Jump to content

MNHMES ΓΙΑ ΡΙΙΙ

lambrosbouk
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

βρε παληκάρια, ξέρει κανείς που μπορώ να αγοράσω μνήμες PC100 128ΜΒ για ΡΙΙΙ; Ή πως μπορώ να κάνω μια 128ΜΒ PC133 να τη βλέπει ολόκληρη και όχι μισή;

Την 128 MB PC 133 κανονικά πρέπει να τη βλέπει ολόκληρη, αν και αν δεν είναι όλες οι μνήμες στα 133 θα τρέχει στα 100 (ή στα όσα τρέχει η αργότερη μνήμη).

Τέτοιες μνήμες θα βρεις στο fleamarket και σε άλλα παρεμφερή ελληνικά και διεθνή site. Για καταστήματα λίγο χλωμό, μπορείς όμως να ρωτήσεις στο Cosmodata στη Στουρνάρη, εκεί που έχει τα μεταχειρισμένα.

το ξέρω αυτό φίλε μου! παρόλα αυτά σε 4 μηχανήματα που δοκίμασα (με διαφορετικές μητρικές, όλα ΡΙΙΙ) είχα τα εξής αποτελέσματα: στα 3 έβλεπα τη μισή και στο άλλο δε την έβλεπε καθόλου!

έκανα αναβάθμιση στο BIOS, αλλά τίποτε.

σε μηχάνημα Ρ4 πάντως την έβλεπε ολόκληρη. άρα η μνήμη είναι οκ.

thanks anyway.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ?

Συνηθισμένο πρόβλημα. Οι μνήμες στα 133MHz που κυκλοφόρησαν από ένα σημείο και μετά είναι double sided και δεν τις βλέπουν σωστά πολλοί υπολογιστές. Αν με αναβάθμιση του BIOS, δεν λύνεται το πρόβλημα, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι. Το χειρότερο είναι ότι οι παλιότερες μνήμες που είναι single sided είναι δυσεύρετες, πρακτικά μόνο σε παλιά μηχανήματα μπορεί να βρεθούν.

ΔΗΛΑΔΗ μόνο μεταχειρισμένα ή ... αλλαγή μητρικής! οκ, ευχαριστώ.

thanks mousi. Εγώ πήγα το Σάββατο στα multirama, αλλά δεν είχαν...

Η αλήθεια είναι ότι γνώριζα ότι έχουν εξαφανιστεί από την αγορά, αλλά είχα την ελπίδα.

βρήκα κάποιον που ισχυρίζεται ότι έχει και μάλιστα καινούργιες. θα του τηλεφωνήσω αργότερα. εύχομαι να μην είναι μαυραγορίτης!!!

αν ενδιαφέρεσαι για e-shop κοίτα το http://www.crucial.com έχουν ψωνίσει γνωστοί μου από εκεί και είναι ευχαριστημένοι...

Και το πλαίσιο είχε τα Χριστούγεννα SD RAM μνήμες στα 133 νομίζω. Για ρώτα τους αν έχουν και τώρα.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!