amelidis Δημ. November 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2006 Οχι, οταν εχεις bi-xenon και οι δυο σκαλες (εξαιρωντας φυσικα τις "ψειρες") ειναι xenon! Βεβαια απο εδω και περα υπαρχουν καποιες διαφοροποιησεις που εχουν να κανουν με το εαν τα xenon ειναι εργοστασιακα η οχι! Και τι εννοω με αυτο... Στην ΒΜW του πατερα μου που εχει bixenon τα πραγματα εχουν ως εξης: 1) Οι ψειρες εχουν αντικατασταθει με τα δαχτυλιδια (angel eyes) 2) Η μεσσαια σκαλα ειναι τυπου xenon 3) Η μεγαλη σκαλα αναλογα με το πως την χρησιμοποιεις ειναι ειτε xenon ειτε αλογονου.. Οταν λοιπον σε επαρχιακο δυκτιο αναβεις την μεγαλη σκαλα για να βλεπεις καλυτερα τοτε η μεγαλη σκαλα ειναι και αυτη xenon (συγκεκριμενα αλλαζει θεση ο φακος της μεσσαιας σκαλας και γινεται η νυχτα μερα!) Αν ομως απλα κανεις το "σινιαλο" με τα φωτα επειδη η διαδικασια πρεπει να γινει αρκετα γρηγορα τοτε αναβουν οι λαμπες αλογονου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgep800 Δημ. November 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2006 Συμφωνώ εκτός απο το τελευταίο. Όταν κάνεις "σινιαλο" ανάβουν οι λάμπες αλογόνου και όχι τα xenon, για να μην "στραβώνουν" τους διερχόμενους οδηγούς. Καθώς υπάρχουν xenon που μπορούν να κάνουν ακαριαίο "σινιαλο"! Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teris Δημ. November 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2006 Καλά, έπαθα την πλάκα μου....μόλις χτες μπήκα για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο με bi-xenon (εργοστασιακά μιλάω) Ημασταν πάνω στον Χορτιάτη σε δρόμο πλήρως σκοτεινό, ανάβουμε την μεγάλη σκάλα και λες και ανέτειλλε ο ήλιος....πραγματικά μοναδική εμπειρία..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. November 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2006 . Καθώς υπάρχουν xenon που μπορούν να κάνουν ακαριαίο "σινιαλο"! Σε ποιά νέα αμάξια τα έχεις δεί αυτά ,εργοστασιακά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgep800 Δημ. November 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 15, 2006 Σε ποιά νέα αμάξια τα έχεις δεί αυτά ,εργοστασιακά? Όχι, δεν είναι εργοστασιακά, είναι κιτ xenon. Λογικά δεν θα βγένει κάτι τέτοιο σε εργαστασιακό... Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akis_k Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 Έχω δύο απορίες :O … Από ότι κατάλαβα στα ξένον υπάρχουν δύο ίδη (Xenon & biXenon). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. 1η) Τα biXenon βγαίνουν για λάμπα τύπου Η7 ?? 2η) Όταν ή λάμπα καεί πόσο θα κοστίσει η καινούρια (εννοείται να έχεις κιτ ξένον) ?? Edit: Ποίο από τα 2 κιτ είναι καλύτερο. Αυτό ή Αυτό. Ευχαριστώ :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgep800 Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 Έχω δύο απορίες :O … Από ότι κατάλαβα στα ξένον υπάρχουν δύο ίδη (Xenon & biXenon). Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής. 1η) Τα biXenon βγαίνουν για λάμπα τύπου Η7 ?? 2η) Όταν ή λάμπα καεί πόσο θα κοστίσει η καινούρια (εννοείται να έχεις κιτ ξένον) ?? Edit: Ποίο από τα 2 κιτ είναι καλύτερο. Αυτό ή Αυτό. Ευχαριστώ :) 1) Ναι, βγαίνουν για Η7. 2) Κοστίζει περίπου 50 ευρώ. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 ΟΧΙ! Τα bixenon ειναι σε λαμπες τυπου Η4... Για να εχεις bixenon σε Η7 λαμπες πρεπει να βαλεις 2 HID kits! Ενα για την μεσσαια σκαλα και ενα για την μεγαλη... Αν και δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος σοβαρος λογος για αυτο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akis_k Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 Ok! ευχαριστώ :happy:. Αν και δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος σοβαρος λογος για αυτο! Όχι σοβαρός λόγος δεν υπάρχει… απλά σε δουλειά να βρισκόμαστε, να έχει κάτι ακόμα παραπάνω. Πιστεύω και με τα ξένον θα είμαι οκ. Και κάτι τελευταίο. (sorry για το παίδεμα :O) Είμαι ανάμεσα σε 2 κιτ ξένον. Κατά την γνώμη σας ποιό από τα δύο είναι καλύτερο? :worry: Αυτό ή Αυτό. :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niknik Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 Εγώ έχω βάλει σαν του Καλογερόπουλου και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά και τα άλλα φαίνονται αρκετά καλά. Εχω ψωνίσει από Autoshop και έχω μείνει ευχαριστημένος. Πάντως του Καλογερόπουλου είναι λίγο τσιμπημένα, να σου κάνει δωρεάν τοποθέτηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akis_k Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 Εγώ έχω βάλει σαν του Καλογερόπουλου και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά και τα άλλα φαίνονται αρκετά καλά. Εχω ψωνίσει από Autoshop και έχω μείνει ευχαριστημένος. Πάντως του Καλογερόπουλου είναι λίγο τσιμπημένα, να σου κάνει δωρεάν τοποθέτηση. Από ότι λέει στην περιγραφεί του Καλογερόπουλου. Στο Κιτ περιλαμβάνονται: • 2 Starters. • 2 μετασχηματιστές υψηλής τάσης 23000 Volts. • 2 Xenon Λάμπες. • Καλωδίωση. • Εγκατάσταση. Το συγκεκριμένο κιτ το βρήκα καλή τιμή (340e). Αλλά σίγουρα θα υπάρχει και καλύτερη άμα το ψάξω. Εδώ στην Λιβαδειά το συγκεκριμένο μου το άφηνε 499 ευρώ (δήθεν προσφορά από ότι είπε :mad:) Ίσος και για αυτό μου φαίνετε καλή η τιμή του :lol:. Μάλλον και εγώ σε αυτό το κιτ θα καταλήξω για αγορά. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ploiarxos Δημ. November 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2006 Σε ποιά νέα αμάξια τα έχεις δεί αυτά ,εργοστασιακά? Στο Touareg που έχει δύο ξεχωριστά κυκλώματα xenon από τη μάνα του, δεν έχει ακαριαία ανταπόκριση στη μεγάλη σκάλα?:( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgep800 Δημ. November 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2006 Στο Touareg που έχει δύο ξεχωριστά κυκλώματα xenon από τη μάνα του, δεν έχει ακαριαία ανταπόκριση στη μεγάλη σκάλα?:( Εννοείς ότι έχει δύο διαφορετικές λάμπες xenon στο κάθε φανάρι, μια για την μεσαία και μια για την μεγάλη σκάλα; Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konv Δημ. November 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2006 Σε after market xenon ξέρει κανείς αν μπορούμε να τα ρυθμίσουμε καθ'ύψος από μέσα στο αυτοκίνητο; Παιδιά αν θέλετε εσείς που έχετε βάλει xenon στείλτε pm από που τα βάλατε και πόσο...(για VW Golf Gt) Τhanks Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niknik Δημ. November 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2006 Φυσικά μπορείς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. November 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2006 Σε after market xenon ξέρει κανείς αν μπορούμε να τα ρυθμίσουμε καθ'ύψος από μέσα στο αυτοκίνητο; Τhanks Aνάλογα τον τύπο και μάρκα φώτων,αλλά εχουν φασαρία στην τοποθέτηση για να δουλέψει σωστά (και θέλουν και καλό μάστορα) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
palaboul156 Δημ. November 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2006 Σε after market xenon ξέρει κανείς αν μπορούμε να τα ρυθμίσουμε καθ'ύψος από μέσα στο αυτοκίνητο; Παιδιά αν θέλετε εσείς που έχετε βάλει xenon στείλτε pm από που τα βάλατε και πόσο...(για VW Golf Gt) Τhanks Ma apo tin stigmi pou mporeis na rithmizeis ta idi iparxonta fota apo mesa mporeis kai ta xenon. den iparxei diafora stin idea fotismos. apo tin alli epeidi einai opos einai o xoros tou kinitira sta vw me plastika kalimata klp klp kalitera na pas na sta baloun. Ektos kai an pianoun ta xeria sou, opote den iparxei thema. Balta monos sou. empeiria apo ena rav4 pou exo, to teleutaio prin bgei to kainourio pou moiazei sto terios, itan oti eprepe na bgei to fanari gia 2 pontous etsi oste na perasei i lampa mesa sto fanari. Tora opos kobo to GTi mallon manoubra tha exeis sto na bgaleis ta plastika kalimata para na peraseis tis lampes. ego prosopika ta pira apo to http://www.eautoshop.gr gia to amaksi mou se h7 lampa kai apo tin ixokinisi gia h4 lampa mesaia megalis desmis. 260 kai 450 euro antoistixa.Ayta. Oti allo theleis edo eimaste! Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/6408ktinos.jpg Η ζωη αρχιζει μετα την ασφαλτο... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ploiarxos Δημ. November 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2006 Βάζω μια φωτό από touareg (μπλε) και outlander (ασημί) και παρότι ονομάζονται και τα δύο bi-xenon, στις φωτό φαίνονται διαφορετικά ως αναφορά τη μεγάλη σκάλα. Καμία ιδέα??? http://img218.imageshack.us/img218/2549/outouaryx0.th.jpg http://img218.imageshack.us/img218/2549/outouaryx0.th.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konv Δημ. November 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2006 Ρε παιδιά τι μου προτείνετε για xenon σε Golf GT? Exω μπερδευτει με όλα όσα διαβασα... Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι υπεύθυνα; Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. November 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2006 Ρε παιδιά τι μου προτείνετε για xenon σε Golf GT? Exω μπερδευτει με όλα όσα διαβασα... Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι υπεύθυνα; ΕυχαριστώΕγώ θα σου πρότεινα τα εργοστασιακά από ebay παίζουν από 500€-600€ ελαφρώς μεταχειρισμένα αλλά παίρνεις ολόκληρα τα φανάρια (που έχουν projectors) μαζί με τα xenon. Τώρα τα δικά σου φανάρια δεν έχουν projectors και επομένως το φως δε θα διαχέεται απολύτως σωστά και δε θα έχεις και σωστό αισθητικό αποτέλεσμα. Για να βάλεις φανάρια aftermarket με projectors έχουν 200€-250€ + 250€ τα χενον = 500€ οπότε διαλέγεις και παίρνεις... Εγώ θα πήγαινα για τα αυθεντικά ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
palaboul156 Δημ. November 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2006 Γιατι δε κανονιζουμε μια συναντηση "XENON" για να πουμε οτι εχει σχεση με αυτα τα φωτα? Γιατι μεσα απο τα γραπτα κειμενα,οσο απλα και να ειναι φαινεται πως ή αυτοι που εξηγουν δεν τα εξηγουν ευκατανοητα, ή αυτοι που τα διαβαζουν για να μαθουν δε στροφάρουν. Χωρις παρεξήγηση πάντα! Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/6408ktinos.jpg Η ζωη αρχιζει μετα την ασφαλτο... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konv Δημ. November 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2006 Εγώ θα σου πρότεινα τα εργοστασιακά από ebay παίζουν από 500-600 ελαφρώς μεταχειρισμένα αλλά παίρνεις ολόκληρα τα φανάρια (που έχουν projectors) μαζί με τα xenon. Τώρα τα δικά σου φανάρια δεν έχουν projectors και επομένως το φως δε θα διαχέεται απολύτως σωστά και δε θα έχεις και σωστό αισθητικό αποτέλεσμα. Για να βάλεις φανάρια aftermarket με projectors έχουν 200-250 + 250 τα χενον = 500 οπότε διαλέγεις και παίρνεις... Εγώ θα πήγαινα για τα αυθεντικά ;) Πιστεύεις ότι αυτά εδώ είναι καλά? xenon Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. November 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2006 Απ' ότι φαίνεται ναι αλλά είναι ακριβά για xenon kit. Απλώς δε παίρνεις τα φανάρια που δείχνει (με projectors), θα έχεις τα δικά σου ;) Αν δεις στο vwclub υπάρχει προσφορά με 200€ και εγγύηση για xenon kit ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konv Δημ. November 24, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2006 Απ' ότι φαίνεται ναι αλλά είναι ακριβά για xenon kit. Απλώς δε παίρνεις τα φανάρια που δείχνει (με projectors), θα έχεις τα δικά σου ;) Αν δεις στο vwclub υπάρχει προσφορά με 200€ και εγγύηση για xenon kit ;) Μπορείς να μου στείλεις ακριβώς την διεύθυνση γιατί ψάχνω και δεν μπορώ να βρω την προσφορά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. November 25, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2006 Μπορείς να μου στείλεις ακριβώς την διεύθυνση γιατί ψάχνω και δεν μπορώ να βρω την προσφορά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων ;)Έχεις PM :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts