Jump to content

Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου

kinitoneidimonas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παντως απο λήψη εχει φοβερα προβληματα και σε κεντρικα σημεια της Αθηνας(απο Κολωνο μεχρι και Πατησια χαλια)οπως και στο κεντρο του Πειραια.Ειδικα οταν εισαι μεσα σε σπιτι και στις δυο περιπτωσεις δεν μπορεις καν να μιλησεις.

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Θα παρακαλούσα το φίλο greekmm να μας αναφέρει ενδεικτικά ίσως κάποιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, όπου διαπίστωσε βελτίωσή της κάλυψης 3g, γιατί εκτός των όσων αναφέρει ο kotsianis7 για κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον έχω την ίδια ακριβώς κάλυψη τρίτης γενιάς μέσα στη Θεσσαλονίκη. Σε κεντρικότατα σημεία η εξασθένηση του σήματος είναι σαφής, αν τολμήσετε να εισέλθετε σε κτίριο (βλέπε π.χ. Ιωάννου Μιχαήλ, Βαλαωρίτου, περιοχές Δελφών, Ανάληψης, Καλαμαριάς κλπ.). Για να μην αναφέρω τι συμβαίνει επί χρόνια μεταξύ Περαίας και Νέων Επιβατών (όχι στο θαλάσσιο μέτωπο που "πιάνει" από απέναντι...). Είναι αν μη τι άλλο θράσος της Κοσμοτέ να βγάζει τέτοιες διαφημίσεις περί κάλυψης, αν "επαναπαύεται στις δάφνες της" !! Όσο για το mobile internet, ας κοιτάξει επιτέλους τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα να μετατρέψει πρώτα όλους τους σταθμούς του HSDPA σε 7,2 , διότι είναι έτοιμη να μας παραμυθιάσει με μεγαλύτερες ταχύτητες!! :mad:
jparalias.blogspot.com Περί ανέμων και υδάτων (ενίοτε όμως ανεμοστροβίλων & πλημμυρών)... :p

@jparalias,

άσε να λενε φίλε μου! :) Εννοείται πως τα λεγόμενα κάποιων απλά περνάνε από δίπλα μας!Την ένδειξη στην οθόνη του κινητού θα παρατηρήσω και επίσης το βαθμό χρηστικότητας των υπηρεσιών 3ης γενιάς.Από κει και πέρα,το τι μπορεί να λέει ο καθενας.....Έχω γυρίσει αρκετές περιοχές που αναφερω πιο πάνω και η κατάσταση απ'το 2006 είναι η ίδια!Παρατηρω επίσης την Κοσμοτέ στην Θεσσαλία ότι σε πολλές περιοχές των νομών Λαρίσης και Μαγνησίας να έχει προσθέσει 3η γενιά σε ιστούς που υπάρχουν στον κάμπο ή στους τριγύρω λόφους και το αποτέλεσμα είναι εντός κατοικημένων περιοχών να έχει ασθενές σημα και σε πολλές περιπτώσεις,αν θες να επωφεληθείς του δικτύου hspa,θα πρέπει να κλειδώσεις το κινητό,ώστε να μην κάνει εναλλαγή.Τι να το κάνω εκεί το hspa δίκτυο;Για να το χαίρονται τα βαμβάκια και τα καπνά;;

Τις τοποθεσίες αυτές τις έχω αποστείλει με e-mail στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και κάθε φορά εδώ και 2 χρόνια με παίρνουν τηλέφωνο και μου δίνουν δίκιο και λένε ότι συνεχώς προσπαθούν να βελτιώσουν την κάλυψη!Λόγια χωρίς ουσία,αφού στις περιοχές αυτές ούτε εγώ έχω δει βελτίωση στην κάλυψη!

Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη,η Κοσμοτέ είναι πολύ καλή στη δυτική Θεσσαλονίκη(πραγματικά τρομερά καλή,πλην 1-2 μεμονομένων περιοχών).

Στο κέντρο δε θα τη χαρακτήριζα τρομερή.Υπάρχουν πολλά σημεία που παρατηρείς τις άλλες 2 να έχουν πολύ καλύτερο σήμα και 2ης και 3ης γενιάς.

Ανατολικά τώρα,τα πράγματα είναι κάπως παράξενα!Αλλού πιάνει η μια,αλλού η άλλη!Πρόβλημα π.χ. στην 3η γενιά έχει στο κόμβο 10 του Περιφερειακού(δεν ξέρω ποια περιοχή είναι εκεί :p ),ενώ η Vodafone με τον μικρούλη ιστό που έχει σ'ενα σπίτι λίγο πριν το τούνελ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.

Επίσης,δυτικά,στο πάρκινγκ του City Gate,gsm δίκτυο έχουν μόνο οι Voda/Wind(πιθανότατα με micro).Της Κοσμοτέ τι της στοιχίζει να βάλει ένα micro εκεί πέρα;;

Ανατολικά,δεν υπάρχει σήμα στον Βασιλόπουλο της Σοφούλη και σε καποιους χωρους εκεί γύρω.Φυσικά μιλάω για 2η γενιά,η 3η γενιά παραδίδει πνεύμα πολλά τετράγωνα πριν.Η μόνη καλή εκεί είναι η Wind(αψογο σήμα 2ης γενιάς,έχει ιστό σε εναν κάθετο δρόμο της Σοφούλη,δε θυμάμαι πως λέγεται.)

Απ΄την άλλη,σε κάποια καταστήματα,στο ισόγειο του Mediterranean Cosmos,διαπίστωσα ελλειπή κάλυψη 2ης και 3ης γενιάς σε Voda/Wind,ενώ η Κοσμοτέ φουλ σημα(2ης γενιάς,υποθέτω με micro).

Και γενικά,στον Περιφερειακό,καλύτερη κάλυψη 3ης γενιάς έχει η Vodafone(βλ. τον ιστό που αναφερω πιο πανω και έναν ακόμη στο 424,στα Carrefour).

Η Κοσμοτέ παρ'ότι καλή στην επαρχία,θέλει πολλή δουλειά ακόμη,δυστυχώς!Διότι αυτό το 85% πληθυσμιακή κάλυψη είναι απλά ένα ποσοστό....Ακόμη και 1 γραμμή σήμα να έχει μια περιοχή,μετράει κι αυτή στο παραπάνω ποσοστό.Δε σημαίνει όμως ότι τέτοιας εντασης σήμα είναι αξιοποίησιμο...

Βλέπω ότι σιγά σιγά οι "βγάζω ασφαλή συμπεράσματα για κάλυψη από την οθόνη του κινητού για τεράστιες περιοχές" πολλαπλασιάζονται....Μπράβο!

Ένα ταξιδάκι στην Κρήτη για 1-2 μέρες για έλεγχο της εκεί παγκρητικής κάλυψης δεν θα ήταν ασχημη ιδέα...

Επίσης θα ήθελα να δηλώσω ότι στον Κολωνό ανάμεσα απο το κεμπαπτζίδικο "Ο Αγκόπ" και ένα μαγαζί με σιδερικά, στο στενό όπως έρχεσαι δεξιά η κάλυψη 3ης γενιάς της Cosmote και Vodafone είναι απαράδεκτη και της Wind στα 98,2453 dbm.... Επιτέλους κάντε κάτι....Με ακουει κανείς......;;;;;;

@ kotsianis Αποφάσισε επιτέλους ποια έχει καλύτερη κάλυψη....Μην γράφεις άλλα στο ένα thread άλλα στο άλλο...

Μιλάμε ή γελάμε τώρα;;Είδες πουθενά να αναφερεται κάτι τετοιο πιο πάνω;;Μιλάμε για συγκεκριμένες περιοχές οι οποίες ειναι αντιπροσωπευτικές!Κανείς δε μίλησε επίσης μόνο για σήμα 3ης γενιάς στην οθόνη του κινητού,αλλά για σήμα 3ης γενιάς το οποίο σε πολλές περιπτώσεις είναι μη αξιοποιήσιμο διότι οι συσκευές γυρνάν αυτόματα σε gsm εκτός και αν είναι κλειδωμένες,λόγω χαμηλής εντασης.

Τουλάχιστον,μπορώ να μιλήσω με δεδομένα,για συγκεκριμένες περιοχές τις οποίες κατά καιρούς αναφέρω στο θέμα και όχι με αερολογίες όπως οι δικές σου.Αναφερω πιο πάνω για συγκεκριμένα μέρη και είναι και πολλά άλλα τα οποία έχω στείλει με mails στην εξυπηρέτηση κατά καιρούς και έχουν επικοινωνήσει μαζί μου.

3 απαντήσεις έχεις κάνει τις τελευταιες μέρες,αλλά κάτι ουσιαστικό δεν είπες,παρά μόνο να κατηγορείς τον κόσμο που δε σέβεται την εταιρία που δουλευεις(προφανως,δε βρίσκω άλλο λόγο πιο πειστικό για μένα).Εμείς λοιπόν που έχουμε χρησιμοποιήσει όλες τις εταιρίες άσε να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με το πού πιάνει το δίκτυο 3ης και 2ης γενιάς και κατα πόσο αξιοποιήσιμο είναι σε κάθε περίπτωση.

Και τέλος,όσον αφορά το τελευταίο σου σχόλιο,το έχω ξαναπεί και παλιότερα και θα το πω και τώρα,ότι η κάθε μία εταιρία έχει τα δυνατά και αδυνατα σημεία της κατά τόπους.Τα εν λόγω σημεία που βρηκα και είδα ότι δεν υπάρχει δίκτυο ή ότι η λειτουργία του είναι ανεπαρκής,σαφως και θα τα αναφέρω!Για μένα δεν υπάρχει καλύτερο δίκτυο γενικά,αλλά δίκτυο που με εξυπηρετεί με τον τρόπο που θέλω(καλυψη,υπηρεσίες).Δε σημαινει όμως ότι το δίκτυο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα είναι και το καλύτερο ή ότι πρέπει να δεχόμαστε ό,τι μας πλασάρουν οι διαφημίσεις περί...85% πληθυσμιακής κάλυψης,η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι της τάξεως των -103 dBm για παράδειγμα(άρα,μη αξιοποίησιμη πρακτικά).

Τίποτε αλλο έχεις να μας πεις για να μας πείσεις για την υπεροχή της κάλυψης της Κοσμοτέ παντού ή σου τέλειωσαν οι....."τεκμηριωμένες" απαντήσεις που δίνεις;

Τα ουσιαστικά πράγματα δεν γράφονται στα forums...

Αν γράφω αερολογίες μην διαβάζεις και μην απαντάς ....Απλό.... (αλλά 17:13 έστειλα μύνημα 17:23 έστειλες απάντηση (οφείλω να σε συγχαρώ για την επαγρύπνηση σου....;))

Όσο για το που δουλεύω δυστυχώς δεν το βρήκες....

Πάντως η δουλειά μου δεν είναι να γράφω πρωί-μεσημέρι-απόγευμα-βράδυ σε φόρουμ.

@ kotsianis Μάλλον έχει πρόβλημα κατανόησης....Αναφέρω πουθενά για την "υπεροχή της κάλυψης της Κοσμοτέ" ;

Λοιπόν επειδή μάλλον δεν κατάλαβες σου εξηγώ ότι στα μηνυματα που έστειλα ήθελα να πω με δεικτικό τρόπο να μην βγάζουμε συμπεράσματα για καλύψεις κτλ ευρύτερων περιοχών από οθόνη κινητού και από 5-10 σημεία που θα περάσουμε απο εκεί....Τελος!!!

Είδες λοιπόν που προλαβαίνω συν τοις άλλοις,να απαντάω και σε φόρουμς όλη μέρα;Σωστη οργάνωση του χρόνου το λέω εγώ αυτό,για να τα προλαβαίνω όλα και όχι κωλοβαρεμα όπως υπονοείς..

Εφόσον λοιπόν δε βρίσκεις τα forums ουσιαστικά,γιατί απαντάς και συ;Εναλλακτικά,υπάρχει και η ενότητα Chat & Fun που μπορείς να παρακολουθήσεις πιο ανάλαφρα θέματα και άσε εμάς εδώ να γράφουμε τις αερολογίες μας.Δεν καταλαβαίνω γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ για την κάλυψη της Κοσμοτέ,τη στιγμη που αναφέρω συγκεκριμένα μέρη τα οποία έχουν πρόβλημα κάλυψης.

Και συνεχίζω περί κάλυψης(δεν αναφέρομαι σε σένα βέβαια,αλλά προς ενημέρωση άλλων που πιθανώς ενδιαφέρονται).

Πρόβλημα σε 3η γενιά στην περιοχή της Σίνδου γυρω από τα Τεί.Ανεπαρκής η κάλυψη και σε εξωτερικούς χώρους,ενώ υπάρχει ιστός της Κοσμοτέ ακριβώς δίπλα απ'τα Τει.Προφανώς δεν προστέθηκαν κεραίες για 3η γενιά; :confused:

Επιπλέον,σε ανατολική Θεσσαλονίκη,πολύ αδύναμο σήμα 3ης γενιάς στην Βασιλίσσης Όλγας,στην περιοχή λίγο πριν τη σχολή τυφλών.

Θεσσαλία:Νέα Αγχίαλος,Βελεστίνο:έχουν μερική κάλυψη 3ης γενιάς από απομακρυσμένους ιστους,γι'αυτό και το αδύναμο σήμα.Γυρνάει πάντα σε gsm η κλήση,αν είναι στο αυτόματο οι συσκευές.Τα data(μεσω apn internet)είναι καλά,αλλά και πάλι θέλει κλείδωμα η συσκευή για να διατηρηθεί συνδεδεμένη σε hspa δίκτυο.

Bόλος,περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου και Αχιλλοπουλειο νοσοκομείο:αδύναμη κάλυψη 3ης γενιάς,οι κλήσεις εξυπηρετούνται αποκλειστικά απ'το gsm δίκτυο.

Επταπύργιο Θεσσαλονίκης:άψογο σημα gsm,ανυπαρκτο 3g.Ας επιχειρήσουν στα μουλωχτά να αναβαθμίσουν τον ιστό που περιέχει τις κεραίες για το gsm και να του προσθέσουν κεραίες για 3g δίκτυο.Εκτος και αν δε χωράν κλιματιστικά και τα λοιπά για τη σωστή λειτουργία,οπότε πάω πάσο.Επίσης,σε αυτό το σημείο του Περιφεριακού(κόμβος Συκεών)εντοπίζεται και ασθενές δικτυο gsm ενώ η Vodafone έχει πολύ καλής κάλυψης και ποιότητας δίκτυο gsm.

Προς το παρόν,αυτά τα σημεία έχω να αναφέρω,όπως και τα πιο πάνω στην προηγουμενη απάντησή μου.Αν κάποιος δεν το βρίσκει ουσιαστικό,ας μην τα διαβάσει.

κοτσιανη μην αγχονεσαι ρε φιλε η κοσμοτε τα κενα που εχει στη τριτη γενια καποια στιγμη θα τα καλυψει,να δουμε η wind ποτε θα καλυψει την ανυπαρξια της οχι στη τριτη γενια εκει την δικαιολογω αλλα στο δικτυο GSM εφοσον μετα απο 16 χρονια λειτουργιας και δραστηριοποιησης παραμενει με προβληματικη καλυψη,οποτε με τη κοσμοτε οχι πολλα λογια και κατακρισεις γιατι αν δεν ηταν η κοσμοτε δε θα χανε καλυψη κινητης τηλεφωνιας καποια χωρια εν ετος 2009,υπαρχουν πολλοι τροποι για να μπουν κεραιες και δοξα το θεο η Ελλαδα ειναι ορεινη χωρα υπαρχουν και πολλα υψωματα σε καλα σημεια για να βελτιωσουν την καλυψη σε αποσταση απο κατοικημενες περιοχες,δημαρχους,ατομων που κανουν παραπονα κτλπ,υπαρχουν τα μεσα αλλα οπως ειπαμε ειναι θεμα επενδυσης και μπατζεντ

Δεν αγχώνομαι,αλλά ως χρήστης των υπηρεσιών της 3ης γενιας,στις περιοχές που αναφέρω και κινούμαι,εδώ και 2 χρόνια περίπου δεν έχει γίνει η παραμικρή βελτίωση στην κάλυψη 3g!

Όσον αφορα την Wind,σε πληροφορώ ότι σε μέρη όπως η Θεσσαλία έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό σε κάλυψη δίκτυο 2ης και 3ης γενιάς!Ό,τι δεν παρέχει σε κάλυψη hspa στον κάμπο,το έχει ρίξει στο Πήλιο,όπου η Κοσμοτέ εκεί,παρά το δίκτυο κορμού που έχει έτοιμο χρόνια τώρα δεν κάνει ουσιαστικές βελτιώσεις!Οι παρατηρήσεις μου επιπλέον δε βασίζονται απλά σε μια ένδειξη στην οθόνη του κινητού,αλλά χρησιμοποιώ mobile internet στο laptop και κάνω πολλές κλήσεις και μπορώ να εκφέρω γνώμη σχετικά με το τι διακυμάνσεις παρουσιάζονται στο δικτυο 3ης γενιάς!

Ορισμένα απ'τα μέρη που η Κοσμοτέ εχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην 3η γενιά είναι η Εθνική οδός,όπου καλύπτεται τεράστιο τμήμα της,τα Τέμπη(πλην 2 σημείων:η Αγία Παρασκευη το ένα και ένα τμήμα προς τον Πλαταμώνα για πολύ λίγο το άλλο).

Στην Θεσσαλονίκη π.χ. ενώ καταφέρνει και έχει πλήρη κάλυψη δικτυου hspa ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους(πραγματικά καλή δουλειά,μπράβο της)και σε δύσκολα και πυκνοκατοικημένα σημεία,σε άλλες περιοχές,πιο εύκολες είναι αδύναμη μερικές φορές σε σχέση με Vf ή Wind.

Τέλος,αν και δεν είναι εδώ το αρμόδιο θέμα,προσωπικά με την Wind περαν 2-3 σημείων που είχα παράπονα απ'την κάλυψή της,επί 2 χρόνια που την είχα δε με άφησε ποτέ εκτός δικτύου σε Πελοπόννησο,Θεσσαλία,Κεντρική Μακεδονία.

Δεν αγχώνομαι,αλλά ως χρήστης των υπηρεσιών της 3ης γενιας,στις περιοχές που αναφέρω και κινούμαι,εδώ και 2 χρόνια περίπου δεν έχει γίνει η παραμικρή βελτίωση στην κάλυψη 3g!

Όσον αφορα την Wind,σε πληροφορώ ότι σε μέρη όπως η Θεσσαλία έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό σε κάλυψη δίκτυο 2ης και 3ης γενιάς!Ό,τι δεν παρέχει σε κάλυψη hspa στον κάμπο,το έχει ρίξει στο Πήλιο,όπου η Κοσμοτέ εκεί,παρά το δίκτυο κορμού που έχει έτοιμο χρόνια τώρα δεν κάνει ουσιαστικές βελτιώσεις!Οι παρατηρήσεις μου επιπλέον δε βασίζονται απλά σε μια ένδειξη στην οθόνη του κινητού,αλλά χρησιμοποιώ mobile internet στο laptop και κάνω πολλές κλήσεις και μπορώ να εκφέρω γνώμη σχετικά με το τι διακυμάνσεις παρουσιάζονται στο δικτυο 3ης γενιάς!

Ορισμένα απ'τα μέρη που η Κοσμοτέ εχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην 3η γενιά είναι η Εθνική οδός,όπου καλύπτεται τεράστιο τμήμα της,τα Τέμπη(πλην 2 σημείων:η Αγία Παρασκευη το ένα και ένα τμήμα προς τον Πλαταμώνα για πολύ λίγο το άλλο).

Στην Θεσσαλονίκη π.χ. ενώ καταφέρνει και έχει πλήρη κάλυψη δικτυου hspa ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους(πραγματικά καλή δουλειά,μπράβο της)και σε δύσκολα και πυκνοκατοικημένα σημεία,σε άλλες περιοχές,πιο εύκολες είναι αδύναμη μερικές φορές σε σχέση με Vf ή Wind.

Τέλος,αν και δεν είναι εδώ το αρμόδιο θέμα,προσωπικά με την Wind περαν 2-3 σημείων που είχα παράπονα απ'την κάλυψή της,επί 2 χρόνια που την είχα δε με άφησε ποτέ εκτός δικτύου σε Πελοπόννησο,Θεσσαλία,Κεντρική Μακεδονία.

Και στην υπογραφη σου λες οτι η wind ειναι για τα μπαζα στο επταπυργιο,αρα και εσυ δεν εισαι ευχαριστημενος :p

Σε πληροφορω οτι σε μια εταιρια κινητης πρωταρχικος σκοπος ειναι η καλυψη και οχι τα συμβολαια flexy και οι δωρεαν βιντεοκλησεις,δες cosmote Romania που ηταν η εταιρια πριν 3 χρονια κοντευε να βαλει λουκετο και μεσα σε λιγο διαστημα εχει την καλυτερη καλυψη στη χωρα και προσελκει αυτη τη στιγμη που μιλαμε τους περισσοτερους πελατες,αυτα για τη wind ΕΛΛΑΣ που δεν υπαρχουν ορια

Φυσικά,στην περιοχή μου όντως η Wind είναι για τα μπάζα και η Κοσμοτέ έχει την καλύτερη κάλυψη gsm!Αλλά δεν αναφέρθηκα μεμονωμένα σε περιοχές!Η αλήθεια πάντως είναι ότι η Κοσμοτέ σε δίκτυο 2ης γενιάς είναι μπροστά σε πολλές επαρχιακές περιοχές και συμφωνώ ότι υπάρχουν χωριά τα οποία χωρίς Κοσμοτέ δε θα είχαν γνωρίσει ακόμη και τώρα,το 2009,την κινητή τηλεφωνία!

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάνει πάντα και την καλύτερη δουλεια! ;) Διότι έχω βρεθεί σε αρκετές περιοχές στην Θεσ/νίκη που οι άλλες 2 έχουν πολύ καλύτερη κάλυψη!Τουλάχιστον σε gsm δίκτυο!

Όποιος πιστεύει ότι εν έτει 2009 το θέμα που απασχολεί τον συνδρομητή είναι η κάλυψη, μάλλον κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Και για όποιον πιστεύει ότι η WIND είναι χάλια σε σήμα μάλλον στρουθοκαμηλίζει.

Για να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές σε κανένα από τα 3 δίκτυα στο 2G... Κάποιες μικροδιαφορές που υπάρχουν δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Κια μην ξεχνάμε σε κάποιες περιοχές(που δεν είναι και λίγες) την εθνική περιαγωγή WIND-VODA...

Για το 3G, όμως, υπάρχει ουσιαστική διαφορά υπέρ της cote. Σε κάλυψη... Υπολείπεται η WIND σε αρκετό κομμάτι και καταιδρωμένη τρίτη η VODA...

Αυτά από την δική μου άποψη για την κάλυψη στην δική μου περιοχή και όπου αλλού έχω ταξιδέψει...

Ναι,αλλά,στις περιοχές που λειτουργεί η εθνική περιαγωγή έχει ούτως ή άλλως κάλυψη η Κοσμοτέ και επιπλέον,στα πιο πολλά σημεία που δεν υπάρχει εθνική περιαγωγη επειδή δεν εχουν δίκτυο η Wind και η Vodafone,η Cosmote έχει πιο πολλές πιθανότητες να έχει από μόνη της σημα ;)

Όποιος πιστεύει ότι εν έτει 2009 το θέμα που απασχολεί τον συνδρομητή είναι η κάλυψη, μάλλον κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Και για όποιον πιστεύει ότι η WIND είναι χάλια σε σήμα μάλλον στρουθοκαμηλίζει.

Για να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές σε κανένα από τα 3 δίκτυα στο 2G... Κάποιες μικροδιαφορές που υπάρχουν δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Κια μην ξεχνάμε σε κάποιες περιοχές(που δεν είναι και λίγες) την εθνική περιαγωγή WIND-VODA...

Για το 3G, όμως, υπάρχει ουσιαστική διαφορά υπέρ της cote. Σε κάλυψη... Υπολείπεται η WIND σε αρκετό κομμάτι και καταιδρωμένη τρίτη η VODA...

Αυτά από την δική μου άποψη για την κάλυψη στην δική μου περιοχή και όπου αλλού έχω ταξιδέψει...

Sorry αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι η Vodafone πισω απο την Wind. Καλυπτει περισσοτερες περιοχες.

Έχεις κάποια επίσημα στοιχεία και το λες αυτό;Επίσης,εννοείς στο gsm ή στο hspa δίκτυο;

Υ.Γ.:Η ερώτησή μου είναι καθαρά από ενδιαφερον και όχι ειρωνική όπως μπορεί να προκύπτει απ'τον τρόπο με τον οποίο ρωτάω! :) Το διευκρινίζω επειδή"κάποιοι" (δεν αναφέρω nicks,βλέπε πιο πάνω)τα "παίρνουν" όταν λέω πως η Κοσμοτέ έμεινε κάπως στάσιμη στην 3η γενιά τα τελευταία χρόνια.. :rolleyes:

Έχεις κάποια επίσημα στοιχεία και το λες αυτό;Επίσης,εννοείς στο gsm ή στο hspa δίκτυο;

Υ.Γ.:Η ερώτησή μου είναι καθαρά από ενδιαφερον και όχι ειρωνική όπως μπορεί να προκύπτει απ'τον τρόπο με τον οποίο ρωτάω! :) Το διευκρινίζω επειδή"κάποιοι" (δεν αναφέρω nicks,βλέπε πιο πάνω)τα "παίρνουν" όταν λέω πως η Κοσμοτέ έμεινε κάπως στάσιμη στην 3η γενιά τα τελευταία χρόνια.. :rolleyes:

Σε 3g.

Εφοσον δεν εχει δημοσιευσει καποιον χαρτη η Vodafone δεν μπορω να το αποδειξω. Απλα λεω οτι καλυπτει περισσοτερες περιοχες.

η βοντα μια περιοδο ηταν πισω και στο GSM μολις μπηκαν οι κεραιες αφησε τη wind πισω αρκετα,το ιδιο θα γινει και στο 3G,μην αγχονεστε,η βοντα δεν ειναι χαζη που ξοδεψε τοσα λεφτα για καλυψη και φασμα

Η wind καλυπτει ολη την Ελλαδα αυτη τη στιγμη,συμφωνω αλλα δε μπορεις να πεις οτι ειναι αξιοπιστη και εχει τελειο σημα παντου,γιατι η ενταση του σηματος δεν ειναι παντου ιδια παρουσιαζει διακυμανσεις αυτο ισχυει για ολες τις εταιριες απλα στη wind αυτη η ασταθεια ειναι μεγαλυτερη,το δικτυο της δεν ειναι τοσο πυκνο,η cosmote οπως σας εχω πει προσθετει κεραιες στην υπαρχουσα καλυψη της,σε 2-3 χρονακια δε θα ξεπερναει το -80dbm πανελλαδικα,θα ειναι ακομη πιο σταθερη

Βλέπω ότι σιγά σιγά οι "βγάζω ασφαλή συμπεράσματα για κάλυψη από την οθόνη του κινητού για τεράστιες περιοχές" πολλαπλασιάζονται....Μπράβο!

Ένα ταξιδάκι στην Κρήτη για 1-2 μέρες για έλεγχο της εκεί παγκρητικής κάλυψης δεν θα ήταν ασχημη ιδέα...

Επίσης θα ήθελα να δηλώσω ότι στον Κολωνό ανάμεσα απο το κεμπαπτζίδικο "Ο Αγκόπ" και ένα μαγαζί με σιδερικά, στο στενό όπως έρχεσαι δεξιά η κάλυψη 3ης γενιάς της Cosmote και Vodafone είναι απαράδεκτη και της Wind στα 98,2453 dbm.... Επιτέλους κάντε κάτι....Με ακουει κανείς......;;;;;;

@ kotsianis Αποφάσισε επιτέλους ποια έχει καλύτερη κάλυψη....Μην γράφεις άλλα στο ένα thread άλλα στο άλλο...

Επειδη μενω στη περιοχη που αναφερεις φιλε συμφωνω απολυτα.Συγκεκριμενα και ανεβαινοντας απο Αγ.Μελετιου μεχρι Αχαρνων η Cosmote απο ληψη δεν τα παει καθολου καλα.Μεσα σε σπιτι δε μπορεις να μιλησεις!

Στις τηλεπικοινωνίες χρησιμοποιείται λογαριθμική έκφραση της απόλυτης τιμής της ισχύος . Αυτή η έκφραση παρέχεται μέσω:

της μονάδας μέτρησης απόλυτης ισχύος dBm, η οποία αναπαριστά τη στάθμη του σήματος σε dB με αναφορά την τιμή ισχύος 1mW.

P (dBm)= 10log (P(mW)/ 1mW).

Στις τηλεπικοινωνίες χρησιμοποιούμε λογαριθμική έκφραση της απόλυτης τιμής της ισχύος . Αυτή η έκφραση παρέχεται μέσω:

της μονάδας μέτρησης απόλυτης ισχύος dBm, η οποία αναπαριστά τη στάθμη του σήματος σε dB με αναφορά την τιμή ισχύος 1mW.

P (dBm)= 10log (P(mW)/ 1mW)

Thanks.

Kαι με τι οργανο μετρατε τα mW (μιλιβάτ)?

:p Με οθόνη κινητού και Celltrack ή Netmonitor:lol::lol::lol:

Eπειδη με ενδιαφερει πολυ το θεμα μπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες?

Με οποια συσκευη και να εχω μπορω ή θελει καμια πιο ''εξελιγμενη''?

Eπειδη με ενδιαφερει πολυ το θεμα μπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες?

Με οποια συσκευη και να εχω μπορω ή θελει καμια πιο ''εξελιγμενη''?

Συνήθως γίνεται με οποιαδήποτε συσκευή,αλλά πρέπει να ξέρεις τον κωδικό για να μπεις στο εν λόγω μενού ή εναλλακτικά να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα στα κινητά ανοιχτού λειτουργικού,όπως τα Symbian.