mplip Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 μωρε μη ψαρωνετε εδω 6 χρονια και δεν πηραμε απαντησεις, θα μας τα πουνε σε 20 λεπτα extra footage? ε ποτε Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Για μένα όταν η σειρά τελειώνει και 10 άτομα που την παρακολουθούν έχουν καταλάβει 10 διαφορετικά πράγματα, είναι αποτυχία. Ο ένας να λέει ήταν πεθαμένοι από την αρχή, ο άλλος να λέει όχι πέθαναν μετά, ο τρίτος όνειρο, purgatory, 1002 θεωρίες και τελικά κανείς δεν κατάλαβε τι παίχτηκε. Ένα κουβάρι όλη η ιστορία και από που να το πιάσεις. Πραγματικά πρέπει να είσαι άρρωστος με το Λοστ, φανατικός όσο δεν πάει (και λιγάκι μαζοχιστής) για να μείνεις ευχαριστημένος με το πως τέλειωσε η σειρά. Ήθελα απλά να μάθω τι είναι το νησί. Αυτό. Η απάντηση "ένα μαγικό νησί με ένα φως που δεν πρέπει να σβήσει" απλά, απλούστατα, ΔΕΝ με καλύπτει. "Άμα σβήσει το φως θα καταστραφούμε όλοι"...πέσαν μερικά βράχια, βάζουμε πίσω την τάπα και όλα καλά πάλι. Γαργάρα Michael, Walt, Anna Lucia, Mr. Eko κτλ. Προφανώς ήταν δευτερέοντες χαρακτήρες, δεν φάγαμε ολόκληρα χρόνια να βλέπουμε τι παίζει με αυτούς και να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Άλογα, αρκούδες, σταθμοί Dharma, Others, numbers, αλλά εντάξει με ενδιαφέρει πιο πολύ να δω την Kate να κλαίει για 1000ή φορά και να λέει "I love you Jack". Ο πατέρας του Τζακ έδωσε απαντήσεις. -"Τί είναι εδώ; Πού είμαστε;" -"Δεν είμαστε πουθενά". -"Γιατί είμαστε εδω; Πού θα πάμε;" -"Για να θυμηθείς. Πάμε να το ανακαλύψουμε..." Αλλά εντάξει, τουλάχιστον τον κοιτούσε με αυτό το σοβαρό ύφος που έδειχνε να ξέρει πολλά, αλλά όπως πάντα στο Λοστ, για κάποιο λόγο εμάς δεν μας λέει. Ρε μας δουλεύετε; Αν ξεκινήσει κάποιος τώρα να ξαναβλέπει την σειρά από την αρχή σε πόση ώρα θα έχει βαρεθεί την ζωή του; Ποιος θα κάτσει να βλέπει τον Ντέσμοντ να πατάει το κουμπί επί 30 επεισόδια, τον Λοκ να προσπαθεί να μπει στην καταπακτή άλλα 30 ενώ ξέρει ότι τελικά κλάιν και το κουμπί και η καταπακτή; Ποιός θα δει την ιστορία με τους επιζήσαντες από την πίσω μεριά του αεροπλάνου και δεν θα τον πιάσουν τα χασμουρητά; Αφού όλοι είναι "δευτερέοντες χαρακτήρες". Ασχέτως αν περιμέναμε σαν χαζοί μήνες ολόκληρους για να δούμε το flashback του Mr. Eko ή του κάθε άλλου που τελικά δεν παίξανε κανέναν ρόλο. Να βλέπουμε τον άλλο τον τυπά να απαγάγει την Κλαιρ γιατί "το μωρό είναι ΠΑΡΑ πολύ σημαντικό", τον Michael επί μια σαιζόν να τρέχει στο δάσος και να φωνάζει Waaaaaaalt! Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς; Και έχεις και 2 σεναριογράφους που σε βγάζουν και τρελό από πάνω! Ό,τι και να απαντούσαμε λέει θα είχατε και άλλες απορίες! Τί είναι αυτό και τί είναι το άλλο! Για κάτσε ρε ψηλέ! ΕΓΩ τις έγραφα τις ιστορίες εξαρχής; Εγώ έβγαζα τα μυστήρια και έλεγα ότι ΠΟΛΥ σημαντικό; ΕΓΩ έλεγα ότι για τα πάντα θα δωθεί μια απάντηση; Εδώ το ίδιο το νησί δεν μας είπατε τι είναι και έχετε μούτρα και βγαίνετε και μιλάτε; Αν το ήξερα ότι θα εξελιχθεί έτσι η σειρά, δεν την ξεκινούσα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Κάθε επεισόδιο έκανα υπομονή και έλεγα στο επόμενο κάτι θα γίνει. Καλή η διαδρομή, καλό το ταξίδι, αλλά εσείς πηγαίνατε κουτουρού τελείως! Δηλαδή αν δει κανένας φίλος μας τώρα το πρώτο επεισόδιο και μας ρωτήσει "ρε συ, τελικά το νησί ΤΙ είναι;" τί θα του πούμε; ΔΕΝ ΞΕΡΩ;;; "Ε να, έχει ένα φως που μάλλον είναι σημαντικό, όχι ότι και που έσβησε έγινε τίποτα, αλλά οκ, μάλλον είναι σημαντικό, έτσι έλεγε ο Jacob, όχι ότι και αυτός δεν έλεγε βλακείες τελικά, αλλά οκ, έχει ωραίους χαρακτήρες η σειρά, δες την". Απλά κάναμε μάγκες και πλούσιους δύο απατεώνες. Αυτό είναι το Λοστ για μένα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanw595 Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Kαλά πολύ που τους νοιάζει τους σεναριογράφους αφού τελείωσε η σειρά αν ευχαριστηθήκαμε ή όχι απο το τέλος. Αυτοί ο τελείωσαν όπως το τελείωσαν και η σειρά πέρασε στο χρονοντούλαπο της τηλεοπτικής ιστορίας. So simple!:) Tώρα το DVD με τα 20 λεπτά πιο πολύ μου μοιάζει σαν ευκαιρία να τα οικονομίσουν ακόμη περισσότερο.:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Δηλαδή αν δει κανένας φίλος μας τώρα το πρώτο επεισόδιο και μας ρωτήσει "ρε συ, τελικά το νησί ΤΙ είναι;" τί θα του πούμε; ΔΕΝ ΞΕΡΩ;;; "Ε να, έχει ένα φως που μάλλον είναι σημαντικό, όχι ότι και που έσβησε έγινε τίποτα, αλλά οκ, μάλλον είναι σημαντικό, έτσι έλεγε ο Jacob, όχι ότι και αυτός δεν έλεγε βλακείες τελικά, αλλά οκ, έχει ωραίους χαρακτήρες η σειρά, δες την". Γιατί αν είχαμε πάρει απαντήσεις, και σε ρώταγε κάποιος φίλος σου που μόλις θα ειχε δει τον πιλότο θα του έλεγες τι είναι το νησί; :p Επίσης, μου κάνει εντύπωση που δεν την σταμάτησες νωρίτερα τη σειρά. Δηλαδή περίμενες 6 χρόνια για κάτ που - προφανώς - δεν είχαν διάθεση να κάνουν ποτέ; Εμένα αν κάποιος με ρωτήσει να δω ή όχι το Lost θα του πω το εξής: "Το Lost θέλει γερά νεύρα. Είναι από εκείνες τις σειρές που δημιουργούν ένα μυστήριο, μπορεί να το λύσουν μπορεί και όχι, και ακόμα και αν