Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα Blackberry

Spyweirdos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

apo edw: http://www.pcmag.com/article2/0,1895,2255033,00.asp

BlackBerry owners rejoice! The upcoming BlackBerry 4.5 software will vault your Pearls and Curves into the top ranks of multimedia devices. We got RIM to explain, model by model and server by server, what the new software will give existing BlackBerry owners. (Version 4.5 used to be called 4.3.1, if you're really plumbed into the BlackBerry landscape.)

There's a lot of awesome stuff here, with multimedia streaming support, Microsoft Office document editing and HTML e-mail support at the fore. We're still waiting for RIM to tune up its Web browser, though—it's falling behind the options available on Windows Mobile, Symbian, and the iPhone.

Some of the new features are handheld-only; some require server upgrades. If you're on BlackBerry Enterprise Server, your IT department will need to upgrade; if you're on BlackBerry Internet Service, you'll need to wait a few months for your carrier to upgrade. I've marked server features with an (S), and handheld features with an (H) to show what you'll be able to do immediately.

Verizon, Sprint, AT&T, and Alltel all confirmed that you'll be able to upgrade existing BlackBerries to the new software. We're still waiting for word from T-Mobile. The software will arrive within a few months, but the carriers and RIM aren't being any more specific than that.

Here's the scoop by model number.

If you have a BlackBerry Pearl 8100 or BlackBerry 8800, you'll get:

• Spell check (H)

• BlackBerry Maps with Points of Interest (H)

• Improved media player with playlist support and automatic playlist generation (H)

• Voice note recording (H)

• Streaming support for YouTube and Sling Player (H)

• Bluetooth stereo music (H)

• Microsoft Office document editing with DocumentsToGo (H)

• Native format attachment downloading (S)

• HTML e-mails (S)

• Over-the-air device upgrades (S)

• Free/busy calendar lookup (S)

• Searching the server for old e-mail messages (S)

If you have a BlackBerry Pearl 8130, you'll get:

• Automatic playlist generation in the media player (H)

• HTML e-mails (S)

If you have any BlackBerry Curve or the BlackBerry 8820 or 8830, you'll get:

• Improved media player with playlist support and automatic playlist generation (H)

• Video recording on Curve models (H)

• Streaming support for YouTube and Sling Player (H)

• HTML e-mails (S)

If you have a BlackBerry 8700 or 8703e, you'll get:

• Spell check (H)

• New pictures and ringtones applications (H)

• HTML e-mails (S)

Berry fan? Join BerryUser.com

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

όντως.

ήδη οι χρήστες push email wm6 τα έχουν εδώ και ένα χρόνο. να δούμε εμείς πότε.

πότε θα βγει η αναβάθμιση? στο pearl θα μπαίνει?

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Microsoft Office document editing!

Όχι ρε γα***ο! Τζάμπα πλήρωσα 30ευρώ για το GridMagic;

Τεσπά. Δεν μπορούσα να περιμένω έπρεπε οπωσδήποτε να κάνω edit σε XLS αρχεία.

Και όπως βλέπω υπηρεσίες όπως Over-the-air device upgrades και λοιπές πρέπει να περιμένουμε από τον ίδιο τον πάροχο να αναβαθμίσει τους server του.

Vodafone ακούς; Ακούω να λες...

<Θ>έλω <Α>πόψε <Ν>α <Α>γκίξω <Τ>ην <Ο>υράνια <Σ>ιωπή .[br]

http://badge.facebook.com/badge/828557091.710.780284406.png

PIN: 251B37D8

• 2 weeks later...

Περιμένω να πάρω το 8310 από την εταιρεία πάνω σε υπάρχον τηλ. νούμερο (Vodafone). απο το ΙΤ μου είπαν ότι θα έχω το ίδιο νούμερο αλλά και email στο 8310. Εχω τις εξής απορίες:

1. αφου θα έχω το ίδιο νούμερο απλά θα βάλω τη sim και θα δουλέψει?

2.μου είπαν για την υπηρεσία visto, δεν είναι διαφορετική από το BIS kai to BES? αν ναι τι διαφορές έχει? |(έχουμε exchenge server)

3.θα λάβω κάποια ειδοποίηση με sms για την ενεργοποπιηση της υπηρεσίας? έχει περάσει αρκετός καιρός και δεν το έχω πάρει ακόμα και θέλω να ξέρω αν οφείλεται σε καθυστέρηση της εταιρείας μου ή πραγματικά απαιτεί κάποιον χρόνο

4.σε BES μπορώ να έχω και άλλα emails? (hotmail, gmail ktl)

5. υποθέτω ότι τα emails είναι ορατά στο IT, συμβαίνει και το ίδιο και με τα sms,mms? δεν θέλω να υπάρχει τρόπος να μπορούν να διαβαστούν προσωπικα sms, mms επειδή το τηλέφωνο είανι επαγγελματικο.

6. αν ειναι BES μπορώ να έχω και το desktop manager και να προσθέτω προγράματα από το desktop mou?

ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομόνή και την κατανόηση στις απορίες μου. έχω πορωθεί με το ΒΒ πριν το πάρω!!!

1. Για το νούμερο ναι. Απλώς θα σου ενεργοποιήσουν το Blackberry Service.

2. Όσον αφορά το Visto, είναι άσχετο με BIS/BES. Το Blackberry παίζει μόνο με BIS ή BES Service.

3. Αν δεν έχεις Blackberry, δεν θα καταλάβεις αν ενεργοποιήθηκε ή όχι η υπηρεσία.

4. Ο χρήστης BES μπορεί να ενεργοποιήσει και BIS νομίζω, οπότε θα μπορείς να βάλεις extra μέχρι 10 accounts. (*)

5. Τα emails είναι ορατά έτσι κι αλλιώς, ΑΝ θέλουν. SMS/MMS όχι.

6. Εξαρτάται (*)

(*) Αν είσαι σε BES, μπορεί ο bes admin να κάνει ότι θέλει στη συσκευή σου. Να σου κόψει την κάμερα, να σου περιορίσει το internet, να σου κλείσει το BT... Οπότε, εξαρτάται από την πολιτική της εταιρίας.

Αντώνης

:: www.moschatoweather.eu ::

hello!

apo tin ekdosi 4.1 kai meta (an thymamai kala)

o BES mporei na krataei log:

kliseis, sms, mms akomi kai PIN messages..

olon ton syskevon pou einai pano!

apo default einai energopiimeno mono oi kliseis...

ta alla einai disabled..

apo kei kai pera eksartate apo to IT ama thelei na to kanei enable..

kai kata poso ta koitaei vevaia..

giati edo po ta leme, siga min kathontai na diavazoun olon ta logs pou piran tilefono kai pou stilan sms

ektos ama se valan sto mati ;)

me to BB iparxei i dianatothta na elegxeis pote tha lamvaneis emails?paradeigma na to leitoyrgeis mono sa tilefono kai na lamvaneis ta emails otan to theleis?

epeidi prokeitai gia etairiko BB se BES (logika periballon). Exo miniaio epidoma gia tilefona (€ 60/mina) kai an do oti me sinexi xrhsh tou BB to ksepernao tha ithela na exo ti dinatotita na to perioriso (savvatokiriako ktl).

πώς να ξεπερνάς τα 40ΜΒ της voda? είναι άπειρα για μέιλ και Internet.

οι άλλες εταιρίες έχουν ακόμα περισσότερο όγκο.

ΔΕΝ τα ξεπερνάς. λαμβάνω πάνω από 25-30 emails (αρκετά με att) καθημερινά, βλέπω τον καιρό και bloggάρω σε 2-3 blogs. ακόμα μιλάω αρκετά με τον bb messenger και το google talk.

κα μου μένουν 20-25MB ελεύθερα.

Alex = the best!

Αν νομίζεις ότι με email μπορείς να ξεπεράσεις ακόμα και τα 40 της Vodafone σε γελάσαμε...

Εγώ τον προηγούμενο μήνα έκανα 60-65μαιλ κίνηση(έπαιρνα-έστελνα, δλδ στέλνω 30/μέρα και παίρνω 30/μέρα) κάθε μέρα(μέσο όρο χωρίς να χρησιμοποιήσω και πολύ τον Browser, ΒΒ Messenger) και "έφαγα" 9 ΜΒ,

Αλλά εγώ έχω πάρα πολλές συνημμένες εικόνες και αρκετά XLS αρχεία.

Αν εσύ διαχειρίζεσαι email κείμενου τότε μην ανησυχείς καθόλου(εκτός αν είναι πάνω από 500/μέρα και τουλάχιστον διπλάσια από το συγκεκριμένο σχόλιο)

Με λίγα λόγια ξέχνα την λογική που λειτουργεί ο υπολογιστής, μιλάμε για super-συμπίεση.

1. Ναι

2. Καμμία σχέση η BIS/BES είναι πιο οικονομική(απο πλευρας ΚΒyte) και ειδικα η BES έχει πολλές έξτρα δυνατότητες.

3. Αν θυμάμαι καλά τα γράματα "gprs" γίνονται κεφαλαία και σου έρχεται το πρώτο email και σου λέει οτι η υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί.

4,5.Αυτό δεν το γνωρίζω

6. Ναι μπορείς υπάρχουν διάφορα προγγράματάκια για BB.

Ως τώρα μόνο μια εφαρμογή μπορεί να φτάσει στα όρια την κατανάλωση !!

Google maps !! Τον μήνα που την χρησιμοποιούσα εντατικά "έφαγα" γύρω στο 70MB !

Ευτυχώς η Cosmote στο πρόγραμμα των 20 Ευρώ έχει όριο τα 200ΜΒ.

My BlackBerry PIN: 206BAA9B

σήμερα το πήρα πίσω. αλλά μου το αλλάξανε :)

μια εντελώς νέα συσκευή + μπαταρία (νέο PIN + IMEI).

το restore από το BDM 4.3 έγινε μια χαρά (μόνο που δεν πέρασε τις εφαρμογές αλλά μικρό το κακό, τις βρήκα πάλι).

η νέα συσκευή έχει την νεότερη έκδοση OS με διορθωμένα ελληνικά fonts, αλλαγμένα πρόσωπα στο bb και επιτέλους desktop view + mouse @ web viewer :)

Alex = the best!

Τελικά με τα Balckberry βλέπω οτι εαν έχεις πρόβλημα με το hardware βρίσκεις άμεσα λύση. έως και άμεση αντικατάσταση χωρίς πολλά και ταλαιπωρίες. Οταν είχα και εγώ ένα πρόβλημα με το 8700, μου έφεραν μέσα σε 2 ημέρες ένα καινούργιο. Μακάρι να ήταν έτσι και οι άλλες εταιρείες - ονόματα μην λέμε.........Ετσι κερδίζει έδαφος η Καναδέζικη εταιρέια και ο συμπατριώτης μας Mike Lazarides

Το μόνο πρόβλημα που διαβάζω είναι οτι αρχίζουν πυκνα συχνα το ''κρεμάσματα'' των server της RIM, όπως πάλι χτές εγινε με τα BIS. Είναι αλήθεια ότι έχεις μεγάλη εξάρτηση μέσω τις rim και όταν γίνει κάτι τέτοιο δεν έχεις εναλλακτική. Γιαυτό και στα Αμερικάνικα forum έχει ξεσπάσει ένας ''πόλεμος'' και βρίσκουν πάτημα οι άλλες εταιρείες να διαφημίζουν ότι ποτέ δεν αντιμετοπίζουν τέτοια προβλήματα καθώς δεν εξαρτώνται απο dedicated servers, βλέπε Palm, Visto, μέσω Symbian, Windows smart phones.

Τέλος πάντων θα δούμε τις εξελίξεις όσο αφορά αυτό το θέμα.

Δε μπορώ να καταλάβω γιατι δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευή μια εφαρμογή που να μετράει τα δεδομένα. Εμένα μου έδωσαν απο τη δουλειά χθες ενα BB 8310 και ψιλοαγχώνομαι μήπως και υπερβώ κάποια στιγμή τα 40mb. Χρειάζεται (κάποιες φορές) να το χρησιμοποιώ και για browsing.

Γνωρίζουμε την χρέωση σε περίπτωση υπέρβασης των 40mb ?

Phantom Of The Opera

Δε μπορώ να καταλάβω γιατι δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευή μια εφαρμογή που να μετράει τα δεδομένα. Εμένα μου έδωσαν απο τη δουλειά χθες ενα BB 8310 και ψιλοαγχώνομαι μήπως και υπερβώ κάποια στιγμή τα 40mb. Χρειάζεται (κάποιες φορές) να το χρησιμοποιώ και για browsing.

Γνωρίζουμε την χρέωση σε περίπτωση υπέρβασης των 40mb ?

"Χρέωση μετά το τέλος του δωρεάν προσφερόμενου όγκου δεδομένων: 0,006€"

apo to site tis Vodafone, famtazomai Vodafone tha xeis..

pantos einai dyskolo na peraseis ta 40, akomi kai me browsing..

aplos prosekse na kaneis browsing apo to blackberry browser kai oxi apo ton Vodafone Live browser!

to mono pou troei poli einai to Google Maps

kai alla xartografika fantazomai..

pantos vlepo oles kai poios polles etereies arxizoun kai dinoun berria!!

kali fasi!

arxizoun kai ksypnane..

Διάβαζα σε ενα forum του εξωτερικού παλαιότερα οτι ο BES Admin μπορεί (θεωρητικά τουλάχιστον, πρακτικά δεν ξέρω αν γίνεται...) να εντοπίσει που βρίσκεται ο κάθε υπάλληλος, αν φυσικά έχει ΒΒ συσκευή με ενσωματωμένο GPS. Μου φαίνεται λίγο περίεργο και απίθανο να γίνεται κάτι τέτοιο βέβαια... εσείς τι λέτε ?
Phantom Of The Opera

Διάβαζα σε ενα forum του εξωτερικού παλαιότερα οτι ο BES Admin μπορεί (θεωρητικά τουλάχιστον, πρακτικά δεν ξέρω αν γίνεται...) να εντοπίσει που βρίσκεται ο κάθε υπάλληλος, αν φυσικά έχει ΒΒ συσκευή με ενσωματωμένο GPS. Μου φαίνεται λίγο περίεργο και απίθανο να γίνεται κάτι τέτοιο βέβαια... εσείς τι λέτε ?

o BES apo tin "mana" tou den exei kati tetio..

isos na yparxei 3rd party software pou kathete sto BES kai kanei afti ti doulia, den exo dei..

παιδια καλημερα. πριν απο καιρο απο την υπηρεσια μ, (ασφαλεια πολιτικου προσωπου) μας ειχαν κανει δωρο καποιες συσκευες vodafone blackberry 8100. την πουλησα οσο οσο σε ενα ιδιωτη ο οποιος με πηρε τηλ χθες & μ περιεγραψε το παρακατω προβλημα.

(συχωρεστε με αν τα γραφω ακαταλαβιστηκα, αλλα ειμαι ασχετος απο blackberry)

το παιδι λοιπον εχει δικτυο wind & θελει να ενεργοποιησει την υπηρεσια της blackberry. Αλλα δεν μπορει να το κανει γιατι η vodafone τ λεει οτι η σκεκριμενη συσκευη δεσμευεται απο ενα συσκεκριμενο αριθμο (προφανως τον αριθμο που συνοδευοταν, ασχετως αν εγω πηρα μονο τη συσκευη).

το αριθμο αυτο εγω δεν το ξερω, ουτε μπορω να τον βρω!

τι μπορουμε να κανουμε???

ελπιζω να με κατανοησατε...

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα Blackberry
  • The topic was unpinned
  • The topic was pinned