OSFP7 Δημοσιεύτηκε June 1, 2016 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 1, 2016 Τονιζω εξαρχης οτι δε θελω κινεζικο. ΟΥΤΕ θελω να με πεισετε, δεν αφορα εμενα, απλα ειναι για τη μητερα της κοπελας μου και δεν εχω καμια διαθεση να παω να κανω το "καλο" και να βγω ζημιωμενος, με την εννοια οτι μιλαμε για 65χρονη γυναικα που δε θα καταλαβει καμια διαφορα απο specs ενω αν συμβει κατι εγω θα φαω τη λεζα. Καταλαβαινεται οτι ειτε συμφωνω εγω/εσεις/οποιοσδηποτε , πρεπει να παρει απο μια γνωστη brand με καλη υποστηριξη γιατι τα κερδη του κινεζικου δε θα τα καταλαβει ουτως η αλλως, ενω σε περιπτωση προβληματος θα την πληρωσω εγω. Αφου το ξεπερασαμε αυτο, θελει 4.5-5" μεχρι 150ε (προφανως οσο λιγοτερο τοσο καλυτερα αλλα δεν υπαρχει λογος να πεσει κατω απο 100) και το μονο που θα εκτιμησει σε specs ειναι λιγο καλυτερη καμερα. Στο μυαλο μου ηρθαν το moto G 3rd gen που παιζει στα 123ε (8gb /1gb ram) το galaxy J5 που παιζει στα 140ε και κοιταζοντας για κανα xperia M4 ειδα πρωτον οτι ειναι εκτος budget και δευτερον οτι το πρωτο πρωτο Xperia Z το δινουν 152ε σε ομορφο μωβακι που θα της αρεσε. Αναρωτιεμαι λοιπον αφενος αν αξιζει να παρει το Ζ που σε specs και ποιοτητα κατασκευης παταει ολα τα αλλα φανταζομαι ευκολα (αλλα εχει lollipop και εκει θα μεινει, και δε ξερω αν παιζει αλλο μειονεκτημα) ή καποιο απο τα J5/MotoG που ειδικα το Moto ειναι πολυ safe νομιζω με το stock android και v6 και ας εχει μονο 1gb ram. Ενω αν εχετε και καμια αλλη επιλογη ακουω.... αν πεφταμε και σε τιποτα στις 4.5" θα ηταν ευπροσδεκτο μιας και εχει μικρη παλαμη, απλα κατι Moto E και J3 που ειδα μου φανηκαν χαλια σε καμερα γι'αυτο δε τα εχω αναφερει... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akis71 Δημ. June 1, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2016 Φίλε από ότι καταλαβαίνω η πεθερά σου θα δει κάποια διαφορά μόνο σε κάμερα. Επομένως οι επιλογές σου είναι 2. Το samsung j5 και το lg zero. Προσωπικά θα πήγαινα στο lg γιατί το θεωρώ πιο όμορφο και σίγουρα πιο πολυτελές με την μεταλλική κατασκευή του αλλά κυρίως γιατί έχει 16GB ενσωματωμένης μνήμης που πιθανόν θα κάνει πιο εύκολη την χρήση από ένα ηλικιωμένο άτομο που πιθανόν δεν γνωρίζει καν τις διαφορές εσωτερικής μνήμης και sd καρτας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. June 1, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2016 κατι σε wp κοιταμε? πχ λουμια 640 Sent from my Ainol Novo Hero I using tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leros2004 Δημ. June 1, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2016 Θα σου έλεγα το Huawei Honor Y6 http://www.skroutz.gr/s/7800313/Huawei-Honor-Y6-Dual-8GB.html Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OSFP7 Δημ. June 2, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2016 Φίλε από ότι καταλαβαίνω η πεθερά σου θα δει κάποια διαφορά μόνο σε κάμερα. Επομένως οι επιλογές σου είναι 2. Το samsung j5 και το lg zero. Προσωπικά θα πήγαινα στο lg γιατί το θεωρώ πιο όμορφο και σίγουρα πιο πολυτελές με την μεταλλική κατασκευή του αλλά κυρίως γιατί έχει 16GB ενσωματωμένης μνήμης που πιθανόν θα κάνει πιο εύκολη την χρήση από ένα ηλικιωμένο άτομο που πιθανόν δεν γνωρίζει καν τις διαφορές εσωτερικής μνήμης και sd καρτας οχι και πεθερα :P το ειδα το Zero που δε το ειχα υποψιν μου και θα το προτεινω... αν και γενικα με φοβιζουν αυτα τα samsung/lg με το 1.5gb ram λογω bloatware σε σχεση με 1gb clean moto g πχ. Μπορει ομως και να μην παρει χαμπαρι τιποτα. κατι σε wp κοιταμε? πχ λουμια 640 Sent from my Ainol Novo Hero I using tapatalk WP καλυτερα οχι γιατι η αφορμη να παρει smartphone ειναι 1-2 εφαρμογες που δε θα τις βρισκει και θα παει τσαμπα ολη η ιστορια. Θα σου έλεγα το Huawei Honor Y6 http://www.skroutz.gr/s/7800313/Huawei-Honor-Y6-Dual-8GB.html Αυτο πραγματι ειναι εξαιρετικη περιπτωση στα 100ε.... η καμερα του λεει τιποτα? Με το λειτουργικο θα την παλεψει? Για το Xperia Z καμια αποψη? εχει καποιο σοβαρο ελατωμα? γιατι μου φαινεται απιστευτο σε specs/ποιοτητα για τα 150ε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leros2004 Δημ. June 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2016 οχι και πεθερα :P το ειδα το Zero που δε το ειχα υποψιν μου και θα το προτεινω... αν και γενικα με φοβιζουν αυτα τα samsung/lg με το 1.5gb ram λογω bloatware σε σχεση με 1gb clean moto g πχ. Μπορει ομως και να μην παρει χαμπαρι τιποτα. WP καλυτερα οχι γιατι η αφορμη να παρει smartphone ειναι 1-2 εφαρμογες που δε θα τις βρισκει και θα παει τσαμπα ολη η ιστορια. Αυτο πραγματι ειναι εξαιρετικη περιπτωση στα 100ε.... η καμερα του λεει τιποτα? Με το λειτουργικο θα την παλεψει? Για το Xperia Z καμια αποψη? εχει καποιο σοβαρο ελατωμα? γιατι μου φαινεται απιστευτο σε specs/ποιοτητα για τα 150ε... Η κάμερα σίγουρα είναι χειρότερη από τη κάμερα του Z. Εγώ στη δική μου μητέρα (65 ετών και η δικιά μου) που ήταν εντελώς άμπαλη απο τεχνολογία, της έχω ειδικό launcher τον BIG Launcher, δεν μου έχει παραπονεθεί ούτε μια φορά. Το δουλεύει απο το 1ης smartphone Sony Neo V, έως το τωρινό της Lg G2. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
demakhs Δημ. June 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2016 Δεν υφίσταται θέμα bloatware στο j5, η συσκευή είναι εξαιρετική σε όλα της και όσον αφορά την κάμερα -και όχι μόνο- ειναι καλύτερη από το huawei που προτείνεται....;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alegg Δημ. June 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2016 moto g3....φθηνο, τελεια καμερα,σφαιρα δεν κολλαει καθολου και ολο το πακετο στα 120 ευρω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
demakhs Δημ. June 2, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2016 Λίγο χοντρο-γκουμουτσα το moto....σχεδον 4, ολόκληρα, χιλιοστά μεγαλύτερο στο πάχος από το j5...:blink: Τούβλο θα μοιάζει μπροστά του...:lol: Το j5 ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση μας...;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OSFP7 Δημ. June 3, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 γενικα παντως το παχος δεν ειναι τοσο θεμα, το μεγεθος στις αλλες διαστασεις ομως θα βολευε να ηταν λιγο μικροτερο, κατι σε 4.5" πχ γιατι ολα οσα κοιταω ειναι 5" και η γυναικα εχει μικρο χερι. Σε 4.5" ομως οσα εχω δει οπως πχ το Moto E, δεν εχουν καλη καμερα... εχετε καμια προταση σε τετοιο μεγεθος? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akis71 Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Φίλε μου δυστυχώς στα νούμερα που θέλεις να παίξεις δύσκολα θα βρεις κάτι παραπλήσιο στις 4,5 ίντσες σε σχέση με τις συσκευές στις 5 ίντσες. Αν και δεν μπορώ να γνωρίζω το άτομο που θα πάρει την συσκευή θεωρώ ότι θα κάνεις λάθος να πας σε μικρή συσκευή καθώς μιλάμε για άτομο μεγάλης ηλικίας που γενικά σε τέτοιες ηλικίες υπάρχουν θέματα με την όραση. Επιπλέον τα κινητά πλέον περισσότερο τα χρησιμοποιούμε ως μικρά τάμπλετ παρά ως τηλέφωνα καλύτερα είναι να έχουμε μεγαλύτερη οθόνη. Έχει μικρότερα χέρια η συγκεκριμένη κυρία σε σχέση με κάτι κοριτσάκια δημοτικού που βλέπω με τέτοιες συσκευές? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OSFP7 Δημ. June 3, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 κοιτα....η κυρια ειναι 1.55 σε υψος οποτε καταλαβαινεις οτι μεγαλες παλαμες μαλλον δεν εχει :D αλλα κυριως αν σκεφτεις οτι μεχρι σημερα δεν ειχε καν smartphone και θα ειναι η πρωτη επαφη της δε νομιζω οτι και ενα 4.5" μπροστα στις 2" του dumbphone της δε θα της φτανει hah Κατα ταλλα συμφωνω απολυτα για αυτο που λες με τα μικρα tablet αλλα για τους φυσιολογικους ανθρωπους, εδω μιλαμε για ενα ατομο που θα κανει μια εισαγωγη στον χωρο και σαν "παραδειγμα" εχει το xperia neo V του αντρα της που εχει 3.7"... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
demakhs Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Καλά τα λες. Όταν βρεις το ιδανικό, ενημέρωσε σχετικά, να πάρω και γω ένα της μητέρας μου...:lol: :lol: :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alegg Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 σαν πρωτη σκεψη μου ερχετε το xperia e3 (4,5 ) αλλα ειναι παλιο και δεν ξερω αν θα το βρεις........... υπαρχει και το galaxy s3 neo με 8αρα καμερα ιδανικο μεγεθος και καλη τιμη. Θα το βρεις στο σκρουτζ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexzo1990 Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Moto g 4g 1st gen. Κυκλοφορεί ακόμα κάπου στο σκρουτζ και ειναι στις 4,5 ίντσες. Από λειτουργικότητα, παρόμοια με το Μοto G 3rd gen, αλλά έχει σαφώς πολύ χειρότερη κάμερα από όλες τις προτάσεις που έχουν αναφερθεί Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PP6210 Δημ. June 3, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2016 Φίλε μου δυστυχώς στα νούμερα που θέλεις να παίξεις δύσκολα θα βρεις κάτι παραπλήσιο στις 4,5 ίντσες σε σχέση με τις συσκευές στις 5 ίντσες. Αν και δεν μπορώ να γνωρίζω το άτομο που θα πάρει την συσκευή θεωρώ ότι θα κάνεις λάθος να πας σε μικρή συσκευή καθώς μιλάμε για άτομο μεγάλης ηλικίας που γενικά σε τέτοιες ηλικίες υπάρχουν θέματα με την όραση. Επιπλέον τα κινητά πλέον περισσότερο τα χρησιμοποιούμε ως μικρά τάμπλετ παρά ως τηλέφωνα καλύτερα είναι να έχουμε μεγαλύτερη οθόνη. Έχει μικρότερα χέρια η συγκεκριμένη κυρία σε σχέση με κάτι κοριτσάκια δημοτικού που βλέπω με τέτοιες συσκευές? Συμφωνώ και εγώ οτι στις 4,5 ίντσες πολύ γρήγορα θα κουραστει να διαβάζει, οπότε θεωρώ οτι οι 5 είναι το μίνιμουμ. Samsung και Sony είναι εξαιρετικές επιλογές λόγω σταθερότητας και αφού δεν μιλάμε για advanced χρήστη. Προσωπικά πιστεύω οτι το Ζ αξίζει τα παραπάνω χρήματα, σε θέματα επεξεργαστή, ανάλυσης, μπαταρίας, αδιαβροχοποίησης κτλ, δες λίγο στο θέμα του τηλεφώνου σο φόρουμ για περισσότερες πληροφορίες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ELTASSOS Δημ. June 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2016 ακομη καλυτερα στις 5.5 " . Για την ιστορια, εγω πηρα στη μητερα ένα ΑΛΚΑΤΕΛ απλο, ειδικα σχεδιασμενο για μεγαλους ανθρώπους. Τεραστια φωτιζομενα πληκτρα, ομιλια/ανακοινωση αριθμου που καλεις και κουμπι ΣΟΣ σε περιπτωση αναγκησ που καλει προεπιλεγμενα νουμερα. DEN EINAI SMART / DUMB είναι. Η καμερα είναι αστεια....βεβαια, στα 65 ευρω. Μπαταρια όπως τα παληα 1 βδομαδα σιγουρα με μικρη χρηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Toumpouss Δημ. June 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2016 Ο καμπύλη που έχει πίσω το moto g νομίζω θα την βολεψει πολύ και αξίζει τα 4 χιλιοστά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ziaba Δημ. June 4, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2016 Κινητο εως 150ε για 65αχρονη λέω το Nokia 105 και τα ρέστα να τα κάνει δώρα στα εγγόνια της Παράθεση Xperiaλόγος Optimuλόγος Motoλόγος Μηλοφωνολόγος Ascendολόγος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OSFP7 Δημ. June 5, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2016 παιδια ξεφυγαμε λιγακι.... 65αχρονη ειπαμε οχι 88χρονη... και η μανα μου 62 ειναι και το ipad εχει ενωματωθει στο χερι της, δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι αυτης της ηλικιας ασχετοι με τεχνολογια. Επισης η κινηση αυτη γινεται για να παρει smartphone και οχι γενικα τηλεφωνο, αν ηθελε απλα να κανει κλησεις θα ελεγα και εγω να παρει καποιο dumb να εχει την ησυχια της... αλλα θελει να βλεπει mail και να εγκαταστησει και 1-2 εφαρμογες (αφορμη ηταν η εφαρμογη του AirBNB για να διαχειρηζετε πιο ευκολα το διαμερισμα που νοικιαζει αποκει). Οποτε ας αφησουμε τις υπερβολες προς τα κατω... Εγω προσωπικα κλινω προς το Moto G καθαρα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο οτι δε θα αντιμετοπισει κανενα προβλημα. Αποκει και περα η κορη της πιστευει οτι το Moto E θα ειναι καλυτερο λογω τιμης και μεγεθους οποτε μαλλον θα παει να το δει και αν της αρκει η καμερουλα του καλως, ας τη βγαλει με 78 ευρω... αν δε της αρκει βλεπουμε για Moto G ή J5 ή Zero. Τα Huawei και Xperia Z απορριφτηκαν λογω ιδιαιτεροτητων ατομου παρολο που αντικειμενικα εχουν τα καλυτερα specs. Αν επαιρνα εγω, απο αυτα θα επαιρνα, αλλα αφενος το huawei δε το εμπιστευοταν σαν μαρκα, αφετερου το xperia θα το σπασει που ειναι γυαλινο και κριμα ειναι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leros2004 Δημ. June 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2016 Δλδ εμπιστεύεται τη Motorola σαν μάρκα και όχι την Huawei ? Μόνο μην της πεις ότι η Motorola πλέον ανήκει στη Lenovo :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexzo1990 Δημ. June 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2016 Εννοείται ότι άτομο μετά τα 50 εμπιστεύεται σαν όνομα πιο πολύ την Motorola από τη Huawei. Πόσα χρόνια έχει παρουσία ή πρώτη και πόσα η δεύτερη? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
demakhs Δημ. June 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2016 Εγώ πάλι πονταρω όλα τα λεφτά μου, πως δεν ξέρει ούτε τη μία ούτε την άλλη....:lol: :lol: :lol: Άμα ήταν καμιά singer, indesit, stirella, τότε κάτι γινόταν!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PP6210 Δημ. June 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2016 Δλδ εμπιστεύεται τη Motorola σαν μάρκα και όχι την Huawei ? Μόνο μην της πεις ότι η Motorola πλέον ανήκει στη Lenovo :D χα χα ωραίος!! @OSFP7 Πάντως είναι ευρέως γνωστό οτι τα μεσαία και καλά Huawei έχουν μακράν την καλύτερη λήψη σήματος τουλάχιστον για την Ελλάδα μας, το οποίο όπως και να το δεις (καλύτερη λήψη και ομιλία, λιγότερη εκπομπή (sar), καλύτερη μπαταρία) μόνο θετικό είναι! Αν όντως είναι σημαντική η χαμηλή τιμή τότε καλά το λες ότι άμα καλύπτεται με 78 ευρώ εσένα δεν σου πέφτει λόγος, αλλά αν χρησιμοποιεί ipad τότε το ΜΟΤΟ Ε θα είναι σίγουρη απογοήτευση..... οπότε δες το ΜΟΤΟ G, ή, αν ξαναακούσει για Huawei, δες και το P8 Light που παίζει πλέον στα 155 (μάλλον λόγω έλευσης του Ρ9) και είναι κορυφαίο value for money, το έχουν 2 συνάδελφοι και είναι υπερευχαριστημένοι (και τα έχουν αγοράσει πάνω από 180 ευρώ!) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Brousko Δημ. June 6, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2016 xperia z+θηκη. Τα άλλα σαφώς κατώτερα! Ετσι κι αλλιώς, άτομα αυτής της ηλικίας προσέχουν πολύ τέτοια πράγματα...δεν νομίζω να το σπάσει. Παράθεση Όλες οι γενικεύσεις είναι λάθος,όπως και αυτή εδώ :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts