Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

kalispera. thelo na agoraso kainourio laptop.

skeftomai na doso 1500-1800 euro.

eimai anamesa sto acer 5672 kai sto sony vaio fe11s.

mallon exo kataliksei sto vaio.

omos tha me bohthouse polu h gnomi sas....

akoma kai an mou proteinete kati teleios diaforetiko.

empisteueste ti nea core duo texnologia stous epeksergastes????

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Η αλήθεια αγαπητέ Lykman είναι ότι έχω πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα. Και έχω μπει στα περισσότερα επίσημα support forums. Το αστείο είναι ότι για να μπεις στο αντίστοιχο των Vaio (πλην ενός thread) πρέπει να είσαι registered, και αυτό σημαίνει ήδη κάτοχος Vaio γιατί σου ζητάει serial number! Anyway...

Ρε γαμώτο, ως συνήθως με την τεχνολογία, αρχίζω και ζαχαρώνω κάτι πάνω από το ταβάνι μου που φτάνει τα 1400+ poy δeίχνει υπερπλήρες το ρημάδι αλλά είναι Acer. To 5652. Έχει όσα σχεδόν θέλω συν TV tuner που δεν είναι αμελητέο στην περίπτωσή μου αφού δεν έχω TV στο δωμάτιο μου στην Αθήνα ούτε στο εξοχικό. Και με ένα φορτιστή αυτοκινήτου έχω σύνδεση με το BT GPS της Fortuna και car entertainment :D

Έχουμε κάνα χρήστη του 5652; Ή θα κάνω την παλαβή κίνηση και μετά οι περισσότεροι θα λέτε ότι με προειδοποιήσατε;

Ακριβώς στην ίδια κατάσταση είμαι φίλε αν και αρχικά είχα αποφασίσει για το Acer 5652 διάβασα τόσα στα ελληνικά forum για το θέμα του service που δεν ήξερα τι να κάνω, το θέμα είναι ότι για όλες τις εταιρείες ακούω πολλά. Η acer άθλιο service, τα f-siemens χάλια μαύρα με πολλά μοντέλα να έχουν προβλήματα και να μη φτιάχνονται, τα sony πρέπει να φεύγουν για έξω και αργούν πολύ να φτιαχτούν (αυτές είναι και οι εταιρείες που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα dual core). Εγώ μάλλον θα καταλήξω στο acer λόγω και της tv μιας κι εγώ δεν έχω tv στο δωμάτιο μου και μέχρι τώρα είχα στο desktop που πλέον θα φύγει από το δωμάτιο και γιατί δε μπορώ να δώσω περισσότερα για ένα pc που θα έχει περισσότερες ελλείψεις, αυτό που κατάλαβα μετά από τόση έρευνα είναι ότι είναι να μη σου τύχει, αν σου τύχει η στραβή και πέσεις σε ελλατωματικό τη πάτησες. Στο net βρήκα κάποιους με 5652 και δείχνουν ευχαριστημένοι, ενώ στο http://forum.notebookreview.com/forumdisplay.php?f=22 θα βρεις και δεκάδες χρήστες του 5672 και δε φαίνεται να αντιμετωπίζει κανένας πρόβλημα. Τώρα το ρίσκο είναι του καθενός, αν δεν είχα περιορισμό στα χρήματα θα έπαιρνα κάτι καλύτερο (πχ asus) και θα το εξόπλιζα με ότι του λείπει

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

kalhmera paidia,exw 3 apories kai tha thela ti voitheia sas an mporeite..

1n: h kopela mou exei ena lap top HP ze4300 kai thelei na parei kainourgia mpataria,poso kostizei?prepei na proseksei kati sthn epilogh ths?

2n:egw exw edw kai 3 xronia ena lap top Hyundai kai prosfata mou epese apo to grafeio kai ragise h katw gwnia sthn othoni(oxi h othoni akrivws,to "kouti" ennow).prepei na allaksw olo to "kouti" 'h ginetai na allaksw mono auto pou perivallei tin othoni?elpizw na katalavate..

3n:uparxei dunatothta na allaksw to dvd-rom me dvd-r?poso kostizei peripou?mhpws sumferei perissotero na valw external dvd-r?

Habeo quem fugiam, quem sequar non habeo..

Cicero

επειδη και εγω ειμαι ετοιμος για αγορα νεου αφου τελικα πουλησα τον acer 1522 που ειχα, σκεφτομουν το ιδιο μοντελο, αλλα τελευταια στιγμη ειδα τον acer 8204 και εχω κολληση ασχημα, ειναι βεβαια στα 2600+ αλλα ειναι κορυφη, τωρα στα χρηματα που διαθετεις δεσ τον μικροτερο?! τον 8202, θα τα βρεις και τα 2 στο http://www.play247.gr/index.php?main_page=index&cPath=4_58_59&sort=3a&page=3&menu=10 και με λιγο googling θα τα βρεις και σε 1-2 αλλα σαιτ. η γνωμη μου απο τα χαρακτηριστικα που ειδα ειναι οτι ειναι απλα κορυφη και πληρες.

Ακριβώς στην ίδια κατάσταση είμαι φίλε αν και αρχικά είχα αποφασίσει για το Acer 5652 διάβασα τόσα στα ελληνικά forum για το θέμα του service που δεν ήξερα τι να κάνω, το θέμα είναι ότι για όλες τις εταιρείες ακούω πολλά. Η acer άθλιο service, τα f-siemens χάλια μαύρα με πολλά μοντέλα να έχουν προβλήματα και να μη φτιάχνονται, τα sony πρέπει να φεύγουν για έξω και αργούν πολύ να φτιαχτούν (αυτές είναι και οι εταιρείες που έχουν παρουσιάσει μέχρι τώρα dual core). Εγώ μάλλον θα καταλήξω στο acer λόγω και της tv μιας κι εγώ δεν έχω tv στο δωμάτιο μου και μέχρι τώρα είχα στο desktop που πλέον θα φύγει από το δωμάτιο και γιατί δε μπορώ να δώσω περισσότερα για ένα pc που θα έχει περισσότερες ελλείψεις, αυτό που κατάλαβα μετά από τόση έρευνα είναι ότι είναι να μη σου τύχει, αν σου τύχει η στραβή και πέσεις σε ελλατωματικό τη πάτησες. Στο net βρήκα κάποιους με 5652 και δείχνουν ευχαριστημένοι, ενώ στο http://forum.notebookreview.com/forumdisplay.php?f=22 θα βρεις και δεκάδες χρήστες του 5672 και δε φαίνεται να αντιμετωπίζει κανένας πρόβλημα. Τώρα το ρίσκο είναι του καθενός, αν δεν είχα περιορισμό στα χρήματα θα έπαιρνα κάτι καλύτερο (πχ asus) και θα το εξόπλιζα με ότι του λείπει

Αυτό βλέπω και εγώ τελικά. Ότι για όλες τις εταιρείες κάτι τραγικό ακούω. Είτε για την ποιότητα των laptop είτε για το support. "Προβληματικά FS", "Μην αγοράσετε Vaio, είναι ρημάδια και η Sony κουφή", "Τα Toshiba δεν είναι πια αυτά που ήταν", "Μακριά από Acer".

Από την άλλη, συνήθως στα forums ποστάρουν οι δυσαρεστημένοι πελάτες οπότε αυτό ίσως να διαστρεβλώνει την εικόνα της πραγματικότητας λίγο (εξαιρώντας βέβαια κραυγαλέες περιπτώσεις μοντέλων όπως ο φίλος lykman μας επεσήμανε).

Κοίταξα και στο dell.gr αλλά οι τιμές μου φάνηκαν πολύ υψηλές.

Νομίζω ότι θα συμφωνήσω μαζί σου. Είναι λίγο λαχείο η υπόθεση. Και αυτό που δείχνει κοινή συμβουλή όλων των παιδιών, είναι οπωσδήποτε η επέκταση εγγύησης. Αλλά έτσι ο Acer (για μένα τουλάχιστον) φτάνει 300 ευρώ πάνω από το όριο των 1.300 που είχα θέσει. Χμμ....

L' enfer c' est les autres

Osoi endiafereste gia laptop rikste mia matia kai sta Toshiba. Proswpika den eixa paliotera Toshiba opote den kserw an ontws den ta ftiaxnoun opws tote. Tous teleutaious 4 mhnes omws exw ena Qosmio G20 kai eimai polu euxaristhmenos. Kanena provlhma kai apo taxuthta sfaira. Vevaia tha mou peite pws gia ta lefta pou kanei tha htan aparadekto na exei provlhma. Koitakste kai alla montela tis Toshiba. Genika thewreitai aksiopisth etairia kai einai apo tis pio empeires ston xwro twn notebooks.

Αρχικό Μήνυμα από michael_mavridis

---------------------------------------------------

euxaristo xrhsth alfa pou mou apanthses grhgora.

thn agora thelo na thn kano entos oligon hmeron.

h alhtheia einai pos me mperdepses ligo.

sumfono pos to laptop pou mou protines einai kalutero omos kostizei 2600 euro kai den endiaferomai gia tosa lefta.

thelo na doso mexri 1700 kai to vaio sto e-shop exei 1707 euro.

gia ta sugkekrimena xrhmata nomizo pos ta kalutera einai to vaio fe11s kai to acer 5672.

auto to acer den exei tv alla den me endiaferei.

genika stous filous mou oi apopseis dihstantai.

se parakalo des ta xarakthristika tous kai apanthse mou ksana.

exo akousei oti oi vaio den sugkrinontai.apisteuth othoni kai epidoseis.

to acer aplos exei 256-512 karta grafikon kai 2 gb ram, omos 1,66 duo epeksergasti kai 120 disko. antitheta to vaio 160 disko , 1,83 duo epeksergasth, 1gb ram kai 128-256 karta grafikon.

mou eipan oti h karta grafikon einai mono gia paixnidia kati pou emena den me endiaferei kai polu, kai to oti h ram apo 1 se 2 gb den kanei terastia diafora afou den xrhsimopoieitai.

perimeno apanthsh... euxaristo

euxaristo xrhsth alfa pou mou apanthses grhgora.

thn agora thelo na thn kano entos oligon hmeron.

h alhtheia einai pos me mperdepses ligo.

sumfono pos to laptop pou mou protines einai kalutero omos kostizei 2600 euro kai den endiaferomai gia tosa lefta.

thelo na doso mexri 1700 kai to vaio sto e-shop exei 1707 euro.

gia ta sugkekrimena xrhmata nomizo pos ta kalutera einai to vaio fe11s kai to acer 5672.

auto to acer den exei tv alla den me endiaferei.

genika stous filous mou oi apopseis dihstantai.

se parakalo des ta xarakthristika tous kai apanthse mou ksana.

exo akousei oti oi vaio den sugkrinontai.apisteuth othoni kai epidoseis.

to acer aplos exei 256-512 karta grafikon kai 2 gb ram, omos 1,66 duo epeksergasti kai 120 disko. antitheta to vaio 160 disko , 1,83 duo epeksergasth, 1gb ram kai 128-256 karta grafikon.

mou eipan oti h karta grafikon einai mono gia paixnidia kati pou emena den me endiaferei kai polu, kai to oti h ram apo 1 se 2 gb den kanei terastia diafora afou den xrhsimopoieitai.

perimeno apanthsh... euxaristo

Τα πραγματα σιγουρα δεν ειναι απλα.

εχουμε και λεμε. αποριπτεις λογω τιμης τον κορυφαιο 8204( ισως θα επρεπε να το σκεφτεις παλι), αρα παιζουν ο vaio, ο 5672 και ο 8202 ( που μαλλον δεν τον ειδες καθολου)

vaio... δεν υστερει αλλα και μονο που ο δισκος γυριζει στις 4200 ειναι για μενα οτι χειροτερο( ειναι σαν να παιρνεις ενα αμαξι με 300 αλογα και να βαζεις κοφτη στα 60χλμ.)μνημη μικροτερη απο τον 5672 και ιδια με τον 8202, καρτα σαφως κατωτερη και απο τους δυο οπου υπερτερει ο 8202.οσο για την ποιοτητα ειναι μαλλον καλυτερος απο τον 5672 αλλα δεν νομιζω να πιανει τον 8202 που ειναι φτιαγμενος απο ανθρακονημματα!!! και μαλιστα πανεμορφος.

για το σερβις του acer δεν ξερω για την acer ομως επειδη ειχα acer και το χρειαστικα δεν εχω παραπονο (μιλαω φυσικα για την MDI).

τελικα μαλλον ειναι καθαρα το που δινεις βαρος.

καθαρα δικη μου γνωμη και μην την παρεις υπ'οψιν σου ειναι οτι αποριπτο τον οχι κακο vaio για την καρτα γραφικων και τον απαραδεκτα αργο(αλλα μεγαλο) δισκο και θα ειμουν μεταξι των 2 acer με προβαδισμα στον 8202 αφου την εξτρα μνημη μπορεις να την βαλεις οποτε θελεις και το μονο μειον ειναι ο δισκος που ειναι 100αρις, αλλα εχει πολλα αλλα που δεν τα εχω δει σε αλλα (π.χ voip BT κατασκευη απο ανθρακονημματα κ.α).

οσο για τις τιμες ειναι μικρες οι διαφορες αφου ο ακριβοτερος 8202 εχει~1800 ευρω.

η αποφαση ειναι δικια σου καιμην παρασυρεσε απο τις αναγκες του καθενος.

παντως θα ηθελα να μαθω τελικα τι θα αποφασισεις.

euxaristo alfa.

ma den katalabaino ti diafora acer 8202 kai 5672.

eida ta xarakthristika.

to 5672 exei up to 512 thn karta grafikon omos 2gb ram kai 120 sklhro , eno to 8202 1gb ram kai 100 sklhro.

mporeis na bohthiseis se authn thn erothsh?

euxaristo

euxaristo alfa.

ma den katalabaino ti diafora acer 8202 kai 5672.

eida ta xarakthristika.

to 5672 exei up to 512 thn karta grafikon omos 2gb ram kai 120 sklhro , eno to 8202 1gb ram kai 100 sklhro.

mporeis na bohthiseis se authn thn erothsh?

euxaristo

Εχουμε και λεμε.

Acer Aspire 5672WLMi +

μνημη 2γιγα

δισκο 120 γιγα στις 5400στροφες

Acer T.Mate 8202WLMi +

ATI MOBILITY RADEON X1600 αντι για την Χ1400 του 5672

Δυνατότητα αποκωδικοποίησης MPEG-2/DVD σε επίπεδο Hardware

Bluetooth® 2.0+EDR (Enhanced Data Rate

9-Cell Li-Ion μπαταρία 87W αντι για 8-Cell Li-Ion μπαταρία 87W

Acer Bluetooth τηλέφωνο VoIP, με τεχνολογία ακύρωσης αντήχησης

Σύστημα προστασίας σκληρού δίσκου DASP+

και φυσικα καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο ανθρακονημματα( αντοχη και χαμηλο βαρος)

βλεπεις λοιπον οτι ο 5672 ειναι καλυτερος μονο στον σκληρο κατα 20 γιγα και στην μνημη που εχει 2 γιγα αντι για ενα κατα τα αλλα ο 8202 ειναι πιο πληρης καλυτερος ποιοτικα και σιγουρα με καλουδια που δεν τα εχει ουτε ο σονυ. παντα αποψη μου και με βαση τα δικα μου κριτηρια.

αυτα φιλικα και οτι αλλο θελεις και μπορω να πω την γνωμη μου εδω ειμαι.

Για ψάξτε κατά http://www.notebookreview.com μεριά για τον Acer 8204, νομίζω ότι θα σας διαφωτίσει αρκετά το site...
[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτό βλέπω και εγώ τελικά. Ότι για όλες τις εταιρείες κάτι τραγικό ακούω. Είτε για την ποιότητα των laptop είτε για το support. "Προβληματικά FS", "Μην αγοράσετε Vaio, είναι ρημάδια και η Sony κουφή", "Τα Toshiba δεν είναι πια αυτά που ήταν", "Μακριά από Acer".

Από την άλλη, συνήθως στα forums ποστάρουν οι δυσαρεστημένοι πελάτες οπότε αυτό ίσως να διαστρεβλώνει την εικόνα της πραγματικότητας λίγο (εξαιρώντας βέβαια κραυγαλέες περιπτώσεις μοντέλων όπως ο φίλος lykman μας επεσήμανε).

Κοίταξα και στο dell.gr αλλά οι τιμές μου φάνηκαν πολύ υψηλές.

Νομίζω ότι θα συμφωνήσω μαζί σου. Είναι λίγο λαχείο η υπόθεση. Και αυτό που δείχνει κοινή συμβουλή όλων των παιδιών, είναι οπωσδήποτε η επέκταση εγγύησης. Αλλά έτσι ο Acer (για μένα τουλάχιστον) φτάνει 300 ευρώ πάνω από το όριο των 1.300 που είχα θέσει. Χμμ....

Μπορει να σου ερθει λιγο παραπανω απο αυτο υπολογιζες,αλλα θα εχεις το κεφαλι σου υσηχο.Σκεψου να παρεις ACER χωρις την επεκταση και στα δυο χρονια να παθει κατι.Ενω αν εχεις την εγγυηση δεν εχεις να φοβασαι κατι;) ...

The greatest thing you 'll ever learn,is just to love and be loved in return... MOULIN ROUGE

katalaba. tha to psakso polu mexri na apofasiso.

nai thn karta x1600 thn eixa dei...

bebaia nomizo oti einai idia mhxanimata. siga tora gia to voip kai ta 9 cell.

ase pou to 5672 exei 2gb ram. den nomizo ta xarakthristika tou 8202 na kaluptoun ta xarakthristika tou 5672. oso gia ta anthrakonhmata den nomizo na einai kati spudaio apla mia '' pinelia''. san na perneis bmw me ksilinh ependush.... e kai ti egine???!!!???

tha to psakso kai tha sou po. an ksereis kati allo pes mou.

epishs to 5672 to exo brei 1600 euro. genika den blepo tromeres kai aksioshmeiotes diafores gia na kostizei 200 euro parapano to 8202.

katalaba. tha to psakso polu mexri na apofasiso.

nai thn karta x1600 thn eixa dei...

bebaia nomizo oti einai idia mhxanimata. siga tora gia to voip kai ta 9 cell.

ase pou to 5672 exei 2gb ram. den nomizo ta xarakthristika tou 8202 na kaluptoun ta xarakthristika tou 5672. oso gia ta anthrakonhmata den nomizo na einai kati spudaio apla mia '' pinelia''. san na perneis bmw me ksilinh ependush.... e kai ti egine???!!!???

tha to psakso kai tha sou po. an ksereis kati allo pes mou.

epishs to 5672 to exo brei 1600 euro. genika den blepo tromeres kai aksioshmeiotes diafores gia na kostizei 200 euro parapano to 8202.

Αν και εσυ θα κρινεις και στο τελος θα αποφασισεις,0 8202 ειναι καλυτερος.Μια φορα παιρνεις φορητο,οχι καθε μηνα.κια ς σου κοστισει λιγο παραπανω.Δεν ειναι ξυλινη επενδυση τα ανθρακονηματα.Ειναι καλυτερος.Εσυ αποφασιζεις....

The greatest thing you 'll ever learn,is just to love and be loved in return... MOULIN ROUGE

Αν και εσυ θα κρινεις και στο τελος θα αποφασισεις,0 8202 ειναι καλυτερος.Μια φορα παιρνεις φορητο,οχι καθε μηνα.κια ς σου κοστισει λιγο παραπανω.Δεν ειναι ξυλινη επενδυση τα ανθρακονηματα.Ειναι καλυτερος.Εσυ αποφασιζεις....

συμφωνω, μνημη βαζεις την καρτα ομως? και οπως και να το κανουμε ειναι πιο νεο μοντελο, τεσπα εσυ θα πληρωσεις αρα εσυ θα κανεις και το βημα της αγορας, εγω παντως θα κανω το αλμα για τον 8204 αν και ελεγα να παρω τον 5672.

συμφωνω, μνημη βαζεις την καρτα ομως? και οπως και να το κανουμε ειναι πιο νεο μοντελο, τεσπα εσυ θα πληρωσεις αρα εσυ θα κανεις και το βημα της αγορας, εγω παντως θα κανω το αλμα για τον 8204 αν και ελεγα να παρω τον 5672.

Σιγουρα καλυτερος ο 8204 αλλα ειπε πως δεν διαθετει το οικονομικο κονδυλιο που απαιτει ο 8204,γι αυτο του προτεινα το 8202.Η καρτα μια χαρα,λες και θα παιξει το doom 3 σε full γραφικα και αναλυση?Μια χαρα ειναι η καρτα...Μην τρελαθουμε...

Σιγουρα καλυτερος ο 8204 αλλα ειπε πως δεν διαθετει το οικονομικο κονδυλιο που απαιτει ο 8204,γι αυτο του προτεινα το 8202.Η καρτα μια χαρα,λες και θα παιξει το doom 3 σε full γραφικα και αναλυση?Μια χαρα ειναι η καρτα...Μην τρελαθουμε...

Μα αυτο λεω:!: οτι εχει καλυτερη καρτα απο τον 5672 και υστερει σε μνημη που μπορει να την βαλει οποτε θελει. οσο για τον δισκο αν φτασει να χρειαζετε τα 20 επιπλεον γιγα του 5672 τοτε μαλλον θα πρεπει να παρει εναν εξωτερικο.

Ακόμα δε το πήρες format;; Και μεις περιμέναμε ένα σύντομο review...

Θα περάσεις τα XP pro να υποθέσω;;

Τελικά πέρασα XP Pro και όλα οκ με drivers Και ήρθε η ώρα να σου κάνω το χατήρι με το review.. Μικρό μεν αλλά ότι μπορούμε κάνουμε :D

Έχουμε και λέμε, η οθόνη είναι αρκετά καλή αν και ζορίστηκα να συνηθίσω την ανάλυση της. Συνηθισμένος σε 17άρες οθόνες με 1204x768 μου φάνηκαν μικρά τα γράμματα με την 'υποχρεωτική' ανάλυση της 15,4 WVGA (δεν έχει επιλογές για αλλαγή ανάλυσης).

Από άποψη ταχύτητας πιστεύω όλα καλά αν και δεν μπορ'ω να κάνω συγκρίσεις.

Το 'ζεύγος' :d των CPU που έχει πάνω πρέπει να τα πηγαίνει μια χαρά. Η μπαταρία του κρατάει κάπου 2,5 ώρες και απενεργοποιώντας επιλογές που δεν χρειάζονται μονίμως (Firewire, WiFi, Cardbus κτλ) ανεβαίνει κάπου στο 3ωρο.

Θερμοκραασίες δεν έχω παρατηρήσει να ανεβάζει το μηχάνημα (τουλάχιστον σε σχέση με το παλίο μου λάπτοπ) ούτε θόρυβο αν εξαιρέσω κάποιες φορές κατά την εκκίνηση και όταν ξεκινάει τα διαβάσει κάποιο CD/DVD.

Το πληκτρολόγιο με έχει ψιλο-απογοητεύσει αφού παρ'όλη τη γενική 'καλή' κατασκ του λαπτοπ, θα μπορούσαν οι κατασκευαστές να είχαν καλύτερης ποιότητας πλήκτρα (σόρυ αλλά συνηθισμένος με MS keyboards χρόνια τώρα που κακοφάνηκαν τα πλήκτρα του Acer).

Το DVD-R εκτός απο το θόρυβο που αναφέρθηκε ότι κάνει αρεά και που, είναι αρκετά αργό (θέλει κάπου 28 λεπτά για να γράψει ολόκληρο DVD) αλλά ευτυχώς δεν μου έχει κάψει κανένα μέχρι στιγμής! :)

Μμμ... Τι άλλο?

Την τηλεόραση δεν έχω καταφέρει να τη δουλέψω ακόμα αφού εκεί που έχω το μηχάνημα σήμα δεν υπάρχει καλό και η κεραία που συμπεριλαμβάνεται δεν βοηθάει και πολύ. Το ίδιο και με το ΒΤ. Δεν μου χρειάστηκε ακόμα.

Γενικώς ευχαριστημένος είμαι για τα χρήματα που έδωσα. Ο χρόνος θα δείξει γιατί ο μόνος μου ενδοιασμός πριν το αγοράσω ήταν το service.. :cry:

Βλέπουμε λοιπόν!

Τελικά πέρασα XP Pro και όλα οκ με drivers Και ήρθε η ώρα να σου κάνω το χατήρι με το review.. Μικρό μεν αλλά ότι μπορούμε κάνουμε :D

Έχουμε και λέμε, η οθόνη είναι αρκετά καλή αν και ζορίστηκα να συνηθίσω την ανάλυση της. Συνηθισμένος σε 17άρες οθόνες με 1204x768 μου φάνηκαν μικρά τα γράμματα με την 'υποχρεωτική' ανάλυση της 15,4 WVGA (δεν έχει επιλογές για αλλαγή ανάλυσης).

Από άποψη ταχύτητας πιστεύω όλα καλά αν και δεν μπορ'ω να κάνω συγκρίσεις.

Το 'ζεύγος' :d των CPU που έχει πάνω πρέπει να τα πηγαίνει μια χαρά. Η μπαταρία του κρατάει κάπου 2,5 ώρες και απενεργοποιώντας επιλογές που δεν χρειάζονται μονίμως (Firewire, WiFi, Cardbus κτλ) ανεβαίνει κάπου στο 3ωρο.

Θερμοκραασίες δεν έχω παρατηρήσει να ανεβάζει το μηχάνημα (τουλάχιστον σε σχέση με το παλίο μου λάπτοπ) ούτε θόρυβο αν εξαιρέσω κάποιες φορές κατά την εκκίνηση και όταν ξεκινάει τα διαβάσει κάποιο CD/DVD.

Το πληκτρολόγιο με έχει ψιλο-απογοητεύσει αφού παρ'όλη τη γενική 'καλή' κατασκ του λαπτοπ, θα μπορούσαν οι κατασκευαστές να είχαν καλύτερης ποιότητας πλήκτρα (σόρυ αλλά συνηθισμένος με MS keyboards χρόνια τώρα που κακοφάνηκαν τα πλήκτρα του Acer).

Το DVD-R εκτός απο το θόρυβο που αναφέρθηκε ότι κάνει αρεά και που, είναι αρκετά αργό (θέλει κάπου 28 λεπτά για να γράψει ολόκληρο DVD) αλλά ευτυχώς δεν μου έχει κάψει κανένα μέχρι στιγμής! :)

Μμμ... Τι άλλο?

Την τηλεόραση δεν έχω καταφέρει να τη δουλέψω ακόμα αφού εκεί που έχω το μηχάνημα σήμα δεν υπάρχει καλό και η κεραία που συμπεριλαμβάνεται δεν βοηθάει και πολύ. Το ίδιο και με το ΒΤ. Δεν μου χρειάστηκε ακόμα.

Γενικώς ευχαριστημένος είμαι για τα χρήματα που έδωσα. Ο χρόνος θα δείξει γιατί ο μόνος μου ενδοιασμός πριν το αγοράσω ήταν το service.. :cry:

Βλέπουμε λοιπόν!

Thanks Γιώργο! Να σε ρωτήσω μπορείς μέσω του pc να ελέγξει κάποιος αν σε κάποιο πρόγραμμα για παράδειγμα χρησιμοποιούνται και οι δύο επεξεργαστές ή όχι;

Γενικά ξέρει κανείς αν υπάρχουν ειδικά προγράμματα σε όλα μπορεί να γίνει; Πχ. θέλεις να συμπιέσεις ένα dvd από 9 σε 4,7GB θεωρητικά στο pc μου θα κάνει κανά 40λέπτο αν για παράδειγμα χρησιμοποιηθούν και οι δύο επεξεργαστές ο χρόνος θα πέσει στο μισό περίπου, το θέμα είναι θα χρησιμοποιηθούν; Η με MYDVD θέλω κανένα 5 ώρο να φτιάξω ένα dvd θα κάνει το μισό στους dual core; Αυτή είναι η μεγάλη μου απορία...

ΥΓ: Γιώργο πήρες και την 3χρονη εγγύηση εξ΄αρχής;

George Bernard Shaw

Μα αυτο λεω:!: οτι εχει καλυτερη καρτα απο τον 5672 και υστερει σε μνημη που μπορει να την βαλει οποτε θελει. οσο για τον δισκο αν φτασει να χρειαζετε τα 20 επιπλεον γιγα του 5672 τοτε μαλλον θα πρεπει να παρει εναν εξωτερικο.

Σορρυ μπερδευτηκα!:cry: Αυτο που ειπες εννουσα.Δεν νομιζω να μην του φτασει ο σκληρος.Κι αν αντιμετωπισει προβλημα,ας αγορασει ενα εξωτερικο...

Μπορει να σου ερθει λιγο παραπανω απο αυτο υπολογιζες,αλλα θα εχεις το κεφαλι σου υσηχο.Σκεψου να παρεις ACER χωρις την επεκταση και στα δυο χρονια να παθει κατι.Ενω αν εχεις την εγγυηση δεν εχεις να φοβασαι κατι;) ...

Δεν έχω τίποτα με την ACER και πολύ θα ήθελα να έχω διαφορετική άποψη αλλά όπου και να μπει κανείς τα ίδια διαβάζει... :blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Thanks Γιώργο! Να σε ρωτήσω μπορείς μέσω του pc να ελέγξει κάποιος αν σε κάποιο πρόγραμμα για παράδειγμα χρησιμοποιούνται και οι δύο επεξεργαστές ή όχι;

Γενικά ξέρει κανείς αν υπάρχουν ειδικά προγράμματα σε όλα μπορεί να γίνει; Πχ. θέλεις να συμπιέσεις ένα dvd από 9 σε 4,7GB θεωρητικά στο pc μου θα κάνει κανά 40λέπτο αν για παράδειγμα χρησιμοποιηθούν και οι δύο επεξεργαστές ο χρόνος θα πέσει στο μισό περίπου, το θέμα είναι θα χρησιμοποιηθούν; Η με MYDVD θέλω κανένα 5 ώρο να φτιάξω ένα dvd θα κάνει το μισό στους dual core; Αυτή είναι η μεγάλη μου απορία...

ΥΓ: Γιώργο πήρες και την 3χρονη εγγύηση εξ΄αρχής;

Αυτό που λες για τους χρόνους δεν το ξέρω και δεν μπορώ να σου απαντήσω. Στον Task Manager πάντως μπορείς να δεις ότι για κάθε εφαρμογή που τρέχει είναι προεπιλεγμένα να χρησιμοποιούνται και οι 2 επεξεργαστές..

Και όχι την 3χρονη εγγύηση δεν την πήρα.. Ακόμα τουλάχιστον, γιατί το σκέφτομαι σοβαρά να την 'χτυπήσω'..

Ξέρει κανείς αν ισχύει εάν την αγοράσω σε 4-5 μήνες..?

Αυτό που λες για τους χρόνους δεν το ξέρω και δεν μπορώ να σου απαντήσω. Στον Task Manager πάντως μπορείς να δεις ότι για κάθε εφαρμογή που τρέχει είναι προεπιλεγμένα να χρησιμοποιούνται και οι 2 επεξεργαστές..

Και όχι την 3χρονη εγγύηση δεν την πήρα.. Ακόμα τουλάχιστον, γιατί το σκέφτομαι σοβαρά να την 'χτυπήσω'..

Ξέρει κανείς αν ισχύει εάν την αγοράσω σε 4-5 μήνες..?

Ισχύει η απλή εγγύηση (130€ νομίζω )αν την ενεργοποιήσεις μέσα σε 12 μήνες απλά μέσα στις 30 πρώτες μέρες μπορείς να ενεργοποιήσεις και καλά αυτή που είναι και για ασφάλεια κατά ζημιών (κάπου 170€) που υποτίθεται και η οθόνη να σπάσει πληρώνεις ένα πολύ μικρό μέρος

George Bernard Shaw

Μιας και χθες παρελαβα την επιβεβαιωση της ενταξης μου στο προγραμμα Δικτυωθειτε (40% επιδοτηση για την αγορα HY) αποφασισα να επενδυσω στην αγορα ενος laptop. Θα ηθελα αυτο να εχει οσο το δυνατον καλυτερες επιδοσεις, και σκληρο μεγαλυτερο ή τουλαχιστον 60 Gb, ενω η αυτονομια, οι διαστασεις της οθονης του, και το βαρος του δεν με απασχολουν ιδιαιτερα. Βασικο ειναι να μην κοστιζει πανω απο 1100-1200 ευρω. Βασει αυτων, και με μια προχειρη ερευνα, βρηκα καποια "ενδιαφεροντα" laptops:

*Acer Aspire 5622 WLMI ->1299 (ξεφευγει καπως)

*Turbo X Diablo ->1199

*Toshiba L20-101 ->999

*Fujitsu Siemens amilo 6450G -> 899 (τελικη; )

*HP Pavilion DV4324EA -> 999

*NB Acer 5003 WLMI -> 999

θα το εκτιμουσατε αν με βοηθπουσατε στην επιλογη καποιου εκ των παραπανω, αν γνωριζετε, ή φυσικα στην προταση καποιου "καλυτερου"! :O Προσωπικα, μαλλον τεινω προς το diablo, λογω Dual Core επεξεργαστη και σκληρου. :) thanks! :D

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...