Jump to content

Τι γίνεται με τα «δισκάκια» DVD;

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι εξελη3εις εχουμε απο το μετωπο?

Εχουμε πλεον καταληξει στα +R για λογους συμβατοτητας ε?

Σε 8χ γραφετε? Ή παραμενετε πιστοι στα 4χ?

Οταν ειχα DVD-R ειμασταν ακομα στο 2χ οποτε δεν υπηρχαν διλληματα.

Μαζι με τη DSL ομως το εστειλα και αυτο. Τωρα που ξαναβαλα, πηρα το ΝΕC 3520Α, αλλα πολλοι μου λενε να μη γραφω με πανω απο 4χ, γιατι δε θα το διαβαζουν πολλα player to δισκακι.

Εχει λογικη βαση αυτο?

finnally μαλλον για κατι That's δισκακια με κεραμικη επικαλυψη παω.

Τα βρηκα 30 λεπτα για τα 4χ και 50 για τα 8χ...

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

• Απαντήσεις 63
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Φίλε μου, εγώ γράφω +R σε 16x με το Plextor και διαβάζονται μια χαρά!

Πάντως, αν ακολουθείς τη λογική -R για ταινίες (πιο συμβατά με φέτες) και +R για data (καλύτερη ποιότητα δίσκου) θα είσαι μια χαρά πιστεύω.

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Γραφω σε TDK+R σε 8x, δεν εχω παρατηρησει ποτε κανενα προβλημα ουτε με no name μηχανηματα ουτε με επωνυμα ουτε σε παλια (4ετιας) ουτε σε καινουργια :)

Καμμια εξελιξη με τα dual layer? Πεσαν καθολου οι τιμες?

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Πήρα κι εγώ το NEC 3520A και όπως και πριν με το Pioneer 108 γράφω σε Philips -R σε 8x και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα (Για ταινίες μιλάω)... Επίσης θα ξέρεις φαντάζομαι ότι σύμφωνα με τη NEC αναμένεται από το μάρτιο Firmware update που θα για το 3520Α που θα προσθέσει τη δυνατότητα εγγραφής σε -R DL (4x). Το drive έχει ήδη από την κατασκευή του το Hardware για να το υποστηρίξει...

Επομένως υπομονή να βγουν τα -R DL και προβλέπω ραγδαία πτώση των τιμών στα DL δισκάκια

Απο τα Χριστουγεννα ως σημερα τα DL εχουν πεσει απο €15 σε €9, οποτε αισιοδοξουμε!

@mousi: Ναι το ξερω αυτο για το firmware. Genika to NEC δε παιζεται. Πολυ φτηνο και κορυφαιο.

@Candlemass: Δισκακια 16χ που βρισκεις?????

Mahatma Gandhi

Υπάρχουν δισκάκια 16x αλλά δεν έχει και πολύ νόημα. Απ'όσο ξέρω ο χρόνος που κερδίζεις είναι πολύ μικρός τελικά.

Κώστα θα γράφεις DVD+R σε ότι ταχύτητα θέλεις και απλά θα τα κάνεις bitsetting σαν DVD-ROM για μεγαλύτερη συμβατότητα. Εκεί είναι το "μυστικό".
Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

@mousi: Ναι το ξερω αυτο για το firmware. Genika to NEC δε παιζεται. Πολυ φτηνο και κορυφαιο.

@Candlemass: Δισκακια 16χ που βρισκεις?????

Τα δισκάκια δεν είναι 16x... Είναι Fujifilm 8x!! :p

Αλλά επειδή συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του PoweRec του Plextor, τα γράφει με 16x τέλεια! :D Δεν είναι και τα καλύτερα ποιοτικά, αλλά σ'αυτά γράφω ταινίες σε DivX, οπότε δεν θέλω και και πολύ ακριβά δισκάκια.

Και στο Plextor με το καινούργιο firmware (1.04) ενσωματώνεται η δυνατότητα εγγραφής DL DVD-R.

Κώστα θα γράφεις DVD+R σε ότι ταχύτητα θέλεις και απλά θα τα κάνεις bitsetting σαν DVD-ROM για μεγαλύτερη συμβατότητα. Εκεί είναι το "μυστικό".

Εσυ να αφησεις τα πισια και να αφωσιοθεις στα καθηκοντα σου, δηλαδη την ασφαλεια μας :p

Κατα τα αλλα τι ειναι το bitsetting?

Mahatma Gandhi

Υπάρχουν δισκάκια 16x αλλά δεν έχει και πολύ νόημα. Απ'όσο ξέρω ο χρόνος που κερδίζεις είναι πολύ μικρός τελικά.

Αστα να πανε...

Σημερα εγραψα σε δισκακια 8χ on the fly και η πραγματικη ταχυτητατ που επιασα ηταν 2χ.

Γιατι που να παρει? Το DVD-R ειναι μονο του μαστερ σε ενα καλοδιο και το DVD ηταν slave μαζι με το δισκο.

Φταιει αραγε το PC μου? Ο P4 sta 1.4 Ghz δουλευε ειναι η αληθεια στο 97%. Αυριο θα γραψω και απο το δισκο να δω τι θα γινει....

Mahatma Gandhi

Και στο Plextor με το καινούργιο firmware (1.04) ενσωματώνεται η δυνατότητα εγγραφής DL DVD-R.

Για ποιά μοντέλα; Στο 708A πάντως δεν το αναφέρει...

[ f i l i p p o s ]

Το ελπίζω. Ο μόνος λόγος που έδωσα το Pioneer στον πατέρα μου ήταν επειδή έτσι κι αλλιώς θα αγόραζε και αυτός DVD-R και επειδή το κουτί που αγόρασα είναι μαύρο πήρα το NEC σε μαύρο και του έδωσα το άσπρο... :p Ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τα pioneer (Α07XLA και 108) και ελπίζω να με βγάλει ασπροπρόσωπο και το NEC... Πάντως από θόρυβο κάνει αρκετό το NEC, σε αντίθεση με το Pioneer που ήταν διακριτικό και αθόρυβο :cool:

Για ποιά μοντέλα; Στο 708A πάντως δεν το αναφέρει...

Το PX-708A καθώς και το PX-712A δεν είναι Dual Layer Recorders. Στο καινούργιο PX-716A αναφερόμουν, το οποίο γράφει +R DL δισκάκια και με το firmware 1.04 του προσθέτει και τη δυνατότητα εγγραφής -R DL.

Επειδή το είδα και αλλού αυτό: Αν τα κάνω έτσι θα παίζουν και σε φέτα DVD player που είμαι 100% σίγουρος ότι δεν παίζει DVD+R;

Δύο πραγματάκια από εμένα:

1. Είδα DVDs dual layer 5€ στο κέντρο της Αθήνας. Δεν αργεί η ώρα που θα πάνε στα 3€ ή και λιγότερο.

2. Εγώ από την άλλη είχα κάτι προβληματάκια όταν έγραφα σε 8x (σπασίματα στην εικόνα στο Sony player μου) και το γύρισα στα 4x. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι φταίει αυτό, θα φανεί όταν παίξω μερικά γραμμένα σε 4x.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

1) Mπορείς να μας πείς που ? -Εγώ δεν έχω βρεί φθηνότερα από 7ε τα Traxdata -μέτριας ποιότητας και δυνατότητας εγγραφής (2,4x)

2) Δοκίμασε άλλα μάρκα σε δισκάκια 8x -Κάθε drive έχει και ιδιαίτερες προτιμήσεις σε φίρμες και τύπους (DVD+R ή DVD-R) από το firmware

Ε και τι νόημα έχει αυτό τότε; :confused:

Kάνοντάς τα (με Booktype) DVD-ROM δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίζουν σε επιτραπέζια DVD players ,διότι απλά είναι η βασική αρχή λειτουργίας των DVD players (μετά έρχονται τα DVD-R κλπ)

Τα δισκάκια δεν είναι 16x... Είναι Fujifilm 8x!! :p

Αλλά επειδή συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του PoweRec του Plextor, τα γράφει με 16x τέλεια! :D Δεν είναι και τα καλύτερα ποιοτικά, αλλά σ'αυτά γράφω ταινίες σε DivX, οπότε δεν θέλω και και πολύ ακριβά δισκάκια.

.

΄

Ποιός στο είπε ότι τα Fujifilm 8x δεν είναι από τα καλύτερα ποιότικά ?-To αντίθετο μάλιστα ! (το υλικό τους είναι είτε Ricoh Japan είτε Τaiyo Yuden (japan) δές το με MID πρόγραμμα)

Δυστυχώς είναι δυσεύρετα και ακριβά (18-23ε) η 25αδα !

Oσο αφορά ότι τα έγγραψες τέλεια με 16x ,πόσταρες μας τα scan από Νero DVd speed ή Κrobe2 να δούμε πόσα PI και PIF λάθη βγάζει .Προσωπικά δεν το πιστεύω ότι μ'αυτά τα δισκάκια ,είναι ασφαλής και χωρίς λάθη η εγγραφή παραπάνω από 12x ,από το υλικό κατασκευής των δίσκων ,όχι την δυνατότητα όλων των γνωστών 16x drives της εποχής (εκτός αν ακόμα νομίζεις ότι η Plextor είναι αυτή που ήταν κάποτε στα CDRW.....)

Οσο αφορά την αρχειοθέτιση,είναι λάθος να νομίζεις ότι δεν πρέπει να γίνεται σε καλά δισκάκια -Δοκίμασε ένα "φθηνό" δισκάκι αν παίζει το ίδιο καλά μετά από 2έτη χρήση σε επιτραπέζιο DVD (και να έχει ψιλογδαρθεί λίγο από συστηματική χρήση σε ΗΥ ,DVD φίλων) και θα δείς διαφορά....

Το PX-708A καθώς και το PX-712A δεν είναι Dual Layer Recorders. Στο καινούργιο PX-716A αναφερόμουν, το οποίο γράφει +R DL δισκάκια και με το firmware 1.04 του προσθέτει και τη δυνατότητα εγγραφής -R DL.

Θεωρητικά . Επίσημα ούτε κάν DVDR-DL δεν υπάρχει σαν πρότυπο (δεν έχει εγκριθεί από ότι ξέρω από την DVD-R "συμμαχία") και φυσικά ούτε καν δισκάκια .Όταν (και άν γίνει αυτό),θα έχουν κυκλοφορήσει πολλά ίσως εξίσου καλά ,αλλά σίγουρα φθηνότερα μοντέλα από άλλες εταιρίες.....(ενώ μην ξεχνάς τα HD και ΒlueRay DVD με 4σιες χωρητικότητες θα εμφανιστούν μέσα στον χρόνο και ίσως επισκιάσουν περαιτέρω εξέλιξη των απλών DVDRW συσκευών)

Ποιος θα μου εξηγησει τι σημαινει "bitsetting σαν DVD-ROM"????

Με εγγραφη data se 8x yparxei kaneis που να εχει αντιμετωπισει το οποιοδηποτε προβλημα????

Mahatma Gandhi

Χοντρικά αναγκάζεις το επιτραπέζιο DVD player να βλέπει το DVD-R δισκάκι σαν DVD-ROM, αλλάζοντας κάτι στο δισκάκι (υποθέτω κάτι σαν την "ταυτότητά" του) μέσω κάποιου προγράμματος.

Περισσότερα δεν ξέρω, μιας και δεν το χω ψάξει το θέμα.

Λίγο άσχετο βέβαια, αλλά τα TDK +-R είναι καλά; Μόνο αυτά έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής

Ανάλογα πιο εργοστάσιο τα έχει κατασκευάσει -Το βλέπεις από το MID έχει και το "made in" . Μπορείς να ψάξεις ή να δείς για γνώμες εδώ :

http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t=108129

http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t=107879

http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t=113970

http://forum.cdfreaks.com/showthread.php?t=114035

Ποιος θα μου εξηγησει τι σημαινει "bitsetting σαν DVD-ROM"????

Με εγγραφη data se 8x yparxei kaneis που να εχει αντιμετωπισει το οποιοδηποτε προβλημα????

1) http://www.signvideo.com/btst-d.htm

2) Eξαρτάται .Κάθε drive έχει και ιδιαίτερες προτιμήσεις σε φίρμες και τύπους (DVD+R ή DVD-R) από το firmware