Jump to content

Αναζήτηση παρόχου, σενάριο ανέφικτο.

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας.

Σε λίγες μέρες λήγει το 24μηνο double play ευέλικτο 300΄με την HOL(VODA) όπου με 21,16 € είχα 24άρα ταχύτητα και 300΄προς όλα τα τηλ. στην Ελλάδα.

Ζήτησα ,δια τηλεφώνου,νέα προσφορά και μου είπαν ίδιο πρόγραμμα στα 19,70 €.

Ρώτησα για κάτι καλύτερο,αρνήθηκαν ευγενικά :))) και είπαμε εις το επανιδείν.

Έτσι, πήρα σβάρνα τα "καφενεία" των παρόχων και οι δια ζώσης προσφορές , για 24μηνα συμβόλαια , έχουν ως εξής :

NOVA-FORTHNET 24,90 € με:

24άρα ταχύτητα

απεριόριστα σταθερά

12 ώρες προς όλα τα εθνικά κινητά

ρούτερ με χρησιδάνειο

φορητότητα 35 €

CYTA 21,17 € με :

24άρα ταχύτητα

απεριόριστα σταθερά

5 ώρες προς όλα τα εθνικά κινητά

απεριόριστα προς όλα τα κινητά CYTA

ρούτερ με χρησιδάνειο

φορητότητα 35 €

WIND (αγορά από Public) 21,49 € με :

24άρα ταχύτητα

απεριόριστα σταθερά

5 ώρες προς όλα τα εθνικά κινητά

5 ώρες προς όλα τα κινητά WIND/Q

0 € φορητότητα (δώρο)

120΄/μήνα κάρτα F2G προς όλα τα κινητά και σταθερά

1GB/μήνα Mobile Broadband

1 δωροεπιταγή 40 € για αγορές από Public

χωρίς ρούτερ,αλλά μπορώ να το αγοράσω με τη δωροεπιταγή ,το φθηνό 20 €, και να μείνουν και για κάποιες άλλες αγορές.

Από τα παραπάνω και χωρίς να μπορώ να αξιολογήσω την ποιότητα της κάθε σύνδεσης, κατέληξα εμφανώς στην προσφορά της WIND αγορασμένη από το Public για τη δωροεπιταγή .

Έλα όμως που το σενάριο στο μυαλό μου έλεγε αίτηση φορητότητας και σε καλύτερη αντιπροσφορά από VODA , να καταθέσω αίτηση υπαναχώρησης από WIND και να παραμείνω στη VODA γλιτώνοντας τη βαβούρα της αλλαγής παρόχου.

Σημειωτέον πως αν η VODA μου έδινε 1 ώρα επιπλέον τηλέφωνο και κανένα 18άρι € αντί των 19,70 € που μου προσφέρει τώρα , θα ήμουν ok.

Όμως το σενάριό μου είναι ανέφικτο καθώς από Public μου ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει το τριήμερο υπαναχώρησης (αληθεύει; ) και μου κόψανε το βήχα .

Και δεν είμαι τώρα να ρισκάρω υπαναχώρηση και να βρεθώ με δυο παρόχους στο σβέρκο.

Μια άλλη πονηρή σκέψη είναι να κάνω τηλεφωνική αίτηση σε κάποιον πάροχο και αν δεν πάρω καλύτερη αντιπροσφορά από VODA να πάω στο Public να υπογράψω και να κάνω υπαναχώρηση από την τηλεφωνική παραγγελιά.

Θα προκάνω :))) όμως ;

Βέβαια , από κατάστημα VODA , υπάλληλος μου είπε (χαμηλοφώνως ) πως δυο-τρεις μέρες πριν λήξει το συμβόλαιό μου να πάω από εκεί και να καλέσω από τηλέφωνο του καταστήματος σε αριθμό που συνήθως δίνει ( η VODA ) καλύτερες προσφορές από τον αριθμό που κάλεσα εγώ από το σπίτι μου.

Καμιά ιδέα κανείς ;

ΥΓ. Συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματος ,αλλά το έγραψα και σαν πληροφόρηση για όποιους βρίσκονται σε αναζήτηση παρόχου.

