Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάρα πολύ καλό!

Έχω κάνει αντίστοιχες ρυθμίσεις στους υπολογιστές μου με λίνουξ και έχω δει μεγάλη διαφορά ειδικά με noop.

Δεν είχα σκεφτεί ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι αντίστοιχο στο κινητό.

Ευχαριστούμε!

edit

Έβαλα το No-frills CPU Control και στον μτκ 6582 μου βγάζει μόνο hotplug,powersave,userspace,performance. Και η χαμηλότερη συχνότητα που μπορώ να επιλέξω είναι 598mhz που είναι και η προεπιλογή. Μήπως υπάρχει καλύτερη δυνατότητα με τους snap;

Edited by bill_phone
Προσθήκη μηνύματος

Πάρα πολύ καλό!

Έχω κάνει αντίστοιχες ρυθμίσεις στους υπολογιστές μου με λίνουξ και έχω δει μεγάλη διαφορά ειδικά με noop.

Δεν είχα σκεφτεί ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι αντίστοιχο στο κινητό.

Ευχαριστούμε!

edit

Έβαλα το No-frills CPU Control και στον μτκ 6582 μου βγάζει μόνο hotplug,powersave,userspace,performance. Και η χαμηλότερη συχνότητα που μπορώ να επιλέξω είναι 598mhz που είναι και η προεπιλογή. Μήπως υπάρχει καλύτερη δυνατότητα με τους snap;

powersave βαλε με noop ;)

oie_187028Bihdufbm.png.3d3976d11317e0e48874a77356b5ad14.png

powersave βαλε με noop ;)

Δοκίμασα το powersave αλλά σε μένα το κινητό λαγκάρει. Πχ με το swype δεν μπορώ να γράψω. Οπότε ξαναέβαλα το hotplug. Το noop το κράτησα και θα επανέλθω.

Δοκίμασα το powersave αλλά σε μένα το κινητό λαγκάρει. Πχ με το swype δεν μπορώ να γράψω. Οπότε ξαναέβαλα το hotplug. Το noop το κράτησα και θα επανέλθω.

Ποιον kernel χρησιμοποιεις?

Ενδιαφέρον θέμα, εύγε ;-)

Πόσο μάλλον γραμμένο στα ελληνικά, θα βοηθήσει πολλούς πιστεύω που ασχολούνται με το άθλημα αλλά και πολλούς που πάντα είχαν την απορία για τον καλύτερο πιθανό συνδυασμό.

Αναλυτικότερα για όποιον ενδιαφέρεται και εδώ - xda.

Edit: Διορθώθηκε, ευχαριστώ! Και πάλι μπράβο πάντως :-)

Edited by Sofos_5

Ενδιαφέρον θέμα, εύγε ;-)

Πόσο μάλλον γραμμένο στα ελληνικά, θα βοηθήσει πολλούς πιστεύω που ασχολούνται με το άθλημα αλλά και πολλούς που πάντα είχαν την απορία για τον καλύτερο πιθανό συνδυασμό.

Αναλυτικότερα για όποιον ενδιαφέρεται και εδώ - xda.

Το λινκ εχει προβλημα :(

Η λιστα δεν ειναι πληρης ομως με τον καιρο θα προσθετω και αλλους gov οπως και shedulers ;)

Καλημέρα, δοκίμασα την free έκδοση της εφαρμογής που μου πρότεινες και δεν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής μου.....

Μία διευκρίνηση: Τον row που τον βρίσκω; Την lulzavtive την βρήκα.

Ευχαριστώ.

Καλημέρα, δοκίμασα την free έκδοση της εφαρμογής που μου πρότεινες και δεν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής μου.....

Μία διευκρίνηση: Τον row που τον βρίσκω; Την lulzavtive την βρήκα.

Ευχαριστώ.

Το row ειναι θεμα kernel, αν δεν τον εχεις τοτε γραφεις στον developer που εκανε τον kernel να το προσθεσει στο επομενο update ;)

Το row ειναι θεμα kernel, αν δεν τον εχεις τοτε γραφεις στον developer που εκανε τον kernel να το προσθεσει στο επομενο update ;)

Μπορείς να περιγράψεις σε τι βοηθάει ο row; Δεν τον έχεις στην περιγραφή.

Ευχαριστώ.

Μπορείς να περιγράψεις σε τι βοηθάει ο row; Δεν τον έχεις στην περιγραφή.

Ευχαριστώ.

Πιο φιλικος με την μπαταρια,ισως και ο καλυτερος.

να ρωτησω κατι... ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ και αν και δεν ειναι το πρωτο μου android τηλεφωνο (δεν εχει σημασια πιο), ειναι η πρωτη φορα που εκανα εγγραφη στο market και κοιταω να εγκαταστησω καμια δωρεαν εφαρμογουλα!

ΛΟΙΠΟΝ.. ΛΑΚΩΝΙΚΑ..

Οταν εισαι στη εφαρμογη και πριν κανεις εγκατασταση σου λεει...:

"Αυτη η εφαρμογη εχει προσβαση στα ακολουθα:

1)κτλ

2)κτλ

3)Επικοινωνια δικτυου-(πληρης προσβαση στο διαδικτυο),,,

4)κτλ"

Αυτο σημαινει οτι, "οταν" κανω εγκατασταση την εφαρμογη, αυτη ενω θα βρισκεται μεσα στο κινητο οσες μερες θα την εχω, θα μου μπαινει απο μονη της στο ιντερνετ (οποτε την χρησιμοποιω ή οχι) ???? Και θα χρεωνομαι τζαμπα πχ (η θα πρεπει να ειμαι μονιμως με ανοιχτο το wifi??) :blink:

Βασικα υποψιαζομαι πως αυτο θα συμβαινει αλλα ειπα να ρωτησω και τα τσακαλια του myphone, και για αυτο, δεν εχω κατεβασει καμια εφαρμογη που να γραφει το παραπανω κειμενο αναμεσα σε αλλα. Και το τραγικο ειναι οτι οι περισσοτερες εφαρμογες, αναγραφουν πληρη προσβαση στο διαδυκτιο.. οποτε αξιζει να κατεβασεις εφαρμογη (οταν στην καθημερινοτητα σου σπανια μπαινεις στο ιντερνετ και φοβασαι να μην χρεωνεσαι καταλαθος);.. :(

Γενικά επικρατεί ένα μπάχαλο με τα permissions του android, αλλά σε γενικές γραμμές και όταν φυσικά ξέρεις τι κατεβάζεις και από πού, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς.

Στην προκειμένη περίπτωση που αναφέρεις, το συγκεκριμένο permission μπορεί να δηλώνει απλά ότι η εφαρμογή σου δίνει πρόσβαση στο διαδίκτυο (π.χ. Skype),

μέχρι και το ότι ανεβάζει σε server του προγραμματιστή δεδομένα της συσκευής σου.

Από τη στιγμή πάντως που θα έχεις κλειστά τα data του δικτύου σου, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς.

Από τη στιγμή πάντως που θα έχεις κλειστά τα data του δικτύου σου, δεν έχεις λόγο να ανησυχείς.

πως μπορω να το κλεινω για να μαι σιγουρος; που παω στις ρυθμισεις;

παιχτηκε βλακεια παντως πριν...

Στο κινητο ειχα μια σιμ της πλακας πριν.. και στο flight mode οποτε δεν με ανυσηχουσε.

Ειπα να δοκιμασω να βαλω την κανονικη μου σιμ. Ε, με το που την βαζω και ανοιγω το κινητο... πριν καν μπω στο ιντερνετ!!!! ...μου ερχεται μυνημα απο την κοσμοτε οτι χρεωθηκα ενα ευρω επειδη μπηκα στο ιντερνετ!!!!!!!! :blink::X:mad:

Εγω δεν μπηκα πουθενα!!! Μονο του μπηκε!!

Ε και αφου χρεωθηκα που χρεωθηκα, ειπα να κανω εγγραφη στο μαρκετ να δω τι παιζει με τα smartphones τελικα γιατι δεν το ειχα ψαξει ποτε στο παρελθον.

Και η μαλ@κια ποια ειναι;.. Βγαινω απο το ιντερνετ....... Παω στις ρυθμισεις της συσκευης......Ρυθμισεις εφαρμογης...Διαχειρηση αιτησεων.....Λειτουργια/Ολες.....

...κΑΙ Διαπιστωνω οτι οι μισες εφαρμογες (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ) εχουν ως δικαιωματα: Πληρης προσβαση διαδικτυου!!!!

Δηλαδη κατσε.... θα χρεωνομαι και για να ακουω την μουσικη που εχω αποθηκευσει ως Mp3 στην micro sd μου???

Θα τρελαθουμε τελειως;;

Και δεν ξερω τι να πατησω ... Υποχρεωτικη διακοπη, ή Απεγκατασταση της (Μουσικη εκδοση 2.2) με ρισκο να μην μπορω να ακουω με αλλο τροπο τα τραγουδια μου;;

Δεν ξερω.. ειμαι εξαλλος.. Να τα χ3σω τα smartphones αν ειναι να δυσκολευουν τοσο την ζωη σου..:cry:

οκ βρηκα ενα χρησιμο λινκ..

http://www.doctorandroid.gr/p/blog-page_4.html

Edited by REDHOTSTEF

Πες μου ποια συσκευή έχεις, μήπως και υπάρχει στη notification bar σου συντόμευση για το on/off των data του δικτύου σου.

Στο κινητο ειχα μια σιμ της πλακας πριν.. και στο flight mode οποτε δεν με ανυσηχουσε.

Ειπα να δοκιμασω να βαλω την κανονικη μου σιμ. Ε, με το που την βαζω και ανοιγω το κινητο... πριν καν μπω στο ιντερνετ!!!! ...μου ερχεται μυνημα απο την κοσμοτε οτι χρεωθηκα ενα ευρω επειδη μπηκα στο ιντερνετ!!!!!!!! :blink::X:mad:

Ε και αφου χρεωθηκα που χρεωθηκα, ειπα να κανω εγγραφη στο μαρκετ να δω τι παιζει με τα smartphones τελικα γιατι δεν το ειχα ψαξει ποτε στο παρελθον.

Και η μαλ@κια ποια ειναι;.. Βγαινω απο το ιντερνετ....... Παω στις ρυθμισεις της συσκευης......Ρυθμισεις εφαρμογης...Διαχειρηση αιτησεων.....Λειτουργια/Ολες.....

...κΑΙ Διαπιστωνω οτι οι μισες εφαρμογες (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ) εχουν ως δικαιωματα: Πληρης προσβαση διαδικτυου!!!!

Δηλαδη κατσε.... θα χρεωνομαι και για να ακουω την μουσικη που εχω αποθηκευσει ως Mp3 στην micro sd μου???

Θα τρελαθουμε τελειως;;

Και δεν ξερω τι να πατησω ... Υποχρεωτικη διακοπη, ή Απεγκατασταση της (Μουσικη εκδοση 2.2) με ρισκο να μην μπορω να ακουω με αλλο τροπο τα τραγουδια μου;;

Δεν ξερω.. ειμαι εξαλλος.. Να τα χ3σω τα smartphones αν ειναι να δυσκολευουν τοσο την ζωη σου..:cry:

Δεν ειναι τόσο τραγικά τα πράγματα ... Απλά απενεργοποιησε τα δεδομένα στην συσκευή σου για να μην χρεωνεσαι. Οτι ζητάει πρόσβαση στο ιντερνετ δεν σημαίνει οτι χωρίς ιντερνετ δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις .

Η χρέωση ,μάλλον προήλθε από τον αυτόματο συγχρονισμό .Τον οποίο επίσης μπορείς να απενεργοποιησεις από τις ρυθμίσεις της συσκευής .

Από περιέργεια ....τι χρήση έκανες μέχρι τώρα ;

Edited by SERS1612

.

Από περιέργεια ....τι χρήση έκανες μέχρι τώρα ;

Απο όσα διαβάζω μέχρι τώρα απο το παιδί, μάλλον έκανε "χρήση παππού". Πράσινο κουμπάκι κάνω κλήση-κόκκινο κουμπάκι κλείνω τηλέφωνο.

Θα τρελαθουμε τελειως;;

Καλώς ήρθες στον 21ο αιώνα. Φίλε μου έχεις πααααρα πολύ διάβασμα να κάνεις. Χωρίς data/internet δεν έχει νόημα να έχεις smartphone. Σε κάποια τηλέφωνα ούτε καν ενεργοποίηση δεν μπορεις να κάνεις χωρίς internet.

Καλώς ήρθες στον 21ο αιώνα. Φίλε μου έχεις πααααρα πολύ διάβασμα να κάνεις. Χωρίς data/internet δεν έχει νόημα να έχεις smartphone. Σε κάποια τηλέφωνα ούτε καν ενεργοποίηση δεν μπορεις να κάνεις χωρίς internet.

Για να μην τον τρομάζετε τον άνθρωπο, και μόνο με WiFi μια χαρά το νόημα έχει το smartphone. Δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει για mobile data, δωρεάν hotspots υπάρχουν σχεδόν παντού.

Γι'αυτό έχουμε και το wifi βέβαια, δεν σημαίνει ντε και καλά ότι smartphone = data απαραίτητα, εγώ (και αρκετοί από εμάς πιστεύω) κάνουμε χρόνια τη δουλειά μας χωρίς να χρεωθούμε ποτέ data και μάλιστα εντελώς απροβλημάτιστα. Άντε, ίσως μόνο μερικά ευρώ στα τόσα χρόνια κι αυτό επειδή αρκετές εταιρίες έχουν ενεργοποιημένα τα data από την αρχή (όπως την πάτησε κι ο φίλος), πάντα υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης τους όμως.. :)

Oπως ειπατε και πιο πανω.. ναι.. η χρηση που το εκανα ειναι της πλακας. Απλως ηθελα, τα ιδια πραγματα που εκανα με ενα sony ericsson w995, να τα εκανα το 2014 και με ενα κινητο αφης. Tελικα το βρηκα αυτο που λετε, απενεργοποιηση data. Eυκολο ηταν, αλλα με την απειρια μου το τοσο το εκανα τοσο. Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned