Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ως παλιος χρηστης wm θα ηθελα να ρωτησω στο android

1- φακελοι υπαρχουν?δηλαδη program files my documents κλπ?

2-τα εκτελεσιμα αρχεια στα wm ειναι τυπου .cab, στο android?

3- στο HD μου εχω απενεργοποιησει το tf3d και εχω την κλασσικη εμφανιση της today screen.σε κινητα με android μπορω να απενεργοποιησω το sense?μετα τι θα δειχνει?ποια ειναι η "today screen" των android?

4-τι ειναι το root?

5-το igo ετοιμο σε φακελο μπορει να δουλεψει?η πρεπει να ειναι αγορασμενο απο το μαρκετ?

βασικα το android "πλησιαζει" προς τα wm η προς το iphone σαν λειτουργικο?

1. Αν εννοεις φακελους στη μνημη που τους βλεπεις με καποιον file explorer, ναι φυσικα και εχει και βεβαια μπορεις να φτιαξεις και τους δικους σου.

Στο θεμα file explorer δεν υπαρχει διαφορα με τα wm. Θα εντυπωσιαστεις ομως απο την ταχυτητα με την οποια διαφραφεται ενας φακελος με πολλα αρχεια. Σχεδον ακαριαια, σε αντιθεση με τα wm.

2. Το αντιστοιχο ειναι το .apk

3. Δεν το ξερω αυτο. Το motorola milestone εχει την καθαρη εκδοση του android 2.1.

Απο κει και περα, υπαρχουν πολλα προγραμματα που αντικαθιστουν τι αρχικη οθονη (τυπου spb shell για wm) που σιγουρα ειναι πιο ομορφα και ευχρηστα απο το κανονικο του android

4. Εντελως περιληπτικα, ειναι μια διαδικασια για να αποκτησεις δικαιωματα διαχειριστη του συστηματος. Με αυτο τον τροπο μπορεις να κανεις καποια πραγματα που δεν θα μπορουσες κανονικα (πχ. Να εγκαταστησεις εφαρμογες που απαιτουν προσβαση ρουτ, να κανεις backup του συστηματος κλπ κλπ)

5. Ναι, κανονικα. Οτι κανεις και στα wm κανεις και εδω. Αν βρεις ενα προγραμμα για android σπασμενο, γιατι να το σπασει καποιος αν ειναι να μην παιζει??

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Έχω δύο ερωτήσεις.

1. Στις ρυθμίσεις APN βάζω gint.b-online.gr (ο πάροχος είναι η Wind). Μετά από λίγο οι ρυθμίσεις αλλάζουν σε tungapn_gint.b-online.gr. Είναι φυσιολογικό αυτό στο android ή έχει γίνει κάτι; Όσο κι αν το αλλάζω στο σωστό, αυτό επανέρχεται στο tungapn_gint.b-online.gr.

2. Ενώ έχω ήδη ρυθμίσει δύο λογαριασμούς gmail στο κινητό και θέλοντας να περάσω κι ένα τρίτο, αυτό μετά από αρκετή ώρα που προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους διακομιστές της Google μου βγάζει μήνυμα ότι είτε δεν τα κατάφερε να συνδεθεί είτε ότι το τηλέφωνο δεν έχει διαθέσιμες υπηρεσίες δεδομένων. Αν μπω από τo ιντερνετ του κινητού μου το ανοίγει κανονικά το mail. Να σημειωθεί ότι το ίδιο κάνει είτε με σύνδεση ιντερνετ του παρόχου είτε με wifi. Όλα τα Data είναι ανοιχτά, όπως και ο συγχρονισμός.

Έχω το Samsung I5800.

Παρακαλώ για τη βοήθειά σας.

1. Αν εννοεις φακελους στη μνημη που τους βλεπεις με καποιον file explorer, ναι φυσικα και εχει και βεβαια μπορεις να φτιαξεις και τους δικους σου.

Στο θεμα file explorer δεν υπαρχει διαφορα με τα wm. Θα εντυπωσιαστεις ομως απο την ταχυτητα με την οποια διαφραφεται ενας φακελος με πολλα αρχεια. Σχεδον ακαριαια, σε αντιθεση με τα wm.

2. Το αντιστοιχο ειναι το .apk

3. Δεν το ξερω αυτο. Το motorola milestone εχει την καθαρη εκδοση του android 2.1.

Απο κει και περα, υπαρχουν πολλα προγραμματα που αντικαθιστουν τι αρχικη οθονη (τυπου spb shell για wm) που σιγουρα ειναι πιο ομορφα και ευχρηστα απο το κανονικο του android

4. Εντελως περιληπτικα, ειναι μια διαδικασια για να αποκτησεις δικαιωματα διαχειριστη του συστηματος. Με αυτο τον τροπο μπορεις να κανεις καποια πραγματα που δεν θα μπορουσες κανονικα (πχ. Να εγκαταστησεις εφαρμογες που απαιτουν προσβαση ρουτ, να κανεις backup του συστηματος κλπ κλπ)

5. Ναι, κανονικα. Οτι κανεις και στα wm κανεις και εδω. Αν βρεις ενα προγραμμα για android σπασμενο, γιατι να το σπασει καποιος αν ειναι να μην παιζει??

οκ ευχαριστω ησουν κατατοπιστικοτατος!τωρα μενει να το παρω αποφαση να φυγω απο τα wm και να παω σε android!τελικα το μονο που με συγκρατει ειναι η ομοιοτητα των wm στο κινητο μετα wm στο κομπιουτερ(ιδια ονοματα φακελων κλπ) και η συνηθεια....

Σαν παλιός χρήστης wm (και ακόμα τα χρησιμοποιώ σε pda) θα πώ τα εξής: Το outlook είναι ένα πρόγραμμα. οκ? Δεν είναι θεσμός. Ένα πρόγραμμα είναι της MS.

Γιατί θέλεις να συγχρονίζεις το κινητό σου με αυτό?

Για να έχεις ένα backup των δεδομένων σου και για να μπορείς να τα χειριστείς από το pc σου. Σωστά?

Λοιπόν, όπως η ms χρησιμοποιεί το δικό της προιόν (outlook) για τους παραπάνω λόγους, (το οποίο μάλιστα δεν είναι δωρεάν σαν εφαρμογή) , η google χρησιμοποιεί το δικό της προιόν (gmail) για τους ίδιους ακριβώς λόγους. (που είναι και δωρεάν).

Με το gmail έχεις και το επιπλέον πλεονέκτημα ότι η βάση αυτή των δεδομένων σου (το backup σου δηλαδή) βρίσκεται στο ίντερνετ, άρα έχεις πρόσβαση από παντού, όχι μόνο 10 μέτρα από τον υπολογιστή σου και επιπλέον η βάση αυτή δεδομένων ενημερώνεται αυτόματα και διαρκώς, όχι όποτε εσύ θυμηθείς να κάνεις sync με το pc σου.

Προσωπικά, μόνο πλεονεκτήματα βλέπω σε αυτό τον τρόπο "εργασίας"

Ακόμα και το ipaq μου, δεν το συγχρονίζω πλέον με το outlook αλλά με το gmail, μέσω exchange server (από το active sync);)

Γιατι στο gmail δεν εχεις περασμένο το ημερολόγιο που έχεις στο Outlock...

Ραντεβού κ πολλά άλλα............

Κ επιδεί δεν έχω βρεί ακόμα τρόπο να συνχρονίσω το wildfire Μου, σκέφτομαι σοβαρά να το στείλω απο εκει που ήρθε.......

Καλός ή κακός, ΠΡΕΠΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ να συγχρονίζετε.

"LG V30 (αξεπέραστο)+ Samsung A52 (της γυναίκας)"

Κ τώρα HTC U24pro

"Η όραση ανήκει σε όλους, αλλά η αντίληψη σε λίγους"

Κ επιδεί δεν έχω βρεί ακόμα τρόπο να συνχρονίσω το wildfire Μου, σκέφτομαι σοβαρά να το στείλω απο εκει που ήρθε.......

Το περιεχόμενο του outlook μπορεί εύκολα να περαστεί στο gmail, αν κατάλαβα καλά τι εννοείς.

Κάνεις εξαγωγή από το outlook σε .csv (καλά το λέω?) και εισαγωγή στο gmail.

Δεν είναι δύσκολη διαδικασία....

Τουλάχιστον για το calendar στο outlook, έχουμε συζητήσει εδώ πως γίνεται το sync με το google calendar: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=279324

Το περιεχόμενο του outlook μπορεί εύκολα να περαστεί στο gmail, αν κατάλαβα καλά τι εννοείς.

Κάνεις εξαγωγή από το outlook σε .csv (καλά το λέω?) και εισαγωγή στο gmail.

Δεν είναι δύσκολη διαδικασία....

Αυτή είναι μια διαδικασία που θέλω να την κάνω καθε βδομάδα.

Να περνάω ραντεβού κ τηλέφωνα στο outlook κ μετα απλα για να τα έχω μαζί μου, τα περνάω κ στο κινητό.

Με το gmail τα πράγματα είναι εντελώς φλού. Κ το ημερολόγιο έχει μισα μενού.

Βασικά, για να δω πως είναι αυτό το πράγμα με το gmail ποιος μπορεί να με βοηθήσει να το κάνω? Δε βλέπει κανα το πρόγραμμα το κινητό μου. Δε ξέρω γιατι.......

Εχουν σπάσει τα νευρα μου

Κ τώρα HTC U24pro

Μα γιατί δεν δοκιμάζεις το utility που αναφέρεται στο topic που δίνω; Τουλάχιστον για το calendar, όλες οι καταχωρήσεις περνάνε στο google calendar και στο κινητό, χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα. Υπάρχουν όμως και άλλα links στο συγκεκριμένο topic που κάνουν αυτό που θέλεις.

Μα γιατί δεν δοκιμάζεις το utility που αναφέρεται στο topic που δίνω; Τουλάχιστον για το calendar, όλες οι καταχωρήσεις περνάνε στο google calendar και στο κινητό, χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα. Υπάρχουν όμως και άλλα links στο συγκεκριμένο topic που κάνουν αυτό που θέλεις.

Ποιο?

Να περνάνε ατζέντα κ ημερολόγιο στο gmail Μου?

Βασικά μπορεί κάποιος να μου πεί γιατι δε βλέπει καν το κινητό μου το HTC SYNC???

Δε μπορώ να τα συνδέσω.

Αυτή η επιλογή επιδιώρθοσης USB Που βρίσκετε? Δε την έχω βρει.........

Κ τώρα HTC U24pro

Ποιο?

Να περνάνε ατζέντα κ ημερολόγιο στο gmail Μου?

Βασικά μπορεί κάποιος να μου πεί γιατι δε βλέπει καν το κινητό μου το HTC SYNC???

Δε μπορώ να τα συνδέσω.

Αυτή η επιλογή επιδιώρθοσης USB Που βρίσκετε? Δε την έχω βρει.........

Φιλε μου, ασε στην ακρη το htc sync.

Μολις βρω λιγο ελευθερο χρονο θα σου στειλω pm και θα το κανουμε παρεα.

Δεν ειναι τιποτα...

Φιλε μου, ασε στην ακρη το htc sync.

Μολις βρω λιγο ελευθερο χρονο θα σου στειλω pm και θα το κανουμε παρεα.

Δεν ειναι τιποτα...

Ωσπου να ερθει αυτη η ημέρα το τηλέφωνο κάθετε σπίτι.

Δε θελω να το δουλέψω πριν λύσω αυτο το πρόβλημα.

Αλλιώς το βλέπω για φούντο..... :wacko::(

Παίδες για το συνχρονισμό έχετε δει αυτη την περίπτωση???

http://www.youtube.com/watch?v=Wl7HkRSQbgg&feature=player_embedded#!

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Κ τώρα HTC U24pro

http://cdn.androlib.com/appicon/app-jBEAj.cs.png

http://chart.apis.google.com/chart?cht=qr&chs=135x135&chl=market%3A%2F%2Fdetails%3Fid%3Dcom.haojiubujian.freevoice%26referrer%3Dutm_source%253DAndrolib%2526utm_medium%253DPage%2526utm_campaign%253DAndrolib%2520Page

Free SMS Voice!!!!

Οπως λεω και στο τιτλο με αυτην την εφαρμογη μπορειτε να στειλετε σε ολα τα κινητα στην Ελλαδα και υπολοιπη ευρωπη 100% δωρεαν Voice sms.

H εφαρμογη υπαρχει στο Market και πλεον μετα απο μερικα e-mail με τον εκδοτη του προγραμματος εβαλε και την Ελλαδα.

Καταγραφετε ενα μυνημα και στο στελνετε σε εναν αριθμο.

Θα κτυπηση το κινητο στον φιλο σας και θα ακουσει το ηχογραφημενο μυνημα.

Αμεσως αφου το ακουσει μπορει να αφησει και ο ιδιος μυνημα πισω σε εσας.

Ειναιι αρκετα καλο δοκιμαστε το.:p

ps.σε λιγο και free mms (pixtas)

Το πραγραμμα θα το βρειτε σαν Voice Sms (pixtas)

Απλα ακολουθηστε της οδηγιες για register:D

Edited by michele

το ότι με παίρνουν τηλέφωνο από άγνωστο και σε κακή ποιότητα ακούω ένα ''repeat after the beep'', είναι νορμάλ..??

τελικά λέει ''reply after the beep'' και είναι λίγο κουλό, μιας και ο άλλος δεν έχει απαντήσει κάτι...γενικά η ποιότητα είναι από λίγο χάλια εως πολύ...uninstalled until further notice..

παιδιά πολύ καλό.

μπορεί να απαντήσει και ο άλλος.

το δοκίμασα από κινητό android σε ένα σχεδόν άχρωμο

έκανα ωραία συνδιάλεξη. πολύ καλό και δωρεάν.

edit: δεν ξέρω αν είναι εντελώς δωρεάν.

το είχα βάλει σε πτήση με ανοιχτό wifi

και έστελνα έτσι τα μηνύματα και τώρα που το επανέφερα είδα ότι έλειπαν μερικά λεπτά.

edit2: τελικά είναι δωρεάν.

Edited by PARASwrite

Μόλις έλαβα το invite, για το App Inventor http://appinventor.googlelabs.com/about/ ...

Το χρησιμοποιεί κανείς άλλος?

Τι εντυπώσεις έχετε (όσοι έχετε λάβει Invite dld)?

Θα το ψάξω και εγώ αύριο μετά την δουλειά να σας πω εντυπώσεις!

Holding The Secrets Of Mind Power Since 1985!!!

Siemens ME45 -> NEC N410i -> Sony-Ericsson v600i -> Nokia N70 -> BlackBerry Bold 9000 -> Motorola Milestone -> Sony Xperia Sole

Δεν χρειαζετε να το εχει αυτος που λαμβανει το μυνημα.Οταν ακουσει το μυνημα σας ,μετα λεει οτι μετα το μπιμπ αφηστε το μυνημα σας.Με αυτον τον τροπο απαντα.Τωρα σε ποιοτητα οσες φορες το δουλεψα δεν ειχα κανενα προβλημα

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δεν χρειαζετε να το εχει αυτος που λαμβανει το μυνημα.Οταν ακουσει το μυνημα σας ,μετα λεει οτι μετα το μπιμπ αφηστε το μυνημα σας.Με αυτον τον τροπο απαντα.Τωρα σε ποιοτητα οσες φορες το δουλεψα δεν ειχα κανενα προβλημα

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Που κατεβάζουμε το πρόγραμμα? Το κινητο θα πρέπει να είναι android σε Nokia S 40 δουλευει?

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Το προγραμμα υπαρχει μονο για android και το κατεβαζεται απο το market δωρεαν.

Πληροφοριες στο site του εκδοτη.

Απαντατα σε ολα τα e-mail σχεδον αμεσως!

http://www.pixtas.com

Μόλις έλαβα το invite, για το App Inventor http://appinventor.googlelabs.com/about/ ...

Το χρησιμοποιεί κανείς άλλος?

Τι εντυπώσεις έχετε (όσοι έχετε λάβει Invite dld)?

Θα το ψάξω και εγώ αύριο μετά την δουλειά να σας πω εντυπώσεις!

Έχω λάβει invitation εδώ και κανα μήνα, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα.

Έχω κάνει κάποια από τα tutorial που έχει στο site, έτσι για να εξοικειωθώ λίγο.

Είναι πραγματικά πανεύκολο, αλλά δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις και παπάδες με αυτό. Ίδωμεν...

Έχω λάβει invitation εδώ και κανα μήνα, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα.

Έχω κάνει κάποια από τα tutorial που έχει στο site, έτσι για να εξοικειωθώ λίγο.

Είναι πραγματικά πανεύκολο, αλλά δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις και παπάδες με αυτό. Ίδωμεν...

Αυτό που θέλω να κάνω (βασικά εν μέρει το έχω πετύχει) είναι να τραβήξω ένα api feed σε json format...

Με το test server της google λειτουργεί άψογα...

Με το api που θέλω να παίξω όμως μου γυρνάει server connection error... (μέσω browser και yahoo pipes, μου τα επιστρέφει μια χαρά!).

Θα το ψάξω καλύτερα πιο αργά!

Sent from my Milestone using Tapatalk

Holding The Secrets Of Mind Power Since 1985!!!

Siemens ME45 -> NEC N410i -> Sony-Ericsson v600i -> Nokia N70 -> BlackBerry Bold 9000 -> Motorola Milestone -> Sony Xperia Sole

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned