Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Guest valeria
Δεν φέρνουν λίγα μοντέλα, απλά δεν έχουν στοκ στην Ελλάδα. Όλα τα DELL είναι BTO και αυτά που παραγγέλνουμε έρχονται από το εργοστάσιο της DELL στην Ιρλανδία όπου γίνεται η συναρμολόγηση.

Δεν είχα ποτέ φορητό DELL για να έχω γνώμη αλλά αν κρίνω από το desktop μου η εταιρία αυτή δικαίως έχει φτάσει εκεί που είναι και καλά κάνει και τιμολογεί τα μοντέλα της τόσο γιατί το premium που δίνεις αξίζει 100%. Αν είχα παραγγείλει pc με τα ίδια χαρακτηριστικά από το Πλαίσιο θα μου είχε έρθει περίπου 200 ευρώ φθηνότερο, ίσως και λίγο παραπάνω - ούτε και θα περίμενα σχεδόν 1 μήνα να μου το φέρουν. Αλλά θα ήταν "θερμό", θορυβώδες και άχαρο ενώ τώρα είναι απλά άψογο. Αν αυτά ισχύουν σε desktop - πόσο μάλλον σε φορητό όπου μετράει και πολύ περισσότερο η καλή συναρμολόγηση (και η απουσία "εκπτώσεων" εκεί που δε φαίνεται). Και βέβαια 3 χρόνια εγγύηση on site.

Αυτή είναι η γνώμη μου για τα ελληνικά bto, δεν θα έπαιρνα ποτέ τέτοιο φορητό. Ευτυχώς όμως στα laptop υπάρχουν τόσες καλές εταιρίες στην αγορά, οπότε έχεις κι εσύ δίκιο. Αν μιλάμε όμως για 100% reliable επαγγελματικό μηχάνημα και πάλι η DELL είναι η καλύτερη περίπτωση.

Γνωρίζεις αν μπορώ να παραγγείλω από τη Dell Ελλάδας,πράγματα που δεν υπάρχουν στο ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα,υπάρχουν όμως στο αντίστοιχο αγγλικό;:worry:

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Στην Ελλάδα η Dell φέρνει πολύ λίγα μοντέλα και τα τιμολογεί υπερβολικά ακριβά.

Δεν φέρνουν λίγα μοντέλα, απλά δεν έχουν στοκ στην Ελλάδα.

Κάνε μια σύγκριση του http://www.dell.co.uk με το http://www.dell.gr και θα καταλάβεις γιατί λέω ότι στην ελλάδα φέρνει πολύ λίγα μοντέλα.

Guest valeria
Κάνε μια σύγκριση του http://www.dell.co.uk με το http://www.dell.gr και θα καταλάβεις γιατί λέω ότι στην ελλάδα φέρνει πολύ λίγα μοντέλα.
Άρα τα μόνα πράγματα που μπορείς να παραγγείλεις από Dell είναι όσα έχει στο ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα;

Sorry, τώρα κατάλαβα ότι εννοείς ότι το ελληνικό κατάστημα έχει λιγότερες επιλογές. Εγώ το εννοούσα ποσοτικά - φέρνουν όσα τους παραγγείλουν και δεν έχουν στοκ. Δεν είναι αυτός ο λόγος που είναι ακριβά, σε όλο τον κόσμο η DELL είναι ακριβότερη από τον ανταγωνισμό.

@Valeria δεν ξέρω αλλά δεν φαντάζομαι να το κάνουν. Πάρ' τους τηλέφωνο.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Γεια σε όλους. Έχω έναν προβληματισμό και θα ήθελα την άποψή σας.

Ένας έλληνας πολύ καλός και αγαπητός μου φίλος που ζει και εργάζεται στο Μόναχο της Γερμανίας θέλει να αγοράσει ένα laptop. Επειδή είναι άσχετος από υπολογιστές, του πρότεινα να αγοράσουμε το laptop από Ελλάδα για να του το στήσω εγώ, να του εγκαταστήσω τα απαραίτητα προγράμματα και να το προσαρμόσω στα μέτρα του. Φυσικά το μηχάνημα θα το χρησιμοποιεί μόνο στη Γερμανία και θα το φέρνει εδώ 1 ή 2 φορές το χρόνο που θα έρχεται για διακοπές.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα του πάρω HP ή SONY ώστε να έχει εγγύηση και στη Γερμανία. Αν έχει κάποιο πρόβλημα και χρειαστεί σέρβις, θα υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν προβλήματα με το να έχει μηχάνημα με ελληνικό λειτουργικό στη Γερμανία;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Θα μπορεί να στήσει μόνος του σύνδεση dial-up στο Ίντερνετ επιστρέφοντας στη Γερμανία; Ξέρει κανείς τι παίζει εκεί όσον αφορά τις dial-up συνδέσεις και τι συμφέρει; Από πού μπορώ να μάθω περισσότερα; (στα αγγλικά όμως αφού από γερμανικά δεν έχω ιδέα).

EΡΩΤΗΣΗ 3: Κρίνετε ότι υπάρχει κάποιος άλλος λόγος για τον οποίο θα ήταν καλύτερο να αγοράσει εκείνος το μηχάνημα από τη Γερμανία και να το φέρει εδώ για να του το προσαρμόσω και όχι να το αγοράσει από την Ελλάδα;

@Stratilatis:

1) Το γερμανικό πληκτρολόγιο είναι διαφορετικό (QWERTZ αντί για QWERTY). Δηλαδή οι θέσεις των πλήκτρων Y και Ζ είναι ανάποδα.

2) Στη Γερμανία οι υπολογιστές είναι μάλλον φθηνότεροι από εδώ.

3) Μερικές αντιπροσωπείες "στραβώνουν" όταν τους πας για επισκευή μηχάνημα από άλλη χώρα και θέλει γερά νεύρα για να κάνεις τη δουλειά σου, αν σου τύχει τέτοια περίπτωση.

Δε θα πρότεινα αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις.

Αντίθετα, θα πρότεινα να του βρεις ένα μηχάνημα που να μπορεί να αγοράσει από εκεί (εξαιρετικό κατάστημα στη Γερμανία το Cyberport), το οποίο θα πάρει με γερμανικό πληκτρολόγιο και γερμανικά Windows, και μετά να σου το φέρει να του βάλεις ότι προγράμματα θέλεις.

3) Μερικές αντιπροσωπείες "στραβώνουν" όταν τους πας για επισκευή μηχάνημα από άλλη χώρα και θέλει γερά νεύρα για να κάνεις τη δουλειά σου, αν σου τύχει τέτοια περίπτωση.
Συμβαίνουν μερικές φορές τέτοια όμορφα, αλλά αν το μηχάνημα έχει πανευρωπαϊκή εγγύηση, τότε είναι υποχρεωμένοι να το επισκευάσουν.

Δε θα συμφωνήσω. Στην Ελλάδα η Dell φέρνει πολύ λίγα μοντέλα και τα τιμολογεί υπερβολικά ακριβά. Υπάρχουν τόσες επιλογές πλέον στην αγορά (και απο αξιόλογες εταιρείες) που δεν έχει νόημα να χρυσοπληρώσεις κάτι για να λέει Dell, όταν αυτό στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και χειρότερο από ένα άλλο μηχάνημα διαφορετικού κατασκευαστή.

Έστω και αργά, να παρατηρήσω ότι δεν είπα κάτι διαφορετικό από αυτό που δεν συμφωνείς... :blink:

«Μία είναι η λύση: http://www.dell.gr αλλά κοστίζει!!!»

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είπα να κάνω ένα mini review μετά από έξι (6) μήνες χρήσης για όποιον ενδιαφερόμενο... λοιπόν... μέχρι σήμερα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο ανυπέρβλητο πρόβλημα... θα ήθελα όμως περισσότερο ποιοτική κατασκευή για τα 2000€ που πλήρωσα το Νοέμβριο 2005!!!

Τι εννοώ:

1. Το DVD κάποιες φορές χαλάει τον κόσμο.

2. Ο ανεμιστήρας είναι θορυβώδης για τα δεδομένα μου.

3. Η θερμοκρασία της X700 είναι αρκετά μεγάλη αλλά όχι τρομερή... πάντως κάποιες φορές ψήνεται η δεξιά παλάμη μου...

4. Το πληκτρολόγιο έχει κάποιο πρόβλημα σε ορισμένα πλήκτρα, σαν να πατάς στο κενό αλλά δεν επηρεάζει τη λειτουργία τους.

5. Δεν είναι και ιδιαίτερα στιβαρής κατασκευής σε σύγκριση με HP και Toshiba που έχουν περάσει από τα χέρια μου.

6. Δεν έχει μπλε δόντι και αυτό με τσατίζει αλλά το πήρα επειδή είχε τη μεγαλύτερη δυνατή ισχύ που χρειαζόμουν για επεξεργασία video την οποία την κάνει αγόγγυστα.

7. Η μπαταρία μαύρο χάλι, βία 70' αλλά δεν περίμενα και κάτι καλύτερο με AMD 4000+!!!

Πέραν αυτών, έχει και κάποια πολύ καλά στοιχεία:

1. Η οθόνη μου αρέσει, τη θεωρώ πολύ καλή.

2. Τα πλήκτρα συντόμευσης (PowerCinema-Explorer-Email-Quiet) με έχουν βολέψει πολύ.

3. Το αυτό ισχύει και για το +Volume- με ένα πολύ βολικό ροδάκι.

4. Το ηχοσύστημα δεν το βρίσκεις εύκολα σε φορητούς, μέχρι και sub-woofer έχει.

5. Γενικά είναι «μουράτος» στην εμφάνιση.

Ελπίζω να σας βοηθήσουν στην επιλογή σας, μια και τώρα έχει πέσει στα 1600€ και ίσως και πιο κάτω...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έστω και αργά, να παρατηρήσω ότι δεν είπα κάτι διαφορετικό από αυτό που δεν συμφωνείς... :blink:

«Μία είναι η λύση: http://www.dell.gr αλλά κοστίζει!!!»

Τα dell είναι καλή λύση αν χρειάζεσαι τις επιπλέον δυνατότητες ασφάλειας και service που έχουν. Επίσης είναι τα μόνα επώνυμα που είναι built to order. Σίγουρα όμως είναι πολύ ακριβά και να πω την αλήθεια δεν έχω πειστεί ότι έχουν την ποιότητα κατασκευής που δικαιολογεί τέτοιο κόστος.

Καλησπερα Παιδια!Ειμαι νεος χρηστης σχετικα με το Forum κ τους υπολογιστες γενικοτερα.Θα 'θελα την βοηθεια σας γιατι αντιμετωπιζω προβλημα βαρβατο!Εχω εναν acer travelmate 4001WLMi.

Μολις μου τελειωσε η εγγυηση κ μαζι της τελειωσε κ η ομαλη λειτουργια του φορητου!Αρχικα o οδηγος δεν αναγνωριζε audio cd,επειτα cd k τελος εφτασε στο σημειο να μην αναγνωριζει τιποτα (ουτε dvd).Το πηγα στην αντιπροσωπεια (Μεγα λαθος ...δεν γνωριζα αυτα που γραφατε για την acer) κ μου ειπαν να το αλλαξουν χωρις να ξερουν τι προβλημα εχει εναντι 400ευρω(?).Φυσικα κ το πηρα πισω αφου πρωτα πληρωσα 40 ευρω στον τεχνικο που διαπιστωσε οτι οντως ειναι χαλασμενος ο οδηγος dvd!!!

Το παλαβο ειναι οτι μερικες φορες διαβαζει cd ή dvd χωρις να υπαρχει προβλημα!Αλλα τις περισσοτερες φορες ο οδηγος ειναι "νεκρος".Οταν δεν μπορει να διαβασει το cd ή το dvd κανει εναν ενοχλητικο θορυβο κ μετα απο αρκετα λεπτα σταματαει την προσπαθεια να διαβαζει κ στον ''υπολογιστη μου" δεν βλεπει τιποτα.Εχω πελαγωσει!Που μπορει να οφειλεται αυτο?

Αν αλλαξω το dvd-rw στην acer θα ειμαι ενταξει ή θα συνεχιστει το προβλημα? Με ανησυχισε το γεγονος οτι ουτε ο τεχνικος της acer δεν ηξερε τι προβλημα υπαρχει... Μπορω να βαλω αλλο dvd-rw εκτος αυτου της acer? Προσπαθησα να γινω οσο πιο κατανοητος μπορουσα, ευχομαι καποιος να καταλαβει τι παιζει κ να βοηθησει κ μενα να καταλαβω!!

Ο οδηγος cd/dvd-rw ειναι ο Slimtype DVDRW SOSW-8525(γραφει κ παιζει κ cd κ dvd). Συγγνωμη αν εγραψα πολλα αλλα προσπαθω να γινω οσο πιο κατανοητος μπορω!!

Καταρχην μπορεις να βαλεις οποιο DVD θελεις, το προβλημα ειναι συνηθως η προσοψη η οποια ειναι βαση μαρκας (ανα βαλεις αλλο Liteon γιατι αυτο που εχεις ειναι δεν θα εχεις προβλημα, αν βαλεις αλλο το πιο πιθανο ειναι να το εχεις χωρις προσοψη). Μετα στην αντιπροσωπεια αποκλειεται να το πηγες γιατι δεν υπαρχει αντιπροσωπεια της ACER στην Ελλαδα παρα μονο εξουσιοδωτημενα service. Επειτα συνηθως στα laptop οταν χαλαει το dvd το αλλαζουν και δεν το φτιαχνουν (γι' αυτο σου ειπε τα 400 ευρω). Παντως αν τελειωσε πολυ προσφατα η εγγυηση σου παρε ενα τηλεφωνο σε αυτο το customer care center (ο Θεος να το κανει) μηπως το περασουν σε εγγηυση γιατι με τοσα βρισιδια που εχουν φαει ειναι λιγο ελαστικοι.

ΥΓ. Τα DVD που χρησιμοποιει η acer μπορεις να τα βρεις και σε αλλες επωνυμες μαρκες οποτε και εκει μπορει να χαλαγε. Γενικα ομως εχω ακουσει οτι αυτο το dvd που φορας δεν ειναι και πολυ της προκοπης....

Host

Τα dell είναι καλή λύση αν χρειάζεσαι τις επιπλέον δυνατότητες ασφάλειας και service που έχουν. Επίσης είναι τα μόνα επώνυμα που είναι built to order. Σίγουρα όμως είναι πολύ ακριβά και να πω την αλήθεια δεν έχω πειστεί ότι έχουν την ποιότητα κατασκευής που δικαιολογεί τέτοιο κόστος.

Νομιζω οτι αν πληρωσεις (που οι περισσοτεροι το κανουν) την καλη εγγηυση 3 χρονια On-site και πολυ γρηγορα ανταλλακτικα (1-2 μερες) αξιζει καπως.

Host

Το βρήκα πολύ σικ για την ασύρματη μετάδοση μουσικής από το laptop στο στερεοφωνικό του σπιτιού μας... τι λέτε;

PS elteo τι έκανες με εκείνα τα ηχειάκια;

[sIGPIC][/sIGPIC]

ναί άνετα μπαίνει dvd διαφορετικό στο acer.μπορείς να το αλλάξεις και μόνος σου.4 βίδες είναι.εγώ είχα βάλει toshiba dvd-rec 8x

Ευχαριστω που απαντησες!:) Μαλλον αυτο θα κανω αλλα εχω λιγες αποριες ακομα:Μπορω να βαλω οποιο dvd της αγορας υπαρχει ή υπαρχουν περιορισμοι?

Ο υπολογιστης τον οδηγο dvd τον βλεπει σαν εξωτερικη μοναδα κ απο οτι καταλαβαινω η αφαιρεση του γινεται απο ενα πληκτρο.Εχει βιδες αλλα δεν ξεχωριζω αν ειναι για το dvd ή ειναι της θηκης του φορητου.Προσπαθησα να τον αφαιρεσω ξε-ασφαλιζοντας το πληκτρο αυτο αλλα τιποτα.Κατι τον κραταει...Εκτος αν βαλω τοση δυναμη ωστε να βγει το dvd μαζι με το περιεχομενο του laptop!:lol:

Το dvd που πηρες δεν σου παρουσιαζει προβληματα?Γενικα εχω ακουσει καλα για την toshiba.Αν εχεις acer θα με ανακουφιζες γιατι αν εβαλες toshiba και ειναι ok σημαινει οτι δεν θα εχω κ εγω προβλημα συμβατοτητας αν βαλω... Κ αν μπορεις δωσε κ μερικα στοιχεια του toshiba κ τιμη!

Ευχαριστω!:)

Το βρήκα πολύ σικ για την ασύρματη μετάδοση μουσικής από το laptop στο στερεοφωνικό του σπιτιού μας... τι λέτε;

Πολύ καλό!!! Σκέφτομαι να το "χτυπήσω" για το mp3 player μου για να ακούω mp3 στο αυτοκίνητο! Θα κρατάει όμως η μπαταρία; Γιατί που να το βρω το usb στο αυτοκίνητο :confused:

Καταρχην μπορεις να βαλεις οποιο DVD θελεις, το προβλημα ειναι συνηθως η προσοψη η οποια ειναι βαση μαρκας (ανα βαλεις αλλο Liteon γιατι αυτο που εχεις ειναι δεν θα εχεις προβλημα, αν βαλεις αλλο το πιο πιθανο ειναι να το εχεις χωρις προσοψη). Μετα στην αντιπροσωπεια αποκλειεται να το πηγες γιατι δεν υπαρχει αντιπροσωπεια της ACER στην Ελλαδα παρα μονο εξουσιοδωτημενα service. Επειτα συνηθως στα laptop οταν χαλαει το dvd το αλλαζουν και δεν το φτιαχνουν (γι' αυτο σου ειπε τα 400 ευρω). Παντως αν τελειωσε πολυ προσφατα η εγγυηση σου παρε ενα τηλεφωνο σε αυτο το customer care center (ο Θεος να το κανει) μηπως το περασουν σε εγγηυση γιατι με τοσα βρισιδια που εχουν φαει ειναι λιγο ελαστικοι.

ΥΓ. Τα DVD που χρησιμοποιει η acer μπορεις να τα βρεις και σε αλλες επωνυμες μαρκες οποτε και εκει μπορει να χαλαγε. Γενικα ομως εχω ακουσει οτι αυτο το dvd που φορας δεν ειναι και πολυ της προκοπης....

Ευχαριστω!Το dvd οντως ειναι Liteon κ απο οτι καταλαβαινω στη συγκεκριμενη σειρα acer βγηκαν τα περισσοτερα προβληματικα.Με το αντιπροσωπεια εννουσα την Alman Hellas.Σκεφτομαι παντως σοβαρα να το αλλαξω γιατι τον ιδιο ακριβως Η/Υ πηρε κ φιλος(τα πηραμε μαζι...) κ σε αυτον παρουσιασε το ιδιο κ οταν του το αλλαξαν (με την εγγυηση) του εβαλαν το ιδιο dvd κ μετα απο λιγο καιρο παλι τα ιδια...Γι'αυτο κ θελω να αποφυγω την liteon αλλα με τρομαζεις με αυτο που λες:"χωρις προσοψη".Τι εννοεις, δεν θα μπαινει ακριβως?Νομιζα οτι η προσοψη πηγαινε πακετο με τον οδηγο dvd... οσο για το θεμα της εγγυησης ειναι χαμενη υποθεση, πανε 2 μηνες που εληξε κ την αντιπροσωπεια θελω να την αποφυγω αφου ετσι κ αλλιως οπου κ να παω θα τα σκασω απο την τσεπη μου.

Σκεφτομουνα να βαλω το NEC ΝD-6650 (καλη τιμη κ ποιοτητα νομιζω) αλλα δεν ξερω τι παιζει απο συμβατοτητα (κ αν μπαινει καταρχας...) κ με τρομαξες με την προσοψη...

Ουάου...φοβερό noble! Θα το χτυπήσω...:D

Ι need a six month vacation, twice a year.

Να έχετε υπόψη σας ότι με αυτά τα μηχανήματα, τα ωραία σας mp3 που μπορεί να είναι πολλών kbps υποβαθμίζονται σε ποιότητα ήχου ραδιοφώνου.

Να έχετε υπόψη σας ότι με αυτά τα μηχανήματα, τα ωραία σας mp3 που μπορεί να είναι πολλών kbps υποβαθμίζονται σε ποιότητα ήχου ραδιοφώνου.

Όχι με όλα. Με το Airport Express τουλάχιστον ακούγονται τέλεια.

To airport express που λες δουλεύει σε 802.11g, είναι wireless lan δηλαδή. Καμία σχέση με αυτό που πρότεινε ο nobleman που εμπέμπει σε ραδιοφωνική συχνότητα FM.

Ανέβασε το budget να σου δώσω και ποιότητα Hi-Fi... με 27€ μια χαρά είναι!!! :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι να σου πω, θα προτιμούσα να πάω το laptop πιο κοντά ή να τραβήξω ένα καλώδιο, παρά να βάλω αυτό το πράγμα.

Πολύ καλό!!! Σκέφτομαι να το "χτυπήσω" για το mp3 player μου για να ακούω mp3 στο αυτοκίνητο! Θα κρατάει όμως η μπαταρία; Γιατί που να το βρω το usb στο αυτοκίνητο :confused:

υπάρχει gadketaki που απο την μπαταρία του αυτοκινήτου βγάζει usb :)

Personal Website: http://www.kospol.gr

Android Greek Community: http://www.AndroidGreece.gr

BlogThis.gr http://www.blogthis.gr

Kostis_fx2 = Ventrix kata kosmon...

υπάρχει gadketaki που απο την μπαταρία του αυτοκινήτου βγάζει usb :)

Το έχεις δει κάπου; Δεν βρήκα τπτ... Τι εννοείς από την μπαταρία; Πώς θα το περάσω αυτό; :confused:

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...