Jump to content

moto x style vs honor 7 ή υπέρβαση honor 8?

vasilara
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τη καλησπέρα μου στην ομάδα και καλώς σας βρήκα :) όπως λέει και ο τίτλος ενδιαφέρομαι για κινητό από ελλάδα το budget παίζει στα 300-350ε αυστηρά δυστυχώς μετά από ψάξιμο κ βάση προτίμησης κατέληξα στα παραπάνω μοντέλα προς αγορά κ θα ήθελα τη γνώμη σας ή τις προτάσεις σε ποιο να καταλήξω σχετικά με xiaomi , meizu και λοιπά γνωρίζω οτι είναι αξιόλογα σα κινητά αλλά δε θα ήθελα καποιό από αυτά ...Στο ζουμί τώρα! Αυτή τη στιγμή είμαι με ένα lumia 920 από το 12' που με έβγαλε τέλεια ως εδώ αλλά ήρθε η ώρα για αλλαγή σε καινουργιό και σε android το οποιο ευελπιστώ να κρατήσω 3-4 χρόνια ποιο προτείνετε απο αυτα λοιπόν??

Και εγώ θα αγοράσω κινητό αυτόν το μήνα και είμαι σε παρόμοιο δίλημμα. Το Honor 7 η αλήθεια είναι ότι δεν θα το έπαιρνα γιατί πιθανό να μην πάρει nougat. Θέλω κυρίως το κινητό να μου κρατήσει αρκετά χρόνια δηλαδή τουλάχιστον 2 ΑΝΕΤΑ (δεν είμαι σκληροπυρηνικός χρήστης) και φυσικά παραπάνω.

Σε κάτω από 300 ευρώ υπάρχουν τα εξής

Nexus 5X 32GB

Motorola Moto G4 Plus 16GB

Motorola Moto X Style

Huawei P9 Lite

Σε σε πάνω από 300 ευρώ για υπέρβαση υπάρχει το Honor 8 και ίσως το LG G5.

Το πρώτο ερώτημα που με ταλανίζει είναι αν αξίζει να δώσω πάνω από 300 για να πάρω σε επιλογές όπως το Honor ή το G5. Είναι η απόδοση αρκετά μεγαλύτερη ώστε να δικαιολογεί το κόστος;

Ας δούμε στην αρχή τα αρνητικά των μεγάλων:

Η LG έχει σίγουρα θεματάκια με παλιά μοντέλα. Είναι η εταιρεία που εμφανίζονται τα περισσότερα bootloops. Ωστόσο το G5 είναι ένα πάρα πολύ καλό κινητό, αλλά με το κόστος του. Ουσιαστικά φτάνεις στα 400 ευρώ αν δεν θέλεις να πάρεις ροζ. Οπότε για μένα τρώει άκυρο ήδη από budget.

Το Honor 8 το λατρεύω και το σκέφτομαι πάρα πολύ επειδή η εταιρεία είπε ότι θα το υποστηρίζει για 2 χρόνια και ότι θα πάρει σίγουρα Nougat. Η μόνη "αδυναμία" στην απόδοση είναι σε graphic intensive applications και να πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει το gaming. Στην everyday χρήση εφαρμογών τα πηγαίνει όσο καλά τα πηγαίνουν κινητά όπως S7 Edge, Oneplus 3T κλπ. Αλλά μισώ και φοβάμαι ένα πράγμα. Το σώμα του. Και τι εννοώ: Είναι υπερβολικά fragile. Γλιστράει πάρα πολύ. Τραβάει fingerprints σαν τρελό. Και το χειρότερο: αν σου πέσει παίζει να πάθει τη χειρότερη δυνατή ζημιά. Και να μην σου πέσει μπορεί να γρατζουνιστεί στη τσέπη σου. Με άλλα λόγια θα πάρεις θήκη και η θήκη θα κρύβει την ομορφιά αυτού του κινητού οπότε ουσιαστικά η ομορφιά αναιρείται. Αλλά το durability είναι κάτι που σκέφτομαι και με απασχολεί.

Πάμε στις επιλογές κάτω των 300 ευρώ.

Αρχικά το Nexus 5X και το Motorola Moto G4 Plus 16GB. Τα βάζω στην ίδια κατηγορία επειδή έχουν και τα 2 μόνο 2GB ram. Μεταξύ αυτών των δυο θα επέλεγα μάλλον Nexus 5X. Ο λόγος είναι απλός και είναι το Nexus. Το Motorola θα πάρει Nougat και αυτό αλλά νομίζω η κάμερα του 5X αξίζει πολύ παραπάνω. Ξαναλέω ο main προβληματισμός μου είναι τα 2GB ram, νομίζω ότι είναι πολύ στο όριο. Όσοι έχουν κινητά με 2GB ram κανουν συχνά resets κλπ, γενικά πρόκειται για πολύ οριακό σημείο. Και φυσικά το Nexus δεν παίρνει και sd.

Το Huawei P9 Lite έχει 3GB ram (δεν θα έπαιρνα το 2 με τίποτα) όποτε δεν θα έχει τα θεματάκια που προκύπτουν από έλλειψη ram αλλά είναι γενικά ένα κινητό φτιαγμένο εξ αρχής για να είναι budget level. Όλα τα άλλα κινητά ήταν πάνω κάτω πιο premium επιλογές. Overall είναι ένα καλό κινητάκι με αρνητικό το ότι δεν ξεχωρίζει πουθενά αλλά δεν αφήνει και κανέναν δυσάρεστο.

Το Moto X Style το βρήκα χτες είναι η αλήθεια (δεν έδινα σημασία στα Motorola) και φαίνεται πολύ καλή επιλογή. Έχει 3GB ram και σχετικά καλή απόδοση. Θα πάρει Nougat. Επίσης η κατασκευή του είναι πολύ στιβαρή, δεν χρειάζεται θήκες και προστασίες όπως τα άλλα. Ίσως το μόνο αρνητικό είναι ότι έχει ήδη κλείσει ήδη ένα χρόνο και συνεπώς δεν θα περίμενα η υποστήριξη να συνεχιστεί πολύ.

Για πείτε τίποτα.

Εγώ θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στο ALCATEL IDOL 4. Πολύ αξιόλογα τεχνικα χαρακτηριστικά, ίσως τον καλήτερο ήχο αυτην τη στιγμή στην αγορά, quickcharge 50% σε μισή ώρα, και αντικειμενικά πανέμορφο ! ! ! Edited by stoilas2312

το μοτο g4 έχω διαβάσει έχει αρκετά θεματάκια παρόλο π ειναι δυνατό κ αυτό κ vfm πιστεύω γι αυτό το αποκλείουμε το alcatel idol 4 για 3-4 χρόνια θα αντέξει προσφέρει υποστήριξη η alcatel η στο χρόνο πάμε για άλλα? Όπως είπε κ ο φίλος παραπάνω κ έχει δίκιο όντως το honor 7 εκτός αλλά το 5χ ενάντια σε honor 8 κ μοτο x style ? Γενικά τείνω προς το μοτο χ απλά η γνώμη σας μετράει...ψυχολογικό είναι το θέμα :lol:

Εγώ θα σου έλεγα να πας για honor 8. Μόλις κυκλοφόρησε, θα πάρει nougat, έχει προοπτικές για υποστήριξη τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Κατω απο 300 για εμενα το moto x style δεν εχει αντιπαλο !!

Τωρα το αν αξιζει να δωσει καποιος τα παραπανω χρηματα για το honor δεν το ξερω,εχει να κανει και με την τσεπη του καθενος.

αξίζει πιστεύεις τα 60-70 ε παραπάνω από μοτο δηλαδή παρόλο π το μοτο έχει κ near stock android?

Κοίταξε, εξαρτάται πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δώσεις. Αν μπορείς να δώσεις γύρω στα 350€, θες κάτι καινούργιο να έχει υποστήριξη τα επόμενα χρόνια, οπότε νομίζω lg g5 και honor 8 είναι πολύ καλές επιλογές με το πρώτο να υπερέχει κατά τη γνώμη μου. Το moto είναι ένα χρόνο παλαιότερο, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που εγώ θα το έβαζα τελευταίο σαν επιλογή, αν και φαίνεται ότι η μότο υποστηρίζει τα κινητά της.

The day is my enemy, the night my friend

Aπο υποστηριξη η motorola τα παει οντως πολυ καλα,για τα honor δεν το ξερω να σου πω.Δεν ξερω αν τα υπολογιζει η Huawei οπως τα υπολοιπα