Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι ειναι αυτα που λετε και γραφετε;

θα τρελαθουμε εντελως; Και εγω ειμαι 25 χρονια καπνιστης! Καπνιζω 2 πακετα την ημερα! Αλλα ειμαι μια χαρα! Παιζω και μπασκετ μαλιστα! Μια φορα που το σταματησα για 2 μερες δε μπορουσα να παρω τα ποδια μου! Οποτε και το ξαναξεκινησα! Συμπερασμα; Το καπνισμα οχι μονο δε βλαπτει, αντι8ετα μαλιστα βελτιωνει την υγεια!

Ε, μη τρελαθουμε κι ολας! θα χαλασει το λαπτοπ επειδη το φορτιζεις οταν πρεπει οπως πρεπει; :wacko: :blink:

Τι ειναι αυτα που γραφεται στο κοσμο; Αν αυριο η μπαταρια του κραταει μονο για να ξεκινησει το λειτουργικο προτιθεσαι να του δωσεις 100 τουλαχιστον ευρω για μια καινουρια;

Συγγνωμη για τον εκνευρισμο, αλλα εδω παιζουμε με τη τσεπη του αλλου και καθομαστε και λεμε οτι αυτος που γραφει το Manual, αντιγραφει παλιες εκδοσεις; Πατε καλα; Δε πουλανε σπιρτα! Λαπτοπς πουλανε και οταν ειναι να δωσουν την εγγυηση που θα τους στοιχισει μερικα μυρια ευρω σκεφτονται τι γραφουν, ειναι μηχανικοι και δεν ειναι τυχαρπαστοι που το λαπτοπ τους δουλευει ακομα και μετα απο λαθος χρηση!

Καλη νυχτα σας!

Don't ask, what your country can do for you!

Ask what you, can do for your country!

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gnikolai (28 Απρ. 2004 , 12:42)

Τι ειναι αυτα που λετε και γραφετε;

Η άποψή μας... Αν σου αρέσει έχει καλώς, αν όχι τότε να απαντάς με επιχειρήματα. Οι μπαταρίες Ιόντων Λιθίου ΔΕΝ έχουν φαινόμενα μνήμης.

θα τρελαθουμε εντελως; Και εγω ειμαι 25 χρονια καπνιστης! Καπνιζω 2 πακετα την ημερα! Αλλα ειμαι μια χαρα! Παιζω και μπασκετ μαλιστα! Μια φορα που το σταματησα για 2 μερες δε μπορουσα να παρω τα ποδια μου! Οποτε και το ξαναξεκινησα! Συμπερασμα; Το καπνισμα οχι μονο δε βλαπτει, αντι8ετα μαλιστα βελτιωνει την υγεια!

Λίγο άσχετα αυτά που αναφέρεις.

Ε, μη τρελαθουμε κι ολας! θα χαλασει το λαπτοπ επειδη το φορτιζεις οταν πρεπει οπως πρεπει; :wacko: :blink:

Δεν έγραψα πουθενά ότι το Laptop θα χαλάσει αν το φορτίζεις αδειάζοντας τη μπαταρία. Σχολιάσα το ότι αν απενεργοποιήσεις τη λειτουργία που κλείνει τα Windows όταν πέσει η μπαταρία κάτω από ένα όριο ενέχει τον κίνδυνο να κλείσει το Laptop πριν γίνει ο κατάλληλος τερματισμός από το λειτουργικό σύστημα.

Τι ειναι αυτα που γραφεται στο κοσμο; Αν αυριο η μπαταρια του κραταει μονο για να ξεκινησει το λειτουργικο προτιθεσαι να του δωσεις 100 τουλαχιστον ευρω για μια καινουρια;

Έχεις καμμιά απτή απόδειξη ότι η μη πλήρης αποφόρτιση των μπαταριών Ιόντων Λιθίου πριν τη φόρτιση τους θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αυτονομία τους; Αν όχι τότε ποία η ένστασή σου; Εγώ εκτός από την παράθεση του αδιαμφισβήτητου γεγονότος ότι οι μπαταρίες Ιόντων Λιθίου δεν εμφανίζουν το φαινόμενο μνήμης ανέφερα και την προσωπική μου εμπειρία. Εσένα που σε χαλάει;

Συγγνωμη για τον εκνευρισμο, αλλα εδω παιζουμε με τη τσεπη του αλλου και καθομαστε και λεμε οτι αυτος που γραφει το Manual, αντιγραφει παλιες εκδοσεις; Πατε καλα; Δε πουλανε σπιρτα! Λαπτοπς πουλανε και οταν ειναι να δωσουν την εγγυηση που θα τους στοιχισει μερικα μυρια ευρω σκεφτονται τι γραφουν, ειναι μηχανικοι και δεν ειναι τυχαρπαστοι που το λαπτοπ τους δουλευει ακομα και μετα απο λαθος χρηση!

Καλη νυχτα σας!

Ο εκνευρισμός σου είναι αδικαιολόγητος. Αν έχεις άγνοια επί του θέματος είναι δικό σου πρόβλημα. Αν θέλεις να πιστεύεις γραμμή προς γραμμή όλα τα Manual που διαβάζεις τότε μάλλον ή αφελής είσαι ή δεν έχεις διαβάσει αρκετά στη ζωή σου για να ξέρεις πόσο ανακριβή είναι αρκετά από αυτά. Να ξέρεις ότι και αυτά άνθρωποι τα γράφουν και πίστεψέ με δεν είναι αλλάνθαστοι.

Τα περί τυχάρπαστων στα επιστρέφω. Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις. Ούτε γνωρίζεις τις σπουδές μου ούτε την προσωπική μου διαδρομή στο χώρο των υπολογιστών για να κρίνεις. Προσπάθησε όταν απαντάς σε ένα post να μην κάνεις προσωπικές επιθέσεις και να προσβάλεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος valerio (28 Απρ. 2004 , 03:32)

Νικόλα θα διαφωνήσω στο 1ο μια και με τις μπαταρίες Ιόντων λιθίου έχει λυθεί το πρόβλημα μνήμης των μπαταριών.

Στο 2ο απλά από τις ρυθμίσεις των windows απενεργοποιείς στη διαχείρηση ενέργεια το να κλείνουν τον Η/Υ όταν πέσει η μπαταρία κάτω από ένα όριο. Φυσικά τότε παίζεις Ρώσικη ρουλέτα με τα windows γιατί αν κλείσουν μερικές φορές από ρεύμα...

διαφωνώ και στα 2!

στο 1ο μπορεί να έχει προχωρήσει η τεχνολογία όσο θες και μπορεί εσύ να χεις τη μπαταρία θαύμα αλλά οι περισσότεροι δέχονται ότι καμια μπαταρία δεν είναι τέλεια και παρατηρώντας laptop και κινητά φίλων μου που δεν προσέχουν τις φορτίσεις έχω δει δραματική αυτονομία (σχεδόν καταστροφή της μπαταρίας). Σωστό λοιπον είναι να προσέχουμε για να έχουμε :)

όσο για το 2ο ότι και να κάνεις στο bios και στα windows τα ΗΡ (τουλάχιστον το ΧΕ3) θα κάνει αναστολή στο 5% και ο μόνος τρόπος που έχεις να το αδειάσεις περαιτέρω είναι να το αφήσεις με pause όταν ακόμα τρέχει το bios για να του τελειώσεις τη μπαταρία.

Εγώ αφήνω τον (fujitsu siemens) να πάει στο 0% και μετά να κλείσει, μια χαρά προλαβαίνει :)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic (28 Απρ. 2004 , 19:56)

διαφωνώ και στα 2!

Δε μ'αγαπάς καθόλου... :cry:

:p :p :p

στο 1ο μπορεί να έχει προχωρήσει η τεχνολογία όσο θες και μπορεί εσύ να χεις τη μπαταρία θαύμα αλλά οι περισσότεροι δέχονται ότι καμια μπαταρία δεν είναι τέλεια και παρατηρώντας laptop και κινητά φίλων μου που δεν προσέχουν τις φορτίσεις έχω δει δραματική αυτονομία (σχεδόν καταστροφή της μπαταρίας). Σωστό λοιπον είναι να προσέχουμε για να έχουμε :)

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έφταιγε η μέθοδος φόρτισης και όχι αυτή κάθε αυτή η μπαταρία;

Από ό,τι διάβασα πρόσφατα οι Ιόντων Λιθίου έχουν διάρκεια ζωής από 400 φορτίσεις μέχρι μερικές χιλιάδες....

όσο για το 2ο ότι και να κάνεις στο bios και στα windows τα ΗΡ (τουλάχιστον το ΧΕ3) θα κάνει αναστολή στο 5% και ο μόνος τρόπος που έχεις να το αδειάσεις περαιτέρω είναι να το αφήσεις με pause όταν ακόμα τρέχει το bios για να του τελειώσεις τη μπαταρία.

Εγώ αφήνω τον (fujitsu siemens) να πάει στο 0% και μετά να κλείσει, μια χαρά προλαβαίνει :)

Το δικό μου δεν έχει τέτοια λειτουργία και στο Linux π.χ. που θέλει ταρζανιές για να παίξει το APM στο συγκεκριμένο μοντέλο την έχω ήδη πατήσει 2 φορές...

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έφταιγε η μέθοδος φόρτισης και όχι αυτή κάθε αυτή η μπαταρία;

Από ό,τι διάβασα πρόσφατα οι Ιόντων Λιθίου έχουν διάρκεια ζωής από 400 φορτίσεις μέχρι μερικές χιλιάδες....

ε λες όλων οι μπαταρίες να ήταν προβληματικές και οι 3 δικές μου (σε 3 laptop) που τα φόρτισα έτσι όπως λέω να ήταν οι καλές; :p

Μα καλά, αυτό δεν το έχει διαβάσει κανένας;
τώρα το διαβασα εγώ, ενδιφέρον, αλλά τι σχέση έχει με το αν κάνει να αδειάζεις τη μπαταρία πριν τη φορτίσεις; αυτό έχει να κάνει με το αν πρέπει να την αφήνεις πάνω. Και φαντάζομαι ότι τα πιο σοβαρά από acer λαπτοπ ανήκουν στη κατηγορία 2 γιατί η κατηγορία 1 διαλύει τη μπαταρία!! :worry:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic (28 Απρ. 2004 , 20:21)ε λες όλων οι μπαταρίες να ήταν προβληματικές και οι 3 δικές μου (σε 3 laptop) που τα φόρτισα έτσι όπως λέω να ήταν οι καλές; :p

Ό,τι πληρώνεις παίρνεις... Εγώ έσκασα 2500 ευρώπουλα για να πάρω το 2820EA πέρισυ τον Νοέμβριο ενώ είχε φτηνότερα η Compaq και με γρηγορότερους επεξεργαστές, περισσότερη μνήμη κλπ κλπ... Ίσως οι φίλοι σου είχαν Acer/Plato/Plaisio κλπ κλπ και είναι της πρώτης κατηγορίας από το άλλο thread... Στην περίπτωση αυτή μην απορείς που τα παίξανε οι μπαταρίες τους... Εγώ πάντως με αυτούς που βγάζουν τη μπαταρία γελάω... Είναι σαν να βγάζεις κάθε φορά το ντεπόζιτο από τη μηχανή σου ή από το αυτοκίνητο. Ναι, ίσως κάποτε βγεί ένα φτηνό αυτοκίνητο που να το απαιτεί, είναι ανάγκη όμως να πας να το αγοράσεις; :wacko:

τώρα το διαβασα εγώ, ενδιφέρον, αλλά τι σχέση έχει με το αν κάνει να αδειάζεις τη μπαταρία πριν τη φορτίσεις; αυτό έχει να κάνει με το αν πρέπει να την αφήνεις πάνω. Και φαντάζομαι ότι τα πιο σοβαρά από acer λαπτοπ ανήκουν στη κατηγορία 2 γιατί η κατηγορία 1 διαλύει τη μπαταρία!! :worry:

Ίσως σχετίζεται όμως... Σκέψου το καλύτερα και με βάση αυτό που σου έγραψα πριν...

βρε valerio δεν είμαι τόσο άσχετος :p

δεν κάνω ανόμιες συγκρίσεις. Εγώ πάντα συγκρίνω τους δικούς μου HP και fujitsu με ίδιους και καλύτερους και συγκεκριμένα HP XE2 (ίδιας γενιάς - ίδια sanyo μπαταρία!!!), Compaq (x2), dell, toshiba, HP XE3 (ίδιας γενιάς!)

και σου λέω ότι λέω. Για αυτό και όσες φορές έχω πει τη γνώμη μου για τη φόρτιση ήμουν κατηγορηματικός. (δεν είναι η πρώτη φορά)

rigasnic μία διευκρίνηση.

Για να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία χρειάζεται να την πηγαίνουμε στο 0% ή απλά όταν χρειαστεί να κλίσει από μόνο στο 5%?

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

θεωρητικά η ΗΡ κάτι παραπάνω ξέρει για να το αφήνει στο 5% και 5% δεν είναι και τόσο πολύ (βέβαια είναι 10-15 λεπτά αυτονομίας παραπάνω)

πρακτικά εγώ δεν έπαθα τίποτε (κάθε άλλο) που το πήγαινα με το ζόρι στο 0%. Πάντως αυτό με το 5 μόνο σε ΗΡ το έχω βρει να μην απενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις για εξοικονόμιση ενέργειας.

Wirelessly posted (Nokia 7650: Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Re paidia xreiazomai thn bohtheia sas,h aderfh mou xreiazetai ena laptop gia thn sxolh ths,gia ergasies k internet.Diathetei 1100 euro to polu.Uparxei kati aksiologo?Den thn endiaferei na paizei games.Mono epeksergasths grhgoros k ram ikanopoihtikh.Ti lete?

:cry: :whip:

@ RODAKINO:

Για εργασίες & Internet δεν χρειάζεται ούτε γρήγορος επεξεργαστής ούτε πολύ ram. Ωστόσο ό,τι κυκλοφορεί έχει τουλάχιστον 2 GHz επεξεργαστή ή Centrino 1,4 ή παραπάνω. Ram 256 θα είναι αρκετή.

Θα πρότεινα acer και AMD Athlon (επειδή είναι Athlon Mobile) ή Centrino. Ρίξε μια ματιά στο mgmanager.gr , τα έχει πολύ αναλυτικά. ;)

Τι έχετε να πείτε για αυτό...

Aspire 1511LMi

AMD Athlon™ 64 processor 3000+, Microsoft® Windows® XP Home Edition, 15.0" XGA+ TFT display, 512MB (2x 256) DDR, 60GB HDD, DVD Dual, nVidia 64MB, wired LAN 10/100, 802.11g, FDD, 4-in-1 card reader, 56Kbps modem, Li-Ion battery

Κάτι άλλο καλύτερο στην ίδια τιμή παίζει? (~1300Ε άντε 1500)

Επίσης από εγγύηση στους acer τι παίζει?

Φχαριστώωωω....

People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort.

http://www.hp-expo.com/gr/gre/consumer/notebooks/pavilion/dx732e.html

Παίδες αυτόν ζαχαρώνω. Μου φαίνεται καλός. Τι λέτε?

Είδα έναν Siemens πάντως και η οθόνη αρκετά καλή.

Οι HP έχουν καλές οθόνες?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spyros86 ( 9 Μάι. 2004 , 23:32)

Ego exo ton HP 5020 kai eimai euxaristimenos mazi tou.

ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Wirelessly posted (Nokia 7650: Nokia7650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/0.9 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

Αρχικό Μήνυμα από Spanaks

Τι έχετε να πείτε για αυτό...

Aspire 1511LMi

AMD Athlon™ 64 processor 3000+, Microsoft® Windows® XP Home Edition, 15.0" XGA+ TFT display, 512MB (2x 256) DDR, 60GB HDD, DVD Dual, nVidia 64MB, wired LAN 10/100, 802.11g, FDD, 4-in-1 card reader, 56Kbps modem, Li-Ion battery

Κάτι άλλο καλύτερο στην ίδια τιμή παίζει? (~1300Ε άντε 1500)

Επίσης από εγγύηση στους acer τι παίζει?

Φχαριστώωωω....

Koita k to 1513 LMi sto 1600 eura.Aksizei! Aurio to perimenw!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος RODAKINO (10 Μάι. 2004 , 01:35)

Σωστός, περί τα 150Ε διαφορά...

Για την εγγύηση δεν μου πες...

People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort.

Αρχικό Μήνυμα από Spanaks

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος RODAKINO (10 Μάι. 2004 , 01:35)

Σωστός, περί τα 150Ε διαφορά...

Για την εγγύηση δεν μου πες...

H acer dinei 1 xrono egguhsh kalhs leitourgias.Epipleon 2 xronia einai eksagwrasima me alla 124 euro.Uparxei omws k h periptwsh me 164 euro na eisai kalumenos pali gia epiplewn 2 xronia me th diafora oti se kaluptoun k gia atuxhma. Egw ekana to ekshs, ekana paraggeleia gia to 1513 lmi gia mena ,to 1511 gia mia filh k katafera arketa xamhlh timh,k kati dwra tou stul ektupwtes k mouse k plhktrologia ta allaksa me thn egguhsh twn 124 euro.Auta.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spyros86 ( 9 Μάι. 2004 , 23:32)

Λοιπόν.

Βγαίνει σε δύο εκδόσεις. Μία με wifi και μία με BT. Να διαλέξω αυτόν με το wifi έτσι?

Επίσης ξέρεται αν παίρνει sd/mmc?

epo perimeno apo mera se mera to acer aspire 2023

exo zitisei kai tin extra egguhsh pou se kalipsei kai apo atixima..

alithia xerei kaneis tin diadikasia pos energopoihte afti kai poso argei ??

(e na xero na eimai etimos molis erthei na ta stilo ta xartia amesos :) )

ps ma den pernane kai i meres as elpiso aurio na mou exei erthei )

BaCkOs AE (R) No Rights Reserved

Electrical Engineer T.E.

Καλημέρα παιδιά! Πρόκειται να πάρω ένα φορητό για το έτερον ήμιση αυτές τις μέρες και θα ήθελα την συνεισφορά σας. Μια και υπάρχει αυτό το θέμα ας μην ανοίξω καινούριο :)

Οι απαιτήσεις είναι οι εξής:

Όσο το δυνατόν πιο χαμηλή τιμή

Αξιοπιστία

Όσο το δυνατόν λιγότερα προεγκατεστημένα προγράμματα...

Επεξεργαστής κτλ: Λίγο πολύ αδιάφορο αλλά μάλλον δεν προσανατολιζόμαστε σε AMD...

Κάρτα γραφικών: Μέχρι Empire Earth φτάνουν οι απαιτήσεις μας :p

Δίσκος: Εφόσον έχει CD-R αδιάφορος και αυτός

RΑΜ: καλό θα ήταν να έχει δυνατότητα αναβάθμισης...

Επίσης καλό θα ήταν να είχε ενσωματωμένο floppy disk drive καθότι έχουμε εκατοντάδες δικκέτες... (Στο desktop έχω δυο ντράιβ... :blink: )

Θύρες: Φαντάζομαι κάρτα δικτύου θα γίνει απαραίτητη... Κατα τα άλλα τα γνωστά.

Σταμπάραμε ένα μοντέλο Acer και ένα Compaq Και θα πάμε σήμερα να τα δούμε από κοντά μεταξύ άλλων... :whistle:

http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.900752

http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.907512

Τι λέτε; :)

Εκ πρώτης όψεως ο άσερ υπερτερεί αλλά...

Κάποια άλλη πρόταση μέχρι 1,200 ευρά max? Έψαξα σε αρκετά μαγαζιά στο νετ αλλά δεν βρήκα κάτι... :(

Από εξωτερικό παίζει τπτ???

Για μεταχειρισμένο δεν το σκεφτόμαστε καν. :)

Τυχόν απαντήσεις θα τις δούμε το απόγευμα που θα γυρίσουμε από την έρυνα αγοράς οπότε ευχαριστουμε προκαταβολικά. :) :) :)

Re paidia den mporw na katalabw kati...exw Brei sto ebay ton idio Toshiba P20 poy dinei to plaisio sta 3.300 xwris fpa sto ebay me 900 lires kai ton kainoyrgio p25-s520 sta 1200 lires!!ti na kanw?poionn protimhsw kai apo pou na ton parw?teleiwnoyn oi eksetaseis twra kai ton xtypaw amesws!thelw enan apo th sygkekrimenh seira satellite ths toshiba!'h an exete na proteinete kati apo th seira pavilion ths HP zdxxxx me tis 17ares othones!thanks!

Re paidia ti paizei me tis egguhseis?Eida prin ligo to periodiko tomorow k eixe analutika kapoies markes k elege standar egguhsh akoma k gia thn acer 2 xronia.Telika ti ginetai?Mhpws sta magazia mas koroideuoun k arpazoun epiplon xrhma gia epipleon egguhsh?

:( :cry:

Ρε παίδες. Θα τον παραγγείλω σήμερα μάλλον και πρέπει να ξέρω. HELP. :worry:

Πήγα και στο πλαίσιο σήμερα. Αυτοί πάλι μου είπαν το ίδιο. Ότι δεν έχει ούτε BT ούτε wifi. Ενώ στο site όπως βλέπετε λέει ότι είναι προαιρετικά. Εντωμεταξύ λέει στο site 802,11 d/g για τον φορητό. Άλλο είναι το d και άλλο το g?

Ρώτησα και στο πλαίσιο και μου είπαν ότι δεν υπάρχει HP που να έχει κάτι από τα δύο. :o Όντως έτσι είναι? Κανένας pavilion δεν έχει? Να μην τον πάρω αυτόν? Επίσης μου είπε ότι ο 2.88 με τον 3.02 δεν έχει διαφορά μόνο στον επεξεργαστή αλλά μάλλον και κάποιες άλλες βελτιώσεις.

Δεν αντέχω να μου λέει άλλα ο ένας και άλλα ο άλλος. :(

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...