EchiDNA Δημοσιεύτηκε February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 2, 2005 Ρε παιδιά έχω σοβαρό πρόβλημα... η γραμματέας στο γραφείο δεν παίρνει από λόγια, είναι όλη μέρα μέσα σε chat rooms στο IRC και στον messager των Windows. [highlight]Θέλω να τα κλείσω![/highlight] Τα έχω απεγκαταστήσει πολλές φορές αλλά τα ξαναβάζει... Οπότε θέλω πιο δραστική λύση! Το πρόβλημα είναι ότι όλα τα pc στο γραφείο έχουν Administrator rights και δεν θέλω να προσθέσω χρήστες. Pως θα κάνω τον υπολογιστή της να μην τρέχει τέτοια προγράμματα??? Πριν ένα μήνα, κάτι κόλλησε στο pc και είχα μια μέρα να το καθαρίσω... ευτυχώς δεν πάθαν τίποτα τα αρχεία μας! Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Αν και είμαι κατά των τεχνικών αυτών, για το IRC αρκεί να μπλοκάρεις τις ports 6666-7000 με Firewall ή κάτι τέτοιο. Για το MSN το ίδιο, δε θυμάμαι τις αντίστοιχες ports όμως. [Ελπίζω να μην είναι power user η γραμματέας σου γιατί what locks, unlocks :lol: ] Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 1. Μπορείς να κατεβάσεις το regcleaner από το http://www.tucows.gr και στον πίνακα προσθαφαίρεσης να ενεργοποιήσεις και τα κρυφά. 2. Είμαι αντίθετος πάντως στην ενέργειά σου αυτή. Ακουσες χθες ειδήσεις?????? Για κοίτα εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=597712&lngDtrID=252. Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 έχεις σκεφτεί να της τρίξετε λίγο τα δόντια για να καταλάβει ότι εκεί δουλεύει και δεν το ξύνει...?? το έκανα προσφάτως και προς το παρόν έπιασε τόπο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georget Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Άφησε ανοικτό μόνο το port 80 και 8080 για μπόρει να μπαίνει σε http σελίδες :) :p Μη σου πιάσει κανένα spyware καμιά μέρα και σου κλέψουν και πληροφορίες που έχεις στο pc σου ... :) Παράθεση Ubuntu Linux Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. February 2, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 @eLeKtriK EyE Ο καθένας στον υπολογιστή του είναι αδμιν Παρ' όλα αυτά δεν νομίζω να είναι σε θέση να ξεμπλοκάρει τις θύρες... Βέβαια θα πρέπει να εγκαταστήσω firewall...:( @George_Kont Θα το δοκιμάσω...:) Επίσης δεν θέλω να παρακολουθώ τι κάνει η γραμματέας μας, αλλά θέλω όταν είναι στη δουλειά να δουλεύει... Επίσης το πιο σημαντικό είναι ότι δεν θέλω με κανένα τρόπο να υπάρξει πρόβλημα με ιούς και spyware. @Nikos_s3 Επειδή είμαστε πολύ δημοκρατικοί στη δουλειά μας, θέλουμε οι άλλοι να σκέφτονται το τι κάνουν και πως το κάνουν χωρίς να υπάρχει κάποιος μπαμπούλας να τους το επιβάλει... όταν κάποιος εκμεταλλεύεται τις περιστάσεις για να μην κάνει τη δουλειά του η λύση δυστυχώς είναι μία...;) Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. February 2, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Άφησε ανοικτό μόνο το port 80 και 8080 για μπόρει να μπαίνει σε http σελίδες :) :p Πως??? Με firewall όπως είπε ο eLeKtriK EyE??? Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spanaks Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Ο msn messenger δουλεύει ΚΑΙ στη θύρα 80... (ευτυχώς) Παράθεση People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miranda Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Stin doulia pou ime ine ola klidomena mono email ehis giati ginotan tis kakomiras allos katebaze tenies mousiki kai oti fantastis kai i doulia itan piso panta den ypirche problima kostous giati ine cable alla problima apodosis prosopikou. Παράθεση Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών» http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Candlemass Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 yparxoun kai kapoia utilities (p.x. ena feature tou tweak xp pro) ta opoia analambanoun na "kleidwsoun" opoia programmata 8eleis (dld na mhn mporoun na ektelestoun). exoun mia lista kai tous dhlwneis ta .exe twn programmatwn pou den 8eleis na trexoun kai teleiwses :D malista, to tweak xp mporei na prostateytei kai me password wste na mhn mporei na to tre3ei o ka8enas ;) Παράθεση HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 @eLeKtriK EyE Ο καθένας στον υπολογιστή του είναι αδμιν Παρ' όλα αυτά δεν νομίζω να είναι σε θέση να ξεμπλοκάρει τις θύρες... Βέβαια θα πρέπει να εγκαταστήσω firewall...:( Αν βάλεις firewall, καλή περίπτωση είναι το zonealarm. Μπορείς να βάλεις και password ώστε να μην μπορεί να αλλάξει κανείς τις ρυθμίσεις. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kAlAmArAs642 Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Για τα αρχεια καλυτερα να κανεις partition. Εχεις το magictweak για να μπλοκαρις προγραμματα. Και στην καλυτερη δωσε της μερικα μαθηματα προστασιας (ωστε να καταλαβαινει ποτε πρεπει να ανοιξει ενα μαιλ π.χ)! Παράθεση Στο χώρο αυτό υπήρχε εικόνα που παραβαίνει τους Ο.Π.Χ. :X :X :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Να προτεινω μια πιο δραστικη λυση......ΑΠΟΛΥΣΗ!!! :X :p :p :p :p Παράθεση :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Έχετε Proxy? Isa? Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Ξέχασα να σου πώ ότι πρέπει να επιλέξεις εσύ να σου δείχνει τα κρυφά αρχεία. Δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς που είναι στο πρόγραμμα. Εάν του βάλεις την ελληνική γλώσσα θα το βρείς. ;) Επιμένω όμως στην άποψή μου ότι δεν πρέπει να το κάνεις. Εμένα στην δουλεία μου (είμαι στρατιωτικός) μου ζητήσαν να βγάλω τα παιχνίδι που έχουν τα windows μέσα (ξέρεις πασιέντζα, ναρκαλειυτής και τα άλλα), έπρεπε να το κάνω???????? Οχι. Από την στιγμή που ο υπάλληλος είναι σωστός στην δουλειά του δηλαδή ανταποκρίνεται στις εντολές σου και τελειώνει τις διάφορες εργασίες που του αναθέτεις, γιατί να το κάνεις αυτό??????? Συγνώμη για τον τρόπο που αντιδρώ αλλά επειδή το έζησα όχι σε ένα αλλά σε 65 χρ'ηστες δικτύου, τελικά αυτό που επικράτησε ήταν η άποψή μου. Δεν μπορείς να αφαιρέσεις κάτι το οποίο είναι μέρος του λειτουργικού. Μπορείς να απαγορέψεις κάτι extra. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Αυτά. Πάντως φαντάζεσαι η γραμματές να είναι μέλος του forum και να παρακολουθεί την συζήτηση?????? :X Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Μα το IRC και το MSN Messenger δεν ειναι μερος του λειτουργικου... Να προτεινω και εγω μια ιδεα? Τι θα ελεγες για το συστημα που χρησιμοποιουν τα internet cafe?? Δηλαδη να επανερχται ο υπολογιστης στις επιλεγμενες ρυθμισεις σβηνοντας τα προσθετα αρχεια απο τους διαφορους χρηστες?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Μα το IRC και το MSN Messenger δεν ειναι μερος του λειτουργικου... Να προτεινω και εγω μια ιδεα? Τι θα ελεγες για το συστημα που χρησιμοποιουν τα internet cafe?? Δηλαδη να επανερχται ο υπολογιστης στις επιλεγμενες ρυθμισεις σβηνοντας τα προσθετα αρχεια απο τους διαφορους χρηστες?? Μπορεί το MSN να μην είναι αλλά υπάρχει ο Windows Messenger (εφόσον έχουν XP :rolleyes: ). Επίσης το IRC μπορείς κάλλιστα αν δεν έχεις το προγραμματάκι να το τρέξεις μέσα από την ιστοσελίδα με ένα Java ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο applet... ;) Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Αν και είμαι κατά των τεχνικών αυτών, για το IRC αρκεί να μπλοκάρεις τις ports 6666-7000 με Firewall ή κάτι τέτοιο. Για το MSN το ίδιο, δε θυμάμαι τις αντίστοιχες ports όμως. [Ελπίζω να μην είναι power user η γραμματέας σου γιατί what locks, unlocks :lol: ] Στo irc άμα θέλεις μπαίνεις και με την 10000...(έτσι μπαίνουμε στη σχολή) Στο messenger άμα θέλεις μπαίνεις και απ το web messenger... (έτσι μπαινουμε στη σχολή :P) Άμα θέλεις τρόπους βρίσκεις... :D 2. Είμαι αντίθετος πάντως στην ενέργειά σου αυτή. Ακουσες χθες ειδήσεις?????? Για κοίτα εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=597712&lngDtrID=252. Μα δεν είπε ο ανθρωπος ότι θέλει να την παρακολουθεί :O Απλώς να μην χαζεύει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός proxy/firewall όχι φυσικά πάνω στο workstation pc, αλλά στο internet gateway της εταιρείας. Μια απλούστερη λύση είναι τα προγράμματα τύπου tweakxp ή 1st security agent σε συνδυασμό με το Roxio Goback, συνδυασμός που χρησιμοποιούν τα περισσότερα netcafes. Όσον αφορά το "ηθικόν μέρος" της υπόθεσης, θα διαφωνήσω με τον George_Kont. Όσο καλός κι αν είναι ένας υπάλληλος, έρχεται στη δουλειά για να δουλέψει. Κι αν τελειώσει επιτυχώς την εργασία που του ανατέθηκε νωρίτερα, μπορεί να ξεκουραστεί, να πιει καφέ, να φύγει νωρίτερα, να κάνει κάτι άλλο που θα του αναθέσουν ή να πάρει κάποιο bonus και πολλά άλλα που θα τα αποφασίσει ο εργοδότης του. Στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν θέλει το προσωπικό να απασχολεί μηχανήματα και πόρους δικτύου για προσωπικούς λόγους, κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να το κάνει. Εννοείται πως η λύση δεν είναι η παρακολούθηση των emails πχ, αλλά μπορεί κάλιστα να απαγορεύσει τη σύνδεση με κάποιες ιστοσελίδες. Για όλα αυτά, αρκεί να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι, ώστε να γνωρίζουν τι επιτρέπεται και τι όχι. Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Kont Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 :whistle: Φίλε μου varadero που εργάζεσαι???? :confused: Ακούς εκεί Κι αν τελειώσει επιτυχώς την εργασία που του ανατέθηκε νωρίτερα, μπορεί να ξεκουραστεί, να πιει καφέ, να φύγει νωρίτερα, να κάνει κάτι άλλο που θα του αναθέσουν ή να πάρει κάποιο bonus . Ναι θα σου δώσουν και αγαλματίδιο. Τι λές τώρα. Ποια είναι η εταιρεία αυτή που ανταμοίβη με τέτοιο τρόπο τους εργαζόμενούς της??????????? Εαν είναι στην Ελλάδα αφήνω τώρα την δουλειά που κάνω και έρχομαι :o . Ρε παιδιά εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Λοιπόν echidna βρήκα την λύση. 1. κόψε το internet με μια δικαιολογία π.χ. πω, πω 400 € λογαριασμός. ;) 2. Στείλε στο mail του υπαλλήλου σου ''απειλητικά'' mails. :whistle: 3. Βρες το nick που μπαίνει στο irc κτλ και άνοιξε κουβέντα μαζί του. :whistle: 4. Το κορυφαίο. Λοιπόν. Ενα απόγευμα που θα απουσιάζει από την δουλειά πάρε backup όλα τα αρχεία του υπολογιστή. Αφησε να μπει στο ιντερνετ. Εσύ από ένα άλλο κομπιούτερ ΣΒΗΣΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΗΣ. Θα :X επάνω της. Τον κινέζο μετά εσύ έτσι?????? : :ninja: Παράθεση ------------------------------------------------------------------------------------------------- Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
shodanjr_gr Δημ. February 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2005 Simple. Κάνα Δρακόντιο firewall που να κόβει όλων των ειδών το traffic εκτός από αυτό του IE. Μετά κάποιο content filter στον ΙΕ ώστε να επιτρέπεται πρόσβαση μόνο στις σελίδες που είναι απαραίτητες για την εργασία του εν λόγω ατόμου. Και δημιουργία account στο PC ώστε να μην μπορεί (αν τυχόν μάθει τον τρόπο) να πειράζει τις ρυθμίσεις των programs που έχεις βάλει. Άντε να δουλεύουμε λιγάκι :Ρ :) :D Παράθεση http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. February 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2005 Στo irc άμα θέλεις μπαίνεις και με την 10000...(έτσι μπαίνουμε στη σχολή) Στο messenger άμα θέλεις μπαίνεις και απ το web messenger... (έτσι μπαινουμε στη σχολή :P) Οι περισσότεροι servers στο Grnet ακούνε στις 6666-7000 (default 6667). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. February 3, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2005 Οι περισσότεροι servers στο Grnet ακούνε στις 6666-7000 (default 6667). Try /server nana.irc.gr 10000 Εγγυημένο, γενιές και γενιές μεγάλωσαν με αυτή την εντολή στην ΑΣΟΕΕ :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. February 3, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2005 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις... το πιο καλό κατά τη γνώμη μου είναι ή να μην μπορεί να μπει κόβοντας με ένα πρόγραμμα την πρόσβαση αυτών των προγραμμάτων ή να κολλήσουμε κανένα ιο και να φάει τις χρ@#$%^^%ες της ζωής της... Παρεπιπτώντος δεν είμαι ο εργοδότης της, αλλά αυτός που ξέρει τα περισσότερα από υπολογιστές στο γραφείο...:) Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EchiDNA Δημ. February 3, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. February 3, 2005 @George_Kont Στην 111 είσαι? Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts