν την φωτογραφία να μάθουν τα βασικά σε snapseed και mobile lightroom.

Θα βοηθήσει να πάρουν φοβερά αποτελέσματα σε φώτο που θέλουν να κρατήσουν για πάντα.

To MI Note 3 είναι από τα καλύτερα xiaomi όχι μόνο σε κάμερα.

Είναι απο τις πιο ισορροπημένες συσκευές σε σχέση μάλιστα με την τιμή. Αυτονομία πλέον ξεπερνάω το 10ωρο sot (ξέρω ακούγεται σαν ψεμμα), ο 660 ειναι πολύ γρήγορος soc, πολύ γρήγορο/αξιόπιστο δαχτυλικό και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.

Μόνο ο ήχος μου φαίνεται λιγο άδειος (λείπει μπάσο) και η οθόνη του επιπέδου mid range αλλα οκ, για 250 ευρω από Κίνα είναι άψογο.

Σε κάμερα βέβαια παραμένει καλύτερο το mi5s (την ημέρα η λεπτομέρια που πιάνει ειναι εντυπωσιακή). Την ημέρα δεν με πολυτρελαίνει το mi note 3.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ακριβώς όπως το είπες. Αν δεν είχα πειραξει τις σκιές και τοπικά τα μαύρα, θα ήταν καλύτερη γενικώς. Και με λιγότερο θόρυβο στον ουρανό.

Το original jpg έχει χάσει αρκετή λεπτομέρεια ακόμα και στα φωτισμένα σημεία.

Καλό θα είναι όσοι αγαπούν την φωτογραφία να μάθουν τα βασικά σε snapseed και mobile lightroom.

Θα βοηθήσει να πάρουν φοβερά αποτελέσματα σε φώτο που θέλουν να κρατήσουν για πάντα.

Τότε ευτυχώς που πήρες το u11. Από όσο έχω καταλάβει, είναι από τα κινητά με το μικρότερο noise reduction.

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ρε συ Βαγγέλη σε ξέχασα. Χρόνια πολλά!!!

Σε ευχαριστώ @te_salat.

Ναι ναι Αντρέα. :) Όχι δεν ενεργοποίηθηκε hdr!

Πολύ καλό το note 3.Dev ftw.

Oneplus 5 Beast Unleashed

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Είναι απο τις πιο ισορροπημένες συσκευές σε σχέση μάλιστα με την τιμή. Αυτονομία πλέον ξεπερνάω το 10ωρο sot (ξέρω ακούγεται σαν ψεμμα), ο 660 ειναι πολύ γρήγορος soc, πολύ γρήγορο/αξιόπιστο δαχτυλικό και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.

Μόνο ο ήχος μου φαίνεται λιγο άδειος (λείπει μπάσο) και η οθόνη του επιπέδου mid range αλλα οκ, για 250 ευρω από Κίνα είναι άψογο.

Σε κάμερα βέβαια παραμένει καλύτερο το mi5s (την ημέρα η λεπτομέρια που πιάνει ειναι εντυπωσιακή). Την ημέρα δεν με πολυτρελαίνει το mi note 3.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τότε ευτυχώς που πήρες το u11. Από όσο έχω καταλάβει, είναι από τα κινητά με το μικρότερο noise reduction.

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ρε συ Βαγγέλη σε ξέχασα. Χρόνια πολλά!!!

Το Note 3 το είχα στα υπ όψη μου αλλά προτίμησα το Α1 για το καθαρό Android.

Είχα εντοπίσει τις αρετές του.

Πραγματικά το U11 τα πάει πολύ καλά με τον θόρυβο.

Η σωστή διαχείριση θορύβου ήταν αιτία να επιλέξω την Nikon D750 έναντι της D810 που θα με βόλευε περισσότερο στα πουλιά.

Υπάρχει τεράστια διαφορά σε σχέση με την D7200 που χρησιμοποιώ σαν δεύτερη.

Σε βραδινές με χαμηλό φωτισμό μπορώ με το U11 να πάρω πολύ καλύτερα αποτελεσματα σε σχέση με μια φτηνή DSLR που χρησιμοποιεί τον ΚΙΤ 18-55 στα 18mm.

Γενικά εκεί που υστερούν τα κινητά και δεν πρόκειται να αλλάξει είναι ότι σε προβολή πάνω από το 50% της πραγματικής ανάλυσης, χάνεται η λεπτομέρεια, ενώ στις DSLR οι απώλειες είναι ελάχιστες και εμφανίζονται μετά το 80%.

Απόλυτα λογικό όταν ο αισθητήρας έχει τόσο μικρό μέγεθος.

Άψογες τότε Γιάννη ;)

Κώστα (te salat) εγώ νομίζω ότι την μεγαλύτερη διαφορά την κάνει η κίνηση (αλλά και τυχόν ανάγκη για οπτικό ζουμ και bokeh). Τα κινητά τα καταφέρουν λόγω ois (shutter 1/10 ή και χαμηλότερα) και αποθορυβοποιηση με πολλαπλές ληψεις. Αν όμως θελήσεις να βγάλεις κάτι με κίνηση τότε πας προς μεγαλύτερους αισθητήρες αφού θες γρήγορο κλείστρο (με υψηλό iso) και μονή λήψη.

Επιπλέον στις μηχανές έχεις και άλλες δυνατότητες όπως μεταβλητό focal (οπτικό ζουμ), μεταβλητό διάφραγμα, xenon flash και πλήκτρα/δαχτυλίδια για γρήγορες ρυθμίσεις manual.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κινητά έχουν φαει μεγάλο μερίδιο αγοράς από τις compact.

Xiaomi mi note 3 λειτουργία πορτρέτου.

Το σκαμπό πίσω αριστερά ξέφυγε :p Γενικά η λειτουργία αυτή λειτουργούσε πολύ καλύτερα στο huawei mate 10 lite που είχα πριν.

40963200782_e6ccb5f092_c.jpgXiaomi mi note 3 portrait mode by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr

Γιώργο αυτη η φωτογραφία δείχνει τα όρια του λογισμικού και πόσο απέχουμε από το φυσικό bokeh.

Όταν τραβάμε απλά σχήματα/αντικείμενα τα καταφέρνουν. Όταν όμως βάζουμε κάτι πιο πολύπλοκο (όπως η φωτογραφία που έβαλες) το χάνουν.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...