Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εν τελει, αν καποιος θελει να πορευτει μονο με την ενσωματωμενη εφαρμογη 'messages' του android, και να γραφει ελληνικα μηνυματα , φυσικα με 160 χαρακτηρες, δεν γινεται;

φυσικα,αν γραφεις κεφαλαια.

Εν τελει, αν καποιος θελει να πορευτει μονο με την ενσωματωμενη εφαρμογη 'messages' του android, και να γραφει ελληνικα μηνυματα , φυσικα με 160 χαρακτηρες, δεν γινεται;

με qwerty η μανισια εφαρμογη sms ΣΤΕΛΝΕΙ 160 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.με τ9 η το κλασσικο αλφαρηθμητικο πληκτρολογιο δεν υπαρχει περιπτωση να στειλει 160

Edited by ilka71

φυσικα,αν γραφεις κεφαλαια.

με qwerty η μανισια εφαρμογη sms ΣΤΕΛΝΕΙ 160 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.με τ9 η το κλασσικο αλφαρηθμητικο πληκτρολογιο δεν υπαρχει περιπτωση να στειλει 160

Παιδια, το smart keyboard με την μαμισια εφαρμογη sms, με πατημενο το πληκτρο (βελακι) να γραφει μονο ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, μου δινει παλι περιθωριο 60 χαρακτηρων.

Μονο σε μενα συμβαινει? Κανω κατι λαθος;

Παιδια, το smart keyboard με την μαμισια εφαρμογη sms, με πατημενο το πληκτρο (βελακι) να γραφει μονο ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, μου δινει παλι περιθωριο 60 χαρακτηρων.

Μονο σε μενα συμβαινει? Κανω κατι λαθος;

ΚΑΝΈΝΑ πληκτρολόγιό δεν γράφει 160 πλην του μανισιου και μονο qwerty !χρειάζεσαι η το go sms η το handcent sms!

το smart εχει ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ τους τονους ακομα και κεφαλαια οποτε μολις "δει" τονους το συστημα δινει 70 χαρακτηρες μονο!

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk

Edited by ilka71

Γενικα μιλωντας, το android βαραίνει οσο πιο πολλες του εγκαθιστα κανείς; Ή δεν επηρεαζει καθολου σε ταχυτητα-αποκριση-προβληματα κλπ?

πριν τρεις μερες πηρα το samsung galaxy mini κ ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα αντιμετοπιζω ενα προβλημα...

συνδεομαι κανονικα στο intrnet μεσω wifi με τον browser του κινητου κ ολα καλα...

οταν παω να συνδεθω ομως σε εφαρμογες του android οπως market,gmail κτλ κ βαζω τα στοιχεια του λογαρασμου μου στο google μου βγαζει το εξης σφαλμα:

Δεν είναι δυνατή η δημιουργία αξιόπιστης σύνδεσης δεδομένων σε αυτόν τον διακομιστή.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει????

ευχαριστώ εκ των προτέρων

πριν τρεις μερες πηρα το samsung galaxy mini κ ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα αντιμετοπιζω ενα προβλημα...

συνδεομαι κανονικα στο intrnet μεσω wifi με τον browser του κινητου κ ολα καλα...

οταν παω να συνδεθω ομως σε εφαρμογες του android οπως market,gmail κτλ κ βαζω τα στοιχεια του λογαρασμου μου στο google μου βγαζει το εξης σφαλμα:

Δεν είναι δυνατή η δημιουργία αξιόπιστης σύνδεσης δεδομένων σε αυτόν τον διακομιστή.

Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει????

ευχαριστώ εκ των προτέρων

μπες στο youtube κανε συνδεση με τα στοιχεια σου και δες μετα αν μπορεις να μπεις στο μαρκετ και στο gmail.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Ειχα την 'εσφαλμενη' εντυπωση οτι το ποσο 'μελλον', δηλαδη υποστηριξη, εχει ενα κινητο-android smartphone, δεν εχει να κανει τόσο με τα specs του, οσο με την εκδοση android που τρεχει.

Δηλαδη σαν να λεμε, απαξ ενα pc τρεχει win xp, μπορει να τρεξει αυτα τα προγραμματα. Αν τρεχει win7 μπορει να τρεξει και αλλα προγραμματα. Καπως ετσι το σκεφτομουν.

Μαλλον ομως δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.

Μαλλον, περα απο την εκδοση του android που εχει ενα κινητο, ρολο παιζει και η cpu. Αν ειναι arm6, ή arm7 ή κατι αλλο που δεν ξερω.

Κι αυτο γιατι 'δεν πα' να εχεις' την τελευταια εκδοση του android, αν εχεις παλια cpu καποιες εφαρμογες δεν θα 'καταδεχτουν' να τρεξουν στο κινητο σου.

Πχ. τρανταχτο παραδειγμα ο firefox. Σε arm6 δεν τρεχει.

Γενικα αυτη η θλιβερη διαπιστωση με απογοητευσε λιγο, αλλα ισως και να τα βλεπω και περισσοτερο τραγικα απο οσο ειναι.

Επισης, ειχα την μαλλον επισης λαθεμενη αντιληψη, οτι επειδη το android ειναι κατι σαν open-source(αντιθετα με το ios), και γενικα linux-style, δεν θα ειχε 'απαιτησεις' υλικου ως λειτουργικο(που μαλλον ετσι ειναι) και συνεπακολουθα και οι εφαρμογες θα εκαναν το ιδιο(που μαλλον δεν ισχυει).

Επειδη δεν ειμαι ειδικος περι τα specs των android κινητων και το ρολο τους στην υποστηριξη μιας συσκευης απο τις νεες ενημερωμενες εφαρμογες, παρακαλω, οσοι ειναι γνωστες ας καταθεσουν τις τεκμηριωμενες αποψεις τους επι του θεματος, ωστε να δουμε τι ισχυει και τι οχι.

Παω στο settings, manage apps, και σε καποια προγραμματα, ενσωματωμενα ή μη, δεν μου δινει τη δυνατότητα να τα μεταφερω εξολοκληρου στην καρτα sd.

Δεν μπορω με καποιο τροπο να εχω εγω αυτο τον ελεγχο και αυτη τη δυνατότητα; Πως μπορω να το κανω;

Ως αρχάριος και εγώ με το android εχω την εξής απορία.

εχω το Samsung galaxy sii. εχω απενεργοποίησει το auto capitalization.

Γιατί στα μηνύματα δε με αφήνει να χρησιμοποιήσω μικρα παρα μόνο κεφαλαία;

επίσης έστειλα μήνυμα με το swype και πήγε οπως νά'ναι. τι παίζει;

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που έθιξες, με ενδιαφέρει κι εμένα.

Περιμένουμε τις απόψεις όσων γνωρίζουν.

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Δηλαδη σαν να λεμε, απαξ ενα pc τρεχει win xp, μπορει να τρεξει αυτα τα προγραμματα. Αν τρεχει win7 μπορει να τρεξει και αλλα προγραμματα. Καπως ετσι το σκεφτομουν.

Θα έλεγα ότι η εσφαλμένη αντίληψη που έχεις μάλλον οφείλεται στην, κατ' αναλογία, λανθασμένη αντίληψη που έχεις για τους υπολογιστές. :) Και εξηγούμαι.

Το γεγονός ότι ένα πρόγραμμα τρέχει σε XP δεν σημαίνει ότι θα τρέχει οπωσδήποτε σε win7. Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό και έντονο αυτό που θέλω να σου πω ας πάρουμε ένα πρόγραμμα που έτρεχε σε win98. Κατά 90% δεν θα τρέχει σε win7. Για αυτό και υπάρχει η επιλογή "Run program as" για να λύσει το πρόβλημα της συμβατότητας προς τα πίσω.

Κι αυτή ακριβώς είναι η φράση κλειδί: "Συμβατότητα προς τα πίσω". Ο κάθε developer είναι αυτός που θα αποφασίσει τι hardware θα υποστηρίζει το λογισμικό του. Όπως βλέπεις λεω hardware κι όχι μόνο cpu.

Γενικα αυτη η θλιβερη διαπιστωση με απογοητευσε λιγο, αλλα ισως και να τα βλεπω και περισσοτερο τραγικα απο οσο ειναι.

Αν δεις το smartphone σου σαν ένα μικρό υπολογιστή τότε θα δεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Στην πράξη τέτοιο είναι με τη διαφορά ότι δεν μας δίνεται η δυνατότητα να αναβαθμίζουμε τα επιμέρους κομμάτια του hardware.

Επισης, ειχα την μαλλον επισης λαθεμενη αντιληψη, οτι επειδη το android ειναι κατι σαν open-source(αντιθετα με το ios), και γενικα linux-style, δεν θα ειχε 'απαιτησεις' υλικου ως λειτουργικο(που μαλλον ετσι ειναι) και συνεπακολουθα και οι εφαρμογες θα εκαναν το ιδιο(που μαλλον δεν ισχυει).

Το τι είναι ελαφρύ και τι βαρύ είναι μια μεγάλη κουβέντα. Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω μαζί σου. Μην ξέχνας άλλωστε ότι μπορεί το android να είναι linux based αλλά οι εφαρμογές είναι java με ότι αυτό συνεπάγεται.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Παω στο settings, manage apps, και σε καποια προγραμματα, ενσωματωμενα ή μη, δεν μου δινει τη δυνατότητα να τα μεταφερω εξολοκληρου στην καρτα sd.

Δεν μπορω με καποιο τροπο να εχω εγω αυτο τον ελεγχο και αυτη τη δυνατότητα; Πως μπορω να το κανω;

Θέλει εφαρμογή APP2SD κατέβασέ την και όλα θα πάνε καλά

Θέλει εφαρμογή APP2SD κατέβασέ την και όλα θα πάνε καλά

Την εγκατεστησα αλλα δεν βοηθαει καθολου! Εγω ειχα ηδη χειροκινητα μεταφερει οτι μπορουσε να μεταφερθει στην εξωτερικη μνημη.

Το προβλημα μου ειναι αυτες που ΔΕΝ με αφηνει το τηλεφωνο, δεν μου δινει την επιλογη, να τις τοποθετησω στην sd card.

Αυτο το προγραμμα κανει μονο οτι εκανα κι εγω χειροκινητα, απλα λιγο πιο γρηγορα.

Δεν δινει δυνατοτητα στις αμετακινητες εφαρμογες, απο την εσωτερικη μνημη να μπορω να τις περασω στην εξωτερικη μνημη.

Υπαρχει λυση?????

Επίσημη λύση χωρίς root δεν υπάρχει

Δηλαδη, οταν γινει το τηλεφωνο root, τοτε μπορω να τις μεταφερω τις εφαρμογες που τωρα δεν μπορω, στην sd card?

Δηλαδη, οταν γινει το τηλεφωνο root, τοτε μπορω να τις μεταφερω τις εφαρμογες που τωρα δεν μπορω, στην sd card?

υπαρχουν εφαρμογες που απλα δεν εχουν την δυνατοτητα να πανε στην sd card απο τον δημιουργο τους.

μην τρελαινεσαι!δεν μπορεις να περασεις ολες τις εφαρμογες του μαρκετ στην sd!για την ακριβεια,εχω την εντυπωση,οτι περισσοτερες ειναι αυτες που δεν περνανε!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ανάλογα την ρομ που έχεις,υπάρχουν τρόποι να πάνε στο sd-ext partition όλες οι εφαρμογές χρήστη.π.χ. το link2sd http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=294953 εύκολη λύση που δουλεύει και σε επίσημες ρομ rooted

και μετά πάμε σε λύσεις app2sd by darktremor ή data2sd κτλ αλλά θέλει και custom rom.Με link2sd ή app2sd η εσωτερική μνήμη θα συνεχίσει να μειώνεται αλλά με μικρότερο ρυθμό

Ως αρχάριος και εγώ με το android εχω την εξής απορία.

εχω το Samsung galaxy sii. εχω απενεργοποίησει το auto capitalization.

Γιατί στα μηνύματα δε με αφήνει να χρησιμοποιήσω μικρα παρα μόνο κεφαλαία;

επίσης έστειλα μήνυμα με το swype και πήγε οπως νά'ναι. τι παίζει;

Δεν έχω το gsII, αλλά αν πατήσεις το βελάκι στο πληκτρολόγιο δε σου τα κάνει μικρά; Αν εννοείς πάντως ότι φτάνουν στον παραλήπτη μόνο κεφαλαία κι όχι πεζά γράμματα, αυτό γίνεται για να έχεις 160 χαρακτήρες στα sms ;)

Και όταν λες όπως να'ναι, τί ακριβώς εννοείς; Τι πρόβλημα είχαν τα μηνύματα;

Τhe end of an era...

Αν το κινητο γινει root, παραμενει για παντα root, ακομη κι αν πχ. βαλεις νεα rom?

Πως βλεπω αν εχει γινει root?

Edited by karib

έιμαι. δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. γίνεται κανονικά το Install αλλά δε τρέχει μετά

edit: τα νεύρα μου. δε μπορώ να κάνω κάτι... κάποιος άλλος οδηγός υπάρχει;

Εμένα μου δούλεψε το Backtrack (ubuntu πειραγμένο :Ρ) με αυτόν τον οδηγό.

Έχω Galaxy S II.

Αν το κινητο γινει root, παραμενει για παντα root, ακομη κι αν πχ. βαλεις νεα rom?

Πως βλεπω αν εχει γινει root?

Οχι. Το root γινεται "μερος" της συγκεκριμενης rom. Οποτε αν αλλαξεις, θα πρεπει να ξανακανεις τη διαδικασια. Ωστοσο παραμενει μετα απο hard reset.

Bασικα για να γινει root πρεπει να το κανεις εσυ. Οποτε θεωρητικα ξερεις. Προχειρα, κατεβασε την εφαρμογη Superuser. Αν λειτουργει, εισαι rooted. Αν την βλεπεις ηδη την εφαρμογη, εισαι rooted.

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

Οχι. Το root γινεται "μερος" της συγκεκριμενης rom. Οποτε αν αλλαξεις, θα πρεπει να ξανακανεις τη διαδικασια. Ωστοσο παραμενει μετα απο hard reset.

Bασικα για να γινει root πρεπει να το κανεις εσυ. Οποτε θεωρητικα ξερεις. Προχειρα, κατεβασε την εφαρμογη Superuser. Αν λειτουργει, εισαι rooted. Αν την βλεπεις ηδη την εφαρμογη, εισαι rooted.

αν καταλαβα καλα στο ερωτημα του φιλου και χωρις λογο αντιπαραθεσης υπαρχουν rom που ειναι root και δεν χρειαζεται να το κανεις μονος σου. εγω εχω αυτη http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1059753 και οταν τη περασα μου ειχε μεσα το εικονιδιο superuser.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

αν καταλαβα καλα στο ερωτημα του φιλου και χωρις λογο αντιπαραθεσης υπαρχουν rom που ειναι root και δεν χρειαζεται να το κανεις μονος σου. εγω εχω αυτη http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1059753 και οταν τη περασα μου ειχε μεσα το εικονιδιο superuser.

ολες οι custom roms ειναι root. μονο οι official δεν ειναι.

Δεν καταλαβα τι ακριβως εννοουσε :)

Παντως ισχυει, το root δεν φευγει και αν εχει superuser μεσα, ειναι rooted ;)

Stormrain@insomnia.gr

Πέτρος

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned