Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

messaging -> settings -> (MMS Settings) UNCHECK Auto-retrieve.

Πλέον εμφανίζεται εικονίδιο "Download" στο MMS. Click στο download και (εφόσον είναι ανοιχτό data network mode/ internet *) κατεβαίνει κανονικά το MMS.

* δεν είμαι σίγουρος αν απαιτείται σύνδεση internet πάντως το είχα ανοιχτό και δούλεψε.

Ειχες κι εσυ προβλημα? Νομιζω ομως αυτη η ρυθμιση βοηθα μονο στην ληψη. Κατα την αποστολη?

Έχω το Alcatel OT-990 με μνήμη ROM 200ΜΒ. Έχω μεταφέρει όσες εφαρμογές γίνεται στην μνήμη microSD (2 GB) (που είναι σχεδόν άδεια). Η ROM όμως είναι γεμάτη και το τηλέφωνο δεν μπορεί να δεχτεί ούτε ανανεώσεις (updates) των εφαρμογών που έχω εγκαταστήσει. Γίνεται τίποτα ή πρέπει να πάρω άλλο android κινητό; Αν δεν γίνεται τίποτα ποιό κινητό anrdoid έχει τη μεγαλύτερη ROM;;;

Και κάτι άλλο: Τι σημαίνει "kill" μια εφαρμογή; Τι διαφορά έχει από το "close";

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Τα συμβουλή του Σταύρου για άδειασμα χώρου είναι καλή, αλλά πλέον όλα τα android έχουν πολύ περισσότερο χώρο από 200MB. Κάποια όπως το Nexus μάλιστα έχουν ενιαίο χώρο για να τον γεμίζεις όπως θέλεις, να μην έχεις κενό χώρο σε ένα διαμέρισμα και γεμάτο το άλλο...

Δανειζόμενος από την αντίστοιχη ορολογία στο μητρικό λειτουργικό του android (linux) θα έλεγα ότι όταν κλείσεις μια εφαρμογή, μπορεί να συνεχίσουν να τρέχουν κάποιες διεργασίες της.

Το kill θα το πήγαινα ένα βήμα παραπέρα, την εξασφάλιση ότι έχουν σταματήσει οποισδήποτε σχετιζόμενες διεργασίες.

Πάντως δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί η διαχείριση μνήμης του android είναι αρκετά καλή, αν χρειαστεί μνήμη θα την πάρει κατά προτεραιότητα από κλειστές εφαρμογές...

Ειχες κι εσυ προβλημα? Νομιζω ομως αυτη η ρυθμιση βοηθα μονο στην ληψη. Κατα την αποστολη?

Ναι είχα πρόβλημα με 2 samsung galaxy S 2.2.1 και 2.3.5. Έβγαζε "downloading..." χωρίς να γίνεται τίποτα.

Για αποστολή δε γνωρίζω.

παιδια καλησπερα εχω και εγω μερικες αποριες αγορασα προσφατα ενα κλονο samoung galaxy s3 που εχει android 4,04 να ρωτησω για flash player και java τι εφαρμογες κατεβαζω για να μπορει να τα πεζει?

παιδια καλησπερα εχω και εγω μερικες αποριες αγορασα προσφατα ενα κλονο samoung galaxy s3 που εχει android 4,04 να ρωτησω για flash player και java τι εφαρμογες κατεβαζω για να μπορει να τα πεζει?

Κατέβασε τον Adobe Flash Player 11

Samsung galaxy s21+

Κατέβασε τον Adobe Flash Player 11

δεν το υποστιριζει για το s3 με android 4.04 και για java?:happy:

Edited by dukepapas

δεν το υποστιριζει για το s3 με android 4.04 και για java?:happy:

Φιλε μου μπορείς να το βρεις (flash palyer) στο google και να το περάσεις εσυ .

Σίγουρα δεν υποστηρίζει java 2.0 το τηλέφωνο ??

Samsung galaxy s21+

αυτο εδω ειναι http://www.fastcardtech.com/goods.php?id=7497 καλα αλλο τι λενε οι κινεζοι και αλλο τι γινεται. κανονικα με το android 4.04 επρεπε να τα κανει ολα μονο του ανοιγω το broswer στον αντ1 που εχει flash αλλα διχνει τις εικονες μονο οχι τα βιντεο μετα μπαινω στο zoo.gr που εχει java να το δοκιμαστικα δεν το ανοιγει... λεει οτι υπαρχει ενα σκριπτ. δεν ξερω τι γινεται αλλα αφου δεν ανοιγει τα βασικα αρχεια που υποστιριζονται υποτιθεται και με οσα android εχουν πανω απο 2,2 ποσο μαλον με το 4,04...

οσοι εχετε tablets τι γινεται σας τα ανοιγει..... η οχι?

αυτο εδω ειναι http://www.fastcardtech.com/goods.php?id=7497 καλα αλλο τι λενε οι κινεζοι και αλλο τι γινεται. κανονικα με το android 4.04 επρεπε να τα κανει ολα μονο του ανοιγω το broswer στον αντ1 που εχει flash αλλα διχνει τις εικονες μονο οχι τα βιντεο μετα μπαινω στο zoo.gr που εχει java να το δοκιμαστικα δεν το ανοιγει... λεει οτι υπαρχει ενα σκριπτ. δεν ξερω τι γινεται αλλα αφου δεν ανοιγει τα βασικα αρχεια που υποστιριζονται υποτιθεται και με οσα android εχουν πανω απο 2,2 ποσο μαλον με το 4,04...

καταρχάς το flash player πρέπει να το κατεβάσεις μόνος σου ψάχνοντας το apk στο google, καθώς έχει αποσυρθεί απ το play store πλέον για όλες τις συσκευές. για την java δεν ξέρω τι παίζει

javascripts παιζει ο browser, κανονικα εχει επιλογη στις ρυθμισεις. γενικα jar αρχεια δεν επαιζε ποτε το android, αν εννοεις και αυτο, μονο με emulator.

javascripts παιζει ο browser, κανονικα εχει επιλογη στις ρυθμισεις. γενικα jar αρχεια δεν επαιζε ποτε το android, αν εννοεις και αυτο, μονο με emulator.

δηλαδη σαιτ οπως το zoo.gr δεν τα ανοιγει καθολου? επειδη το iphone το ανοιγει κανονικα.

δηλαδη σαιτ οπως το zoo.gr δεν τα ανοιγει καθολου? επειδη το iphone το ανοιγει κανονικα.
το zoo.gr ειναι σε flash. βάλε τον flash player που σου στειλα και θα παιζει

μπορει κανεις να μου πει πως κανεις root το Samsung Galaxy S III I9300 ? και πια ρομ 4,04 μπορω να βαλω?

root : http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=336629

Τώρα για custom roms υπάρχουν πολλές μπορείς να ρωτήσεις εδω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=336582

Samsung galaxy s21+

παιδια καλησπερα, μολις 2 μερες κατοχος καινουριου κινητου με android.

στο θεμα μας, στις επαφες εψαχνα πως θα μπορουσα να τις στειλω στο gmail για να μην τις χασω σε περιπτωση απωλειας του κινητου.μου το ειπε οτι γινεται ενας φιλος.

εκανα ομως κατι που δεν βρισκω ουσιαστικη διαφορα απο πριν αλλα θελω να ξερω τι ειναι....πατησα λοιπον, απο το μενου των επαφων το κουμπι που λεει "συγχωνευση με λογαριασμο google".αμεσως μετα διπλα απο τις επαφες μου εμφανιστηκε ενα g (το σημα google δηλαδη). μπηκα στο gmail αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο με τις επαφες του κινητου μου.επισης οταν πηγαινω στις επιλογες εμφανισης, η επιλογη για το "οι επαφες μου" εφυγαν απο το τηλεφωνο και πηγαν στον λογαριασμο μου google.

τελικα πατησα εξαγωγη-->αποστολη καρτας στοιχειων και μετα διαλεξα ολες τις επαφες και με mail τις εστειλα στον εαυτο μου και τις περασα στις επαφες του gmail.

αυτο σημαινει οτι πλεον οι επαφες μου ειναι αποθυκευμενες μονιμα στο gmail?με τον ακριβως αντιστροφο τροπο μπορω στο μελλον να τις ξαναπερασω σε αλλο τηλεφωνο?και επισης τωρα ειναι 2 φορες αποθυκευμενες στη μνημη του τηλεφωνου?δηλαδη μια στον καταλογο κ μια στον λογαριασμο google?

συγνωμη αν ειναι χαζη η ερωτηση αλλα ειμαι εντελως ασχετος με android...

παιδια καλησπερα, μολις 2 μερες κατοχος καινουριου κινητου με android.

στο θεμα μας, στις επαφες εψαχνα πως θα μπορουσα να τις στειλω στο gmail για να μην τις χασω σε περιπτωση απωλειας του κινητου.μου το ειπε οτι γινεται ενας φιλος.

εκανα ομως κατι που δεν βρισκω ουσιαστικη διαφορα απο πριν αλλα θελω να ξερω τι ειναι....πατησα λοιπον, απο το μενου των επαφων το κουμπι που λεει "συγχωνευση με λογαριασμο google".αμεσως μετα διπλα απο τις επαφες μου εμφανιστηκε ενα g (το σημα google δηλαδη). μπηκα στο gmail αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο με τις επαφες του κινητου μου.επισης οταν πηγαινω στις επιλογες εμφανισης, η επιλογη για το "οι επαφες μου" εφυγαν απο το τηλεφωνο και πηγαν στον λογαριασμο μου google.

τελικα πατησα εξαγωγη-->αποστολη καρτας στοιχειων και μετα διαλεξα ολες τις επαφες και με mail τις εστειλα στον εαυτο μου και τις περασα στις επαφες του gmail.

αυτο σημαινει οτι πλεον οι επαφες μου ειναι αποθυκευμενες μονιμα στο gmail?με τον ακριβως αντιστροφο τροπο μπορω στο μελλον να τις ξαναπερασω σε αλλο τηλεφωνο?και επισης τωρα ειναι 2 φορες αποθυκευμενες στη μνημη του τηλεφωνου?δηλαδη μια στον καταλογο κ μια στον λογαριασμο google?

συγνωμη αν ειναι χαζη η ερωτηση αλλα ειμαι εντελως ασχετος με android...

οι επαφες σου ειναι εδω https://mail.google.com/mail/u/0/#contacts

εκει που λεει gmail στο pc πανω αριστερα εχει και αλλες επιλογες αν το πατησεις, η μια ειναι το Contacts.

οι επαφες σου ειναι εδω https://mail.google.com/mail/u/0/#contacts

εκει που λεει gmail στο pc πανω αριστερα εχει και αλλες επιλογες αν το πατησεις, η μια ειναι το Contacts.

αυτο το βρηκα :) , με την συγχωνευση-συγχρονισμο που εκανα με το gmail οι επαφες στο κινητο ομως παραμενουν 1 φορα στην μνημη ή ειναι κ στην μνημη κ στον λογαριασμο gmail και πιανουν διπλο χωρο?αν και απο οτι βλεπω η επιλογη "οι επαφες μου" εχουν φυγει απο το τηλεφωνο και εχουν παει στο google λογαριασμο στην καρτελα "επιλογες εμφανισης", αρα μαλλον 1 φορα ειναι στο τηλεφωνο? :blink: .ρωταω πιο πολυ για να καταλαβω πως δουλευει το ολο θεμα...

επισης (ειπα να σας πρηξω λιγο:O ) θα ηθελα να ρωτησω εαν τα widgets που υπαρχουν στις αρχικες οθονες ,οπως π.χ. το ρολοι,ο καιρος και διαφορα αλλα, καταλαμβανουν περισσοτερη ραμ.

οποτε αν ισχυει κατι τετιο να τα καταργησω και να ανοιγω το καταλογο με τις εφαρμογες για να χρησιμοποιησω οτι θελω για να ειναι πιο ελευθερη η ραμ.

ευχαριστω και παλι!!! :happy:

αυτο το βρηκα :) , με την συγχωνευση-συγχρονισμο που εκανα με το gmail οι επαφες στο κινητο ομως παραμενουν 1 φορα στην μνημη ή ειναι κ στην μνημη κ στον λογαριασμο gmail και πιανουν διπλο χωρο?αν και απο οτι βλεπω η επιλογη "οι επαφες μου" εχουν φυγει απο το τηλεφωνο και εχουν παει στο google λογαριασμο στην καρτελα "επιλογες εμφανισης", αρα μαλλον 1 φορα ειναι στο τηλεφωνο? :blink: .ρωταω πιο πολυ για να καταλαβω πως δουλευει το ολο θεμα...

επισης (ειπα να σας πρηξω λιγο:O ) θα ηθελα να ρωτησω εαν τα widgets που υπαρχουν στις αρχικες οθονες ,οπως π.χ. το ρολοι,ο καιρος και διαφορα αλλα, καταλαμβανουν περισσοτερη ραμ.

οποτε αν ισχυει κατι τετιο να τα καταργησω και να ανοιγω το καταλογο με τις εφαρμογες για να χρησιμοποιησω οτι θελω για να ειναι πιο ελευθερη η ραμ.

ναι τρωνε ραμ γιατι τρεχουν απο πισω..

για να εχεις επαφες στο gmail απλα πας και κανεις συγχρωνισμο με gmail μεσα απο τις ρυθμισεις

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Μια απορια.

Κοιταξα το Cosmote my account,και ειδα τα εξης περιεργα.

Στις 20/9,ειχα 2.035ΜΒ.Στις 22/9,ειχα 83ΜΒ!!!

Ελαχιστη η χρηση,μιας και το δουλευω συνηθως σε wifi.

Τι μπορει να φταιει;:confused:

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Θα ξεκινήσω με το σημαντικότερο: Δε χρειάζεται να ανησυχείς για το χώρο που καταλαμβάνουν οι επαφές ή για τη μνήμη που καταλαμβάνουν τα widgets. Βασική σου προτεραιότητα είναι να κάνεις τη ζωή σου εύκολη. Αν αυτό σημαίνει να έχεις ένα widget καιρού στην αρχική οθόνη, αντί να κάνεις 3 ταπ για το ανοίξεις, τότε βάλτο.

Ελεύθερη μνήμη είναι αναξιοποίητη μνήμη!

Για τα τεχνικά τώρα:

Οι επαφές αποθηκεύονται μια φορά, αυτό που αλλάζει είναι απλά το είδος τους. Βάσει του είδους μπορείς να επιλέξεις ποιες θα εμφανίζονται (πχ, επαφές τηλεφώνου, επαφές google, και οι 2). Προφανώς όλες οι επαφές google συγχρονίζονται και στο cloud.

Μια απορια.

Μήπως είχες κάποιο δωρεάν πακέτο που έληξε? Κατά τα άλλα, ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού, ίσως να έχεις ενσωματωμένο μετρητή που να μπορεί να σου πει τι έκανε τη χρήση (ICS και JB έχουν, ακόμα κι αν δεν έχεις διακριτή εφαρμογή για αυτή τη δουλειά: Settings -> Data Usage)

Edited by minast
typo

Θα ξεκινήσω με το σημαντικότερο: Δε χρειάζεται να ανησυχείς για το χώρο που καταλαμβάνουν οι επαφές ή για τη μνήμη που καταλαμβάνουν τα widgets. Βασική σου προτεραιότητα είναι να κάνεις τη ζωή σου εύκολη. Αν αυτό σημαίνει να έχεις ένα widget καιρού στην αρχική οθόνη, αντί να κάνεις 3 ταπ για το ανοίξεις, τότε βάλτο.

Ελεύθερη μνήμη είναι αναξιοποίητη μνήμη!

Για τα τεχνικά τώρα:

Οι επαφές αποθηκεύονται μια φορά, αυτό που αλλάζει είναι απλά το είδος τους. Βάσει του είδους μπορείς να επιλέξεις ποιες θα εμφανίζονται (πχ, επαφές τηλεφώνου, επαφές google, και οι 2). Προφανώς όλες οι επαφές google συγχρονίζονται και στο cloud.

Μήπως είχες κάποιο δωρεάν πακέτο που έληξε? Κατά τα άλλα, ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού, ίσως να έχεις ενσωματωμένο μετρητή που να μπορεί να σου πει τι έκανε τη χρήση (ICS και JB έχουν, ακόμα κι αν δεν έχεις διακρικτή εφαρμογή για αυτή τη δουλειά: Settings -> Data Usage)

Το έκανα,και μου βγάζει οτι 15-22 Σεπτεμβρίου,έφαγαν 447ΚΒ.Μονον.

Τώρα,είχα ανοίξει και το iPad 3 που έχω,αλλά πάλι για λίγο.

Εκεί,υπάρχει κάτι αντίστοιχο,που να μετράει το τι κατανάλωση έγινε από δεδομένα;

Ευχαριστώ κι ολας.

Κοσμοτε,100Mbps.

Μου φαινεται οτι ειναι παρα πολυ!

Εσας τι νουμερα σας βγαζει???

Τα screenshots ειναι μετα απο 2 ωρες περιπου μετα απο browsing και τηλεφωνα.

S7 Edge / Galaxy Note 10.1 2014 P605 White / HTC One S

iPhone 6s / iPad Air 2 / iPad mini 2

Μια απορια.

μηπως εκανες τεθερινγκ?η να τρεχει μια εφαρμογη απο πισω..?αυτο ειναι πολυ πιθανον..

Μου φαινεται οτι ειναι παρα πολυ!

Εσας τι νουμερα σας βγαζει???

Τα screenshots ειναι μετα απο 2 ωρες περιπου μετα απο browsing και τηλεφωνα.

τπ android system ειναι σχεδον ολες οι εφαρμογες πιστευω ειναι λογικο

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

μηπως εκανες τεθερινγκ?η να τρεχει μια εφαρμογη απο πισω..?αυτο ειναι πολυ πιθανον..

τπ android system ειναι σχεδον ολες οι εφαρμογες πιστευω ειναι λογικο

Αφού σε ευχαριστήσω,τι μπορώ να κάνω πρώτον για να το δω,και δεύτερο για να το αποφεύγω απο δω και πέρα;

Εχω βάλει να μην κατεβάζει πάντως δεδομένα,αν δεν ειναι σε wifi.

Και κάτι ακόμα.

Τα δεδομένα,τα έχω και για ένα iPad 3 που έχω. Πως μπορώ να ελέγξω κι εκεί,τι γίνεται,μήπως τρώγονται τα δεδομένα απο κει;

Κοσμοτε,100Mbps.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned