Gka Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 To laptop έχει ακριβώς την ίδια πιθανότητα για βλάβη όσο το desktop... Το πρόβλημα είναι ότι μετά την υποθετική βλάβη το service και τα ανταλλακτικά για το desktop είναι πολύ πιο φθηνά από ότι για το laptop. Βέβαια παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως ποιότητα κατασκευής, προσοχή από μέρος του χρήστη, αν βρίσκεσαι πίσω από UPS, τύχη κτλ. Οι πιθανότητες για βλάβη είναι περισσότερες στο laptop επειδη τα εξαρτήματα είναι πολύ κοντά και αναπτύσονται πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pankard Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 κι εγώ κατέληξα τελικά σε vaio με 1,86 duo ,1 gb ram,256 7400. και 160 gb σκληρό με 15,4 οθόνη.άυριο θα το πάρω.η 7400 είναι καλή ή δεν αντέχει και πολλά πολλά? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 κι εγώ κατέληξα τελικά σε vaio με 1,86 duo ,1 gb ram,256 7400. και 160 gb σκληρό με 15,4 οθόνη.άυριο θα το πάρω.η 7400 είναι καλή ή δεν αντέχει και πολλά πολλά? Κι εγώ το είδα το εν λόγω laptop αλλά σκέφτηκα ότι ίσως δεν αξίζουν 400€ παραπάνω για ελάχιστα πιο γρήγορο επεξεργαστή και μεγαλύτερο σκληρό μιας και θυσιάζεις την ταχύτητα του σκληρού (της acer είναι 5400 ενώ της sony 4200) και τη κάρτα γραφικών μιας και η 7400 είναι αρκετά υποδεέστερη της 7600 όπως επίσης και το tv tuner. Aλλά βέβαια από design είναι όλα τα λεφτά το άτιμο, το βλέπεις και το λατρεύεις αμέσως... Σχετικά με τις κάρτες γραφικών βρήκα τα εξής στο http://www.notebookreview.com απ΄όπου και αντιγράφω... Part #1: Integrated Graphics Processors Intel GMA900 (Graphics Media Accelerator) Intel GMA950 ATI Radeon Xpress 200M Although integrated graphics cards are for basic purposes, it would be useful to include it in this guide to answer any questions vs. dedicated graphics. Integrated Graphics cards are not what you want to have if you plan on doing 3D-related activities. They are fine for web browsing, watching videos/DVD's, and other basic tasks, but they are not suited for much else. Out of the cards I have listed, the GMA900 is the most common, often found in lower-end mainstream notebooks. It is currently being replaced by the GMA950, which is not that much faster [still useless for 3D] in newer notebooks. The GMA900/950 is only found in Intel notebooks. Another common integrated GPU is the ATI Radeon Xpress 200M, avaliable in two versions - one with shared memory (does not have any of its own memory), and one with dedicated, which has its own memory, meaning it doesn't have to borrow memory from your main RAM. The X200M is the best integrated graphics card in terms of performance today, much faster than the Intel GMA900/950. It is mainly found in AMD-based notebooks, although it is starting to make its way into the Intel-based notebooks. For comparison purposes, the dedicated X200M is about 2/3 as fast as a standard Mobility Radeon X300, which it is based on. The X200M is actually capable of some light 3D, but remember that it is integrated, and you will be very limited when it comes to games - do not buy it for that purpose. Two real advantages of integrated GPU's is that they are very light on power, and they reduce the overall cost of the notebook signifigantly. But, remember - these cards are not 3D work, so steer clear if you plan on doing that. The only exception I can make is the X200M - it is at the bottom of the barrel for performance compared to any of the dedicated cards I have listed in this comparison, but will still beat any other integrated card handily. Part #2: Low-end cards X300 = 6200 X1300 = 7300 These cards are fine for multimedia purposes, plus light 3D, but don't expect to play the latest games at anything but lower settings. That is not what they are designed for anyway. If you are a gamer, these cards are not for you. These cards can be found in any number of notebook sizes, ranging from as low as 13.3" to 17". I'd recommend having one of these cards if you like to do multimedia-oriented tasks more often than not (Photoshop, apps. such as that so that the video card won't take any of your system memory as with an integrated card). The latter two cards, the X1300/Go7300, are the replacements for the X300/6200. Part #3: Mainstream/Mid-end X600 = 6400 X1400 = 7400 A clear step up in performance from the low-end cards, these cards are good enough to play the latest games at medium settings and resolutions give or take, but do not expect blazing performance. These cards are fine for the occasional gamer, but if the prime intent of your notebook is to game, you won't get spectacular performance out of these. Mid-end cards do not produce a large amount of heat, and therefore, can be found in smaller notebooks around 13.3-14". However, they would be more common in a larger 15.4" notebooks. The X1400/Go7400 are the replacements for the X600/6400. Performance Standings: The two newest cards in this segment are the Go7400 and the X1400. Of the two, it is advisable to get the Radeon X1400 over the GeForce Go7400. The Go7400 is a limited card, unimpressive. One of the reasons it is a poor performer is because of the memory bus - where as a normal card in this range has a 128-bit bus, the Go7400 only has a 64-bit, which cuts the bandwidth in half and effectively drags down performance. The Radeon X1400 on the other hand has a full 128-bit bus, and will prove to be the stronger card overall. Recommended. Part #4: Performance X700 = 6600 X1600 = 7600 The Performance cards are designed for 3D gaming on a mobile level; you don't have to get a huge desktop replacement in order to have one of these cards. They do not produce a huge amount of heat, but don't exactly run cool. Battery life is balanced. A notebook equipped with one of these cards will see noticeably lower battery life when compared to one that has integrated graphics. Performance-class cards are great for gamers wanting fast 3D performance in a mobile form factor. These cards are capable of playing the latest games with no problems, at close to or maximum settings and a balanced resolution. Typically, expect to see performance cards in a 15-15.4" notebook. The new GeForce Go7600 is replacing the current generation Go6600, and ATI also has the X1600 as a replacement for the current X700. Performance Standings: I have no actual benchmarks for the Go7600 yet, but given the unimpressive showing Nvidia has made with the Go7300 and Go7400, I don't expect the GeForce Go7600 to perform at the level of the X1600. The Mobility Radeon X1600 truly is a fast card, close to a GeForce Go6800, and even faster (at least in 3DMark05) when overclocked. Part #5: High-end/Desktop Replacement X800 = 6800 X800XT = 6800 Ultra X1800 = 7800 X1800XT = 7800GTX Not found in many notebooks, the high-end cards are at the top of their game, easily playing the latest games at maximum settings. However, all that performance comes at a price. A large amount of heat and considerable power consumption all add up to a notebook with a large cooling solution, which in turn leads to a bigger and heavier notebook. High-end cards are most often found in a 17" form factor. Battery life, as you probably already concluded, is poor indeed. UPDATE: ATI has just announced the ATI Mobility Radeon X1800 and X1800XT; they are now included in the chart. You can read more about them here. In desktops, the ATI Radeon X1900 series is already out, and I don't think a mobile version is that far behind. YΓ: Και να σκεφτείτε ότι στα multirama που ρώτησα τον υπάλληλο για την 7600 που έχει το 5652 όταν πήγα να δω για το Vaio μου λέει αν θέλω να ανεβάσω το κόστος μη δω για sony γιατί δεν αξίζει υπάρχει το επόμενο μοντέλο της acer (5672) που έχει και πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών (Χ1400). Και του λέω συγκρίνοντας τις δύο;; Καλά μου λέει η 7600 είναι καλή θα με βολέψει μια χαρά αλλά καμία σχέση με την Χ1400 που εκεί η κάρτα πετάει Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kpartsi Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Οι πιθανότητες για βλάβη είναι περισσότερες στο laptop επειδη τα εξαρτήματα είναι πολύ κοντά και αναπτύσονται πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες... Σε αυτό που λες έχεις δίκιο αλλά και άδικο... Δίκιο γιατί όντως τα εξαρτήματα είναι πιο κοντά, άδικο γιατί αυτά τα ίδια εξαρτήματα είναι ειδικά φτιαγμένα για να αναπτύσσουν μικρότερες θερμοκρασίες... Σίγουρα ένας που αγόραζε φορητό με επεξεργαστή Pentium 4 (υπήρχαν στην αγορά πριν λίγο καιρό με μεγάλη επιτυχία λόγω χαμηλότερης τιμής) δεν θα μπορούσε πότε να έχει την ίδια αξιοπιστία με ένα φορητό με επεξεργαστή mobile... Πριν μερικά χρόνια κυκλοφορούσαν λαπτοπς με τον μετασχηματιστή ενσωματομένο στο case του λαπτοπ (!!!!). Αυτό εγώ το βάζω στην ποιότητα κατασκευής όπως και την σχεδίαση του φορητού ώστε να έχει καλή κυκλοφορία αέρα... Από την άλλη πλευρά έχω δει desktop να γίνονται φούρνοι με τα καλώδια IDE να μην αφήνουν να περνάει ούτε ίχνος αέρα και κάρτες γραφικών να παίρνουν στην κυριολεξία φωτιά (!!!!)... Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι στο λαπτοπ μου έχω κατά μ.ο. 6-7 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία από ότι στο desktop μου... (μπορεί σε άλλους να συμβαίνει και το αντίθετο, δεν αντιλέγω). Αυτό που εννοώ είναι ότι άμα το φορητό είναι ποιοτικό και καλά σχεδιασμένο δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από πλευράς αξιοποιστίας στα ποιοτικά desktop. -iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product] -iPhone 3G 16GB black -MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
basil26 Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Πάνω στο θέμα αυτό θέλω να πω, πως το laptop μου είναι ανοιχτό 24/24 (Τα βράδυα κατεβάζει τορεντς κτλπ). Όταν το παίρνω μαζί μου σε δουλειές-project, μόλις πάω σπίτι το ξανασυνδέω και κατεβάζει... To έχω ένα 6μηνο και το έχω κυριολέκτικά σκίσει αλλά αντέχει περισσότερο από το προηγούμενο desctop μου. Πιστεύω πως ένα ποιοτικό κατασκευαστικά laptop δεν αντιμετωπίζει προβλήματα του είδους που ανφέρθηκαν. Φυσικά, ότι πληρώνεις παίρνεις, οπότε μην περιμένετε αξιοπιστία από λύσεις τύπου Plaiso (Παίρνουμε ένα πλαστικό case και πετάμε μέσα ότι να´ναι) Λύσεις του τύπου φτιάξτο μόνος σου με ότι επεξεργαστή-motherboard-κάρτα γραφικών κτλπ θέλεις δεν πρόκειται ποτέ να είναι αξιόπιστες. Δηλαδή εταιρίες όπως Dell-Apple είναι χαζές που πληρώνουν εκατομμύρια δολλάρια στην ανάπτυξη των laptop? Μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί μία εταιρία να εγγυηθεί αξιοπιστία. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
k_argiris Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 τα windows vista τελικα τι απαιτησεις θα εχουνε?Ενα laptop γυρω στα 1500 ευρω θα μπορει να τα τρεξει αξιοπρεπως ?Η γνωμη μου ειναι οτι το προβλημα θα εντοπιζεται στην καρτα γραφικων. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
objectref Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 τα windows vista τελικα τι απαιτησεις θα εχουνε?Ενα laptop γυρω στα 1500 ευρω θα μπορει να τα τρεξει αξιοπρεπως ?Η γνωμη μου ειναι οτι το προβλημα θα εντοπιζεται στην καρτα γραφικων. Νομιζω οτι τα περισσοτερα (αν οχι ολα) τα laptops που κυκλοφορουν πλεον, θα μπορουν να τρεξουν τα windows vista. Εκεινο που χρειαζονται σιγουρα ειναι μνημη...Οποτε, μην προσπαθησεις να τα τρεξεις σε συστημα με λιγοτερο απο 1GB ram γιατι θα δυσκολευτεις να κανεις και αλλα πραγματα οπως τα κανεις τωρα... my iOS work: http://www.noveltyview.com/DanceSteps.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Επειδή θέλω να αλλάξω δίσκο, ξέρετε κανένα on-line shop φτηνό (κατά προτίμηση ελληνικό)? http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
k_argiris Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Νομιζω οτι τα περισσοτερα (αν οχι ολα) τα laptops που κυκλοφορουν πλεον, θα μπορουν να τρεξουν τα windows vista. Εκεινο που χρειαζονται σιγουρα ειναι μνημη...Οποτε, μην προσπαθησεις να τα τρεξεις σε συστημα με λιγοτερο απο 1GB ram γιατι θα δυσκολευτεις να κανεις και αλλα πραγματα οπως τα κανεις τωρα... δηλαδη με μια καρτα 7600 και 1024μνημη θα μπορουν να τρεξουν το βαρυ Aero Glass UI η θα τρεχουν το Lite?Ποια ειναι η γνωμη σου? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
objectref Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 δηλαδη με μια καρτα 7600 και 1024μνημη θα μπορουν να τρεξουν το βαρυ Aero Glass UI η θα τρεχουν το Lite?Ποια ειναι η γνωμη σου? Χμμ...παιχνιδια ειναι αυτα που λες ?? Αν ναι, τοτε δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν ασχολουμαι με παιχνιδια. Πιστευω ομως οτι ενα συστημα με 1GB η περισσοτερο θα ειναι αποδεκτο. Η γνωμη μου ειναι (και το ιδιο θα κανω και με το δικο μου αν και αυτο χρησιμοποιεται για developing) να βαλεις οση περισσοτερη μνημη μπορεις αν θελεις να "τρεχεις" ικανοποιητικα και τα vista αλλα και τα applications επανω σε αυτα. my iOS work: http://www.noveltyview.com/DanceSteps.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GiorgosH Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Παίδες, έκανα φορματ στον Acer 5652, βρήκα κ κατέβασα όλους τους drivers αλλά δεν ξέρω τι παίζει με το bluetooth.. Είχα αποθηκεύσει ότι αρχεία πίστεψα ότι θα μου χρησίμευαν μετά το φορμάτ, και υπήρχε στο Program Files ένας φάκελος με όνομα WIDCOMM που μάλλον είναι το software για το BT, αλλά ούτε στο σαίτ της Acer ούτε της εταιρείας κατάφερα να βρω λινκ για να κατεβάσω.. Κάποια βοήθεια? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 Παίδες, έκανα φορματ στον Acer 5652, βρήκα κ κατέβασα όλους τους drivers αλλά δεν ξέρω τι παίζει με το bluetooth.. Είχα αποθηκεύσει ότι αρχεία πίστεψα ότι θα μου χρησίμευαν μετά το φορμάτ, και υπήρχε στο Program Files ένας φάκελος με όνομα WIDCOMM που μάλλον είναι το software για το BT, αλλά ούτε στο σαίτ της Acer ούτε της εταιρείας κατάφερα να βρω λινκ για να κατεβάσω.. Κάποια βοήθεια? Ακόμα δε το πήρες format;; Και μεις περιμέναμε ένα σύντομο review... Θα περάσεις τα XP pro να υποθέσω;; Αυτό το widcomm κάπου το έχω ξανακούσει όταν έψαχνα τους drivers για να συνδεθεί το BT του pc με το κινητό μου αλλά από τότε έχει περάσει ένας χρόνος. Και συγκεκριμένα είναι οι drivers που έχει και το BT μου γιατί βλέπω ότι μου έχει επιλογή ανάμεσα σε drivers της microsoft που έχει ενσωματωμένους το SP2 και σε αυτούς της widcomm όταν πάω να το συνδέσω με το κινητό. Αν ψάξεις θα βρεις τους drivers ή εδώ http://list.driverguide.com/list/company2466/ ή http://list.driverguide.com/list/company2466/ γενικότερα στο google βλέπω πολλά σχετικά site. Eπίσης θυμάμαι ότι είχα τραβήξει μεγάλη ταλαιπωρία κι εγώ στην εγκατάσταση δες και εδώ σχετικά που είναι στα ελληνικά με οδηγίες http://www.insomnia.gr/vb3/archive/index.php/t-132220.html απλά δε ξέρω αν είναι σίγουρα αυτό Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panda Δημ. March 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2006 καλησπερα παιδια 8α να μου πειτε την γνωμη σας για εναν υπολογιστη: οθονη εως 15''(κυριως 12,1') RAM apo 1024 και πανω και ισχυρη καρτα γραφικων και δυνατο επεξεργαστη για τον σκληρο δεν με πολυνοιαζει ποιον προτεινεται? Ευχαριστω Δώσε στους άλλους αυτό που θέλουν να δούν,και κάντους να πιστέψουν αύτο που βλέπουν. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pankard Δημ. March 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2006 Κι εγώ το είδα το εν λόγω laptop αλλά σκέφτηκα ότι ίσως δεν αξίζουν 400€ παραπάνω για ελάχιστα πιο γρήγορο επεξεργαστή και μεγαλύτερο σκληρό μιας και θυσιάζεις την ταχύτητα του σκληρού (της acer είναι 5400 ενώ της sony 4200) και τη κάρτα γραφικών μιας και η 7400 είναι αρκετά υποδεέστερη της 7600 όπως επίσης και το tv tuner. Aλλά βέβαια από design είναι όλα τα λεφτά το άτιμο, το βλέπεις και το λατρεύεις αμέσως... Σχετικά με τις κάρτες γραφικών βρήκα τα εξής στο http://www.notebookreview.com απ΄όπου και αντιγράφω... Part #1: Integrated Graphics Processors Intel GMA900 (Graphics Media Accelerator) Intel GMA950 ATI Radeon Xpress 200M Although integrated graphics cards are for basic purposes, it would be useful to include it in this guide to answer any questions vs. dedicated graphics. Integrated Graphics cards are not what you want to have if you plan on doing 3D-related activities. They are fine for web browsing, watching videos/DVD's, and other basic tasks, but they are not suited for much else. Out of the cards I have listed, the GMA900 is the most common, often found in lower-end mainstream notebooks. It is currently being replaced by the GMA950, which is not that much faster [still useless for 3D] in newer notebooks. The GMA900/950 is only found in Intel notebooks. Another common integrated GPU is the ATI Radeon Xpress 200M, avaliable in two versions - one with shared memory (does not have any of its own memory), and one with dedicated, which has its own memory, meaning it doesn't have to borrow memory from your main RAM. The X200M is the best integrated graphics card in terms of performance today, much faster than the Intel GMA900/950. It is mainly found in AMD-based notebooks, although it is starting to make its way into the Intel-based notebooks. For comparison purposes, the dedicated X200M is about 2/3 as fast as a standard Mobility Radeon X300, which it is based on. The X200M is actually capable of some light 3D, but remember that it is integrated, and you will be very limited when it comes to games - do not buy it for that purpose. Two real advantages of integrated GPU's is that they are very light on power, and they reduce the overall cost of the notebook signifigantly. But, remember - these cards are not 3D work, so steer clear if you plan on doing that. The only exception I can make is the X200M - it is at the bottom of the barrel for performance compared to any of the dedicated cards I have listed in this comparison, but will still beat any other integrated card handily. Part #2: Low-end cards X300 = 6200 X1300 = 7300 These cards are fine for multimedia purposes, plus light 3D, but don't expect to play the latest games at anything but lower settings. That is not what they are designed for anyway. If you are a gamer, these cards are not for you. These cards can be found in any number of notebook sizes, ranging from as low as 13.3" to 17". I'd recommend having one of these cards if you like to do multimedia-oriented tasks more often than not (Photoshop, apps. such as that so that the video card won't take any of your system memory as with an integrated card). The latter two cards, the X1300/Go7300, are the replacements for the X300/6200. Part #3: Mainstream/Mid-end X600 = 6400 X1400 = 7400 A clear step up in performance from the low-end cards, these cards are good enough to play the latest games at medium settings and resolutions give or take, but do not expect blazing performance. These cards are fine for the occasional gamer, but if the prime intent of your notebook is to game, you won't get spectacular performance out of these. Mid-end cards do not produce a large amount of heat, and therefore, can be found in smaller notebooks around 13.3-14". However, they would be more common in a larger 15.4" notebooks. The X1400/Go7400 are the replacements for the X600/6400. Performance Standings: The two newest cards in this segment are the Go7400 and the X1400. Of the two, it is advisable to get the Radeon X1400 over the GeForce Go7400. The Go7400 is a limited card, unimpressive. One of the reasons it is a poor performer is because of the memory bus - where as a normal card in this range has a 128-bit bus, the Go7400 only has a 64-bit, which cuts the bandwidth in half and effectively drags down performance. The Radeon X1400 on the other hand has a full 128-bit bus, and will prove to be the stronger card overall. Recommended. Part #4: Performance X700 = 6600 X1600 = 7600 The Performance cards are designed for 3D gaming on a mobile level; you don't have to get a huge desktop replacement in order to have one of these cards. They do not produce a huge amount of heat, but don't exactly run cool. Battery life is balanced. A notebook equipped with one of these cards will see noticeably lower battery life when compared to one that has integrated graphics. Performance-class cards are great for gamers wanting fast 3D performance in a mobile form factor. These cards are capable of playing the latest games with no problems, at close to or maximum settings and a balanced resolution. Typically, expect to see performance cards in a 15-15.4" notebook. The new GeForce Go7600 is replacing the current generation Go6600, and ATI also has the X1600 as a replacement for the current X700. Performance Standings: I have no actual benchmarks for the Go7600 yet, but given the unimpressive showing Nvidia has made with the Go7300 and Go7400, I don't expect the GeForce Go7600 to perform at the level of the X1600. The Mobility Radeon X1600 truly is a fast card, close to a GeForce Go6800, and even faster (at least in 3DMark05) when overclocked. Part #5: High-end/Desktop Replacement X800 = 6800 X800XT = 6800 Ultra X1800 = 7800 X1800XT = 7800GTX Not found in many notebooks, the high-end cards are at the top of their game, easily playing the latest games at maximum settings. However, all that performance comes at a price. A large amount of heat and considerable power consumption all add up to a notebook with a large cooling solution, which in turn leads to a bigger and heavier notebook. High-end cards are most often found in a 17" form factor. Battery life, as you probably already concluded, is poor indeed. UPDATE: ATI has just announced the ATI Mobility Radeon X1800 and X1800XT; they are now included in the chart. You can read more about them here. In desktops, the ATI Radeon X1900 series is already out, and I don't think a mobile version is that far behind. YΓ: Και να σκεφτείτε ότι στα multirama που ρώτησα τον υπάλληλο για την 7600 που έχει το 5652 όταν πήγα να δω για το Vaio μου λέει αν θέλω να ανεβάσω το κόστος μη δω για sony γιατί δεν αξίζει υπάρχει το επόμενο μοντέλο της acer (5672) που έχει και πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών (Χ1400). Και του λέω συγκρίνοντας τις δύο;; Καλά μου λέει η 7600 είναι καλή θα με βολέψει μια χαρά αλλά καμία σχέση με την Χ1400 που εκεί η κάρτα πετάει κι εγώ έψαξα για την 7400 και 7600,αλλά δεν έχουν τεράστιες διαφορές στις επιδόσεις.περίπου ίδιες είναι.βαρβάτη κάρτα είναι η 7800, αλλά πολλά φράγκα εκεί.η 7400 και 7600 είναι οι νεότερες κάρτες της nvidia.και είδα και μετρήσεις στο 3dbenchmark05 και η 7400 χτύπησε κοντά στα 2000 ενώ η 7600 2075 (χωρίς τελευταίους drivers,καμία απο τις δύο-οπότε λογικά οι επιδόσεις θα είναι κάπως υψηλότερες.). ασήμαντες διαφορές.και δεν είναι ελάχιστα ταχύτατος ο duo 1,86 σε σχέση με τον 1,66.έχει σημαντικές διαφορές αλλά θα φανούν αργότερα όταν βγούν games και εφαρμογές που θα βασίζονται στον duo σε συνδυασμό πάντα με ram. εγώ πιστεύω οτι τα αξίζει τα φράγκα του ο vaio.έτρεξα call of duty 2 πριν λίγο στις συνιστόμενες αναλύσεις και έβγαλε απο μόνο του όλα στο high και 1280 1024 χωρίς κολλήματα.αλλά αν απο οτι κατάλαβα αν θες laptop για hardcore gaming πρέπει να σκάσεις πολλά φράγκα για να βρείς το κατάλληλο.μόνο η 7800 κάνει κάπου 600 ευρώ σε συνδυασμό με 2 gb μνήμη,γρήγορο σκληρό -μόνο αυτά φτάνουν κάπου 1100 ευρώ. τώρα θα δοκιμάσω το fear.να δούμε. αυτό που δεν μπόρεσα να βρώ,είναι τι ακριβώς αναβαθμίζεται στο vaio?? ξέρει κανείς? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
k_argiris Δημ. March 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2006 Χμμ...παιχνιδια ειναι αυτα που λες ?? Αν ναι, τοτε δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν ασχολουμαι με παιχνιδια. Πιστευω ομως οτι ενα συστημα με 1GB η περισσοτερο θα ειναι αποδεκτο. Η γνωμη μου ειναι (και το ιδιο θα κανω και με το δικο μου αν και αυτο χρησιμοποιεται για developing) να βαλεις οση περισσοτερη μνημη μπορεις αν θελεις να "τρεχεις" ικανοποιητικα και τα vista αλλα και τα applications επανω σε αυτα. Tα παιχνιδια ουτε εμενα με ενδιαφερουν.Το aero glass νομιζω οτι ειναι το καινουριο γραφικο περιβαλλον των vista με τα αναδιωμενα παραθυρα και ολες τις αλλες καινοτομιες.Η αποροια μου ειναι αν θα μπορει να to τρεξει ικανοποιητικα η θα ερχονται με το πιο ελαφρυ γραφικο περιβαλλον που θα βγει για τα πιο παλια μηχανηματα? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GiorgosH Δημ. March 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2006 Ακόμα δε το πήρες format;; Και μεις περιμέναμε ένα σύντομο review... Εννοείται φορματ!!! Σιγά μην ήμουν με XP Home.. Προβλήματα με δίκτυα, domains, SBS03, κτλ κτλ.. Πέρασα τα Προ κ ησύχασα (προς το παρον τουλάχιστον). Review θα ακολουθήσει μόλις λύσω τα προβληματάκια μου χεχε, και φυσικά θέλω τη βοήθεια σου σ'αυτό!! Εκτός το προβλημα που ανέφερα με το BT (πήγα στο ινσόμνια αλλά το ένα λινκ απο Megaupload.com ειναι προσωρινά unavailable), παίζει κι άλλο issue με το Wireless... Όποτε κάνω boot είναι enabled!!! Έχω περάσει τους drivers της Intel και παρ'όλο που το έχω disabled από κει, το φωτάκι του Wi ανάβει κ πρέπει να το κλείσω απο το διακοπτάκι του. Έκανα disable την ασύρματη καρτα από το device manager αλλά πάλι τα ίδια.. :ninja: Κάποια ιδέα κανένας? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. March 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2006 Εννοείται φορματ!!! Σιγά μην ήμουν με XP Home.. Προβλήματα με δίκτυα, domains, SBS03, κτλ κτλ.. Πέρασα τα Προ κ ησύχασα (προς το παρον τουλάχιστον). Review θα ακολουθήσει μόλις λύσω τα προβληματάκια μου χεχε, και φυσικά θέλω τη βοήθεια σου σ'αυτό!! Εκτός το προβλημα που ανέφερα με το BT (πήγα στο ινσόμνια αλλά το ένα λινκ απο Megaupload.com ειναι προσωρινά unavailable), παίζει κι άλλο issue με το Wireless... Όποτε κάνω boot είναι enabled!!! Έχω περάσει τους drivers της Intel και παρ'όλο που το έχω disabled από κει, το φωτάκι του Wi ανάβει κ πρέπει να το κλείσω απο το διακοπτάκι του. Έκανα disable την ασύρματη καρτα από το device manager αλλά πάλι τα ίδια.. :ninja: Κάποια ιδέα κανένας? Οκ περιμένουμε... Για το ΒΤ μήπως κάνει αυτό; h**p://rapidshare.de/files/14071266/Widcomm_x32_5.0.1.802_*****_By_Boto_.rar.html Τώρα για το άλλο που ρωτάς δε ξέρω να απαντήσω κι εγώ. Να ρωτήσω και κάτι ακόμα επειδή σε παρουσίαση στο notebookreview μιλάει για μια πολύ καλή οθόνη (The "CrystalBrite" LCD is glossy and spectacular. It is bright, with high contrast, saturated colors and even illumination. The viewing angle is very good to the sides and falls off more quickly to the top and bottom like most laptops.) και όταν το είδα από κοντά πρόσεξα ότι η οθόνη είναι τόσο γυαλιστερή και λαμπερή που βλέπεις τον ευατό σου μέσα δεν ενοχλεί αυτό;; Γενικότερα σε πολλά νέα μοντέλα βλέπω να έχουν προσθέσει αυτή τη γυαλάδα, εξυπηρετεί σε κάτι;; Φαντάζομαι σε σκοτεινές συνθήκες βέβαια δε θα είναι τόσο έντονο ε; Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. March 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 11, 2006 @GiorgosH, αν το απενεργοποιησεις απο system configuration utility; αλλα δε μπορει, καποια ρυθμιση θα εχει. @pan82, αυτη την απορια την εχω κι εγω για τις γυαλιστερες οθονες... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pan82 Δημ. March 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2006 @GiorgosH, αν το απενεργοποιησεις απο system configuration utility; αλλα δε μπορει, καποια ρυθμιση θα εχει. @pan82, αυτη την απορια την εχω κι εγω για τις γυαλιστερες οθονες... Bασικά για να το ενσωματώνουν τα περισσότερα νέας γενιάς laptop κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει. Όντως από μακριά εντυπωσιάζουν αλλά δε ξέρω αν είναι τόσο χρηστικό τελικά Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του... Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του... Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!! George Bernard Shaw Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. March 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2006 Οι γυαλιστερές οθόνες (Crystal Bright, X-black ή όπως αλλιώς τις ονομάζει ο κάθε κατασκευαστής) ταιριάζουν καλύτερα όταν το laptop χρησιμοποιείται πιο πολύ για ταινίες παρά για εργασία. Όταν κανείς χειρίζεται αρκετές ώρες τον υπολογιστή για web browsing, word processing και λοιπές δουλειές γραφείου, οι γυαλιστερές οθόνες μπορεί να είναι κουραστικές στα μάτια. Ισχύει αυτό που ανέφερε ο pan82 προηγουμένως, ότι οι οθόνες αυτές αντανακλούν όλα τα φώτα του χώρου. Προσωπικά όταν επέλεγα laptop είχα αποκλείσει τα μοντέλα με γυαλιστερές οθόνες γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. March 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2006 και εγώ για αυτό το λόγο έχω αποκλείσει προ πολλού τις γυαλιστερές οθόνες.Επειδή κάθομαι 10 ώρες την ημέρα μπροστά σε ένα laptop...δε θα χαλάσω και τα μάτια μου.Επιπλέον για λόγους ευκρίνειας σε εξωτερικούς χώρους δε τις προτίμησα.έτσι πήρα το laptop που φαίνεται στην υπογραφή μου πριν 7 μήνες που έχει αισθητήρα φωτός,οθόνη ευρείας έκθεσης,και μια πάρα πολύ καλη ανάλυση στην οθόνη(WXGA+)για να κάνω τη δουλειά μου.Επιπλέον η μεγάλη ανάλυση στην συγκεκριμένη οθόνη δεν πειράζει καθόλου! Υπάρχουν εργαλεία που εξομαλύνουν το μέγεθος. Επιπλέον αυτό μου με ενοχλεί πάρα πολύ στις γυαλιστερές οθόνες είναι η θέασή τους στους εξωτερικούς χώρους.Πρέπει να βρες σκιά! Αλλά η απόδοσή τους σε μέρη με πολύ χαμηλό φωτισμό είναι πάρα πολύ καλή! Η υλοποίηση τους επιπλέον είναι πιο φθηνή:p Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xagios Δημ. March 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2006 Μια ερωτηση απο εμενα που μπορω βα βρω dvdr για laptop εχω to acer travelmate 2601 ,μπορω να το περασω μονος μου στον υπολογιστη η θελει τεχνικο ? Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nobleman Δημ. March 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2006 και εγώ για αυτό το λόγο έχω αποκλείσει προ πολλού τις γυαλιστερές οθόνες.Επειδή κάθομαι 10 ώρες την ημέρα μπροστά σε ένα laptop...δε θα χαλάσω και τα μάτια μου.Επιπλέον για λόγους ευκρίνειας σε εξωτερικούς χώρους δε τις προτίμησα.έτσι πήρα το laptop που φαίνεται στην υπογραφή μου πριν 7 μήνες που έχει αισθητήρα φωτός,οθόνη ευρείας έκθεσης,και μια πάρα πολύ καλη ανάλυση στην οθόνη(WXGA+)για να κάνω τη δουλειά μου.Επιπλέον η μεγάλη ανάλυση στην συγκεκριμένη οθόνη δεν πειράζει καθόλου! Υπάρχουν εργαλεία που εξομαλύνουν το μέγεθος. Επιπλέον αυτό μου με ενοχλεί πάρα πολύ στις γυαλιστερές οθόνες είναι η θέασή τους στους εξωτερικούς χώρους.Πρέπει να βρες σκιά! Αλλά η απόδοσή τους σε μέρη με πολύ χαμηλό φωτισμό είναι πάρα πολύ καλή! Η υλοποίηση τους επιπλέον είναι πιο φθηνή:p Επειδή κάθομαι κι εγώ τόσο αλλά γύρω στις 12 ώρες και επειδή η προηγούμενη οθόνη δεν ήταν Crystal Bright και με ταλαιπωρούσε πολύ, να πω ότι η οθόνη του A1667G1 που έχω τώρα είναι πολύ πιο ξεκούραστη για word και άλλα συναφή προγράμματα, εν αντιθέσει με τον Compaq που είχα... Θα συμφωνήσω όμως ότι σε σημεία με φως και δη εξωτερικών χώρων είναι ΔΡΑΜΑ!!! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
objectref Δημ. March 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2006 Tα παιχνιδια ουτε εμενα με ενδιαφερουν.Το aero glass νομιζω οτι ειναι το καινουριο γραφικο περιβαλλον των vista με τα αναδιωμενα παραθυρα και ολες τις αλλες καινοτομιες.Η αποροια μου ειναι αν θα μπορει να to τρεξει ικανοποιητικα η θα ερχονται με το πιο ελαφρυ γραφικο περιβαλλον που θα βγει για τα πιο παλια μηχανηματα? Αααα...μιλας για το νεο Presentation Layer (νομιζω ειπες σκετο "aero"και μπερδευτηκα). Επειδη το νεο UI θα ειναι βασισμενο σε μια τεχνολογια που χρησιμοποιει texture layers, λενε οτι θα ειναι πιο γρηγορο απο το σημερινο μιας και θεωρητικα το overhead θα ειναι μικροτερο. Αυτο που θα χρησιμοποιουν τα vista, θα το δουμε και στα XP αλλα οποτε θα δουμε ακριβως τι γινεται με αυτο... my iOS work: http://www.noveltyview.com/DanceSteps.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostis_fx2 Δημ. March 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2006 κάτι άσχετο, είναι φυσιολογικό να κλείνει το laptop με το που βγάζω [απότομα όμως] το καλόδιο τροφοδοσίας απο το laptop? (όχι απο την πρίζα...) Το ανησυχητικό είναι οτι δεν το κάνει πάντα! Απλά "έτυχε" δύο τρείς φορές και μου φαίνεται περίεργο... Personal Website: http://www.kospol.gr Android Greek Community: http://www.AndroidGreece.gr BlogThis.gr http://www.blogthis.gr Kostis_fx2 = Ventrix kata kosmon... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts