Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kοίταξε το HDMI θα το χρειαστείς εφόσοον το αξιοποιήσεις στο έπακρο οπότε τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε...

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

τελικα ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2..

HP PAVILION DV5-1030EV και ACER ASPIRE 5930G-844G25MN ...

φυσικά και τον hp.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

καλο θα ηταν να μου ελεγες για τον λογο..μπας κ ησυχασω κ εγω ο ιδιος και βγω απο τη θεση αυτη..απλα αυριο παω να τον αγορασω γιατι....μερα με τη μερα ανεβαινει το συγκεκριμενο σε ολα τα μαγαζια(το hp) :wacko:

Μα καλά, δεν είναι προφανής ο λόγος?

Ο ΗΡ έχει καλύτερο επεξεργαστή, λιγότερη RAM, πρακτικά όμως την ίδια εφόσων τα 32ΒΙΤ λειτουργικά αναγνωρίζουν μόνο μέχρι 3γιγα, έχει καλύτερο dvdrw, μεγαλύτερη αξιοπιστία, ίδια κάρτα γραφικών, είναι ελαφρύτερο, ομορφότερο και έχει ίδια τιμή.

Τι άλλο να ζητήσεις και με ποια λογική να κατευθυνθείς προς τον Acer με τα όποια ρίσκα, πόσο μάλλον όταν στην ίδια τιμή δίνει λιγότερα?

Πριν λίγεσ μέρες μου ήρθε επιδότηση για laptop(destinpsifiaka)...Μπορείτε να μου προτείνετε πιο laptop(που να τηρεί τις προϋποθέσεις για το destinpsifiaka), με περίπου 750 euros, να αγοράσω? έχω ακούσει ότι τα καλύτερα είναι τα hp...

δεν βλέπω γιατί κάποιος να μείνει σε 32άρι OS.

στις Πολιτείες τα περισσότερα λάπτοπ με 4GB ραμ έχουν 64άρι. να δούμε πότε θα έρθει και αυτό εδώ.

Alex = the best!

σημερα εκανα παραγκελια τον dv5 1030ev ;)

και ρωτησα για την διαφορα τιμης που ανεβαινει μερα με τη μερα(σε ολα τα μαγαζια)..και μου παν οτι ειναι λογω έλλειψης του προιοντος..μου πε πως υπαρχει κ ενα ενδεχομενο να μην υπαρχει διαθεσιμοτητα..αφου με ρωτησε γιατι θελω το συγκεκριμενο..!βεβαια μου εκοψε αποδειξη και εδωσα προκαταβολη..σε μια βδομαδα λογικα θα το χω..αυτα..

502€ συνολο!

μια χαρά είναι απλά υπερβολικά ακριβά για αυτά που προσφέρουν.

Alex = the best!

παιδεια καταρχην συγνομη για τα ορθογραφικα λαθοι που θα ακολουθισουν.

ψαχνω για laptop εδς και 2 βδομαδες και εχω κιταξει και τα περισοτερα εαν οχι ολα τα μοντελα. Αλλα και παλη λυση δεν βρηκα ιδικα αφτο με τους επεξεργαστες ελεος πια.

Θα ειθελα πολλη να μου δοσετε εσεις μια λυση διαθετο μεχρη 1200 ευρο.

Οσων αφορα το τι χαραχτιριστικα θα ειθελα να εχει ειναι καρταγραφικων για βαρια συνχρονα παιχνιδεια, και επεξεργαστη στουs 105c και πολι δινατο (πραγματικα μπερδεφτικα πολι εδο) , ειναι και ι ταχιτητα διαυλου 1000hz h 800hz, και γενικα τηα τον ηθελα πολυ δυνατο γιανα μπορω να κανω και τιν δουλεια μου και να κρατιση και περησοτερο στον χρωνο.

Σας παρακαλωωωωωω πολυ helppppppppppppppppp

ΓΙα μένα η καλύτερη πρόταση ειναι η σειρά Α300 της τοσίμπα αλλά μεχρι τις γιορτές θα πήξουμε στις προσφορές...

Παιδιά, εγώ είμαι ανάμεσα σ' αυτά τα δυο Sony Vaio...

το CS11Z/R

και το FW21M.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Είναι αξιόπιστα και το σέρβις ικανοποιητικό(χτύπα ξύλο);Ξέρει κανείς τι παίζει με το θέμα μπαταρία;

Εχετε να προτείνετε τπτ καλύτερο στις τιμές αυτές;

Nέα MacBook και MacBook Pro.

να δουμε αν θα βγαλει για το προ σωστους οδηγους για vista. αν ναι το πηρα χτες!

Alex = the best!

Παιδια τη γνωμη σας για

αυτο τιμη/αποδοση η προτεινεται κατι αντιστοιχο στην ιδια κατηγορια και με παρομοια specs.

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

για τa vaio? τι λέτε?

έχω δύο vaio. Ένα δικό μου και ένα της γυναίκας μου. Είναι και τα δύο τα ίδια του τύπου VGN C1. Τα έχουμε σχεδόν 2 χρόνια, αγορασμένα μαζί την ίδια ημέρα από ΠΛΑΙΣΙΟ. Είναι υπεράνω κριτικής σε γενικές γραμμές, ΟΜΩΣ με το που έκλεισαν ένα χρόνο λειτουργίας χαλάσανε και στα δύο οι μπαταρίες τους!!! Ναι ναι όντως με διαφορά μιας εβδομάδας χάλασαν και στα δύο οι μπαταρίες τους χωρίς να υπάρχει λόγος, πχ. τάση ρεύματος (θα είχε χαλάσει και κάτι άλλο στο σπίτι άλλωστε, πχ. το desktop).

Σε e-mail μου προς sony vaio έλαβα την ακόλουθη απάντηση (έγγραφο doc). Τα συμπεράσματα δικά σας.

Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από τα vaio σαν συσκευή, αλλά ένας βασικός λόγος που κάποιος επενδύει ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα vaio, περιμένει και εγγύηση vaio, και όχι από μια άλλη εταιρεία. Σύντομα θα χρειαστεί να αλλάξουμε τα vaio μας, και δεν είμαι σίγουρος ακόμα, αν η καινούρια μας αγορά θα είναι vaio.

ΥΓ. Τελικά αγόρασαμε 2 μπαταρίες καινούριες... κόστος 200 ευρώ!!! :X

Νίκος,

:)

εχω σπασει το κεφαλι μου να βρω λαπτοπ με την επιδοτηση μεχρι 700 ευρω αλλα δεν βρισκω τπτ.μονο acer με καλη περιγραφη βρισκω αλλα εχω ακουσει οτι βγαινουν μαπα και οτι μονο toshiba και hp αξιζουν.εχετε καμια προταση πριν καψω την επιδοτηση γτ περνανε οι ατιμες οι μερες....

200 ευρώ εκάστη ή και οι δύο;

Για την ακρίβεια 179 ευρώ και για τα δύο από το batteryupgrade.com και μάλιστα διάλεξα τις αμέσως μεγαλύτερες και έχω λίγο πάνω από 3,5 ώρες αυτονομία

Οι ΟΕΜ έχουν 199 ευρώ στο Πλαίσιο !!! (κωδικός VGPBPS2C.CE7 )

Το θέμα είναι όμως ότι ενώ τα vaio έχουν σαφώς καλύτερη ποιότητα από κάθε άλλο laptop που είχα μέχρι σήμερα (HP, Toshiba, TurboX, Acer), δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η sony κάνει outsoursing το θέμα εγγύησης :X

Νίκος,

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία και το link. Η αλήθεια είναι ότι ψάχνω μπαταρία για ένα Vaio και τα καταστήματα στην Ιταλία ζητάνε όσα τους λείπουν για να κλείσουν ταμείο. Το site αυτό φαίνεται καλό, μάλλον θα δοκιμάσω να την αγοράσω από εκεί (έχει 80 ευρώ την κανονική και 94 ευρώ τη μεγάλη).
:shifty:

Αγαπητοί κύριοι, λίγη ιστορία στην αρχή και μετά η ερώτηση.

Φέτος, μετά από πολλά χρόνια, αποφάσισα να εγκαταλείψω την προηγούμενη ωραία ζωή (διδ/κος φοιτητής και καθηγητής σε ΤΕΙ) και να γίνω καθηγητής στη Β/θμια εκπαίδευση (άτιμη μονιμότητα). Φυσιολογικά, με έστειλαν σε ένα νησί, αρκετά μεγάλο θα έλεγα και με συγκοινωνία για Αθήνα (αυτό έχει σημασία) καθημερινή.

Εξοπλισμό έχω πάρει. Αφήνω το Desktop στην Αθήνα και παίρνω το laptop για το νησί. Πήρα και πολυμηχάνημα όσο πιο φτηνό γίνεται (σημειώσεις θα εκτυπώνω αποκλειστικά) και ήμουν έτοιμος. Το laptop είναι παλιό μεν, 1.6 GHz centrino, 15,4'' οθόνη, 1 Gb RAM, WinXP, 64 ΜΒ κάρτα γραφικών, DVD+R και έχω συνδέσει εξωτερικό σκληρό 320 GB, πολυμηχάνημα, κάμερες, ηχεία κτλ. Με εξυπηρετεί μια χαρά και είναι και αρκετά γρήγορο μιας και ο 60 GB εσωτερικός δίσκος είναι γεμάτος μόνο με προγράμματα (υπάρχει ό,τι χρειάζομαι και κάτι παραπάνω). Παιχνίδια δεν πρόκειται να παίξω, ούτε θα τρέξω Multisim, Simulink, Opnet κτλ αν και υπάρχουν και αυτά μέσα. Το μόνο που με καθυστερεί είναι το office 2007 και μόνο όταν ανοίγει γιατί στη συνέχεια κινείται πολύ γρήγορα. Πιστεύω πως αν βγάλω το Νorton IS 2005 που έχω φορτωμένο, τα πράγματα θα είναι πολύ πολύ καλύτερα, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα με το μηχάνημα. Θα κάνω κάποια downloads από το σπίτι (όλη μέρα δηλαδή αλλά με γραμμή 2 Mbps αντί για τα 100 που είχα στο Παν/μιο και στο ΤΕΙ) και θα γράφω σημειώσεις, θα διαβάζω κανένα paper, σελίδες στο διαδίκτυο κτλ. Μέχρι εκεί όπως είπα όλα καλά.

Πάμε τώρα στο πρόβλημα.

1. Είναι κουραστικό να μεταφέρω το μηχάνημα σπίτι-σχολείο-σπίτι για να κάνω μια παρουσίαση στα παιδιά ή για να τους δείξω κάποια tutorials στο youtube ή κάποια simulation. Το βάρος του μηχανήματος μαζί με δίσκους, καλώδια κλπ που κουβαλάω είναι σχεδόν 5 Kg.

2. Είναι ακόμη κουραστικότερο να το κουβαλάω στο καράβι μαζί με τσαντάκια, βαλίτσες κτλ απλά για να γράψω κάποιες σημειώσεις στο ταξίδι ώστε να κερδίσω χρόνο ή απλά για να δω μια ταινία divx που έχω κατεβάσει ή για να διαβάσω κάποιο paper σε pdf. Να τονίσω πως τις σημειώσεις τις έχω σε usb flash disk με συγχρονισμό με το desktop στην Αθήνα, για να υπάρχουν όλα τα backup σε δίσκους κτλ, οπότε η χρήση εξωτερικού δίσκου είναι περιττή (άλλο ένα βάρος μπορεί αν φύγει).

3. Είναι άβολο να το έχω στο κρεβάτι το βράδυ για να μπω στο internet χωρίς να είμαι στο γραφείο, όπως είναι και άβολο να συνδέω και να ξε-συνδέω καλώδια κάθε πρωί και βράδυ, όπως και κάθε Παρασκευή που φεύγω και Κυριακή που έρχομαι.

Αφού τα είπαμε όλα αυτά για να ξεκαθαρίσω πως δε θέλω να αγοράσω laptop με αντίστοιχες διαστάσεις, πάμε στο ερώτημα.

Σκέφτηκα να αγοράσω κάποιο πολύ πολύ μικρό laptop απλά για τις βασικές δουλειές: internet όπου βρεθώ και έχει ελεύθερο (πχ στο σχολείο, στο σπίτι, στο δρόμο, σε κάποιες καφετέρεις κτλ), γράψιμο σημειώσεων για μικρό χρονικό διάστημα, λίγο διάβασμα, προβολή παρουσιάσεων και κατέβασμα τις υπόλοιπες ώρες από το δίκτυο του σχολείου σε ένα usb flash disk που έχω για αυτές τις δουλειές.

Η καλύτερη λύση από αυτές που είδα είναι αυτά με οθόνες 10''. Αυτά με τις 8,9'' δε με ικανοποιούν στο πληκτρολόγιο αν και δεν έχω χοντρά δάχτυλα (έχω δοκιμάσει το Asus EEEPC900-WF016X πρόσφατα), οπότε δεν το συζητάω καν. Από αυτά κατέληξα στα εξής δύο (2):

1. LG X110-L.A711HS και

2. Asus EEEPC1000H

Τώρα τι θα ήθελα:

1. Αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποιο από αυτά να μας πει γνώμες.

2. Αν κάποιος ξέρει αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους να πει ποιες είναι αυτές γιατί στις προδιαγραφές δε βλέπω καμία απολύτως διαφορά εκτός από την τιμή.

3. Το κυριότερο: Αν κάποιος έχει παίξει και με τα δύο, ποιο έχει το καλύτερο πληκτρολόγιο και την καλύτερη οθόνη πράγματα πολύ σημαντικά για τη χρήση που το θέλω.

Ελπίζω να μην έγινα πολύ βαρετός. Συγγνώμη για το μέγεθος του post εκ των προτέρων.

Ευχαριστώ.

Το ποστ σου ταιριάζει περισσότερο στο laptop thread. Όπως και νά 'χει, διάβασε το preview και την αναλυτική μου παρουσίαση για το 1000Η (υπάρχουν link στην υπογραφή μου), όπως επίσης δες και τα παρακάτω topics όπου γίνεται αναλυτική συζήτηση για το 1000Η:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=263964

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=274850

http://forum.eeeuser.com/viewforum.php?id=55

Το 1000Η θα σε καλύψει ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Καλορίζικο και καλοδούλευτο!

:shifty:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να το έχω στα χέρια μου για να μπορώ πλέον να δουλέψω πιο άνετα μετακινούμενος.

Να ζητήσω συγγνώμη για τη λάθος τοποθέτηση του post. Έγινε λόγω βιασύνης (copy-paste δημοσίευση από το word σε λάθος topic) και απροσεξίας.

Ευχαριστώ.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...