Jump to content

Sony PSP


JustMe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εδώ συζητάμε για τη νέα φορητή παιχνιδοκονσόλα και όχι μόνο,της Sony, με την ονομασία Playstation Portable ή αλλιώς PSP!

 

Κύριος ανταγωνιστής: Nintendo DS

Σχετικοί Σύνδεσμοι: http://www.us.playstation.com/pressreleases.aspx?id=207

Preview από Brutus: http://www.myphone.gr/devices/gadgets-23.html

 

Κακά νέα σχετικά με την ημερομηνία άφιξης στην Ευρωπαϊκή αγορά: http://www.reuters.com/audi/newsArticle.jhtml?type=technologyNews&storyID=7538514

 

Το φορητό αυτό gadget,με τις σχετικά μεγάλες διαστάσεις,δέχεται memory sticks,υποστηρίζει wifi και διαθέτει θύρα υπέρυθρων ενώ (ως παιχνιδοκονσόλα)τα παιχνίδια του βρίσκονται σε ένα καινούριο τύπο δισκων,που ονομάζονται umd,μοιάζουν πολύ με τα mini cds με τη διαφορά ότι αυτά έχουν χωρητικότητα 1.8GB!

 

Μια εμπρός-πίσω φωτογραφία του PSP και δίπλα το νέο δισκάκι(umd).

http://www.playstationportable.com/img/new/PlayStationPortable.com_Concept.jpg

 

Μια συγκριτική φωτογραφία με το GameBoy Advance&Advance SP + UMD

http://www.game-machines.com/news/110703/comparison.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Απαντήσεις 6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...
Πιστεύω πως είναι καιρός να ανοίξουμε ένα thread για τη νέα handheld κονσόλα της Sony, η οποία ήδη κυκλοφορεί σε Αμερική και Ιαπωνία. Στην Ελλάδα σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θα τη δούμε στις 15 Σεπτέμβρη. Καταστήματα στην Αθήνα βέβαια θα φέρουν αρχές Απριλίου κομμάτια από Αμερική, οπότε όσοι βιάζονται... ;)

Link to comment
Share on other sites

Ποιες αρχές?ενας γνωστός φέρνει ήδη :D το μηχάνημα είναι τέλειο ή όσο γίνεται να φτάσει κανείς την τελειότητα σε αυτό τον τομέα για την ώρα.
Link to comment
Share on other sites

Φοβερές αποκαλύψεις για το PSP ήρθαν στην επιφάνεια αυτές τις ημέρες!

 

Καταρχήν όλα τα PSP που κυκλοφορούν έχουν κρυμμένο browser, με τον οποίο μπορείτε να σερφάρετε στο internet. Περισσότερες πληροφορίες και screenshots μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Επίσης ιαπωνικά sites αναφέρουν τις extra δυνατότητες που ανακοίνωσε η Sony ότι θα προσθέσει στα PSP που θα κυκλοφορήσουν μετά από τα αυτά της Ιαπωνίας (κι από ό,τι φάνηκε και της Αμερικής ;) ). Ανάμεσα σε αυτές είναι Email program, Calculator, Word processor, Spreadsheet program, 3 games προεγκατεστημένα, calendar software και -κρατηθείτε- add-on για μετατροπή του PSP σε κινητό τηλέφωνο (με 3G για μεταφορά δεδομένων)! Ίσως το PSP να γίνει ο N-Gage-Killer... :p Screenshots εδώ.

 

Όπως όλα δείχνουν το PSP εκτός από κονσόλα για gaming, σιγά-σιγά στο μέλλον θα αποτελέσει μια πλήρη φορητή συσκευή με multimedia & communication δυνατότητες... :cool:

Link to comment
Share on other sites

btw να πούμε ότι το PSP δεν σημαίνει PlayStation Portable ή Portable Sony Playstation όπως λένε πολλού :Ρ

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Και τι να κάνουμε δηλαδή; Όσοι δεν μπορούν να αγοράζουν από ebay περιμένουν τον Σεπτέμβρη...

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Αν κανείς σας πάρει πρέφα κάνα μαγαζί που να έχει φέρει εισαγωγή PSP από Αμερική ας το γράψει εδώ ρε παιδιά ;)

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Έχω προσφορά απο αμερική για 180 ευρώ με μεταφορικά καινούριο στο κουτί..Μιλάμε για το value pack,με ταινία του spiderman,headphones with remote controller,memory stick duo pro 32 mb,knee strap,case etc..

..Είναι το αγγλικό και ο τύπος των παιχνιδιών που παιζει είναι τα NTSC ...Κάτι τέτοιο..Θα παίζει τα ευρωπαϊκά?Κανείς να με διαφωτίσει?

Link to comment
Share on other sites

Τα παιχνίδια του PSP δεν χωρίζονται σε NTSC και PAL. Η κονσόλα είναι region free και όλες οι εκδόσεις τις παίζουν όλα τα παιχνίδια (region lock υπάρχει μόνο για τις ταινίες).

 

Πάντως λίγο χαμηλή μου φαίνεται η τιμή που το βρήκες...από που την πέτυχες την προσφορά;

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας το PSP για μία εβδομάδα (και έχοντας πριν από αυτό και το DS για περίπου 3 βδομάδες) μπορώ να εκφέρω άποψη τεκμηριωμένη.

 

Λοιπόν για το PSP έχουμε και λέμε:

 

Γραφικά: Πολύ καλά. Τα καλύτερα που έχουμε δει σε handheld κονσόλα. Στο παιχνίδι που έχω εγώ (Tony Hawk Underground 2 Remix) τα μοντέλα είναι πολύ καλά σχεδιασμένα, οι χώροι του παιχνιδιού εξαιρετικοί και το frame rate σταθερό. Χάνει λίγο όμως στα textures των χαρακτήρων κυρίως οπότε υπάρχουν κάποια "μικρά" περιθώρια βελτίωσης. Οπότε ο βαθμός μου είναι ένα 8.5/10.

 

Οθόνη: ΟΝΕΙΡΟ. 16 εκατομύρια χρώματα. Ανάλυση περίπου διπλάσια από αυτή της οθόνης του DS. Πραγματικά εξαιρετική. Παρουσιάζει ένα πολύ ελαφρύ ghosting (όπως οι οθόνες TFT με σχετικά χαμηλό response time) αλλά δεν ενοχλεί καθόλου. Βαθμός 9.5/10

 

Ήχος: Σαν ποιότητα πάλι πολύ καλός. Το παράπονό μου είναι ότι τα ηχεία του PSP είναι σε περίεργο μέρος και δεν είναι ιδιαίτερα δυνατά (σε αντίθεση με του DS). Όμως σε ποιότητα μου φαίνεται πως ξεπερνάει αυτόν του DS και δεν εμφανίζει την ελαφριά παραμόρφωση που κάνει η κονσόλα της NIntendo στα πολύ μεγάλα volumes.

Βαθμός: 8/10

 

Χειρισμός: Ο σταυρός κατεύθυνσης και τα πλήκτρα μου φάνηκαν αρκετά καλύτερα από αυτά του DS καθώς είναι αρκετά μεγαλύτερα. Τo analoge stick δεν είχα την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσω καθώς στο THUG2 η χρήση του είναι μηδαμινή, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Σε σύγκριση με το DS, η έλλειψη οθόνης αφής σίγουρα είναι ένα μείον, αλλά η ύπαρξη πραγματικού αναλογικού μοχλού κάπως αντισταθμίζει την κατάσταση. Σαν βαθμό του βάζω ένα 9 σε αυτό τον τομέα καθώς με ικανοποιεί απόλυτα.

 

Λειτουργίες: Εδώ το PSP είναι έτη φωτός μπροστά. Αναπαραγωγή ΜΡ3 και MP4 Video. Αναπαραγωγή UMD Video. Προβολή φωτογραφιών. Online firmware update. Με ένα μικρό hack και το παιχνίδι Wipeout Pure μπορεί να προβάλει και σελίδες στο internet! Από την άλλη το DS έχει ένα pictochat :P. Κάποιες από τις λειτουργίες του σηκώνουν λίγη βελτίωση βέβαια (πχ δεν υπάρχει δυνατότητα ορισμού background στο κεντρικό menu της συσκευής, δεν υπάρχει δυνατότητα alarm clock, δεν μπορεί να επιτελέσει λειτουργίες ηλεκτρονικής ατζέντας, δεν υπάρχει ενσωματομένο web browser) αλλά ευελπιστώ ότι σύντομα θα τα δούμε αυτά σε κάποιο firmware update. Βαθμός 9/10

 

Αυτονομία: Normal πράμματα εδώ. Η συσκευή βγάζει περίπου ένα εξάωρο πραγματικής χρήσης (που να περιλαμβάνει gaming, mp3 playback και video playback από το UMD). Βέβαια το DS μου έχει βγάλει 10 ώρες gaming με μία φόρτηση οπότε είναι μπροστά. Βαθμός 6.5/10.

 

Αυτά για τώρα. Ότι απορίες έχετε, πείτε μου :)

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...