Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το βρήκες κάπου αυτό το νούμερο; Μάλλον υπερβολή είναι όπως και το "κλειδαρότρυπα".

Δικές σου ανάγκες, δικά σου συμπεράσματα επίσης.Τα φορητά κάνουν πολλά πράγματα πλέον, σχεδόν τα πάντα. Το πόσο φορητά θέλει να είναι κανείς, εξαρτάται από τους συμβιβασμούς που είναι διατεθειμένος να κάνει. Αυτό γράφω από την αρχή. Αν κάποιος σκέφτεται μηχάνημα με οθόνη 17'', είναι μάλλον άκυρο να του λες να αγοράσει ένα laptop με οθόνη 12'' ή 13.3''. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του άλλου πριν προτείνετε κάτι.

Λεω κατι πολυ απλο. Ενα φορητο στα 4 κιλα ΔΕΝ ειναι τοσο φορητο. Αν εχει αναγκη για 17αρα οθονη καλυτερα να παρει ενα φορητο και μια εξωτερικη, θα κανει καλυτερα τη δουλεια του και θα εχει και φορητοτητα. Το 90% αυτων που εχουν αναγκη για φορητοτητα ειναι για εφαρμογες γραφειου, email, και browsing που και στα 12 ειναι μια χαρα, και οχι παιχνιδια. Αναγκες εχει ο επαγγελματιας που βγαζει δουλεια, οχι ο χαβαλες. Αναγκη ειναι το wifi, το GSM module, η μεγαλη διαρκεια μπαταριας, οχι η καρτα γραφικων.

Σοβαρο γραφιστα με οθονη κατω απο 24 ιντσες δεν εχω δει.

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Λεω κατι πολυ απλο. Ενα φορητο στα 4 κιλα ΔΕΝ ειναι τοσο φορητο. Αν εχει αναγκη για 17αρα οθονη καλυτερα να παρει ενα φορητο και μια εξωτερικη, θα κανει καλυτερα τη δουλεια του και θα εχει και φορητοτητα.
Είπε για οθόνη 17'' και του προτείνατε 12'' και 13.3''. Έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο; Είναι τα δύο άκρα της αγοράς. Η εξωτερική οθόνη, μπορεί να είναι λύση, όμως προσθέτεις κόστος και καλώδια κι επιπλέον μπορεί να θέλει μόνο λίγο παραπάνω χώρο. Αν ήθελε όλα αυτά που λες, ίσως να σκεφτόταν το desktop.

Το 90% αυτων που εχουν αναγκη για φορητοτητα ειναι για εφαρμογες γραφειου, email, και browsing που και στα 12 ειναι μια χαρα, και οχι παιχνιδια. Αναγκες εχει ο επαγγελματιας που βγαζει δουλεια, οχι ο χαβαλες. Αναγκη ειναι το wifi, το GSM module, η μεγαλη διαρκεια μπαταριας, οχι η καρτα γραφικων.
Ξαναλέω ότι το laptop είναι συμβιβασμός. Αυτό το ξεχνάς συνέχεια. Για σένα ένα laptop συνεπάγεται ελάχιστο βάρος. Μπορεί κάποιος άλλος να είναι διατεθειμένος να κουβαλήσει κάτι στα 2.5-2.7 κιλά για να μην βγάλει τα μάτια του στην οθόνη 12'' που λες. Για αυτό τον λόγο από τα 4 κιλά του laptop με 17'' οθόνη που σκέφτηκε αρχικά, πρότεινα ένα laptop με 15.4'' οθόνη. Γιατί ίσως είναι καλύτερος συμβιβασμός για εκείνον.

Σοβαρο γραφιστα με οθονη κατω απο 24 ιντσες δεν εχω δει.
Μα δεν σου είπε κανείς να χρησιμοποιεί μόνο αυτό το μηχάνημα για να δουλεύει στο σπίτι/δουλειά. Λέμε για κάτι που να μπορεί να κάνει στοιχειωδώς κάποια πράγματα με graphics και κάπου αλλού αν θέλει/χρειαστεί.

το λαπτοπ πια ΔΕΝ είναι συμβιβασμός. πρέπει να στέκεται πάνω στα πόδια σου χωρίς να σε κουράζει και χωρίς να είναι τόσο μεγάλο ώστε να σε δυσκολεύει.

εκτός και αν έχουμε τυπάδες με πόδια 1.5M...:p

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

@mcde

Εγω δεν απαντησα για το φιλο, το πηρα σαν αφορμη για γενικοτερη τοποθετηση περι των φορητων, κλπ. Οι αποψεις μου προερχονται φυσικα απο τη δικη μου χρηση και αναγκαιοτητα, οποτε εχουν και τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα τους. Το κοστος βεβαια ειναι βασικο, γιαυτο και οι πονηρες εταιρειες χρεωνουν πολλα στα επαγγελματικης χρησης φορητα (12αρια, 11αρια, κλπ) με χαμηλα specs, διοτι συνηθως τα πληρωνουν οι εταιρειες που εχουν χρηματα. Εχεις πολυ ψωμι η κουβεντα αυτη.

Χωρίς να υπάρχει καποιος ιδιαίτερος λόγος ποιότητας ή απόδοσης στο μηχανήματος, σκέφτομαι αν θα ΄ταν καλό να αλλάξω τις μνήμες στο TurboX VN λαπτοπάκι που έχω. Καταρχάς θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να δεχτεί οποιαδήποτε μνήμη για λάπτοπ που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο εμπόριο. CPU έχει Core2Duo 2.20 GHz.

Είδα αυτές τις μνήμες : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554813 Καλα δεν χρειάζομαι 4GB, αλλα θέλω να δείτε λίγο τo FSB και τις τιμές που δίνει στο CAS Latency. Ηδη έχω στείλει μαιλ στο ΠΛΑΙΣΙΟ για να μου πούν τι στο καλο έχουν βάλει για μνήμες, και απο εκει να βρώ τα στοιχεία που χρειάζομαι.

Εσείς τι λέτε? Θα υπάρξει διαφορά ταχύτητας με καινούργιες μνήμες? Τις έχει αλλάξει κανεις?

δλδ θες να πας σε 4GB?

μόνο αν έχεις vista x64. αλλιώς είναι άχρηστα (δεν τα βλέπει καν)

Alex = the best!

δλδ θες να πας σε 4GB?

μόνο αν έχεις vista x64. αλλιώς είναι άχρηστα (δεν τα βλέπει καν)

Αυτό λέω.. δεν έχω ανάγκη τα 4GB. Δεν κάνω και τίποτα για να το φορτώσω τόσο πολύ.... τα games που παίω σπανίως φτάνουν τα 1.8!!! Το θέμα είναι να είναι ταχύτερες. Και αν ναι, πόσο. Και αν αξίζουν τα λεφτά τους.

θα ηθελα τα φωτα σας,θελω να ξοδεψω αμεσα μαξιμουμ 800 ευρο για labtop γιατι πουλησα το παλιο μου, εχω βρει αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1050974 και αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1019783 τι λετε? βασικα παιχνιδια δεν θελω να παιζω απλα να σερφαρω και να τρεχω εφαρμογες και να μην κολαει καθολου,εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε?Ευχαριστω
I'm not driving fast...just flying slow

στο desktop εχω 4 gb ram και βλεπει μεχρι 3,6!
My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ...

ανάλογα την Mobo.

από 3.25 μέχρι 3.6 (σε φορητούς είναι συνήθως μέχρι 3.25)

χαμένα λεφτά. πραγματικά χαμένα λεφτά.

ή 3GB και vista 32bit ή 4+GB και vista 64bit.

Alex = the best!

παιδια καλησπερα. θα παρω ενα λαπτοπ απο αμερικη. αυτο 1 χρονο εχει διεθνη εγγυηση και δεν εχω προβλημα. ωστοσο θελω να κανω επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια. αν τη παρω απο αμερικη ισχυει μονο για την αμερικη και αρα δεν ειμαι καλλημενος. τωρα σκεφτομαι αν γινεται να αγορασω μια απο εδω και να τη κανω την επεκταση ή οχι? γινετια αυτο?

ευχαριστω.

Να ρωτήσω ρε παιδιά... η Acer ως μάρκα καλή είναι από άποψη αξιοπιστίας; Φαίνεται να έχουν πολύ καλή σχέση τιμής - απόδοσης αλλά δεν ξέρω από ποιότητα τι γίνεται.

Προσανατολίζομαι γι' αυτό. Αξίζει να επενδύσω σε κάτι τέτοιο ή θα μαζεύω τα κομμάτια του;

Να ρωτήσω ρε παιδιά... η Acer ως μάρκα καλή είναι από άποψη αξιοπιστίας; Φαίνεται να έχουν πολύ καλή σχέση τιμής - απόδοσης αλλά δεν ξέρω από ποιότητα τι γίνεται.

Προσανατολίζομαι γι' αυτό. Αξίζει να επενδύσω σε κάτι τέτοιο ή θα μαζεύω τα κομμάτια του;

Tα εχουμε ξαναπει περι αξιοπιστιας και ACER ... ψαξτε λιγο παραπανω ρε παιδια μη λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια;););)

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

παιδια καλησπερα. θα παρω ενα λαπτοπ απο αμερικη. αυτο 1 χρονο εχει διεθνη εγγυηση και δεν εχω προβλημα. ωστοσο θελω να κανω επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια. αν τη παρω απο αμερικη ισχυει μονο για την αμερικη και αρα δεν ειμαι καλλημενος. τωρα σκεφτομαι αν γινεται να αγορασω μια απο εδω και να τη κανω την επεκταση ή οχι? γινετια αυτο?

ευχαριστω.

Το μήνυμά σου είναι τόσο ασαφές όσο και "χαζο", και να με συγχωρείς για αυτο. Καταρχάς δεν μας λές τι μάρκα λάπτοπ θες να πάρεις. Μοντέλο και εταιρεία δλδ. Το "θελω να πάρω ένα λάπτοπ απο Αμερική" δεν με βοηθησε να καταλάβω ποιο λαπτοπ θες, όσο κ αν μύρισα τα νύχια μου. Αν ξέραμε το λαπτοπ ισως ψάχναμε για τα της εγγύσης. Πάει αυτό...

Υστερα... πρέπει να ξέρεις οτι τα πράγματα με τις εγγυήσεις εδώ στη Ελλάδα, είναι πολύ χάλια. Εδω δεν ξέρουμε πολυ καλα τι ισχύει για μάς.... για την Αμερική θα ξέρουμε? Πας να πάρεις ενα λάπτοπ, και σου δίνουν 1 χρόνο εγγύηση ενώ η ευρωπαική νομοθεσία λέει για 2. Εχεις ενα λαπτοπ εντος εγγύησης, το πάς, και σου λένε πρέπει να πληρώσεις γιατι αυτό δεν καλύπτεται ή οτι δεν έχουν εξαρτήματα. Τα Acer στα κρατάνε 1 μήνα για να φέρουν εξαρτήματα απο Ιταλία (ούτε αυτοκίνητο να ήτανε) και τα Sony τα στέλνουν Βέλγιο...

Γι αυτό εγω σου λέω να μην μπλέξεις με λάπτοπ Αμερικής. Και τα εγχώρια κομμάτια είναι μια χαρά κατα την άποψή μου. Κατι θα βρείς που θα σου κάνει.

Το μήνυμά σου είναι τόσο ασαφές όσο και "χαζο", και να με συγχωρείς για αυτο. Καταρχάς δεν μας λές τι μάρκα λάπτοπ θες να πάρεις. Μοντέλο και εταιρεία δλδ. Το "θελω να πάρω ένα λάπτοπ απο Αμερική" δεν με βοηθησε να καταλάβω ποιο λαπτοπ θες, όσο κ αν μύρισα τα νύχια μου. Αν ξέραμε το λαπτοπ ισως ψάχναμε για τα της εγγύσης. Πάει αυτό...

Το θέμα του μηνύματός του είναι "vaio επέκταση εγγύησης". :rolleyes:

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Υστερα... πρέπει να ξέρεις οτι τα πράγματα με τις εγγυήσεις εδώ στη Ελλάδα, είναι πολύ χάλια. Εδω δεν ξέρουμε πολυ καλα τι ισχύει για μάς.... για την Αμερική θα ξέρουμε? Πας να πάρεις ενα λάπτοπ, και σου δίνουν 1 χρόνο εγγύηση ενώ η ευρωπαική νομοθεσία λέει για 2. Εχεις ενα λαπτοπ εντος εγγύησης, το πάς, και σου λένε πρέπει να πληρώσεις γιατι αυτό δεν καλύπτεται ή οτι δεν έχουν εξαρτήματα. Τα Acer στα κρατάνε 1 μήνα για να φέρουν εξαρτήματα απο Ιταλία (ούτε αυτοκίνητο να ήτανε) και τα Sony τα στέλνουν Βέλγιο...

Γι αυτό εγω σου λέω να μην μπλέξεις με λάπτοπ Αμερικής. Και τα εγχώρια κομμάτια είναι μια χαρά κατα την άποψή μου. Κατι θα βρείς που θα σου κάνει.

παρολο που μου τα χωνεις εγω θα σου πω ευχαριστω γιατι απαντησες. αλλα αν δεις τον τιτλο θα καταλαβεις για ποιο λαπτοπ μιλαω.

Φίλε μαζέψου. Είσαι και νέοπας οπότε μην κάνεις τον καμπόσο και αν δεν ξέρεις μην απαντάς, μην πατάς την απάντηση μόνο για να ειρωνευτείς γιατί στο τέλος σπας τα νεύρα των υπολοίπων. Είσαι και εντελώς άκυρος αφού το παιδί διευκρίνιζε στον τίτλο ότι θέλει vaio.

Τέσπα, για τον φίλο που ρώτησε αν όντως η εγγύηση είναι παγκόσμια (που εξ όσων γνωρίζω είναι πανευρωπαική και όχι παγκόσμια) τότε και η επέκτασή της παγκόσμια θα ναι. Αλλά εγώ σου προτείνω να πάρεις κάτι από Ελλάδα (πλαίσιο για παράδειγμα που παρέχει πολύ καλό after sales support) ή το πολύ πολύ από Ευρώπη (pixmania.de για παράδειγμα) για να είσαι βέβαιος και για την πανευρωπαϊκή εγγύηση.

Αυτά...

Φίλοι μου καλησπέρα! Θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας για το G7050EV (KQ184EA) της HP! Λόγω budget αλλά και αναγκών (αφου έχω αρκετά καλό σταθερο ΠιΣι και με νοιαζει μόνο ενας μικρός φορητός για ευκολία...) νομίζω οτι θα με βολέψει... Δεν είχα δει τη σειρά G μεχρι σήμερα(ήξερα μονο τα Pavilion) και σημερα είδα ένα, λίγο παλιοτερο μοντελο βεβαια, που μου εκανε εντυπωση για τη στιβαρή του κατασκευή!

Θα ήθελα την αποψή σας καθως και εναλλακτικές λύσεις στην ιδια κατηγορία οθόνης αλλά και τιμή +-50 ευρώ!

Ευχαριστώ!

Οι προδιαγραφές του είναι οι εξής:

Μπαταρία LI-ON

Συνδεσιμότητα 3 X USB 2.0,S-VIDEO TV OUT

Οικογένεια CPU Intel Core 2 Duo

Οθόνη 15.4''WXGA HIGH DEF.BRIGHTVIEW

Συχνότητα/Cache/FSB T5450(1.67 GHZ,2MB CACHE)

Χωρητικότητα σκληρού δίσκου 160GB

Chipset Κάρτας Γραφικών X3100 UP TO 384 MB

Κατασκευαστής Hewlett Packard

Μνήμη RAM 2048 MB

Οπτικό μέσο DVD SUPER MULTI (DOUBLE LAYER)

Λειτουργικό σύστημα Windows Vista Home Premium

Γλώσσα ΛΣ Ελληνικά / Αγγλικά

Μέγεθος Από 15 εως 15,4

Κατασκευαστής Κάρτας Γραφικών Intel

Δυνατότητες δικτύωσης WIRELESS LAN,ETHERNET LAN

Web Camera Ναι

Part Number Κατασκευαστή KQ184EA

Μεικτό βάρος 4.200

Καθαρό βάρος 2.700

...μου άλλαξαν όλη τη μητρική του DELL δωρεάν, και μάλιστα εκτός εγγύησης! ;)

HUAWEI IDEOS X5 PRO

στην κατηγορία του είναι κορυφή. :)

όσο για τα παραπάνω θέματα εγγύησης με ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία (ή εξουσιοδοτημένο service λύνεται το θέμα) ρώτα αν γίνεται και τι θέλουν.

Alex = the best!

στην κατηγορία του είναι κορυφή. :)

όσο για τα παραπάνω θέματα εγγύησης με ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία (ή εξουσιοδοτημένο service λύνεται το θέμα) ρώτα αν γίνεται και τι θέλουν.

μιλας για το το HP οτι ειναι κορυφη στην κατηγορια του? δηλαδη σε μενα πηγαινε αυτο? σε ευχαριστω αν ειναι ετσι... ξέρεις αν εχει card-reader?

...μου άλλαξαν όλη τη μητρική του DELL δωρεάν, και μάλιστα εκτός εγγύησης! ;)

HUAWEI IDEOS X5 PRO

όχι. μιας και για μένα είναι άχρηστη συσκευή. πάντως δες στο http://www.hp.gr για περισσότερα.

Alex = the best!

Φίλοι μου, καλησπέρα!

Πήρα το Asus EeePC και θέλω (αν συμφέρει) να του βάλω WinXP. Το έχει κάνει κάποιος και αν ναι, υπάρχει κάποιος οδηγός;

Ή μήπως προτείνετε να το αφήσω με το Linux;

Αν ναι, μπορώ να βάλω στο linux εξωτερικό DVD-Drive, ώστε να βλέπω ταινίες;

Και πάλι, θα μπορώ να τις αναπαράγω με τον ενσωματωμένο Media Player;

Ευχαριστώ πολύ!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]My "baby"!

Αυτό πήγαινε σε εμένα; Ευχαριστώ για τις πλήρεις απαντήσεις!

Μα τι βοήθεια μου προσέφερες, βρε παιδί μου! Απίστευτη!

Google, είπες; Πρώτη φορά το ακούω και ποτέ δεν έχω ψάξει κάτι σε αυτό!

Και νόμιζα πώς στα φόρα προσφέρεται βοήθεια!

Τι ήθελα και ρώτησα ήθελα να ήξερα...

[sIGPIC][/sIGPIC]My "baby"!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...