το λύσουν θα σου δημιουργήσουν στην πορεία άλλα 1000 ερωτηματικά. Aλλά είναι έξυπνο, ανατρεπτικό και ενδιαφέρον. ΕΠΙΣΗΣ, έχει πολύ καλοδουλεμένους χαρακτήρες η σειρά που δεν εξυπηρετούν μόνο το να γεμίζει το επεισόδιο μέχρι την επόμενη "WTF???" στιγμή. Οι χαρακτήρες στο Lost δεν είναι μονοδιάστατοι: έχουν παρελθόν -που το κουβαλάνε μαζί τους - και έχουν και ένα δύσκολο παρόν να αντιμετωπίσουν. Αν στα 6 χρόνια που κράτησε έκανε κάπου κοιλιά;; Βέβαια. Μεγαλύτερη και από του Hugo. Αν υπήρχαν πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα/ να μην είχαν αφεθεί στον αέρα; Εννοείται! Αν ήταν μια πολύ έξυπνη σειρά με πολύ καλή παραγωγή; Σίγουρα! Αν αξίζει να τη δεις;; ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ." Παιδιά ξεχνάτε κάτι βασικό. Δε βλέπουμε μια σειρά για το φινάλε της. Το φινάλε της, καλό ή κακό, απλά κλείνει μια ιστορία. Το θέμα είναι ότι τόσα χρόνια ΓΟΥΣΤΑΡΑΜΕ: τις εικασίες, τα μυστήρια, τα "WTF???", τις κουφές στιγμές, τα flashbacks και τα "ξέρω τι πρέπει να κάνουμε τώρα" (τα οποία ποτέ δεν εξηγούνταν :p) και όλα αυτά είναι το Lost. Αφήστε που και απαντήσεις σε όλα να έδιναν, ΠΟΤΕ και σε ΚΑΜΙΑ σειρά δε θα ήμασταν ευχαριστημένοι με το τέλος της όλοι μας. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Συμφωνώ με τον Deserts σε όλο αυτό. Καταρχήν δεν μας υποχρέωσε κανείς να ψάχνουμε απαντήσεις στο παραμικρό. Δηλαδή το "από πού έστελνε τα μηνύματα ο Walt στο PC της καταπακτής" δεν το θεωρώ καν ερώτηση -ήταν τηλεπαθητικός/special/είχε τηλεκινητικές ιδιότητες και του έγραφε τα μηνύματα. Όποιος ήταν πωρωμένος, και ήθελε να ενώσει όλα τα κομμάτια, μπορούσε να δει και τα παράλληλα projects που έτρεχαν, κάτι online παιχνίδια και βίντεο που αποκάλυπταν επιπλέον πληροφορίες -δεν ασχολήθηκα με αυτά. Τώρα, κάποιες απαντήσεις, όπως οι περιβόητοι "Αριθμοί" έχουν απαντηθεί από τη σειρά. Περιέχονταν πχ σε ένα μήνυμα ασυρμάτου που άκουσε ο Λέοναρντ όταν ταξίδευε με το καράβι, τους ανέφερε στο παραλήρημά του στο τρελάδικο, τους άκουσε ο Χέρλι, τους έπαιξε στο Lotto, κέρδισε και από τότε τους θεωρεί καταραμένους. Συμπτωματικά -όσο κι αν σε κάποιους κακοφαίνεται αυτή η λέξη- ήταν ο κωδικός της Καταπακτής. Επίσης συμπτωματικά -θυμίζω ότι η τύχη/πεπρωμένο είναι βασικά θέματα, άρρηκτα συνδεδεμένα με τον κεντρικό κορμό της σειράς- οι αριθμοί εμφανίζονταν στις ζωές των ηρώων (δείτε το και σαν ένα παιχνίδι των συγγραφέων με τους θεατές). Δεν χρειάζεται να μας πάρει ο σεναριογράφος από το χέρι να μας τα εξηγήσει όλα. Προσωπικά προτιμώ να έχω το ελεύθερο να σκεφτώ τι σημαίνουν κάποια πράγματα μόνος μου, παρά να μου δώσουν μια απάντηση που μπορεί να μη μου αρέσει, ή να τη θεωρήσω πρόχειρα φτιαγμένη κλπ. Για μένα η ερώτηση "τι είναι το Νησί" δεν έχει καν νόημα. Ρωτήσαμε στα X-Files "από πού ήρθαν οι εξωγήινοι"; Ρωτήσαμε στον Εξολοθρευτή "πώς ακριβώς λειτουργεί το ταξίδι στον χρόνο"; Ρωτήσαμε "πώς πετάει ο Superman" ή "πώς εξηγείται με τη Φυσική η επίδραση του Κρυπτονίτη"; Όλα αυτά είναι κομμάτι της μυθολογίας του show, και τα αποδέχεσαι ή όχι. Το Lost είναι μια σειρά που αποτυπώνει μόνο ένα κομμάτι μιας αιώνιας ιστορίας (...έρχονται, πολεμούν, διαφθείρουν, κλπ), και ρίχνει φως σε όσα μπορεί να φωτίσει, με αφορμή τους χαρακτήρες του. Από την αρχή ήταν η ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που βρέθηκαν τυχαία/μοιραία σε ένα μυστηριώδες νησί, και τι επίδραση είχε αυτό στις ζωές τους. Αυτό το κομμάτι για μένα το κάλυψε σε μεγάλο μέρος, αν και πάλι ίσως όχι 100%. Πίστη vs λογική, καλό vs κακό, ελεύθερη επιλογή vs μοίρα -αυτά ήταν που έδιναν ψυχή στη σειρά. Περισσότερο θα θυμάμαι την αντιπαράθεση Λοκ-Τζακ για την καταπακτή, παρά τα ιερογλυφικά στον χρονομετρητή (αν και αυτά έδιναν το απαραίτητο μυστήριο και δημιουργούσαν ατμόσφαιρα). Περισσότερο με συγκίνησε το τηλεφώνημα του Ντέσμοντ στην Πέννυ, παρά οι ψευδο-επιστημονικές εξηγήσεις του Φάραντεϊ για τη χρονομεταφορά (που έστησαν το υπόβαθρο για το τηλεφώνημα). Ή ο θάνατος του Τσάρλυ, σώζοντας πρακτικά τους υπόλοιπους, παρα η απορία "γιατί δεν πεθαίνει ο Μπακούνιν". Το βλέμμα & το χαμόγελο ευτυχίας του Χέρλι στο τελευταίο επεισόδιο, μόλις ανοίγει η πόρτα και βλέπει τον φίλο του (τον Τσάρλι), είναι για μένα ανεκτίμητο μπροστά στο "δεν μας απάντησαν πώς εμφανίστηκε ο ψηλός Walt στον Λοκ". Φυσικά δεν έδωσαν τις απαντήσεις που είχαν υποσχεθεί, αλλά ήταν όντως αυτό το σημαντικό κομμάτι του Lost; Για μένα ήταν απλά το μέσον ώστε να μας πουν μια ιστορία -ένα παραμύθι μάλλον- που αφορά όλους μας -γι'αυτό άλλωστε και το έβλεπαν άτομα όλων των ηλικιών, από όλον τον κόσμο. Δεν είναι η ψαγμένη σειρά που θα θίξει κοινωνικά προβλήματα. Είναι μια περιπέτεια χαρακτήρων, περιτυλιγμένη με μεταφυσικά/sci-fi χαρακτηριστικά και κάμποση "σαπουνόπερα". Για μένα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη σειρά όλων των εποχών, ίσως ούτε της δεκαετίας, είναι όμως η πιο επιτυχημένη και με τη μεγαλύτερη επιρροή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Δεν χρειάζεται να μας πάρει ο σεναριογράφος από το χέρι να μας τα εξηγήσει όλα. Προσωπικά προτιμώ να έχω το ελεύθερο να σκεφτώ τι σημαίνουν κάποια πράγματα μόνος μου, παρά να μου δώσουν μια απάντηση που μπορεί να μη μου αρέσει, ή να τη θεωρήσω πρόχειρα φτιαγμένη κλπ. Συμφωνώ 10000% σε όλα όσα γράφεις, αλλά με αυτό εδώ το κομμάτι συμφωνώ κάτι παραπάνω. Οι ωραιότερες ιστορίες, τα πιο έξυπνα "παραμύθια", οι πιο καλές σειρές και τα πιο ωραία διηγήματα είναι αυτά που δε σου δίνουν την απάντηση φάτσα κάρτα, γιατί πολλές φορές εσύ μπορεί να τα είχες στο μυαλό σου όλα αυτά διαφορετικά και έτσι να χαλάσει η όλη διασκέδαση αυτού που διαβάζεις/βλέπεις. Και ακριβώς όπως λέει ο captum, προτιμώ να σκεφτώ μόνος μου κάποια πράγματα και να αναρωτιέμαι "τι ήταν τελικά το Νησί;", να το συζητάω με ανθρώπους που έβλεπαν και γούσταραν τη σειρά και ο καθένας μας να έχει μια δική του άποψη πάνω στο θέμα. To θέμα είναι κάτι να σε κάνει να σκέφτεσαι, να υποθέτεις και να σου ξυπνά τη φαντασία. Και αν έκανε κάτι άριστα το Lost, ήταν αυτό ακριβώς! Θα ξενέρωνα ίσως απίστευτα αν μου έλεγαν "το Νησί είναι ένα μεταφυσικό μέρος με μαγικές δυνάμεις". Όχι ότι τώρα, ουσιαστικά μου είπαν κάτι άλλο, αλλά τουλάχιστον τώρα μπορώ να πω πως εγώ δεν το βλέπω έτσι γιατί πιστεύω πως το Νησί ήταν το Χ πράγμα ή αλληγορία για το Ψ μέρος. Captum, νομίζω η απάντησή σου πρέπει να αναρτηθεί σε όλα τα blogs σχετικά με το Lost. Προσφέρομαι να στη μεταφράσω σε αγγλικά και ισπανικά (και μετά προσφέρομαι να φάμε μαζί το ξύλο από τους fanboys :p) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THEO_LEGEND Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Συμφωνω με captum και MisSRaiN για να μην γραφω παλι τα ιδια.:) Στο κατω κατω δικη τους ιστορια ηταν και την εφτιαξαν οπως ηθελαν και δεν μπαινω καν στη διαδικασια να πω την γνωμη μου για ενα διαφορετικο τροπο εξελιξης των γεγονοτων στο νησι(αν νομιζατε οτι μπορειτε και καλυτερα...)...ισα ισα μου εδωσαν την ευκαιρια να πλασω δικες μου θεωριες... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] ΤΗΕΟ in normal mode Με εκνευρίζουν οι "στόκοι" Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hierophant Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Συμφωνώ με τον Deserts σε όλο αυτό. Καταρχήν δεν μας υποχρέωσε κανείς να ψάχνουμε απαντήσεις στο παραμικρό. Δηλαδή το "από πού έστελνε τα μηνύματα ο Walt στο PC της καταπακτής" δεν το θεωρώ καν ερώτηση -ήταν τηλεπαθητικός/special/είχε τηλεκινητικές ιδιότητες και του έγραφε τα μηνύματα. Όποιος ήταν πωρωμένος, και ήθελε να ενώσει όλα τα κομμάτια, μπορούσε να δει και τα παράλληλα projects που έτρεχαν, κάτι online παιχνίδια και βίντεο που αποκάλυπταν επιπλέον πληροφορίες -δεν ασχολήθηκα με αυτά. Τώρα, κάποιες απαντήσεις, όπως οι περιβόητοι "Αριθμοί" έχουν απαντηθεί από τη σειρά. Περιέχονταν πχ σε ένα μήνυμα ασυρμάτου που άκουσε ο Λέοναρντ όταν ταξίδευε με το καράβι, τους ανέφερε στο παραλήρημά του στο τρελάδικο, τους άκουσε ο Χέρλι, τους έπαιξε στο Lotto, κέρδισε και από τότε τους θεωρεί καταραμένους. Συμπτωματικά -όσο κι αν σε κάποιους κακοφαίνεται αυτή η λέξη- ήταν ο κωδικός της Καταπακτής. Επίσης συμπτωματικά -θυμίζω ότι η τύχη/πεπρωμένο είναι βασικά θέματα, άρρηκτα συνδεδεμένα με τον κεντρικό κορμό της σειράς- οι αριθμοί εμφανίζονταν στις ζωές των ηρώων (δείτε το και σαν ένα παιχνίδι των συγγραφέων με τους θεατές). Δεν χρειάζεται να μας πάρει ο σεναριογράφος από το χέρι να μας τα εξηγήσει όλα. Προσωπικά προτιμώ να έχω το ελεύθερο να σκεφτώ τι σημαίνουν κάποια πράγματα μόνος μου, παρά να μου δώσουν μια απάντηση που μπορεί να μη μου αρέσει, ή να τη θεωρήσω πρόχειρα φτιαγμένη κλπ. Για μένα η ερώτηση "τι είναι το Νησί" δεν έχει καν νόημα. Ρωτήσαμε στα X-Files "από πού ήρθαν οι εξωγήινοι"; Ρωτήσαμε στον Εξολοθρευτή "πώς ακριβώς λειτουργεί το ταξίδι στον χρόνο"; Ρωτήσαμε "πώς πετάει ο Superman" ή "πώς εξηγείται με τη Φυσική η επίδραση του Κρυπτονίτη"; Όλα αυτά είναι κομμάτι της μυθολογίας του show, και τα αποδέχεσαι ή όχι. Το Lost είναι μια σειρά που αποτυπώνει μόνο ένα κομμάτι μιας αιώνιας ιστορίας (...έρχονται, πολεμούν, διαφθείρουν, κλπ), και ρίχνει φως σε όσα μπορεί να φωτίσει, με αφορμή τους χαρακτήρες του. Από την αρχή ήταν η ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που βρέθηκαν τυχαία/μοιραία σε ένα μυστηριώδες νησί, και τι επίδραση είχε αυτό στις ζωές τους. Αυτό το κομμάτι για μένα το κάλυψε σε μεγάλο μέρος, αν και πάλι ίσως όχι 100%. Πίστη vs λογική, καλό vs κακό, ελεύθερη επιλογή vs μοίρα -αυτά ήταν που έδιναν ψυχή στη σειρά. Περισσότερο θα θυμάμαι την αντιπαράθεση Λοκ-Τζακ για την καταπακτή, παρά τα ιερογλυφικά στον χρονομετρητή (αν και αυτά έδιναν το απαραίτητο μυστήριο και δημιουργούσαν ατμόσφαιρα). Περισσότερο με συγκίνησε το τηλεφώνημα του Ντέσμοντ στην Πέννυ, παρά οι ψευδο-επιστημονικές εξηγήσεις του Φάραντεϊ για τη χρονομεταφορά (που έστησαν το υπόβαθρο για το τηλεφώνημα). Ή ο θάνατος του Τσάρλυ, σώζοντας πρακτικά τους υπόλοιπους, παρα η απορία "γιατί δεν πεθαίνει ο Μπακούνιν". Το βλέμμα & το χαμόγελο ευτυχίας του Χέρλι στο τελευταίο επεισόδιο, μόλις ανοίγει η πόρτα και βλέπει τον φίλο του (τον Τσάρλι), είναι για μένα ανεκτίμητο μπροστά στο "δεν μας απάντησαν πώς εμφανίστηκε ο ψηλός Walt στον Λοκ". Φυσικά δεν έδωσαν τις απαντήσεις που είχαν υποσχεθεί, αλλά ήταν όντως αυτό το σημαντικό κομμάτι του Lost; Για μένα ήταν απλά το μέσον ώστε να μας πουν μια ιστορία -ένα παραμύθι μάλλον- που αφορά όλους μας -γι'αυτό άλλωστε και το έβλεπαν άτομα όλων των ηλικιών, από όλον τον κόσμο. Δεν είναι η ψαγμένη σειρά που θα θίξει κοινωνικά προβλήματα. Είναι μια περιπέτεια χαρακτήρων, περιτυλιγμένη με μεταφυσικά/sci-fi χαρακτηριστικά και κάμποση "σαπουνόπερα". Για μένα σίγουρα δεν είναι η καλύτερη σειρά όλων των εποχών, ίσως ούτε της δεκαετίας, είναι όμως η πιο επιτυχημένη και με τη μεγαλύτερη επιρροή. εγραψες +100000 Ολα όσα ήθελα να πώ, κ ακόμα περισσότερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Η απάντηση του Captum είναι η μόνη λογική απάντηση που μπορώ να δεχτώ από κάποιον που μου λέει ότι τελικά απόλαυσε την σειρά. Τα επιχειρήματα του είναι απολύτως κατανοητά και σεβαστά και για μένα είναι η μόνη σοβαρή δικαιολογία που θα μπορούσα να ακούσω από κάποιον φαν της σειράς. Το "εμένα δεν με ενδιαφέρει τι πράγμα είναι το νησί, με συγκινούσε περισσότερο ο διάλογος του Τζακ με τον Λοκ ή η αυτοθυσία του Τσάρλι" κτλ. είναι κάτι που μπορώ να καταλάβω. Διαφορετικοί άνθρωποι ζητάνε διαφορετικά πράγματα από μια σειρά. Προσωπικά, θέλω όταν τελειώνει μια ιστορία, όλα να δένουν το ένα με το άλλο και να μη μου μένουν απορίες. Προσωπικά, δεν με ενδιέφερε η ιστορία των Κορεατών και αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν και αν θα ξανασυναντηθούν και αν κάνανε κορίτσι ή αγόρι. Με ενδιέφερε περισσότερο να μάθω τι είναι ο μαύρος καπνός και για ποιο λόγο άλλον τον σκοτώνει και άλλον όχι. Δεν με ενδιέφερε αν η Κέιτ θα παντρευτεί τελικά τον Τζακ ή τον Σώγιερ, ούτε αν θα την συγχωρέσει η Κλαιρ που της πήρε το μωρό. Με ενδιέφερε περισσότερο η μυθολογία του νησιού και η ιστορία του. Δέχομαι ότι η παραγωγή ήταν εξαιρετική και η εξέλιξη των χαρακτήρων επίσης. Να παραδεχτούμε όμως, ότι το Λοστ πάνω απ' όλα ήταν μια σειρά ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ, μια σειρά που σε τραβούσε με τους γρίφους του και την μυθολογία του και όχι μια σαπουνόπερα, ασχέτως αν ήταν άριστη σ' αυτόν τον τομέα. Και σαν σειρά μυστηρίου μας την πλάσαραν. Είχε όντως εξαιρετικές σκηνές με τα διλλήματα των πρωταγωνιστών ή με σκηνές έντονης συγκίνησης, αλλά πολύς κόσμος δεν το έβλεπε για αυτά. Ήταν περίεργος να μάθει τι συμβαίνει, ΓΙΑΤΙ συμβαίνουν αυτά που βλέπει. Σ' αυτόν τον τομέα, πιστεύω μας εξαπάτησαν. Δημιούργησαν και συντήρησαν οι ίδιοι μια κατάσταση που στο τέλος δυσαρέστησε μεγάλη μερίδα των τηλεθεατών και στο τέλος ζητήσαν από πάνω και τα ρέστα. Πολύς κόσμος δεν αρκείται στο "περάσαμε καλά στη διαδρομή". Όντως περάσαμε. Αλλά κάποιοι θέλαμε να ξέρουμε και τον προορισμό. Πιστεύω επίσης ότι ήταν εφικτό κάτι τέτοιο. Ο μόνος λόγος που δεν έγινε, ήταν η απληστία. Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε το υψηλό επίπεδο της σειράς, και πάλι να μείνει στην ιστορία ως μια από τις καλύτερες στιγμές της τηλεόρασης, αλλά να δωθούν και απαντήσεις. Έτσι όμως θα έπρεπε να πάμε π.χ. σε 2 ή 3 μόνο σαιζόν καθώς και θα έπρεπε να αποφευχθούν φτηνά τεχνάσματα τύπου "δελεάζουμε τον κόσμο να μείνει ή τραβάμε νέο με κάποιο απίστευτο μυστήριο για το οποίο δεν έχουμε απάντηση". Σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι ότι οι σεναριογράφοι είχανε στο μυαλό τους την εξέλιξη της σειράς από την 1η σαιζόν. Είναι άλλωστε κάτι που το έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι. Απλά ξέρανε πάνω κάτω και στην πορεία βγάζανε την ιστορία. Είμαι 100% πεπεισμένος για αυτό. Η απίστευτη επιτυχία της σειράς, υπήρξε κατά την γνώμη μου και η αχίλλειος πτέρνα της. Ξεχειλώσανε την ιστορία και την κάνανε τελείως fantasy, με μαγικά νερά, τηλεμεταφορές, ταξίδια στον χρόνο, νεκραναστάσεις κτλ. Θα μπορούσανε κάλλιστα να έχουν γράψει ένα πολύ σφιχτό σενάριο που θα κρατούσε 2 σαιζόν και θα εξηγούσε τα πάντα και θα άφηνε ικανοποιημένους τους πάντες. Σίγουρα δεν είναι τα μικρά ερωτήματα που αφήνουν την πικρία για το ότι δεν απαντήθηκαν. Είναι το ότι μέσα σε λίγα επεισόδια, είδαμε να ακυρώνονται ολόκληρες προηγούμενες σαιζόν. Πράγματα που τα θεωρούσαμε πολύ σημαντικά, αποδείχτηκαν ασήμαντα. soka: Οι βράχοι που πέφτανε όντως ήταν τραγικοί, ψευτοπράγματα από φελιζόλ. Μου 'κανε εντύπωση και μένα, δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοια τουλάχιστον το Λοστ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
answer13 Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 το νησι παιδια εχει τεραστιες ποσοτητες ηλεκτρομαγνητικης ενεργειας , αλλωστε γι αυτο ηταν εκει και η νταρμα , γι αυτο και δεν μπορουσαν να γεννησουν !!! επισης, ο widmore που ηταν παρα πολυ πλουσιος ηθελε να βρει το νησι για να εκμεταλλευτει αυτος ολη αυτη την ενεργεια !! αλλα , δεν μας εξηγησε τι ηταν ο τζεικομπ και πως μπορουσε να επηρεασει τις ζωες των χαρακτηρων ή να κανει αθανατο τον ριτσαρντ !! ή οκ , καταλαβαμε οτι ο τζεικομπ δημιουργησε τον μαυρο καπνο και μετα επρεπε να φυλαει το νησι !! πριν απο αυτο ; γιατι αυτη η γυναικα επρεπε να προσεχει το νησι και εβαλε ως διαδοχο τον τζεικομπ ; αφου δεν υπηρχε μαυρος καπνος ! γενικα , παντως το παραλληλο ταιμλαιν εχει νοημα , το δημιουργησαν οι ιδιοι οι πρωταγωνιστες και επειδη δημιουργησαν οι ιδιοι, ολα πηγαιναν καλα γι αυτους και τελειωναν με ωραιο τροπο !! ενταξει , καποια πραγματα δεν απαντηθηκαν , μπορουσαν να κανουν καλυτερα πραγματα οι σεναριογραφοι αλλα και παλι καποιοι θα απογοητευονταν ... Παράθεση LG G2 32GB WHITE, 1+ 5T WHITE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stroggoff Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 (edited) Διαφωνώ στα εξής (και είναι η δική μου προσωπική εκτίμηση): 1) Το LOST άφησε ερωτήματα χωρίς απαντήσεις γιατί η εναλλακτική ήταν να μας πάρει από το χεράκι. Όχι. Απαντήσεις σε βασικά θέματα έδωσε (μπορεί κάποιες να μην ήταν όσο οριστικές θέλαμε, αλλά εξηγούσαν κάποια μυστήρια). Επίσης έδωσε έξυπνες απαντήσεις σε κάποια (πχ το long con του MIB χρησιμοποιώντας Ben και Locke, πως έγινε το Incident στη Dharma κλπ ) αλλά απέφυγε να απαντήσει σε άλλα πολλά ερωτήματα που το ίδιο έθεσε και επαναλάμβανε ως σημαντικά, γιατί είτε δεν υπήρχε χρόνος (!) ή δεν υπήρχε καλή απάντηση (και θα εξηγήσω αμέσως). Κι έδωσε και απαντήσεις που προχειροαπαντούσαν ερωτήματα, αλλά δεν "κολλούσαν" ακριβώς με αυτό που βλέπαμε τόσο καιρό (και άρα ήταν για μένα κακοστημένα retcon) (πχ ψίθυροι, Black Rock, καταστροφή αγάλματος). Όταν δημιουργείς ένα ερώτημα, χωρίς να έχεις απάντηση, και συνεχίζεις να το επαναλαμβάνεις και να το περιπλέκεις, τότε αυτό ενδέχεται να γυρίσει μπούμεραγνκ και να μην υπάρχει μετά απάντηση που δεν θα πέφτει σε αντιφάσεις. Εκτός βέβαια από το "είχαμε και ένα μάγο λοιπόν στο νησί" (και τα εύκολα "όλοι νεκροί εκεί, είδε ο άλλος ένα όνειρο κλπ") 2) Το LOST έχει καλοδουλεμένους χαρακτήρες. Όχι. Το LOST είχε δώσει έμφαση στους χαρακτήρες του στις 2 πρώτες season (ή στην μια-μιση πρώτη). Μετά τους άφησε, ή τους έκανε ό,τι να'ναι για να εξυπηρετηθεί το παλαβό σενάριο (πχ we have to go back Kate!!). Και πάλι δεν υπήρχε σημείο καμπής ακριβώς. Οι χαρακτήρες έμπαιναν σε τριπάκι τυφλής πίστης (χωρίς να ρωτάνε τίποτα ή να συζητάνε τίποτα), άλλαζαν "στρατόπεδα", παρουσίαζαν μια συμπεριφορά και μετά αναιρούνται με το "έλεγε ψέμματα, σας ξεγέλασε βρε". Για μένα στο τέλος ο Ben έκανε ό,τι να'ναι (παρά το ότι μερικά επεισόδια πριν είχε δείξει συντετριμένος και μετανοημένος) και τελικά του προσφέθηκε και η θέση του No2. Οι Sun &Jin ήταν απλά "θόρυβος" στην τελευταία season (και επίσης επέλεξαν να πεθάνουν μαζί, χωρίς να αναφέρουν καν το θέμα της κόρης τους). Ο Desmond επίσης που φαίνεται να έχει στόχο από μια στιγμή και μετα, δεν ξέρει που πάνε τα αβγά και τα πασχάλια τελικά. Ότι να'ναι κάνει, ούτε που σκέφτεται την οικογένειά του στο σύμπαν, ούτε μια αναφορά στην Penny κλπ. Και είναι και άλλα τα παραδείγματα, τα πιο χτυπητά σε μένα λέω. 3) Το τελευταίο επεισόδιο ήταν συγκινητικό επειδή εστίασε στους καλογραμμένους χαρακτήρες. Και πάλι δε συμφωνώ. Η συγκίνηση ήταν αρκετά επιτηδευμένη στο επεισόδιο. Λίγο η μουσική, λίγο οι σκηνές από την ταλαιπωρία τους στο νησί, και από τις πρώτες season, λίγο η επανένωση του παλιού καστ, λίγο το "κλείσιμο του ματιου" στην αρχική σκηνη του πιλότου της σειράς και λίγο η αποκάλυψη "αυτοί όλοι πέθαναν" έκαναν τη δουλειά. Τέσπα. Θα πρότεινα σε κάποιον να δει το LOST (αν έχει μείνει κανείς );. Όχι. Αλλά δε θα τον εμπόδιζα κιόλας. Απλά δε θα έδινα καθόλου τροφή στις ερωτήσεις και τις θεωρίες του. Δες το, για να σου φύγει η απορία αλλά μη τολμήσεις να με σκοτίσεις με το τι ήταν αυτό και τι το άλλο. Θα είσαι μόνος σου. Edited May 25, 2010 by stroggoff Παράθεση patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
captum Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Διαφωνώ στα εξής (και είναι η δική μου προσωπική εκτίμηση): 1) Το LOST άφησε ερωτήματα χωρίς απαντήσεις γιατί η εναλλακτική ήταν να μας πάρει από το χεράκι. Όχι. Απαντήσεις σε βασικά θέματα έδωσε (μπορεί κάποιες να μην ήταν όσο οριστικές θέλαμε, αλλά εξηγούσαν κάποια μυστήρια). Επίσης έδωσε έξυπνες απαντήσεις σε κάποια (πχ το long con του MIB χρησιμοποιώντας Ben και Locke, πως έγινε το Incident στη Dharma κλπ ) αλλά απέφυγε να απαντήσει σε άλλα πολλά ερωτήματα που το ίδιο έθεσε και επαναλάμβανε ως σημαντικά, γιατί είτε δεν υπήρχε χρόνος (!) ή δεν υπήρχε καλή απάντηση (και θα εξηγήσω αμέσως). Κι έδωσε και απαντήσεις που προχειροαπαντούσαν ερωτήματα, αλλά δεν "κολλούσαν" ακριβώς με αυτό που βλέπαμε τόσο καιρό (και άρα ήταν για μένα κακοστημένα retcon) (πχ ψίθυροι, Black Rock, καταστροφή αγάλματος). Όταν δημιουργείς ένα ερώτημα, χωρίς να έχεις απάντηση, και συνεχίζεις να το επαναλαμβάνεις και να το περιπλέκεις, τότε αυτό ενδέχεται να γυρίσει μπούμεραγνκ και να μην υπάρχει μετά απάντηση που δεν θα πέφτει σε αντιφάσεις. Εκτός βέβαια από το "είχαμε και ένα μάγο λοιπόν στο νησί" (και τα εύκολα "όλοι νεκροί εκεί, είδε ο άλλος ένα όνειρο κλπ") 2) Το LOST έχει καλοδουλεμένους χαρακτήρες. Όχι. Το LOST είχε δώσει έμφαση στους χαρακτήρες του στις 2 πρώτες season (ή στην μια-μιση πρώτη). Μετά τους άφησε, ή τους έκανε ό,τι να'ναι για να εξυπηρετηθεί το παλαβό σενάριο (πχ we have to go back Kate!!). Και πάλι δεν υπήρχε σημείο καμπής ακριβώς. Οι χαρακτήρες έμπαιναν σε τριπάκι τυφλής πίστης (χωρίς να ρωτάνε τίποτα ή να συζητάνε τίποτα), άλλαζαν "στρατόπεδα", παρουσίαζαν μια συμπεριφορά και μετά αναιρούνται με το "έλεγε ψέμματα, σας ξεγέλασε βρε". Για μένα στο τέλος ο Ben έκανε ό,τι να'ναι (παρά το ότι μερικά επεισόδια πριν είχε δείξει συντετριμένος και μετανοημένος) και τελικά του προσφέθηκε και η θέση του No2. Οι Sun &Jin ήταν απλά "θόρυβος" στην τελευταία season (και επίσης επέλεξαν να πεθάνουν μαζί, χωρίς να αναφέρουν καν το θέμα της κόρης τους). Ο Desmond επίσης που φαίνεται να έχει στόχο από μια στιγμή και μετα, δεν ξέρει που πάνε τα αβγά και τα πασχάλια τελικά. Ότι να'ναι κάνει, ούτε που σκέφτεται την οικογένειά του στο σύμπαν, ούτε μια αναφορά στην Penny κλπ. Και είναι και άλλα τα παραδείγματα, τα πιο χτυπητά σε μένα λέω. 3) Το τελευταίο επεισόδιο ήταν συγκινητικό επειδή εστίασε στους καλογραμμένους χαρακτήρες. Και πάλι δε συμφωνώ. Η συγκίνηση ήταν αρκετά επιτηδευμένη στο επεισόδιο. Λίγο η μουσική, λίγο οι σκηνές από την ταλαιπωρία τους στο νησί, και από τις πρώτες season, λίγο η επανένωση του παλιού καστ, λίγο το "κλείσιμο του ματιου" στην αρχική σκηνη του πιλότου της σειράς και λίγο η αποκάλυψη "αυτοί όλοι πέθαναν" έκαναν τη δουλειά. Τέσπα. Θα πρότεινα σε κάποιον να δει το LOST (αν έχει μείνει κανείς );. Όχι. Αλλά δε θα τον εμπόδιζα κιόλας. Απλά δε θα έδινα καθόλου τροφή στις ερωτήσεις και τις θεωρίες του. Δες το, για να σου φύγει η απορία αλλά μη τολμήσεις να με σκοτίσεις με το τι ήταν αυτό και τι το άλλο. Θα είσαι μόνος σου. Stroggoff, δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ. Μερικά σχόλια όμως: 1) Εκ των πραγμάτων, αφού πρόκειται για sci-fi σειρά, μερικές απαντήσεις θα είναι αναγκαστικά του τύπου "είδε όραμα", "γιατί έτσι" κλπ. Κι εγώ θα ήθελα πριν από μερικές σεζόν απαντήσεις σε περισσότερα πράγματα, αλλά αφού η σειρά πήρε μια συγκεκριμένη τροπή από ένα σημείο και μετά, διατηρώντας ταυτόχρονα το ενδιαφέρον μου (είτε με νέα ερωτήματα, είτε απλά σε διασκεδαστικό/ψυχαγωγικό επίπεδο), δεν είχα παράπονο. Έκανα απλά αυτό που λέμε "sit back and enjoy", χωρίς να το ψάχνω περισσότερο. 2) Ήδη από την 3η σεζόν (που ανέφερα ότι πήρε διαφορετική τροπή η σειρά) είχαμε πχ τον Μπεν να λέει ό,τι να'ναι σε όποιον να'ναι, χωρίς να ξέρουμε αν είναι ψέματα ή αλήθεια. Όπως λες κι εσύ, για κάθε τι που μας αναιρούσαν, υπήρχε η δικαιολογία (που εμείς οι ίδιοι αποδεχόμασταν, αφού εξακολουθούσαμε να το βλέπουμε) ότι "μα είναι ο Μπεν! Λέει ψέματα!" Δεν μπορώ να πω μετά το φινάλε ότι "μας κορόιδεψαν", αφού επί 3-4 χρόνια δεν βλέπαμε κάτι διαφορετικό. Γενικότερα πιστεύω ότι αν το Lost δεν είχε γίνει τόσο ευρέως επιτυχημένο, αν δεν είχε εκατομμύρια φανς να το σχολιάζουν στα blogs και στα fora 2 δευτερόλεπτα μετά ταυτόχρονα με την προβολή κάθε επεισοδίου, αν δεν αναλυόταν κάθε πλάνο και freeze frame επί ολόκληρες σεζόν*, αν εν ολίγοις δεν είχε διογκωθεί τόσο πολύ η σημασία του από τους ίδιους τους θεατές του, η αντιμετώπιση της σειράς αυτής καθεαυτήν θα ήταν διαφορετική. *δηλαδή, όταν ως θεατής αφιερώνεις χρόνο και παραγράφους στο ερώτημα "γιατί ο πίνακας μέσα στην καταπακτή είναι του ίδιου καλλιτέχνη με τον πίνακα που έχει ο Τσάρλι στο σπίτι του", και πλέκεις ολόκληρες θεωρίες γι'αυτό, τότε αυτόματα δίνεις στα ερωτήματα που είναι λίγο πιο σημαντικά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, και όλο αυτό διογκώνεται μέχρι τα κυριότερα ερωτήματα. Όσο γι'αυτό που λες στο τέλος, αν κάποιος με ρώταγε για να ξεκινήσει το Lost, θα του έλεγα "sit back & enjoy, αλλά μη σκοτίζεσαι εσύ ο ίδιος πρώτα απ'όλα". Εγώ να σου πω την αλήθεια θα ήθελα κάποια στιγμή να το ξαναδώ και, έχοντας αρκετά ερωτήματα αναπάντητα, πιστεύω ότι θα το ξαναδιασκεδάσω ψάχνοντας εκ νέου τις απαντήσεις -που ξέρω ότι σαφείς δεν υπάρχουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Κοιτάξτε, δε νομιζω οτι διαφωνουμε σε κάτι... όλοι συμφωνουμε οτι λείπουν ένα σωρό απαντήσεις και ότι θα μπορουσαν να χαν εκμεταλλευτει 100 φορές καλύτερα το χρόνο της 6ης σεζόν, αντί να μας παρουσιάζουν ένα άχρηστο τελικα alt tl, όλοι συμφωνούμε ότι γι'αλλού ξεκίνησε γι' αλλού η σειρά κι αλλού η ζωή την πήγε ...:p αλλά νομίζω οτι όλοι συμφωνούμε και στο ότι υπήρξε συναισθηματικό closure που μας συγκινησε αρκετά. Πέραν αυτών, το καταλαβαίνω ότι άλλοι απογοητεύτηκαν περισσότερο και άλλοι λιγότερο αλλά ούτε αυτό είναι λόγος να διαφωνούμε - έχει να κάνει με τις διαφορετικές προσδοκίες του καθενός... Τωρα να ρωτήσω και κάτι: είναι 1000% σίγουρο ότι ο Τζακ πεθαίνει στην τελευταία σκηνή? Γιατί εγώ πριν διαβάσω τα σχόλια το χα πάρει ότι μπορεί απλώς να ξαπλώνει στο έδαφος εξαντλημένος αλλά απ' τη στιγμή που τον βρήκε ο Vincent μπορεί και να τον προλάβουν οι Ρόουζ-Μπερναρ και να τον σώσουν. Επίσης η τελική "επική" μάχη Τζακ-ΨευτοΛοκ δεν ήταν λίγο too much? Η μάχη αυτή καθως κι ο ρόλος και η κατάληξη του Τζακ μου θυμησαν και λίγο Matrix, εσας? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Κοιτάξτε, δε νομιζω οτι διαφωνουμε σε κάτι... όλοι συμφωνουμε οτι λείπουν ένα σωρό απαντήσεις και ότι θα μπορουσαν να χαν εκμεταλλευτει 100 φορές καλύτερα το χρόνο της 6ης σεζόν, αντί να μας παρουσιάζουν ένα άχρηστο τελικα alt tl, όλοι συμφωνούμε ότι γι'αλλού ξεκίνησε γι' αλλού η σειρά κι αλλού η ζωή την πήγε ...:p αλλά νομίζω οτι όλοι συμφωνούμε και στο ότι υπήρξε συναισθηματικό closure που μας συγκινησε αρκετά. Πέραν αυτών, το καταλαβαίνω ότι άλλοι απογοητεύτηκαν περισσότερο και άλλοι λιγότερο αλλά ούτε αυτό είναι λόγος να διαφωνούμε - έχει να κάνει με τις διαφορετικές προσδοκίες του καθενός... Τωρα να ρωτήσω και κάτι: είναι 1000% σίγουρο ότι ο Τζακ πεθαίνει στην τελευταία σκηνή? Γιατί εγώ πριν διαβάσω τα σχόλια το χα πάρει ότι μπορεί απλώς να ξαπλώνει στο έδαφος εξαντλημένος αλλά απ' τη στιγμή που τον βρήκε ο Vincent μπορεί και να τον προλάβουν οι Ρόουζ-Μπερναρ και να τον σώσουν. Επίσης η τελική "επική" μάχη Τζακ-ΨευτοΛοκ δεν ήταν λίγο too much? Η μάχη αυτή καθως κι ο ρόλος και η κατάληξη του Τζακ μου θυμησαν και λίγο Matrix, εσας? ΑΚΡΙΒΩΣ αυτός είναι ο λόγος που λέω το πόσο ωραίο είναι να αφήνεις κάποια πράγματα στη φαντασία. Εσύ σκέφτηκες αυτό (το οποίο μπορεί και τελικά να συνέβη). (αν και μεταξύ μας από τη στιγμή που "έκλεισε τα μάτια" νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως συμβολίζει το γεγονός πως πέθανε). Εγώ πάλι θεώρησα πολύ ωραία ιδέα το να βάλουν τον Vincent, ξαπλωμένο δίπλα του. Το να πεθαίνεις μόνος είναι το πιο άσχημο πράγμα στον κόσμο και η αλήθεια είναι πως του Jack δεν του άξιζε ένα τέτοιο τέλος. Το βρήκα συγκινητικό πως ο Vincent τον βρήκε από μόνος του (χωρίς να τον έχουν βάλει η Rose και ο Bernard) και πως ξάπλωσε πλάι του για να του κάνει παρέα. Αλλά ακριβώς γι'αυτό το λόγο είναι ωραία τα διφορούμενα φινάλε - γιατί εσύ μπορείς να σκέφτεσαι αυτό και εγώ το δικό μου και να μην έχει κανείς μας δίκιο ή να έχουμε και οι δύο μας δίκιο, ή η αλήθεια να είναι κάπου στη μέση. Και αυτό το προτιμώ χίλιες φορές από το να μου λέγανε "ο Jack πέθανε στο δάσος των Bamboo". Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 τελικά όλοι επέστρεψαν εκτός τον Michael και τον γιό του.. (αφού ο σκύλος ήταν δικός τους) επίσης, γιατί alternative timeline? εκείνο δεν ήταν ο "παράδεισος" που πήγαν τελικά οι ψυχές όσων πέθαναν? Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stroggoff Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Συμφωνώ παίδες, ίσως τελικά να μη λέμε κάτι τόσο διαφορετικό. Απλά εγώ (αυτή τη στιγμή ως απολογισμό) δίνω περισσότερο βάρος σε αυτό που με απογοήτευσε από τη σειρά (και δεν την ακυρώνω ως εντελώς χάλια) και στην τελική εντύπωση ως στοίχημα που κερδήθηκε σε βάρος μου (6 season με πολλά κενά στην ιστορία, αλλά ωστόσο τηλεοπτική επιτυχία). Επίσης η τελική "επική" μάχη Τζακ-ΨευτοΛοκ δεν ήταν λίγο too much? Η μάχη αυτή καθως κι ο ρόλος και η κατάληξη του Τζακ μου θυμησαν και λίγο Matrix, εσας? Βασικά πρέπει να ήταν σκόπιμα φτιαγμένο έτσι. Ως γνέψιμο σε όσους περίμεναν τόσο καιρό την επική μάχη καλού με κακού (Smokie). Εντάξει δεν είδαμε ακριβώς πόλεμο, όπως προετοίμαζαν, αλλά η σκηνή της μάχης παρατάθηκε αρκετά (ενώ πχ θα μπορούσε να τελειώσει οριστικά έξω από τη σπηλιά -ο MIB μπορούσε να σκοτώσει εκεί τον Jack, αλλά για ευνόητους λόγους δεν το έκανε), μετά για κάποιο λόγο πήγαν στο γκρεμό και συνέχισαν lol. Εμένα στο φινάλε ως επεισόδιο πάντως με χάλασαν αρκετά το ότι και ο Lapidus και ο Richard βγήκαν αλώβητοι από την θανάσιμη περιπέτειά τους (πχ τον Lapidus τον είχα για νεκρό period, και από τον άλλο περίμενα κανα-δυο ατάκες πριν ξεψυχήσει). Επίσης, το ότι έβαλαν τον Ben να χτυπιέται από ένα δένδρο, να παγιδεύεται από αυτό, να μην μπορούν να τον γλιτώσουν και σε επόμενη σκηνή τσουπ να 'σου ο Ben με την παρέα σα να μη συνέβη τίποτα. (!) Παράθεση patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Εμένα στο φινάλε ως επεισόδιο πάντως με χάλασαν αρκετά το ότι και ο Lapidus και ο Richard βγήκαν αλώβητοι από την θανάσιμη περιπέτειά τους (πχ τον Lapidus τον είχα για νεκρό period, και από τον άλλο περίμενα κανα-δυο ατάκες πριν ξεψυχήσει). Επίσης, το ότι έβαλαν τον Ben να χτυπιέται από ένα δένδρο, να παγιδεύεται από αυτό, να μην μπορούν να τον γλιτώσουν και σε επόμενη σκηνή τσουπ να 'σου ο Ben με την παρέα σα να μη συνέβη τίποτα. (!) Α ναι, εδώ έχεις δίκιο. Στο φινάλε παίχτηκαν πολλά χαζά. Εκεί που τρεις άνθρωποι παλεύουν να απεγκλωβίσουν τον Ben και δεν μπορούν και μετά αλλάζει η σκηνή και -χωρίς καμια παραπάνω εξήγηση - ο Ben είναι άνετος και ωραίος και απεγκλωβισμένος, ήταν τρελή μούφα. Όπως και οι πέτρες που θύμιζαν τον Ηρακλή και τη Ζήνα. Όπως και το γεγονός πως *έπρεπε* η μάχη Locke-Jack να ήταν επική - άρα *έπρεπε* να πανε να παλέψουν...στο πιο άκυρο και εντυπωσιακό ταυτόχρονα σημείο. Όπως και το ότι ο Locke που και καλά ήθελε να φύγει καθότανε και χάζευε σα χαζός μια ώρα το κότερο αντί να πηδήξει κατευθείαν. και πολλά άλλα... Αλλά είπαμε...κάποια πράγματα γίνονται ποιητική αδεία (και σε μερικές περιπτώσεις σε τέτοια έκταση που γίνονται... ποιητική αηδία :p) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Το έχετε καλύψει το θέμα απ' ό,τι βλέπω... Δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύθηκα με το φινάλε διότι δεν περίμενα και κάτι πολύ διαφορετικό. Ρεαλιστικά ένα δίωρο δεν επαρκούσε για να απαντήσει τίποτα, ούτε και ήθελα ξαφνικά το Lost να αλλάξει τελείως στο τέλος και να φτιάξει ένα επεισόδιο που να μοιάζει με λίστα απαντήσεων/μασημένη τροφή. Κάποια πράγματα απαντήθηκαν, 1-2 σκηνές με συγκίνησαν, ορισμένες εξελίξεις μου φάνηκαν τελείως άκυρες αλλά νομίζω πως ήταν μάλλον standard stuff για τα δεδομένα του Lost. Καταλαβαίνω ότι το βλέπω το θέμα πιο αποστασιοποιημένα από τους φανατικούς της σειράς που έψαχναν και σκαρφίζονταν κάθε είδους θεωρία για να βγάλουν άκρη σε αυτό το - όντως έξυπνο - σεναριακό μπάχαλο αλλά και πάλι επιμένω ότι αν είχαν απαντηθεί όλα η σειρά θα πήγαινε κόντρα στη φύση της. Η κατηγορία ότι επρόκειτο για "long con" δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αλλά από την άλλη οι ενδείξεις υπήρχαν από νωρίς. Όσοι ενδιαφέρονται για πιο down to earth σειρές με αεροστεγή σενάρια δόξα τω θεώ υπάρχουν αρκετές στην αμερικάνικη TV. Δεν ήταν πάντως το φινάλε που θα θυμόμαστε για χρόνια, για κανένα λόγο. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John_Locke Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Δε μπορεις να διαφωνησεις με καποιον...ολοι εκφραζουν αποψεις οι οποιες στεκονται και εχουν δικιο και οι μεν και οι δε.Εγω ειμαι καπου στη μεση,ναι με χαλασε το φιναλε των τελευταιων 5 λεπτων,αλλα τα 100+ επεισοδια και οι τοσες στιγμες με αποζημιωνουν. Οπως και να χει θαρρω πως σειρα σα το LOST με το hype του κτλ δε θα ξαναβγει. Απο κει και περα εχω δυο ερωτησεις -για αρχη τουλαχιστον-. Γιατι δε μπηκε στην εκκλησια ο Μπεν στο τελος; και επειδη καπου ειπωθηκε πως φαινεται στο τελος το νησι εγκαταλελειμενο,διαλυμενο κτλ..που το δειξε αυτο;η τελευται σκηνη δεν ειναι με το Τζακ ξαπλα να μας αφηνει; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Forza Ferrari! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 στους τίτλους τέλους δείχνει εικόνες από την παραλία που συνετρίβη η Oceanic 815. Δε νομίζω πως έχει σχέση με την υπόθεση - απλά ήθελαν να κλείσει η σειρά με τις εικόνες που ξεκίνησε. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John_Locke Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 στους τίτλους τέλους δείχνει εικόνες από την παραλία που συνετρίβη η Oceanic 815. Δε νομίζω πως έχει σχέση με την υπόθεση - απλά ήθελαν να κλείσει η σειρά με τις εικόνες που ξεκίνησε. ? notv εκδοση τελευταιο πλανο τζακ κλεινει ματι,LOST,bad robot και γεια σας.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Forza Ferrari! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 720p έκδοση κλείνει μάτι Jack, τίτλοι τέλους με συντελεστές και εικόνες από την παραλία, bad robot, τέλος ;) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 μάλλον μιλά για την 720p έκδοση και ευρωπαική (παίχτηκε ταυτόχρονα) Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John_Locke Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 a ok..thanks. Για το γιατι δε μπηκε ο Μπεν μεσα καμια ιδεα; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Forza Ferrari! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Το φινάλε μου φάνηκε απογοητευτικό. Ορθώς κατέληξε κάπως έτσι από τη στιγμή που δεν υπήρχε χρόνος για απαντήσεις, αλλά περίμενα κάτι καλύτερο από ένα επιτηδευμένο sideway μελόδραμα (sorry, δε συγκινήθηκα ούτε δευτερόλεπτο) και μια κακοφτιαγμένη εξέλιξη της ιστορίας στο νησί. Δυστυχώς η σειρά κατέληξε σε ένα ηλίθιο παραμύθι με αθανάτους και φωτεινές πηγές. Μέγιστη κοροϊδία και δικαίως χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη τηλεοπτική απάτη όλων των εποχών. Παρ' όλα τα παραπάνω, σε αυτό το ταξίδι των 6 χρόνων είδαμε μια ωραία δοσμένη ιστορία που είχε σχεδόν τα πάντα μέσα. Το διασκέδασα ιδιαιτέρως με όλες αυτές τις συζητήσεις, τις ατελείωτες θεωρίες, τις απίθανες λεπτομέρειες και συμπτώσεις, τις αναμονές ανάμεσα στις σαιζόν, τις wtf στιγμές κτλ. Προσωπικά πέρασα καλά και αυτό είναι που μετράει περισσότερο για μένα, υποσκελίζοντας όλα τα flaws :) Δεν ξέρω αν θα την πρότεινα σε άλλον πλέον. Αν δε συμμετέχεις live (έστω και σαν παρατηρητής) σε όλο αυτό που γινόταν τόσα χρόνια και αρκεστείς στην απλή θέαση της σειράς, τότε δεν έχει πολύ νόημα κατά τη γνώμη μου. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts