Jump to content

Lost (ABC)

Jacktheripperd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δηλαδή εννοείς ότι είναι συνεπείς στο να θυμούνται -και να δίνουν πρόσθετα "στοιχεία" για - τα αρχικά μυστήρια.

Εγώ πάλι έχω την εντύπωση ότι έχουν κάνει κύκλους (hatch/κουμπί), πηγαν να κάνουν κάτι και δεν τους βγήκε (tail section), προσαρμόζονται σε πρακτικά προβλήματα (αποχωρήσεις από το cast, επανεισόδους *hint* *hint*) κάποια "μυστήρια" μας προεκυψαν τυχαίες συμπτώσεις, άλλα έγιναν μεταφυσικές οντότητες (smoke monster, Jacob) κλπ κλπ.

To LOST λειτουργεί πάνω στη βάση της δημιουργίας μυστηρίων και cliffhanger (κάτι που κάνει επιτυχημένα σε μεγάλο ποσοστό), αλλά δεν προϋποθέτει (ξεκάθαρα πλέον) την προσφορά εξήγησης (άμεσης ή) επιστημονικής ή πιστευτής χωρίς να σου δημιουργήσει σημαντικά θέματα "παγώματος" της δυσπιστίας (suspension of disbelief). Νομίζω ότι στην 1η season είχαμε περισσότερες ελπίδες για λογικές/πιστευτές εξηγήσεις...

Καταλαβαίνω τί λες αλλά νομίζω πως αν δεν έχουμε τις λύσεις των μυστηρίων στα χέρια μας δεν μπορούμε να βγάλουμε τέτοιο συμπέρασμα.

Εγώ μιλάω για τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα και το ότι έχουν καταφέρει να συνδυάσουν πολλά μυστήρια που (αν όχι όλα) τα περισσότερα θα οδηγήσουν την ιστορία στη λύση του μεγαλύτερου μυστηρίου (του νησιού). Και το έχουν κάνει τόσο περίτεχνα που ενώ φαίνεται να έχουν όλα σχέση μεταξύ τους, κανείς τελικά δεν ξέρει τί πραγματικά συμβαίνει.

Μπορεί όντως το τέλος να είναι μια μεταφυσική πατάτα και προκειμένου να τα καλύψουν όλα να μας αφήσουν με απογοήτευση. Το θέμα είναι ότι μέχρι το φινάλε, οι φανς θα έχουν περάσει πολύ καλά.

Για το tail section τί ακριβώς εννοείς;

• Απαντήσεις 7,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μπορει ο Τζακ να μην θελει να δει το παιδι γιατι.. χμμ κατι φρικτο εγινε στην φυσικη του μητερα? Εμεινε πισω η μητερα και ο Τζακ νοιωθει τυψεις?

Πολλα σεναρια και εικασιες ειδικα για τον χρονο. Πολυ φοβαμαι οτι δεν θα απαντηθουν συντομα..

Θελω να πιστευω οτι τα επεισοδια του Λοστ ειναι προ-σχεδιασμενα τουλαχιστον οσον αφορα την γενικη δομη τους.. γιατι αν γραφονται επεισοδιο-επεισοδιο (οπως πχ στο Prison Break) τοτε ισως στο μαλλον "χασουν την μπαλα" και απογοητευσουν το κοινο τους (δηλ. εμας!).

Dream big and dare to fail..

ΚΑΜΙΑ σειρα δεν εχει προ-γραμμενα σεναρια για επεισοδια ξερω γω 4 σαιζον.

ΟΛΑ γραφονται επεισοδιο-επεισοδιο....

Για παραδειγμα,4 χρονια πριν,δεν υπηρχε ενα γραμμενο χαρτι ξερω γω που εγραφε " Η κεητ παει στο σπιτι και λεει Γεια σου Ααρων" ουτε " Ο Λοκ βαζει μια χειροβομβιδα στο στομα του Μαιλς".

Φυσικα ομως,μιλωντας για το Lost, η γενικη δομη της σειρας, αρχη-μεση-τελος, ειναι γνωστη απο την αρχη...

From the dawn of our species, Man has been blessed with curiosity. Our most precious gift, without exception, is the desire to know more - to look beyond what is accepted as the truth and to imagine what is possible.

--Alvar Hanso--

Μπορει ο Τζακ να μην θελει να δει το παιδι γιατι.. χμμ κατι φρικτο εγινε στην φυσικη του μητερα? Εμεινε πισω η μητερα και ο Τζακ νοιωθει τυψεις?

Μη ξεχνάμε ότι το παιδί (της Κλαιρ) είναι το ανηψούδι του :p και λογικά ο τελευταίος συγγενής του (αν υποθέσουμε ότι η Κλαιρ δεν επέζησε).

Αιρετικό: Όλοι υποθέσαμε φυσικά ότι το παιδί είναι της Κλαιρ... και δεν σκεφτήκαμε το άλλο, ότι μπορεί να ονόμασε το παιδί της Ααρών προς τιμή της Κλαιρ η οποία δεν κατάφερε να φύγει.. και ότι το παιδί είναι ξανθό επειδή είναι του Σώγιερ ;) Με τους σεναριογράφους του Lost και την τεχνική της εξαπάτησης που εφαρμόζουν, δεν θα με εξέπλητε καθόλου μια τέτοια κατάληξη :D

sakis for the masses, θου for the few

:D:rolleyes:Καλά αν κάτσουμε κ σκεφτούμε άστα... θα χαθούμε (lost) xaxa..

1. Δεν ξέρουμε πόσος καιρός πέρασε που έχουνε σωθεί...

2. στο νησί είναι 2-3 μήνες...

3. το έκανε 1+1 με το σώγιερ..

Αν σκεφτούμε....

Ή ότι ο σώγιερ πετάει ασφαιρα.. ή εκτός στόχου... και...

ότι η κειτ δεν είναι παρθένα.... και...

στο νησί είναι τσίμα τσίμα στο να έδειχνε ότι είναι πρισμένη η κιλιά...

Πως ξέρουμε ότι δεν την είχε πάρει κάποιος απο πριν?

Θα μου πεις θα είχε αδιαθεσίες... σαν την κινέζα... αλλά η κινέζα είναι φλωράκι.. ενώ η κέιτ αντράκι... :D

Μετά μπορούμε να σκεφτούμε κι αλλα.....

π.χ. Και αν έλεγε την αλήθεια στον σώγιερ ότι δεν είναι σίγουρα έγκυος... μήπως έχει πρόβλημα?? κ πήρα μαζί της το παιδί της κλαίρ?

Πολλά μπορεί... ο χρόνος θα δείξει... :wacko::cry::p

χαχα :lol: δεν ξέρω παίδες.. μεγάλο το ερώτημα...

Motorola cd520 \ Nokia 5210 \ Nokia 6130 \ Nokia 7110 \ Sony Ericsson T68 \ Nokia 7210 \ Samsung V200 \ Nokia N70 \ Nokia N95:D

Hi to everyone. Μπαίνω πρωτη φορά στο thread γιατί ήθελα πρώτα να δώ όλα τα επεισόδια.

Τι ακριβώς δείχνει στα mobisodes που αναφέρουν πολλοί σε προηγούμενες σελίδες; Δείχνει σκηνές που δεν έχουν τα κανονικά επεισόδια; Αν κάποιος όπως εγώ δεν τα έχει δει παίζει να μην ξέρει κάποια πράγματα για την πλόκη; :cry:

Επίσης μπορεί κάποιος να μου θυμίσει ποιος ακριβώς είναι ο Ρίτσαρντ από τους others που δεν γερνάει; Αν και είδα πολύ πρόσφατα όλο τον 3ο κύκλο μέχρι το 4x04 δεν τον θυμάμαι κάθολου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why so serious?

άσφαιρα πάντως δεν νομίζω πως πετάει γιατί αν θυμάμαι καλά από κάποιο flashback είναι ήδη μπαμπάς (αν και εν αγνοία του)

Πεταλουδίτσες φτερουγίζουν στο στομάχι μου... :dizzy:

άσφαιρα πάντως δεν νομίζω πως πετάει γιατί αν θυμάμαι καλά από κάποιο flashback είναι ήδη μπαμπάς (αν και εν αγνοία του)

κ αφού είναι μπαμπάς εκτός νησιού στο νησί έπρεπε να ήταν.. πολύτεκνος :lol:

Τι ακριβώς δείχνει στα mobisodes που αναφέρουν πολλοί σε προηγούμενες σελίδες; Δείχνει σκηνές που δεν έχουν τα κανονικά επεισόδια; Αν κάποιος όπως εγώ δεν τα έχει δει παίζει να μην ξέρει κάποια πράγματα για την πλόκη; :cry:

Το πιο βασικό κατά τη γνώμη μου mobisode είναι το τελευταίο, και μπορείς να το δεις

.

Επίσης μπορεί κάποιος να μου θυμίσει ποιος ακριβώς είναι ο Ρίτσαρντ από τους others που δεν γερνάει; Αν και είδα πολύ πρόσφατα όλο τον 3ο κύκλο μέχρι το 4x04 δεν τον θυμάμαι κάθολου.

O Richard Alpert θεωρείται από τους κατοίκους του νησιού που θεωρούνται 'εχθρικοί' (hostiles) και από τους οποίους προστατεύονταν οι Dharma. Το χαρακτηριστικό που τον κάνει μυστηριώδη είναι ότι δείχνει να μην έχει γεράσει καθόλου από την πρώτη του συνάντηση με τον Ben όταν αυτός ήταν ακόμα μικρός, μέχρι τη στιγμή που διαδραματίζονται τα τωρινά γεγονότα. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις εδώ.

sakis for the masses, θου for the few

Το θέμα είναι ότι με αυτόν τον Richard Alpert δεν έχει ασχολιθεί ουσιαστικά καθόλου η σειρά.. απλώς τον ξέρουμε και μερικοί με το ζόρι τον θυμούνται... :O

:worry::worry:

Motorola cd520 \ Nokia 5210 \ Nokia 6130 \ Nokia 7110 \ Sony Ericsson T68 \ Nokia 7210 \ Samsung V200 \ Nokia N70 \ Nokia N95:D

Το θέμα είναι ότι με αυτόν τον Richard Alpert δεν έχει ασχολιθεί ουσιαστικά καθόλου η σειρά.. απλώς τον ξέρουμε και μερικοί με το ζόρι τον θυμούνται... :O

:worry::worry:

Το σίγουρο είναι ότι αποκλείεται να μην ασχοληθεί με τον Ρίτσαρντ παρά κάτω η σειρά. Βέβαια με τόσα ερωτήματα που έχουν μαζευτεί από τους 3 πρώτους κύκλους και τον 4ο να προσθέτει ακόμα περισσότερα το ερωτήμα είναι πως θα εξηγήσουν τα πάντα στο τέλος.

Όσο για το Ρίτσαρντ εμένα μεγαλύτερη απορία μου δημιουργεί πως αυτός και οι άλλοι hostiles εβγάλαν τον Μπεν αρχηγό τους; Εφοσόν ο Ρίτσαρντ τον συνάντησε όταν ήταν παίδι γιατί μετά ο Ρίτσαρντ που προφανώς του έδειξε τα μυστικά του νησιού ως πιο παλλιός κάτοικος έκει τον έκανε αρχηγό. Δεν είναι λίγο κουφό ο "δάσκαλος" του Μπεν να μετατράπει σε τυφλά υπάκουο υπηκόο του;

Εγώ έχω μια θεωρία αλλά είναι λίγο τραβηγμένη. Μήπως στην ουσία ο Ρίτσαρντ είναι ο Jacob και απλά παριστάνει έναν από τους ασήμαντους χωρίκους σε όλους τους άλλους. Φαίνεται να είναι ο μόνος από τους others που δεν αντιμετωπίζει τον Μπεν ως αλάνθαστο ηγέτη. Θυμηθείτε τότε που δίνει στον Locke το φάκελο του Σόγιερ για να τον βοηθήσει να σκοτώσει τον πατέρα του και του λέει ότι ο Μπεν ήθελε να τον υποβιβάσει. Μετά ο Locke ρωτάει ευθέως τον Μπεν "you wanted to humiliate me?" και ο Μπεν ταράζεται για το πως σκέφτηκε ο Λοκ κάτι τέτοιο. Και λίγα επεισόδια μετά την βοήθεια του Ρίτσαρντ στο Λοκ, ο Jacob επιλέγει τον Λοκ ως τον νέο του εκλεκτό

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why so serious?

Mε τον Ριτσαρντ θα ασχοληθει σιγουρα η σειρα,απλα οχι πολυ συντομα διοτι ο ηθοποιος εχει υπογραψει για regular σε αλλη σειρα,η οποια ομως ακυρωθηκε κ ισως τελικα τον δουμε σε αυτη τη σαιζον(αν και δεν το νομιζω).

joel_barris τον Μπεν τον εκαναν αρχηγο τους προφανως επειδη τους βοηθησε πολυ στο purge με την Νταρμα.Στην ουσια ηταν ο "προδοτης" αν θες,αυτος που κινησε τα νηματα και συνεβαλε τα μεγιστα στην "ξεκαθαριση"..

Στο special που παιχτηκε φετος,Past Present & Future σε καποια στιγμη ελεγε:

" Ο πατερας του δεν θα αποτελουσε πλεον προβλημα,ουτε και οι υπολοιποι της Πρωτοβουλιας Νταρμα....χαρη σε αυτον...που εγινε ο νεος αρχηγος των Αλλων"

Οποτε φανταζομαι ο κυριος λογος ηταν αυτος.Μπορει βεβαια,να επαιξε ρολο και το οτι μπορεσε συντομα να επικοινωνησει με τον Jacob,κατι που αυτοματως τον εκανε "special"...

From the dawn of our species, Man has been blessed with curiosity. Our most precious gift, without exception, is the desire to know more - to look beyond what is accepted as the truth and to imagine what is possible.

--Alvar Hanso--

Γιατί "εν αγνοία του";;

Εγώ δε θυμάμαι καλά ή όντως η τότε κοπέλα του του το είχε πει όταν ήταν στη φυλακή και μάλιστα εκείνος έδωσε ένα πολύ μεγάλο ποσό (το οποίο τώρα μου διαφεύγει πως το είχε αποκτήσει) στο παιδί του;

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Είναι ιδέα μου, ή μου φαίνεται ότι αυτός ο Richard Alpert δεν τον δείχνει μάζι με κάνεναν από τους άλλους μαζι ;)

Η μόνη φορά που ήταν μαζί με κάποιους ήταν πισω στον πολιτσισμό..

ετσί δεν είναι?

και όταν φάνηκε μπροστά στον λοκ θυμάμαι ότι ήταν με πουκαμισάκι κυριλέ...

κατι μου λέει πως αυτός μπορεί και στυλ "ταχιδεύω στον χρόνο" αλλά από τον πολιτισμό και μπαίνει σε οποιοδήποτε "χρόνο" του νησιού...

τραβηγμένο.. αλλά σειρα βλέπουμε.. :confused:

Γιατί "εν αγνοία του";;

Εγώ δε θυμάμαι καλά ή όντως η τότε κοπέλα του του το είχε πει όταν ήταν στη φυλακή και μάλιστα εκείνος έδωσε ένα πολύ μεγάλο ποσό (το οποίο τώρα μου διαφεύγει πως το είχε αποκτήσει) στο παιδί του;

Ναι έτσι είχε γίνει. Και μάλιστα ζήτησε να μη μάθει ποτέ από που ήρθαν τα λεφτά.

Μπορει βεβαια,να επαιξε ρολο και το οτι μπορεσε συντομα να επικοινωνησει με τον Jacob,κατι που αυτοματως τον εκανε "special"...

+1

Θυμηθείτε τότε που δίνει στον Locke το φάκελο του Σόγιερ για να τον βοηθήσει να σκοτώσει τον πατέρα του και του λέει ότι ο Μπεν ήθελε να τον υποβιβάσει. Μετά ο Locke ρωτάει ευθέως τον Μπεν "you wanted to humiliate me?" και ο Μπεν ταράζεται για το πως σκέφτηκε ο Λοκ κάτι τέτοιο. Και λίγα επεισόδια μετά την βοήθεια του Ρίτσαρντ στο Λοκ, ο Jacob επιλέγει τον Λοκ ως τον νέο του εκλεκτό

Ένα από τα σενάρια που είχαν ακουστεί τότε, ήταν οτι ακόμα και το οτι έδωσε ο Ρίτσαρντ το φάκελο στον Λοκ, ήταν δουλειά του Μπεν. Εξάλλου αν όντως ο Ρίτσαρντ είναι ο Τζέικομπ, γιατί να μην του πει ό,τι ήθελε (ως Τζέικομπ) οταν του έδωσε το φάκελο; Για να μας μπερδέψουν με καλύβες και εφέ;;; ΟΚ, μπορεί. Από αυτούς όλα πρέπει να τα περιμένουμε.

Edit: Και κάτι που μου ήρθε τώρα. Ο Μπεν παίρνει μόνο του τον Τζον και πάνε να βρούνε τον Τζέικομπ που δεν έχει δει κάνεις από τους "others" κλπ. κλπ. Και τώρα θέλει ο Τζον να μιλήσει με τον Τζέικομπ και πάει να τον βρει με όλο του το σόι;;; Παίρνει μωρά, σκυλιά, γατιά και την άλλη απ' το καράβι και περιμένει να βρει καλύβα;;;; :p

Σχετικά με το πόσο "διαφορετικός" είναι ο χρόνος στο νησί σε σχέση με τον "έξω κόσμο" :

22/9/2004 : έπεσε το αεροπλάνο

27/10/2004: κέρδισαν οι Boston Red Sox το πρωτάθλημα μπέηζμπωλ (τουλάχιστον για όσους το θεωρούν άθλημα :p).

Λογικά η "διαφορά" χρόνου δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλη (από τη στιγμή που επέλεξαν να αναφέρουν πραγματικά γεγονότα). Δηλαδή αφού ο Τζακ είδε σε βίντεο κάτι που έγινε 35 μέρες (σε πραγματικό χρόνο) μετά την πτώση του αεροπλάνου και τη στιγμή που το είδε (για το "χρόνο" του νησιού) δεν είχαν περάσει 60-70 μέρες (αν θυμάμαι καλά βέβαια), υποθέτω ότι το πολύ ο χρόνος στο νησί να "κυλάει" με διπλάσια ταχύτητα. Από την άλλη μπορεί η σχέση να μην είναι γραμμική ή/και να γράφω μια μα***ία και μισή.:lol:

If you can't change the world, change yourself, but if you can't change yourself then change the world

Και κάτι που μου ήρθε τώρα. Ο Μπεν παίρνει μόνο του τον Τζον και πάνε να βρούνε τον Τζέικομπ που δεν έχει δει κάνεις από τους "others" κλπ. κλπ. Και τώρα θέλει ο Τζον να μιλήσει με τον Τζέικομπ και πάει να τον βρει με όλο του το σόι;;; Παίρνει μωρά, σκυλιά, γατιά και την άλλη απ' το καράβι και περιμένει να βρει καλύβα;;;; :p

Όντως το συγκεκριμένο ήταν λίγο για γέλια αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η συμπεριφορά ενός από τους ήρωες (και ειδικά του Λοκ) μοιάζει εντελώς παράλογη.

Πάντως δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι κάποιο σημαντικό ρόλο παίζει ο Ρίτσαρντ στα όσα συμβαίνουν στο νησί. Ακόμη και αν δεν είναι ο Τζέικομπ, το γεγονός ότι μοιάζει απόμακρος από τους άλλους others και το ότι δεν μοιάζει να πολύ-λογαριάζει τον άρχηγο Μπεν με υποψιάζουν ότι κάτι θα ξέρει παραπάνω για το νησί.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why so serious?

Official Revised ABC Lost Schedule

Episode 5: Feb. 28

Episode 6: March 6

Episode 7: March 13

Episode 8: March 20

............

BREAK

............

Episode 9: April 24

Episode 10: May 1

Episode 11: May 8

Episode 12: May 15

Episode 13: May 22 (Season Finale)

Συνεντευξη Lindelloff. Ποιο είναι το γενικό πλάνο για την 4η, 5η και 6η season.

(Φυσικά αποτελεί spoiler, αν και πολλοί πάνω κάτω το έχουμε υποθέσει)

Season 4 is about who gets off the island and the fact that they need to get back,"

Season 5 is about why they need to get back, and

Season 6 is about what happens when they get back."

Πηγή: http://www.nypost.com/seven/02242008/tv/10_reasons_why_lost_is_found_98856.htm?page=0

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

Συνεντευξη Lindelloff. Ποιο είναι το γενικό πλάνο για την 4η, 5η και 6η season.

(Φυσικά αποτελεί spoiler, αν και πολλοί πάνω κάτω το έχουμε υποθέσει)

Πηγή: http://www.nypost.com/seven/02242008/tv/10_reasons_why_lost_is_found_98856.htm?page=0

Το παραπανω λινκ λεει αρκετα ενδιαφεροντα πραγματα :X

Φανταζομαι τι θα γραφουμε εδω οταν φτασουμε στο ογδοο επεισοδιο..

Dream big and dare to fail..

Mobisodes. Είναι 13 και είναι ολιγόλεπτα. Προβαλλόταν από ABC, ως συμπληρωματικές σκηνές στη σειρά, ως bonus προς τους fan πριν ξεκινήσει η 4η season. Το που ακριβως χρονικά ανηκει το κάθε mobisode μένει στον θεατή να το καταλάβει (είναι διάσπαρτα στις 3 seasons).

Links:

http://lostmobisodesgr.blogspot.com/

http://www.myphone.gr/forum/search.php?searchid=1916679

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

Mobisodes. Είναι 13 και είναι ολιγόλεπτα. Προβαλλόταν από ABC, ως συμπληρωματικές σκηνές στη σειρά, ως bonus προς τους fan πριν ξεκινήσει η 4η season. Το που ακριβως χρονικά ανηκει το κάθε mobisode μένει στον θεατή να το καταλάβει (είναι διάσπαρτα στις 3 seasons).

Links:

http://lostmobisodesgr.blogspot.com/

http://www.myphone.gr/forum/search.php?searchid=1916679

σχετικά με τα mobisodes:

αυτά φαίνονται σα να ναι κομμένες σκηνές, αλλά απ ότι εχω καταλάβει γυρίστηκαν φέτος, πράγμα που μου κάνει πολλή εντύπωση...αν όντως γυρίστηκαν φέτος δλδ, είναι εξαιρετικά προσεγμένα:clap:

συνοψίζω τις πιο σημαντικές συνεισφορές τους στην υπόθεση όπως τις θυμάμαι, για να τις έχουμε μαζεμένες (όποιος μπορεί να προσθεσει λεπτομερειες που μου διαφευγουν ας το κάνει για να χουμε κ αυτά τα κομμάτια του "παζλ")

1. Ο πατέρας του Τζακ

εμφανίστηκε και στο σκύλο, πράγμα που υπονοεί ότι η παρουσία του στο νησί δν είναι μόνο δημιούργημα της φαντασίας του Τζακ

(κατ' εμε βεβαια, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι η παρουσία του έχει κάποια φυσική ή μεταφυσική υπόσταση, απλώς

μπορεί κ ο σκύλος, όπως κ ο Τζακ να είχε την ίδια hallucination

ή τελος πάντων να είναι μία από τις μορφές που παίρνει το νησί για να μιλήσει στον κόσμο)

2. Η Τζουλιετ έχει έναν φάκελο με κάποιο πολύ σημαντικό στοιχείο που αποδεικνύει ότι "they re in big trouble" αλλα δεν ξέρουμε τι ειναι αυτό (και δεν ξέρουμε και πότε το απεκτησε-πριν ή μετα την πτώση του αεροπλάνου- ωστε να καταλάβουμε με τι μπορεί να σχετίζεται)

3. Ο Μπεν

προβλέπει ότι ο Τζακ, ακόμα κ αν φύγει απ το νησί, μετά θα θέλει να γυρίσει πίσω.

Και αυτό είναι πολύ περίεργο κατα τη γνώμη μου γιατί η γενική αντίληψη που είχαμε ήταν οτι ο Τζακ ηθελε να επιστρέψει γιατί κάποιοι από τους επιζώντες εμειναν εκει κ θα έπρεπε να τους βοηθήσει. Μετά από αυτό όμως μας δίνεται η εντύπωση πως ο λόγος για τον οποίο θέλει να επιστρέψει είναι βαθύτερος και σχετίζεται με την ιδιαιτερότητα του νησιου (γιατί αυτόείναι το δεδομένο

που εχει ο Μπεν τη στιγμή που μιλάει στο Τζακ

)

4. H Τζουλιετ λέει ότι αν δε φύγει η Σαν απ το νησί σε κανα μήνα θα πεθάνει κ αυτή κ το μωρό. Εδώ μπεδεύτηκα: στη γέννα δεν υποτίθεται οτι πεθαιναν οι γυναίκες του νησιού? γιατί λοιπόν να πεθάνει σ ένα μήνα κ όχι σε 7-8 μήνες?

5. Καταλαβαίνουμε γιατί είχαν πει οτι ο Γουωλτ τους είχε βγει πιο "σπεσιαλ" απ αυτό που περίμεναν (

εξακολουθεί να κανει αυτό το creepy κόλπο με τα πουλιά που πετανε προς αυτόν και στουκάρουν στους τοιχους κ τις τζαμαριες

*ελπιζω να μην υπαρχει πρβλμ με τον τρόπο που εβαλα τα σποιλερς - είπα μην το κάνω κ καταμαυρο το ποστ - αν πρεπει να κρυψω κατι παραπάνω πείτε μου να κάνω εντιτ

Ο φακελος της Τζουλιετ ειναι οι ακτινογραφιες του Μπεν.Ειναι στην ουσια συνεχεια της αρχικης σκηνης της πρεμιερας της 3ης σαιζον.Η Τζουλιετ ψηνει τα κεκακια,ερχεται εκεινη η γρια και μετα μας δειχνει να μιλανε για το βιβλιο.Οποτε το mobisode ειναι τι εγινε πριν μαζευτουν ολοι στο σπιτι της Τζουλιετ.Εχουν "μεγαλο προβλημα" οπως λεει,διοτι μολις εμαθε ως ο αρχηγος τους,αυτος ο special ανθρωπος που τους εχει πεισει ολους οτι αρρωστια στο νησι δεν υπαρχει,εχει καρκινο.

Οσο για την Σαν,οχι δεν πεθαινουν στην γεννα, αλλα στο 3ο τριμηνο της εγκυμοσυνης.Δε θυμαμαι σε ποιο επεισοδιο το ειχα δει..

--Alvar Hanso--