Jump to content

Cubot GT99

KostasChristakis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 872
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αστέρη (και λοιποί) καλησπέρα.

Την κατέβασα και την ζουμάρισα σε διάφορα σημεία. Διέκρινα πολλά είδωλα (ακόμη και σε μικρή μεγένθυση). Ελπίζω να "φταίει" το χέρι σου και όχι το κινητό. Ειδικά δεξιά στη μέση οι δύο καμινάδες είναι έντονα διπλές. Πάντως σε γενικές γραμμές και σε μέγεθος 10*15 (την εκτύπωσα) είναι αρκετά ρεαλιστική. Όταν έρθει και το δικό μου με το καλό θα βγάλω μερικές συγκριτικές για να δω ποιό τελικά θα κρατήσω...

Edited by zabou_1

Αστέρη (και λοιποί) καλησπέρα.

Την κατέβασα και την ζουμάρισα σε διάφορα σημεία. Διέκρινα πολλά είδωλα (ακόμη και σε μικρή μεγένθυση). Ελπίζω να "φταίει" το χέρι σου και όχι το κινητό. Ειδικά δεξιά στη μέση οι δύο καμινάδες είναι έντονα διπλές. Πάντως σε γενικές γραμμές και σε μέγεθος 10*15 (την εκτύπωσα) ήταν αρκετά ρεαλιστική. Όταν έρθει και το δικό μου με το καλό θα βγάλω μερικές συγκριτικές για να δω ποιό τελικά θα κρατήσω...

Η φωτογραφία ειναι κουνημένη. Το πρόβλημα είναι ότι ο αισθητήρας είναι σκοτεινός, κι έτσι για να βγει η φωτογραφία φωτεινή μεγαλώνει ο χρόνος έκθεσης, και βγαίνει εύκολα κουνημένη και με μεγάλο θόρυβο.

Η φωτογραφία ειναι κουνημένη. Το πρόβλημα είναι ότι ο αισθητήρας είναι σκοτεινός, κι έτσι για να βγει η φωτογραφία φωτεινή μεγαλώνει ο χρόνος έκθεσης, και βγαίνει εύκολα κουνημένη και με μεγάλο θόρυβο.

Αν η φωτογραφία είναι κουνημένη, σίγουρα δεν φταίει το χέρι μου, ξέρω να βγάζω φωτογραφίες. Αν σε τέτοια ηλιοφάνεια, το κινητό δεν βάζει ένα f8/400 για να βγάλει φωτό, επειδή όπως λέει και ο προλαλήσαντας έχει σκοτεινό σένσορα, τότε ελάχιστα χέρια θα βγάλουν καθαρές φωτογραφίες. Τέτοιες φωτό δεν έβγαζα ούτε σε νυχτερινές λήψεις με 1/8. Το μόνο που θέλω ακόμη να τσεκάρω, είναι αν τυχόν ανεβάζει τίποτα τρελά ISO χωρίς να λέει τίποτα και θολώνει το σύμπαν, ή κατεβάζει πολύ τον χρόνο προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλά και το ISO.

Αν η φωτογραφία είναι κουνημένη, σίγουρα δεν φταίει το χέρι μου, ξέρω να βγάζω φωτογραφίες. Αν σε τέτοια ηλιοφάνεια, το κινητό δεν βάζει ένα f8/400 για να βγάλει φωτό, επειδή όπως λέει και ο προλαλήσαντας έχει σκοτεινό σένσορα, τότε ελάχιστα χέρια θα βγάλουν καθαρές φωτογραφίες. Τέτοιες φωτό δεν έβγαζα ούτε σε νυχτερινές λήψεις με 1/8. Το μόνο που θέλω ακόμη να τσεκάρω, είναι αν τυχόν ανεβάζει τίποτα τρελά ISO χωρίς να λέει τίποτα και θολώνει το σύμπαν, ή κατεβάζει πολύ τον χρόνο προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλά και το ISO.

Καλημέρα...

α. Εγώ δεν ξέρω από σένσορες, ISO και άλλα τέτοια σχετικά με αναλύσεις.

β. Σαφώς (Αστέρη) δεν είχα σκοπό να προσβάλω εσένα και το "χέρι" σου.

Απλά αφού είδα τις φωτογραφίες του GT 99 έπιασα και καμμιά 10αριά δικές μου εξωτερικού χώρου και τις τάραξα στα ζουμ για να δω αν έχουν είδωλα και σκιάσεις. Δεν βρήκα τίποτα το μεμπτό (ούτε ένα είδωλο) στις δικές μου (lumia 610, 5ΜΡ) και γιαυτό αναρωτιέμαι αν φταίει το κινητό ή το χέρι ή μήπως θέλει επιπλέον ρυθμίσεις το GT99 για να βγάλει πιο σταθερές φωτογραφίες.

Καλά, δεν προσβλήθηκα, απλώς συζήτηση κάνουμε. Και επειδή το κατάλαβα ότι δεν είσαι τόσο χωμένος στα της φωτογραφίας, για αυτό το έγραψα. Σε συνθήκες τόσο φωτεινές, είναι πραγματικά κατόρθωμα να κουνήσεις φωτογραφία. Χοροπηδώντας να την βγάλεις, επειδή η μηχανή βάζει χρόνο διαφράγματος 1/250 ή 1/400sec, η εικόνα πρέπει να βγει "κόκκαλο". Αν βγει όπως βγήκε η δικιά μου, ή τελείως λάθος ρυθμίσεις διαλέγει το κινητό για την αυτόματη ρύθμιση, ή έχει θέμα το λογισμικό που διαβάζει τα data από τον σένσορα.

Όπως λες και συ, θέλει λίγο παίδεμα παραπάνω, σε διάφορες συνθήκες, να δούμε αν το θέμα είναι γενικό και με τι ρυθμίσεις θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Το σαββατοκύριακο θα τραβήξω πολλές φωτογραφίες και θα φάει πλήρες ξεψάχνισμα στις ρυθμίσεις του, μήπως και το θέμα είναι εκεί.

Πάντως στα στοιχεία της συγκεκριμένης φωτογραφίας εμφανίζει να τραβήχτηκε με ταχύτητα 1/5102. :wacko:

Καλά, δεν προσβλήθηκα, απλώς συζήτηση κάνουμε. Και επειδή το κατάλαβα ότι δεν είσαι τόσο χωμένος στα της φωτογραφίας, για αυτό το έγραψα. Σε συνθήκες τόσο φωτεινές, είναι πραγματικά κατόρθωμα να κουνήσεις φωτογραφία. Χοροπηδώντας να την βγάλεις, επειδή η μηχανή βάζει χρόνο διαφράγματος 1/250 ή 1/400sec, η εικόνα πρέπει να βγει "κόκκαλο". Αν βγει όπως βγήκε η δικιά μου, ή τελείως λάθος ρυθμίσεις διαλέγει το κινητό για την αυτόματη ρύθμιση, ή έχει θέμα το λογισμικό που διαβάζει τα data από τον σένσορα.

Όπως λες και συ, θέλει λίγο παίδεμα παραπάνω, σε διάφορες συνθήκες, να δούμε αν το θέμα είναι γενικό και με τι ρυθμίσεις θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Το σαββατοκύριακο θα τραβήξω πολλές φωτογραφίες και θα φάει πλήρες ξεψάχνισμα στις ρυθμίσεις του, μήπως και το θέμα είναι εκεί.

Στις ρυθμίσεις της φωτογραφικής έχει επιλογή για ΜΡ; Δηλαδή 2 ή 5 ή 8 ή 12 ΜΡ; (όπως ένα xperia που είχα κάποτε)

Το λέω αυτό μήπως τελικά αφήσουμε τα ΜΡ στα 5 όσα είναι και ο σένσορας και διορθωθεί το πρόβλημα...

(όπως σας προείπα δεν έχω εμπειρία από φωτογραφία ως τέχνη και τεχνική αλλά κάνω απλές λογικές σκέψεις)

Edited by zabou_1

Όταν του βάζεις προεπισκόπηση "πλήρη οθόνη", σου δίνει επιλογές 1, 3 και 6Mp. Όταν του βάζεις προεπισκόπηση 4:3, σου βγάζει από QVGA, VGA, XVGA, 1, 2, 3, 5, 8, 12 MP. Το είχα βάλει και στα 5MP και βγάζει το ίδιο χάλια.

Βάζω σαν συννημένο και το Hardware info report, να δείτε ότι χρειάζεται.

Βάζει πολύ χαμηλότερους χρόνους διαφράγματος. Γενικά ο αισθητήρας είναι πολύ μέτριος. Και τα περισσότερα κινητά χαμηλού κόστους τέτοια χάλια έχουν, δεν ειναι κάτι το περίεργο

Πάντως στα στοιχεία της συγκεκριμένης φωτογραφίας εμφανίζει να τραβήχτηκε με ταχύτητα 1/5102. :wacko:
ναι σίγουρα :lol: προφανώς το κινητό γράφει και λάθος exif πληροφορίες

τελικα σε πια απο τις δυο θεσεις sim βαζουμε την καρτα sim για να εχουμε 3G

Σε αυτην που λεει GSM η σε αυτην που λεει G+W

ευχαριστω για την βοηθεια

μια ερώτηση στους κατόχους gt99 .

ειδατε καποιο προβλημα οταν κάνετε κλήση σε κάποιον να μην σας ακουει καλά?

εχει η κοπέλα μου το gt99 και τις περισότερες φορές δεν την ακουω , μπορώ να πω σχεδόν καθόλου..:(

οσο αναφορά τα υπολοιπα στοιχεια του κινητού ειναι άψογο για τα χρηματά του που με κανει να πιστέυω οτι τσάμπα έδωσα σχεδόν διπλάσια χρηματα για το zopo zp980 2gb αν και ακομα δεν το έχω στα χέρια μου. θα πέσει τρελό τεστ... :lol:

μια ερώτηση στους κατόχους gt99 .

ειδατε καποιο προβλημα οταν κάνετε κλήση σε κάποιον να μην σας ακουει καλά?

εχει η κοπέλα μου το gt99 και τις περισότερες φορές δεν την ακουω , μπορώ να πω σχεδόν καθόλου..:(

οσο αναφορά τα υπολοιπα στοιχεια του κινητού ειναι άψογο για τα χρηματά του που με κανει να πιστέυω οτι τσάμπα έδωσα σχεδόν διπλάσια χρηματα για το zopo zp980 2gb αν και ακομα δεν το έχω στα χέρια μου. θα πέσει τρελό τεστ... :lol:

Μόνο όταν το σήμα είναι οριακό μου κάνει τέτοια, αλλά αυτό νομίζω είναι φυσιολογικό...

Χτες στην παραλία, έρχεται ο πιτσιρικάς μου με φόρα, χώνει τα χέρια του να πιάσει το κινητό να παίξει κάνα παιχνίδι, του αστράφτω μία στα χέρια πριν το πιάσει, αλλά η ζημιά έγινε. Κάποιος κόκκος άμμου έκατσε πάνω στην οθόνη και μόλις πήγα να το ξεκλειδώσω, νάσου μιά ωραία γρατζουνιά στην προστατευτική ζελατίνα. Μικρό το κακό, αλλά μέχρι να βγουν στην αγορά ανταλλακτικές, θα την τρώω στην μάπα την γρατζουνιά και θα τσατίζομαι.

Όποιος δει να πουλάνε ζελατίνες κάπου, ας γράψει ένα μήνυμα να μου το πει...

Χτες στην παραλία, έρχεται ο πιτσιρικάς μου με φόρα, χώνει τα χέρια του να πιάσει το κινητό να παίξει κάνα παιχνίδι, του αστράφτω μία στα χέρια πριν το πιάσει, αλλά η ζημιά έγινε. Κάποιος κόκκος άμμου έκατσε πάνω στην οθόνη και μόλις πήγα να το ξεκλειδώσω, νάσου μιά ωραία γρατζουνιά στην προστατευτική ζελατίνα. Μικρό το κακό, αλλά μέχρι να βγουν στην αγορά ανταλλακτικές, θα την τρώω στην μάπα την γρατζουνιά και θα τσατίζομαι.

Όποιος δει να πουλάνε ζελατίνες κάπου, ας γράψει ένα μήνυμα να μου το πει...

Αστέρη καλησπέρα.

Εγώ βολεύομαι ανέκαθεν με κάτι ζελατίνες που φέρνει το jumbo. Γενικά σε όλα τα κινητά της οικογενείας (και στο 610) παίρνω και βάζω από αυτές. Δεν είναι τόσο εύκολες όσο οι "μανίσιες" αλλά με λίγη υπομονή στο κόψιμο (με ψαλίδι) και ταίριασμα, την δουλειά σου θα την κάνεις και με το παραπάνω μέχρι να βρεις την "αυθεντική".

Εγώ απ την άλλη αφήνω τα κινητά χωρίς μεμβράνες. Ποτέ δε γρατζουνίστηκαν, ούτε το zopo zp810 που χω τώρα, ούτε το προηγούμενο κινέζικο που χα, ούτε το cubot c7 του αδελφού μου, και δεν τα προσέχω καθόλου (αλλά ούτε χτυπάω τις οθόνες με κλειδιά και κατσαβίδια :p )

Έχει στο Eshop κάρτα 16gb με 9.90€, κατηγορίας class 6. Αρκεί, ή να πάμε και για class 10, θα έχει καμιά σοβαρή διαφορά?

Έχει στο Eshop κάρτα 16gb με 9.90€, κατηγορίας class 6. Αρκεί, ή να πάμε και για class 10, θα έχει καμιά σοβαρή διαφορά?

στο κινητο δε θα δεις ουσιαστική διαφορά

• The title was changed to Cubot GΤ99