Καλησπέρα!Αν κάνεις αίτηση σε κατάστημα τότε ΔΕΝ μπορείς να ακυρώσεις σε περίπωση καλής προσφοράς από χολ.Άρα ή κάνεις τηλεφωνικά αίτηση και περιμένεις την προσφορά της χολ ή κάνεις αίτημα στο public ,που θες ,αλλά θα ξέρεις 100% ότι δεν μπορείς να ακυρώσεις!Εγώ θα πρότινα την νοβα καθώς δίνει 720΄ κινητά και έτσι μπορείς να γλυτώσεις χρήματα από το κινητό.Τώρα αν η χολ κάνει προσφορά,που θα κάνει τότε ακυρώνεις με φαξΕπίσης όπως λες η wind ΔΕΝ δίνει ρουτερ και ΑΝ χαλάσει μετά θα πρέπει να το ξαναπληρώσεις.Τώρα υπάρχει και η ,ακριβή, λύση του ΟΤΕ με 26,11 για 250΄ σταθερά και 30' και 24 ιντερνετ.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Ότι σου είπαν στα public ισχύει. Αν κάνεις αίτηση εκεί δεν έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης. Το τελευταίο το έχεις μόνο σε online και τηλεφωνικές αιτήσεις(όχι σε κατάστημα δηλαδή). Κάνε με αυτόν τον τρόπο αν θέλεις να προσπαθήσεις να πετύχεις καλύτερη τιμή.

Η υπαναχώρηση μια χαρα ισχύει και από κατάστημα! Απλώς τι συμβαίνει: Εάν κάνεις από τηλεφωνικό κέντρο έχεις διακαίωμα υπαναχώρησης 14 μέρες από την ημέρα υπογραφής καθώς η πώληση έγινε τηλεφωνικά. Από κατάστημα έχεις το δικαίωμα της υπαναχώρησης συμφωνα με τη φορητότητα που σου δίνει ο νόμος, δηλαδή μέχρι 3 εργάσιμες πριν την ενεργοποίηση σου στο άλλο δίκτυο (δηλαδή από το τηλέφωνο έχεις λίγες μέρες παραπάνω αυτό είναι όλο) και άμα είσαι τυχερός μπορείς να τα καταφέρεις να πάρεις καλή προσφορά από vodafone. Για περισσότερες πληροφορίες δες και τον οδηγό καταναλωτή στην ΕΕΤΤ

Οι 3 ημέρες δεν είναι υπαναχώρηση, αλλά το περιθώριο που έχεις για ακύρωση πριν την ενεργοποίηση. Όταν έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης μπορείς να το κάνεις και μετά την ενεργοποίηση για το διάστημα που αναφέραμε. Είπαμε μόνο τηλεφωνικά και μέσω internet για να έχουμε το δικαίωμα αυτό.

Sent from my XT1562

Ναι αλλά να πούμε πως άμα ενεργοποιηθείς και έχεις δικαίωμα υπαναχώρης (14 ημέρες σε περίπτωσης τηλεφωνικής πώλησης) και φύγεις πληρώνεις αναλογία παγίου για όσο έκατσες + τέλη ενεργοποίησης άμα υπάρχουν! Πάντως ο XF_66 θέλει να το ακυρώσει! Και σε κατάστημα να κάνει αίτηση το περιθώριο για ακύρωση που δίνεται δηλαδή μέχρι 3 εργάσιμες πριν την ενεργοποίηση του στο άλλο δίκτυο, είναι αρκετός χρόνος να τον πάρει η vodafone για αντιπροσφορά και να ακυρώσει.

Λογικό είναι να πληρώσεις όσες μέρες κάτσεις, όχι; Και να θέλει να χρησιμοποιήσει την φορητότητα ως μπλόφα κάποιος, το σημαντικό που θα θέλει να αποφύγει είναι το penalty διακοπής συμβολαίου με το νέο πάροχο που το γλυτώνεις αν πραγματοποιήσεις σύμβαση εξ αποστάσεως και ασκήσεις το δικαίωμα της υπαναχώρησης, το οποίο penalty θα είναι μεγαλύτερο σαν ποσό από λίγες μέρες παραμονής στο άλλο δίκτυο.

Από εκεί και πέρα, καλό είναι να μην μπερδεύουμε τους ορισμούς. Άλλο πράγμα η ακύρωση και άλλο η υπαναχώρηση.

Καλημέρα και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις,αν και με μπερδέψαν λίγο οι αντικρουόμενες.

Πράγματι , αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αποφυγή ενός "αλμυρού" πέναλτι και όχι τα λίγα € τυχόν χρησιμοποίησης των υπηρεσιών του νέου παρόχου.

vforvendetta_85 , αν είδες, εκτός από τα δύο € , ζητάω και μια ώρα επιλέον που όσες φορές τη χρειάστηκα πλήρωσα 2-3 € παραπάνω ,συν τα 2 του συμβολαίου , μιλαμε για 50-60 € το χρόνο.

Αν σου φαίνονται λίγα ok .Και στον Κώστα τα 100 € του φαίνονται λίγα και σε κάποιον άλλο τα 200 και πάει λέγοντας.

Πάντως σε ευχαριστώ για την έμμεση συμβουλή σου.

Η ουσία είναι πως κυνηγώντας την καλύτερη προσφορά, δεν σου εξασφαλίζει κανείς ότι είναι 100% βέβαιο πως θα σου κάνουν πολύ χαμηλότερη αντιπρόταση και με την επιπλέον ώρα που θέλεις, οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα πληρώνεις παραπάνω έστω και λίγο συγκριτικά με την προσφορά που έχεις. Το ζήτημα είναι κάθε πόσο ξεπερνάς το όριο των 5 ωρών που έχεις τώρα. Αν γίνεται τακτικά, και είναι προφανές ότι χρειάζεσαι κάτι παραπάνω ίσως είναι μια ενδιάμεση λύση η Wind που πέραν των 5 ωρών θα μπορείς να εκμεταλλευτείς και το 2ωρο που δίνει σε ένα καρτοκινητό. Αν χρειάζεσαι παραπάνω, μάλλον η λύση της Nova, με αυξημένο κόστος είναι μονόδρομος. Δεν ξέρω καθόλου αν έχουν τη δυνατότητα να σου κάνουν κάποιο παραμετροποιημένο πακέτο, δηλαδή να σου δώσουν παραπάνω ώρες μόνο σε εσένα, χωρίς να είναι χαρακτηριστικό του πακέτου που έχεις επιλέξει, ή κάποιο επιπρόσθετο πακέτο με χρόνο ομιλίας σε κινητά που ενδεχομένως το δίνουν με κάποια χρέωση και το πάρεις δωρεάν.

Ε βέβαια ,τίποτα δεν είναι δεδομένο ή μάλλον έχουμε ένα δεδομένο πως το χορό των παζαριών τον σέρνουν πρώτες οι εταιρείες με τις συνεχείς προσφορές-αντιπροσφορές.

Οπότε θα κάνω μια διερευνητική πρόταση και θα καταλήξω.

Όπως προείπα , την επιπλέον ώρα τη θέλω περισσότερο για ασφαλές όριο μιας και τις 6 ώρες δεν τις ξεπέρασα ποτέ.

εγώ θα πήγαινα στην hrs με 17.89 ευρώ με όλες τις παροχές που είχες στην hol ! χρησιμοποιεί το δίκτυο σταθερής της Vodafone και έχει voip τηλέφωνο. κόστος φορητοτητασ δωρεάν! και πληρώνεις μόνο το voip modem 25 ευρώ. το πρόγραμμα έχει συμβόλαιο για 12 μήνες.

Να πω και εγω την γνωμη μου.

Για WIND εχουν βαλει προσφατα τα πεθερικα μου στην Τουμπα.Αλλαξαν απο Nova.

Δεν εχουν μεινει ικανοποιημενοι γιατι εχουν θεμα με το σταθερο. Τους καλουν αλλα δεν ακουγεται, ειναι ενα θεματακι αυτο.

Αλλοι μου εχουν πει οτι δεν εχουν καποιο προβλημα με Wind εκτος απο το κινητο που δεν εχει καλο σημα.

Συμπερασματα δικα σου.

Cyta εχουμε στη δουλεια.Το σταθερο λειτουργει μια χαρα οπως και το ιντρνετ χωρις διακοπες.

Vodafone εχω μεν cu αλλα απο σταθερο δεν ξερω δεν εχω ιδεα αν και εχουν καλη προσφορα για 2play.

Nova. Δες πρωτα αυτο http://www.nova.gr/upiresies-gia-to-spiti/nova2play/.

Εχω nova 2play και στο δικο μου σπιτι και στο πατρικο μου. Αλλα οχι 24,90 αλλα 23,09.

Μου ειχαν κανει αυτην την προσφορα περσι για το πατρικο και φετος που εληγε το δικο μου συμβολαιο ζητησα να το κανουν

και σε μενα και δεχτηκαν. Αυτο το συμβολαιο ομως ειναι εφ'ορου ζωης. Μετα τον 1ο χρονο το διακοπτω οποτε θελω εγω.

Απλα αν σου πουν οτι δεν γινεται αυτη η προσφορα - που δεν νομιζω - πες οτι το εχουν ηδη οι γονεις μου και θα δεχτουν, εγω αυτο εκανα.

Το μονο θεμα με τη nova ειναι οτι τελευταια εχει πεσει το download, πριν ειχα 1-1,2 mbps download και τωρα εχω περιπου

700 kbps δεν ξερω γιατι.

Απο τη στιγμη που χρειαζεσαι χρονο ομιλιας προς κινητα οπως και εγω νομιζω χρειαζεσαι nova

Ελπιζω να βοηθησα:)

Με την wind και οι δικοί μου είχαν θέμα με το τηλέφωνο 3 φορές...πηραμε νέα συσκευή,καναμε.πόσα παράπονα αλλά τα ίδια..οπότε της έριξε Χ ο πατέρας μου και πήγε ote..πιο ακριβώς αλλά εγγύηση..πάντως η εταιρίες έχουν πάρει χαμπάρι τι παίζει με της κινήσεις που κανουμε και έχουν ζοηρεψει..οποτε πολλές φορές δεν κάνουν καλύτερη προσφορά και πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμενος

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Παιδιά καλό είναι να μην γενικεύουμε. Όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα τέτοιου τύπου(ποιότητα κλήσεων) νομίζω πως είναι προφανές ότι δεν είναι γενικό χαρακτηριστικό του παρόχου του, αλλά πρόβλημα της συγκεκριμένης γραμμής. Το πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και αν εμπλέκεται ο ΟΤΕ σε αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα. Προσωπικά μετά τον ΟΤΕ έχω περάσει από όλους σχεδόν, και ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στο τηλέφωνο. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο που είμαι στη Wind δεν έχει τύχει ούτε μια φορά να έχω πρόβλημα με το σταθερό. Πέρα από γενική διακοπή ρεύματος, όπου αν παίρνεις από VDSL KV είναι λογικό να μην δουλεύει.

Εγώ πάλι θα πήγαινα CYTA. Τόσα χρόνια συνδρομητής τους χωρίς πρόβλημα και χαμηλά πάγια.

TCL 40 NXTPAPER

Καλησπέρα!Αν κάνεις αίτηση σε κατάστημα τότε ΔΕΝ μπορείς να ακυρώσεις σε περίπωση καλής προσφοράς από χολ.Άρα ή κάνεις τηλεφωνικά αίτηση και περιμένεις την προσφορά της χολ ή κάνεις αίτημα στο public ,που θες ,αλλά θα ξέρεις 100% ότι δεν μπορείς να ακυρώσεις!Εγώ θα πρότινα την νοβα καθώς δίνει 720΄ κινητά και έτσι μπορείς να γλυτώσεις χρήματα από το κινητό.Τώρα αν η χολ κάνει προσφορά,που θα κάνει τότε ακυρώνεις με φαξΕπίσης όπως λες η wind ΔΕΝ δίνει ρουτερ και ΑΝ χαλάσει μετά θα πρέπει να το ξαναπληρώσεις.Τώρα υπάρχει και η ,ακριβή, λύση του ΟΤΕ με 26,11 για 250΄ σταθερά και 30' και 24 ιντερνετ.

Φιλε στον ΟΤΕ αυτη η προσφορα εχει 21.07 και οχι 26.11

Φιλε στον ΟΤΕ αυτη η προσφορα εχει 21.07 και οχι 26.11

https://www.cosmote.gr/fixed/sl/201376/doubleplay/home?lastLayoutId=18

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Σενάριο ανέφικτο μεν, στόχος επιτεύχθει δε .

Όπως μου είχε πει υπάλληλος,πήγα σήμερα σε κατάστημα voda και μίλησα τηλεφωνικά από εκεί με το αντίστοιχο τμήμα των ανανεώσεων.

Πρώτα μου είπαν να συνεχιστεί ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα στην ίδια τιμή και όταν τους είπα πως μου πρότειναν πριν λίγες μέρες το ίδιο πρόγραμμα στα 19.70 € αντί των 21.16 € που είναι τώρα , μου είπαν ok.

Τους αντιπρότεινα το ίδιο πρόγραμμα συν 1 ώρα επιπλέον τηλέφωνο ,προς όλους και όλα,στα 18 € για να μην τρέχω για φορητότητα μιας και είχα καλύτερες προσφορές και μου είπε πως 6 ώρες δεν υπάρχει πρόγραμμα ,αλλά την 1 επιπλέον ώρα που ζητούσα μου την έδωσε σαν δώρο προς όλα τα κινητά και όλα αυτά στα 18.34 €.

Κι εκεί συμφωνήσαμε ευκολότερα από ότι περίμενα,γλιτώνοντας αιτήσεις φορητότητας και ακυρώσεις και υπαναχωρήσεις.

Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες και τις υποδείξεις σας.