mcde Δημ. April 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2005 Θα σου έλεγα πάντως να κάνεις το rip με το dvddecrypter, ώστε να μην ταλαιπωρείς το dvd drive. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. April 3, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 3, 2005 Θα σου έλεγα πάντως να κάνεις το rip με το dvddecrypter, ώστε να μην ταλαιπωρείς το dvd drive. Ευχαριστώ mcde ξέρω και το έχω το decrypter αλλά μου αρέσει το όλα σε ένα του shrink τώρα οσον αφορά το dvdrom :O θέλει αλλαγή σίγουρα αλλά χαλάλι του . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgekap1 Δημ. April 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 4, 2005 παιδια να ρωτησω τωρα κατι? .....ενας φιλος ποιο πανω προετρεψε τον φιλο που εχει το προβλημα να θεσει εκτος το page file εφοσον εχει 512 μνημη! ειναι σωστο αυτο?? δεν θα δημιουργισει κανενα προβλημα??...εγω εχω το 1G page file στο d και στο c τα windows! 512 mb μνημη και το εχω ενεργο! Παράθεση ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ!! :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. April 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 5, 2005 Δες αυτό το topic: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=51431 το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. April 21, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2005 Και η οδυσσεια συνεχίζεται τώρα πλέον κάνει 3 με 4 ώρες να αντιγράψει μια ταινία το PC με το dvdshrink και μετά μου λέτε είναι φυσιολογικό. :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PMNEDM Δημ. April 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2005 Κι εμενα παντως φιλε μου ,με επεξεργαστη P4 στα 2.2 GHz,512 μνημη και 768Mb εικονικη μνημη, παντα γυρω στο διωρο εκανε το Shrink ( to 3.2,με deep analysis & sharp ) Με προβληματισες παντως...θα το ψαξω περαιτερω! Just an idea:Υπαρχει περιπτωση να εχεις αλλαξει στα preferences μια επιλογη που λεει:File I/O Settings-> Enable overlapped I/O -this may increase ripping performance; Ξερω οτι ειπες οτι δεν εχεις αλλλαξει κατι ,αλλα ποτε δεν ξερεις! :D Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. April 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2005 Και η οδυσσεια συνεχίζεται τώρα πλέον κάνει 3 με 4 ώρες να αντιγράψει μια ταινία το PC με το dvdshrink και μετά μου λέτε είναι φυσιολογικό. :(Πάντως δεν κατάλαβα αν δοκίμασες να κάνεις αυτό που σου είπα (rip με το dvddecrypter και encode με το dvdshrink) για να δεις αν συμβαίνουν τα ίδια. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. April 21, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2005 Κι εμενα παντως φιλε μου ,με επεξεργαστη P4 στα 2.2 GHz,512 μνημη και 768Mb εικονικη μνημη, παντα γυρω στο διωρο εκανε το Shrink ( to 3.2,με deep analysis & sharp ) Με προβληματισες παντως...θα το ψαξω περαιτερω! Just an idea:Υπαρχει περιπτωση να εχεις αλλαξει στα preferences μια επιλογη που λεει:File I/O Settings-> Enable overlapped I/O -this may increase ripping performance; Ξερω οτι ειπες οτι δεν εχεις αλλλαξει κατι ,αλλα ποτε δεν ξερεις! :D Οχι δεν το έχω τσεκαρισμένο :p ξέρεις τι με σκάει ότι είναι τρελό εκεί που έκανα αντίγραφα ασφαλείας σε 1 ωρίτσα τώρα να χτυπάει 3 με 4 ώρες :blink: το πρόβλημα ίσως δεν το εξήγησα ποτέ καλά η CPU σίγουρα θα είναι σε υψηλά επίπεδα αλλά ποτέ δεν χτύπαγε κόκκινα μόνιμα και δεύτερον το dvdshrink όταν κάνει τη δουλειά χρησιμοποιούσε 100 με 150 mb περίπου μνήμη,τώρα με 30mb :confused: πράγμα μη φυσιολογικό για μένα,εδώ απο 256 μνήμη πήγαμε στα 512mb για αυτή τη δουλειά. :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. April 21, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2005 Πάντως δεν κατάλαβα αν δοκίμασες να κάνεις αυτό που σου είπα (rip με το dvddecrypter και encode με το dvdshrink) για να δεις αν συμβαίνουν τα ίδια. Οχι φίλε μου mcde δεν το δοκίμασα καθόλου γιατί όπως είπα αυτο που ζητάω είναι το όλα σε ένα και η μικρή διάρκεια και αν θυμάμαι καλά το dvd decrypter θέλει κανα 20-40 λεπτο για την πάρτη του πρώτα, μετά να συμπιεστεί η ταινία + nero το βλέπω για 5ωρο μετά :w00t:,πάντως το σβ/κο που θα έχω χρόνο θα κάνω μια δοκιμή έτσι για να λυθεί η απορία και μετά ξαναεγκατάσταση τα windows απο την αρχή. :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. April 21, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2005 xm.. Άνοιξε device manager και πήγαινε ide ata/atapi controlers, και κάνε properties sto primary kai sto secondary ide channel. Στη καρτέλα advanced settings, transfer mode έχει DMA if available? Aν ναι, έχει καλώς, δεν είναι αυτο που νόμιζα. Αν είναι PIO τότε πέστο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. April 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2005 Σωστή παρατήρηση και νόμιζα ότι όλο και κάποιος θα το έχει γράψει αυτό, αλλά βλέπω τώρα ότι δεν υπάρχει κάπου στο topic. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. April 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2005 Αν θυμάμαι καλά ,και εφόσον έχει XP o Ahill, τα Windows το βάζουν by default σε DMA mode if available... Μόνο άμα το αλλάξεις(που δεν έχει νόημα αφού ρίχνει αισθητά τις επιδόσεις) μπαίνει σε PIO mode. :rolleyes: Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. April 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2005 Allazei kai mono tou an ginei kapoio failure 4-5 fores, se PIO. Mou xei tyxei se sklhro... Den xanei tpt na to koitaksei ;p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. April 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2005 Μπορεί να είναι και σε Multi-word DMA mode που είναι ένα βήμα πριν το PIO mode και έχει παρόμοιες άθλιες επιδόσεις. Tα έχω γράψει και εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=831177#post831177 Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. April 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2005 Λοιπόν πήγα είδα και σας μεταφέρω οτι ο primary στο advance settings λέει στο Device 0 -transfer mode /DMA if available -current transfer mode/Ultra DMA Mode 5. Τώρα απο κάτω ακριβώς έχει το device 1- Που εδώ το transfer mode είναι PIO only και το current transfer mode/PIO mode. :confused: Τι λέτε παιδιά θα ζήση? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. April 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2005 Λοιπόν πήγα είδα και σας μεταφέρω οτι ο primary στο advance settings λέει στο Device 0 -transfer mode /DMA if available -current transfer mode/Ultra DMA Mode 5. Τώρα απο κάτω ακριβώς έχει το device 1- Που εδώ το transfer mode είναι PIO only και το current transfer mode/PIO mode. :confused: Τι λέτε παιδιά θα ζήση? Μπορείς να το αλλάξεις και να βάλεις DMA εκεί που σου γράφει PIO mode? Ο secondary τι έχει; Βασικά θα πρέπει να υποστηρίζει και η συσκευή το DMA αλλιώς όσο και να προσπαθείς... Τo dvd σε ποιόν controller το έχεις συνδέσει; :rolleyes: Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. April 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2005 Μπορείς να το αλλάξεις και να βάλεις DMA εκεί που σου γράφει PIO mode? Ο secondary τι έχει; Βασικά θα πρέπει να υποστηρίζει και η συσκευή το DMA αλλιώς όσο και να προσπαθείς... Τo dvd σε ποιόν controller το έχεις συνδέσει; :rolleyes: Το έβαλα να λέει DMA στο transfer mode αλλά στο current transfer παραμένει PIO mode,ο secondary είναι DMA και στα δύο τώρα που είναι συνδεδεμένο το DVD ζήσε μάη μου :O πάντως δεν πρέπει να φταίει αυτό μιάς και το πρόβλημα το έχω τώρα ενώ το dvd το έχω κανά 2 χρόνια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. April 22, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2005 Eπειδή βαριέμαι να εξηγώ γιατί μπορεί απο DMA να γύρίσει σε PIO και αυτόματα να πέσει η απόδοση, δίνω το παρακάτω url, που τα εξηγεί όλα αυτά. Αναφέρει επίσης και τον τρόπο για να το διορθώσεις, γιατί είναι πρόβλημα. Το DVD αποκλείεται να μην υποστηρίζει DMA. Οπότε παίρνεις το URL διαβάζεις, το αλλάζεις σε DMA και μας λες αν έφτιαξε τπτ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. April 22, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2005 Eπειδή βαριέμαι να εξηγώ γιατί μπορεί απο DMA να γύρίσει σε PIO και αυτόματα να πέσει η απόδοση, δίνω το παρακάτω url, που τα εξηγεί όλα αυτά. Αναφέρει επίσης και τον τρόπο για να το διορθώσεις, γιατί είναι πρόβλημα. Το DVD αποκλείεται να μην υποστηρίζει DMA. Οπότε παίρνεις το URL διαβάζεις, το αλλάζεις σε DMA και μας λες αν έφτιαξε τπτ... Λοιπόν φίλε Bayern7 είσαι Θεός :p αυτό ήτανε τώρα το dvdshrink δουλέυει όπως και πρίν η ανάλυση πάει με 200 frames/s απο εκεί που σερνότανε στα 40 με το ζόρι (τώρα το kernel είναι ανύπαρκτο) ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :lol: καλό θα ήταν σε όσους χτυπάει δύωρο να τσεκάρουν τους σκληρούς τους εαν είναι DMA ή PIO αν έχουν πουθενά PIO ακολουθήστε το λινκ που παρέθεσε ο Bayern7 . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξανά στους γνώριμους χρόνους. :up: :yahoo: :tease: ΥΓ.Το encoding με 6200 kb/s rate :D μιλάμε για ταινία 7.3 gb και θα είναι έτοιμη σε καμιά ωρίτσα :w00t: ΥΓ2.Ξέχασα να πώ οτι στο encoding δεν χτυπάει κόκκινα η CPU :p ΥΓ3.Τελείωσε σε 1,11 λεπτά με ταχύτητα εγγραφής 2Χ ;) δλδ σε 4Χ 1 ώρα σίγουρα,λοιπόν τι λέτε τώρα ?ακόμα θεωρείτε φυσιολογικό το 2ωρο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FuriouS Δημ. April 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2005 Παιδιά, έχω ενα πρόβλημα και εγω με cpu 100%. Έχω έναν P4 1.5Ghz, 448Mb RAM (:p) και του έχω βάλει ένα σκληρό 120Gb o οποίος είναι γεμάτος ταινίες και μεγάλα αρχεία..Μόλις ανοίγω το φάκελο με τις ταινίες και τα βίντεο το explorer.exe χτυπάει 100% και σέρνεται...Δεν ξεκολλάει αν δεν το κάνω end το task και να το ξανανοίξω...:O Τι μπορεί να φταίει εκτός του ότι θέλει πέταμα το pc?Μήπως το pc είναι παλιό δεν υποστηρίζει μεγάλους δίσκους?Η μητρική ισως? Και εξωτερικό σκληρό 80αρη που έβαλα πάλι τα παίζει..Με τον 20αρη που είχα πρίν πήγαινε μια χαρά.:( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. April 24, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2005 Λοιπόν φίλε Bayern7 είσαι Θεός :p αυτό ήτανε τώρα το dvdshrink δουλέυει όπως και πρίν η ανάλυση πάει με 200 frames/s απο εκεί που σερνότανε στα 40 με το ζόρι (τώρα το kernel είναι ανύπαρκτο) ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :lol: καλό θα ήταν σε όσους χτυπάει δύωρο να τσεκάρουν τους σκληρούς τους εαν είναι DMA ή PIO αν έχουν πουθενά PIO ακολουθήστε το λινκ που παρέθεσε ο Bayern7 .Πάντως στο link που είχα δώσει στο προηγούμενο post, εξηγούσα πως μπορείς να ξεφορτωθείς το PIO mode, με uninstall του αντίστοιχου controller, μάλλον δεν το είδες. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. April 24, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 24, 2005 Πάντως στο link που είχα δώσει στο προηγούμενο post, εξηγούσα πως μπορείς να ξεφορτωθείς το PIO mode, με uninstall του αντίστοιχου controller, μάλλον δεν το είδες. Το είχα δεί αλλά επειδή αναφερόσουνα σε dvd/cd δεν ήξερα αν κάτι τέτοιο ισχύει και στον σκληρό δίσκο. Ευχαριστώ για όλα :) . Btw Χτές ταινία 7,6gb σε 65.7 compression μου πήρε 54 λεπτά :D (χωρίς sharp βέβαια αλλά στο 39% encoding χρειάστηκε να ξανα αρχίσω το encoding) δλδ κάπου στο 50λεπτο παίρνει τώρα. Αν χρησιμοποιήσω sharp τότε κάνει απο 100 λεπτά εως 2 ώρες σε ταινία με ίδιες επιλογές. Και για του λόγου το αληθές δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RaZoR333 Δημ. May 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2005 H καλυτερη λυση για να κανεις, οσο πιο γρηγορα ενα dvd back up, ειναι να κανεις με το dvd decrypter την ταινια σε iso, να το φορτωσεις σαν image με το dvd shrink και να κανεις παλι iso. Με εναν athlonXP2400+@2400MHz μου κανει 1λεπτο αναλυση στην αρχη, αφου κοψω τι χρειαζετε, αλλα 6λεπτα και το enconding (αν χρειαζετε) ειναι 20-30 λεπτα το πολυ. Αν κανεις απευθειας απο το DVD η ωρα αυξανετε αρκετα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Crypton-R- Δημ. May 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 Exw kai egw to idio problima edw kai merikes meres, enw ta pairnousa se ena 20lepto kai mporousa na kanw oti allo thelw sto PC, twra, ta pernaei se 45-60lepta kai skulokolaei. Ti na kanw? Παράθεση Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595 Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114 Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. May 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 6, 2005 Διάβασε το topic... ειδικά από εδώ και πέρα: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=859700#post859700 Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts