Jump to content

Σαν σήμερα η Sony Ericsson ανακοίνωνε τα W850i, W710i, Z710i, Z550i και M608c


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Αρκετά πριν την έλευση των γνωστών μας Xperia, το μακρινό 2001, δύο κολοσσοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κατακτήσουν την αγορά κινητών τηλεφώνων. Και εγένετο Sony Ericsson.

 

Ο "γάμος" Sony και Ericsson κράτησε μέχρι το 2012, οπότε και η πρώτη απορρόφησε το μερίδιο της δεύτερης στην κοινοπραξία αυτή. Μέχρι τότε, όμως, αρκετές συσκευές της εταιρείες πρόλαβαν να γίνουν δημοφιλείς και να αγαπηθούν από την αγορά, αρκετά πριν εμφανιστούν τα smartphones.

 

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν 11 χρόνια, στις 17 Μαϊου του 2006, η Sony Ericsson ανακοίνωνε 5 νέες συσκευές. Δύο με το γνωστό "clamshell" σχεδιασμό και άλλες δύο για τη δημοφιλή σειρά "Walkman" που πολλοί χρήστες επέλεγαν τότε, σαν μια πιό νεανική και φρέσκια επιλογή. Όταν αρχίσαμε να ακούμε τα .mp3 μας από το κινητό...

 

Ας ταξιδέψουμε στο χρόνο...

 

[imgalign=right]/news/sonyericsson.gif[/imgalign]Την επίσημη παρουσίαση τεσσάρων νέων συσκευών για την ευρωπαϊκή αγορά και μίας για την κινέζικη, έκανε σήμερα η Sony Ericsson. Με τα νέα αυτά μοντέλα, η ιαπωνοσουηδική εταιρεία επεκτείνει και άλλο την γκάμα της, φιλοδοξώντας να ισχυροποιήσει και άλλο την παρουσία της στην μεσαία - κυρίως - κατηγορία, και είναι τα εξής:

 

Sony Ericsson W850i

 

Πρόκειται για άλλη μια προσθήκη στην δημοφιλή Walkman κατηγορία, στην οποία φαίνεται πως η ιαπωνοσουηδική εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση τον τελευταίο καιρό. Το εντυπωσιακό 3G slider της εταιρίας διαθέτει QVGA (240x320) οθόνη των 262K χρωμάτων, 2 MegaPixel camera με LED flash αλλά όχι auto-focus, RDS FM radio, NetFront HTML browser (με landscape υποστήριξη), push e-mail, RSS reader, USB 2.0 (mass storage), Bluetooth 2.0 (A2DP), ενώ απουσιάζουν οι υπέρυθρες. Η εσωτερική του μνήμη ανέρχεται στα 64ΜΒ, επεκτάσιμη μέχρι τα 4GB. Στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται 1 GB Memory Stick Pro Duo.

 

Στον μουσικό τομέα, η συσκευή θα περιλαμβάνει το νέο Walkman music player 2.0 με ενσωματωμένη την TrackID υπηρεσία, με τη βοήθεια της οποίας ο χρήστης θα μπορεί εύκολα να εντοπίζει τον τίτλο του κομματιού που θέλει, στέλνοντας μόνο ένα μικρό sample από αυτό.

 

Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική στα τέλη καλοκαιριού/αρχές φθινοπώρου του 2006, σε δύο χρώματα (μαύρο/golden white).

 

 

Sony Ericsson W710i

 

Το W710i είναι το δεύτερο Walkman phone που παρουσιάστηκε και απευθύνεται κυρίως στους πιο «αθλητικούς» φίλους της εταιρίας. Πρόκειται για μια clamshell συσκευή, η οποία διαθέτει GSM/GPRS/EDGE πομποδέκτη, οθόνη ανάλυσης 176x220 pixels και 262K χρωμάτων, Push-To-Talk, HTML browser, RSS reader, USB 2.0 και Bluetooth. Η κάμερά του είναι 2 MegaPixels, ενώ και εδώ απουσιάζει το auto-focus.

 

Οι μουσικές του δυνατότητες είναι ίδιες με αυτές του W850i (Walkman player 2.0, RDS FM radio, TrackID). Αντίθετα όμως με το W850i, τα 10MB μνήμης του θα είναι επεκτάσιμα μέσω Memory Stick Micro (M2) καρτών, με μια από αυτές των 512MB να περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

 

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η συσκευή διαθέτει διάφορα sport χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη αισθητήρα κίνησης καθώς και διάφορες εφαρμογές οι οποίες μετρούν την ταχύτητα με την οποία τρέχετε, την απόσταση, τον χρόνο ή ακόμα και... τα βήματά σας ενώ περπατάτε.

 

Η συσκευή θα βρίσκεται στα καταστήματα στα τέλη καλοκαιριού/αρχές φθινοπώρου του 2006, σε δύο χρώματα (graphite/violet blue).

 

 

Sony Ericsson Z710i

 

Πρόκειται για ένα clamshell με GPRS/EDGE πομποδέκτη, RDS FM radio, USB 2.0, υπέρυθρες, Bluetooth, Push-To-Talk, push e-mail, HTML Browser και RSS reader. Η κάμερά του είναι 2 MegaPixels, δίχως υποστήριξη auto-focus. Η εσωτερική του μνήμη ανέρχεται στα 10 MB και στη συσκευασία θα περιέχεται μια Memory Stick Micro (M2) κάρτα των 64 MB. Φυσικά, ως μέλος της Z σειράς, δεν ενσωματώνει το νέο Walkman player, αλλά έναν απλό music player με MP3/AAC/AAC+/eAAC+ υποστήριξη. Η εσωτερική του οθόνη, είναι ανάλυσης 176x220 pixels και 262K χρωμάτων, ενώ η εξωτερική διαθέτει μπλε φωτισμό και 128x128 pixels ανάλυση.

 

Η διάθεσή του, θα ξεκινήσει στα τέλη καλοκαιριού/αρχές φθινοπώρου του 2006, σε δύο χρώματα (μαύρο/metallic sand).

 

 

Sony Ericsson Z550i

 

Ο έταιρος εκπρόσωπος της Z κατηγορίας, είναι ένα GSM/GPRS clamshell που ακούει στο όνομα Z550. Διαθέτει εσωτερική οθόνη 262K χρωμάτων (ανάλυση 220x176) και μια STN εξωτερική των 128x36 pixels. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του είναι FM radio, αναπαραγωγή MP3/AAC, Memory Stick Micro (M2) slot, Bluetooth, push e-mail και HTML browser. Στη συσκευασία δεν περιλαμβάνεται κάποια κάρτα μνήμης.

 

Η διάθεσή του, θα ξεκινήσει στα τέλη καλοκαιριού/αρχές φθινοπώρου του 2006, σε δύο χρώματα (μαύρο/cooper).

 

 

Sony Ericsson M608c

 

Τέλος, η ιαπωνοσουηδική εταιρία παρουσίασε ένα ακόμα μοντέλο, το οποίο όμως προορίζεται μόνο για την κινέζικη αγορά. Πρόκειται για μια παραλλαγή του M600i, με τις μόνες διαφορές να εντοπίζονται στην απουσία 3G πομποδέκτη και φυσικά στην υποστήριξη της κινέζικης γλώσσας.

 

Δείτε το αρχικό θέμα εδώ

Link to comment
Share on other sites

Καλά το w850i είχε υπέρυθρες. Το μόνο ελάττωμα ήταν η κάμερα που αντί να πάρουν την κάμερα του k750 έβαλαν μία απλή κάμερα σε αυτό γιατί και καλά ήταν walkman συσκευή. Λες και στην σειρά k οι συσκευές δεν έπαιζαν mp3....
Link to comment
Share on other sites

Ενα απο τα βασικα προβληματα της σειρας W ηταν μετα απο αρκετη χρηση δεν κουμπωναν οι υποδοχες των ακουστικων... μου 'χε βγαλει την ψυχη αυτο το W900i :p

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Link to comment
Share on other sites

Ενα απο τα βασικα προβληματα της σειρας W ηταν μετα απο αρκετη χρηση δεν κουμπωναν οι υποδοχες των ακουστικων... μου 'χε βγαλει την ψυχη αυτο το W900i :p

 

Same here... Μεχρι που μου το κλεψανε το 2009 και ησυχασα :lol:

Link to comment
Share on other sites

Καλά το θέμα της υποδοχής ήταν θέμα σε όλα τα sony ericsson της εποχής όπου μετά από καιρό έκανες αλχημείες για να πιάσει. Ευτυχώς μόνο με φορτιστή είχα θέμα και ποτέ με τα ακουστικά
Link to comment
Share on other sites

πω το W850 θυμάμαι το είχα αγαπήσει. του είχα βάλει και 2GB μνήμη, πόσο μεγάλη ήταν για τοτε. η κάμερα του θυμάμαι αδιάφορη
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω γιατί αλλά μου λείπουν αυτά τα τηλεφωνακια. Ίσως γιατί δεν σπαγανε τόσο εύκολα όσο σπάνε τώρα.

Ξέγνοιαστες εποχές

Oneplus A6013
Link to comment
Share on other sites

Μυθικο Κ750!! Το ειχα πανω απο 3 χρονια μεχρι που μου το εκλεψαν. Μου ειχε πεσει απο τον τριτο και δεν επαθε τιποτα περα απο κατι γρατζουνιες. Το μονο τηλεφωνο που μου εχει μεινει...
Link to comment
Share on other sites

To Z710i πρέπει να είναι από τα πιο προβληματικά κινητά ever. Ακόμα κλαίω τα λεφτά μου. Το έστελνα στο σέρβις, το έπαιρνα πίσω 1 μήνα αργότερα με ακριβώς τα ίδια προβλήματα και φτου κι'από την αρχή. Και ήξερα κι άλλους με την ίδια συσκευή με παρόμοια θέματα :down:
ZTE Blade V2020 Smart (8010)
Link to comment
Share on other sites

Είχα k700, k750 w810 και δεν θυμάμαι ποιο άλλο. Υπέροχες συσκευές, σκυλιά σε αντοχή. Το w810 το ενεργοποίησα μετά από καιρό και είχε μία ιδέα μπαταρίας κάποτε.
Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3
Link to comment
Share on other sites

Ο Χριστός κι η Παναγία!

Ο πατέρας μου έχει ακόμα για μοναδικό κινητό ένα Ζ550I...

Τόσα χρόνια το μόνο που του έχει αλλάξει είναι η μπαταρία μια φορά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...