Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα, καθώς λόγω έλλειψης χώρου στην μνήμη του τηλεφώνου σκέφτομαι να αρχίσω τις διαγραφές προγραμμάτων.

Εκτός από το google talk, ποια άλλη εφαρμογή είναι απαραίτητη;

Βρηκα μια σελιδα με καποιες εφαρμογες που μπορουμε να διαγραψουμε χωρις προβλημα.

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0AnO2-4y6yE1gdDJRekl4QmkyNmIzUmRvX2h3UDVkQXc&output=html

Βεβαια η σελιδα ειναι στηριγμενη πανω στο S G S2, αλλα αποψη μου ειναι οτι πολλες απο αυτες τις εφαρμογες μπορουμε να τις διαγραψουμε αφοβα και σε αλλες android συσκευες. Παντως αναφορικα με το Gtalk λεει ΝΟ...

μηπως εχει να κανει το οτι η συσκευη εχει 2,1 εκδοση ; Σε ολα τα android που εχουν περασει απο τα χερια μου , εσβηνα παντα ολα τα gapps πλην του gmail και ποτε δεν υπηρξε προβλημα.Αν το τηλεφωνο του φιλου ειναι root και τα εχει διαγραψει απο τις εφαρμογες, οσα ρεσετ και να κανει παλι θα λειπουν και επανερχονται μονο με επαναφορα backup η φλασαρισμα εκ νεου.

Και γω αυτο ηθελα να πω γιατι και γω εχω διαγραψει το talk 2-3 φορες που εχω αλλαξει ρομ και δεν εχω προβληματα.

Αυτο με το reset ισχυει. Οσα reset και αν κανω δεν αλαζει κατι. Το προβλημα με το motorola flipout ειναι οτι οσο και αν εψαξα στο ιντερνετ δεν υπαρχει πουθενα ενας τροπος να ξανα φλασσαρω τη ρομ δυστηχως. Αν γινοταν κατι τετοιο θα το ειχα κανει και θα ημουν αρχοντας τωρα. Παντως γενικα παιδια προσεχετε τι διαγραφετε. Εγω εκανα τη βλακεια και δεν κρατησα backup πριν διαγραψω οτιδηποτε. Οσο για το gtalk αληθεια βρηκα πολλες αναφορες που δημιουργηθηκε θεμα εξαιτιας της διαγραφης του. Παραθετω μερικα λινκ.

http://androidforums.com/huawei-ascend/426217-do-not-delete-google-talk.html,

http://androidforums.com/fascinate-support-troubleshooting/241877-reinstall-google-talk.html,

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788011, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1391257.

Kατι ακομα που εμαθα με ασχημο τροπο ειναι πως οταν κανουμε μια τετοια μλκια το να κανουμε reset ειναι οτι χειροτερο. Εγω εχασα root και file manager και εφαγα ωρες απο τη ζωη μου προσπαθωντας να βρω ενα τροπο να κανω εγκατασταση εφαρμογες απο το pc στο κινητο χωρις ιντερνετ, χωρις market και χωρις file manager...

Edited by giorgio2g
SE T100 --> Nokia N GageQD --> Motorola V3x --> SE C902 --> SE xperia mini pro (u20) --> Samsung galaxy Ace 2 --> LG G3 (32gb) --> Samsung galaxy S3 Neo --> Xiaomi Mi A1

Αναλογως την συσκευη...στα νεοτερα lg και samsung πχ τα φλασαρεις οποτε θες οτι και να τους εχεις κανει...

Βρηκα μια σελιδα με καποιες εφαρμογες που μπορουμε να διαγραψουμε χωρις προβλημα.

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0AnO2-4y6yE1gdDJRekl4QmkyNmIzUmRvX2h3UDVkQXc&output=html

Βεβαια η σελιδα ειναι στηριγμενη πανω στο S G S2, αλλα αποψη μου ειναι οτι πολλες απο αυτες τις εφαρμογες μπορουμε να τις διαγραψουμε αφοβα και σε αλλες android συσκευες. Παντως αναφορικα με το Gtalk λεει ΝΟ...

Αυτο με το reset ισχυει. Οσα reset και αν κανω δεν αλαζει κατι. Το προβλημα με το motorola flipout ειναι οτι οσο και αν εψαξα στο ιντερνετ δεν υπαρχει πουθενα ενας τροπος να ξανα φλασσαρω τη ρομ δυστηχως. Αν γινοταν κατι τετοιο θα το ειχα κανει και θα ημουν αρχοντας τωρα. Παντως γενικα παιδια προσεχετε τι διαγραφετε. Εγω εκανα τη βλακεια και δεν κρατησα backup πριν διαγραψω οτιδηποτε. Οσο για το gtalk αληθεια βρηκα πολλες αναφορες που δημιουργηθηκε θεμα εξαιτιας της διαγραφης του. Παραθετω μερικα λινκ.

http://androidforums.com/huawei-ascend/426217-do-not-delete-google-talk.html,

http://androidforums.com/fascinate-support-troubleshooting/241877-reinstall-google-talk.html,

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788011, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1391257.

Kατι ακομα που εμαθα με ασχημο τροπο ειναι πως οταν κανουμε μια τετοια μλκια το να κανουμε reset ειναι οτι χειροτερο. Εγω εχασα root και file manager και εφαγα ωρες απο τη ζωη μου προσπαθωντας να βρω ενα τροπο να κανω εγκατασταση εφαρμογες απο το pc στο κινητο χωρις ιντερνετ, χωρις market και χωρις file manager...

Πολυ σημαντικο! Εχετε παντα ενεργοποιημενο τον εντοπισμο σφαλματων.Εγω με το mobile go καταφερα και περασα launcher σε κινητο που τον ειχα σβησει και μετα απο ρεσετ εβγαζε μια μαυρη οθονη.

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Αναλογως την συσκευη...στα νεοτερα lg και samsung πχ τα φλασαρεις οποτε θες οτι και να τους εχεις κανει...

Μακαρι να ισχυε και στο flipout αυτο. Παντως στο x10 mini μου (που ειναι και πιο παλιο νομιζω) πραγματικα του κανω οτι θελω. Του εχω βαλει μεχρι και 2.3 που τρεχει καλυτερα απο την "μαμα" 2.1. Αλλα υποθετω για αυτο η sony διακριθηκε απο τους xda σχετικα με το ποσο διευκολύνει τους developers. Πραγματικα οπου βλεπω thread με xperia εχουν ενα σωρο επιλογες για custom rom και αλλες customιες. Τεσπα ξεφυγα του θεματος.... :p

SE T100 --> Nokia N GageQD --> Motorola V3x --> SE C902 --> SE xperia mini pro (u20) --> Samsung galaxy Ace 2 --> LG G3 (32gb) --> Samsung galaxy S3 Neo --> Xiaomi Mi A1

Καλησπέρα,

σύντομα θα αποκτήσω ένα android tablet. Έχω ήδη ένα κινητό με android και διάφορες εφαρμογές εγκατεστημένες. Οι επαφές μου και οι εφαρμογές θα περάστούν και στο tablet; Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω έχωντας 2 συσκευές σ' έναν gmail λογαριασμό;

Ευχαριστώ

Πώς βάζω συντόμευση ενός bookmark σε μια αρχική οθόνη? είμαι με nova launcher

Παρατεταμένο πάτημα, συντομεύσεις, σελιδοδείκτης (από τον στοκ browser. Δεν γνωρίζω εάν γίνεται να βάλεις από άλλον πχ. dolphin!)

Παρατεταμένο πάτημα, συντομεύσεις, σελιδοδείκτης (από τον στοκ browser. Δεν γνωρίζω εάν γίνεται να βάλεις από άλλον πχ. dolphin!)

εγω εχω nova launcher και μετα τις συντομευσεις δεν μου βγαζει σελιδοδεικτες!

σβήνονται πατώντας εκκαθάριση δεδομένων

Αν δεν κανεις εκκαθαριση δεδομενων και απλα κανεις απεγκατασταση δεν τα σβηνει?

Καλημερα.Εχω android 2.3.6 και σε μια ανεπιτυχη εγκατασταση του igo μου δεσμευτηκε χωρος στην εσωτερικη μνημη τον οποιο δεν μπορω να παρω πισω. Ουτε μπορω να δω πουθενα την εφαρμογη(αφου δεν εγκατασταθηκε...) ωστε να κανω απεγκατασταση. Χρησιμοποιω για αυτες τις δουλειες το titanium backup και το systemcleanup αλλα δυστυχως ουτε και αυτα βλεπουν τιποτα!Υπαρχει τροπος να μπω στην εσωτερικη μνημη και να το καθαρισω χειρωνακτικα;Οποιος φιλος ξερει,παρακαλω ας βοηθησει.Ευχαριστω

Όταν λες εσωτερική μνήμη τι ακριβώς εννοείς; Μιλάς για το διαμέρισμα /data (εκεί όπου εγκαθίστανται όλες οι εφαρμογές, εκτός αυτές του συστήματος) ή την εσωτερική έξτρα μνήμη που έχουν κάποιες συσκευές και λειτουργούν ως χώρος αποθήκευσης δεδομένων χρήστη(όπως οι εξωτερικές sd κάρτες);

Αν αναφέρεσαι στο διαμέρισμα /data πάντως, για να μπορείς να επέμβεις πρέπει η συσκευή να είναι root. Αν είναι, τότε χρειάζεσαι κάποιον root file manager όπως ο ES file explorer, μέσω του οποίου θα πρέπει να πας στη διαδρομή /data/data να βρεις το φάκελο com.navngo.igo.javaclient(αυτός είναι για την καινούργια έκδοση, αν έβαλες κάποια παλαιότερη ίσως να έχει κάπως διαφορετική ονομασία) και να τον διαγράψεις.

Καλησπέρα,

σύντομα θα αποκτήσω ένα android tablet. Έχω ήδη ένα κινητό με android και διάφορες εφαρμογές εγκατεστημένες. Οι επαφές μου και οι εφαρμογές θα περάστούν και στο tablet; Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω έχωντας 2 συσκευές σ' έναν gmail λογαριασμό;

Ευχαριστώ

κανένα πρόβλημα. στο play store θα πας στις εφαρμογές σου, οπου δειχνει όλες οσες εχεις κατεβασει απ τον λογαριασμό σου

Τι ειναι τα DPI βρε παιδια?σε πολλες ρομ μιλανε για αφτα π.χ 240,360!!

η ανάλυση της οθόνης

Αν δεν κανεις εκκαθαριση δεδομενων και απλα κανεις απεγκατασταση δεν τα σβηνει?

δεν θυμάμαι, πάντως τα αρχεία τα βρίσκεις στο /android/data

Για το διαμέρισμα /data μιλαω και η συσκευη μου ειναι ρουταρισμενη. Οποτε θα ακολουθησω τις οδηγιες σου. Σε ευχαριστω

update: δυσκολευομε να πλοηγηθω με τον Εs file explorer που διαθετω.Πως βρισκεις τη διαδρομη /data/data ;

update2 :Τελος καλο ολα καλα!Επρεπε να δωσω προσβαση ρουτ στον file explorer ....Βρηκα το αρχειο και το διεγραψα ανακτωντας τον αποθηκευτικο χωρο.Σε ευχαριστω και παλι.

Edited by sakisv

κανένα πρόβλημα. στο play store θα πας στις εφαρμογές σου, οπου δειχνει όλες οσες εχεις κατεβασει απ τον λογαριασμό σου

Θα προτιμούσα να διαχειρίζομαι χωριστά τις συσκευές. Να μην έχουν τα ίδια προγράμματα και επαφές. Δεν μπόρεσα να το διευκρινίσω από την ιστοσελίδα της google. Μάλλον θα το μάθω στην πράξη.

Θα προτιμούσα να διαχειρίζομαι χωριστά τις συσκευές. Να μην έχουν τα ίδια προγράμματα και επαφές. Δεν μπόρεσα να το διευκρινίσω από την ιστοσελίδα της google. Μάλλον θα το μάθω στην πράξη.

εννοείται ότι είναι ξεχωριστά. ότι θες εγκαθιστάς στη καθε συσκευή!:blink: και φυσικα μπορεις τις επαφες να μην τις συγχρονιζεις με το gmail

Καλησπέρα,

Με αφορμή το καινούριο μου τηλέφωνο android (galaxy nexus), θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση η οποία το πιθανότερο ειναι να έχει απαντηθεί, αλλά μέσα στον κυκεώνα μηνυμάτων δεν κατάφερα να βρω κάτι. Στο παρασύνθημα λοιπόν:

Η εγκατάσταση antivirus θεωρείται απαραίτητη σήμερα πλέον σε smartphones με android; Και το ρωτώ αυτό διότι εγκατέστησα το avast antivirus και βλέπω οτι μου τρώει αρκετή μπαταρία, και τώρα σκέφτομαι να το απεγκαταστήσω.

Να σημειώσω οτι είναι η πρώτη φορά που έχω android smartphone, δεν με ενδιαφέρουν custom roms, εγκατάσταση apps απο τρίτους κ.τ.λ. Με άλλα λόγια, δημοφιλείς apps από το google play, και όλα stock :)

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Καλησπέρα,

Με αφορμή το καινούριο μου τηλέφωνο android (galaxy nexus), θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση η οποία το πιθανότερο ειναι να έχει απαντηθεί, αλλά μέσα στον κυκεώνα μηνυμάτων δεν κατάφερα να βρω κάτι. Στο παρασύνθημα λοιπόν:

Η εγκατάσταση antivirus θεωρείται απαραίτητη σήμερα πλέον σε smartphones με android; Και το ρωτώ αυτό διότι εγκατέστησα το avast antivirus και βλέπω οτι μου τρώει αρκετή μπαταρία, και τώρα σκέφτομαι να το απεγκαταστήσω.

Να σημειώσω οτι είναι η πρώτη φορά που έχω android smartphone, δεν με ενδιαφέρουν custom roms, εγκατάσταση apps απο τρίτους κ.τ.λ. Με άλλα λόγια, δημοφιλείς apps από το google play, και όλα stock :)

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δεν το θεωρω απαραιτητο, μονο κακο κανει, ειδικα με βαση τις δικες σου απαιτησεις απο τη συσκευη. Uninstall and enjoy :)

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

Δεν το θεωρω απαραιτητο, μονο κακο κανει, ειδικα με βαση τις δικες σου απαιτησεις απο τη συσκευη. Uninstall and enjoy :)

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου. :thanks:

Η εγκατάσταση antivirus θεωρείται απαραίτητη σήμερα πλέον σε smartphones με android;

Antivirus και Task Killer είναι δύο ιδέες που μας έχουν έρθει από τον κόσμο των υπολογιστών, και τα δύο παντελώς άχρηστα για κινητά, κατά την δική μου άποψη ..

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Antivirus και Task Killer είναι δύο ιδέες που μας έχουν έρθει από τον κόσμο των υπολογιστών, και τα δύο παντελώς άχρηστα για κινητά, κατά την δική μου άποψη ..

τ αντιβαιρους κ στους υπολογιστες αχρηστα είναι

τ αντιβαιρους κ στους υπολογιστες αχρηστα είναι

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο :)

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Δέν βρίσκω την επιλογή για τις επαφές ώστε να αποθηκεύονται στον google λογαριασμό μου. Επειδή την πάτησα με αρκετές επαφές που έχασα στην αναβάθμιση που έκανα δεν θέλω να ξαναγίνει. Τρέχω την cm10.

Στον stock browser του ice πως μπορώ να εμφανίσω τα κουμπιά για το zoom που έχει στην έκδοση του 2.3.7 ?
Android uber alles

Για το play, και το πως φορτωνει ολο και περισσοτερο το τηλεφωνο μας με δεκαδες mb, δεν ειδα και πολλα σχολια...(μονο ενα νομιζω)

Μαλλον εχετε καινουρια τηλεφωνα με μεγαλη μνημη, οποτε δεν πειραζει να μας 'πιασει' η google με το play, καποιες δεκαδες mb...

(προς το παρον ειναι καμια 15αρια νομιζω, μαζι με το google services...)(μπραβο google, να τα εκατοστησεις)

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned