Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ήταν δεδομένο ότι θα σε καλύψει. Το g6 μόνο θα ήταν 2η επιλογή με την wide αν σε ενδιαφέρει αλλά με κατώτερη κύρια, τόσο σε ευκολία λήψης όσο και σε απόδοση.

Προσωπικά όταν είχα το u11 δε με βόλευε σαν συσκευή σε μερικά θέματα και με χάλασε και η μορφή βίντεο που γράφει επίσης λόγω προβλημάτων.

Κατά τα άλλα είναι άριστο και ειδικά τώρα που έχει πέσει.

Τυχεροί οι γύρω σου που τα χαρίζεις..

Off topic

Το πιο κοντινό σε iPhone ήταν αυτό. Το μόνο που με μπερδεύει είναι το capacity πλήκτρο back που είναι αριστερά. Κατά τα αλλά θέλω bezels για χρήση σε landscape mode, fingerprint εμπρός γιατί μου την σπάει πίσω. Σε όσες συσκευές το είχαν πίσω το δάχτυλο πήγαινε στην κάμερα και την λέρωνε.

Μετά είναι ταχύτατο και με φανταστική διαχείρηση ραμ. Δεν με ξένισε καθόλου η χρήση του μετά από iphone.

Ελπίζω τώρα που η htc πήγε στην google να συνεχίσει και όχι να την χρησιμοποιήσει μόνο για τις άδειες που κατέχει.

Τα pixel δεν πούλησαν όσο έπρεπε. Πιθανώς ένα Google-HTC να πάει καλύτερα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Off topic

Το πιο κοντινό σε iPhone ήταν αυτό. Το μόνο που με μπερδεύει είναι το capacity πλήκτρο back που είναι αριστερά. Κατά τα αλλά θέλω bezels για χρήση σε landscape mode, fingerprint εμπρός γιατί μου την σπάει πίσω. Σε όσες συσκευές το είχαν πίσω το δάχτυλο πήγαινε στην κάμερα και την λέρωνε.

Μετά είναι ταχύτατο και με φανταστική διαχείρηση ραμ. Δεν με ξένισε καθόλου η χρήση του μετά από iphone.

Ελπίζω τώρα που η htc πήγε στην google να συνεχίσει και όχι να την χρησιμοποιήσει μόνο για τις άδειες που κατέχει.

Κώστα πιστεύω στο θέμα καμερας έκανες καλά και δεν πήγε σε iPhone 8.

Έκανα δοκιμή με ενός φίλου σε μαγαζί με χαμηλό φωτισμό σε πορτραίτο και σε κανονικό αυτόματο με φλας και απογοητευτικα αν κ δεν την πάω καθόλου την εταιρία Apple είχα διαβάσει καλά σχόλια για την καμερα του και έκανε το s8 plus μου να φαίνεται διαμάντι. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πάρω καλύτερο αποτέλεσμα αλλά ήταν αντικειμενικά μέτριο αυτό που είδα

S10+ <3

Nokia 6110, Motorola startac, Ericsson t10s,Nokia 3330

Sony Ericsson T68i , sagem my v-75, Sony Ericsson k800i, Nokia n82, Motorola a1200, lg ku990i, sony Ericsson satio, Nokia n8, lg optimus 2x,Samsung galaxy s3, galaxy note 2,note 3, note 4, lg g3, huawei p8lite, s7 edge , s8+, s9+, s10+

Off topic

τα πληκτρα αλλαζουν θεση Κωστα...καπου υπαρχει ρυθμιση

Υπάρχουν και τα πμ φίλε...

Κώστα πιστεύω στο θέμα καμερας έκανες καλά και δεν πήγε σε iPhone 8.

Έκανα δοκιμή με ενός φίλου σε μαγαζί με χαμηλό φωτισμό σε πορτραίτο και σε κανονικό αυτόματο με φλας και απογοητευτικα αν κ δεν την πάω καθόλου την εταιρία Apple είχα διαβάσει καλά σχόλια για την καμερα του και έκανε το s8 plus μου να φαίνεται διαμάντι. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να πάρω καλύτερο αποτέλεσμα αλλά ήταν αντικειμενικά μέτριο αυτό που είδα

Αν θεωρηθεί ότι έχουν ίδια κάμερα με Χ, αυτό που έχω δει εγώ είναι μεγάλο dynamic range και μέτρια λεπτομέρεια σε σχέση με note που το έκανα. Άρα θεωρώ ότι και το u11 σίγουρα θα υπερτερεί σε τομείς και ίσως να χάνει σε μερικούς άλλους, αλλά μιλάμε για μεγάλη διαφορά στο κόστος

Edited by Nikos_Mpl

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Off topic

Τα pixel δεν πουλησαν γιατι ειναι πανακριβα ρε Κωστα...και δεν προσφερουν κατι καινοτομο

Κωστα δεν ξερω τι λες για dynamic range, ειδικα οταν ριχνεις εκθεση κτλ, αλλα απο WB ειναι τελειως off...Μπλε εγινε ο τοιχος. Απορω πως το αντεχεις, ειδικα απο τη στιγμη που ο ιδιος το εκραζες στο S7 απ οτι θυμαμαι.

@dgeorge νομίζω προτιμώ την gcam

Έχει όντως πιο φυσικό αποτέλεσμα από άποψη sharpening.

Το s9 εχει λιγότερο θόρυβο και περισσότερη λεπτομέρια. Νομίζω όμως ότι το s9 έχει κάνει μεγαλύτερο desaturate (εκει συνήθως κερδίζει το hdr+).

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μια πρώτη δοκιμή σε δύσκολες συνθήκες η οποία με αφήνει απόλυτα ευχαριστημένο από το U11 και με κάνει να αισθάνομαι άνετα όταν δεν θα έχω την κάμερα μαζί μου.

Χρησιμοποίησα την gCam γιατί το πλάνο είναι πολύ σκοτεινό. Στην πραγματικότητα πιο σκοτεινο απ ότι φαίνεται στις φωτογραφίες. Μην σας ξεγελάνε οι λάμπες. Είναι απλές λάμπες οικιακής χρήσης.

Οι φώτο είναι απλά snapshots. Βγηκα στο μπαλκόνι και πάτησα χωρίς κατι άλλο. Εδώ φαίνεται η χρησιμότητα του ois τόσο στο κινητό όσο και στον φακό της D750, την οποία χρησιμοποιώ σαν μέτρο σύγκρισης.

Εχω την οριτζιναλ από την gCam, μια με επεξεργασία 2 λεπτών στο lightroom και την φωτο από την D750 που είναι από το raw με παρομοια επεξεργασία μ αυτή που εκανα στην φωτο της gCam.

H διαφορά υπέρ της κάμερας φαίνεται μονο όταν κάνουμε ζουμ. Εντυπωσιακό το πως κρατά τοσο χαμηλά το iso το software της gCam!!!!!

Original gCam

[ig]https://farm1.staticflickr.com/800/39149991160_8d710dc83d_c.jpg[/img]EDA1A692-F362-4954-B5DD-DCCB61D8E52E by Kostas kaz, on Flickr

Επεξεργασμένη gCam U11

[ig]https://farm5.staticflickr.com/4778/40066139375_4c1d0a6351_c.jpg[/img]96D2C8A6-CA3F-4198-B428-D67271E7D6EA by Kostas kaz, on Flickr

D750 Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω όταν κάνω upload από το iPad στο Flickr κάνει downsize την φώτο.

[ig]https://farm1.staticflickr.com/815/40066228865_f921b54db4_c.jpg[/img]6B93A28C-AA37-43D1-892F-2F90D9874B3B by Kostas kaz, on Flickr

Ο λόγος που κρατά χαμηλό το iso η gcam ειναι από το τρόπο που λειτουργεί το hdr+

Οι λήψεις που τραβάει είναι όλες σε χαμηλότερη φωτεινότητα και μετα το τελικό αποτέλεσμα της αποθορυβοποίησης το φωτίζει με tone maping. Ως εκ τουτου θα γράψει χαμηλότερο Iso. Εκει οφείλεται και το καλο τελικό dynamic range που βλέπουμε.

Edited by Antretng

@@Tresor-Jim @@Nikos mpi

Η κάμερα του iPhone 8 Plus & x δεν τα πάει καλά σε χαμηλό φωτισμό. Στις ημερήσιες όμως έχει φοβερή απόδοση σε dynamic range, απόδοση χρωμάτων και γενικά το αποτέλεσμα είναι πιο φωτογραφικό αν και το U11 δείχνει κι αυτό πολύ κοντά σε κάμερα με μόνο αρνητικό μια τάση για υπέρ φωτισμό που ρυθμίζεται εύκολα.

Το iPhone δεν θα το αγόραζα πάντως για την κάμερα του αλλά για την συνεργασία του με το ipad μου. Με σχεδόν τα μισά λεφτά έχω κάτι ανάλογο. Όποτε όλα καλά.

@@ gtf 4472

Κώστα δεν γίνεται αλλαγή πλήκτρων στο U11. Ίσως με custom rom. Άλλωστε τα capacity έχουν τα φωτάκια με τα σχετικά σχήματα όποτε θα ήταν κουλό άλλο να δείχνει και άλλο να κάνει με αλλαγή στις ρυθμίσεις.

Το pixel εκτός ότι δεν προσφέρει κάτι καινούργιο είναι κακάσχημο σχεδιαστικά και με κατώτερο επι μέρους hardware σε σχέση με άλλες ναυαρχιδες.

Η κάμερα του χωρίς το software του hdr+ Θα ήταν πολύ μέτρια. Είναι δυνατόν συσκευή των 1000 ευρώ να μην έχει OIS?

@@@ Επι του θέματος που αναφέρθηκε σε προηγούμενα ποστ.

Σωστοί οι κανονισμοί της πρώτης σελίδας με εξαίρεση το ταπ στην οθόνη το οποίο είναι κλασική κίνηση φωτομέτρηση. ¨Οποιος δεν τα γνωρίζει αυτά δεν τον ενδιαφέρει ποια είναι η καλύτερη κάμερα γιατί απλούστατα δεν θα την αξιοποίηση ποτέ.

Καλό θα είναι αμ μπορούν κάποιοι να γράψουν μερικές βασικές οδηγίες χρήσης της κάμερας και να μπει στην αρχική.

Είναι βασικό να επιλέγεις το σημείο που εστιάζεις και επίσης να ρυθμίζεις το exposure ανάλογα τις συνθήκες.

Άλλωστε στα iphone που φημίζονται για την απλότητα και την έλλειψη ρυθμίσεων ήταν δυο στάνταρ που έδινε η Apple εδώ και χρόνια.

Καμία κάμερα όχι μόνο κινητού, δεν μπορεί να επιλέξει μόνη της σωστό exposure όταν υπάρχουν μεγάλες διαφορες στο κάδρο.

Ειδικά στα κινητά που το dynamic range είναι ελάχιστο, είναι απαραίτητη η φωτομέτρηση σε επιλεγμένο σημείο.

Αν διέθεταν σοβαρό dynamic range θα διορθώνονταν οι υπερφωτιμενες η οι σκοτεινές περιοχές στην επεξεργασία. Δυστυχώς όμως επειδή ακριβώς δεν διαθέτουν ικανό dynamic range, δεν καταγράφουν λεπτομέρεια στις περιοχές αυτές ούτε στα raw που παράγουν. Όποτε όσο και να μειώσεις τα hight lights η να φωτίσει τις σκιές δεν βρίσκεις τίποτα από κάτω. Ίσα που αυξάνεις η μειώνεις το φως.

Γι αυτό είναι σημαντική η εξ αρχής σωστή φωτομέτρηση. Και συνήθως καλύτερα λίγο σκοτεινή λήψη παρά υπερφωτισμενη.

@@ Antretng

Αντρέα αυτό υπέθεσα κι εγώ για το hdr+

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Κωστα δεν ξερω τι λες για dynamic range, ειδικα οταν ριχνεις εκθεση κτλ, αλλα απο WB ειναι τελειως off...Μπλε εγινε ο τοιχος. Απορω πως το αντεχεις, ειδικα απο τη στιγμη που ο ιδιος το εκραζες στο S7 απ οτι θυμαμαι.

Αλεξ δεν ισχυει αυτο που γραφεις.

Δηλαδη αμα αλλαξεις την εκθεση...θα μεταβληθει το dynamic range τησ καμερας??

Δεν γινεται αυτο...το dynamic range ειναι κατι fixed.

Αλεξ δεν ισχυει αυτο που γραφεις.

Δηλαδη αμα αλλαξεις την εκθεση...θα μεταβληθει το dynamic range τησ καμερας??

Δεν γινεται αυτο...το dynamic range ειναι κατι fixed.

Σωστά. Μόνο που το dynamic range υπάρχει σε όλες τις κάμερες αλλά σε διαφορετικό επίπεδο. Χαρακτηρίζει τις καλές κάμερες. Στο DxO στα συγκριτικά προσμετραται και βαθμολογείται.

Όταν λοιπόν πατάμε το κλείστρο η κάμερα κάνει μια φωτομετριση σε διάφορα σημεία και επιλέγει το μέσο όρο. Συνεπώς όταν υπάρχουν έντονες διαφορές θα πάει κάπου στην μέση και θα υπάρξουν υπερφωτισμενες και υποφωτισμενες περιοχές.

Στο auto processing που κάνει το software στα jpg προσπαθεί να φέρει μια ισορροπία.

Όσο καλύτερο DR, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

Κάτι ανάλογο κάνουμε manual όταν επεξεργαζόμαστε τα raw.

Με επιλεκτικό ταπ για φωτομετριση σημείου, αν έχουμε για παράδειγμα πολύ φωτεινό ουρανό, επιλέγουμε ένα κάπως καλά φωτισμένο σημείο ώστε να μην κάψουμε τον ουρανό. Εντάξει θα έχουμε πιο σκοτεινές τις σκιές αλλά αυτές φτιάχνονται εύκολα, ενώ ο καμένος ουρανός όχι.

Όπως είπα και προηγουμένως τα κινητά έχουν πολύ χαμηλό DR. Γι αυτό άλλωστε έχουν δώσει μεγάλη σημασία στο hdr. Με τις πολλαπλές λήψεις και τους δυνατούς επεξεργαστές που κάνουν ταχύτατο merge φέρνουν την φωτογραφία όσο γίνεται πιο κοντά στον σωστό φωτισμό όλων των σημείων.

Σε μια καλή DSLR με δυνατό dynamic range θα χρειαστεί hdr μόνο σε πολύ δύσκολες καταστάσεις αφού όταν μειώσεις τα highlights θα εμφανιστούν το μπλε του ουρανού και οι λεπτομέρειες στα σύννεφα κλπ. Προσωπικά το αποφεύγω στην κάμερα μου γιατί χάνεται η φυσικότητα.

Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@@Tresor-Jim @@Nikos mpi

Η κάμερα του iPhone 8 Plus & x δεν τα πάει καλά σε χαμηλό φωτισμό. Στις ημερήσιες όμως έχει φοβερή απόδοση σε dynamic range, απόδοση χρωμάτων και γενικά το αποτέλεσμα είναι πιο φωτογραφικό αν και το U11 δείχνει κι αυτό πολύ κοντά σε κάμερα με μόνο αρνητικό μια τάση για υπέρ φωτισμό που ρυθμίζεται εύκολα.

Το iPhone δεν θα το αγόραζα πάντως για την κάμερα του αλλά για την συνεργασία του με το ipad μου. Με σχεδόν τα μισά λεφτά έχω κάτι ανάλογο. Όποτε όλα καλά.

@@@ Επι του θέματος που αναφέρθηκε σε προηγούμενα ποστ.

Σωστοί οι κανονισμοί της πρώτης σελίδας με εξαίρεση το ταπ στην οθόνη το οποίο είναι κλασική κίνηση φωτομέτρηση. ¨Οποιος δεν τα γνωρίζει αυτά δεν τον ενδιαφέρει ποια είναι η καλύτερη κάμερα γιατί απλούστατα δεν θα την αξιοποίηση ποτέ.

Καλό θα είναι αμ μπορούν κάποιοι να γράψουν μερικές βασικές οδηγίες χρήσης της κάμερας και να μπει στην αρχική.

Είναι βασικό να επιλέγεις το σημείο που εστιάζεις και επίσης να ρυθμίζεις το exposure ανάλογα τις συνθήκες.

Άλλωστε στα iphone που φημίζονται για την απλότητα και την έλλειψη ρυθμίσεων ήταν δυο στάνταρ που έδινε η Apple εδώ και χρόνια.

Καμία κάμερα όχι μόνο κινητού, δεν μπορεί να επιλέξει μόνη της σωστό exposure όταν υπάρχουν μεγάλες διαφορες στο κάδρο.

Ειδικά στα κινητά που το dynamic range είναι ελάχιστο, είναι απαραίτητη η φωτομέτρηση σε επιλεγμένο σημείο.

Αν διέθεταν σοβαρό dynamic range θα διορθώνονταν οι υπερφωτιμενες η οι σκοτεινές περιοχές στην επεξεργασία. Δυστυχώς όμως επειδή ακριβώς δεν διαθέτουν ικανό dynamic range, δεν καταγράφουν λεπτομέρεια στις περιοχές αυτές ούτε στα raw που παράγουν. Όποτε όσο και να μειώσεις τα hight lights η να φωτίσει τις σκιές δεν βρίσκεις τίποτα από κάτω. Ίσα που αυξάνεις η μειώνεις το φως.

Γι αυτό είναι σημαντική η εξ αρχής σωστή φωτομέτρηση. Και συνήθως καλύτερα λίγο σκοτεινή λήψη παρά υπερφωτισμενη.

@@ Antretng

Αντρέα αυτό υπέθεσα κι εγώ για το hdr+

Συμφωνω για το iphone, θα προσπαθησω να κανω μερικες ακομα συγκρισεις με το Χ ενος φιλου, αν δεις εχω αμεση συγκριση με νοτε. Το σωζει το καλο dynamic range σε καφε κλπ που δοκιμασα, η αληθεια ειναι οτι προσωπα δεν βαζω εδω αλλα δεν εχω κανει και αμεση συγκριση να εχω αποψη και σε αυτο. Τη μερα σιγουρα ειναι καλο αλλα σε λεπτομερεια χανει το Χ, πχ εδω αν δεις προσεκτικα ταμπελες υπαρχει διαφορα.

27337845529_3efcafa88b_z.jpgIMG_0083 by Nikos Bletas, on Flickr

24252474177_97587553d9_z.jpgNote 8 by Nikos Bletas, on Flickr

και σε εσωτερικες:

24408257168_62b2bb6012_z.jpgA6B184AF-CBA3-4322-A678-33877134122B by Nikos Bletas, on Flickr

24408116498_d1226bcb0c_z.jpg20171108_175926 by Nikos Bletas, on Flickr

και ειναι κριμα για τα λεφτα του να μην ειναι κορυφη και σε αυτο το κομματι. ΘΕωρω οτι μονο σε dynamic range δεν εχει αντιπαλο απο οσα εχω δει.

Οσο για το ταπ, θεωρω οτι το να κανουμε ενα ταπ σε μια συσκευη για να την βοηθησουμε να φωτομετρησει σωστα δεν ειναι κακο, ειδικα σε μακρινα πλανα που εχει πολλα διαφορετικα σημεια με διαφορετικο φωτισμο και μπορει να μπερδευτει. Το να το αναφερουμε καλο ειναι. Προσωπικα αν κανω συγκριση σε συσκευες και δω οτι θελει ταπ, κανω και στις 2 για να τις βοηθησω.

Και μιας και λεμε για τα iphone, μου εχει τυχει χωρις ταπ να φωτομετρησει τελειως λαθος αρκετες φορες, και με ταπ να φτιαχνει, ειδικα οταν θελει hdr.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Καλά το ταπ ποτέ δεν ήταν υποχρεωτικό να το αναφέρουμε http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7288391#post7288391

Όταν έγραψα τους κανόνες είχα σκεφτεί 3-4 πραγματάκια όχι μόνο για να μην μπερδευόμαστε αλλά και για να μην έχουμε ανούσιες κόντρες/υποδείξεις.

Κατά τα άλλα έχει ενδιαφέρον να γράφουμε και κανα 2-3 λογάκια. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω.

@nikpoth πιο φυσική του s9. Το pixel έχει περισσότερο contrast από οτι θα ήθελα.

Edited by Antretng

Πιο καλη μου φαινεται του pixel xl απο του s9+

Καλα οι διαφορές είναι πολύ μικρες τωρα που τις κοιταω στο pc.

Pixel XL Auto

S9+

Νομίζω έχει μια τάση προς το μπλε το πιξελ και καταλήγει ο ουρανός που είναι γαλάζιος να μωβίζει.

Εκτός αν φταίει το μόνιτορ μου :p

Έπρεπε να ενεργοποιηθεί το hdr στο s9 για να βλέπαμε αν θα άλλαζε τα χρώματα.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομίζω έχει μια τάση προς το μπλε το πιξελ και καταλήγει ο ουρανός που είναι γαλάζιος να μωβίζει.

Εκτός αν φταίει το μόνιτορ μου :p

Γενικά το hdr+ έχει μια τέτοια τάση λόγω του τρόπου που δουλεύει.

Πολλές φορές αναγνωρίζω το hdr+ μόνο από τα χρώματα και contrast της φωτογραφίας.

Συμφωνω για το iphone, θα προσπαθησω να κανω μερικες ακομα συγκρισεις με το Χ ενος φιλου, αν δεις εχω αμεση συγκριση με νοτε. Το σωζει το καλο dynamic range σε καφε κλπ που δοκιμασα, η αληθεια ειναι οτι προσωπα δεν βαζω εδω αλλα δεν εχω κανει και αμεση συγκριση να εχω αποψη και σε αυτο. Τη μερα σιγουρα ειναι καλο αλλα σε λεπτομερεια χανει το Χ, πχ εδω αν δεις προσεκτικα ταμπελες υπαρχει διαφορα.

27337845529_3efcafa88b_z.jpgIMG_0083 by Nikos Bletas, on Flickr

24252474177_97587553d9_z.jpgNote 8 by Nikos Bletas, on Flickr

και σε εσωτερικες:

24408257168_62b2bb6012_z.jpgA6B184AF-CBA3-4322-A678-33877134122B by Nikos Bletas, on Flickr

24408116498_d1226bcb0c_z.jpg20171108_175926 by Nikos Bletas, on Flickr

και ειναι κριμα για τα λεφτα του να μην ειναι κορυφη και σε αυτο το κομματι. ΘΕωρω οτι μονο σε dynamic range δεν εχει αντιπαλο απο οσα εχω δει.

Οσο για το ταπ, θεωρω οτι το να κανουμε ενα ταπ σε μια συσκευη για να την βοηθησουμε να φωτομετρησει σωστα δεν ειναι κακο, ειδικα σε μακρινα πλανα που εχει πολλα διαφορετικα σημεια με διαφορετικο φωτισμο και μπορει να μπερδευτει. Το να το αναφερουμε καλο ειναι. Προσωπικα αν κανω συγκριση σε συσκευες και δω οτι θελει ταπ, κανω και στις 2 για να τις βοηθησω.

Και μιας και λεμε για τα iphone, μου εχει τυχει χωρις ταπ να φωτομετρησει τελειως λαθος αρκετες φορες, και με ταπ να φτιαχνει, ειδικα οταν θελει hdr.

Νίκο είδα σχολαστικά τις φωτογραφίες. Οι εσωτερικού χώρου δεν μπορούν να συγκριθούν γιατί του iphone μοιάζει κουνημένη. Γενικά η Apple δεν τα πάει τόσο καλά σε low light. Αλλά θα ήθελα κάποια καλά πλάνα για να κρίνω με βεβαιότητα.

Στις εξωτερικές οι δυο κάμερες είναι πολύ κοντά. H φωτό του X έχει συλλάβει ως συνήθως πιο σωστά τα χρώματα και τις σκιές.

Του Note 8 δείχνει περισσότερο Sharp σαν να έχει αυξηθεί το clarity. Στις σκιές δείχνει σκοτεινή αλλά διαθέτει το απαραίτητο DR για να τις διορθώσεις στο Snapseed η στο Mobile Lightroom.

Μ ενοχλούν περισσότερο τα χρώματα από τις σκοτεινές σκιές.

Δεξιά είναι του Note

1ecd4d03c03a78f768addad0d128beb1.jpg

dc5081aadde251faadbe3bafaaf7a052.jpg209636615b7f32d5cf361b7bb6780d5d.jpg3452001b9ec10df023d340e215da3ea3.jpg

Κι εδώ οι σκιές μετά από επεξεργασία στο Snapseed. Υπερέβαλα λίγο απλά για να δείξω ότι υπάρχει λεπτομέρεια από κάτω.

ec956ab482976a488250046489212d2a.jpg

Νομίζω η μεγαλύτερη διαφορά που είχα δει και τοτε (αν δεν κάνω λαθος το χες ξανανεβασει) ειναι οι σκιές (εννοω χωρίς επεξεργασία).

Απο εκει και πέρα πιστεύω ότι είναι περισσότερο θέμα jpeg engine αφού όπως λεει και ο te salat διαφέρουν σε clarity.

Πάντως δεν ειμαι σίγουρος αν ειναι θεμα dr ή ποιότητας του jpeg αρχειου το οτι μπορείς να επαναφέρεις περισσότερη λεπτομέρια στη σκιά καθότι μιλάμε για jpeg. Μην ξεχνάμε ότι μπορει να διαφέρουν σε συμπίεση που μπορεί να κάνει αρκετή διαφορά. Περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε σε raw.

Edited by Antretng

Pixel XL Auto

40924976532_7ffece3dfd_c.jpgPIXEL XL (1) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

S9+

26095038547_31e0aab0c9_c.jpgS9+ (1) by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

Νίκο στο πλάνο αυτό οι δυο κάμερες είναι ισοδύναμες. Τα χρώματα μου αρέσουν περισσότερο στο pixel αλλά είναι πολύ μικρή η διαφορά και δεν χαρακτηρίζει τις δυο κάμερες.

Δεξιά το S9

87f70cc0d6b75a46c93ced3b0d346e43.jpg

b851357ac2e46010914064eef2a5d2f9.jpg

b05aed394a460ee090819481f66e1628.jpg

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Νομίζω η μεγαλύτερη διαφορά που είχα δει και τοτε (αν δεν κάνω λαθος το χες ξανανεβασει) ειναι οι σκιές (εννοω χωρίς επεξεργασία).

Απο εκει και πέρα πιστεύω ότι είναι περισσότερο θέμα jpeg engine αφού όπως λεει και ο te salat διαφέρουν σε clarity.

Πάντως δεν ειμαι σίγουρος αν ειναι θεμα dr ή ποιότητας του jpeg αρχειου το οτι μπορείς να επαναφέρεις περισσότερη λεπτομέρια στη σκιά καθότι μιλάμε για jpeg. Μην ξεχνάμε ότι μπορει να διαφέρουν σε συμπίεση που μπορεί να κάνει αρκετή διαφορά. Περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε σε raw.

Νομίζω ότι η φωτομέτρηση του Note φταίει για τις σκοτεινές σκιές. Με αλλαγή τοπικά στο exposure διορθώνεται. Άρα είναι θέμα φωτομέτρησης.

Θα μπορούσε να το είχε διορθώσει το software της Samsung. Διορθώνεται εύκολα και στο jpg όταν πρόκειται για τέτοιο λάθος.

Νίκο είδα σχολαστικά τις φωτογραφίες. Οι εσωτερικού χώρου δεν μπορούν να συγκριθούν γιατί του iphone μοιάζει κουνημένη. Γενικά η Apple δεν τα πάει τόσο καλά σε low light. Αλλά θα ήθελα κάποια καλά πλάνα για να κρίνω με βεβαιότητα.

Στις εξωτερικές οι δυο κάμερες είναι πολύ κοντά. H φωτό του X έχει συλλάβει ως συνήθως πιο σωστά τα χρώματα και τις σκιές.

Του Note 8 δείχνει περισσότερο Sharp σαν να έχει αυξηθεί το clarity. Στις σκιές δείχνει σκοτεινή αλλά διαθέτει το απαραίτητο DR για να τις διορθώσεις στο Snapseed η στο Mobile Lightroom.

Μ ενοχλούν περισσότερο τα χρώματα από τις σκοτεινές σκιές.

Δεξιά είναι του Note

[iG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180323/1ecd4d03c03a78f768addad0d128beb1.jpg[/iG]

[iG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180323/dc5081aadde251faadbe3bafaaf7a052.jpg[/MG][iG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180323/209636615b7f32d5cf361b7bb6780d5d.jpg[/img][iG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180323/3452001b9ec10df023d340e215da3ea3.jpg[/iG]

Κι εδώ οι σκιές μετά από επεξεργασία στο Snapseed. Υπερέβαλα λίγο απλά για να δείξω ότι υπάρχει λεπτομέρεια από κάτω.

[iG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180323/ec956ab482976a488250046489212d2a.jpg[/iG]

Βασικα μαλλον εκανα λαθος φωτο, νομιζω σου εβαλα αυτην που ειχε ζουμ 2Χ.

αυτη πρεπει να ειναι η κανονικη:

[ig]https://farm5.staticflickr.com/4517/38279287001_59e59856c5_z.jpg[/img]067281FC-433E-4A3F-A927-E1FDA43484AB by Nikos Bletas, on Flickr

Επισης, δεν ξερω τι παιζει με τα Iphone, βλεποντας το exif , μηπως ειναι καμια συμπεσμενη μορφη που αποθηκευει για εξοικονομηση χωρου?

Δεν ειχα δωσει σημασια απο κινητο αλλα τωρα το προσεξα.

Επισης θα βγαλω τωρα διπλα απο V30 Ομως για συγκριση, αλλα αν δεις στο flickr μου εχω κι αλλες με Note και Χ μαζι.

Κατα τα αλλα συμφωνω με την αναλυση σου.

Edited by Nikos_Mpl

Νομίζω ότι η φωτομέτρηση του Note φταίει για τις σκοτεινές σκιές. Με αλλαγή τοπικά στο exposure διορθώνεται. Άρα είναι θέμα φωτομέτρησης.

Θα μπορούσε να το είχε διορθώσει το software της Samsung. Διορθώνεται εύκολα και στο jpg όταν πρόκειται για τέτοιο λάθος.

Αν ήταν θεμα φωτομέτρησης δεν θα ειχε και χαμηλότερα τα highlights?

Δεν το πέρασα απο LR να δω ιστόγραμμα αλλά με το μάτι στα highlights δεν νομίζω να ειναι τοσο χαμηλότερο το note.

Άρα δεν πρεπει να ναι θεμα φωτομέτρησης. Τώρα να ειναι θέμα dr του αισθητήρα; Να φωτίζει τις σκιές το iphone με επεξεργασία (οπότε τελικά βλέπουμε ποιο ανοιγμένες σκιες); Δεν ξέρω... Προσωπικά χωρίς επεξεργασία προτιμώ το iphone λόγω ανοιγμένων σκιών.

BTW ωραία ανάλυση και συγκριση ;)

Βασικα μαλλον εκανα λαθος φωτο, νομιζω σου εβαλα αυτην που ειχε ζουμ 2Χ.

αυτη πρεπει να ειναι η κανονικη:

Επισης, δεν ξερω τι παιζει με τα Iphone, βλεποντας το exif , μηπως ειναι καμια συμπεσμενη μορφη που αποθηκευει για εξοικονομηση χωρου?

Δεν ειχα δωσει σημασια απο κινητο αλλα τωρα το προσεξα.

Επισης θα βγαλω τωρα διπλα απο V30 Ομως για συγκριση, αλλα αν δεις στο flickr μου εχω κι αλλες με Note και Χ μαζι.

Κατα τα αλλα συμφωνω με την αναλυση σου.

Νίκο έκανα ενα download σε αυτές που ανέλυσε ο te salat και ειδα οτι ειναι μικρότερο το αρχείο του iphone. Οπότε ίσως όντως να χει μεγαλύτερη συμπίεση. Αν ισχύει αυτό τότε έχεις και μικρότερη δυνατότητα για επεξεργασία (διορθώστε με αν κάνω λάθος)

Edited by Antretng

Δεν το πέρασα απο LR να δω ιστόγραμμα αλλά με το μάτι στα highlights δεν νομίζω να ειναι τοσο χαμηλότερο το note.

Άρα δεν πρεπει να ναι θεμα φωτομέτρησης. Τώρα να ειναι θέμα dr του αισθητήρα; Να φωτίζει τις σκιές το iphone με επεξεργασία (οπότε τελικά βλέπουμε ποιο ανοιγμένες σκιες); Δεν ξέρω... Προσωπικά χωρίς επεξεργασία προτιμώ το iphone λόγω ανοιγμένων σκιών.

BTW ωραία ανάλυση και συγκριση ;)

Νίκο έκανα ενα download και ειδα του iphone μικρότερο αρχείο. Οπότε ίσως όντως να χει μεγαλύτερη συμπίεση. Αν ισχύει αυτό τότε έχεις και μικρότερη δυνατότητα για επεξεργασία (διορθώστε με αν κάνω λάθος)

Αντρεα προσφατα εμαθα οτι η apple εχει μια ρυθμιση για εξοικονομηση χωρου, που πολλοι την εχουν ενεργη αλλα δεν ηξερα τι κανει. Αυτο που κανει λοιπον ειναι να τα αποθηκευει σε μια δικη της μορφη και να τα μετατρεπει σε jpeg μετα, κατι τετοιο, δε γνωριζω καλα. Επειδη οι φωτο ηταν απο το demo του πλαισιου που τις εστειλα με mail σε μενα, ας μην τις κρινουμε αυστηρα, εχω κι αλλες που ειναι κανονικες νομιζω, συν οτι θα βγαλω και νεες.

BTW ωραία ανάλυση και συγκριση

Edited by Te_salat

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...