Jump to content

Πάροχοι Ηλεκτρικής ενέργειας!

odim
 Κοινοποίηση

Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;  

302 members have voted

1. 1. Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;

• ΔΕΗ
      144
    • PROTERGIA
      27
    • ELPEDISON
      30
    • ΗΡΩΝ
      19
    • WATT+VOLT
      29
    • NRG
      8
    • ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      2
    • GREEN
      3
    • VOLTERRA
      20
    • VOLTON
      4
    • ΖΕΝΙΘ
      6
    • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
      9
    • ΚΕΝ
      1

Recommended Posts

Το πάγιο είναι 3.5 ευρώ τον μήνα δεν είναι εκεί το πρόβλημα .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Φυσικά και είναι και αυτό ένα πρόβλημα. Έχω έκπτωση συνέπειας σε κάθε λογαριασμό 2-3€ ανάλογα την κατανάλωση του προηγούμενου... Έχω δει και 5-6-7 ευρώ... Ας πούμε 4€ μέσο όρο..

Έχουμε και λέμε.

Στις 800 κιλοβατώρες πληρώνω 56.8€ ενώ κάποιος με ΔΕΗ πληρώνει 75€ για τα ίδια ακριβώς

ΣΥΝ πάγιο 3.5€

Είμαι 20€ κάτω στο καθαρό ρεύμα μείον 3.5€ το πάγιο μείον 5€ την έκπτωση που έχω ανάλογα τη κατανάλωση... Μαζέψαμε ένα 30αρι έκπτωση ΤΟ ΜΗΝΑ με 800 κιλοβατώρες... Που είναι για το χειμώνα αυτές φυσικά με φουλ κλιματιστικό όλο το 24ωρο αναμμένο. Το καλοκαίρι που πέφτει η κατανάλωση αρκετά σε όλους μας τα 3.5€ κάνουν τη διαφορά.. Συν η έκπτωση που ίσως να μην έχεις..

Έτσι πήγε να την πατήσει η αδερφή μου με το γαμπρό μου τις προάλλες.. Κάναμε αίτηση σε εταιρεία χωρίς πάγιο χωρίς τίποτα με απλά χαμηλή τιμή κιλοβατώρας... Τους παίρνουν τηλ από εταιρεία με πάγιο και δέσμευση και συνδρομή κάθε χρόνο. Εχουν μικρή κατανάλωση και πήγαν να βάλουν πρόγραμμα με 56€ πάγιο το χρόνο με πάγιο 4.5€ γιατί; επειδή θα είχαν και καλά νυχτερινή χρέωση όλο το 24ωρο

Κάτσαμε κάναμε υπολογισμούς και έβγαιναν χαμένοι 100+ ευρώ το χρόνο τουλάχιστον

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Με έναν υπολογισμό που έκανα βάση το 2 λογαργιασμων στην volterra που έχω αν δεν βάλω το πάγιο που έχω 3,5 ευρώ με την νυκτερινή χρέωση όλο το 24ωρο και απλά την ημερήσια χρέωση ξεχωριστά και την νυκτερινή το όφελος στο τετράμηνο θα ήταν 5ευρω .

Με έναν υπολογισμό που έκανα βάση το 2 λογαργιασμων στην volterra που έχω αν δεν βάλω το πάγιο που έχω 3,5 ευρώ με την νυκτερινή χρέωση όλο το 24ωρο και απλά την ημερήσια χρέωση ξεχωριστά και την νυκτερινή το όφελος στο τετράμηνο θα ήταν 5ευρω .

Πες μου πόσες κιλοβατώρες καις το 4 μηνο. Πάρε τους λογαριασμούς και πες μου. Επίσης πες τι πάγιο δίνεις και αν δίνεις κάποια συνδρομή μια φορά το χρόνο πχ.

Μια χαρά είναι το πρόγραμμα. 7 ευρώ διαφορά από το δικό μου που δεν έχω πάγιο αλλά ούτε και νυχτερινή όλο το 24ωρο. 7 ευρώ πιο φθηνό το 4μηνο το δικό σου. Αν πήγαινες στη ΔΕΗ μετά τις 2 χιλιάδες κιλοβατώρες θα πλήρωνες αντί για 0.094 θα έδινες 0.1025 συν ότι θα ανέβαιναν οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις... Οπότε μιλάμε για αρκετά μεγάλη διαφορά... Όταν δίνεις 0.066 αντί για 0.094 ή 0.1025

Ανάλογα τι συμφαιρει τον καθένα

Εγώ δεν έχω μεγάλες καταναλώσεις οπότε και δεν με συμφαιρει το πάγιο

Είμαι στην βατ και βολτ στο πρόγραμμα συνέπειας με 0.077 σταθερή χρέωση χωρίς πάγιο

Περίπου 200 ανά μήνα έχω

Από την ΔΕΗ έφυγα γιατί με βολεύει απίστευτα να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου όλες ανά μήνα να ξέρω τι μου γίνεται

Το πιο σημαντικό είναι το ανά μήνα για να ξεμπερδεύεις.. Εγώ έχω 0.071 στη volterra με έκπτωση συνέπειας.. Και 0.056 τη νύχτα. Χωρίς πάγια χωρίς τίποτα

Το έχω 2 χρόνια εγώ. Στο γαμπρό μου πριν 1 μήνα έκαναν το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα μέσω τηλεφώνου αλλά αντί για 0.071 με 0.072, το ίδιο πράγμα δηλαδή.. Σιγά

Η απορία μου είναι αν κάποιος κάνει τώρα συμβόλαιο 2 ετών με κάποιο πάροχο που δίνει 15% επιστροφή συνέπειας (πχ το φυσικό αέριο) μπορεί να έρθει να το αλλάξει αύριο όπως έκανε η ΔΕΗ και θα έχεις το δικαίωμα να αποχωρήσεις ατελώς;

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Εγώ είμουν στη volton χωρίς χρονικό περιορισμό το συμβόλαιο. Έχω 2 μήνες που μου έρχεται ρήτρα προσαρμογής. 10 και 9 ευρώ επιπλέον. Έκανα συμβόλαιο με την nova (έχω τηλέφωνο εκεί)που συνεργάζεται με την volton (δεν το ήξερα) , για 2 χρόνια συμβόλαιο χωρίς ρήτρα. Στα 0.70 . Νομίζω είναι πολύ καλή τιμή. Λογικά θα αρχίσουν όλοι να βάζουν ρήτρα.

Είναι όμως αυτή η τιμή γιατί έχω και τηλεφωνία στη Nova. Είδη είχα κερδίσει πολλά από volton γιατί χρησιμοποιώ air condition όλο το χειμώνα. Τώρα πιστεύω για 2 χρόνια θα κερδίσω πάλι.

Χωρίς ρήτρα. Σταθερή τιμή.

Edited by Falcon36

Δεν μου την έχει εμένα αυτή τη ρήτρα ποτέ μέχρι τώρα...
Τυχερός. Αν κλείσεις συμβόλαιο τώρα κλείνεις και τιμή χωρίς ρήτρα. Εγώ αυτό έκανα. Η τιμές του ρεύματος ανεβαίνουν και τα παλιά συμβόλαια έχουν ρήτρα για να μην χάνουν λεφτά οι πάροχοι εκτός ΔΕΗ.

Δεν μου την έχει εμένα αυτή τη ρήτρα ποτέ μέχρι τώρα...

Τυχερός. Αν κλείσεις συμβόλαιο τώρα κλείνεις και τιμή χωρίς ρήτρα. Εγώ αυτό έκανα. Η τιμές του ρεύματος ανεβαίνουν και τα παλιά συμβόλαια έχουν ρήτρα για να μην χάνουν λεφτά οι πάροχοι εκτός ΔΕΗ.

Ολοι την πληρώνεται την ρήτρα, εαν κάνετε μεγαλες καταναλωσεις. Ειναι η λεγόμενη Οριακη Τιμη Συστήματος.

Απ'ότι διαβάζω , υπάρχει και Σύσταση στην εταιρεία «VOLTON» από τον Συνήγορο του Καταναλωτή.

https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/4707045/systasi-stin-etaireia-volton-apo-ton-synigoro-toy-katanaloti

-------------

Στάλθηκε με το Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

Edited by coulis

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Ολοι την πληρώνεται την ρήτρα, εαν κάνετε μεγαλες καταναλωσεις. Ειναι η λεγόμενη Οριακη Τιμη Συστήματος.

Απ'ότι διαβάζω , υπάρχει και Σύσταση στην εταιρεία «VOLTON» από τον Συνήγορο του Καταναλωτή.

https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/4707045/systasi-stin-etaireia-volton-apo-ton-synigoro-toy-katanaloti

-------------

Όχι στη ΔΕΗ. Στους άλλους παρόχους.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

-------------

Ευχαριστώ δεν το ήξερα. Αυτό ακριβώς έκανε όπως το γράφει.

ΟΤΣ πληρώνω ναι.. Δε το λέει ρήτρα όμως και δε το ήξερα.. Αλλά οκ μιλάμε για 3€ στα 180 ευρώ ρεύμα που είχα το χειμώνα... Κλάιν

Η volton μέσω του nova energy έχει ρήτρα προσαρμογής. Το γράφει και το site της nova. Που διάβασες ότι δεν έχει;

Στη ηχογράφηση του συμβολαίου μου είπαν ότι δεν θα έχω καμία ρήτρα προσαρμογής για 2 χρόνια. Ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί. Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι ισχύει. Δεν θα έχω ρήτρα. Με δουλεύουν?

Όλοι οι πάροχοι έχουν Ρήτρα ΟΤΣ στα συμβόλαιά τους αλλά υπάρχουν εταιρίες που δεν την έχουν επιβάλει καθόλου πέρα από τη ΔΕΗ.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Όλοι οι πάροχοι έχουν Ρήτρα ΟΤΣ στα συμβόλαιά τους αλλά υπάρχουν εταιρίες που δεν την έχουν επιβάλει καθόλου πέρα από τη ΔΕΗ.

η elpeditioν δεν έχει!

Ναι, έχεις δίκιο. Στο σταθερό τιμολόγιο που προσφέρει δεν έχει ρήτρα. Είναι όμως ακριβότερο από το μεταβλητό που περιέχει ρήτρα.

Στη ηχογράφηση του συμβολαίου μου είπαν ότι δεν θα έχω καμία ρήτρα προσαρμογής για 2 χρόνια. Ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί. Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι ισχύει. Δεν θα έχω ρήτρα. Με δουλεύουν?
Τελικά με δουλεύουν. Εχει ρήτρα στη Nova energy. Απλά μου είπαν ότι ενεργοποιήθηκε μόνο μια φορά φέτος και προσπαθούν να το απορροφήσουν αν γίνεται. Ας ελπίσουμε ότι με το 0.70 σταθερό που έχει το συμβόλαιο, το χειμώνα με τα κλιματιστικά να καίνε 13 ώρες συνεχώς και αν ενεργοποιηθεί ρήτρα, να συνεχίσει να είναι πιο συμφέρουσα από τη ΔΕΗ.

Το μόνο καλό κλειδώνει το συμβόλαιο στα 0.70 για οποιαδήποτε κατανάλωση για δύο χρόνια και με πάγια 0.27 ευρώ ή τίποτα αν ξεπεράσεις τις 2000 το τετράμηνο (το χειμώνα). Πιστεύω να κερδίσω από τη χαμηλή τιμή. Και θα τον πληρώνω στην Nova γιατί πριν στην volton τον πλήρωνα στο ταχυδρομείο και έχει 1 ευρώ νταβατσιλικια. Άρα θα κερδίσω 13 ευρώ το χρόνο μόνο από αυτό. Δεν θέλω να τον πληρώνω με κάρτα η πάγια εντολή.

Όλοι οι πάροχοι θα έχουν πρόβλημα στο μέλλον. Θα αναγκαστούν να βάλουν ρήτρα αν δεν πέσει η τιμή στην αγορά ρεύματος.

Θα δούμε. Ελπίζω να μην την πατήσω.

Edited by Falcon36