Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγω θα έλπιζα πάντως να τολμούσε κάποια εταιρία από τις "μεγάλες" να βγάλει και ένα φωτογραφικό μοντέλο αλλά Panasonic cm1 me xenon φυσικά, 5,5''+ οθόνη αλλά και απολύτως συγχρονισμένο με τα σημερινά δεδομένα μιας top συσκευής. Θα ήταν λίγο bulky φυσικά, αλλά όχι και τόσο που να μην είχε τύχη....

Το κακό με το πιο πάνω εγχείρημα είναι ότι θα αποτελούσε μέτρο σύγκρισης (στα φωτογραφικά δεδομένα) για μερικά χρόνια με ότι νέο έβγαινε και δεν θα μπορύσε ουσιαστικά να ξεπεραστεί.

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δυστυχώς ποντάρουν πλέον στο computational photography, κυρίως η Google με το HDR+, και ακολουθούν και οι υπόλοιποι.

Δεν φαίνεται να υπάρχει και σοβαρό (από άποψη κέρδους) κοινό για υβρίδια τύπου CM1 δηλαδή...

το θεωρω αδυνατο να γινει αυτό καθως 1 πονταρουν στο κομματι που ειπε ο Βαγγελης και 2 θα ειναι εκτός του trend της εποχης.

slim design, bezel less οθονες κτλ, αυτα θελει και αγοραζει ο κοσμός.

εκτος απο μερικους ''μανιακούς'' σε φορουμ που ασχολουνται σε βαθος δεν θα εχουν αλλες πωλησεις.

Edited by marios_ch

Για το xenon φλας συμφωνώ. Θυμάμαι στη κάμερα του avatar μου (k800) το φλας έσωζε πολύ τη κατάσταση. Καμία σχέση το led με το xenon φλας.

Τώρα για τον αισθητήρα θα συμφωνήσω με το @konakis. Η χρυσή τομή είναι κάπου εκεί. Είτε θα βάλεις λιγο μεγαλύτερο αισθητήρα με στενότερο διάφραγμα (τύπου google pixel που έχει f2.0 σε 1/2.3) είτε μικρότερο αισθητήρα με μεγαλύτερο διάφραγμα (τύπου s7). Ίσως να ήταν καλος συνδιασμός αισθητήρας τύπου 1/1.7 με διάφραγμα f2.4 χωρίς να γίνεται πολύ ογκώδες. Νομίζω την έχουμε δει αυτή την υλοποίηση και στο cm1?

Τέσπα, θα συμφωνήσω με το Βαγγέλη ότι οι εταίρειες βγάζουν περισσότερο βάσει τι πουλάει παρά το τι είναι καλύτερο. Έτσι χαντακώνει τις κάμερες της και η sony στα xpera με τα πολλά mpixels... έτσι ξεκίνησε και η lg να μικραίνει τους αισθητήρες απλά βάζοντας μεγαλύτερο διάφραγμα... Πιστεύετε ότι ο κόσμος ξέρει τι πάει να πει αισθητήρας; Πες του ότι έχει f1.8 και θα ενθουσιαστεί... άντε να του εξηγήσεις ότι η διαφορά με f2.0 είναι σαν να βαλες το shutter speed απο 1/12 σε 1/9. Αλλά θα μου πεις ότι εδώ reviewers δεν ξέρουν και γράφουν πχ βελτίωση στις ημερήσεις λόγω του ανοιχτού διαφράγματος ή Ois (που χεις shutter speed 1/1000) ... και θα ξέρει το απλο καταναλωτικό κοινό;

Edited by Antretng

Oneplus 5t Auto, point and shoot

27400237669_d6eb49fb36_c.jpg

by Vlasis Miriagkos - Flickr2BBcode LITE

Samsung Galaxy S8+ point and shoot

39150218632_833e439f34_c.jpg

S8+ by Vlasis Miriagkos - Flickr2BBcode LITE

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για το xenon φλας συμφωνώ. Θυμάμαι στη κάμερα του avatar μου (k800) το φλας έσωζε πολύ τη κατάσταση. Καμία σχέση το led με το xenon φλας.

Τώρα για τον αισθητήρα θα συμφωνήσω με το @konakis. Η χρυσή τομή είναι κάπου εκεί. Είτε θα βάλεις λιγο μεγαλύτερο αισθητήρα με στενότερο διάφραγμα (τύπου google pixel που έχει f2.0 σε 1/2.3) είτε μικρότερο αισθητήρα με μεγαλύτερο διάφραγμα (τύπου s7). Ίσως να ήταν καλος συνδιασμός αισθητήρας τύπου 1/1.7 με διάφραγμα f2.4 χωρίς να γίνεται πολύ ογκώδες. Νομίζω την έχουμε δει αυτή την υλοποίηση και στο cm1?

Τέσπα, θα συμφωνήσω με το Βαγγέλη ότι οι εταίρειες βγάζουν περισσότερο βάσει τι πουλάει παρά το τι είναι καλύτερο. Έτσι χαντακώνει τις κάμερες της και η sony στα xpera με τα πολλά mpixels... έτσι ξεκίνησε και η lg να μικραίνει τους αισθητήρες απλά βάζοντας μεγαλύτερο διάφραγμα... Πιστεύετε ότι ο κόσμος ξέρει τι πάει να πει αισθητήρας; Πες του ότι έχει f1.8 και θα ενθουσιαστεί... άντε να του εξηγήσεις ότι η διαφορά με f2.0 είναι σαν να βαλες το shutter speed απο 1/12 σε 1/9. Αλλά θα μου πεις ότι εδώ reviewers δεν ξέρουν και γράφουν πχ βελτίωση στις ημερήσεις λόγω του ανοιχτού διαφράγματος ή Ois (που χεις shutter speed 1/1000) ... και θα ξέρει το απλο καταναλωτικό κοινό;

Το xenon ειναι αναντικαταστατο.Και 5 Led να βαλεις πανω δεν προκειται να το πιασεις σε αποδοση.

Δυστυχως ομως η εξελιξη των smartphones...οδηγησε και στην εξαφανιση του.

Ενδιαφέρουσα η φωτο του OP5t. Δεν φτάνει σε λεπτομέρεια τo S8+ αλλά προσπαθεί έστω σαν

Μια απορία: οι δυο φακοί πλέον πώς συνεργάζονται; Σου βγάζει κάποιο μήνυμα και αυτόματα περνάει στον δεύτερο φακό; Ή έχεις χειροκίνητη επιλογή;

Ενδιαφέρουσα η φωτο του OP5t. Δεν φτάνει σε λεπτομέρεια τo S8+ αλλά προσπαθεί έστω σαν

Μια απορία: οι δυο φακοί πλέον πώς συνεργάζονται; Σου βγάζει κάποιο μήνυμα και αυτόματα περνάει στον δεύτερο φακό; Ή έχεις χειροκίνητη επιλογή;

Όχι δεν έχεις χειροκίνητη. Κάνει αυτόματα την εναλλαγή μόλις το στρέψεις σε σκοτεινή περιοχή. Το καταλαβαίνεις από ένα ανεπαίσθητο λαγκ που κάνει την ώρα που αλλάζει φακούς...

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

AUTO

27416560649_fe63b670f1_c.jpg20171221_081948 by KOSTAS MIHALIS, on Flickr

GOOGLE CAMERA HDR +

38316616945_5e114f787e_c.jpgIMG_20171221_082027 by KOSTAS MIHALIS, on Flickr

SAMSUNG, ZOOM 2X

27416572279_ee45faf26d_c.jpg20171221_081957 by KOSTAS MIHALIS, on Flickr

SAMSUNG, ZOOM 4X

38316677455_7db51197be_c.jpg20171221_082011 by KOSTAS MIHALIS, on Flickr

Μιας και κάνουμε όνειρα... Ένας αισθητήρας με μεγάλο μέγεθος και κλειστό σχετικά διαφραγμα όπου θα έδινε τις λεπτομέρειες και το βάθος πεδίου, και ένας μικρός κλασσικός αισθητήρας που έδινε τα bokeh και θα δούλευε συμπληρωματικά! Ίσως επομένως εδώ να μην υπήρχε ακριβώς ανάγκη για αισθητήρα 1 ίντσας αλλά και λίγο μικρότερο μιας και θα υπάρχει συνδυασμός!

Θα είναι κάπως έτσι βέβαια η πλάτη... :blink:

Edited by Abdalis_3k60

Με τα σημερινά δεδομένα το θεωρώ απίθανο να βάλουν αισθητήρα μιας ίντσας σε κινητό.... βαριά βαριά 1/1.7 Κι αυτό χλωμό και πάλι κατά την γνώμη μου.
Konakis.

Με τα σημερινά δεδομένα το θεωρώ απίθανο να βάλουν αισθητήρα μιας ίντσας σε κινητό.... βαριά βαριά 1/1.7 Κι αυτό χλωμό και πάλι κατά την γνώμη μου.
Καλα φίλε θεωρώ και εγω τον αισθητηρα 1 ιντσας τον ορισμό του αισθητήρα απλά μάλλον θα μείνουμε στα όνειρα.

Θέλουμε μεγάλο αισθητήρα λέμε :)

Να βάλω και εγώ μερικές μιας και πιάσαμε πολύ μπλα μπλα για τους αισθητήρες, έτσι για προσωπική εξηλεωση :)

Nexus 5X auto

38489823544_35ed537307_h.jpgNexus 5X auto by Jim Zak, on Flickr

Huawei P10 Lite auto

39169722732_ffac5d7aba_h.jpgHuawei P10 Lite auto by Jim Zak, on Flickr

Και οι 2 παραπάνω μέσα από το τζάμι.

Huawei P10 Lite manual 1/10 iso 100

38489924574_9386c5a91c_h.jpgHuawei P10 Lite by Jim Zak, on Flickr

Huawei P10 Lite manual 0.3sec iso 100 στο χέρι

27421261869_ed621b8a35_h.jpgHuawei P10 Lite by Jim Zak, on Flickr

Huawei P10 Lite με κάποιο mode δεν θυμάμαι...

39169807742_43d5fc4a12_h.jpgHuawei P10 Lite by Jim Zak, on Flickr

Και μιας και είχε πάει η κουβέντα στα xenon flash...

Nexus 5X HDR+

25331641628_453cd195eb_h.jpgNexus 5X by Jim Zak, on Flickr

Nexus 5X HDR+

25331615298_8d3941c012_h.jpgNexus 5X by Jim Zak, on Flickr

Και η βιντεοκάμερα μου που ξεθαψα από την αποθήκη παρέα με το sony ericsson K850i

Nexus 5X HDR+

24336268997_1ff952127e_h.jpgNexus 5X by Jim Zak, on Flickr

Mi note 3 Auto

Μπορει να ηταν μερα αλλα ηταν αρκετα σκοτεινα μεσα στο σπιτι και επελεξε ΗΗΤ

38492114084_23edfd410a_c.jpgIMG_20171221_133534_HHT by Guardian, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Mi note 3 Auto

Μπορει να ηταν μερα αλλα ηταν αρκετα σκοτεινα μεσα στο σπιτι και επελεξε ΗΗΤ

[ig]https://farm5.staticflickr.com/4600/38492114084_23edfd410a_c.jpg[/ig]IMG_20171221_133534_HHT by Guardian, on Flickr

Εντάξει Γιάννη το κομμάτι με το δέντρο απλα δεν υπάρχει, πολύ μου άρεσε η συσκευή αυτή!!

Εντάξει Γιάννη το κομμάτι με το δέντρο απλα δεν υπάρχει, πολύ μου άρεσε η συσκευή αυτή!!
Ήταν τόσο καλή Μάριε? Εμένα μου φένετε αρκετά καλή ειδικά το δέντρο όπως είπες.

Η συσκευή είναι η καλύτερη που έχω πιάσει στα χέρια μου τα τελευταία χρόνια.

Don't mess with mi note 3

Ήταν τόσο καλή Μάριε? Εμένα μου φένετε αρκετά καλή ειδικά το δέντρο όπως είπες.

Η συσκευή είναι η καλύτερη που έχω πιάσει στα χέρια μου τα τελευταία χρόνια.

Το κομμάτι με το δέντρο είναι κορυφή Γιάννη, στα υπόλοιπα ίσως ήθελε λίγο κατω η έκθεση αλλα σε γενικές γραμμές είναι top.

παιδιά το συγκεκριμένο κινητό τα σπάει στις φώτο μπράβο Γιάννη!!!Μπράβο κ για τις ωραίες λήψεις κ όχι μονο σκοτάδια κ άσχετα πράγματα χωρις πλανο κ φόντο. Εισαι εξπέρ!!

IPhone 15 Pro 

παιδιά το συγκεκριμένο κινητό τα σπάει στις φώτο μπράβο Γιάννη!!!Μπράβο κ για τις ωραίες λήψεις κ όχι μονο σκοτάδια κ άσχετα πράγματα χωρις πλανο κ φόντο. Εισαι εξπέρ!!
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, έχουμε πηξει στα σκοτάδια και σε ίδιο στυλ φώτο.

Ο Γιάννης ίσως είναι απο τα λίγα μέλη που βάζει ποικιλία φωτογραφιών σε όλες τις συνθήκες.

Επίσης εφόσον έκρινε οτι δεν του κάνουν οι μοντιφες παίζει πλέον μόνιμα σε στοκ που είναι αξιοπρεπεστατες!!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια.

Τα Χριστούγεννα θα ανεβάσω περισσότερες που θα πάμε στο χωριό της γυναίκας.

Αυτό με τα σκοτάδια είχε παραγίνει όντως γιαυτό είμαστε εδώ να σπάμε την μαυρίλα :)

Εντάξει βραδυνές μπαίνουν για να δούμε τι ψάρια πιάνει το hardware/software του κάθε κινητού μιας και σε τέτοιες συνθήκες έρχονται στα όρια τους. Την ημέρα πλέον όλα βγάζουν από ικανοποιητικές έως πολύ καλές φωτογραφίες και το μόνο που κάνει την διαφορά είναι το μάτι του φωτογράφου.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια.

Τα Χριστούγεννα θα ανεβάσω περισσότερες που θα πάμε στο χωριό της γυναίκας.

Αυτό με τα σκοτάδια είχε παραγίνει όντως γιαυτό είμαστε εδώ να σπάμε την μαυρίλα :)

ετσι Γιαννη οπως τα λες, αναμενουμε και αλλο υλικο

συνεχιζει η συλλογη με τον Darth Maul

S8+, επιλεκτικη εστιαση, χαμηλος φωτισμος

25339085798_4379e2c3a5_c.jpg20171222_000207 by marios86, on Flickr

ετσι Γιαννη οπως τα λες, αναμενουμε και αλλο υλικο

συνεχιζει η συλλογη με τον Darth Maul

S8+, επιλεκτικη εστιαση, χαμηλος φωτισμος

[mg]https://farm5.staticflickr.com/4647/25339085798_4379e2c3a5_c.jpg[/img]20171222_000207 by marios86, on Flickr

Ακομα κ σε χαμηλό φωτισμό επιλεκτικη?Ειδικότητα Μάριος κλασσικά...Εισαι ποιητής εχεις εμπνεύσει πόσο κόσμο σε αυτο το κομμάτι με κάτι διαφορετικό μπράβο συνέχισε έτσι

Υ. Γ πάντα φιλικά ετσι μην παρεξηγηθείς πάλι ☺️☺️☺️

IPhone 15 Pro 

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...