Jump to content

Ποια είναι τα καλύτερα ακουστικά-«ψείρες»;


saroy1982
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα Shure, από άποψη ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ, είναι πολύ καλύτερα από τα V-moda, δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης.

Το θέμα όμως (τουλάχιστον για εμένα) δεν είναι ΠΟΤΕ αυτό, το θέμα είναι

- το ζεύγος που θα πάρεις να έχει τον καλύτερο δυνατό λόγο απόδοση/τιμή

- να μπορείς με βάση τη μουσική που ακούς (αναφέρομαι κυρίως στο βαθμό συμπίεσης των track που θα έχεις στο mp3 σου και δευτερευόντως στο είδος της μουσικής που προτιμάς) να απολαύσεις ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ αυτήν την καλύτερη ηχητική απόδοση.

 

Θέλω να σου πω δηλαδή, ότι κατ' εμέ το σωστό κριτήριο δεν είναι

- θέλω ότι καλύτερο υπάρχει

αλλά

- θέλω το καλύτερο ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

 

Αν δεν θα σε πειράξει και πολύ να δώσεις 350 euro για ένα ζεύγος και μετά από κάποιους μήνες ΙΣΩΣ (είτε λόγω της χρήσης που θα τους κάνεις είτε επειδή δεν θα μείνεις ικανοποιημένη απο την ηχητική "υπογραφή" τους) να χρειαστεί να ξανά αγοράσεις κάτι άλλο, τότε μην το σκέφτεσαι πολύ, πάρε τα Shure (απλά έχε στο νου σου ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσεις τελικά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να καταλάβεις τη διαφορά από τα V-moda, ιδιαίτερα αν όπως φαντάζομαι δεν έχεις και πολύ "εκπαιδευμένο αυτί").

 

Πάντως υπάρχουν κι άλλα ζευγάρια που αποδίδουν εξίσου εξαιρετικά (αν όχι και καλύτερα) με τα Shure και μάλιστα σε χαμηλότερες τιμές.

Αν αρχίσουμε όμως να σου τα παρουσιάζουμε εδώ όλα, δεν θα τελειώσουμε ποτέ και εσένα θα σε μπερδέψουμε περισσότερο τελικά ...

 

Παρ' ότι η τελική επιλογή είναι σίγουρα δική σου και δεν είμαι σε θέση να ξέρω ΑΚΡΙΒΩΣ με βάση ποια κριτήρια αποφασίζεις, εγώ για πρώτο καλό ζευγάρι ακουστικών δεν θα επέλεγα κάτι τόσο ακριβό, θα δοκίμαζα κάτι λιγότερο ακριβό κι αν δεν έμενα ικανοποιημένος, έχοντας πλέον προσωπική άποψη-εμπειρία για τα σημεία που θα ήθελα καλύτερη απόδοση, θα έψαχνα αυτό το καλύτερο προς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ κατεύθυνση με βάση τη δική μου πλέον άποψη και όχι την άποψη άλλων.

 

Αυτά στα λέω γιατί πρέπει να ξέρεις ότι η μουσική ακρόαση (άρα και ο εξοπλισμός που την εξυπηρετεί) είναι μια ΚΑΘΑΡΑ προσωπική υπόθεση.

Αλλιώς αντιλαμβάνομαι, βιώνω, εκτιμώ και ευχαριστιέμαι εγώ την μουσική και αλλιώς θα την αντιληφθείς εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος.

Είναι λάθος να οδηγηθείς στην αγορά ενός ακριβού ζεύγους ακουστικών με βάση τα κριτήρια καλύτερης απόδοσης κάποιου άλλου ακροατή.

Ιδιαίτερα δε σε αυτή την κατηγορία τιμών όπου χαρακτηριστικά που για μένα μπορεί να αποτελούν βασική προϋπόθεση όπως π.χ. η αναλυτικότητα, για σένα και για τη μουσική που ακούς μπορεί να είναι βαρετά μειονεκτήματα.

 

Για να στο πω με ένα αστείο παράδειγμα, σε αυτές τις κατηγορίες τιμών, είναι σαν να διαλέξω εγώ για σένα τι εσώρουχα θα φορέσεις :lol: ...

 

Καλύτερα λοιπόν να "ξεκινήσεις" με κάτι σχετικά φθηνότερο, να διαμορφώσεις δική σου άποψη και αν χρειαστεί σε βάθος χρόνου να αναζητήσεις κάτι "καλύτερο", να οδηγηθείς στην τελική σου απόφαση με βάση τη δική σου ΠΛΕΟΝ εμπειρία.

 

Για όλα τα ζευγάρια που σε ενδιαφέρουν υπάρχουν στο δίκτυο εκτενέστατες δοκιμές

just google ----> "V-moda vibes review" π.χ. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Shure SE530 δαγκωτο τοτε.

Τα +- των shure ειναι οτι τα κανουν ολα καλυτερα απο τα vmoda...

Απλα τα 530 δεν συγκρινονται.

Αφου σαρεσει και η εμφανιση, τα shure εχουν χρυσο χρωμα, πιανονται πισω απο το αυτι και ειναι... shure.

ΑΛΛΑ ειναι πανακριβα!

 

EDIΤ: dbekia+1

Letv x800 + Neutron + Westone W30:music:
Link to comment
Share on other sites

Κάτι ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ που δεν μας έχεις διευκρινίσει ακόμη, με τι συσκευή σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις ;

 

Στο λέω γιατί ΚΑΙ ΑΥΤΟ παίζει βασικό ρόλο για το ΤΙ και ΠΩΣ τελικά θα ακούς !!!

 

π.χ. τα Shure έχουν εσωτερική αντίσταση 36 Ω (προς το "μεγαλούτσικη" π.χ. για κοινά κινητά τηλέφωνα & nano mp3 players ώστε να αποδώσουν σωστά τις δυνατότητές τους), ενώ τα V-moda έχουν εσωτερική αντίσταση 16 Ω ...

 

Όπως ίσως αρχίζεις να καταλαβαίνεις η όλη υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους, το ότι θα πάρεις ένα πολύ καλό και ακριβό ζευγάρι δεν σημαίνει ότι θα απολαμβάνεις ΠΑΝΤΑ και την αντίστοιχη ποιότητα στις μουσικές σου ακροάσεις ... !!!

Σε καμία περίπτωση δεν θα μείνεις δυσαρεστημένη, απλά ίσως να μην μπορέσεις να "πάρεις" αυτό το "κάτι" ιδιαίτερο-εξαιρετικό που μπορεί να σου προσφέρει ένα ζευγάρι με τέτοια τιμή.

Link to comment
Share on other sites

βασικα dbekia δεν θα ειναι το πρωτο ακριβι ζευγαρι που θα παρω, εχω πανω απο 5 χρονια που αγοραζω καλα ακουστικα γιατι τα εχω συνεχεια στα αυτακια μου και δεν θελω να μου χαλασουν,αυτος ειναι και ο πιο βασικος λογος που περνω καλα ακουστικα.

μουσικη ακουω κατα βαση ηλεκτρονικη δηλαδη,απο house minimal μεχρι hard techno.αλλα ακουω και μπαλαντες και raggaeton :P εχω ποικιλια αλλα τα ακουστικα που θελω να παρω θελω τουλαχιστον να σκιζουν στην ηλεκτρονικη μουσικη, οτι καλυτερο μπορω να εχω αυτη την στιγμη δηλαδη.

θα τα συνδεω ειτε με το nokia 5800 ειτε με το nokia n97 που εχω, κατα βαση τουλαχιστον σε αυτα.γιαυτο και ηθελα ακουστικα σε ασπρο ή με καποιο ιδιαιτερο σχεδιασμο, να ταιριαζει με το n97 μου.

επειδη ξερω οτι το πιο ακριβο δεν ειναι παντα το καλυτερο( τουλαχιστον σε ηλεκτρονικες συσκευες,στα ρουχα δεν ισχυει:P) γιαυτο σας ρωταω να βρουμε κατι που να με καλυπτει οσο το δυνατον περισσοτερο αλλιως θα επερνα αυτο που εβλεπα οτι ειναι πιο ακριβο και τελειωσε το παραμυθι.:P

 

 

Godfavor777 εχουν χρυσο χρωμα τα shure?μαυρα δεν ειναι?εγω για τα vmoda ελεγα οτι μαρεσουν εμφανισιακα.δεν πρεπει να πιανονται πισω απο το αυτι απο οτι βλεπω στην φωτο αν οντως ισχυει αυτο απορριπτονται.ισχυει?

χαχα ωραιο το ποστ σου dbekia και ετσι για την ιστορια δεν εχω προβλημα να μου παρει καποιος που εχει πιθανοτητες να τα δει εσωρουχα.:P

Link to comment
Share on other sites

Επισης νομιζω αποκλειουμε και τα Sennheiser ΙE8 γιατι αν εχω καταλαβει καλα απο την φωτο φαινοντε να πιανουν ολο το αυτι το οποιο το εχω δοκιμασει και δεν με βολευει καθολου.

 

 

και τα Shure 530 φοριουνται γυρω απο το αυτι,αρα θα πρεπει να τα απορριψεις κι αυτα :O

 

http://lib.store.yahoo.net/lib/yhst-94024159501758/1se530.jpg

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.
Link to comment
Share on other sites

oχι ρε γαμ...ο!μηπως αυτα που φοριουντε γυρω απο το αυτι ειναι καλυτερης τεχνολογιας ή δεν παιζει ρολο και ειναι απλα για το πως βολευει τον καθενα?
Link to comment
Share on other sites

oχι ρε γαμ...ο!μηπως αυτα που φοριουντε γυρω απο το αυτι ειναι καλυτερης τεχνολογιας ή δεν παιζει ρολο και ειναι απλα για το πως βολευει τον καθενα?

 

Είναι απλά θέμα σχεδιασμού και όπως βολεύει τον καθένα.:)

 

Επίσης, δώσε μεγάλη προσοχή σε αυτό που ειπώθηκε, σχετικά με την εσωτερική αντίσταση.

Την έχω πατήσει.

Όχι πάνω από 16Ω.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Είναι απλά θέμα σχεδιασμού και όπως βολεύει τον καθένα.:)

 

Επίσης, δώσε μεγάλη προσοχή σε αυτό που ειπώθηκε, σχετικά με την εσωτερική αντίσταση.

Την έχω πατήσει.

Όχι πάνω από 16Ω.

 

 

Τα δικα μου που ειναι 30 ohm 107db ακουγονται πολυ δυνατα 50% της εντασης σε iphone (ειναι σαν να βαζω τερμα τα ακουστικα της apple). Τα phonak audeo PFE που εχουν σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα (107db 32 ohm) χρειαζεται να αυξησω την ενταση στο 70-75% για να ακριβως το ιδιο αποτελεσμα. Οποτε δεν πολυπιστευω τα χαρακτηριστικα γιατι εξαλλου υπαρχει προβλημα με την αποδοση οπως ειχα πει πχ(τα watt στα ηχεια).

 

oχι ρε γαμ...ο!μηπως αυτα που φοριουντε γυρω απο το αυτι ειναι καλυτερης τεχνολογιας ή δεν παιζει ρολο και ειναι απλα για το πως βολευει τον καθενα?

 

Γενικα ειναι καλυτερα πισω απο το αυτι γιατι περιοριζονται τα προβληματα που υπαρχουν με τα καλωδια (οταν περπατας) και ειναι λιγο πιο βολικα.

Letv x800 + Neutron + Westone W30:music:
Link to comment
Share on other sites

... δεν πολυπιστευω τα χαρακτηριστικα γιατι εξαλλου υπαρχει προβλημα με την αποδοση οπως ειχα πει πχ(τα watt στα ηχεια)...

 

Όσο τουλάχιστον με αφορά, τα χαρακτηριστικά ενός ζεύγους ακουστικών που επηρεάζουν άμεσα την ένταση την οποία αυτά αποδίδουν, δηλαδή την εσωτερική τους αντίσταση (Ω) και την ευαισθησία (dB), ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Αν δεν τα πιστέψω, δεν έχω κανένα κριτήριο για να εκτιμήσω ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ τους ιδιότητες τις οποίες πολύ δύσκολα οι εταιρίες μπορούν να "μαγειρέψουν".

Αντίθετα, αυτό που πάντα κοιτώ με μεγάλη επιφύλαξη είναι τη συχνοτική απόκριση που ανακοινώνουν οι εταιρίες.

Τα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ χαρακτηριστικά όμως δεν έχω λόγο να τα αμφισβητώ και αυτό γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ αυτά διαψεύσθηκαν απο την διαισθητική μου εμπειρία-"συμβιώση" με κάποιο ζευγάρι ακουστικών.

 

Εξάλλου τα "watt" που λές στα ηχεία, ουδέποτε είχαν σχέση με την ένταση μου μπορεί να αποδόσει κάποιο ηχείο ή τα ακουστικά του χαρακτηριστικά.

Είναι απλά μια ένδειξη της ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ισχύος που ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ένα ηχείο όπως θα κατανάλωνε π.χ. και ένα ψυγείο, δεν έχουν καμία σχέση με τα ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΑ επίπεδα ακουστικής ισχύος η το SPL ενός ηχείου !!!

 

oχι ρε γαμ...ο!μηπως αυτα που φοριουντε γυρω απο το αυτι ειναι καλυτερης τεχνολογιας ή δεν παιζει ρολο και ειναι απλα για το πως βολευει τον καθενα?

Δεν είναι θέμα "καλύτερης η χειρότερης τεχνολογίας", και αν δεν τα δοκιμάσεις η ίδια μην πιστέψεις κανενός την γνώμη για το ότι "είναι γενικά πιο βολικά γιατί ...", ΕΣΕΝΑ μπορεί να μην σε βολέψουν καθόλου και να τα μισήσεις.

Για να επανέλθω στο "αγαπημένο" μου/σου παράδειγμα με τα εσώρουχα :lol: :p είναι σαν να σου πω "καλύτερα να φοράς string παρά tanga, low boot cut, ή κανονικό σλιπάκι γιατί είναι πιο άνετα τα string" :devil:

Όσο κι αν μου αρέσουν ή με "βολεύουν" :food: :devil: εμένα ... αλληνής ο πισινός θα τα φορέσει :!:

Link to comment
Share on other sites

Μετά την αγορά των Shure E530PTH που ειλικρινά απογείωσε το CowonS9 Mp3 player σειρά είχε η αγορά ενός ενισχυτή ακουστικών που να μπορεί να δώσει αυτο που δεν μπορούν να δώσουν οι ενσωματομένοι ενισχυτές των players.

 

Μετά απο αρκετο ψαξιμο και δεδομένου οτι δεν θα ήθελα να πληρώσω 200Ε ακόμα για εναν τέτοιον φορητό ενισχυτή είπα να δοκιμάσω ενα FiiO Ε5 μιας και είχα διαβάσει τα καλλιτερα ... Κατα αρχας για όποιον ενδιαφέρεται η καλλιτερη πηγη αγοράς του είναι απο Ιρλανδια http://www.lambayrules.ie εξυπηρετικότατοι και ταχύτατοι την Πέμπτη το Παραγγειλα σήμερα Δευτέρα ήρθε απλο ταχυδρομείο. Κόστος 18.9Euro.

 

H πρώτη δοκιμή μου δίνει την αίσθηση ενός πολύ καλου καθαρου ενισχυτή ακουστικών με δύναμη και πολύ καλή απόδοση μπασα πρίμα. Το μεγεθος του είναι όσο ένα mini κουτι σπίρτα με ενσωματομένη μπαταρία λιθίου που επεναφορτίζεται μέσω USB. Οι ρυθμίσεις που παρέχονται είναι στάθμη ήχου και κατι σαν x-bass. Έβαλα πολλά είδη μουσικής και δοκίμασα διαφορα ακουστικά αυτο που μου εκανε εντύπωση είναι οτι η καθαρότητα όλων των συχνοτήτων και ειδικά σε κομμάτια Jazz και Ροκ που εκει τα δίνει όλα... Όσο τον δοκιμάζω βέβαια τόσο τοσο στο S9 όσο και στο Ν86 και Ν95 μονο θετικά μπορώ να πώ μαλιστα αφαιρόντας τον απο επανω απο το Ν86 στα ακουστικά ΝΟΚΙΑ που το εβαλα επαθα πλακα απο την διαφορά ήχου που είχα με και χωρίς τον ενισχυτή. Θεωρώ την αγορά ενός τέτοιου gaget (και μάλιστα τόσο φτηνού) επιβεβλημένη τόσο απο τους audiophiles οσο και απο τους εκείνους που θέλουν κατι παραπάνω απο ενα φορητό ηχητικό mp3 player. Θα ετοιμάσω ενα κανονικο review (απλα δεν ξέρω το myphone.gr εαν έχει χώρο καπου να το ανεβάσω θέλω λίγη βοήθεια σε αυτό το θέμα)

 

Θα κάνω και άλλες δοκιμές και θα επιχειρήσω και μετρήσεις μιας και διαθέτω και τ ακατάληλα όργανα. Μάλλον θα βάλω σε λειτουργία και το AudioPrecission οργανο που διαθέτουμε για αυτές τις περιπτώσεις

 

Σε πρώτη φάση παραθέτω το παρακάτω link που είναι ενα πολύ αξιόλογο review

http://www.head-fi.org/forums/f105/pictorial-impression-fiio-e5-sample-vs-final-product-382627/

N95
Link to comment
Share on other sites

oχι ρε γαμ...ο!μηπως αυτα που φοριουντε γυρω απο το αυτι ειναι καλυτερης τεχνολογιας ή δεν παιζει ρολο και ειναι απλα για το πως βολευει τον καθενα?

 

Καλυτερης τεχνολογιας δε θα τα χαρκτηριζα.Ειναι απλως ενας εναλλακτικος τροπος φορεματος με τον οποιο κρεμεται λιγοτερο καλωδιο,περιοριζονται οι μικροφωνισμοι,ενω ειναι και σχετικα πιο σταθερα.Στα πλην του το οτι φοριουνται μαλλον πιο δυσκολα αλλα ολα ειναι θεμα συνηθειας.Εγω πλεον δεν εχω προβλημα με τα UE μου.

 

Aλλα μιας και εισαι κοπελα,και χωρις διαθεση να σε πατροναρω,μπορεις να εξετασεις και αυτα

 

http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=5596

 

Μετά την αγορά των Shure E530PTH που ειλικρινά απογείωσε το CowonS9 Mp3 player σειρά είχε η αγορά ενός ενισχυτή ακουστικών που να μπορεί να δώσει αυτο που δεν μπορούν να δώσουν οι ενσωματομένοι ενισχυτές των players.

 

Μετά απο αρκετο ψαξιμο και δεδομένου οτι δεν θα ήθελα να πληρώσω 200Ε ακόμα για εναν τέτοιον φορητό ενισχυτή είπα να δοκιμάσω ενα FiiO Ε5 μιας και είχα διαβάσει τα καλλιτερα ... Κατα αρχας για όποιον ενδιαφέρεται η καλλιτερη πηγη αγοράς του είναι απο Ιρλανδια http://www.lambayrules.ie εξυπηρετικότατοι και ταχύτατοι την Πέμπτη το Παραγγειλα σήμερα Δευτέρα ήρθε απλο ταχυδρομείο. Κόστος 18.9Euro.

 

H πρώτη δοκιμή μου δίνει την αίσθηση ενός πολύ καλου καθαρου ενισχυτή ακουστικών με δύναμη και πολύ καλή απόδοση μπασα πρίμα. Το μεγεθος του είναι όσο ένα mini κουτι σπίρτα με ενσωματομένη μπαταρία λιθίου που επεναφορτίζεται μέσω USB. Οι ρυθμίσεις που παρέχονται είναι στάθμη ήχου και κατι σαν x-bass. Έβαλα πολλά είδη μουσικής και δοκίμασα διαφορα ακουστικά αυτο που μου εκανε εντύπωση είναι οτι η καθαρότητα όλων των συχνοτήτων και ειδικά σε κομμάτια Jazz και Ροκ που εκει τα δίνει όλα... Όσο τον δοκιμάζω βέβαια τόσο τοσο στο S9 όσο και στο Ν86 και Ν95 μονο θετικά μπορώ να πώ μαλιστα αφαιρόντας τον απο επανω απο το Ν86 στα ακουστικά ΝΟΚΙΑ που το εβαλα επαθα πλακα απο την διαφορά ήχου που είχα με και χωρίς τον ενισχυτή. Θεωρώ την αγορά ενός τέτοιου gaget (και μάλιστα τόσο φτηνού) επιβεβλημένη τόσο απο τους audiophiles οσο και απο τους εκείνους που θέλουν κατι παραπάνω απο ενα φορητό ηχητικό mp3 player. Θα ετοιμάσω ενα κανονικο review (απλα δεν ξέρω το myphone.gr εαν έχει χώρο καπου να το ανεβάσω θέλω λίγη βοήθεια σε αυτό το θέμα)

 

Θα κάνω και άλλες δοκιμές και θα επιχειρήσω και μετρήσεις μιας και διαθέτω και τ ακατάληλα όργανα. Μάλλον θα βάλω σε λειτουργία και το AudioPrecission οργανο που διαθέτουμε για αυτές τις περιπτώσεις

 

Σε πρώτη φάση παραθέτω το παρακάτω link που είναι ενα πολύ αξιόλογο review

http://www.head-fi.org/forums/f105/pictorial-impression-fiio-e5-sample-vs-final-product-382627/

 

Πολυ καλη αγορα σου,το σκεφτομαι κι εγω για ενα απο αυτα τα μικρα της FiiO.Αν προλαβεις να ολοκληρσεις και το review σου πριν τα αγορασω αομα καλυτερα:D

 

ευχαριστω προκαταβολικα

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.
Link to comment
Share on other sites

Παντως ανεξάρτητα το πότε θα τελειώσω το review και μιας και ήδη έχω κάνει ακομη περισσοτερο test σε αυτο το κουτάκι ειλικρινα θα σου οτι ήδη καθυστέρησα που δεν το είχα παρει τοσο καιρό... και παρεπιπτοντως ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ που έχω γράψει παραπάνω έχει την καλλιτερη τιμή με τα μεταφορικά 18.9 είναι απλά τσάμπα ... Αυτο που μου κάνει εντύπωση επίσης είναι οτι είναι μεταλικο όλο το κουτάκι του.... πολύ καλή κατασκευή και παρα πολύ ελαφρύ.. Τι να πώ το συστήνω ανεπιφυλακτα σε όλους.
N95
Link to comment
Share on other sites

Καλυτερης τεχνολογιας δε θα τα χαρκτηριζα.Ειναι απλως ενας εναλλακτικος τροπος φορεματος με τον οποιο κρεμεται λιγοτερο καλωδιο,περιοριζονται οι μικροφωνισμοι,ενω ειναι και σχετικα πιο σταθερα.Στα πλην του το οτι φοριουνται μαλλον πιο δυσκολα αλλα ολα ειναι θεμα συνηθειας.Εγω πλεον δεν εχω προβλημα με τα UE μου.

 

Aλλα μιας και εισαι κοπελα,και χωρις διαθεση να σε πατροναρω,μπορεις να εξετασεις και αυτα

 

http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=5596

 

 

τελειαα!ειναι καλα αυτα απο θεμα ηχου σε συγκριση με τα υπολοιπα?

μεσα επεσες στην εμφανιση ελπιζω και στην ποιοτητα!:D

 

edit:βρηκα και αυτα http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=5466 στο site που εδωσες.ωραια φαινοντε!κ προφανως ειναι πιο καλα απο τα αλλα ε?

Link to comment
Share on other sites

Τα PRO του τελευταιου λινκ που δινεις ειναι τα κορυφαια ακουστικα της εταιρειας,ανθεκτικα,με πολυ καλες επιδοσεις και εμφατικα μπασα που σ'ενδιαφερουν.Αν σου αρεσουν κι εμφανισιακα,αγορασε τα χωρις δευτερη σκεψη.Νομιζω οτι υπαρχουν Αγγλια

 

αλλιως και τα Heartbeats που προτεινα ειναι σχετικα αξιοπρεπη ενω διαθετουν και περισσοτερο bling-bling :D

 

καλες κριτικες εχουν παρει και τα Vibe II

 

http://www.v-moda.com/headphones/vibeii.aspx

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.
Link to comment
Share on other sites

Μολις εκανα τις πρώτες μετρήσεις για το ενισχυτάκι της FiiO E5 και ομολογώ οτι τα πήγε αρκετά καλα.

 

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω μια RME-Audio Multiface

N95
Link to comment
Share on other sites

Μολις εκανα τις πρώτες μετρήσεις για το ενισχυτάκι της FiiO E5 και ομολογώ οτι τα πήγε αρκετά καλα.

 

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω μια RME-Audio Multiface

 

Αν και τα westone 3 οδηγουνται δυσκολα, και ενας φορητος ενισχυτης θα πρεπει να ειναι πολυ καλος για να τα "σπρωξει" να σε ρωτησω: Δεν με ενδιαφερει το bass boost του Ε5 καθως εχω ενα πολυ ικανοποιητικο μπασο με εμφαση στο mid-bass (οπου βλεπω το E5 να δινει εκει εμφαση στα 80-100ΗZ), τα μεσαια και τα πριμα ειναι πιο καθαρα με το E5; Πιο πολυ θελω εμφαση στα μεσαια. Σε αλλο forum που εχω ρωτησει μου ειπαν οτι δεν θα δω διαφορά με αυτον τον ενισχυτη και οτι ο E5 προοριζεται για μετρια ακουστικα που εχουν προβλημα να αποδωσουν σωστα. Σκεφτομουν να αλλαξω player και απο Iphone να παω στο 3gs (Ξεπερναει ολα τα κινητα και mp3 players απο ηχητικη αποδοση και ειναι ισαξιο με το cowon και sony Χ series) αλλα δεν εχω ακομα το budget.

Tο iphonε 2g ετσι κ αλλιως ειναι μετριο player, οποτε αξιζει η αγορα του E5?

Letv x800 + Neutron + Westone W30:music:
Link to comment
Share on other sites

Τι σε κανει να πιστευεις οτι το 2G ειναι χειροτερο ακουστικα απο τα 3G και 3GS ;;; :what::what::what::what:

Προσωπικα τα εχω και τα 3 και δεν μπορω να πω οτι τα 3G και 3GS εχουν καλυτερο ηχο απο το 2G, το ιδιο μου φαινονται.

Αλλοι πιστευουν κιολας οτι το 2G εχει πολυ πιο ποιοτικο ηχο απο τα 3G και 3GS http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=250119&page=14

Link to comment
Share on other sites

και καποιοι πιστευουν διαφορετικα

 

http://img25.imageshack.us/img25/6650/appleiphone3gsreviewsam.png

 

http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3gs-review-369p6.php

 

 

διαλεγεις και παιρνεις :D

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.
Link to comment
Share on other sites

Αν και τα westone 3 οδηγουνται δυσκολα, και ενας φορητος ενισχυτης θα πρεπει να ειναι πολυ καλος για να τα "σπρωξει" να σε ρωτησω: Δεν με ενδιαφερει το bass boost του Ε5 καθως εχω ενα πολυ ικανοποιητικο μπασο με εμφαση στο mid-bass (οπου βλεπω το E5 να δινει εκει εμφαση στα 80-100ΗZ), τα μεσαια και τα πριμα ειναι πιο καθαρα με το E5; Πιο πολυ θελω εμφαση στα μεσαια. Σε αλλο forum που εχω ρωτησει μου ειπαν οτι δεν θα δω διαφορά με αυτον τον ενισχυτη και οτι ο E5 προοριζεται για μετρια ακουστικα που εχουν προβλημα να αποδωσουν σωστα. Σκεφτομουν να αλλαξω player και απο Iphone να παω στο 3gs (Ξεπερναει ολα τα κινητα και mp3 players απο ηχητικη αποδοση και ειναι ισαξιο με το cowon και sony Χ series) αλλα δεν εχω ακομα το budget.

Tο iphonε 2g ετσι κ αλλιως ειναι μετριο player, οποτε αξιζει η αγορα του E5?

 

Κατα αρχάς το Ε5 δεν προορίζεται για καποια συγκεκριμένα ακουστικά εξαλου το μόνο που κάνουν είναι να οδηγήσουν δυσκολοδήγητα ακουστικά.... Σε απλα ακουστικά υπάρχει διαφορά αλλα σε 3 δρομα και διδρομα ακουστικά η διαφορά είναι εμφανής και τα ακουστικά δείχνουν τον εαυτό τους....

 

Σχετικά με το iPhone/ipod κλπ απλα υπάρχει μια διαμάχη σχετικά με αυτά και τα κανονικά mp3/PMP και αλλα players . Απλα μια δοκιμή μεταξή CowonS9 και ipod αρκει για να καταλάβει κανείς γιατι μιλάμε.

 

Σε γενικές γραμμές εχω μείνει πού ευχαριστιμένος απο τον Ε5 στα shure SE530 που 'εχω και για τα λεφτά του δεν υπάρχει τίποτε αλλο.

N95
Link to comment
Share on other sites

και καποιοι πιστευουν διαφορετικα

 

http://img25.imageshack.us/img25/6650/appleiphone3gsreviewsam.png

 

http://www.gsmarena.com/apple_iphone_3gs-review-369p6.php

 

 

διαλεγεις και παιρνεις :D

 

Το ιδιο πραγμα λεμε, οπως εγραψα και πριν, εγω δεν βλεπω καμια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορα μεταξυ 2G και 3G, 3GS. Εκτος κι αν καποιου η ακοη μπορει να αντιληφθει διαφορες της ταξης του 1% η 0,5% και μικροτερες, που εντοπιζονται μονο με φασματογραφο. Εγω εγραψα οτι τα 2G, 3G και 3GS εχουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την ιδια ποιοτητα ηχου, αν σε καποιον δεν αρεσει/αρεσει το 2G τοτε δεν θα του αρεσουν/θα του αρεσουν ουτε/και το 3G ουτε/και το 3GS ...

Link to comment
Share on other sites

Το ιδιο πραγμα λεμε, οπως εγραψα και πριν, εγω δεν βλεπω καμια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορα μεταξυ 2G και 3G, 3GS. Εκτος κι αν καποιου η ακοη μπορει να αντιληφθει διαφορες της ταξης του 0,5% και μικροτερες, που εντοπιζονται μονο με φασματογραφο. Εγω εγραψα οτι τα 2G, 3G και 3GS εχουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την ιδια ποιοτητα ηχου, αν σε καποιον δεν αρεσει το 2G τοτε δεν θα του αρεσουν ουτε το 3G ουτε το 3GS ...

 

για καποιον που εχει τα westone 3 τα οποια στοιχιζουν 300 ευρω ε οσο να ναι ουσιαστικη διαφορα θα καταλαβειι :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ που δεν καταλαβαίνω τον παραπάνω πίνακα?:(

Ποιές τιμές είναι καλύτερες?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

για καποιον που εχει τα westone 3 τα οποια στοιχιζουν 300 ευρω ε οσο να ναι ουσιαστικη διαφορα θα καταλαβειι :lol::lol::lol:

Σωστος :lol: :p :D :lol:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ που δεν καταλαβαίνω τον παραπάνω πίνακα?:(

Ποιές τιμές είναι καλύτερες?

 

O πίνακας αυτός, περιέχει στοιχεία που κατά κάποιον τρόπο, τη μόνη πληροφορία που παρέχουν είναι το κατά πόσο "καθαρό" (απαλαγμένο απο θόρυβο, στερεοφωνικές παρεμβολές του ενός καναλιού στο άλλο, μετατόπιση φάσης κ.τ.λ. ) είναι το σήμα στην έξοδο ακουστικών.

 

Το μόνο στοιχείο που διαφοροποιείται και παρέχει μια ποιο ουσιαστική πληροφορία για την "μουσική" πλευρά των συσκευών είναι το dynamic range, το οποίο όμως απο μόνο του δεν λέει και πολλά ...

 

Τα στοιχεία που θα ήταν πραγματικά χρήσιμα (και δυστυχώς δεν παρέχονται) για κάποιον που θέτει το ίδιο ερώτημα με τον Godfavor777, θα ήταν

α. μια συγκεντρωτική γραφική παράσταση της συχνοτικής απόκρισης των συσκευών

β. η ισχύς της ενισχυτικής βαθμίδας των συσκευών.

Link to comment
Share on other sites

Εχοντας δοκιμασει το 3gs η διαφορα ηχου που εχει με το 2g ειναι αρκετα εμφανης:

1)Η μουσικη ακουγεται πιο ζωντανη, με το 2g ο ηχος ειναι πιο μονοτονος.

2)Λιγο καλυτερος διαχωρισμος οργανων με συνεπεια...

3)λιγο μεγαλυτερο Soundstage.

4)Μεγαλυτερη εμφαση στην λεπτομερεια, και περισσοτερο αερας.

Πραγμα που μου ηρθε να κλαψω:cry: οταν καταλαβα τι χανω, o φιλος μου που εχει τα phonak audeo με 3gs ισχυριζεται οτι το 3gs εχει καλυτερη αναπαραγωγη απο μια καρτα ηχου xfi (η xfi extreme audio για laptop).

 

Οσον αφορα το ipods vs mp3 τα mp3 δεν με ενδιαφερουν γιατι δεν θελω να κουβαλαω πολλες συσκευες μαζι μου για αυτο σκεφτομαι και το E5 αν θα το παρω.

Δεν εχω ακουσει το cowon αλλα απο αρκετο ψαξιμο (απο το headfi.org http://www.head-fi.org/forums/f15/whats-your-opinion-sq-iphone-3gs-439633/) το 3gs ειναι πολυ ικανοποιητικο (δεν εχει καμια σχεση με τα προηγουμενα ipod/iphone καθως εχει νεο τσιπακι ηχου) και συγκρινεται με τα top mp3 players.

 

PS. Σε καμια περιπτωση δεν υπαρχει roloff απο τα 50HZ και κατω για το 3gs, μαλλον το γραφημα ειναι ψευτικο http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=250119&page=14

Letv x800 + Neutron + Westone W30:music:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...