Jump to content

katergaris

Members
  • Δημοσιεύσεις

    135
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by katergaris

  1. Ναι αλλά το Έθνος δεν τα έδινε μια φορά την εβδομάδα. Αν δώσει 1 επεισόδιο την εβδομάδα θα του πάρει 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί.
  2. Παιδιά ο Μπεν υποστιρίζει πως ό,τι κάνει το κάνει για το καλό του νησιού (και ό,τι αυτό κρύβει σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο). Επίσης φαίνεται να ακόλουθει κι αυτός εντολές του Jacob (που τον αγαπάει ο Θέός όπως έχει ακουστεί :worry:). Μένει λοιπόν να καταλάβουμε ΤΙ προσπαθεί να προστατέψει ο Μπεν και έχει φτάσει ακόμα και στο να κάνει φόνους. Ουσιαστικά λοιπόν μένει να δούμε ποιός από τους δύο αρχήγούς είναι ο καλός και ποιός ο κακός. Μέχρι στιγμής ο Μπεν φαίνεται να είναι ο καλός κύριως λόγω του οτι η ομάδα του τον υπακούει από πίστη σε εκείνον και όχι επειδή τους πληρώνει (αν και ΟΚ αυτό μπορεί να μη σημαίνει και πολλά).
  3. Φοβέρο αυτό το σχόλιο αν και μπορούμε να μην το συνδέσουμε απαραιτήτα με την DHARMA. Στο πρώτο επεισόδιο με τα flashes του Des, η τύπισσα με το δαχτυλίδι του λέει ακριβώς αυτό. Δεν το συνδέει με το νησί αλλά λέει πως η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη. Ίσως λοιπόν αυτό που είπε ο Τομ να μην είναι 100% ρεαλιστικό και απλώς να του το είπε για να καταλάβει πως "ό,τι είναι να γίνει θα γίνει" όσο κι αν προσπαθεί να το αλλάξει ο Μάικλ. Κάτι άλλο τώρα για τη Λίμπυ. Τη βλέπουμε ως όραμα εκτός νησιού να επεμβαίνει καθοριστικά στην εξέλιξη της ιστορίας. Κάτι που είχε κάνει και με τον Ντες και ίσως με τον Χιούγκο (παρόλο που αυτός δεν τη θυμόταν). Ίσως λοιπόν και σ' εκείνες τις περιπτώσεις η Λίμπυ να ήταν απλώς όραμα.
  4. Τί σας λέει το "το πλήρωμα υποφέρει από παράνοια λόγω της παρατεταμένης απραξίας και ίσως έχει σχεση με τη μικρή απόσταση από το νησί" που είπε ο καπετάνιος; :blink: Προφανώς (λέμε τώρα!) κάτι ξέρει ο Μπεν (και) γι' αυτό, έτσι έβαλε τον άλλον να τους χαλάσει τις μηχανές για να μην απομακρυνθούν και να πάθουν όλοι παράνοια. Γι' αυτό δεν ήθελε και να "κλείσουν" τα αέρια, για να μπορέσει να σκοτώσει όλους όσοι θα έρχονταν από το πλοίο (και ίσως αυτούς εκτός λίστας). Το ερώτημα είναι γιατί ήθελε να τους σταματήσει η Τζούλιετ (η οποία τον έχει προδώσει ουκ ολίγες φορές). Και τώρα που είπα Τζούλιετ... :X
  5. Κατά τη γνώμη μου ο Μπεν του είπε κάτι παραπάνω από το ποιός είναι πάνω στο πλοίο. Κάτι που τον έπεισε οτι πραγματικά δε θέλει το κακό όσων είναι πάνω στο νησί. Επίσης για να μιλήσει ο Μπεν, έθεσε ως προϋπόθεση την ελευθερία του και ο άλλος το δέχτηκε. Αν τώρα σε αυτά προσθέσουμε και το οτι ο Μπεν έχει "σχέδιο" (πάντα έχει) κατανονούμε γιατί κόβει βόλτες ελεύθερος.
  6. Ναι είναι πιθανό αυτό, αλλά έτσι έχουμε: 1. το χρόνο εκτός πεδίου (ας τον ονομάσουμε κανονικό) 2. το χρόνο που νομίζουν οτι κυλάει αυτοί που είναι μέσα στο πεδίο (πιο αργός) και 3. το χρόνο που κυλάει στα ρολόγια αυτών που είναι στο πεδίο (πιο γρήγορος)!!! :X Καλά ούτε εγώ ξέρω τί είπα!!! :lol::lol::lol: Κάτι δε μου κολλάει πάντως σε αυτή τη θεωρία! :p
  7. Έμενα πάντως σε αυτή τη θεωρία το ερώτημα μου παραμένει: Αν ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα έξω από το πεδίο (είχε περάσει μια μέρα για τους έξω μέχρι να φτάσει το ελικόπτερο) πώς το χρονόμετρο μέσα στη ρουκέτα είναι 31 λεπτά ΜΕΤΑ το χρονόμετρο του νησιού; Από τη στιγμή που για τους επιβάτες του ελικοπτέρου ο χρόνος κύλησε ομαλά (υποθέτω και για τα ρολόγια τους το ίδιο) φτάνοντας στο καράβι, δε θα έπρεπε να είναι πίσω σε σχέση με του καραβιού; Αντίστοιχα το ίδιο και με τη ρουκέτα.
  8. Σ' αυτό που λες έχεις δίκιο. Όμως στην προκειμένη περίπτωση ο χρόνος "εκτός καταιγίδας" φαίνεται να κυλάει πιο γρήγορα (το ελικόπτερο έκανε να φτάσει μισή μέρα). Παρόλα αυτά, το χρονόμετρο της ρουκέτας ήταν 31 λεπτά πιο ΜΕΤΑ από το χρονόμετρο του νησιού. Άρα μήπως παίζει κάτι άλλο με το χρόνο; :X Χτες το Αντ1 είχε το επεισόδιο με τις κακοτυχίες του Hugo. Ήταν έτσι στημένο που φαινόταν καθαρά (τώρα που το ξαναείδα) οτι οι κακοτυχίες δεν είχαν να κάνουν με τα νούμερα. Και όλοι με όσους μιλούσε ο Hugo το ίδιο πράγμα του έλεγαν. Η μόνη που συμφώνησε τελικά μαζί του ήταν η Ρουσσώ συνδυάζοντας το δικό της ναυάγιο με τα νούμερα.
  9. +1000 Που "χοντρικά" σημαίνει ότι ο χρόνος μέσα στο ταξίδι "κυλάει" πιο γρήγορα από τον χρόνο εκτός ταξιδιού. Αυτό όμως νομίζω δεν εξηγεί τη διαφορά ώρας στο χρονόμετρο της ρουκέτας. Τις οδηγίες του της έδωσε γιατί ο Ντάνιελ του 1996 δεν ήξερε τον Ντες. Η Ρουσσώ (αν υποθέσουμε πως λέει την αλήθεια γενικώς) λίγο πριν φτάσουν στο "Flame" την κάνει με ελαφρά και τους λέει πως έμεινε ζωντανή επειδή τόσο καιρό δεν ανακατεύτηκε με οτιδήποτε της ήταν άγνωστο. Πώς λύθηκε αυτό; 1. Έτσι όπως το κατάλαβα εγώ: ο Ντάνιελ στέλνει τον Ντες στο 1996 όχι για να βοηθήσει τον Ντες. Κυρίως το κάνει για να δώσει (στον εαυτό του) τα νούμερα ώστε να λύσει το πρόβλημά του νωρίτερα (κάτι που δεν ξέρουμε τί επιπτώσεις θα έχει στο παρόν), το κάνει για να αποκτήσει "σταθερά" (με το μπες-βγες στο νησί πρέπει να είναι καλυμμένος) και ΟΚ βοηθάει και τον Ντες. 2. Όταν "μπήκε" στο νησί δεν είχε καμία επαφή με ηλεκτρομαγνητισμό άρα οι πιθανότητες να το πάθει ήταν πολύ λίγες. Όταν πήγε να "βγει" ενδεχομένως να μην έφτασε μέσα στην "καταιγίδα" και προσπαθώντας να την αποφύγει έκανε κύκλους διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει έξοδος. Επίσης το ότι κάποιος θα "χαθεί στο χρόνο" δεν είναι σίγουρο απ' ο,τι λένε, οπότε μπορεί τις άλλες φορές απλώς να μην έτυχε. Η Πένι δεν ήταν στα χιόνια τότε. Η ομάδα της ήταν και την είχαν πάρει τηλέφωνο να της πουν για την έκρηξη. Προσωπικά πάντως (αν και πολύ μπερδεμένος) έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένος από το επεισόδιο. Μπορεί να μην έδωσε 100% απαντήσεις στα θέματα που είδαμε αλλά μάθαμε για το Black Rock, για τη σχέση του Hanso με το νησί, τη σχέση του πατέρα της Πένης με το νησί (και λογικά τη σχέση της ίδιας με αυτό), πως «εξηγούνται» (; ) τα οράματα του Ντες, τι περίπου συμβαίνει με το χρόνο, είδαμε τον Μινκόφκσι. Γενικά ήταν νομίζω το καλύτερο της σεζόν.
  10. Έχει δίκιο σε αυτό. Απλώς έχουμε παρακολουθήσει μια μάχη τόσο καιρό μεταξύ Dharma και Hostiles οπότε η σκέψη πάει κατευθείαν στο οτι "αντίπαλοι" των Hostiles είναι οι Dharmίτες. Βέβαια θα μου πεις αυτοί τον Μπεν φαίνεται να κυνηγάνε όχι τους Hostiles. Ε, και πάλι δίκιο θα έχεις! :rolleyes:
  11. Καλή ιδέα. Και να προσθέσω οτι τα τρόφιμα έφτασαν στο νησί λίγο μετά από το "κλείσιμο" του Τζον από την πόρτα στο Lockdown (τότε που ο Μπεν πάτησε το συνδυασμό). Άρα η ρήψη μπορεί να σχετίζεται αποκλειστικά με το "Swan" στο οποίο η Dharma ήξερε πως υπάρχει κάποιος δικός της μιας και ο κωδικός έμπαινε κανονικά. Αν λοιπόν το συνδυάσω με το μήνυμα σου καταλήγω στο ότι υπήρχε κάποιο αυτόματο σύστημα ρίψης τροφίμων για το "Swan" και το σύστημα αυτό σταμάτησε με το "μπαμ" στο τέλος της δεύτερης σεζόν (γιατί κατάλαβαν ότι το κουμπί δεν πατήθηκε) και ταυτόχρονα τους αποκάλυψε πάνω κάτω τη θέση του νησιού με τον ίδιο τρόπο που το έμαθε και η Πηνελόπη. (Το ξέρω φυσικά οτι μπορεί τώρα να έχω πει μεγάλη μπούρδα αλλά Lost είναι αυτό!!!)
  12. Μα αν υπήρχε επικοινωνία τί έλεγαν οι "others" στην Dharma; Πως όλα είναι πολύ καλά και συνεχίζονται οι έρευνες; Δε θα ήταν τόσο απλό. Άσε που η Dharma πηγαινοέφερνε κόσμο στο νησί, όταν οι δικοί της εξαφανίστηκαν πώς το δικαιολόγησαν οι "others";
  13. Δε νομίζω να παίζει αυτό. Αφού υπήρχε επικοινωνία μέσω της "Φλόγας" με τον έξω κόσμο, πώς να μην ξέρει η Dharma οτι τους έχουν καθαρίσει;
  14. Καλή σκέψη αυτή για τις ακτινογραφίες αλλά γιατί να μη μας το δείξουν αν ήταν αυτό; Ξέρουμε τί έγινε με τον όγκο τελικά οπότε γιατί να το "κόψουν" έτσι απότομα τη στιγμή που έχει ανοίξει το φάκελο; Εκτός αν ήταν γυρισμένη από τότε για να βάλει ακόμα ένα ερωτηματικό και απλώς κόπηκε στο μοντάζ. Άσχετο αλλά η "γριά" της σκηνής μου φαίνεται σα νέα (ας πούμε) ηθοποιός που είναι "βαμένη γριά". Μου είχε περάσει τότε από το μυαλό ότι ίσως να τη ξαναδούμε νέα κάποια στιγμή.
  15. Ναι έτσι είχε γίνει. Και μάλιστα ζήτησε να μη μάθει ποτέ από που ήρθαν τα λεφτά. +1 Ένα από τα σενάρια που είχαν ακουστεί τότε, ήταν οτι ακόμα και το οτι έδωσε ο Ρίτσαρντ το φάκελο στον Λοκ, ήταν δουλειά του Μπεν. Εξάλλου αν όντως ο Ρίτσαρντ είναι ο Τζέικομπ, γιατί να μην του πει ό,τι ήθελε (ως Τζέικομπ) οταν του έδωσε το φάκελο; Για να μας μπερδέψουν με καλύβες και εφέ;;; ΟΚ, μπορεί. Από αυτούς όλα πρέπει να τα περιμένουμε. Edit: Και κάτι που μου ήρθε τώρα. Ο Μπεν παίρνει μόνο του τον Τζον και πάνε να βρούνε τον Τζέικομπ που δεν έχει δει κάνεις από τους "others" κλπ. κλπ. Και τώρα θέλει ο Τζον να μιλήσει με τον Τζέικομπ και πάει να τον βρει με όλο του το σόι;;; Παίρνει μωρά, σκυλιά, γατιά και την άλλη απ' το καράβι και περιμένει να βρει καλύβα;;;; :p
  16. Καταλαβαίνω τί λες αλλά νομίζω πως αν δεν έχουμε τις λύσεις των μυστηρίων στα χέρια μας δεν μπορούμε να βγάλουμε τέτοιο συμπέρασμα. Εγώ μιλάω για τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα και το ότι έχουν καταφέρει να συνδυάσουν πολλά μυστήρια που (αν όχι όλα) τα περισσότερα θα οδηγήσουν την ιστορία στη λύση του μεγαλύτερου μυστηρίου (του νησιού). Και το έχουν κάνει τόσο περίτεχνα που ενώ φαίνεται να έχουν όλα σχέση μεταξύ τους, κανείς τελικά δεν ξέρει τί πραγματικά συμβαίνει. Μπορεί όντως το τέλος να είναι μια μεταφυσική πατάτα και προκειμένου να τα καλύψουν όλα να μας αφήσουν με απογοήτευση. Το θέμα είναι ότι μέχρι το φινάλε, οι φανς θα έχουν περάσει πολύ καλά. Για το tail section τί ακριβώς εννοείς;
  17. Έχεις δίκιο!:wacko: Η Άλεξ όμως;;; Δε φαίνεται να έχει μεγαλώσει 16 χρόνια; Γιατί δεν έμεινε σαν τον Ρίτσαρντ αγέραστη; Και λέω για την Άλεξ γιατί τη Ρουσσώ δεν την έχουμε δει σε flashback, όντως μπορεί να μην έχει γεράσει!
  18. Το οτι κάτι συμβαίνει με τον Άαρων και τον Γουόλτ, ο Ρίτσαρντ που δε γερνάει, ότι οι Others φώναζαν από την αρχή πως είναι οι "καλοί" της υπόθεσης, ο Χιούγκο και η σύνδεση του με το νησί μέσω των αριθμών, η πορεία που έδωσαν στον Μάικλ για να μπορέσει να αφήσει το νησί...Κι άλλα δε μου έρχονται όλα τώρα.
  19. Ίσως ο χρόνος να κυλλάει αργότερα για τους βιολογικούς οργανισμούς. Απλώς δηλαδή να αργούν να μεγαλώσουν και άρα να μην αλλάζει κάτι στις επικοινωνίες. :X Αυτό όμως δεν εξηγεί τη διαφορά χρόνου στο χρονόμετρο της ρουκέτας ( η οποία όμως, να σημειώσουμε, δεν ξέρουμε πόσο πιο αργά έφτασε στο νησί από τη στιγμή που την περίμεναν.) Άσχετο τώρα, ο Jack γιατί δε θέλει να δει το παιδί; Θα μας κουφάνουν εντελώς!!!!! P.S. Μου έχει αφήσει την αίσθηση ο νέος κύκλος μέχρι τώρα, πως και το παραμικρό πράγμα από το πρώτο επεισόδιο του Lost ήταν προσχεδιασσμένο για τη λύση του φινάλε.
  20. Όχι, μόνο από το Star όσα έχει δείξει. Ακόμα χειρότερο; :blink:
  21. Αυτό με το χρόνο ήταν όντως :blink:. Βλέπουμε τη διαφορά στο χρονόμετρο αλλά και η ρουκέτα (που εγώ προς στιγμή φοβήθηκα οτι θα χτυπήσει το ελικόπτερο :lol:) δεν πήγε τη στιγμή που την περίμενε, είχε καθυστέρηση. Άρα το θέμα του χρόνου δεν είναι απλώς οτι κυλάει πιο αργά. Πρέπει να παίζει και κάτι άλλο που ίσως εξηγεί τις επικοινωνίες. Επίσης, τό όλο θέμα με τη ρουκέτα ήταν καθαρά για να δουν τί παίζει με το χρόνο (γι' αυτό και το χρονόμετρο μέσα της). Επομένως μαθαίνουμε ότι: 1) Ξέρουν ότι κάτι συμβαίνει με το χρόνο αλλά προφανώς δεν τους το λένε(γι' αυτό και ο Frank δε σχολίασε όπως λες αυτό που είπε ο Jack). 2) Δεν ξέρουν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ παίζει με το χρόνο ούτε αυτοί και το ψάχνουν. O Sayid όντως φαίνεται να "την κάνει" με τον Des και βλέπουμε οτι το ελικόπτερο πετάει super. Που σημαίνει οτι υπάρχει ηλεκτρομαγνητικό "θέμα" στο να μπει κάποιος στο νησί (στα νησιά για την ακρίβεια), αλλά ακολουθώντας μια συγκεκριμένη πορεία μπορεί να βγει από αυτό μια χαρά αλλιώς κάνει κύκλους όπως τον Des τότε. Το οτί δεν έδωσαν σαφή απάντηση σχετικά με την Penolope πώς σας φάνηκε; ;)
  22. Νομίζω πως ήταν το χειρότερο επεισόδιο της σειράς μέχρι σήμερα.
  23. Παιδιά προφανώς ο Locke σ'εκείνη τη φάση όντως δεν είχε σχεση με Τί να απαντούσε μπροστά σε όλους;;; Και μια θεωρία (σιγά μην δεν είχα). Μάθαμε ότι κάποιοι από τους νέους Edit: Ποιά είναι ή μήπως είναι απλώς άλλο ένα παιχνιδάκι του σεναρίου; Edit2: Το οτι οι "άλλοι" δεν ξέρουν τί είναι ο καπνός το γνωρίζαμε. Ο Ben όμως ξέρουμε τι ξέρει;;;;
  24. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρουμε τί ξέρει ο Ben. Οπότε μπορεί η όλη φάση με τον John να ήταν φτιαχτή. Και να μην είναι όμως, ο Ben φυσικά και θα ήθελε να πάει με Τώρα πώς τον δέχτηκε έτσι εύκολα ο Μπορεί, μπορεί και όχι. P.S. Στο Mobile #13 είδαμε το εξής κουφό: Ο πατέρας (φάντασμα; ) του Jack, δεν Καλά τα λέω ή το έχω κάψει εντελώς;
×
×
  • Create New...