gtf4270 Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Από εσένα μπορώ να δεχτώ κριτική και να ακούσω ορολογίες μιας και έχεις αποδείξει ότι το κατέχεις το θέμα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι εδώ στο νήμα που όλες οι φωτογραφίες που ανεβάζουν είναι αδιάφορες κακές οι περισσότερες ως φωτογραφίες και κάνουν κριτική αντί να κοιτάνε τα οποία πρόβλημα τους................ Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk σε ποιους αναφερεσαι φιλε μου? και σε ποιες κακες φωτογραφιες? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Για να ξεφύγουμε λίγο από το bokeh...Note 8 vs mate 10 pro, auto note 8 by Achilles Gk, on Flickr mate 10 pro by Achilles Gk, on Flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtf4270 Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 @gtf4270: Ωπα... Πρώτον, στη raw φωτο του 930, βλέπεις το bokeh? Έπαιξε ρόλο το software? bokeh παράγουν και τα μάτια μας... κρατήστε το δάχτυλό σας ~15εκ από τα μάτια σας, εστιάστε πάνω του, και το background θολώνει (bokeh). Όσο πιο μακρυά το background, τόσο μεγαλύτερο το θόλωμα (και καλύτερο το bokeh)... bokeh: είναι η ποιότητα του θολώματος στα ανεστιάστα. Οτιδήποτε εκτός εστίασης είναι bokeh, και το χωρίζουμε σε καλό/ωραίο ή κακό/άσχημο... depth of field (βάθος πεδίου): το εύρος το οποίο είναι νεταρισμένα (in focus) τα αντικείμενα. Χωρίζεται σε μικρό/ρηχό και μεγάλο/βαθύ... @xostel77: προφανώς και όχι... το θέμα είναι πότε θα γίνει αντιληπτό και από άλλους! ναι βλεπω το bokeh απο το Lumia 930. και απο τη στιγμη που ειναι raw σημαινει οτι δεν υπαρχει καμια απολυτως παρεμβαση απο το software. Χαιρομαι που γινεται μια επικοδομητικη συζητηση.Ανταλλαγες αποψεων με επιχειρηματα εκατερωθεν με ανθρωπους που κατεχουν το αντικειμενο.Αντιθετως καποιοι αλλοι μονο γκρινιαζουν. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 21, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Παιδιά για να μην παρεξηγηθω δεν είπα ποτέ ότι δεν είναι δυνατόν να πάρεις θόλωμα μέσω του hw. Μια διαφωνία για την ονομασία είχα όπου έλεγα ότι θέλει εντονότερο θόλωμα και με κυκλάκια για να είναι bokeh. Τώρα αν έκανα λάθος και αυτό που περιεγραψα είναι απλά "καλό bokeh" πάω πάσο. Εννοείται πως μπορείς να το καταφέρεις και με φυσικο τρόπο απλά πολύ πιο περιορισμένα και υπό προϋποθέσεις. Εδώ ένα παράδειγμα από το παλαιότερο moto x style που σίγουρα δεν είχε ενίσχυση. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vag74 Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Για να ξεφύγουμε λίγο από το bokeh...Note 8 vs mate 10 pro, auto note 8 by Achilles Gk, on Flickr mate 10 pro by Achilles Gk, on FlickrΜεγάλη διαφορά στα χρώματα Αχιλλέα,σαν πρώτη όψη μου αρέσει πιο πολύ του mate βέβαια του note είναι πιο φωτεινή, εδώ παίζει μεγάλο ρόλο τα δικά σου μάτια πως είδαν τα χρώματα πια συσκευή είναι πιο κοντά Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Για να ξεφύγουμε λίγο από το bokeh...Note 8 vs mate 10 pro, auto note 8 by Achilles Gk, on Flickr [ig]https://farm1.staticflickr.com/807/39134573990_03d1a9fd04_b.jpg' alt='39134573990_03d1a9fd04_b.jpg'>mate 10 pro by Achilles Gk, on Flickr Ωραίος Αχιλλέα. Θα έλεγα ότι και τα 2 είναι σε υψηλό επίπεδο. Ίσως το dynamic range του mate να είναι μικρότερο ενώ και η λεπτομέρεια λίγο χειρότερη αλλά μόλις τις δω σε υπολογιστή θα έχω πιο σωστή άποψη. Από την άλλη η διαχείριση των χρωματων δεν ξέρω αν είναι καλύτερη στο mate αλλά έτσι νομίζω όπως και των φωτεινων πηγών Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Abdalis_3k60 Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Κωστα υπαρχει και η πολλαπλη παραθεση. Μην εισαι τραγικος...εχεις αρκετο καιρο εδω μεσα για να ξερεις πως λειτουργουνε τα κουμπακια ωστε να μη καπελωνεις και τις φωτογραφιες των αλλων. Βαγγελη να σαι καλα φιλε. Καμια υποδειξη απο μενα, υπαρχουν ατομα με πολυ περισσοτερες γνωσεις απο μενα. Απλα το ψαχνω οσο μπορω, κι αυτο προτεινω και στον καθενα. Ετοιμη γνωση δεν υπαρχει. Αχιλλεα πολυ ωραιο και χρησιμο συγκριτικο επισης. Το ξερω το κτιριο και σιγουρα δεν ειναι οπως το Mate το αποτυπωσε. Μηπως ειχες βαλει τιποτα vivid χρωματα; Γενικα τα χρωματα και το WB ειναι τελειως off στο mate, οποτε του Note τη θεωρω πολυ καλυτερη σ αυτο το σετ. Keep up the good work. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtf4270 Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Αυτό ειναι λογισμικό; WP_20171121_09_53_00_Pro by Nikos Manousakis, on Flickr Νικο ειναι ενυπωσιακη οντως...Zeiss, PureView. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Ωραίος Αχιλλέα. Θα έλεγα ότι και τα 2 είναι σε υψηλό επίπεδο. Ίσως το dynamic range του mate να είναι μικρότερο ενώ και η λεπτομέρεια λίγο χειρότερη αλλά μόλις τις δω σε υπολογιστή θα έχω πιο σωστή άποψη. Από την άλλη η διαχείριση των χρωματων δεν ξέρω αν είναι καλύτερη στο mate αλλά έτσι νομίζω όπως και των φωτεινων πηγώνΝίκο εκ πρώτης όψεως μου φάνηκε πιο εντυπωσιακή του mate. Κλασσικά το note υπερφώτισε τις πιο έντονες φωτεινές πηγές. Βλέποντας όμως στον υπολογιστή βλέπω ότι note διαβάζεται και η πινακίδα στο μπαλκόνι του κτιρίου. Το mate έχει χάσει αρκετή λεπτομέρεια. Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 21, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Για να ξεφύγουμε λίγο από το bokeh...Note 8 vs mate 10 pro, auto note 8 by Achilles Gk, on Flickr mate 10 pro by Achilles Gk, on Flickr Μια διαφορά που βλέπω από κινητό είναι η έκθεση. Το ένα φώτισε περισσότερο με αποτέλεσμα να ανοίξεις τις σκιές και το άλλο φώτισε λιγότερο με αποτέλεσμα να σώσει τα highlights. Επιπλέον βλέπω διαφορά και στο wb. Όταν είμαι σε pc θα σχολιάσω και τα υπόλοιπα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Νίκο εκ πρώτης όψεως μου φάνηκε πιο εντυπωσιακή του mate. Κλασσικά το note υπερφώτισε τις πιο έντονες φωτεινές πηγές. Βλέποντας όμως στον υπολογιστή βλέπω ότι note διαβάζεται και η πινακίδα στο μπαλκόνι του κτιρίου. Το mate έχει χάσει αρκετή λεπτομέρεια. Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ναι Αχιλλεα, ειναι κατι που ειχα διαπιστωσει και εγω οταν τα ειχα παραλληλα, το mate εχανε αρκετα σε λεπτομερεια και τη μερα, κατι που δεν περιμενα, ειδικα αν σκεφτεις οτι το V30 υπερτερει παρολο τον μικροτερο αισθητηρα (νομιζω). Παντως αν εριχνες ελαχιστα εκθεση στο νοτε θα ηταν κομπλε και τα φωτα νομιζω χωρις να χασει αλλου, αλλα παντα θεωρητικα το λεω. Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gtf4270 Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 @gtf4270: Ωπα... Πρώτον, στη raw φωτο του 930, βλέπεις το bokeh? Έπαιξε ρόλο το software? bokeh παράγουν και τα μάτια μας... κρατήστε το δάχτυλό σας ~15εκ από τα μάτια σας, εστιάστε πάνω του, και το background θολώνει (bokeh). Όσο πιο μακρυά το background, τόσο μεγαλύτερο το θόλωμα (και καλύτερο το bokeh)... bokeh: είναι η ποιότητα του θολώματος στα ανεστιάστα. Οτιδήποτε εκτός εστίασης είναι bokeh, και το χωρίζουμε σε καλό/ωραίο ή κακό/άσχημο... depth of field (βάθος πεδίου): το εύρος το οποίο είναι νεταρισμένα (in focus) τα αντικείμενα. Χωρίζεται σε μικρό/ρηχό και μεγάλο/βαθύ... @xostel77: προφανώς και όχι... το θέμα είναι πότε θα γίνει αντιληπτό και από άλλους! Παραδειγμα/Ερωτηση Ας πουμε οτι θες να φωτογραφησεις κατι(καποιον ανθρωπο) που βρισκεται σε αποσταση 10 μετρα μακρια απο σενα. Μπορεις να θολωσεις και το background και το foreground, και να βγαλεις in-focus μονο τον ανθρωπο? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Με κινητό, όχι... με έναν γρήγορο telephoto, κάτι παίζει να κάνεις... :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 To bokeh σαν όρος προυπήρχε των κινητών και είχε τα κυκλάκια του κτλ γιατί απλά δεν αναφερόταν σε κινητά. Αν είχε μόνο θόλωμα το λέγαμε απλά κακό, γιατί ποιος ο λόγος να έχει όρο ιδιαίτερο και να μη το λέμε απλά θόλωμα (blur); Τώρα με τα κινητά έχουμε ξεχειλώσει τον όρο και τα λέμε όλα bokeh. Κι εγώ το λέω bokeh για την οικονομία της συζήτησης, αλλά μέσα μου ένα blur στα out of focus σημεία , όχι δεν το θεωρώ ότι είναι. Είναι απλά ένα blur. Και να μην έχει bokeh ή καλό bokeh ή δε σημαίνει ότι μια φωτογραφία δεν μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακή. Απλά είναι διαφορετική. Και θέλει ιδιαίτερες συνθήκες για να το πετύχεις σε κινητό. Η μία απαραίτητη συνθήκη είναι το macro. Για να ξεφύγουμε λίγο από το bokeh...Note 8 vs mate 10 pro, auto Ωραίο και χρήσιμο συγκριτικό. Βλέποντας τις μικρογραφίες σκέφτηκα ότι είναι πιο εντυπωσιακή του Mate. Ίσως επειδή είναι πιο θερμή. Άλλαξε άρδην όταν τις είδα στο κανονικό μέγεθος. Ανώτερη του Note, σε σκιές, θόρυβο. Αντίθετα έχει φάει πολύ πληροφορία το Mate. [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολύ κουβέντα για το τι είναι bokeh και τι συμβαίνει. Έχει διευκρινιστεί σε πολλά ποστ πριν. Για να το κλείσουμε τράβηξα μερικές φώτο όπου γίνεται κατανοητό και το εξηγώ με απλά λόγια. (Δεν πουλάω γνώσεις, άλλωστε δεν είναι ειδήμων). Τα κινητά μπορούν να παράγουν υπό συγκεκριμένες συνθήκες ένα blur-bokeh όπως θέλετε πείτε το, κακής ποιότητας όμως γιατί το εστιακό μήκος και το μέγεθος του αισθητήρα δεν τους επιτρέπουν κάτι παραπάνω. Η πρώτη φωτό είναι από το U1 με focus στην μύτη του σκύλου. Έχουμε λοιπόν 26mm ισοδύναμο full frame focal length και διάφραγμα f1.8 Στην δεύτερη έχουμε φωτό από full frame DSLR στα 35mm με f10 όμως για να έχουμε το ίδιο blur, (όπως πολύ σωστά υπολόγισε ο συμφορουμιτης σε προηγούμενο μήνυμα ). Εδώ το focus point είναι στο ξεφτισμα της μπογιάς. Βλέπετε λοιπόν την διαφορά. Αν με την DSLR τραβούσα με f4 θα είχα ένα φοβερό bokeh. Από εκεί και πέρα το bokeh δεν είναι επιθυμητό πάντοτε. Αρκεί λίγο blurred background τόσο όσο χρειάζεται για να επικεντρωθούμε στο θέμα μας που στην φωτογραφία αυτή είναι ο σκύλος που κοιταζει έξω. Στις φωτογραφίες που απαιτείται εντυπωσιακό bokeh χρησιμοποιούμε prime φακούς με μεγάλο εστιακό μήκος. Έτσι στενευουμε το background και έχουμε το επιθυμητό ποιοτικό bokeh αφού βάθος πεδίου είναι φοβερά μικρό ΜΠΡΟΣΤΆ & ΠΙΣΩ από το αντικείμενο. Με το κινητό μας για να έχουμε έντονο blur όταν τραβάμε ένα πορτραίτο, θα πρέπει να το "κολλήσουμε" στην μούρη αυτού που φωτογραφιζουμε, με γελοίο αποτέλεσμα εξ αιτίας της παραμόρφωσης που δημιουργούν οι ευρυγωνιοι φακοί. (Περίεργα στενόμακρα πρόσωπα, μύτες, αυτιά κλπ). Γι αυτό και οι κατασκευαστές κατέφυγαν στις δύο κάμερες κάτι που ξεκίνησε η HTC με το Μ8. Το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο αλλά βελτιώνει αρκετά την κατάσταση. Επίσης όποιος έχει όρεξη μπορεί σε πορτραίτο να δημιουργήσει ένα όμορφο bokeh χρησιμοποιωντας photoshop η ένα καλουτσικο blur με το Snapseed. Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Βλέπετε? Πρόοδος!!! Συμφωνήσαμε και στο τι είναι bokeh, και ότι παρουσιάζεται σε οποιαδήποτε φωτογραφική (και κινητά) υπό τις κατάλληλες συνθήκες και ότι δεν είναι μόνο από το post processing... Μπορούμε να συνεχίσουμε τώρα... :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 ναι Αχιλλεα, ειναι κατι που ειχα διαπιστωσει και εγω οταν τα ειχα παραλληλα, το mate εχανε αρκετα σε λεπτομερεια και τη μερα, κατι που δεν περιμενα, ειδικα αν σκεφτεις οτι το V30 υπερτερει παρολο τον μικροτερο αισθητηρα (νομιζω). Παντως αν εριχνες ελαχιστα εκθεση στο νοτε θα ηταν κομπλε και τα φωτα νομιζω χωρις να χασει αλλου, αλλα παντα θεωρητικα το λεω.Νίκο ήθελα να βγάλω στο auto χωρίς να ρυθμίσω κάτι άλλο. Επίσης θεωρώ ότι αν είχα βάλει το mode της νυχτερινής λήψης στο mate θα έπαιρνα καλύτερο αποτέλεσμα αλλά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω τσιμπιδάκι. Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Νίκο ήθελα να βγάλω στο auto χωρίς να ρυθμίσω κάτι άλλο. Επίσης θεωρώ ότι αν είχα βάλει το mode της νυχτερινής λήψης στο mate θα έπαιρνα καλύτερο αποτέλεσμα αλλά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω τσιμπιδάκι. Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Καλά έκανες, για να γίνει σωστή σύγκριση :up: [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
than0s7 Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Pixel 2 XL τραβηγμένη από κοντινή απόσταση για να έχουμε το φλέγον εφέ που συζητάμε 2018-03-17_08-42-56 by Thanos Kag, on Flickr Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
arxontas2323 Δημ. March 21, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Δυσκολη φωτογραφια για πορτρέτο (έτσι νομίζω) Oneplus 5t iPhone 15 Pro Max + Samsung S23 Ultra iPad Pro M4 Garmin Fenix 7X Sapphire Solar Apple Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. March 21, 2018 Author Κοινοποίηση Δημ. March 21, 2018 Pixel 2 XL τραβηγμένη από κοντινή απόσταση για να έχουμε το φλέγον εφέ που συζητάμε [mg]https://farm5.staticflickr.com/4780/39970768325_cd1e7de68b.jpg[/img]2018-03-17_08-42-56 by Thanos Kag, on Flickr Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk Πολύ καλή. Από ότι καταλαβαίνω ειναι φυσική και όχι portrait mode. Σωστά; ----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Για να ξεφύγουμε λίγο από το bokeh...Note 8 vs mate 10 pro, auto [ig]https://farm1.staticflickr.com/811/27073057338_1df1880536_b.jpg[/img]note 8 by Achilles Gk, on Flickr [ig]https://farm1.staticflickr.com/807/39134573990_03d1a9fd04_b.jpg[/img]mate 10 pro by Achilles Gk, on Flickr Τις είδα και στο pc. Νομίζω ότι οι οποιες διαφορές προκύπτουν καθαρά από το exposure. Ακόμα και η πινακίδα που λες, νομιζω θα έδειχνε καλύτερα αν ήταν πιο φωτεινή. Επιπλέον παρατηρώ λιγο παραπάνω sharpening στο note και τη προφανή διαφορά στο wb. Θα προτιμήσω του Note. Ενδιαφέρον θα είχε αν ανέβαζες την έκθεση στο mate (είτε με tap είτε με ev) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
than0s7 Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Πολύ καλή. Από ότι καταλαβαίνω ειναι φυσική και όχι portrait mode. Σωστά Αυτό ακριβώς Αντρέα! Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Νίκο ήθελα να βγάλω στο auto χωρίς να ρυθμίσω κάτι άλλο. Επίσης θεωρώ ότι αν είχα βάλει το mode της νυχτερινής λήψης στο mate θα έπαιρνα καλύτερο αποτέλεσμα αλλά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω τσιμπιδάκι. Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk σωστος. Ενα ταπ βεβαια στα φωτα ισως το εφτιαχνε χωρις να ριξεις εκθεση. Σιγουρα και το ταπ μπορουμε να πουμε οτι ειναι Manual αφου παρεμβαινεις, ομως μετα πρεπει να εχουμε και ιδιες ρυθμισεις φωτομετρησης κλπ κατι που καμια φορα ξεχναμε. Με τα κινητα που εχω αλλαξει διαπιστωσα οτι αλλα το ακουνε το ταπ, δηλαδη οντως μετρανε καλυτερα το φως και προσαρμοζονται οπως θα ηθελες και αλλα οχι. Το νοτε πχ θα εριχνε ελαχιστα καθως τα φωτα ειναι μακρυα. Γενικα το αυτοματο ειναι σημαντικο για μενα, αλλα θεωρω οτι δεν ειναι κακο να κανεις ενα ταπ και με τις 2 συσκευες για να τους δινεις μια κατευθυνση, ειδικα σε τοσο μακρινο πλανο που εχει και φωτα και σκοταδια. Σιγουρα το πιο δικαιο ειναι αυτο που εκανες βεβαια. ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- θα ηθελα και εγω τη γνωμη σας για το V30 εδω: V30 bokeh by Nikos Bletas, on Flickr και εδω με gcam: V30 bokeh by Nikos Bletas, on Flickr πολυ προχειρες τις εβγαλα φυσικα ετσι για να δουμε τι θολωνει Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIXOStsi Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 Δυσκολη φωτογραφια για πορτρέτο (έτσι νομίζω) Oneplus 5t Επόμενο μάθημα... Τι ονομάζουμε πορτρέτο!!! :lol: :rtfm: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Te_salat Δημ. March 22, 2018 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2018 σωστος. Ενα ταπ βεβαια στα φωτα ισως το εφτιαχνε χωρις να ριξεις εκθεση. Σιγουρα και το ταπ μπορουμε να πουμε οτι ειναι Manual αφου παρεμβαινεις, ομως μετα πρεπει να εχουμε και ιδιες ρυθμισεις φωτομετρησης κλπ κατι που καμια φορα ξεχναμε. Με τα κινητα που εχω αλλαξει διαπιστωσα οτι αλλα το ακουνε το ταπ, δηλαδη οντως μετρανε καλυτερα το φως και προσαρμοζονται οπως θα ηθελες και αλλα οχι. Το νοτε πχ θα εριχνε ελαχιστα καθως τα φωτα ειναι μακρυα. Γενικα το αυτοματο ειναι σημαντικο για μενα, αλλα θεωρω οτι δεν ειναι κακο να κανεις ενα ταπ και με τις 2 συσκευες για να τους δινεις μια κατευθυνση, ειδικα σε τοσο μακρινο πλανο που εχει και φωτα και σκοταδια. Σιγουρα το πιο δικαιο ειναι αυτο που εκανες βεβαια. ----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- θα ηθελα και εγω τη γνωμη σας για το V30 εδω: V30 bokeh by Nikos Bletas, on Flickr και εδω με gcam: V30 bokeh by Nikos Bletas, on Flickr πολυ προχειρες τις εβγαλα φυσικα ετσι για να δουμε τι θολωνειΝίκο τις βλέπω στο κινητό γι αυτό δεν είμαι βέβαιος για τα σχόλια μου. Νομίζω είναι τραβηγμένες σε διαφορετική γωνία η κάνω λάθος? Το blur του V30 δείχνει πιο φυσικό για κινητό. Από την άλλη η gcam μικραίνει το βάθος πεδίου και δημιουργεί πιο έντονο blur. Η τσάντα για παράδειγμα είναι blurred. Στην έκδοση που έχω εγώ στο u11 δεν μου αρέσει το portrait. Αφήνει περιοχές. Προτιμώ όμως το hdr+ σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, παράδειγμα σε αρχιτεκτονικές βλέπω μικρότερη παραμόρφωση στις κάθετες γραμμές. Βέβαια είναι software, κάνει εν μέρει σε μικρότερη ένταση ότι και το αντίστοιχο εργαλείο του snapseed. Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X , Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts