stereo Δημ. July 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2006 Εγώ λοιπόν έχω ένα iBook 12άρι και έναν iMac 20άρι intel και έχω δουλέψει και αρκετά με ένα MBPro. Οπότε άμεση γνώμη για MB (σκέτο) δεν έχω αλλά παρ'όλα αυτά έχω να πω τα εξής: το laptop το έχω 11 μήνες. Η μπαταρία έχει 216 loadcycles και είναι στο 95% της αρχικής της απόδοσης. Κρατάει πάνω από 3 ώρες με το wireless ακοικτό και συνεχώς σε χρήση και γύρω στις 4-4.15 με το wireless κλειστό. Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα αρκετές ώρες. Αν δεν του κάνω shutdown δεν κολλάει ΠΟ ΤΕ. Μπορεί να κολλήσει μια εφαρμογή αλλά το λειτουργικό δεν μου έχει κολλήσει ποτέ. Δεν κολλάς ιους, δεν έχεις popups. Επίσης δεν έχει παρουσιάσει απολύτως κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να μην είμαι απλά τυχερός. Βέβαια το iBook δεν τρέχει windows αλλά μόνο Χ (το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι κλάσεις ανώτερο αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος). Επίσης έχει πέσει κάτω από το γραφείο και δεν έπαθε τίποτα. Αυτά πληρώνεις παραπάνω, όχι μόνο το design. Το iMac και το MBP τώρα απλά πετάνε. Τα ΜΒΡ πλέον έχουν λύσει τα αρχικά μικροπροβλήματα που είχαν και έχω καιρό να δω άρθρο που να αναφέρει προβλήματα σε σχετικά sites. Το ΜΒ από την άλλη είναι σαφώς νεότερο μηχάνημα οπότε ακόμα το στρώνουνε, ακόμα και έτσι πάντως δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα (εκτός και αν το θες για απαιτητικά παιχνίδια). Καλό είναι να γνωρίζεις ότι έχουν κάποιες διαφορές από ένα κλασικό laptop, για παράδειγμα δεν έχουν ξεχωριστό πλήκτρο delete (αλλά συνδυασμό πλήκτρων), δεν έχουν ξεχωριστό πλήκτρο για δεξί click (αλλά πάλι το κάνεις), τα dvdrw τους δεν γράφουν σε ταχύτητες μεγαλύτερες από 4χ ή σε DL κλπ. Κάποιοι μπορεί να θεωρούν σημαντικές αυτές τις διαφορές, εγώ θεωρώ πιο σημαντικό το γεγονός ότι μετά από 15 χρόνια που έβριζα κάθε φορά που καθόμουνα να δουλέψω επιτέλους ησύχασα έχοντας ένα μηχάνημα που απλά δουλεύει μια χαρά. Αν δεν έχεις κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή windows που να σου είναι απαραίτητη δεν τα χρειάζεσαι καν, παρ'όλα αυτά εύκολα μπορείς να κάνεις ένα μικρό partition και να τα βάλεις, μια χαρά τα πάνε και εκεί. Τέλος όλα τα περί ασυμβατότητας με windows ή με ελληνικά κλπ είναι μύθοι. http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. July 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2006 Α, επίσης ξέχασα να πω ότι τους αρέσει το 1Gb μνήμης. Επίσης -γκουχ- στο συγκριτικό laptops που έχει το νέο RAM, το ΜΒΡ βγήκε τρίτο στην κατηγορία 2-3 Kg, με πρώτο το Asus Lamborghini και δεύτερο ένα Vaio. Τα οποία κάνανε +400 Ε. Στην οθόνη και στο δείκτη 3D ήταν πρώτο, σε επιδόσεις, Office, επεξεργασία εικόνας και multitasking ήταν δεύτερο. Όλα αυτά σε Windows. Pretty good για ένα μηχάνημα 'μόνο για γραφίστες' ε; http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
para5 Δημ. July 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2006 Τι χρήση σκοπεύεις να κάνεις; Χρησιμοποιώ αρκετά εφαρμογές εικόνας και βίντεο, αρκετά το Office και πολύ λιγότερο παιχνίδια. Δεν μπορώ όμως να βρω άκρη με τα μοντέλα. Ποιο είναι για μένα το καλύτερο μοντέλο; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stereo Δημ. July 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2006 Χρησιμοποιώ αρκετά εφαρμογές εικόνας και βίντεο, αρκετά το Office και πολύ λιγότερο παιχνίδια. Δεν μπορώ όμως να βρω άκρη με τα μοντέλα. Ποιο είναι για μένα το καλύτερο μοντέλο; Μάλιστα. Στο X, το Photoshop και το Office προς το παρόν τρέχουν σε emulation οπότε, αν και είναι ικανοποιητικές οι ταχύτητές τους, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Στα windows στο ίδιο μηχάνημα τρέχουν σαφώς πιο γρήγορα. Πάντως τη δουλειά σου την κάνεις και με το παραπάνω, άσε που θα βγουν κι αυτές για intel. Οι εφαρμογές για εικόνα, video και dvd που έχει το Χ δε συγκρίνονται με τις αντίστοιχες των windows, και σε ταχύτητα και -κυρίως- σε ευχρηστία. Με το που θα κάνεις edit την πρώτη σου ταινία από την κάμερα ή θα φτιάξεις το πρώτο σου dvd θα με θυμηθείς. Τώρα σχετικά με το μοντέλο. Η βασικότερη διαφορά μεταξύ MacBookPro και σκέτων είναι ότι τα σκέτα δεν έχουν ξεχωριστή δικιά τους κάρτα γραφικών, κάτι που τα περιορίζει σε περιπτώσεις που απαιτείται τέτοιου είδους δύναμη. Έχω διαβάσει ότι αυτό είναι ενοχλητικό μόνο σε περιπτώσεις παιχνιδιών και βαριές δουλειές photoshop αλλά δεν το έχω δοκιμάσει εγώ ο ίδιος. Το iMac που έχει την ίδια κάρτα γραφικών με το MBP δεν έχει κανένα πρόβλημα σε τέτοια θέματα. Η άλλη βασική διαφορά είναι ότι κανένα MB δεν έχει DVDrw που να υποστηρίζει DL. Και βέβαια το μέγεθος της οθόνης (και τα χρήματα που κοστίζουν). Πέραν αυτού τα υπόλοιπα είναι μικροδιαφορές. Συνοπτικά μπορείς να τα δεις εδώ: http://store.apple.com/Catalog/US/Images/comparison_chart.html Εγώ θα σου πρότεινα το εξής: εάν σκοπεύεις να κάνεις σκληρή χρήση προγραμμάτων που να βασίζονται σε γραφικά (σκληρή όμως, όχι φτιάχνω ένα video το μήνα) να πας για το MBP αλλιώς και το άλλο μια χαρά θα είναι. Σε όλες τις περιπτώσεις, το 1Gb μνήμης είναι το σωστό. http://imagegen.last.fm/Silver3rows/recenttracks/stereo-d.gif http://mon.otonous.info Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
para5 Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 Ευχαριστώ πολύ! όντως νομίζω πως το απλό MacBook θα είναι καλό. Αλλά θέλω να κάνω και άλλη μια ερώτηση. Ποια η διαφορά των MacBook από τα iBook και PowerBook; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 Ευχαριστώ πολύ! όντως νομίζω πως το απλό MacBook θα είναι καλό. Αλλά θέλω να κάνω και άλλη μια ερώτηση. Ποια η διαφορά των MacBook από τα iBook και PowerBook; Tα MacBook & MacBook Pro έχουν αντικαταστήσει τα iBook και PowerBook αντίστοιχα. Η βασική διαφορά είναι ότι έχουν επεξεργαστή της Intel αντίθετα με τα παλιά που είχαν PowerPC (IBM) με άμεση συνέπεια να μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτά τα windows εφόσον το θέλει ο κατοχός τους. Βέβαια υπάρχουν και άλλες διαφορές στα μεγέθη των οθονών τους και σε διάφορα υποσυστήματα, στη σχεδίαση κλπ. Εφόσον πάρεις καινούριο θα είναι MacBook βέβαια, τα παλιά έχουν πλέον καταργηθεί. -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konosbak Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 καλημερα μολισ αγορασα το hp pavillion 4350. μολισ το ανοιξω (γιατι το φορτιζω τωρα) χρειαζεται να κανω κατι σε σχεση με windows xp? μου ειπαν απο το πλαισιο οτι θα ειναι κομπλε, εγκατεστημενα ολα, το ανοιγω και λειτουργει κανονικα αλλα δεν τουσ εχω και πολυ εμπιστοσυνη. θελω τα φωτα σασ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 καλημερα μολισ αγορασα το hp pavillion 4350. μολισ το ανοιξω (γιατι το φορτιζω τωρα) χρειαζεται να κανω κατι σε σχεση με windows xp? μου ειπαν απο το πλαισιο οτι θα ειναι κομπλε, εγκατεστημενα ολα, το ανοιγω και λειτουργει κανονικα αλλα δεν τουσ εχω και πολυ εμπιστοσυνη. θελω τα φωτα σασ Όταν το πήρες σου είπαν ότι έχεις την δυνατότητα όταν το ανοίξεις να επιλέξεις τι γλώσσα θα χρησιμοποιήσεις, αγγλικά ή ελληνικά; Αν ναι με το που ανοίξει θα σου δώσει οδηγείες μόνο του ένα wizard τι να κάνεις.Αν όχι τότε θα ανοίξει κατευθείαν χωρίς πρόβλημα. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. July 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2006 Tα MacBook & MacBook Pro έχουν αντικαταστήσει τα iBook και PowerBook αντίστοιχα. Η βασική διαφορά είναι ότι έχουν επεξεργαστή της Intel αντίθετα με τα παλιά που είχαν PowerPC (IBM) με άμεση συνέπεια να μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτά τα windows εφόσον το θέλει ο κατοχός τους. Βέβαια υπάρχουν και άλλες διαφορές στα μεγέθη των οθονών τους και σε διάφορα υποσυστήματα, στη σχεδίαση κλπ. Εφόσον πάρεις καινούριο θα είναι MacBook βέβαια, τα παλιά έχουν πλέον καταργηθεί. Βέβαια μπορείς (αν θέλεις) να βρεις και iBook σε διάφορα καταστήματα που ίσως να έχουν stock... Αν και δεν μπορώ να βρω ένα λόγο που κάποιος μπορεί να θέλει ένα μηχάνημα περασμένης γενιάς σήμερα! "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. July 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2006 Επειδή τώρα ξεκίνησα να σχολούμε με Laptop μπορεί κάποιος να μου πει τι θερμοκρασίες είναι ικανοποιητικές...?:O Thank s "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MAIDEN_80 Δημ. July 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 7, 2006 Παιδιά πείτε μου την γνώμη σας για τα laptop Alienware . Έχει κανείς ; Πολυ καλές προσφορές έχει και το http://www.ebay.com . Μόνο που λίγοι τα στέλνουν στην Ευρώπη smallville for ever :cool: :cool: :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GEORGEGX20VF Δημ. July 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2006 παιδιά τελικα πήρα τον Sony Fe21M.δεν το εχω φορτισει ακομα,μου ειπαν στα multirama 16 ωρες,ισχυει?Επισης το λειτουργικο του ειναι στα αγγλικα,τι μπορω να κανω?γινεται να βαλω ελληνικα χωρις να γινει format?πειτε καμια ιδέα thanks Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. July 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2006 Καλησπερα.αγορασα εναν φορητο πριν λιγες μερες και σημερα τον ανοιξα και το επεξεργαστηκα.ο υπολογιστης εχει ενα συστημα ηχου το Toshiba Bass Enhanced Sound System with SRS® TruSurround XT™ and SRS.το κακο ειναι οτι κανονικα θα επρεπε να υπαρχεο σαν εικονιδιο για τις επιπλεον ρυθμισεις,αλλα δεν υπαρχει καθολου.εψαξα και στα cd-rom που ειχε και παλι δεν βρηκα τιποτα.επειδη ειμαι κατοχος και ενος toshiba satelite m40x-119 και τυγχαινει να εχει το ιδιο συστημα ηχου.σε αυτον λειτουργει κανονικα αλλα δεν εχω τα cd-rom απ'αυτον για να εγκαταστησω τον(εικονικο ηχο της toshiba).εψαξα στο site της toshiba.com και εβαλα το μοντελο του υπολογιστη και δυστηχως δεν τον βρηκα.:( οποιος φιλος καταλαβε τι ακριψως ψαχνω/θελω να κανει μια κινηση και να το ανεβασει καπου η να μου το στειλει σε ενα e-mail.εχω φαει μεγαλη ηττα γιατι ο ηχος που βγαινει απο το λαπτοπ ειναι επιεικως κακος. Ευχαριστω.:) [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. July 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 φιλε μου κατι τετοιο λες; αν και δεν ξερω αν κανει. νομιζω ομως οτι θα το εχει σε καποιο partition αν τον εχεις οπως τον αγορασες. http://img86.imageshack.us/img86/2169/untitled3ec.th.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. July 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 Καλησπερα.ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου.:) ναι αυτο ψαχνω..αλλα εχω κανει 'φυλλο και φτερο' τον υπολογιστη και δεν εχω βρει τιποτα.ξερεις μηπως που θα βρω το συγκεκριμενο εργαλειο.:cool: παντως στα 2 cd-rom που περιειχε το λαπτοπ,και τα εψαξα,δεν βρηκα τιποτα.:( [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. July 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 Καλησπερα.ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου.:) ναι αυτο ψαχνω..αλλα εχω κανει 'φυλλο και φτερο' τον υπολογιστη και δεν εχω βρει τιποτα.ξερεις μηπως που θα βρω το συγκεκριμενο εργαλειο.:cool: παντως στα 2 cd-rom που περιειχε το λαπτοπ,και τα εψαξα,δεν βρηκα τιποτα.:( http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp εδω λογικα θα βρεις αυτο που ψαχνεις, αν δεν ειναι εκει δε θα ειναι πουθενα. κατω απο το notebook εκει που λεει το σειριακο αριθμο, λεει και ακριβως το μοντελο ωστε να το διευκρινισεις καλυτερα στην επιλογη που εχει. αλλιως το ανεβαζω... ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. July 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 παιδιά τελικα πήρα τον Sony Fe21M.δεν το εχω φορτισει ακομα,μου ειπαν στα multirama 16 ωρες,ισχυει?Επισης το λειτουργικο του ειναι στα αγγλικα,τι μπορω να κανω?γινεται να βαλω ελληνικα χωρις να γινει format?πειτε καμια ιδέα thanks εξαιρετικη επιλογη κι εγω αυτο εχω,εγω το αφησα και ξεφορτισε και μετα του εκανα μια πληρης φορτιση,επισης καπου ειδα οτι θες να βαλεις ελληνικα στα media,ναι μπορεις εγω το εχω κανει ηδη:) Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Apostolos27 Δημ. July 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 Παιδιά καλησπέρα! Ξέροντας ότι στην ελληνική αγορά φορητών υπολογιστών το μερίδιο των tablet pc είναι πολύ μικρό ή και ανύπαρκτο μήπως υπάρχει κανείς που μπορεί να με βοηθήσει με την κάρτα γραφικών αυτού του συστήματος που σκέφτομαι να αγοράσω κατά πόσο είναι επαρκής για photo και video editing? http://www.toshibadirect.com tecra m7 customized με NVIDIA QUADRO 110M :O Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zombie26 Δημ. July 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 ξέρει κανείς κανένα καλό πρόγραμμα για να βλέπω θερμοκρασίες στο laptop??έχω vaio fe11s και κάτι άλλο.οι ενδεικτικές θερμοκρασίες ποιές είναι?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. July 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2006 ξέρει κανείς κανένα καλό πρόγραμμα για να βλέπω θερμοκρασίες στο laptop??έχω vaio fe11s και κάτι άλλο.οι ενδεικτικές θερμοκρασίες ποιές είναι?? πιστευω το NHC ειναι πολυ καλο λογω των πολλων επιλογων επιπλεον που εχει ;) http://www.pbus-167.com/chc.htm στη δευτερη ερωτηση κι εγω θα ηθελα μια απαντηση, εστω ενδεικτικα, αλλοι λενε εχουν τοσο και αλλοι 20 βαθμους παραπανω και δε ζεσταινεται...:O Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. July 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2006 http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp εδω λογικα θα βρεις αυτο που ψαχνεις, αν δεν ειναι εκει δε θα ειναι πουθενα. κατω απο το notebook εκει που λεει το σειριακο αριθμο, λεει και ακριβως το μοντελο ωστε να το διευκρινισεις καλυτερα στην επιλογη που εχει. αλλιως το ανεβαζω... ;) Ευχαριστω πολυ.;) αυριο θα το τσεκαρω και μακαρι ολα να πανε καλα.αλλιως θα χρειαστω την βοηθεια σου για ακομη μια φορα.:) [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gerakas Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 Εδω και πολύ καιρο απορώ γιατί αυτό το thread για τα laptops δεν αποκτά υποθέματα. Δεν ειναι δυνατον για κάποιον να κάτσει να ψαχνει 150 σελίδεσ για να βρει κατι. Ας γινει επιτελους μια ξεχωριστή ενότητα με επιμερους θεματικές περιοχές, για να είναι πιο ευχρηστο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 ξέρει κανείς κανένα καλό πρόγραμμα για να βλέπω θερμοκρασίες στο laptop??έχω vaio fe11s και κάτι άλλο.οι ενδεικτικές θερμοκρασίες ποιές είναι?? Πολύ καλό είναι και το speedfan "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
quom Δημ. July 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2006 Από μεγάλη μου βιασύνη διέγραψα όλον τον σκληρό δίσκο… ακόμη και το partition για την ανάκτηση, το πρόβλημα μου είναι ότι δεν πρόλαβα να κάνω ένα DVD όπως λέει μέσα στο manual, αν κάποιος έχει το laptop Sony vaio VGN-FE21B ή FE21M και μπορεί να μου κάνει ένα αντίγραφο ανάκτησης συστήματος θα με βοηθούσε πάρα πολύ. Όποιος μπορεί και θέλει ας μου κάνει ένα pm για να κανονίσουμε τα περεταίρω Ευχαριστώ, πολύ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. July 17, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2006 Στα περισσότερα σύγχρονα φορητά, μπορείς να εγκαταστήσεις λειτουργικό όπως και σε ένα desktop μηχάνημα. Απλά φρόντισε να κατεβάσεις από το δίκτυο τους απαραίτητους drivers. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts