Antretng Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 (edited) φίλε pan82, ευχαριστούμε θερμά για τον κόπο σου. Επίσης συγχαρητήρια γιατί έχεις -για εμένα- έναν εμφανώς καλύτερο αισθητήρα στο κινητό σου. Τη μέρα εντάξει, δεν με ενοχλεί τόσο ο samsung. Μπορείς να πεις κιολας ότι η κιτρινίλα οδηγεί σε ποιο ζεστές απεικονίσεις. Βέβαια ακόμη και τη μέρα βλέπω ότι χάνει σε λεπτομέρεια. Τη νύχτα τώρα σε ορισμένες φώτο φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική διαφορά. Η παρουσία τόσο πολύ θορύβου π.χ. στη φώτο με το φυτό στο μπαλκόνι, κάνει το αποτέλεσμα του samsung για εμένα αποκρουστικό. Τι να την κάνω την περισσότερη λεπτομέρεια, όταν το αποτέλεσμα δεν βλέπεται. Δεν περιγράφω άλλο :p το htc 10 μόλις ήρθε ένα βήμα πιο κοντά μου :lol: Απο την αλλη καποιος μπορει να σου πει τι να την κανει την αφαιρεση θορυβου αν μοιαζει με ζωγραφια. Νομιζω ειναι και θεμα προτιμησεων. Σε μικρες οθονες βοηθα το noise reduction. Σε μεγαλες ομως (πχ οθονη υπολογιστη) οτι και να κανεις χαμενος εισαι. Παντως αν δεις τις υπολοιπες νυχτερινες φωτογραφιες, οι οποιες διαφορες ειναι κυριως camera shake οπου μια ειναι υπερ του imx και μια του sam. Προσωπικα παιρνω πισω τα κραξιμο που της εκανα αφου δεν την λες και τοσο σημαντικη τη διαφορα. Στην ημερα εχω την αισθηση πως αν αυξησεις στις ρυθμισεις το contrast, μονο στο wb διαφερουν (το contrast κανει και λιγο πιο sharp την εικονα). Δεν νομιζω οτι υπαρχει "πραγματικη" παραπανω λεπτομερια. Υ.Γ. Για οσους δεν γνωριζουν δεν εχω πια το Note 4. Δηλαδη δεν ειναι οτι εχω τον sami και υπερασπιζομαι το γαϊδαρο μου :p Edited May 15, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scion Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Απο την αλλη καποιος μπορει να σου πει τι να την κανει την αφαιρεση θορυβου αν μοιαζει με ζωγραφια. Νομιζω ειναι και θεμα προτιμησεων. Σε μικρες οθονες βοηθα το noise reduction. Σε μεγαλες ομως (πχ οθονη υπολογιστη) οτι και να κανεις χαμενος εισαι. Παντως αν δεις τις υπολοιπες νυχτερινες φωτογραφιες, οι οποιες διαφορες ειναι κυριως camera shake οπου μια ειναι υπερ του imx και μια του sam. Προσωπικα παιρνω πισω τα κραξιμο που της εκανα αφου δεν την λες και τοσο σημαντικη τη διαφορα. Στην ημερα εχω την αισθηση πως αν αυξησεις στις ρυθμισεις το contrast, μονο στο wb διαφερουν (το contrast κανει και λιγο πιο sharp την εικονα). Δεν νομιζω οτι υπαρχει "πραγματικη" παραπανω λεπτομερια. Υ.Γ. Για οσους δεν γνωριζουν δεν εχω πια το Note 4. Δηλαδη δεν ειναι οτι εχω τον sami και υπερασπιζομαι το γαϊδαρο μου :p εσύ πρόλαβες και την έκανες με ελαφρά :p Εμένα αυτό που με κρατάει ακόμα είναι η μπαταρία, γιατί τι να την κάνεις τη super καμερα, σε κλειστο λόγω μπαταρίας κινητό. Για αυτό και έχω νευριάσει με την xiaomi, με τον sensor που έβαλε και είναι κατώτερος σε έναν κρίσιμο τομέα για μένα (με λίγο φώς) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
patrik Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 (edited) Είχα και έχω καβαντζα το LG g4 το πρωί 100% το απογευμα-βραδυ κλειστό. Το global ίδια χρήση 2 μέρες μπαταρία για πλάκα ... Ε δε γίνεται να τα έχουμε και όλα :lol: Edited May 15, 2017 by patrik Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 (edited) εσύ πρόλαβες και την έκανες με ελαφρά :p Εμένα αυτό που με κρατάει ακόμα είναι η μπαταρία, γιατί τι να την κάνεις τη super καμερα, σε κλειστο λόγω μπαταρίας κινητό. Για αυτό και έχω νευριάσει με την xiaomi, με τον sensor που έβαλε και είναι κατώτερος σε έναν κρίσιμο τομέα για μένα (με λίγο φώς) Εγω πιστευω πως και το αλλο να ειχες παλι δεν θα σου αρεσε. Αρχικα βλεπεις τη διαφορα στο θορυβο αλλα αργοτερα θα βλεπες οτι δεν εχει λεπτομερια. Για το χαβαλε πειραξα λιγο 2 φωτογραφιες απο το sami για να δειτε οτι η διαφορα δεν ειναι και τοσο μεγαλη τελικα. Τις ξανανεβασα προσωρινα σε αυτο το album για να τις δεις. https://flic.kr/s/aHskV2bnay Οσον αφορα τις υπολοιπες νυχτερινες προσωπικα περαν του wb δεν ειδα καποιον αισθητηρα να ειναι συστηματικα καλυτερος. Ο λογος λεπτομεριας/θορυβου ειναι αρκετα κοντα και δεν ειδα καμια διαφορα στο dynamic range. Edited May 15, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achilleas10 Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Σήμερα παρέλαβα από το mygad, ο κωδικός είναι 2016102, είναι 3/2017 και δυστυχώς έχει αισθητήρα samsung... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scion Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Εγω πιστευω πως και το αλλο να ειχες παλι δεν θα σου αρεσε. Αρχικα βλεπεις τη διαφορα στο θορυβο αλλα αργοτερα θα βλεπες οτι δεν εχει λεπτομερια. Για το χαβαλε πειραξα λιγο 2 φωτογραφιες απο το sami για να δειτε οτι η διαφορα δεν ειναι και τοσο μεγαλη τελικα. Τις ξανανεβασα προσωρινα σε αυτο το album για να τις δεις. https://flic.kr/s/aHskV2bnay Οσον αφορα τις υπολοιπες νυχτερινες προσωπικα περαν του wb δεν ειδα καποιον αισθητηρα να ειναι συστηματικα καλυτερος. Ο λογος λεπτομεριας/θορυβου ειναι αρκετα κοντα και δεν ειδα καμια διαφορα στο dynamic range. Αυτό που λες με το λόγο λεπτομέρειας/θορύβου είναι εμφανές στη μακρινή φώτο. Και στις φώτο με το φυτό, το πείραγμα που έκανες όντως τις έφερε πιο κοντά από θέμα θορύβου. Αλλά από την άλλη, δεν έχω την υπομονή κάθε φορά για photoshop / gimp / lightroom. Επίσης κάποιος θα σου πει, ωραία, πειράζω και του imx, κάνω π.χ. edge sharpness και ξανανοίγω την ψαλίδα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 (edited) Αυτό που λες με το λόγο λεπτομέρειας/θορύβου είναι εμφανές στη μακρινή φώτο. Και στις φώτο με το φυτό, το πείραγμα που έκανες όντως τις έφερε πιο κοντά από θέμα θορύβου. Αλλά από την άλλη, δεν έχω την υπομονή κάθε φορά για photoshop / gimp / lightroom. Επίσης κάποιος θα σου πει, ωραία, πειράζω και του imx, κάνω π.χ. edge sharpness και ξανανοίγω την ψαλίδα. Μπα οχι. Εκει ειναι η διαφορα τους. Απαξ και χαθει η "πραγματικη" λεπτομερια δεν επιστρεφετε πισω. Αλλωστε μιλησα για λογο. Ο λογος ειναι πολυ κοντα και αυτος φυσικα δεν αλλαζει (εκτος και αν κανεις κακη επεξεργασια). Για αυτο θα δεις και σε συγκριτικα αισθητηρων dslr οτι μιλανε για λογους λεπτομεριας/θορυβου και οχι πυκνοτητας θορυβου. Απο εκει και περα ειναι θεμα προτιμησεων. Αν προτιμας λιγοτερο θορυβο απο περισσοτερη λεπτομερια τοτε ναι ειναι καλυτερος ο imx. Αν παλι σε νοιαζει απλα η ποιοτητα της εικονας τοτε δεν εχουν μεγαλη διαφορα. Τελος, αν προτιμας τη παραπανω λεπτομερια τοτε προτιμας τον samsung. Προσωπικα προτιμω να χει λιγο θορυβο απο το να τις κανω σαν ζωγραφια. Δεν λεω οτι δεν κανω καθολου nr στα raw μου αλλα οτι κανω λιγοτερο απο οτι μαλλον προτιμας. Γενικα το επιπεδο nr που προτιμα ο καθενας διαφερει. Απλα σε ενα βαθμο μας εχουν επηρεασει και τα reviews των κινητων που μιλανε αποκλειστικα και μονο για θορυβο και οχι λεπτομερια. Αμα βλεπω τη φωτογραφια σαν ελαιο ζωγραφικη τι να το κανω; Αν ειχε μεσα ανθρωπο η φωτογραφια θα προτιμουσες τον παραπανω θορυβο. Edited May 15, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scion Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Δεν είναι όμως όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Π.χ. στο σετ με τις μακρινές φώτο που πειραξες, οκ, εκεί η λεπτομέρεια από τα δέντρα έχει χαθεί και δεν ξαναγυρνα. Στις περιπτώσεις όμως που κυρίως με ενδιαφέρουν εμένα, έχουμε να κάνουμε με κοντινά αντικείμενα ή ανθρώπους και από ότι είδα εκεί ο imx διατηρεί ικανοποιητικό επίπεδο λεπτομέρειας σε σχέση με το θόρυβο, τέτοιο που για μένα είναι ξεκάθαρος νικητής στα low light. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
euromaster Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Υ.Γ. Για οσους δεν γνωριζουν δεν εχω πια το Note 4. Δηλαδη δεν ειναι οτι εχω τον sami και υπερασπιζομαι το γαϊδαρο μου :p Καλα δεν ντρεπεσαι? Αλλαξοπιστησες? Σου πουλαω το δικο μου για τιμωρια.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Καλα δεν ντρεπεσαι? Αλλαξοπιστησες? Σου πουλαω το δικο μου για τιμωρια.. Αν το εννοεις στειλε pm γιατι σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το ξαναπαρω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
euromaster Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 (edited) Αν το εννοεις στειλε pm γιατι σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το ξαναπαρω. χαχα, εε οχι δα, καναμε τοσο κοπο να το βρουμε Ελλαδα φθηνα. Ρε συ το eshop το χει παλι σε προσφορα στα 189€ νομιζω, για κοιταξου.. ΑΛΛΑ εννοειτε, καλυτερα παρε την εκδοση 4/64gb απο εξω.. Αν το βιαζεσαι απο την αλλη, κατι μπορουμε να κανουμε... Edited May 15, 2017 by euromaster Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 χαχα, εε οχι δα, καναμε τοσο κοπο να το βρουμε Ελλαδα φθηνα. Ρε συ το eshop το χει παλι σε προσφορα στα 189€ νομιζω, για κοιταξου.. Ναι τοσο το χει. Και νομιζω το ειδα και 184 σε ενα ακομα καταστημα οπου εγραψε φιλος οτι εχει την 800αρα. Αχ αυτη η μπαταρια. Να χει και λιγο καλυτερη gpu... μονο αυτο με φρεναρει. Η καμερα οπως εγραψα και παραπανω μια χαρα μου φαινεται σε σχεση με imx. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mindtrapper Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Το πρόβλημα είναι το chroma noise, το luminance noise είναι ωραίο και μου θυμίζει εποχές φιλμ. Αν ένα κινητό καταφέρει να έχει μόνο κόκκο και λεπτομέρεια θα το παντρευτώ. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Το chroma noise γενικα μπορεις να το αφαιρεσεις ευκολα. Το θεμα ειναι οτι ενω υπαρχουν εφαρμογες για android οπου αφαιρουν το luminance noise, δεν υπαρχει καμια εφαρμογη που να αφαιρει το chroma. Στο photoshop express (εκδοση για κινητα) για παραδειγμα η επεξεργασια παιρνει λιγοτερο απο μισο λεπτο αλλα αφαιρει μονο luminance noise. Παντως συμφωνω απολυτα μαζι σου. Δεν εχω βρει κινητο που να κανει λιγο nr. Ειτε θα το σκισει ειτε θα ειναι γεματο θορυβο (μαζι και chroma noise). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l_kostas Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Μπορείτε να ανεβάσετε κάποιο screenshot με την κατανάλωση μπαταρίας και πόσες ώρες οθόνης βγάζει? Εγώ έχω τα πάντα ανοιχτά (4g την περισσότερη μέρα, GPS, Google voice(?), double tap κτλ) και η κατάσταση είναι όπως στις φώτο. Είναι λογικό το Android να είναι πρώτο σε κατανάλωση? Οι ώρες οθόνης είναι από 100% στο 25% περίπου.. Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Ναι αν το χεις πολλες μερες με μικρη χρηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Το Xiaomi Redmi Note 4 Global edition με την 800 υπάρχει στην ελλαδα και ποιο ειναι; μπορείτε να βαλετε ενα λινκ ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
grande Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 μετα απο 128 σελιδες και τοσους κατοχους του κινητου, δεν εχει βρεθει ενα τζαμακι της προκοπης.. ενδιαφερον.. Κεντρο ομονοια,δε ξερω αν μπορω να πω ονομα μαγαζιου.Με 4 ευρω, αψογο. ----- προσθήκη μηνύματος 69 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Το Xiaomi Redmi Note 4 Global edition με την 800 υπάρχει στην ελλαδα και ποιο ειναι; μπορείτε να βαλετε ενα λινκ ευχαριστώ Οι γνωστες αλυσιδες το εχουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Κεντρο ομονοια,δε ξερω αν μπορω να πω ονομα μαγαζιου.Με 4 ευρω, αψογο. ----- προσθήκη μηνύματος 69 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Οι γνωστες αλυσιδες το εχουν. Μπορει να το εχουν αλλα πως λέγετε, ο ορος "GLOBAL EDITION" δεν υπάρχει πουθενά στην ελλαδα, τι ζηταω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
grande Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 (edited) Μπορει να το εχουν αλλα πως λέγετε, ο ορος "GLOBAL EDITION" δεν υπάρχει πουθενά στην ελλαδα, τι ζηταω? ΑΝ σου δειξουν το κουτι,το γραφει απ'εξω. Τιμη 249Ε αν σε βοηθαει. Edited May 15, 2017 by grande Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
taliban Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Κεντρο ομονοια,δε ξερω αν μπορω να πω ονομα μαγαζιου.Με 4 ευρω, αψογο. ----- προσθήκη μηνύματος 69 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Οι γνωστες αλυσιδες το εχουν. Φυσικά και μπορείς να μας πεις το μαγαζί για το tempered Στάλθηκε από το ONEPLUS+A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση ΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- member since: September 2003 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 ΑΝ σου δειξουν το κουτι,το γραφει απ'εξω. Τιμη 249Ε αν σε βοηθαει. Δηλαδη να παρω σβαρνα ολα τα μαγαζια της Αθηνας με τα ποδια να δω ποιος το εχει Ζήτησα κάποιο λινκ Τελος παντων ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achilleas10 Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Δηλαδη να παρω σβαρνα ολα τα μαγαζια της Αθηνας με τα ποδια να δω ποιος το εχει Ζήτησα κάποιο λινκ Τελος παντων ευχαριστω http://www.mygad.gr/XIAOMI-Redmi-Note-4-Snapdragon-625-2-0GHz-3GB-RAM-32GB-ROM-EU-grey&tracking=5730894aa669b Απλα κανει 4-5 μερες να το εχεις στα χερια σου και επισης καλο ειναι πριν το αγορασεις να τους καλεσεις και να σιγουρευτεις οτι θα σου φερουν την global version. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
grande Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 (edited) Φυσικά και μπορείς να μας πεις το μαγαζί για το tempered Στάλθηκε από το ONEPLUS+A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk http://hamzatel.gr/el/ ----- προσθήκη μηνύματος 78 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Δηλαδη να παρω σβαρνα ολα τα μαγαζια της Αθηνας με τα ποδια να δω ποιος το εχει Ζήτησα κάποιο λινκ Τελος παντων ευχαριστω Αν εισαι ΚΑλλιθεα πηγαινε στο πλαισιο.Δεν ξερω τι σε δυσκολευει,εχω μπερδευτει λιγο. http://www.kotsovolos.gr/site/mobile-phones-gps/mobile-phones/smartphones/172040-xiaomi-note-4x-32gb-dual-sim-gold Edited May 15, 2017 by grande Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achilleas10 Δημ. May 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. May 15, 2017 Γνωρίζει κανένας πως διορθώνεται το πρόβλημα του ήχου στην εγγραφή βίντεο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts