Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μάριε δες τις απαντήσεις μου παραπάνω.

Άλλωστε τη στιγμή που λέμε ότι είναι με την custom camera γιατί δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις; Και από πότε το κυρίως θέμα ήταν οι στοκ κάμερες; Μια χαρά έχω δει δείγματα από snap ή bacon camera.

Στη τελική μέχρι και αν πειράζουμε το ev γράφουμε πλεον... δεν είναι ότι δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις.

παλαιοτερα τουλαχιστον και για τους πιο ''παλιους'' εδω μεσα το θεμα ηταν αυστηρα στοκ συγκρισεις χωρις καμμια παρεμβαση με αυτη την εννοια το λεω.

ειχαμε δει ναι 1 2 φορες αραια και που σε καποια μελη με custom rom, αλλα τωρα με ολο αυτο το πανηγυρι με το google mod νομιζω οτι τελικα εχει παρει μεγαλη εκταση το πραμα και χαλαει το ολο θεμα (αλλωστε δεν το λεω μονο εγω)

καποιος που θα δει την ταδε φωτο απο το ταδε κινητο ισως δημιουργησει λαθος εντυπωσεις αυτη ειναι η αποψη μου (χωρις να καταλαβει καλα τι ειναι η καθε μοντα)

για να μην το τραβηξω αλλο θεωρω οτι θα πρεπει να γινει αλλο θεμα ας ειναι 2 3 ατομα που ενδιαφερονται τι να κανουμε δηλαδη?

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το θέμα είναι ότι δε γνωρίζουν όλοι τόσες λεπτομέρειες ρε συ Αντρέα. Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς όταν μου λες να ενεργοποιήσω το api2. Και δεν είναι δουλειά αυτού του νήματος νομίζω να το εξηγήσει. Επίσης αν δεν κάνω λάθος ο gtf έχει custom rom, το οποίο δεν ξέρω αν επηρεάζει την κάμερα η όχι. Τέλος, μιας και αναφέρεις τη bacon camera, εκείνη είναι μια εφαρμογή για όλους, ενώ της Google αν ισχύουν αυτά που είχα διαβάσει όταν είχε βγει αφορά μόνο ορισμένους με snapdragon 821 κ πάνω.

Ρε παιδιά τι λέτε; Πριν λίγο δεν ανέβασε ο Γιάννης με snapdragon camera? (και καλά έκανε)

Επίσης δεν καταλαβαίνω τι ενοχλεί; Για αυτούς που ασχολούνται με mid range συσκευές είναι ενδιαφέρον να δουν τις εναλλακτικές τους.

Ακόμη παλαιότερα σφαζόσασταν για το ποια κάμερα είναι η καλύτερη και αυτό νομίζω το αλλάξαμε.

Επιπλέον, επειδή καταλαβαίνω ότι αναφέρεστε σε εμένα ουσιαστικά, αφού κυρίως εγώ έχω ανεβάσει δείγματα και ένα ακόμα δείγμα ο Κώστας, βλέπετε πουθενά να παραπληροφορώ; Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα. (πραγματικά)

Το θέμα είναι ότι δε γνωρίζουν όλοι τόσες λεπτομέρειες ρε συ Αντρέα. Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς όταν μου λες να ενεργοποιήσω το api2. Και δεν είναι δουλειά αυτού του νήματος νομίζω να το εξηγήσει. Επίσης αν δεν κάνω λάθος ο gtf έχει custom rom, το οποίο δεν ξέρω αν επηρεάζει την κάμερα η όχι. Τέλος, μιας και αναφέρεις τη bacon camera, εκείνη είναι μια εφαρμογή για όλους, ενώ της Google αν ισχύουν αυτά που είχα διαβάσει όταν είχε βγει αφορά μόνο ορισμένους με snapdragon 821 κ πάνω.

Αλέξη, είναι πολλά κινητά που δεν έχουν manual mode και κάποιοι το ενεργοποίησαν με την customia που λεω και ανεβάσαν κανονικά δείγματα εδώ μέσα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το google port που μάλιστα σε πολλά κινητά παίζει χωρίς καν να ρουτάρεις (πχ lg g5, htc 10, htc 11, mi5s κλπ) να είναι απαγορευτικό. Απλή εγκατάσταση είναι για τα περισσότερα.

Επίσης τα πρώτα google camera ports δεν έχουν καν ρυθμισεις. Τώρα βγήκαν με ρυθμίσεις όπου έχεις να αποφασίσεις ταχύτητα vs ποιότητα.

Edited by Antretng

Το να σπάσει στα 3 το θέμα φωτογραφία δεν νομίζω να βοηθήσει

Απλά εδώ να ενημερώνει ο καθείς πως τραβήχτηκε η φωτό...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Ρε παιδιά τι λέτε; Πριν λίγο δεν ανέβασε ο Γιάννης με snapdragon camera? (και καλά έκανε)

Επίσης δεν καταλαβαίνω τι ενοχλεί; Για αυτούς που ασχολούνται με mid range συσκευές είναι ενδιαφέρον να δουν τις εναλλακτικές τους.

Ακόμη παλαιότερα σφαζόσασταν για το ποια κάμερα είναι η καλύτερη και αυτό νομίζω το αλλάξαμε.

Ακόμη επειδή καταλαβαίνω ότι αναφέρεστε σε εμένα ουσιαστικά, αφού κυρίως εγώ έχω ανεβάσει δείγματα και ένα ακόμα δείγμα ο Κώστας, βλέπετε πουθενά να παραπληροφορώ; Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα. (πραγματικά)

Αλέξη, είναι πολλά κινητά που δεν έχουν manual mode και κάποιοι το ενεργοποίησαν με την customia που λεω και ανεβάσαν κανονικά δείγματα εδώ μέσα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το google port που μάλιστα σε πολλά κινητά παίζει χωρίς καν να ρουτάρεις (πχ lg g5, htc 10, htc 11, mi5s κλπ) να είναι απαγορευτικό. Απλή εγκατάσταση είναι για τα περισσότερα.

Επίσης τα πρώτα google camera ports δεν έχουν καν ρυθμισεις. Τώρα βγήηκαν μερυθμισεις όπου έχεις να αποφασίσεις ταχύτητα vs ποιότητα.

εγραψα αναλυτικα 4 λογους που λεμε οτι λεμε Αντρεα

δεν εχω διαθεση να το τραβηξω και να μπω σε αναλυσεις περι αναλυσεων

ειπαμε την αποψη μας για να αλλαξει μια κατασταση, οτι νομιζετε κανετε

Μάριε θα επιμείνω γιατί με την τοποθέτηση σου φωτογραφίζει εμένα (αφού μόνο εγώ έχω ανεβάσει με εξαίρεση μια και μοναδική του Κώστα) και είναι σαν να λες ότι παραπληροφορώ.

Για ποια αξιοκρατία/αξιοπιστία των παλαιότερων μιλας; Να υπενθυμίσω ότι κάποτε δεν γράφατε καν αν ήταν τραβηγμένες manual mode και αυτό το αλλάξαμε. Ο έμπειρος δεν θα παραπληφορηθεί από το exif γιατι το γράφω (google hdr+). Ο αρχάριος όμως παλαιότερα μια χαρά παραπλανούταν από ανεβασμένες manual που δεν γράφαν ότι ήταν manual ή από πειραγμένα ev αφού δεν κοίταζε/καταλάβαινε το exif

Ως εκ τούτου τώρα είναι που δεν παραπληροφορείτε ο κόσμος μετά από προσωπική μου παρέμβαση η οποία σε πολλούς δεν άρεσε (αναφέρομαι και σε αρκετό τρίτο κόσμο). ;)

Σόρρυ για το offtopic παιδιά αλλά δεν γινόταν να μην τοποθετηθώ. Θεωρώ ότι θα πρέπε να χαίρεστε όταν κάποιο μέλος βρίσκει εναλλακτικές για βελτίωση της φωτογραφίας ώστε να τις αξιοποιείτε και εσείς και όχι να ενοχλείστε. Αλλά μάλλον έχουν μείνει κατάλειπα από το "ποια κάμερα είναι η καλύτερη". Κρίμα. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Και κρίμα γιατί είμαι και Mod που ενεργά προσπάθησε στη βελτίωση της αξιοπιστίας του thread.

Σταματάω εδώ. Για περισσότερα στείλτε pm. Ας μην συνεχιστεί παρακαλώ.

Edited by Antretng

μια τελευταια παρατηρηση γιατι αναφερεσαι σε μενα.

1) δεν αναφερα ποτε οτι παραπληροφορεις, μαλλον το ελαβες διαφορετικα...

2) δεν εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου, παρολο που βλεπω οτι ενοχληθηκες μονο απο μενα.

στα υπολοιπα δεν θα κατσω να αναλυσω τι εγινε περσι πριν 2 μηνες κτλπ μην το κουραζουμε παλι. δεν υπαρχει λογος

ειπα και πριν οτι καναμε εισηγησεις για βελτιωση μιας καταστασης καντε οτι νομιζετε, αυτα και δεν σχολιαζω αλλο ξανα το εν λογω θεμα

Μάριε θα επιμείνω γιατί με την τοποθέτηση σου φωτογραφίζει εμένα (αφού μόνο εγώ έχω ανεβάσει με εξαίρεση μια και μοναδική του Κώστα) και είναι σαν να λες ότι παραπληροφορώ.

Για ποια αξιοκρατία/αξιοπιστία των παλαιότερων μιλας; Να υπενθυμίσω ότι κάποτε δεν γράφατε καν αν ήταν τραβηγμένες manual mode και αυτό το αλλάξαμε. Ο έμπειρος δεν θα παραπληφορηθεί από το exif γιατι το γράφω (google hdr+). Ο αρχάριος όμως παλαιότερα μια χαρά παραπλανούταν από ανεβασμένες manual που δεν γράφαν ότι ήταν manual ή από πειραγμένα ev αφού δεν κοίταζε/καταλάβαινε το exif

Ως εκ τούτου τώρα είναι που δεν παραπληροφορείτε ο κόσμος μετά από προσωπική μου παρέμβαση η οποία σε πολλούς δεν άρεσε (αναφέρομαι και σε αρκετό τρίτο κόσμο). ;)

Σόρρυ για το offtopic παιδιά αλλά δεν γινόταν να μην τοποθετηθώ. Θεωρώ ότι θα πρέπε να χαίρεστε όταν κάποιο μέλος βρίσκει εναλλακτικές για βελτίωση της φωτογραφίας ώστε να τις αξιοποιείτε και εσείς και όχι να ενοχλείστε. Αλλά μάλλον έχουν μείνει κατάλειπα από το "ποια κάμερα είναι η καλύτερη". Κρίμα. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Και κρίμα γιατί είμαι και Mod που ενεργά προσπάθησε στη βελτίωση της αξιοπιστίας του thread.

Νομίζω έχεις δίκιο. Μ αυτόν τον τίτλο στο νημα, δεν υπάρχει λόγος να μη ποσταρονται φωτογραφίες και από άλλες εφαρμογές.

Για αυτούς που ασχολούνται με mid range συσκευές είναι ενδιαφέρον να δουν τις εναλλακτικές τους.

ΤΡΟΜΕΡΑ σημαντικό κομμάτι!

iPhone 16 Pro - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

OnePlus 5 HDR on:

37460506732_37832ecb2c_z.jpg2017-10-04_02-30-55 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

OnePlus 5 hdr auto:

37443824336_c1c4b2a92b_z.jpg2017-10-01 09.52.09 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

1x:

37233751860_e6003f5e75_z.jpg2017-10-01 09.51.51 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

2x:

37460628202_6e962437c2_z.jpg2017-10-01 09.51.55 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

Συμφωνω με τις αποψεις σου.

Επισης ειμαι καθετα αντιθετος στην δημιουργια καινουριου νηματος για την google camera.

Μια custom camera ειναι οπως δεκαδες αλλες.

Αμα ειναι ετσι να φτιαξουμε κι ενα thread για την snapdragon camera, αλλο ενα για την bacon camera κι ουτω καθεξης.

Δεν χρειαζεται καινουριο thread

Edited by gtf4270

OnePlus 5 HDR on:

37460506732_37832ecb2c_z.jpg2017-10-04_02-30-55 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

OnePlus 5 hdr auto:

37443824336_c1c4b2a92b_z.jpg2017-10-01 09.52.09 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

1x:

37233751860_e6003f5e75_z.jpg2017-10-01 09.51.51 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

2x:

37460628202_6e962437c2_z.jpg2017-10-01 09.51.55 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

Ωραίος, καλη δουλειά βλέπω απο την 1+

Ευχαριστω Μάριε. Ως τωρα δεν μου λειπει τιποτα, και βλεπω οτι ο telephoto προσφερει πολυ ενδιαφερον στη διαδικασια της ληψης.

Λιγο πιο αξιοπιστο fake bokeh θα ηθελα μονο, και εξισου φωτεινο (ή εστω φωτεινοτερο) διαφραγμα απο f2.6...

Κωστα γενικα σε ομοιες ληψεις θα ελεγες πως λυνει το θεμα του overexposing και του μικρου dynamic range το hdr+?

Ευχαριστω Μάριε. Ως τωρα δεν μου λειπει τιποτα, και βλεπω οτι ο telephoto προσφερει πολυ ενδιαφερον στη διαδικασια της ληψης.

Λιγο πιο αξιοπιστο fake bokeh θα ηθελα μονο, και εξισου φωτεινο (ή εστω φωτεινοτερο) διαφραγμα απο f2.6...

Κωστα γενικα σε ομοιες ληψεις θα ελεγες πως λυνει το θεμα του overexposing και του μικρου dynamic range το hdr+?

Ναι...αλλα χανει σε φυσικοτητα και χρωματα.

Η συγκεκριμμενη εκδοση παντως...hdr+ / long exposure...αμα εξαλειφθουν καποια bugs και γινουν καποιες μικροβελτιωσεις θα κανει τρελλα πραγματα.

Ναι...αλλα χανει σε φυσικοτητα και χρωματα.

Η συγκεκριμμενη εκδοση παντως...hdr+ / long exposure...αμα εξαλειφθουν καποια bugs και γινουν καποιες μικροβελτιωσεις θα κανει τρελλα πραγματα.

Δυστυχώς εκεί όντως χάνει το hdr+. Απλά στις κάμερες που το δοκιμάζω η στοκ δεν έχουν ούτε φυσικότητα ούτε λεπτομέρια :lol:

Συμφωνώ για το long exposure hdr+. Προσωπικά θα το έλεγα longer exposure και όχι long αφού δεν πρέπει να έχει πολύ αργή έκθεση... τα καταφέρνω και με χεράτες. Νομίζω σε κάμερες με καλό ois (πχ lg g5) αξίζει να δοκιμαστεί ;)

Δυστυχώς εκεί όντως χάνει το hdr+. Απλά στις κάμερες που το δοκιμάζω η στοκ δεν έχουν ούτε φυσικότητα ούτε λεπτομέρια :lol:

Συμφωνώ για το long exposure hdr+. Προσωπικά θα το έλεγα longer exposure και όχι long αφού δεν πρέπει να έχει πολύ αργή έκθεση... τα καταφέρνω και με χεράτες. Νομίζω σε κάμερες με καλό ois (πχ lg g5) αξίζει να δοκιμαστεί ;)

οχι...η ταχυτητα μεταβαλλεται αναλογα με το φωτισμο.

Δοκιμασε να βγαλεις ενα σκοτεινο δωματιο...το κλειστρο θα μεινει ανοιχτο για 10-15 δευτερολεπτα.

οχι...η ταχυτητα μεταβαλλεται αναλογα με το φωτισμο.

Δοκιμασε να βγαλεις ενα σκοτεινο δωματιο...το κλειστρο θα μεινει ανοιχτο για 10-15 δευτερολεπτα.

Ε τότε μάλλον με "σωζει" το ότι το Le max 2 δεν επιτρέπει έκθεση μακρύτερη από 0,7 sec οπότε για αυτό καταφέρνω χεράτη λόγου του ois και επειδή το hdr+ κρατά ως βάση την πιο sharp απο τις πολλαπλές φωτογραφίες που τραβάει.

Edited by Antretng

mayday mayday. Ανακοινώθηκε Pixel 2 με f1.8 και OIS. GUESS WHAT, bitchez.

Το OnePlus 5 μου τρέμει στη γωνία. :P

μεγεθος αισθητηρα θελω και μεγεθος πιξελς...γιατι εκει παιζεται το παιχνιδι

Θα είναι κορυφή πάλι το pixel.

Μαζι με το νότε και το μήλο.

μεγεθος αισθητηρα θελω και μεγεθος πιξελς...γιατι εκει παιζεται το παιχνιδι
Συμφωνούμε, ένας εξαιρετικός φακός, π.χ Zeiss του Nokia 8 ή το πιο εξελιγμένο OIS, π.χ. Kodak Ektra για τους ψαγμένους, μόνα τους, χωρίς καλό αισθητήρα δεν φέρνουν την άνοιξη ;)

Το Pixel πολύ επεξεργασία/όξυνση όμως δεν έχει; Τα Nexus 5X ήταν πιο ισορροπημένα... Και το HTC U11 ακόμη πιο φυσικό. ;)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Συμφωνούμε, ένας εξαιρετικός φακός, π.χ Zeiss του Nokia 8 ή το πιο εξελιγμένο OIS, π.χ. Kodak Ektra για τους ψαγμένους, μόνα τους, χωρίς καλό αισθητήρα δεν φέρνουν την άνοιξη ;)

Το Pixel πολύ επεξεργασία/όξυνση όμως δεν έχει; Τα Nexus 5X ήταν πιο ισορροπημένα... Και το HTC U11 ακόμη πιο φυσικό. ;)

Απο ενα σημείο και μετά στο software παίζει ρόλο και το γούστο.

Ακομα η apple έκανε στροφή σε πιο τσιμπημενα χρώματα φέτος δείγμα του τι προτιμαει ο κόσμος.

Διαλέγεις και παίρνεις επιλογές υπάρχουν για όλους (σχεδόν)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...